|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Domi, zobaczysz, mały wypryśnie Ci jak na filmach
|
|
|
|
#4202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A nasze składki to się płaci za?????? |
|||
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( już widzę jak wchodze na 10p poza tym taka pikna pogoda dzisiaj że szok. piękny brzuś!!
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrozumiałam Każda na swój sposób wytłumaczyła i już wszystko wiem |
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (pisze to ta któa sama się bo że będzie bolało
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 10 to bym szła z pól dnia |
|
|
|
|
#4207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zobaczy jak mu się syn rodzi
|
|
|
|
|
#4208 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to musisz najlepiej wcześniej opłacić, musisz mieć dowód wpłaty. Masakra jakaś. Cytat:
|
||
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja se tak myślę, poboli poboli i przestanie.zawsze rodzic możemy tylko raz
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Widzę, że od rana już się dzieje. Trzymam mocno kciuki za Domi Dzięki za wszystkie miłe słowa nt. brzuszka ![]() Jedziemy dzisiaj odebrać film i zdjęcia ze ślubu/wesela i pleneru Całkiem przytulna porodówka gdzie będę rodzić http://www.spzozswidnik.pl/index.php?co=ginekologiczny
|
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie teraz siedzę i piszę idę coś porobić bo jak męzul na obiad przyjedzie to się zdziwi że nic nie ruszone
|
|
|
|
|
#4212 |
|
Zadomowienie
|
http://zszywka.pl/p/sowa-na-piloty-c-5213543.html
Dziewczyny które szaleją za sówkami znalazłam coś takiego, może zamiast na piloty, można trzymać tam grzebyczek, szczoteczkę dla dziecka, smoczek czy coś innego |
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym w drodze urodziła
Miki- pochwalisz sie jakimiś zdjęciami ?;> ej, jak taki ruch będzie to do wieczora to nowy wątek powstanie, a nie sonda ;P
|
#4214 |
|
Wtajemniczenie
|
Lineczka masz te pudełka z sówkami?z lidla?
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i znów nie załapię się na 1 strone
|
|
|
|
|
#4217 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wzrasta a potem spada. Tak w kółko. Trzeba wyczekać odpowiedni moment. ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=xxxMikixxx;42847813] Jedziemy dzisiaj odebrać film i zdjęcia ze ślubu/wesela i pleneru /QUOTE] Oczywiście zaraz potem pochwalisz się zdjęciami z nami.
|
|||
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
jutro mi je szwagier przywiezie bo mi kupowali
moze nie zapomni ![]() chce któraś białej czekolady?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-17 o 12:33 |
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie ruch tu dzisiaj bardzo duży
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
muszę mężowi powiedzieć, żeby mi kupił dzisiaj mi przywiózł kiwi ![]()
|
|
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co zrobiliscie jesli moge zapytac ? Jestem tutaj Nie rodze - niestety
|
|
#4221 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
WIecie co przeczytałam :
że jakaś Marokanka nosiła ciąże przez 46 lat. Od 46 lat nosiła obumarły płód ok 4kilowy. dziecko zmarło w 9 miesiącu. A ona o tym nie wiedziałą ![]() tak na jasno zeby nikogor nie zrazić. :P
|
#4223 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To tą sondę wstaw troszkę wcześniej coby wszystkie zdążyły zagłosować. Bo brzydka pogoda, w domu się siedzi, a poza takie rzeczy się tu dzieją, że nie można tego nie obgadać.
|
||
|
|
|
#4224 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zadomowienie
|
Jaka ty śliczna
I brzuszek oczywiście też ![]() ja smaruję Elancylem i na szczęście też nic nie swędzi ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby nie przedłużac tp. ;pjest 12:40 a ja nic nie zrobiłam ;/
|
|
#4228 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ze tez sie za to nie wzielam jak byla pogodaCytat:
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42845644] Jestem wściekła!!! ![]() ![]() ![]() Napchała wczoraj z ponad 20 pacjentek i przyjmowała je normalnie do pewnego momentu, ale potem zrobiło się późno, a ona przyjmuje do 18.30 i zaczęła olewkę. Myślała, że nawciska mi kitów i wyjdę zadowolona... A ja jestem taka zła, że mam ochotę zmienić lekarza! Ale jest już trochę późno... Nie wiem co robić... ![]() Nie wiem ile waży mały, nic nie wiem...[/QUOTE] nie ma nic gorszego niz taka masuwa,bo inaczej sie tego nie da okreslic, pani powinna wlaczac stoper za kazdym razem jak wchodzi pacjentka co by za duzo czasu jej nie zabrala :/ Cytat:
ja mam taka,nie wiem jak,ale musze sie w nia zmiescic,walizy wielkiej nie mam zamiaru brac,zeby mnie nie pogonili z tego szpitala,zreszta tez licze,ze tz bedzie jak cos kursowal,wiec nie problem zeby mi cos dowiozl (szpital mamy z 15min. drogi z domu) Cytat:
![]() Cytat:
![]() slicznie wygladasz ![]() jakos ponadrabialam a moj Tymus dalej dupeczka w dol,pan doktor powiedzial,ze szanse na obrot sa juz naprawde coraz mniejsze i ze trzeba sie raczej nastawic na cc. za dwa tyg mam wizyte kontrolna czy nic sie nie zmienilo i wtedy oficjalnie umawiamy sie na cesarke. Dzis powiedzial,ze planowalby ja na 14.10 lub 16.10-zalezy chyba jak mu tam wypadnie z grafiku,bo chcialby on do konca poprowadzic moja ciaze (cos mi swita,ze mile widziany bedzie za to prezent,dlatego mu tak zalezy,ale to moje przypuszczenie,moze niesluszne )tak,wiec...chyba trzeba sie psychicznie nastawic,ze rewolucji wielkich w brzuszku nie bedzie,naszczescie wszystko pozatym ok.tetno malucha,szyjka itp. posiew naszczescie tylko z pochwy dupka nietknieta ![]() prosze o wpisanie wizyty 01.10- godz. 11:30 nie wiem czy tp.juz zmieniac,mysle,ze po nastepnej wizycie jak sie dokladnie umowie najwyzej sie zmieni na pierwszej stronie. a co do zusu...nie dotarlam do nich:/rozpadalo sie,jakos nie mialam sily ani ochoty jeszcze tam sie klocic,musze sobie w glowie poukladac plan dzialania na najblizsze dni no i chyba wypadaloby przekazac swoj nr.wrazie czego skoro tyle sie dzieje Edytowane przez peppermint patty Czas edycji: 2013-09-17 o 12:43 |
|||||||
|
|
|
#4229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Miss Triss;42848013]Też tak myślę od pół godziny, że trzeba się wreszcie gdzieś ruszyć, ale jakoś pogoda za oknem mnie przeraża. A poza tym mój pies nawet nie myśli żeby wychodzić to po co ja go mam biedaka na siłę na dwór ciągnąć. ![]() Dobrze, że w ogóle przy niej jest. Może jeszcze będzie taki podniecony tym, że zaraz zobaczy swojego syna, ze nawet nie zauważy, a Domi już urodzi. ![]() Wzrasta a potem spada. Tak w kółko. Trzeba wyczekać odpowiedni moment. ![]() Na 10 piętro to chyba z godzinę bym szła. Dobrze, ze wcale nie musisz wychodzić. ![]() Jak licytacja na Allegro ![]() Cytat:
A ja dalej siedzę ![]() Jak to? Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-09-17 o 12:43 |
|||
|
|
|
#4230 |
|
Zadomowienie
|
http://zszywka.pl/p/sowa-na-piloty-c-5213543.html
Tu jeszcze znalazłam coś takiego, można z papieru wyciąć i nakleić na ścianę, szafę czy co tam chcecie albo na okno....na oknie może bardzo fajnie wyglądać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

A już się martwiłam
Musisz się zgłosić po numer konta i zrobić przelew.

muszę mężowi powiedzieć, żeby mi kupił