|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Gratuluje udanych wizyt i kopniaka!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() apropo mleka właśnie wcinam moje wymarzone płatki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i oczywiście ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
co do piersi- mi po odstawieniu od cycka oklaply..zrobily sie meduzy po prostu.
a teraz znow mam balony. ja malo co toleruje ostatnio, na sledzie mam wstret, jem duzo bialego sera a na sniadanie tylko jajecznice na masle nic innego mi nie wchodzi..gotowane jaja blee lece do lazienki parowki to samo..na wedliny nie patrze od miesiaca |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Raczkowanie
|
Witam kurde nadrobie jak wróce ze szkoły weekend w porządku bez rewelacji bez grzybów bez ryb za to z katarem.. :/
Wczorajsza wizyta wszystko ok zmierzona przeziorność przegroda widziałam żoładek wątrobę serducho rączki nóżki i nawet kolana ![]() ![]() ![]() następna wizyta 14.10 o godz. 15 oj jak taka wizyta poprawia humor ![]() A imiona też już ukrócone dziewczę Magdalena lub Nina a chłopiec Marek albo Jan miłego dnia mamuśki ![]()
Moi faceci ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulina_radom Czas edycji: 2013-09-17 o 05:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję udanych wizyt
Mam dośc tej pogody. Niech sie zrobi albo ciepło, w miare, oby ze słońcem, albo bardzo zimno, tak, żeby zaczęli grzać w bloku bo u nas taka zimnica na parterze, że pranie dosłownie kiśnie, ręczniki nie wysychają, tragedia ![]() wczoraj ujawniły sie u mnie wreszcie hormony ciążowe, wreszcie, bo to moje opanowanie i spokój zaczęły mnie już nudzić ![]() ![]() zaczęłam 10 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt
![]() Milego dnia Mamuski ![]()
#4779 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten test Fisha, jak jest za 1000 zł to nawet nie czytam, bo i tak mnie nie stać. Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal. Czasem se myślę, że mogłam nie robić tych badań na tokso i byłabym teraz szczęśliwą i beztroską przyszłą mamusią. A tak? Masa antybiotyków, badań, wizyt u ginów i jeszcze chcą mnie kłóć w brzuch ![]() Już mi lepiej, musiałam się wygadać ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj byłam na wadze i się załamałam ![]() ![]() Wprowadzam dietę bezsłodyczową i bezciastową. Ciekawe ile wytrzymam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem, ze sie bardzo martwisz. bedziemy sie wspierac razem ja niestety uczestniczylam w wielu amniopunkcjach, wiec wiem, jak to wyglada, wcale mi to nie podoba ![]()
![]() |
#4781 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Gratuluje udanych wizyt. Juz nie moge sie doczekac swojej w poniedziałek. Chciałabym żeby maluszek pokazał kim jest. ![]() teQiba Ja miałam badane tętno maluszka w 16tc. Połozna mi badała detektorem i wpisała tetno do karty ciązy. kate1623 super że malutka sie odezwała. Mój maluch zaczyna coraz bardziej sie ruszać. Super uczucie! ![]() Zazdroszcze takich duzych piersi ![]() koziemleko nie martw sie wagą jak zaczniesz karmic piersia i biegac koło dziecka to szybko spadnie. ![]() U mnie narazie 1,5 kg na plusie. Kiedys uwielbiałam słodycze a teraz bardzo mało ich jem więc moze dlatego nie przytyłam dużo. Miłego dnia!
#4782 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Chyba po prostu zapytam na wejściu czy mierzymy tętno ![]() ![]() Jak usłyszę serduszko to się uspokoję i do połówkowego USG wytrzymam ![]() Co do pogody zgadzam się - u nas w mieszkaniu też zimno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | ||
Raczkowanie
|
Witajcie z rana dziewczyny ![]() mnie też zaciekawiło, w ten weekend na pewno sprawdzę ![]() dziękuję ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() ciekawi mnie jedno, jesteś w 13tc i dzidziuś ma już 7,21 cm? moje maleństwo ma 4,95cm a lekarz ocenił ciążę na 13tc.. możliwe, że jest to spowodowane tym, że długi czas nie wiedziałam o ciąży i nie oszczędzałam się? ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Wtajemniczenie
|
![]() myslalam, ze juz bedzie nowy watek ![]() Dziewczyny ![]() ![]() Mocne kciuki za te, ktore maja toxo ![]() Dziewczyny a wy nie widzicie przez brzuch jak serduszko bije ![]() ![]() ![]() Mam jeszcze pytanie do emigantek z De - ile kosztuje u was usg genetyczne i czy w ogole robicie/zrobilyscie ??
