Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 11:58   #2131
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Witajcie mausie, ja drugi dzieńw pracy i od razu czas na wizaż się znalazł. Przykro tylko wracać do domu bo Oliwka w płacz i ręce do babci wyciąga a mama be
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:59   #2132
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
http://www.krainaekozabawek.pl/7-drewniane-zabawki fajne zabawki

w ogóle wpadłam po uszy w tego bloga co szaja wrzuciła design dla dzieci ! jakie szałowe rzeczy
Zarzucisz linkiem, bo przegapilam?

Dziekuje Wam za zyczenia powrotu do zdrowia dla tzta Jak ja nie cierpie jak on choruje

Ifwka wieki Cie nie bylo. Przykro mi z powodu Oliwki Na pewno jej to minie

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-09-17 o 12:01
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:08   #2133
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u nas też trochę lepiej ze snem od kilku nocy... ale ciiiiiii
zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Od dawna Wam mowilam, ze zaczne rozszerzac na jesieni. T. niby popierala moja decyzje, ale w pewnym momencie jej sie odmienilo. Zbieglo sie to w czasie z gorszymi nocami. Wtedy wymyslila, ze trzeba Yae ustabilizowac rytm dnia (no bo niby jeszcze nie jest...??) i szybko wprowadzic stale pokarmy, co by sie najadala. Na poczatku z nia o tym rozmawialam, ale pozniej dalam sobie spokoj i robilam dalej po swojemu. Az pewnego pieknego dnia, mail za mailem i telefon za telefonem od t. T. znalazla ksiazke o kp, a w niej o zaletach kp i przepraszala, ze tak nalegala na rozszerzanie.
A ostatnio tez byla zabawna historia: biegla do mnie z jedzeniem i piciem, bo przeciez meneq jest glodna i pic jej sie chce, a w takiej sytuacji z cycka nie poleci. Widzialybyscie jej mine, kiedy powiedzialam, ze poleci...
Pocieszna jest kobiecina...
przyjemna masz tesciowa

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
o proszę bo zrobiła zdjęcie dla potomnych
prezent od babci na chrzest
http://img594.imageshack.us/img594/4971/vunn.jpg
ha, ja uwazam, ze nie ma tak zle dresik jak dresik. a sukienka tez nie najgorsza. Te kwiatuszki mi sie nie podobaja, ale jestem pewna, ze moja Ole na conajmniej 5 min by zaaferowały Tylko jakies tam kulki srebne bym wywaliła.
Ogólnie ja nie lubie jak dziecko jest całe różowe (nie jestem fanka tego koloru), ale cóż małym dziewczynkom wybaczam

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
kochane, przepraszam za nieobecnosc, nic mi sie nie chce, humor mam paskudny, jeszcze zasmarkana jestem, do tego pogoda z dupy,leje, wieje, wyjsc sie nie da- młody dostaje wscieklizny bo nauczony na dworze siedziec

troche mi sie udało podczytac jak spał, ale o cytowaniu nie mamowy, jestem dzis sama w domu i musze ugotowac i ogarnac jego ciuszki bo wczoraj wywaliłam z pudeł w ramach przygotowania do sprzedazy i młody urzadził ryk i tylko moje rece, wiec dzis musze to zrobic bo sie przez pokoj nie da przejsc

Bokeh, cudny prezent dla TzBokeh

co do t.- ja mojej ropuchowatej od miesiąca nie widze- psychicznie jestem jak nowo narodzona a ze mam nadzieje nigdy wiecej jej nie ogladac takze raj na ziemi

zdrówka wszystkim mamusiom, bobasom i facetom Marsi
zdrówka
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:08   #2134
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Witajcie mausie, ja drugi dzieńw pracy i od razu czas na wizaż się znalazł. Przykro tylko wracać do domu bo Oliwka w płacz i ręce do babci wyciąga a mama be
hej kochana, ostatnio zastanawiałam się co u Was słychać

nie martw się,że tak Oliwka reaguje,mama i tak jest najważniejsza- to przecież instytucja
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:09   #2135
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
o jej, biedna Ty, A musiałas wracac do pracy czy chciałas?
Stary 2013-09-17, 12:10   #2136
misiaeel
Wtajemniczenie

te kulki to dzwoneczki a kwiatki poodpadały przy próbie przymierzenia;p

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:16   #2137
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość

a właśnie dziewczyny mam takie pytanko. Jest w waszych okolicach coś takiego jak przebierańcy na weselu?
Zwyczaj to to nie jest, ale ja byłam na 3 weselach, gdzie przebierańcy się pojawiali

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
hje, Ty jak cos powiesz

Dziewczyny, Tzta mi rozklada Ja nie chce miec trojki dzieci w domu

Duży chłopak, poradzi sobie

Cytat:
Aha i w ogóle ta potrawka dyniowa co wczoraj zrobiła, strasznie smakowała Hani, w sumie nie było tam nic co by nie mogła, cebulka dynia pietruszka oczywiscie pieczarki i kurczaka takiego usmazonego jej nie dałam, nie dałam jej dużo ale tak do spróbwania i zajadała
My od czwartku do soboty mieliśmy zupę dyniową, bo tyyyyyyle tego było. I Poli też smakowało , tylko chyba jednak za ostre dla niej było.

A co do tego, że Hania najpiękniejsza zaraz po przebudzeniu - mam to samo, jak patrzę rano na Polę Choćby leżała grzecznie i się bawiła, to muszę ją wziąć na ręce i przytulić, bo bym nie wytrzymała

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Ifwka, nareszcie jesteś Nie smuć się i opowiedz co u Was!

Sylwietta, kuruj się jak najszybciej i udanych porządków

To teraz jeszcze Nomena, Eff, Badzia, Lubcia
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:26   #2138
ezzo
Zadomowienie

ale mi smaka na zupe dyniową narobiłyście
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:27   #2139
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
te kulki to dzwoneczki a kwiatki poodpadały przy próbie przymierzenia;p
no to widzisz, sukienka sie dostosowała

Mam dalej dylemat pracowy, wiekszosc ogłoszen dot. Katowic, wiec dojazd by mi schodził ok 1h wte i z powrotem, +8h pracy, a to wszystko zapewne za najnisza krajową Zeby sobie oszczedzic myslenia, nie odpowiadałam na ogłoszenia spoza mojego miasta,ale teraz znajomy znajomego dał cynk, ze zwolniło im sie miejsce no i dooopa Cały czas misie wydje, ze Ola jest za mała zeby ja zostawic, noale z 2 strony kasa na chodniku nie lezy
Stary 2013-09-17, 12:27   #2140
hje
Zakorzenienie

Ezzo, dawaj Szybkie i pyyszne
Stary 2013-09-17, 12:29   #2141
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Zarzucisz linkiem, bo przegapilam?

Dziekuje Wam za zyczenia powrotu do zdrowia dla tzta Jak ja nie cierpie jak on choruje

Ifwka wieki Cie nie bylo. Przykro mi z powodu Oliwki Na pewno jej to minie
http://designdladzieci.blogspot.com
Stary 2013-09-17, 12:29   #2142
hje
Zakorzenienie

W ogóle, to ostatnio żem dumna się zrobiło, gdyż Anna Wyszkoni, również ma córkę Polę
Stary 2013-09-17, 12:32   #2143
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ezzo, dawaj Szybkie i pyyszne
wiem wiem, tylko mój ślubny ma długie zęby na to duże pomarańczowe coś

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
no to widzisz, sukienka sie dostosowała

Mam dalej dylemat pracowy, wiekszosc ogłoszen dot. Katowic, wiec dojazd by mi schodził ok 1h wte i z powrotem, +8h pracy, a to wszystko zapewne za najnisza krajową Zeby sobie oszczedzic myslenia, nie odpowiadałam na ogłoszenia spoza mojego miasta,ale teraz znajomy znajomego dał cynk, ze zwolniło im sie miejsce no i dooopa Cały czas misie wydje, ze Ola jest za mała zeby ja zostawic, noale z 2 strony kasa na chodniku nie lezy
mi to się wydaje, że czy dziecko ma 8 miesięcy czy 3 lata i tak będzie nam się małe wydawało, sama od poniedziałku zaczęłam pełnoetatową pracę w biurze ok godz. drogi od domu i cóż...nie jest łatwo tyle powiem
a wczoraj to myślałam, że zejdę na zawał jak przez godzine nie mogłam skontaktować się z nianią!
Stary 2013-09-17, 12:37   #2144
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
wiem wiem, tylko mój ślubny ma długie zęby na to duże pomarańczowe coś
Ta, mój tata zupy nie jadł, bo przecież tam nie ma mięsa

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Mamy dżejkobowe ruchy na całego, o Jezu, aż się napatrzeć nie mogę
Stary 2013-09-17, 12:38   #2145
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
W zalaczniku Lilencja
Przecudowna!
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Oby już lepiej było, u nas katar jest jezcze ale o wiele mniej. Myślę że niebawem z tego wyjdziemy. Fridy też nienawidzi i się wyrywa, przy katarku się przyzwyczaił, ale jak za długo, to też ma nerwy.
Aaa mężulo mnie wkurzył, bo w niedzielę o 5 rano młodzież się obudziła, a ja nietomna chciałam żeby zasnął jeszcze i do cyca chciałam prrzystawić No ale Michaś miał inny plan i mnie dziabnął Zaniosłam delikwenta mężowi i mówię mu że koniec z karmieniem piersią (taaa. na pewno bym skończyła ) A ten na mnie wyskoczył, że no szkoda, mam karmić to się wkurzyłam i dopiero dzisiaj w miarę normalnie do niego odzywam mimo że skruszony mi cały dzień dogadza i słodzi. Nie będzie ze mnie cholernej mleczarni robił na siłę, jak stwierdzę że koniec cyca to ma to szanować i koniec!
Oooo to u mnie to samo Ostatnio częściej mu się zdarza mnie dziabnąć, ostatnio aż mi łzy poleciały i krzyknęłam AŁA że aż się wystraszył biedulek i zaczął płakać. Tylko że mój mąż w tej sytuacji reaguje odwrotnie niż Twój, mówi żebym uczyła z butli jeść i odstawiała.
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
A zapomniałam napisać Piotr dziś wlazł sam na kanapę
Oooo rozkręca się
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ależ on ma cudowny uśmiech
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Tobie się chociaż zapowiada;> bo moja wpada znienacka;> bez zapowiedzi ;p mimo tej wady nie narzekam, uwielbia Amelkę i nasze kontakty się bardzooooooooo poprawiły.
Mam na to sposób który u mnie poskutkował. Ze 3 razy jej nie otworzyłam i nauczyła sie dzwonić i uprzedzać że zamierza przyjechać. A wtedy jak nie chciałam jej widziec to mogłam powiedzieć że mam inne plany czy coś.
No ale teraz juz po ptakach bo jest u nas codziennie od ponedziałku do piątku

Cytat:
a właśnie dziewczyny mam takie pytanko. Jest w waszych okolicach coś takiego jak przebierańcy na weselu?
U mnie nie ma (podlaskie) ale byłam w 2011 r. na weselu u kuzynki w województwie pomorskim i w szoku byłam jak koło północy wpadło 4 przebierańców i zaczęli pić wódkę, tańczyć z gośćmi i rozdawać cukierki. U nich mówią na to "maszki". I jeszcze zwyczaj z którym tam się pierwszy raz spotkałam to tłuczenie szkła dzień przed ślubem.
Hehehe ta Pani w miniówce to Ty?
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
kochane, przepraszam za nieobecnosc, nic mi sie nie chce, humor mam paskudny, jeszcze zasmarkana jestem, do tego pogoda z dupy,leje, wieje, wyjsc sie nie da- młody dostaje wscieklizny bo nauczony na dworze siedziec

Buziaki
Cytat:
2 - czy do zupki takiej dla dziecia mogę dodać trochę koperku, natki pietruszki? I jakie zioła Wy dodajecie?
ja daję
Cytat:
Hej To odzywaj się częściej teraz I nie martw się to minie i Oliwka będzie piszczeć z radości na Twój widok. Ja pracuję od początku września.
Stary 2013-09-17, 12:50   #2146
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Przecudowna!

Oooo to u mnie to samo Ostatnio częściej mu się zdarza mnie dziabnąć, ostatnio aż mi łzy poleciały i krzyknęłam AŁA że aż się wystraszył biedulek i zaczął płakać. Tylko że mój mąż w tej sytuacji reaguje odwrotnie niż Twój, mówi żebym uczyła z butli jeść i odstawiała.

Oooo rozkręca się

Ależ on ma cudowny uśmiech

Mam na to sposób który u mnie poskutkował. Ze 3 razy jej nie otworzyłam i nauczyła sie dzwonić i uprzedzać że zamierza przyjechać. A wtedy jak nie chciałam jej widziec to mogłam powiedzieć że mam inne plany czy coś.
No ale teraz juz po ptakach bo jest u nas codziennie od ponedziałku do piątku

U mnie nie ma (podlaskie) ale byłam w 2011 r. na weselu u kuzynki w województwie pomorskim i w szoku byłam jak koło północy wpadło 4 przebierańców i zaczęli pić wódkę, tańczyć z gośćmi i rozdawać cukierki. U nich mówią na to "maszki". I jeszcze zwyczaj z którym tam się pierwszy raz spotkałam to tłuczenie szkła dzień przed ślubem.

Buziaki

ja daję

Hej To odzywaj się częściej teraz I nie martw się to minie i Oliwka będzie piszczeć z radości na Twój widok. Ja pracuję od początku września.
nie. Ta pani to mój teść
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:51   #2147
hope01
Zakorzenienie

Poleciałam z Młodym po te wyniki. Wykorzystałam moment jak nie lało, ale nas już na naszej ulicy złapało, na szczęście miałam folię na zaś założoną na wózek.
Generalnie to wygląda na to że wyniki ma bdb. Mocz prawidłowy, krew w normach, tylko tam jedna rzecz delikatnie poniżej, MPV(?) nie wiem, bo nie mam przed sobą teraz, bo smrodzio je

elllmi widzę Cię gdzie byłaś jak Cię nie było?Jak z TŻtem?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:54   #2148
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
mi to się wydaje, że czy dziecko ma 8 miesięcy czy 3 lata i tak będzie nam się małe wydawało, sama od poniedziałku zaczęłam pełnoetatową pracę w biurze ok godz. drogi od domu i cóż...nie jest łatwo tyle powiem
a wczoraj to myślałam, że zejdę na zawał jak przez godzine nie mogłam skontaktować się z nianią!
prawdę prawisz

Znaczy da się... a długo przyzwyczajałaś dziecko do niani, czy tak z marszu?
Stary 2013-09-17, 12:55   #2149
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Tłuczenie butelek to i u mnie
Stary 2013-09-17, 12:56   #2150
hje
Zakorzenienie

Zapomniałam wrzucić. Tak wczoraj Pola pomagała przy praniu firanek i zasłon
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1190.jpg (123,8 KB, 59 załadowań)
Stary 2013-09-17, 12:58   #2151
Lenova
Wtajemniczenie

Cześc dziewczyny
przepraszam, że nie cytuje ale ze mną coraz gorzej, choróbsko mnie rozkłada w kościach łupie, z nosa jak z kranu i do tego jestem dziś sama z Blaneczką a ona szaleje a ja nie nadążam za nią. Najchętniej bym poszła spac pod cieplutką kołderkę
Blanka sobie w nocy urządziła impreze od 2 do 4 bawić jej się chciało, to już druga noc z kolei z takimi wyczynami, nie wiem czemu ona tak ma co nudzi jej się śpiąc?

Buziaki dla solenizantów!!!

uciekam pod kołderkę brrrr
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:58   #2152
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
mała pomocnica swoją drogą nieźle poukładane kosmetyki nad wanną, jak w drogerii
Stary 2013-09-17, 12:59   #2153
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny, pytanko mam, nawet dwa:
1 - gdzie fewcia?
2 - czy do zupki takiej dla dziecia mogę dodać trochę koperku, natki pietruszki? I jakie zioła Wy dodajecie?
ja też tak jak dziewczyny daję koper, więc spokojnie dawaj.
Ja dzisiaj gotowałam z burakiem i dodałam zielony groszek. NIe dawałam go wcześniej więc zobaczymy, a jutro chce dołożyć por.

Cytat:
Moja Hania jest z dnia na dzień piękniejsza a najpiękniejsza jak wstanie dopiero co ! mogłabym ją wdety wycałować od stóp do głów ! AHHHH

też tak mam a jeszcze jak się uśmiechnie z łóżeczka zaraz po spaniu to się nogi człowiekowi uginają ze szczęścia

Dla Michałka i Kubusia

pogoda z dup.y, czika źle teraz też źle, nie dogodzi ŚLUNSKIE dziołchy a jak się u Was mówi na zimno, mróz itp. Bo trzeba jakieś powiedzonko stosownie do pory roku zarzucić

meneq, oglądałam w tv, że jakiś tajfun u Was? pozalewało itp? u Was wsio ok?

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:59   #2154
Delicjanka
Zakorzenienie

Mam pytanie, czy któraś z Was ma taki młynek do mielenia w zlewie? dobre to? bo nie wiem czy tzta namawiać :P I tak mnie korci na robot planetarny severin aaaaaa

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:05   #2155
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
prawdę prawisz

Znaczy da się... a długo przyzwyczajałaś dziecko do niani, czy tak z marszu?
Dobry miesiąc czasu niania zaczęła do nas przychodzić od początku sierpnia, ja wtedy pracowałam z domu, stopniowo zwiększałam liczbę godzin na ile wybywałam do biura, od tego poniedziałku już na całe dnie wybywam, ale ja cały czas kp i np teraz mi, że tak się brzydko wyrażę, cycki rozrywa i chyba urwę się wcześniej
Stary 2013-09-17, 13:05   #2156
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie, czy któraś z Was ma taki młynek do mielenia w zlewie? dobre to? bo nie wiem czy tzta namawiać :P I tak mnie korci na robot planetarny severin aaaaaa
My mamy, tylko to starej daty Ale dobry jest.
Stary 2013-09-17, 13:08   #2157
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
nie. Ta pani to mój teść
Niezłe nóżki
Cytat:
Super pomocnik
Stary 2013-09-17, 13:08   #2158
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
słodka
trzeba było od razu jej kąpiel zaserwować

Cytat:
w stanach większa częśc rodziny ma, wg mnie dobra rzecz.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:08   #2159
mala_19kw
Zakorzenienie

Jestem Przeżyłam wizytę u dentysty a w ramach tego jaka byłam dzielna kupiłam sobie paczkę ciastek maślanych i czekoladę z orzechami laskowymi

Byłam też już u chrześnicy ale po reakcji na prezent stwierdzam że już tylko laptop albo samochód mógłby ją zadowolić

Pogoda się w miarę robi także może da się żyć?

Dobra-czas na
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:09   #2160
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

2 godziny mnie nie było... nie uprasowalam wszystkiego ale prawie...która mi odpowie odnoście puzli piankiwych..plissss

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości