|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
no tez wlasnie to stosuje zapobiegawczo, jako srodek antykoncepcyjny
![]() kurka nie lubie tak czekac, nie pojechalam z Mati do lekarza, zeby ona czegos nie zlapala to mi zakaszlala pare razy ![]() oby to bylo tylko od nadmiaru sliny
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() aa może Cię zadziwi i wstanie jak skowronek
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż wczoraj sam się nażarł, żeby się ze mną integrować także u nas to by nie przeszło
![]() Judka nie panikuj, będzie dobrze. |
|
|
|
#3454 | |||
|
Rozeznanie
|
wolałabym tego nie praktykowac
osobiście nie chciałabym, żeby moje dziecko miało tak samo na imię jak ja ![]() kochana, nie mam innego wyjścia, jak czekac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a tak szczerze, to panikowanie w zasadzie nic mi nie da (oprócz zepsutych nerwów). jak są bliźniaki, to pozostaje mi tylko modlic się o zdrowie (dla nich, i dla mnie, po porodzie )no chyba, że któraś z Was chciałaby dzieciątko? ewentualnie oczywiście.jakoś mi nie pasuje miec w domu męża Łukasza i Łukasza Juniora syna ![]() Cytat:
![]() kurde, przeziębienie dopadło też mnie i mojego starego... okrooooopnie... Kubie zakupiłam wczoraj nasivin soft, zaaplikowałam przed snem na noc, i spał niemal spokojnie, była jedna pobudka. ale w sumie nie dziwię się dziecku, sama budziłam się co chwilę... wiecie, co mogę stosowac na przeziębienie? herbat z miodem lub sokiem malinowym wypiłam już kilka, na katar marimer... może coś jeszcze?
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziadygi jednenie mam pojęcia czemu tak moze przetarła brudną łapką i podrażniła?---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- jeszcze rutinoscorbin, wapno, oscillococcinum
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiec jego tez bym nie tknela a Twoj TZ cwany jest ![]() wiem ale po.s.r.a.n.a bylam w nocy jak sie dusil dobrze ze ten inhalator jest w domu i ze pulmicort nam zostal po ostatnim razie |
|
|
|
|
#3457 | |||
|
Zakorzenienie
|
L.E.J.E
Właśnie rozpuszczam czekoladę, masło i cukier (Moonie85 ) i mi się ten cukier nie chce rozpuścić no Zawsze kurna jak robię coś dla gości zgodnie z przepisem to jakiś shitex mi wychodzi, fak A ja nie mogę się doczekać wylizania miski ![]() Cytat:
![]() Czosnek ![]() Zapomniałam o soku malinowym, dzięki Ci dobra kobieto, idę poszperać w szafkach bo gdzieś jeszcze mam babciusiowy. Cytat:
![]() A weź. ! Kur!@#$%^&* O, zapomniałam o tym, coś jeszcze powinnam mieć! Cytat:
|
|||
|
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
a mnie czeka wyprowadzka do Anglii... to już pewne i kwestia 3 tygodni z jednej strony cieszę się, że będziemy w końcu razem z tż-em ale nie wiem czy sobie poradzę...
