|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Domi!! Wybacz, ze ja Ci tak dokuczałam, że torby nie masz spakowanej!!
Dzidzia- moja koleżanka była 10 dni bez wód, w 32 tc ją w końcu cięli. pierwsze miesiące były ciężkie [Emi po urodzeniu wazyła 1500g z hakiem], ale teraz śmiga po zerówce już Maomami u nas na bezpiecznym Maluchu ma być warsztat z Pawłem Zawitkowskim i to mnie kusi. Bo jest milion teorii o noszeniu/ nienoszeniu/ otulaniu i chciałabym wiedzieć co on powie i jak pokaże ![]() Jak zobaczyłam info od Domi, to napisałam do Męża: kupujemy dziś rzeczy do torby szpitalnej. Choćbyśmy mieli płacić kredytówką i spłacać w ratach, torba musi być! |
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
dzięki że pytasz, dzisiaj lepiej choć i tak nie kolOROWo. wczoraj mialam dość ostrą biegunkę i do tego doszło światłowstręt i inne- dzisiaj tego póki co uniklam, wiec jest lepiej. Psychicznie średnio, ale licze że sie poprawi
|
#4023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kobieto poloz sie i odpoczywaj! torta ,lub kawal ciasta kup w cukierni!! to jest twoj dzien pomysl ze pozniej bedzie takich malo,odpoczywaj![]() klaski :
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
ale jestem głuia. Beatko, odnosnie Twoich urodzin chciałam napisać Odpoczywaj zamiast Wszystkiego najlepszego
![]() a więc Wszystkiego Najlepszego i bezbolesnego porodu wg nie ogarniam tego co sie dzieje. wybaczcie
|
#4025 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za tydzień!Nie widziałam żelazka w biedronce, muszę je obejrzeć przy okazji skoro jest fajne i niedrogie. Fajnię, że już masz wszystkie ciuszki uprane, uprasowane i poukładane, zostało już tak niewiele do zrobienia. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4026 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki za życzeniaaaaaaaaa ![]() A i dziś zaczynam 35 tydzień czyli zostało 5 TYGODNI. ![]() I zmierzyłam się w pępku i na dzień dzisiejszy mam 103 cm. A tak mi ciężko, a po wczorajszym dniu to mieśnie mnie bolą. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
hahha bo to dziś mi wskazane, wczoraj to nawet nie maiłam czasu się położyć, dziś nadrabiami reszta życzeń oczywiście przyjęta |
||
|
|
|
#4027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mój kot łaził sobie pod folią którą jest przykryty TŻ'ta komputer i miauczał więc wzięłam go pod pachę i chciałam na dwór wyrzucić bo sam dobrowolnie iść nie chciał no i niosłam go do drzwi i słyszę że puszcza takiego mega śmierdzącego bąka ale już poszedł na dwór i mi dalej coś śmierdzi, patrzę na koszulkę a ja mam mega plamę taką wodnistą kupkę na niej ![]() znaczy nie przebudowa, tylko jak wymieniamy okna to jedno obecne okno przerabiamy na okno tarasowe i teraz jest takie 157x190 a będzie 218x190 i trzeba ścianę pod oknem rozwalić ![]() Cytat:
u mnie wczorajsza ogórkowa na obiad ![]() Cytat:
za fasolkę kolejną
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i na to czekam![]() a co najlepsze, dziś urodziny ma też moja teściowa to sobie mąż wybrał
|
|
|
|
|
#4029 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę Ci dużo zdrówka, pomyślności, szczęścia i miłości a także grzecznego Dzieciątka! Cytat:
Cytat:
za tydzień!
|
|||
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
KOchane wiem, że jeszcze czas, ale już go mało bo przekroczyłyśmy 4000 post. Trzeba robić sonde.
Mamy takie tytuły : Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy Już koszule czas kupować, do porodu sie szykować/pakować Czy w tym wątku Trele [Treli] dziecię, powitamy już na świecie? Listopadowo-grudniowe mamausie 2013 czy ktoś ma jeszcze jakieś propozycje? Robić dwie wersje tj. : Już koszule czas kupować, do porodu się szykować Już koszule czas kupować do porodu sie pakowac Czy w tym wątku Trele dziecię, powitamy już na świecie Czy w tym wątku Treli dziecię powitamy już na świecie czy zadecydujemy większością? ;>
|
#4031 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za aukcje Cytat:
kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mocno żeby było okwróciłam z badań i oprócz naszego wątku moja koleżanka z pracy też na porodówce muszę w sobotę z Tż pojechać po wózek bo potem jeszcze nie zdążę
|
||||
|
|
|
#4032 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mąż będzie mógł iść to może się wybierzemy bo w sumie samej to mi się nie będzie chciało Cytat:
za tygodnie Cytat:
Aaaa no i ANGIE trzymamy bardzo mocno kciuki.
|
|
#4033 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To faktycznie będziecie mieć pełno kurzu i gruzu, oby tylko tego dnia nie padało i udało Wam się sprawnie zamontować okno. A swoją drogą bardzo mi się podobają takie wielkie okna. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
no w sumie to zostało mi 30 dni do porodu...
