|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Cytat:
dobrze że ma jakieś
|
|
|
#1382 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Cytat:
Szkolenie może nie będzie złe, ale szkoda mi połowy soboty spędzonej z pijakami w autobusie ![]() Co do objawów to chciałabym mieć jakieś żeby przez chwilę chociaż czuć się w ciąży głupie to trochę, wiem.Agi bardzo ładna sypialnia, tylko kolory trochę nie moje ![]() Pokłóciłam się z Tż bo mu moja zupa dyniowo-paprykowa nie smakuje, a ja się tak starałam
|
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka
ja zazwyczaj jak coś malowaliśmy czy coś to wybierałam ciepłe kolory a to było takie troszke ryzyko bo niby sypialnia powinna być w ciepłych kolorach właśnie ale co tam ważne że jestem zadowolona z tż i dobrze się tam czujemy no i najważniejsze że łoże wygodne choć na konkretne przetestowanie musi poczekać ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- a taką zupke z chęcią bym wszamała
|
|
#1384 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuję problemów z kp, my nadal przez nakładki, ale na szczęście nie muszę dokarmiać. A myślałaś o tym żeby jeden dzień się z nią położyć, zrelaksować się, obłożyć się jedzonkiem i piciem, wziąć książkę i skupić się tylko na podawaniu cyca? Na forum kp mówią, że to dobry pomysł na rozkręcenie laktacji ![]() agi jejku jaka córcia kochana Dziewczyny w imieniu swoim i Zośki dziękuję za miłe słowa ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1385 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zapraszam na zupkę, jest jej tyle że sama nie dam rady ![]() Cytat:
może gdybym miała taką przerwę to chociaż wróciłabym do pracy z chęcią
|
||
|
|
|
|
#1386 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie obejrzałam fotki, cudowne dzieciaczki aż miło popatrzeć jak szybciutko rosną!!!!
Sypialnia śliczna, ja jak malowałam naszą to wybrałąm zupełnie inne kolory: jasną brzoskwinkę i baaaaardzo intensywny fiolet a nad łóżkiem zs zwykłego szablonu namalowałam kwiatki. Małż wszedł do niej dopiero jak skończyłam (spaliśmy w innym pokoju) i miał łzy w oczach, tak mu się podobało. Wcześniej nie wyglądało to na sypialnię tylko zwykły pokój a ja go w 100% przerobiłam, wywaliłam część mebli wszystko poprzestawiałam i w ogóle |
|
|
|
|
#1387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też tak mam bardzo szybko wpadam w rutynę i nudzi mnie moja praca... mimo że ja lubię swój zawód to bywają dni że na swoje klientki patrzeć nie mogę![]() Mam nadzieje że szybko zaciążysz i pójdziesz na L4 i odpoczniesz psychicznie jak i fizycznie od pracy ) Cytat:
Jak tam nasza Ewa? Zaciążyłaś kochana? ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- no i gdzie kindziula? |
||
|
|
|
|
#1388 |
|
Wtajemniczenie
|
natalya: ja jednak mam przeczucie , że przyjdzie. czasem to się czuje :/ ale dziękuję
![]() linka: trzymam jednak kciuki, żeby @ nie przylazła. o to niedobry mąż powinien Cię pocieszyć teraz ![]() tak mnie boli gardło , że spać nie mogłam :/ przeziębienie niestety pewne. MiAłam dzisiaj jechać na jakieś zakup ciuchowe, ale mnie ominie
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
hej już zdaję relacje z warsztatów
![]() godnie że hej ![]() już Wam piszę jak było :P byliśmy podzieleni na 3 grupy i mieliśmy "wykłady": przedstawiciela marku NUK (same reklamy), Palmer's (reklamy)- polecali oliwkę terapeutyczną na istniejące już rozstępny, mam zamiar kupić po ciąży i wypróbować no i na końcu był ratownik medyczny i pokazywał reanimację niemowlaka robiłam notatki jak chcecie mogę Wam napisać tak na wszelki wypadek ![]() potem blok drugi: o Polskim Banku Komórek MAcierzystych, konsultantka która o tym opowiadała apelowała to mam żeby w ramach publicznego oddawania krwi pępowinowej zeby ją oddawać bo jest bardzo mało a za to się nie płaci, co innego jak chce się zostawić dla swojej rodziny no to koszt już jest wysoki, ale na 32 000 matek które oddały krew tylko 13 przeszczepów było (mi się różne wnioski nasuwają) no i pan z Dorel'a mówił o fotelikach Maxi Cosi, ostatni blok to: z firmy Osmoza coś tam o higienie (nuuuuuuda), położna mówiła o karmieniu piersią i na koniec pani z Enfamilu o mleku modyfikowanym mówiła ![]() potem na koniec było losowanie nagród, niestety fotelika nie udało mi się wygrać, ale... wygrałam zestaw kosmetyków- krem i balsam na rozstępy z Palmers'a dostałam duuuużo ulotek i duuużo próbek ogólnie mało co ciekawego się dowiedziałam, oprócz ten wykłądu ratownika medycznego teraz na koniec września zapisałam się na kolejne warsztaty
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-17 o 08:11 |
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lineczka dzięki za relację zazdroszczę próbek - uwielbiam je ![]() ta oliwka terapeutyczna jak się nazywa? Dzisiaj mamy drugą rocznicę ślubu Nadrobimy innym razem, jak Zośka podrośnie.