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam ciuszki w c&a mialam zaplacic przy odbiorze
poczta przywiozla, podpisalam i nie placilam ![]() ktoś sie walnal czy jak
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak byłam w ciąży z córką to były podejrzenia, że jestem w ciąży bliźniaczej, bo pęcherzyk wyglądał jakby przedzielony na pół, wtedy się cieszyłam, i byłam smutna z tż-tem jak okazało się, że to ciąża pojedyncza teraz gdy już wiem, co to znaczy opieka nad noworodkiem.. nie wiem jakbym sobie poradziła z blizniakami ale jakby już były to jakoś trzeba byłoby radzić
|
|
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poradzisz sobie na pewno |
|
|
|
|
#3462 | |||
|
Wtajemniczenie
|
nigdy nie wiadomo co me dziecko ma w planach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko żeby się nie upomnieli
|
|
#3463 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaki cukier? nie ma opcji żeby się nie rozpuściło, w herbacie cukier się nawet rozpuszcza ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
To jest moje mega największe niespełnione marzenie mieszkać w Londynie. Mieszkałam pół roku i tęsknię za tym jak szlag. Może kiedyś ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
na kartonie obok mojego nazwiska jest rubryczka za pobraniem nad tym numer rachunku
i teraz sie zastanawiam o co kaman ![]() no bo za pobraniem to place listonoszowi i oni przekazuja na rachunek prawda ![]() czy to jakas nowa forma za pobraniem, ze dostaje towar i dopiero place im na rachunek ![]() w kazdym razie nie wiem faktycznie czy mnie scigac nie beda ![]() byla akcja darmowa dostawa ale darmowy towar chyba niekoniecznie ![]() gdybym wiedziala ze to paczka od c&a to pewnie bym listonoszowi sama chcial zaplacic, a tak myslalam ze to cos innegol |
|
|
|
#3465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cukier zwykły, tż robił zakupy ![]() No niewielkie grudkimi zostały, trudno. Rozpuści się podczas pieczenia albo i nie. I tak będzie dobre. Coś co jest z 3 czekolad i kostki masła MUSI być dobre ![]() |
|||
|
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie wrocilam z pracy, okazalo sie, ze mam tylko 2 dni urlopu wypoczynkowego
zatem 1-2 pazdziernik ide na wypoczynkowy, a od 3 wychowawczy na rok |
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Judka- biedny Tomi- jak po lekarzu?
Ale jaja z tą przesyłką- a na dużo nakupiłaś? mogą się upomnieć, chociaż głowy sobie uciąć nie dam.
|
|
|
|
#3468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tak
Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka wiem coś o tym Cytat:
bo Jasiek dostał swój pokój, śpi sam i nie chciałabym go pewnego pięknego dnia na glebie znaleźć ![]() Cytat:
a na co dobrze to wpływa tak z ciekawości ![]() i
|
||||
|
|
|
#3469 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak się mnie złapie to nawet na nogi stanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzika chrzestny mój zmarł
|
||||
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Ta'i wyrazy współczucia
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
wczorajszy dzień okropny był ![]() a dziś od 3h tak was czytam i czytam na raty bo Jan ma tak zapchany nos że spał mi dziś 10 minut tylko ![]() i ciężko mi cokolwiek zrobić aż mi szkoda biedaka
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Wsadziłam dziecko w pudełko na zabawki i powoziłam trochę po mieszkaniu (ma kółka). Na chwilę mam spokój
![]() Cytat:
Poproś o wyliczenie, sprawdzimy ![]() Dzięki Współczuję Ej przez tą pogodę jest tak ciemno, że muszę światło włączyć ![]() A w całej chałupie tak pachnie czekoladą (Moonie85 ) że mnie zaraz skręci
|
|
|
|
|
#3473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko tylewykorzystywalas juz tegoroczny? Cytat:
a po Tomku juz prawie nie widac zaby mu cos dolegalo ![]() ma silny organizm i dobrze sobie radzi z infekcjami a zakupy na prawie 70 zl, czyli niby nie tak wiele ale czuje sie troszke jak nie fair ![]() dobrze, ze masz juz to za soba
|
||
|
|
|