ja cały czas zaciskam nogi obiecuje nie urodzić wcześniej . ![]() I mam pytanie - w związku z moją krótką szyjką lekarz mówił zeby narazie nie seksować się. No ale ona mi sie już nie skraca. Poza tym na skurcze biore fenka to raczej urodzić nie powinnam, no nie? no wiec mogę tak raz z meżem? czy nie bardzo.. bo w sumie to mam taką ochotę
|
#4035 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zarabia na pampersy, więc mu odpuszczę![]() Cytat:
![]() ja myślę zeby wybrać z tych zdublowanych po jednej wersji, nie różnią się w sumie sensem, wiec mniej zamieszania będzie, ale to moje zdanie
|
||
|
|
|
#4036 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie się prasuje, wszystko działa a akurat było w promocji to wzięliśmy tylko jeszcze deskę do prasowania muszę dokupić ![]() http://allegro.pl/zelazko-parowe-180...489151383.html Cytat:
za to te Akademia Mama pyta wydają się o wiele fajniejsze kurcze, męczy się Angie... może urodzi niedługo i będzie miała za sobą ![]() Cytat:
najlepsze jest to że jeszcze wczoraj wspominała ze nie ma torby spakowanej ![]() ![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#4037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda to okno na razie będzie śmiesznie wyglądało bo jeszcze tarasu nie mamy ale w planach jest ale jeszcze nie teraz :P Cytat:
wiecie tak mi się jeszcze przypomniało jak Domii napisała w tym smsie że w reklamówkę się spakowała... swoją drogą ciekawe czy złapała z Lidla czy Biedronki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-17 o 10:14 |
||
|
|
|
#4039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie powiem Ci jak z tym mizianiem się, może powinnaś zapytać się gina albo położnej? To mężowi odpuszczamy, ale Ty masz żadnego torta nie robić. Co najwyżej przespaceruj się do cukierni po kawałek ciacha.
|
|
|
|
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
Piszę na szybko z telefonu.
Domii pisała,że skurcze się piszą na ktg ale ich nie odczuwa, rozwarcie na opuszek palca,a wody ciągle ciekna w dużych ilościach. Myślę, że jeszcze to długo potrwa.
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-09-17 o 10:16 |
|
|
|
#4041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A! Zapomniałam Wam napisać, że dzisiaj moja koleżanka ma mieć cesarkę i czekam na wieści. Mój małżonek już umówiony jest na pępkowe. A pogoda faktycznie nie zachęca do niczego.
|
|
#4042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak mi się zrymowało podczas zmywania
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domii- No dobra to bedzie po jednej wersji. Owszem pewnie ie jeszcze urodzi dlatego ja napisałam czy ktoś ma jeszcze jakieś tytuły. :P
|
|
#4045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4046 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też myślę, że można by coś o dzieciaczkach ułożyć. Może już nawet trójeczka już będzie. ![]() Cytat:
![]() Dzieci cisną się na świat, a Ty myślisz jaką reklamówę Domi zabrała, nie mogę ze śmiechu! Biedna Domi, oby nie męczyła się długo! |
||
|
|
|
#4047 |
|
Zadomowienie
|
Rybko, jako, że tekst o Treli dzieciu był mój, prponuję zmianę na:
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? Oraz dla większego wyboru: W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
|
|
#4048 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi lepiej żeby szybko i bezboleśnie niz długo i wiadomo jak
RYBKA nie ryzykowałabym, nawet sam orgazm może przyspieszyć |
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Kociak Alisa jest z moja Mama. Popoludniu z tata albo z dryga babcia. Rodzinę mamy dużą.
A co do porodu i odejscia wod-ja mam cały czas leki na zahamowanie czynności skurczowej i rozwarcia. Gdyby nie to to już bym siedziała przy inkubatorze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4050 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a powiedzieli ci jaka jest w ogóle przyczyna tych osłabionych przepływów, coś tam się uciska czy co?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny piszecie o tych niespakowanych torbach, ja to w ogóle nie mam spakowanej- walizka jeszcze na strychu stoi no ale w sumie torbą to się aż tak bardzo nie stresuję, TŻ już mnie raz do szpitala pakował i doskonale się spisał. Ale najlepsze jest to, że nawet telefonu nie mam w tej chwili, kupiłam belgijską kartę i TŻ mi wczoraj próbował zdjąć sim-locka z komórki, nie dość że nie zdjął to jeszcze nie może przywrócić danych, więc straciłam wszystkie kontakty, zdjęcia, sms- nawet teraz widzę, że nie mam w sumie komórki do niego, bo przecież nie pamiętam, numeru , ale siedzę sobie niewzruszona, chyba ktoś powinien mną wstrząsnąć mam nadzieje ze wieczorem mi to jakoś TŻ zrobi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

klaski :
i bezbolesnego porodu
musze pomyśleć 

. 
no wiec mogę tak raz z meżem? czy nie bardzo.. bo w sumie to mam taką ochotę
jutro w dzień spróbuję...