![]() |
#4785 | ||
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
![]() Trzymam kciuki za mamusie wizytujące dzisiaj ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() paulina_radom cieszę się ze wszystko w porządku, ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-09-17 o 08:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4787 | |
Zadomowienie
|
Hej babeczki
![]() Cytat:
![]() Gratuluje udanych wizyt. Dzisiaj idę spotkać się z moją ciotka (siostrą ojca starsza o nie całe 10lat). Jest w ciazy 5tygodni starszej niż moja więc będzie o czym gadać ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak uważasz, ja mu ufam, prowadził wiele ciąż kobiet i żadna nie narzekała ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Za tydzień w czwartek. Wiem - trochę za wcześnie przeżywam ![]() Ale tak strasznie bym chciała wiedzieć że wszystko ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję udanych wizyt wczorajszych, trzymam kciuki za kolejne. zawiozłam dziś córę do przedszkola, było zdecydowanie mniej płaczu niż wczoraj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mogę popijać mlekiem wszystko i nic, a mąż popije to samo i jest duży problem, też się szybko odwadnia w takim wypadku, więc co jednemu nie zaszkodzi nie jest powiedziane, że nie zaszkodzi komu innemu - zasada ograniczonego zaufania do teorii wszelakich i poznanie swojego organizmu to podstawa ![]()
![]() |
#4792 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny!
Gratuluję udanych wizyt, witam nową Mamusię i 3mam kciuki za bidulki walczące z toxo. Dzisiejsza pogoda znów nastraja mnie depresyjnie. Żeby sobie humorek poprawić - rozmroziłam sobie truskawki i zrobiłam koktajl a teraz szukam mebelków do pokoiku ![]() Piszecie o przyszłych wizytach ![]() ![]() Od dziś zostało mi równo 6 miesięcy do porodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki !
Gratuluję udanych wizyt, czekam na następne dobre wiadomości ![]() U mnie dzisiaj pogoda barowa... ![]() ![]() No... ale zanim ja się ruszę ![]() ![]() Jeśli chodzi o owoce i mleko, to mnie nic nie rusza ![]() ![]() ![]() Życzę wszystkim miłego dnia ![]()
#4795 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie wszystkie przyszłe Mamy. Jestem obecnie w 13 tygodniu bardzo wyczekanej ciąży. Termin rozwiązania mam na koniec marca. Powolutku przygotowujemy się z Mężem do nowej roli. Pozdrawiam gorąco z deszczowej Częstochowy.
#4796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o ten dzień z owocami i mlekiem to szczerze mówiąc spróbowałabym, ale się boję. Szczególnie że boję się o wszystko w tej ciąży ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja mam dokładnie to samo - dlatego też liczę chociaż na to badanie tętna... A jak nie, to też skończy się tylko na badaniu szyjki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem tylko, że to pobieranie próbki igłą oraz, że robi się to przy USG ![]() Cytat:
![]() W życiu tyle nie ważyłam i źle się czuję z tą wagą. I tyle. Cytat:
A taką "dietę" można pewnie z równym powodzeniem stosować po ciąży ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie. Czy też macie bóle, tak jakby przy szyjce macicy? Mnie ciągle coś boli, uciska lub kuje. Tak w środku jakby właśnie szyjka ![]() To normalne? To rozrastająca się macica uciska czy lepiej skonsultować z lekarzem? Idę zaraz do gina, ale pewnie nie zrobi mi USG tylko wypiszę receptę i nara. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I fajne imiona wybraliście ![]() U nas będzie Mikołaj lub Alicja, chyba że się nam odmieni ![]() Może jutro gin coś mi powie na temat płci ![]() A przez tę deszczową pogodę mogłabym przespać cały dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() młodzież dziś wstała grubo przed 7 ![]() ![]() pogoda taka, że nic tylko spać - mała snuje się znudzona po domu że aż mi jej szkoda ![]() dzisiaj śpiewamy - nic mi dzisiaj nie potrzeba oprócz błękitnego nieba ![]() izabla witaj ![]() koziemleko wszystko będzie okej!!!!!!! kate padłam z twojego tż ![]() moje piersi też nabrały kształtów - wszystkie staniki za małe. robią się takie mleczarnie jak i w pierwszej ciąży - a potem był jeden wielki zwis jak przestałam karmić piersią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.