|
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
) lineczka wiadomo że na takich warsztatach tylko i wyłącznie promują jakąś tam firmę ale widać że są też przydatne informacje o pierwszej pomocy dla dziecka No i za wygrana:PDziewczyneczka aaa tam póki nie ma @ jest nadzieja oo!!! Ula wszystkiego najlepszego dla Was i kolejnych udanych wspólnych lat U mnie dzisiaj 5dc i 1 tabletka clo za mną... biorę na własną rękę a co ...;P @ już praktycznie nie mam tylko delikatnie plamię. Z moim Tż jest źle strasznie przechodzi tą śmierć ,a jest takim przypadkiem że nie potrafi rozmawiać o tym co go boli i siedzi i myśli a w łóżku mi robi wyrzuty że go nie wspieram... nosz kur*wa! |
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
lineczka fajne warsztaty, no i próbki i wygrana - zazdroszczę
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() No i to wino, które wczoraj piliście z mojej kochanej GRECJI - zazdrość
|
|
|
#1393 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
inna sprawa że się stresuję wiecznie i nie mam zbytnio wsparcia więc myślę że to głównie dlatego, ale to już grubsza sprawa nie na forum ![]() Cytat:
Karina już pije bez nakładek tylko co z tego skoro już tam prawie mleka nie ma a co do Twojego pomysłu, to ja już chyba próbowałam wszystkiego, na rzęsach staje a i tak dno agi, super wózek też mi się ten podobał, a i sypialnia boska, tylko czy wy przy tych skosach musicie się schylać jak się kładziecie?
|
|
|
#1394 | ||||
|
Podróżniczka
|
Cześć dziewczyny. Dzisiaj znowu mam gorszy dzień - to się chyba nie skończy
Cytat:
Takie chwilowe załamanie, szybciutko przejdzie. A co do naszej służby zdrowia to wszystkie wiemy do czego się nadaje. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1395 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ula - gratulacje z okazji rocznicy ![]() yevele - szkoda, że nie masz pokarmu. Ale czasami nic się na to nie poradzi i nerwy też się mogą do tego przyczynić Mnie mama karmiła tylko 6 tygodni bo jej ropień wyszedł i nie mogła karmić, a ja zdrowa i silna dziewucha ![]() Ja dziś znowu na podbój IKEI jadę po materiał i lepiej żeby był ![]() ![]() ![]() Ah i muszę zadzwonić do położnej, ale jakieś opory mam... Chyba psychiczne, że to wszystko coraz bliżej
|
|
|
|
|
#1396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ta oliwka to jest Skin Therapy Oil https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-do-ciala.html gratuluję rocznicy ślubu! i kolejnych życzę! ![]() Cytat:
Cytat:
pakuję dzisiaj torbę dos zpitala, mimo że to 34/36 tydzień
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
|
#1397 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wino z prawdziwej winiarni, mam nadzieję, że się nie zepsuło ![]() Cytat:
Jak zareagowali w pracy na wiadomość o ciąży?lineczkadzięki za linka, czekam na relację ![]() natalyyyawybacz moje nieogarnięcie i może to będzie nietaktowne, że coś przeoczyłam i pytam - o jaką śmierć chodzi? ![]() Dziękuję dziewczyny za życzenia z okazji rocznicy ![]() |
||
|
|
|
|
#1398 |
|
Podróżniczka
|
Oglądnęłam fotki w klubie
![]() Ula - Zosia to taka słodka księżniczka - super macie zdjęcia razem A na wieść o ciąży zareagowali o dziwo całkiem nieźle. Cieszyli się nawet (oczywiście nie moja bezpośrednia kierowniczka) i chyba juz coś podejrzewali bo jeździłam na badania i powiedzieli że już nawet obstawiali czy faktycznie fasolka Teraz widać, że zachowują się na dystans, dziwne to trochę ale nie przeszkadza mi ![]() Ghia - Antoś to taki śmieszek chyba jest, co ? ![]() Aga - fajny wózek a panele takie same mam w trzecim pokoiku gdzie będzie dzidziuś
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
magda cieszę sie ze idziesz na zwolnienie odpoczywaj ile sie da mini współczuje dolegliwości ciazowych ale pewnie przy tylu cyklach starań to pikus brilliant udanych polowów i Ikea )
|
|
|
|
|
|
#1400 |
|
Wtajemniczenie
|
natalya: przykra sprawa z tą śmiercią...
