Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 09:53   #4021
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Domi!! Wybacz, ze ja Ci tak dokuczałam, że torby nie masz spakowanej!! Oby Jaśko był zdrowy!!

Dzidzia- moja koleżanka była 10 dni bez wód, w 32 tc ją w końcu cięli. pierwsze miesiące były ciężkie [Emi po urodzeniu wazyła 1500g z hakiem], ale teraz śmiga po zerówce już

Maomami u nas na bezpiecznym Maluchu ma być warsztat z Pawłem Zawitkowskim i to mnie kusi. Bo jest milion teorii o noszeniu/ nienoszeniu/ otulaniu i chciałabym wiedzieć co on powie i jak pokaże

Jak zobaczyłam info od Domi, to napisałam do Męża: kupujemy dziś rzeczy do torby szpitalnej. Choćbyśmy mieli płacić kredytówką i spłacać w ratach, torba musi być!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:53   #4022
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

dzięki że pytasz, dzisiaj lepiej choć i tak nie kolOROWo. wczoraj mialam dość ostrą biegunkę i do tego doszło światłowstręt i inne- dzisiaj tego póki co uniklam, wiec jest lepiej. Psychicznie średnio, ale licze że sie poprawi
Stary 2013-09-17, 09:54   #4023
malinka123108
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Ogólnie to mam dziś urodziny a nawet nie mam siły ani ochoty żeby zrobić torta, miałam w planach ale niestety nie dam rady

Po wczorajszym malowaniu i sprzątaniu do 23 padam dziś na twarz, chociaż się wyspałam.I nie mogę się przyzwyczaić do kolorów w pokoju, ale to kwestia czasu

A pozatym to wczoraj wieczorem spuchły mi kostki, teraz moje nogi są kołkowate, brakuje kostek dziwnie mi z tym faktem

kobieto poloz sie i odpoczywaj! torta ,lub kawal ciasta kup w cukierni!! to jest twoj dzien pomysl ze pozniej bedzie takich malo,odpoczywajklaski :
Stary 2013-09-17, 09:56   #4024
ryba91
Zakorzenienie

ale jestem głuia. Beatko, odnosnie Twoich urodzin chciałam napisać Odpoczywaj zamiast Wszystkiego najlepszego
a więc Wszystkiego Najlepszego i bezbolesnego porodu

wg nie ogarniam tego co sie dzieje. wybaczcie
Stary 2013-09-17, 09:57   #4025
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj dostalam od mamy zelazko z biedronki,bo jakies byly i w sumie jestem po pierwszym prasowaniu nim i moge powiedziec ze fajnie sie prasowalo moze z 5 dych kosztowal

tak wogole witamy w 31 tygodniu

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

ja juz mam ciuszki poprane i poprasowane,zlozone gotowe w szafie,bielizne tez typu skarpetki drapaczki,wozek z lenki mam i lozeczko wiec dokupic mam jeszcze rzeczy typu kocyki i z 1 rozek/becik,recznik ale to przy samym koncu
za tydzień!
Nie widziałam żelazka w biedronce, muszę je obejrzeć przy okazji skoro jest fajne i niedrogie.
Fajnię, że już masz wszystkie ciuszki uprane, uprasowane i poukładane, zostało już tak niewiele do zrobienia.
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

I UWAGA! Mam wiadomość od Angie:
" U mnie bez zmian. Jestem na skraju załamania nerwowego. O 3 rano znów skurcze, szyjka krótka na 15 mm, po raz kolejny kroplówki i zastrzyki. Lekarz stwierdził, że będzie wcześniak, więc czekam..."

Czyli w sumie podobnie jak u dzidzi - taka niepewność.
Trzymam mocno kciuki, aby wszystko było dobrze, Maluszek zdrowy, a Angie wytrzymała wszystkie bóle i niedogodności!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 09:59   #4026
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

" U mnie bez zmian. Jestem na skraju załamania nerwowego. O 3 rano znów skurcze, szyjka krótka na 15 mm, po raz kolejny kroplówki i zastrzyki. Lekarz stwierdził, że będzie wcześniak, więc czekam..."