#3474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiedziala, ze 4h mi zostaly i okazalo sie, ze opieke juz wykorzystalam przed powrotem z macierzynskiego a moze mnie okantowali za ten urlop z zeszlego roku? w maju 2012 poszlam na zwolnienie do konca ciazy, a na wrzesien 2012 mialam zaplanowane 3 tyg urlopu, bo mielismy brac slub, no ale to przeszlo na 2013 rok i to w czerwcu wykorzystalam zaraz po macierzynskim, ktory mialam do konca maja w lipcu bylam na urlopie do 9 w tym 2 dni opieki, etat caly czas 3/4 mialam, dopiero teraz we wrzesniu na 1/4 przeszlam ale mnie wk***ili powiem szczerze, ze nie chce mi sie juz z nimi wyklocac Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-09-17 o 13:28 |
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogłam się wczoraj pozbierać a co dopiero ciocia i moi kuzyni z kuzynką.... jeszcze jednego kuzyna żona w 3 miesiącu ciąży (Jasiek im wpadł w oko w kwietniu ), drugiego kuzyna ma termin na sobotę a tu taka tragedia....u nas też leje od rana ale chyba i tak bym siedziała z Janem w domu ja już nie wiem czy to zęby na pewno tyle że ani gorączki póki co, a kaszel to tak sporadycznie kupiłam maść majerankową, spray z solą morską i obserwujemy z jednej strony się cieszę że w domu z nim teraz siedzę a nie w pracy chociaż w kość mi daje nie powiem ![]() a wczoraj wróciłam to miał pieluszkę na plecach zapiętą ![]() i był usyfiony od stóp do głów ciastkami ryżowymi i mlekiem ![]() to akurat sprawka siory męża bo nie potrafi pieluchy podłożyć jak je mleko lub założyć śliniaka i zerknąć jak jadł te ciastka, a do tego przebrać chociaż dziecka w czyste ciuchy których kupkę zostawiłam na wierzchu swoją drogą co jeszcze siostra męża u nas robiła to nie wiem skoro teściowa przyszła do Jana
|
|
|
|
|
#3476 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mogę sobie nie poradzić bo nie znam dobrze angielskiego, ostatnio jak miałam okazje się sprawdzić, to tragedia tyle już zapomniałam. Nie dogadam się z lekarzami ![]() to mnie przeraża moonie ja nigdy nie byłam w Anglii, i będziemy mieszkać w małym miasteczku daleko od Londynu, cóż spróbujemy, boje się rozłąki z rodziną ale czas stworzyć własną |
||
|
|
|
#3477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te 3 tygodnie, które Ci się przesunęły na ten rok to jest dokładnie to co ja Ci wczoraj policzyłam. Czyli musisz zobaczyć ile Ci wypadało dni w grafiku na 1-9.07 i odjąć od tego opiekę. Nie ma bata, żeby zostały Ci tylko 4h. ![]() Cytat:
A z lekarzami dogadywać się może na początku tż. Będzie dobrze Czekoladowe cudo a la Moonie wwierca w fotel
|
||
|
|
|
#3478 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ciężko z samymi bliźniakami samemu sobie poradzic, a co mówic z bliźniakami i dzieckiem 15sto miesięcznym ale pewnie jak sytuacja do tego zmusi, to jakoś trzeba sobie radę dac ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
moja koleżanka z klasy była z angielskiego nie kumata nic. do tego stopnia się zaparła, że mówiła "nie bede sie uczyc angielskiego". wyjechała do Anglii, po jakiś 7 miesiącach przyjechała na chwilę do Polski i ona mnie poprawiała z angielskim (co 13 lat się języka uczę).także wiesz... nawet nie będziesz wiedziała kiedy przyswoisz sobie język. zobaczysz
|
|
#3479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo pamietam, ze jak np bralam tydz urlopu to bylo liczone jako 30h i rozpisywali jako 5*6h (pon-pt) i oni w czerwcu tez mi pewnie rozpisali te 90h na 3 tyg i jeden tydz byl z urlopu biezacego Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-09-17 o 15:03 |
|
|
|
|
#3480 |
|
Rozeznanie
|
moonie85, co to za czekoladowe cudo, że wszystkie tak ślinotoku dostają?
![]() mnie coś też na słodkie napada. dwa dni temu robiłam domowe bounty, a w najbliższej przyszłości (aby zachce mi się gnieśc ciasto) spróbuję zrobic kruche ciasto milionera
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

osobiście nie chciałabym, żeby moje dziecko miało tak samo na imię jak ja 
dziadygi jedne
Zawsze kurna jak robię coś dla gości zgodnie z przepisem to jakiś shitex mi wychodzi, fak 

skoro teściowa przyszła do Jana