yevele: śliczną masz kruszynkę ![]() magdzia: ja też bym na Twoim miejscu od razu na L4 szła lineczka: gratulację wygranej no i wiedzy ![]() ula: gratulacje z okazji rocznicy ślubu ![]() agi:fajny wózek
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tż zna perfekt język, ja tylko troszkę, bo dla mnie za trudny ![]() Jeździmy co roku (oprócz tego, bo wyszło inaczej, zmiana pracy Tża - przeprowadzka no i dzidzia )Byliśmy 3,5 miesiąca na wyspie Thassos i zakochałam się bez pamięci Potem Alonissos, Skopelos, Kreta, Kos, Kalymnos i inne takie małe przy okazji zwiedzane Grecja to nasza miłość
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Ula, proszę bardzo pierwszą pomoc
BEZDECH - pierwszy sposób kiedy dziecko ma bezdech to trzeba je połaskotać po stópkach, powinno pomóc, jeżeli nie to, - energicznie dmuchamy między noskiem a ustami albo jeżeli to nie pomaga - pochylenie się z niemowlakiem główką w dół (W pozyci siedzącej dziecko leży wzdłuż naszych ud głóką w stronę kolan) musi być do nas przytulone ale jeżeli wystąpił bezdech zwykle powinno wystaczyć 5 razy wdmuchnąć powietrze CIAŁO OBCE - z pozycji do odbicia przekłądamy dziecko do pozycji leżącej na rękach (tak jak pozycja klasyczna do karmienia i próbujemy wydłubać małym palcem ciało obce - dziecko przekręcić pleckami do naszego brzucha, łapiemy delikatnie za brodę tak zeby usztywnić główkę, kładziemy 3 palce na ramieniu (jest to pozycja startowa) przekręcić dziecko na kolana i uderzały łódeczką (palce zgięte w taki "daszek") i uderzamy nadgarstkiem 5 razy, wracamy to pozycji startowej (przekręcić pleckami do naszego brzucha, łapiemy delikatnie za brodę tak zeby usztywnić główkę, kładziemy 3 palce na ramieniu) i jeżeli zobaczymy ze ciało obce pojawiło się gdzieś "na wierzchu" to wtedy małym palcem wydłubujemy z buźki jeżeli nie to: - przekręcamy na plecy (dziecko leży na kolanie/stole) umieszczamy na poziomie linii sutków 2 palce i gwałtownie naciskami (tak zeby klatka piersiowa się delikatnie ugięła) 5 razy, sprawdzamy czy pomogło jeżeli nie to znowu naciskamy 5 razy i tak w kółko [B]NA POGOTOWIE DZWONIMY W MOMENCIE KIEDY NIE POMOŻE 5 UDERZEŃ I 5 UCIŚNIĘĆ[/B] jeżeli dziecko zacznie PŁAKAĆ to znaczy że ma DROŻNE DROGI ODDECHOWE ZACHŁYSTNIĘCIE ukłądamy dziecko na stole, podkładamy dłonie pod łopatki- tak niemowlak ma udrożnione drogi oddechowe- wyrównujemy główkę z mostkiej i wprowadzamy 5 oddechów do delikatnego uniesienia klatki piersiowej UTRATA PRZYTOMNOŚCI nie zawsze kiedy dziecko przestaje oddychać traci przytomność! jeżeli nie pomaga łaskotanie, wyrównujemy głókę z mostkiego, czyli podkłądamy dłonie pod łopatki, odliczamy 10 sekund i dziecko powinno wydać w tym czasie 5 oddechów DZIECKO ODDYCHA A JEST NIEPRZYTOMNE ułożyć na boku (położyć kocyk przy brzuszku przy nóżkach tak żeby w razie co nie "przekręciło się" w sensie opadło na buzię w łóżeczku, plecjami może być oparte o szczebelki w łóżeczku i co 2 minuty kontrolujemy oddech i wtedy dzwonimy na pogotowie DZIECKO NIE ODDYCHA PRAWIDŁOWO palce podkładamy pod łopatki i robimy 5 wdechów i dzwonimy po pogotowie potem zaczynami 2 palcami uciskać w miejscu poniżej linii sutków, robimy 30 uciśnieć, wprowadzamy 2 edechy potem znowu 30 uciśnieść i 2 wdechy, jeżeli niepomaga to uciskamy klatkę piersiową Przy zapaleniu krtani dziecko ubieramy w czapeczkę i kombinezon otwieramy zamrażalkę lub okno (jeżeli jest minusowa temperatura) i dziecko zacznie normalnie oddcyhać, ale oczywiscie wizyta u pediatry jest potem niezbędna mam nadzieję ze jest to zrozumiałe :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-17 o 12:05 |
|
|
|
|
#1403 |
|
Podróżniczka
|
No wiecie jaka to ulga psychiczna jak wiem że pójdę na to L4 i przynajmniej wyleżę te nieszczęsne objawy.