Kciuki zaciśnięte za was
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
89 Beatka spełnienia marzeń!!!!!
Cytat:
Beatko spelnienia marzen~!
Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
Beatka wszystkiego najlepszego
dzięki za życzeniaaaaaaaaa

A i dziś zaczynam 35 tydzień czyli zostało 5 TYGODNI
.
I zmierzyłam się w pępku i na dzień dzisiejszy mam 103 cm. A tak mi ciężko, a po wczorajszym dniu to mieśnie mnie bolą.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ale jestem głuia. Beatko, odnosnie Twoich urodzin chciałam napisać Odpoczywaj zamiast Wszystkiego najlepszego
a więc Wszystkiego Najlepszego i bezbolesnego porodu

wg nie ogarniam tego co sie dzieje. wybaczcie
te życzenia też przyjmuje hahha bo to dziś mi wskazane, wczoraj to nawet nie maiłam czasu się położyć, dziś nadrabiam

i reszta życzeń oczywiście przyjęta
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:00   #4027
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Proszę wrzuć listę! Ja jestem jeszcze z niczym nie ogarnięta i bardzo przydają mi się wszystkie materiały, które tutaj wrzucacie.
Jak to kot Cię obsrał?

Ja pranie zacznę w przyszłym tygodniu, bo nie mam jeszcze żadnego dzidziowego proszku. A poza tym muszę jeszcze kupić nowe żelazko, bo mam takie chyba jeszcze przedwojenne i deskę do prasowania, której nigdy w życiu nie miałam, a teraz może się bardzo przydać.
Apropos żelazek, możecie mi coś polecić, jakąś firmę, albo konkretny model, bo nie mam o tym bladego pojęcia?

Też wydaje mi się, że te warsztaty to będzie coś konkretnego i na pewno dużo z nich się dowiesz. Szkoda tylko, że w samych dużych miastach są.

O masakra! To u Was nie tylko remont, ale przebudowa domu się szykuje.
zrobię sobie śniadanie i będę ogarniać listę i te moje notatki z pierwszej pomocy :P

bo mój kot łaził sobie pod folią którą jest przykryty TŻ'ta komputer i miauczał więc wzięłam go pod pachę i chciałam na dwór wyrzucić bo sam dobrowolnie iść nie chciał no i niosłam go do drzwi i słyszę że puszcza takiego mega śmierdzącego bąka ale już poszedł na dwór i mi dalej coś śmierdzi, patrzę na koszulkę a ja mam mega plamę taką wodnistą kupkę na niej pierwszy raz mu się coś takiego zdarzyło

znaczy nie przebudowa, tylko jak wymieniamy okna to jedno obecne okno przerabiamy na okno tarasowe i teraz jest takie 157x190 a będzie 218x190 i trzeba ścianę pod oknem rozwalić czyli kuuuuuuuuuuupa kurzuuuuuu
Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
ależ tu się dzisiaj dzieje
a jeszcze wczoraj mówiłam do Męża że Kobity z wątku porodówki oblegają a ja w czarnej
więc trzeba chyba ścisnąć poślady i wziąć się powoli za robotę
dziś jadę jeszcze jedne zajęcia do SR odrobić.. nie powiem, żeby mi się jakoś chciało... a jutro warsztaty z Bezpiecznego Malucha.. i w sumie samej na "blok reklamowy" nie chce mi się jechać... nie znoszę jak na takich spotkaniach zamiast rzeczy ważnych są reklamy musze pomyśleć

a pogoda i u mnie bez szału...ale wyśniłam na dziś obiad będzie faszerowana cukinia... pod warunkiem że takową w sklepie dostanę, bo nie wiem czy już nie po cukiniowych ptokach

