|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Lady-witaj ponownie
![]() Znasz już płeć maluszka? U nas identycznie- Mateuszek nie da sobie nic psiuknąć do noska, ani wytrzeć, nie mówiąc o odciąganiu, a uszy czyści pięknie apropo- zębów też nie lubi czyścić.Dzika-pytałas co na katar dla maluszka- najlepiej psikać woda morską do noska-oprócz tego można psiuknąć- nasivin soft, ale niewiem, czy nie jest powyżej roku, maść majerankowa po nos, a na noc po kąpieli smarowałam taką maścią nagrzewającą z olejkami eterycznymi. Witam poniedziałkowo. |
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego wypoczynkowego to jest szansa, że złośliwie Ci go nie udzielą no ale ryzyk fizyk. A co do wypoczynkowego - teraz przysługuje Ci cały wymiar urlopu, nie proporcjonalnie za miesiące przepracowane przed wychowawczym. Inna sytuacja by była jakbyś po wychowawczym chciała iśc na wypoczynkowy - wtedy za te miesiące, kiedy przebywałaś na wychowawczym nie nabyłaś prawa do urlopu wypoczynkowego. Jak chcesz to napisz mi na prv jaki masz wymiar, od kiedy zmieniłaś etat i ile dni już wykorzystałaś to Ci policzę. O ile pamiętam, bo mogłam wyjść z wprawy
|
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz naskrobalam pw
Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-09-16 o 10:41 |
|
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() u nas wesoło na sekundę nie można spuścić z niego wzroku
|
|
#3396 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrówka ![]() Cytat:
dlaczego? tutaj sa terminy kiedy dziecko cos moze zaczac robic, a nie ze musi a po za tym kazde jest inne, mniej lub bardziej ruchliwe to sa zdjecia pogladowe, zeby rodzic wiedzial o co chodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kumpela mi opowiadala, ze u nich w pracy jest laska w ciazy dosc zaawansowanej i chyba na L4 idzie dopiero nie bylo jest w pracy akurat a kierowniczka mowi, no jak wroci po macierzynskim to trzeba bedzie ja zwolnic, albo niech idzie na wychowawczy tak po prostu,bo dziecko bedzie miec Laski piekla ktoras buleczki w domu? potrzebuje szybkiego przepisu, latwego tak zeby od czasu do czasu na sniadanie cieple buleczki byly domowe Tai dzis na pogrzeb jechala nie? |
||||
|
|
|
#3397 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cukier to cukier ![]() Cytat:
jak ja za tym tęskniłam ![]() Cytat:
![]() no jakie te nasze dzieci śliczne Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() aj law ju
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek jak przemyślałam sprawę to teraz mi strasznie głupio że Wam tak na głowie siedziałam ![]() No ale z drugiej strony.. taka okazja się dłuuuugo nie trafi, więc trzeba było korzystać ile wlezie ![]() ![]() Generalnie czułam się jakbym znała Was od dawna (wliczam w to także teściów i męża ) no co za ciemnogród zaprzyjaźnij ![]() Moonie dawaj przepis na czekoladowca ![]() Wróciłyśmy z Kroczyc z nowymi umiejętnościami: Ula bije brawo i staje przy meblach, wspina mi sie po spodniach do stania, no i zrobiła się strasznie przytulasta i raczkuje pełną gębą. Jura K-Cz sprawiła iż moje dziecko budziło się w nocy najwcześniej ok.24 ciekawe czy zostanie jej tak w domu ![]() 85% wyjazdu spędziłam z Moonie i Frankiem Generalnie od śr do sob przyłaziłyśmy z Ulą do nich codziennie (w sumie to im współczuję teraz ) Wczoraj dałam im spokój i pojechałyśmy z Ulą do taty na Pustynię Siedlecką, popatrzeć jak pracuje. Jeździłam quademWczorajszą drogę powrotną uważam za udaną i przyjemną, ponieważ Ula ją calusieńką przespała. Zasnęła w Kroczycach, obudziła się w Rzeszowie ![]() Poszalała chwilę ze stęsknionymi dziadkami w domu i poszła dalej spać (z pobudką ok.2 i 5 )A teraz szara rzeczywistość i za dwa tygodnie powrót do pracy
|
|
#3399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba że automat zakupisz i nastawisz na rano przepisy są tu: kwestiasmaku.com - dużo przepisów, dobrych
|
|
|
|
|
#3400 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się nie znam kompletnie już ![]() Cytat:
|
|
#3401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() śliczne śliczne już
|
|
#3403 | |||
|
Zakorzenienie
|
Reklamancji nie uwzględnia siem