Brilliant - przypomniałaś mi, że miałam oblukać białe meble na stronie Ikei udanych łowów Natalka - nie doczytałam wcześniej o tej śmierci bliskiej jednak dla TŻta osoby. Przykro mi. Mam nadzieję, ze TŻ sie trzyma. Lineczka - no niezłe to info. Jestem pod wrażeniem. Uważam, że trzeba by sobie to zapisać gdzieś na "w". |
|
|
|
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki
dzięki za miłe komentarze odnośnie moich foto wpadłam na chwilke tylko bo kicham smarkam i ogólnie fatalnie się dziś czuje jade tylko po Marcele do szkoły i z powrotem do łóżka ![]() wieczorkiem coś skrobne
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
|
#1406 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naszym następnym celem jest Kreta, polecasz szczególnie jeszcze jakieś inne miejsca? I podziwiam Twojego TŻta, że zna dobrze język ![]() Cytat:
Dziwi mnie, że przy zachłysnięciu nie trzeba na brzuszek bo mi właśnie taką metodę pokazywała położna w szpitalu Mówili Wam coś na ten temat?Aha- i jestem szalona, zamówiłam już sobie tę oliwkę tż mnie zabije bo wydałam w tym miesiącu kupę kasy ![]() natalka przykra sytuacja ciężko jest pewnie bardzo Twojemu Tż i Tobie ![]() a może dasz link do komentarza Lineczki na pierwszej stronie? bo to bardzo przydatne info
Edytowane przez ula_betula Czas edycji: 2013-09-17 o 12:29 |
||
|
|
|
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Kobietki. alez mialam ciezki weekend. nawet nie moglam do Was zajrzec.
Natalyyya przykro z powodu smierci. w takich sytuacjach nie wiadomo co powiedziec zeby bylo taktownie. Lineczka szkoda ze nie wygralas fotelika ale dobre i kosmetyki. Natalyyya. Ulabetula nie wypatruje objawow ale mam wrazenie ze piersi mi eksploduja bola non stop i kluja. Madzia dobrze ze idziesz za tydz na wolne.akurat w ta straszna poglde posiedzisz troche w domku. Pzdr
|
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedy testujesz??
|
|
|
|
|
|
#1409 |
|
Podróżniczka
|
Natalka, Ula ma rację może podpiąć gdzieś w pierwszym poście link do postu Lineczki ? Bo to przydatne info. Mogłybyśmy zrobić coś a'la poradnik jakby się zebrało po drodze więcej info o starankach/badaniach i mamusiowaniu
![]() Ewcik - a jak u Ciebie sytuacja ? Nastawienie, samopoczucie objawy po owulkowe ? Aha pytała chyba Natalka, co z Kindzia. Więc udziela się ona też na innym wątku staraczkowym, nie wiem czemu do nas nie zagląda
|
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natalka, teraz doczytałam o tej śmierci...straszne.. ![]() lineczka, a ratownik taki młody, czarne włosy, zabawny? magdzia, ja byłam szybko na L4 w sumie gin mi kazała, a później już nie wróciłam ale wcale nie żałuję, myślę że to dobra decyzja Brilliant, no pewnie że jesteś udana! a ropnia to współczuję moja koleżanka teraz miała, to operacja w szpitalu, mówiła że 2 dziury w piersi i przez 2 tyg codziennie jechać i zmieniać opatrunek, brrrri zapomniałam Ci napisać że super w tej kiecce na weselu wyglądałaś
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

tak fajnie świeżo i bez przepychu
- 09.06.2006

za to żeby ta @ nie przylazła

za wygrana:P

Takie chwilowe załamanie, szybciutko przejdzie. A co do naszej służby zdrowia to wszystkie wiemy do czego się nadaje. 
tż mnie zabije bo wydałam w tym miesiącu kupę kasy
ciężko jest pewnie bardzo Twojemu Tż i Tobie