Dziewuszki szpitalne moooocne
znaczy wiesz jak masz na miejscu to mozesz iść i posłuchać chociaż też nie jestem za reklamami, ale fajne gadżety nawet dają no i można wygrać też fajne rzeczy przynajmniej tu w Warszawie bo nie wiem czy w innych miastach będą inne nagrody, ale pewnie nie

u mnie wczorajsza ogórkowa na obiad
Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
u mnie wszystko po staremu, za tydzien ide już do pracy- troche się stresuję bo nie wiem jak moja psychika zareaguje na to...
czekam na 2gi okres a dzis jest juz 32 DC i nic- ciekawe czy poprostu to jeszcze po tym wszystkim sie nie ustabilizowało czy poprostu historia się powtórzy i bedę miała cylke po nie wiadomo ile dni i ciężko będzie z kolejna ciążą. Tak bardzo chciałabym żeby udało mi sie zajść w ciążę w miarę szybko.

no ale juz nie będę Wam zawracać głowy moja osobą bo tu
dzieciaczki sie rodzą

Pozdrawiam Wszystkie Mamusie
Niunia, nie zawracasz nam głowy przestań! wpdaj i pisz co u Ciebie no i oczywiscie trzymam za fasolkę kolejną
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:00   #4028
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
kobieto poloz sie i odpoczywaj! torta ,lub kawal ciasta kup w cukierni!! to jest twoj dzien pomysl ze pozniej bedzie takich malo,odpoczywajklaski :
za niedługo to nie moje urodziny będą się liczyć i na to czekam

a co najlepsze, dziś urodziny ma też moja teściowa to sobie mąż wybrał
Stary 2013-09-17, 10:01   #4029
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Ogólnie to mam dziś urodziny a nawet nie mam siły ani ochoty żeby zrobić torta, miałam w planach ale niestety nie dam rady

Po wczorajszym malowaniu i sprzątaniu do 23 padam dziś na twarz, chociaż się wyspałam.I nie mogę się przyzwyczaić do kolorów w pokoju, ale to kwestia czasu

A pozatym to wczoraj wieczorem spuchły mi kostki, teraz moje nogi są kołkowate, brakuje kostek dziwnie mi z tym faktem
Dzisiaj to Ty powinnaś odpoczywać i zajadać torta zrobionego przez męża, a nie jeszcze pitrasić w kuchni.
Życzę Ci dużo zdrówka, pomyślności, szczęścia i miłości a także grzecznego Dzieciątka!
Cytat:
dzięki że pytasz, dzisiaj lepiej choć i tak nie kolOROWo. wczoraj mialam dość ostrą biegunkę i do tego doszło światłowstręt i inne- dzisiaj tego póki co uniklam, wiec jest lepiej. Psychicznie średnio, ale licze że sie poprawi
Poprawi się na pewno! Jeszcze ta pogoda jest taka dobijająca.
Cytat:

.
I zmierzyłam się w pępku i na dzień dzisiejszy mam 103 cm. A tak mi ciężko, a po wczorajszym dniu to mieśnie mnie bolą.
za tydzień!
Stary 2013-09-17, 10:02   #4030
ryba91
Zakorzenienie

KOchane wiem, że jeszcze czas, ale już go mało bo przekroczyłyśmy 4000 post. Trzeba robić sonde.
Mamy takie tytuły :

Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy

Już koszule czas kupować, do porodu sie szykować/pakować

Czy w tym wątku Trele [Treli] dziecię, powitamy już na świecie?

Listopadowo-grudniowe mamausie 2013

czy ktoś ma jeszcze jakieś propozycje? Robić dwie wersje tj. :
Już koszule czas kupować, do porodu się szykować
Już koszule czas kupować do porodu sie pakowac
Czy w tym wątku Trele dziecię, powitamy już na świecie
Czy w tym wątku Treli dziecię powitamy już na świecie
czy zadecydujemy większością? ;>
Stary 2013-09-17, 10:05   #4031
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Ajj gaduly! Probuje Was nadrabiac wieczorami w lozku, ale nie daje rady i zasypiam
Sprobuje jutro, moze znajde w koncu czas
Tymczasem pochwale sie, ze wygralam dzis aukcje - moj piekny x-lander x-move - 1550 zl, uzywana tylko gondola i to przez niecale pol roku spacerowka nowka niesmigana na gwarancji jeszcze 2,5 roku ale sie ciesze, nie moge sie doczekac, az przyjdzie
Leo dzis mnie stuka i puka caly dzien, jak oszalaly pewnie dlatego, ze tatus mial wolne i caly dzien z nami byl
Remont gna do przodu, ale termin przeprowadzki blizej nieokreslony :-( mam nadzieje, ze zdazymy :banghead:
Zycze spokojnej i przespanej nocy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za aukcje
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
UWAGA dziewczyny!
Domii napisała: "o 3.40 odeszły mi wody. Lekarze mówią, że jeszcze dziś urodzę. Póki co czekamy... Dostałam zastrzyk na rozwój płuc. Ogrania mnie strach"

Kto tam jej wypominał wczoraj niespakowaną torbę? Napisała jeszcze, że torby nie ma ale wzięła na szybko REKLAMÓWKĘ

Domii kochana trzymamy kciuki! Jasiek niedługo będzie z Wami!

Dzidzia jak u Ciebie?

Edit:. Ach, jeszcze zaczynają się lekkie skurcze.
o matko to już kciuki
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No, to Domi nas wyprzedza .
Byle Jaś cały i zdrowy.

Ja jestem zmęczona. W nocy uplynela mi reszta wód. Moge liczyć paluszki młodego mimo, że trochę tluszczu mam. Dalej bez zmian-mnóstwo śluzu z krwia wiec rozwarcie postepuje. Już mam czarne wizję, że może u mnie te skurcze wcale nie sa tak konieczne, żeby się rozewrzeć i na stół nie zdążę .

Przepraszam, że jestem z Wami do tylu, ale teraz pewnie będzie juz tylko gorzej.

trzymam mocno
Cytat:

mocno żeby było ok

wróciłam z badań i oprócz naszego wątku moja koleżanka z pracy też na porodówce muszę w sobotę z Tż pojechać po wózek bo potem jeszcze nie zdążę

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:07   #4032
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Domi!! Wybacz, ze ja Ci tak dokuczałam, że torby nie masz spakowanej!! Oby Jaśko był zdrowy!!

Dzidzia- moja koleżanka była 10 dni bez wód, w 32 tc ją w końcu cięli. pierwsze miesiące były ciężkie [Emi po urodzeniu wazyła 1500g z hakiem], ale teraz śmiga po zerówce już

Maomami u nas na bezpiecznym Maluchu ma być warsztat z Pawłem Zawitkowskim i to mnie kusi. Bo jest milion teorii o noszeniu/ nienoszeniu/ otulaniu i chciałabym wiedzieć co on powie i jak pokaże

Jak zobaczyłam info od Domi, to napisałam do Męża: kupujemy dziś rzeczy do torby szpitalnej. Choćbyśmy mieli płacić kredytówką i spłacać w ratach, torba musi być!
No właśnie wiem że ma być warsztat z Pawłem Zawitkowskim, zobaczymy. To w sumie jest 4.10 mam nadzieję że wtedy jeszcze będę w dwupaku
Jak mąż będzie mógł iść to może się wybierzemy bo w sumie samej to mi się nie będzie chciało
Cytat:
Kciuki zaciśnięte za was

dzięki za życzeniaaaaaaaaa

.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

te życzenia też przyjmuje hahha bo to dziś mi wskazane, wczoraj to nawet nie maiłam czasu się położyć, dziś nadrabiam

i reszta życzeń oczywiście przyjęta
STO lat, STO lat!!!! I za tygodnie

Cytat:
KOchane wiem, że jeszcze czas, ale już go mało bo przekroczyłyśmy 4000 post. Trzeba robić sonde.
Mamy takie tytuły :