Ide liczyc. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja pi.er.do.lę ![]() Cytat:
![]() No sama nie wiem czy by mnie to przekonało ![]() ![]() Ewka załącza dziś marudę. W sam raz na moje skołatane zdrowie |
|||
|
|
|
#3404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A on był przeszczęśliwy że pierwszy raz wrócił z podróży do spełnionej towarzysko żony a nie takiej co jęczy że siedziała na zadupiu ![]() w kąpieli wodnej rozpuszczasz 2 tabliczki gorzkiej i 1 mlecznej czekolady, kostke masła i 200 g cukru najlepiej brązowego (z innym nie robiłam, taki jest też w przepisie) Jak się rozpuści, dodajesz do tego 30 g bułki tartej i 5 roztrzepanych jajek (tylko nie na kuchence bo się zrobi jajecznica) Wlewasz do wysmarowanej masłem i posypanej kakao tortownicy i 175 stopni 50 minut się piecze (jeszcze zaraz sprawdzę czy dobrze pamiętam ile stopni ).No i jesz Najlepiej z lodami, bitą śmietaną albo z czym lubisz
|
|
|
|
|
#3405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() im dalej w składzie tym mniej danego składnika Cytat:
![]() ![]() brawa dla Uli ![]() ![]() moja tez wstaje przy kanapie i sie smiesznie giba i sie cieszy ![]() a potem klap na pupke ![]() Cytat:
![]() czasem w weekendy planuje robic je dziekuje za link |
||||
|
|
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Zadomowienie
|
spoko, ale chociaz bede miala jakas orientacje na co moge liczyc lub nie
![]() Czarus zaczyna mi sie do szuflad dobierac ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Moonie, Jagnna ale Wasze dzieciaczki super razem wygladaja ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Kala ale z Ciebie laseczka i w dodatku chuda a corcia cudna, oczyska to ma chyba po tatusiu?
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
no też się waham
![]() aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa no to ok ![]() jaka śliczna
|
#3409 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze nie. niestety nie miałam jeszcze ani jednego usg, czekam na umówioną wizytę 30 września, wtedy mam nadzieję się dowiedziec.
a tak w ogóle, jeśli o tym mowa, to muszę się wam przyznac, że mam lekkiego stracha z Blanką od początku miałam przeczucie, że będzie dziewczynka. z Kubą to samo, jeszcze przed połówkowym usg miałam niemal 100% pewnośc, że będzie chłopak. przy wybieraniu opcjonalnych imion (jeszcze przed określeniem płci) w obu przypadkach murem stałam właśnie za tymi imionami. a teraz: NIC. w dodatku od kilku tygodni nurtuje mnie myśl, że to mogą byc bliźniaki... powiedziałam mojemu ginowi o tej możliwości (bo to nie tylko domysły - są momenty, że jestem pewna, że mój brzuch jest o wiele za duży jak na 19 tydzień... w dodatku, zastanawiając się nad imionami (opcjonalnie dla chłopczyka i dziewczynki) jestem przekonana co do dwóch imion - dziewczęcego i chłopięcego... od początku września "panikuję" i czekam na to usg jak na zbawienie ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- no, już ta ciąża jakoś szybko mi leci ![]() taa, a mama za ten jego talent musi płacic
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jakie imiona wybralas? |
|
|
|
|
#3411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to przezierności karkowej? Dlaczego nie robiłaś? Jakie imiona wybrane
|
||
|
|
|
#3412 | |||
|
Rozeznanie
|
kala__20 malutka przeurocza
Cytat:
chyba się poddał (bo wcześniej robiłam to siłą..) byliśmy dziś rano u pediatry, bo z lekkiego katarku w jedną noc nam się to przekształciło w więcej katarku i kaszel... dostaliśmy: sinecod 3x 10 kropli nasivin lub otrivin cebion 10 kropel będziemy się kurowac. oby tylko się nie pogorszyło... co możecie polecic? lepszy nasivin czy otrivin? ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
no, ja też ledwo wytrzymuję ![]() Cytat:
wybrałam Gabrysia i Kornel. dziewczęce ciężko mi dobrac, żeby mi się podobało i nie było często nadawane. a jak chłopięce mi się jakieś podoba, to jest właśnie albo baardzo spotykane, albo już w bliskiej rodzinie takie imię jest. tak na marginesie: całe życie podobało mi się imię Łukasz i obiecałam sobie, że dam tak na imię mojemu synkowi... taa, wyszło na to, że ten Łukasz jest ojcem moich dzieci czyli po rybkach.
Emilek ur. 31 stycznia 2014 Kubuś ur. 11 listopada 2012 Blanka ur. 10 lipca 2011 Aniołek Edytowane przez lady_kiss Czas edycji: 2013-09-16 o 11:47 |
|||
|
|
|
#3413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duuuzo zdrowka Cytat:
![]() a czemu nie mialas jeszcze usg??????? |
||
|
|
|
#3414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przecież to ważne badanie, jak nie ma terminów to choćby prywantnie... pomijam już to usg pierwsze z biciem serduszka... To zrób dwa, ja sama zjadam pół
|
|
|
|
|
#3415 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w spodnie przedciążowe się ledwo mieszczę no i ten brzuch ona cała po tatusiu, po mnie tylko ma płeć i charakter ![]() jak wyżej ![]() ja też bym nie wytrzymała z ciekawości ![]() Cytat:
ładne imiona Cytat:
ale teraz jak już jedno jest to już nie ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Wymianka Edytowane przez kala__20 Czas edycji: 2013-09-16 o 11:50 |
||||
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gabrysia to był jeden z moich typów na Ewkę Zostaliśmy jednak przy Ewce, bo mniej popularna, no i tż się na Gabi nie zgadzał, dziad jeden ![]() ![]() Zgiń przepadnij siło nieczysta
|
|
|
|
|
#3417 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny, nie straszcie mnie bardziej, niż już jestem przestraszona ![]() u nas w przychodni usg na miejscu niestety nie ma, za każdym razem chodzę prywatnie. gdyby sprzęt stał w gabinecie, nie wyszłabym stamtąd bez badania. liczyłam na usg w 16 tygodniu, ale z tego co się orientuję, 16 tydzień to już trochę późno na przeziernośc. w tej ciąży jakoś późno się opamiętałam, że w ogóle jestem.. mam nadzieję, że jednak nic złego z dzidzią (lub dzidziami) się nie dzieje i obejdzie się bez tego badania... ![]()
|
|
#3418 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
coś ostatnio nie mam czasu zupełnie, wpadam czasami poczytać a pisać już nie mam siły. U nas ostatnio mega masakra związana z ząbkowaniem - gorączka, ryki krzyki, nieprzespane noce itp - idą trzy zęby naraz ![]() teraz już jest lepiej ale nie widzę, żeby się przebiły. Poza tym papa, brawo, jaka jestem duża i kupa dwa razy dziennie na nocnik ![]() aaaa i problemy z usypianiem bo co ja położę to ona hop i już stoi i się trzyma krawędzi - i tak ze sto razy potrafi
|
|
|
|
#3419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co mu przeszkadzało, żeby miesiąc po miesiącu dać skierowanie![]() fajnie ![]() znamy tu jeden przypadek że jest tatuś i syn junior ![]() Ula robi tak samo trzysta razy muszę ją odkładać na materac
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, to czekamy na 30 września i się nie martwimy
Jakoś się duszno zrobiło na dworze i mi jakoś słabo...ale zakupiłam góralka i mi lepiej mam jeszcze krówkę ciągutkę![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Mój kawaler dołącza do grona Waszych śpiących na stojaka dzieci Kala- ślicznie wyglądasz, a nie mieścisz się w spodnie sprzed ciąży-może za ciasne kupowałaś A córcia jaka duża |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

na sekundę nie można spuścić z niego wzroku
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

troche mu sie nogi placza i czasem sie zatrzymuje i nie wie co robbic dalej ale kilka razy mu sie udalo cale lozko przejsc