Ja myślę że nie ma co robić po dwie wersje, tylko jedną wybrać

Aaaa no i ANGIE trzymamy bardzo mocno kciuki.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:07   #4033
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
bo mój kot łaził sobie pod folią którą jest przykryty TŻ'ta komputer i miauczał więc wzięłam go pod pachę i chciałam na dwór wyrzucić bo sam dobrowolnie iść nie chciał no i niosłam go do drzwi i słyszę że puszcza takiego mega śmierdzącego bąka ale już poszedł na dwór i mi dalej coś śmierdzi, patrzę na koszulkę a ja mam mega plamę taką wodnistą kupkę na niej pierwszy raz mu się coś takiego zdarzyło

znaczy nie przebudowa, tylko jak wymieniamy okna to jedno obecne okno przerabiamy na okno tarasowe i teraz jest takie 157x190 a będzie 218x190 i trzeba ścianę pod oknem rozwalić czyli kuuuuuuuuuuupa kurzuuuuuu
Pewnie kocur zeżarł coś niedobrego i taką miał kupę przez to, łeee.
To faktycznie będziecie mieć pełno kurzu i gruzu, oby tylko tego dnia nie padało i udało Wam się sprawnie zamontować okno. A swoją drogą bardzo mi się podobają takie wielkie okna.
Cytat:
za niedługo to nie moje urodziny będą się liczyć i na to czekam

a co najlepsze, dziś urodziny ma też moja teściowa to sobie mąż wybrał
Ha ha ha! To trafił świetnie!
Stary 2013-09-17, 10:09   #4034
ryba91
Zakorzenienie

no w sumie to zostało mi 30 dni do porodu... ja cały czas zaciskam nogi obiecuje nie urodzić wcześniej .

I mam pytanie - w związku z moją krótką szyjką lekarz mówił zeby narazie nie seksować się. No ale ona mi sie już nie skraca. Poza tym na skurcze biore fenka to raczej urodzić nie powinnam, no nie? no wiec mogę tak raz z meżem? czy nie bardzo.. bo w sumie to mam taką ochotę
Stary 2013-09-17, 10:10   #4035
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj to Ty powinnaś odpoczywać i zajadać torta zrobionego przez męża, a nie jeszcze pitrasić w kuchni.
Życzę Ci dużo zdrówka, pomyślności, szczęścia i miłości a także grzecznego Dzieciątka!

za tydzień!
mąż w pracy zarabia na pampersy, więc mu odpuszczę
Cytat:
Mamy takie tytuły :

ja już wien na co będę głosowac
ja myślę zeby wybrać z tych zdublowanych po jednej wersji, nie różnią się w sumie sensem, wiec mniej zamieszania będzie, ale to moje zdanie
Stary 2013-09-17, 10:10   #4036
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wczoraj dostalam od mamy zelazko z biedronki,bo jakies byly i w sumie jestem po pierwszym prasowaniu nim i moge powiedziec ze fajnie sie prasowalo moze z 5 dych kosztowal
my ostatnio kupiliśmy żelazko Tefala Inicio 17 za całe 69,90 w ... Kauflandzie ale fajnie się prasuje, wszystko działa a akurat było w promocji to wzięliśmy tylko jeszcze deskę do prasowania muszę dokupić
http://allegro.pl/zelazko-parowe-180...489151383.html
Cytat:

Jeszcze parę słów co do warsztatów. Ja na tych szkoleniach Akademia Mamy Pyta byłam na poprzedniej edycji. W sumie nic ciekawego nie było oprócz nauki wiązania chusty, ale to w przerwie tylko no i występ Pawła Zawitkowskiego.
Ja za to czekam na Bezpiecznego malucha. Myślę, że na to szkolenie naprawdę warto pójść. Tam podobno mają być zagadnienia stricte związane z pierwszą pomocą maleństwom w nagłych przypadkach. Ja jeszcze pamiętam jak byłam na szkoleniu z pierwszej pomocy z pracy - i babka mówiła o reanimacji małych dzieci, o tym co zrobić jak się zadławi czymś takie maleństwo. Uważam, że dobrze wiedzieć takie rzeczy. Dodatkowo interesuje mnie temat "zatkania" się dziecka podczas nagłego płaczu - moja siostra ma taki problem ze swoim synkiem od jakiegoś czasu. Raz aż jej się siny zrobił także tych warsztatów nie odpuszczę!
powiem Ci ze na tym bezpiecznym maluchu tylko i wyłącznie fajne było o pierwszej pomocy nic więcej za to te Akademia Mama pyta wydają się o wiele fajniejsze no i w Warszawie Zawitkowskiego nie było

kurcze, męczy się Angie... może urodzi niedługo i będzie miała za sobą

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
sumienie Cię ruszyło ze się z niej naśmiewałaś najlepsze jest to że jeszcze wczoraj wspominała ze nie ma torby spakowanej
Cytat:
A i dziś zaczynam 35 tydzień czyli zostało 5 TYGODNI[/B][/SIZE].

Cytat:
Mamy takie tytuły :

ja myślę że można by było coś o maluchach pierwszych coś ułożyć bo pewnie zanim skończymy wątek to już Jasiek będzie na świecie, Angie i Dzidzia też może urodzą
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-17, 10:12   #4037
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
no w sumie to zostało mi 30 dni do porodu... ja cały czas zaciskam nogi obiecuje nie urodzić wcześniej .

I mam pytanie - w związku z moją krótką szyjką lekarz mówił zeby narazie nie seksować się. No ale ona mi sie już nie skraca. Poza tym na skurcze biore fenka to raczej urodzić nie powinnam, no nie? no wiec mogę tak raz z meżem? czy nie bardzo.. bo w sumie to mam taką ochotę
no nie skraca się ale seskualne ekscesy to chyba na swoją odpowiedzialność, masz teraz delikatny ogranizm i chyba u ciebie niewiele trzeba, a jaka ta szyjka jest wielka?
Stary 2013-09-17, 10:13   #4038
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie kocur zeżarł coś niedobrego i taką miał kupę przez to, łeee.
To faktycznie będziecie mieć pełno kurzu i gruzu, oby tylko tego dnia nie padało i udało Wam się sprawnie zamontować okno. A swoją drogą bardzo mi się podobają takie wielkie okna.

Ha ha ha! To trafił świetnie!
możliwe bo śpi koło mnie i te bąki dalej mu z tyłka wylatują :P
co prawda to okno na razie będzie śmiesznie wyglądało bo jeszcze tarasu nie mamy ale w planach jest ale jeszcze nie teraz :P
Cytat:

ja bym się chyba bała seksować w Twojej sytuacji :P

wiecie tak mi się jeszcze przypomniało jak Domii napisała w tym smsie że w reklamówkę się spakowała... swoją drogą ciekawe czy złapała z Lidla czy Biedronki

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-17 o 10:14
Stary 2013-09-17, 10:14   #4039
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:

Ja też obiecuję nie urodzić wcześniej, ale przecież to nie my o tym decydujemy.
Nie powiem Ci jak z tym mizianiem się, może powinnaś zapytać się gina albo położnej?
Cytat:
mąż w pracy zarabia na pampersy, więc mu odpuszczę
To mężowi odpuszczamy, ale Ty masz żadnego torta nie robić. Co najwyżej przespaceruj się do cukierni po kawałek ciacha.
Stary 2013-09-17, 10:14   #4040
ktosiula
Wtajemniczenie

Piszę na szybko z telefonu.
Domii pisała,że skurcze się piszą na ktg ale ich nie odczuwa, rozwarcie na opuszek palca,a wody ciągle ciekna w dużych ilościach.
Myślę, że jeszcze to długo potrwa.

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-09-17 o 10:16
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:15   #4041
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Moim zdaniem nie rób dwóch wersji, bo się rozbiją głosy. A tak swoją drogą, myślę, że jakiś pasujący tytuł może się jeszcze pojawić, o ile któreś z dzieci się pojawi na świecie

A! Zapomniałam Wam napisać, że dzisiaj moja koleżanka ma mieć cesarkę i czekam na wieści. Mój małżonek już umówiony jest na pępkowe.
A pogoda faktycznie nie zachęca do niczego.
Stary 2013-09-17, 10:16   #4042
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak jak dziewczyny napisały, ja bym sie też bała. Chyba jednak wolałabym nie ryzykować, bo się nie skraca ale nie wiadomo co to by było. Jednak te skurcze były.

Stary 2013-09-17, 10:18   #4043
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Mamy takie tytuły :

Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat!

tak mi się zrymowało podczas zmywania

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:18   #4044
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
no nie skraca się ale seskualne ekscesy to chyba na swoją odpowiedzialność, masz teraz delikatny ogranizm i chyba u ciebie niewiele trzeba, a jaka ta szyjka jest wielka?
1,5cm

Domii-

No dobra to bedzie po jednej wersji. Owszem pewnie ie jeszcze urodzi dlatego ja napisałam czy ktoś ma jeszcze jakieś tytuły. :P
Stary 2013-09-17, 10:18   #4045
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Domii pisała,że skurcze się piszą na ktg ale ich nie odczuwa, rozwarcie na opuszek palca,a wody ciągle ciekna w dużych ilościach.
No to chyba jednak jeszcze chwilę to potrwa, ale miejmy nadzieję że się bidulka nie wymęczy. Skoro rozwarcie na opuszek już jest, skurcze się jakieś piszą więc bliżej niż dalej napewno. Bez Jaśka już nie wyjdzie

Stary 2013-09-17, 10:19   #4046
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
my ostatnio kupiliśmy żelazko Tefala Inicio 17 za całe 69,90 w ... Kauflandzie ale fajnie się prasuje, wszystko działa a akurat było w promocji to wzięliśmy tylko jeszcze deskę do prasowania muszę dokupić
http://allegro.pl/zelazko-parowe-180...489151383.html

ja myślę że można by było coś o maluchach pierwszych coś ułożyć bo pewnie zanim skończymy wątek to już Jasiek będzie na świecie, Angie i Dzidzia też może urodzą
Fajne to żelazko i nie drogie.
Też myślę, że można by coś o dzieciaczkach ułożyć. Może już nawet trójeczka już będzie.
Cytat:
możliwe bo śpi koło mnie i te bąki dalej mu z tyłka wylatują :P
co prawda to okno na razie będzie śmiesznie wyglądało bo jeszcze tarasu nie mamy ale w planach jest ale jeszcze nie teraz

wiecie tak mi się jeszcze przypomniało jak Domii napisała w tym smsie że w reklamówkę się spakowała... swoją drogą ciekawe czy złapała z Lidla czy Biedronki
Wcale nie będzie dziwnie wyglądać, kiedyś się doczekacie tarasu i będzie akurat.
Dzieci cisną się na świat, a Ty myślisz jaką reklamówę Domi zabrała, nie mogę ze śmiechu!
Cytat:
Biedna Domi, oby nie męczyła się długo!
Stary 2013-09-17, 10:22   #4047
nasturcja7667
Zadomowienie

Rybko, jako, że tekst o Treli dzieciu był mój, prponuję zmianę na:

Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie?

Oraz dla większego wyboru:

W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki!

Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje!

Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze!

Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:23   #4048
89Beatka
Wtajemniczenie

Domi lepiej żeby szybko i bezboleśnie niz długo i wiadomo jak

RYBKA nie ryzykowałabym, nawet sam orgazm może przyspieszyć a szkoda jak masz ochotę
Stary 2013-09-17, 10:24   #4049
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Kociak Alisa jest z moja Mama. Popoludniu z tata albo z dryga babcia. Rodzinę mamy dużą.

A co do porodu i odejscia wod-ja mam cały czas leki na zahamowanie czynności skurczowej i rozwarcia. Gdyby nie to to już bym siedziała przy inkubatorze.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 10:24   #4050
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

TASZANTA - mnie polozna przekonala tym ze mala moze to w szpitalu zlapac gdzie najwieksze skupisko chorych

No w sumie racja

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam do Was pytanie kompletnie nie związane z ciążą, dzieckiem i naszymi jakże nieciekawymi stanami pomieszanymi z fajnymi stanami....do rzeczy....

piszę cv, nie swoje i mam problem z zainteresowaniami, osoba, dla której to robię...nie ma wyspecjalizowanych zainteresowań, do tej pory zajmowała się domem i dziećmi.....czy istnieje jakaś nazwa związana z domatorstwem, którą można by było podpiąć pod zainteresowania...

....nie wiem czy zrozumiecie co napisałam, mam jednak nadzieje, że tak...proszę pomóżcie, bo co tyle głów to nie jedna

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------
.
Ja nie wiem czy ta informacja o hobby to jest taka ważna, chyba raczej takich rzeczy nikt nie czyta tam gdzie pracowałam, te informacje były czytane, żeby się pośmiać bardziej niż z nich skorzystać

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Przecież nie bedę się teraz zadręczać i denerwować. Jestem pod dobrą opieką i tego się trzymam Dla Majci wszystko
Fajnie że tak dzielnie się trzymasz a powiedzieli ci jaka jest w ogóle przyczyna tych osłabionych przepływów, coś tam się uciska czy co?

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ooo

Anka też właśnie Na wspólnej chciałam obejrzeć i coś się nie chce załadować mam z słaby net chyba, albo dużo ludzi akurat ogląda jutro w dzień spróbuję...
A dzięki, dobrze Tylko leżę i jem aż strach pomśleć ile przytyję
A gdzie oglądasz w necie?

Cytat:
Dzień dobry!

już Wam piszę jak było :P
byliśmy podzieleni na 3 grupy i mieliśmy "wykłady": przedstawiciela marku NUK (same reklamy), Palmer's (reklamy)- polecali oliwkę terapeutyczną na istniejące już rozstępny, mam zamiar kupić po ciąży i wypróbować no i na końcu był ratownik medyczny i pokazywał reanimację niemowlaka robiłam notatki jak chcecie mogę Wam napisać tak na wszelki wypadek
pani z Enfamilu o mleku modyfikowanym mówiła

a w ogóle zaczęłam 34 tydzień
Tak, prosimy

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
kurczę to mi wygląda na migrenę, bo mój kuzyn ma migrenę i zawsze mu się zaczyna bólem oka. To na pewno przez pogodę

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------
Ja mam właśnie takie objawy migreny, czasami aż oko chciałabym sobie wydłubać

Dziewczyny piszecie o tych niespakowanych torbach, ja to w ogóle nie mam spakowanej- walizka jeszcze na strychu stoi no ale w sumie torbą to się aż tak bardzo nie stresuję, TŻ już mnie raz do szpitala pakował i doskonale się spisał.

Ale najlepsze jest to, że nawet telefonu nie mam w tej chwili, kupiłam belgijską kartę i TŻ mi wczoraj próbował zdjąć sim-locka z komórki, nie dość że nie zdjął to jeszcze nie może przywrócić danych, więc straciłam wszystkie kontakty, zdjęcia, sms- nawet teraz widzę, że nie mam w sumie komórki do niego, bo przecież nie pamiętam, numeru , ale siedzę sobie niewzruszona, chyba ktoś powinien mną wstrząsnąć mam nadzieje ze wieczorem mi to jakoś TŻ zrobi

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości