|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Co do TZ - dokladnie tak, jak mowisz! |
|
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Mówiłam wam o Drugim body z napisami..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamcie!
bede was nadrabiac ale dam tylko znac ze zyjemy. mlody ma giluny do pasa ale poza tym jest ok. pogodny, rozesmiany, apetyt super, nocka piekna ![]() odciagalismy co prawda 2 razy w nocy ale to praktycznie na spiocha, pomarudzil z zamknietymi oczkami i zaraz w kime szedl spowrotem. na jedzonko budzil sie 2 razy a wstalismy o 7.15 ![]() mezu wykupil dzis pol apteki a jutro ma byc katarek bo tylko na zamowienie bylmlody zostal w babencja, grzeczny. babcia nauczyla sie nawet obslugiwac fride ![]() to tyle, lece nadrabiac poki dziec spi
|
|
|
|
#1984 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to na pewno nie o to chodzi
|
|
#1985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie zwracam na to uwagi, no taką mam płaczliwą królewnę i cóż zrobić? Ostatnio próbowała raczkować, upadła - ledwo uderzyła główką, bo ją złapałam w ostatniej chwili, dosłownie lekko się puknęła w drewnianą podłogę... I co? Dziiiiki płacz przez minutę. Jakby ze skóry obdzierali. A nic się nie stało, dosłownie - nic! Cytat:
|
||
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh jak obiad wyszedł
![]() TZ usypia małego serce mi krwawi
|
|
|
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, wpada tylko przywitac sie, kregoslup do dupy mi wlazi. Borys jest zlotym dzieckiem dopoki jest na raczkach albo wspina sie po mnie, w pozostalych przypadkach jest histeria i bieganie za mna po podlodze. Tak wiec jestem wykonczona calym dniem od 7 do 18 , bo dopiero wtedy TZ wrocil, na szczescie usypianie cudowne, prawie od razu wpadl. Ja teraz devious maids obejrzę a później mam zamiar poleżeć w wannie.
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
Ewik
neti swietny bodziak ![]() pstryniu zdrowka dla Kubusia ![]() marsi Widzialam opis silver na fejsie Tak mi jej zal ![]() W zalaczniku Lilencja
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, Ameloncjusz jesio nie spi..
|
|
|
#1990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmm na razie na 2 tyg, chyba nie wiem ja tu mam prace w urzedzie i juz drugiej takiej nie znajde tu u nas i tak cud ze bezznajomosci i dostalam a Twoi Rodzice i siostra duzo ryzykowali wyjezdzajac? |
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jakie cudo cudne! |
|
|
|
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
|
#1993 |
|
Wtajemniczenie
|
mógłby być troszkę mniej "telenowelowaty"
ale szybko mi przypadł do gustu.
|
#1994 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kubuś już śpi, Biedaczysko, mało tego, że cały dzień był jęk, płacz na przemian z histerią nawet na rękach, to przed kąpielą urządził taką masakrę, że szok. Darł się przez całe przygotowania do kąpieli, calutką kąpiel, ubieranie, padł przy cycku ale jak tylko cycek z paszczy wyłaził to ten w płacz i tak kilka razy. Nie wiem o co chodzi, może przez te zębiska ale ja mam w głowie innego winowajcę a właściwie inną winowajczynię :/
|
||
|
|
|
#1995 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale dla mnie wazne bedzie jesli zostaniemy zeby uczyla sie j.polskiego historii naszej ale masz racje w naszym kraju coraz ciezej zyc Cytat:
|
|||
|
|
|
#1996 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To widocznie takie charakterki, no moja niestety po mnie nerwus ![]() Gratulacje ! Cytat:
Cytat:
Może ona po prostu potrzebuje dużo atrakcji i towarzystwa, niektóre dzieci tak mają. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale musi się nauczyć z kimś innym zasypiać bo ja idę za 2 tyg do szkoły i będę wracać o 21 ;/ Śliczna <33 NO tak jak wyżej pisałam usypianie trwa , kurczę biedna mała , nawet kolacji nie chce zjeść trochę pomaga moja koszulka nocka .Tż i tak wiem że da sobie radę ale jak moja mama będzie z Blanką zostawać jak będę w szkole to nie poradzi sobie i będzie mnie wzywać ze szkoły a ja mam godz drogi . Tak się boje co to będzie .... Teraz w ciągu dnia to drzemki wyglądają tak że ona śpi na mnie na brzuszku i nie da się odłożyć. Mój maleńki lęk separacyjny śpi ! |
||||||
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik u nas to samo, Kubuś przy mnie jęczenie na całego, tyle co teściówka go weźmie na rączki to ten uśmiech od ucha do ucha :/ strasznie mi się wtedy przykro robi
|
|
|
|
#1998 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie dziś było tak: Byłam ja sama z nią no to się po x godzinie włączył marud. Przyszła teściowa to radość ale po kilku h marud. Przyszedł TŻ i radocha na całego! Wszyscy są to i ona zadowolona Na pewno jest do Ciebie bardzo przywiązana i jakby przyszło co do czego to wtuliłaby się w Ciebie! Jeśli chodzi o takie rzeczy to dajemy radę;> Ale rodzeństwa nieeeet. Marze o dużej rodzinie ale warunek to niezależność i własny dom!!! Cytat:
Cytat:
Tak, rodzice rzucili wszystko. Siostra była tam już od 3 lat, niby sezonowo do pracy ale po 7 latach nie zamierza wracać, to jej nowy dom. Natomiast rodzice: Mama pracowała jako sekretarka w szkole jakieś... 20 pare lat, Tata na zakładach chemicznych tyle samo. Praca dobra i przede wszystkim stała. Mieszkanie sprzedali, pospłacali się i wyjechali zaczerpnąć powietrza i innego życia. Na początku było im ciężko z pracą-mają swoje lata, ciężko im nauka języka przychodziła. Ale z czasem, teraz mają pracę (oczywiście gorszą niż w PL) ale żyją sobie w dwójkę i są szczęśliwi. Twoja sytuacja jest jednak trochę inna bo Twój mąż ma już pracę a oni jechali w ciemno. No i jesteś dużo młodsza więc lepiej się dopasujesz no i to są Niemce-praca jest i zarobek też niegłupi a tam to teraz trochę słabo. Kurcze wielki, wielki dylemat, szczególnie, że masz taką dobrą posadę tutaj... No ale najważniejsze żebyście razem byli |
|||
|
|
|
#1999 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mi się grzybki smażą z cebulką na kolację a potem oglądam Dextera
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
TZ kochany dał radę
jak wyszedł z sypialni to powiedział,że od dziś codziennie będzie usypiać małego nie poznaje mojego męża |
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za dobre słowa, ale myślę, że prawda jest taka, że Domcia jest bardziej związana z TŻ niż ze mną. To on z nią siedzi sam na sam, gdy jestem w pracy, potem przyjeżdżają moi rodzice, a dopiero ja później wracam z pracy i sama z nią praktycznie nie siedzę. Nie jest chyba przyzwyczajona do bycia ze mną. Źle mi z tego powodu, chyba za szybko ją zostawiłam, ale nie miałam innego wyjścia - każdy grosz był i jest potrzebny...
Cytat:
![]() Sarah współczuję dylematu Ciekawe jak tam Daria Silver. Widziałam na fb smutne ikonki, ale mam nadzieję, że nie jest gorzej Wiecie coś?
|
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik ja mam wrażenie, że u nas Kubuś jest po prostu mną znudzony. Jestem z nim non stop, 24 h na dobę więc pewno ma dosyć oglądania mojej gęby :/
marsi dla tż
|
|
|
|
#2003 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
hej pisze jedna reka wiec bedzie bez duzych liter i polskich znaków
![]() dzien jak codzien rano zabawa potem spacer do pracy potem obiad itd... jedyne co wyroznia ten dzien od innych to fakt ze Krzys w wieku 6 m 1 d zaczal przymierzac sie do raczkowania. podniosl pupke i raczki i kilka takich skokow jak zabka bylo hihihi nawet go nagrałam ale nie wiem czy umialabym wrzucic na yt? nadrabiam cały czas i jakos nadrobic nie moge ale cos tam pocytuje ![]() ale zato jak? sliczna jestes a mały wymiata Cytat:
podziwiam takich ludzi co lubia pikantne rzeczy . przecierz ten ogien wypala wszystkie inne smaki - bynajmniej ja tak mam![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() amen po temacie uffff stresowalam sie troche powiem ci bo to ze starszymi róznie bywa. mojego tz babcia bardzo domaga sie wizyt wnuczka ale jak juz jestesmy to szybko wymieka [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42822808]No to sobie pooglądałam ![]() http://dzieciologia.blogspot.com[/QUOTE] chusteczki i portfel to nr 1 hje Juz teraz rozumiem twoja zmiane nicka na hje. TO JEST UROCZE JAK DZIECKO SMIEJAC SIE DO CIEBIE MÓWI HJEEEEEEEE ![]() ale ze mnie traba jeryhonska |
|||
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie, co u Darii i mamy silver?
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik, kochana, ale to jest przejściowe... Twoja córeczka jest malutka i jej świadomość dopiero się wyrabia, ale zawsze będziesz jej mamą przecież, ukochaną i jedyną.
|
|
|
|
#2006 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie sie boje, ze tam zaczne od gorszej pracy, i nie wiem czy bede mogla liczyc na lepsza co do posady to nie mozna powiedziec ze dobra, atmosfera do bani, uzeranie sie z ludzmi, niepewnosc bo co jakis czas zwolnienia, wymagania dyrektorstwa wielkie, no i pensja marna, po tylu latach tylu studiach podyplomowych i szkoleniach nie mam nawet 2 tys. i szans raczej zadnych na podwyzki Cytat:
Co do wyjazdy jakbym miala rodzine to tez nie wyjechalabym, a tak mam tylko dalsza, a moja Mama takze chce wyjechac i nikogo wiecej nie mam ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- marsi dla mezaKtos wie co u Silver?? |
||
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kubuś jęczydłuje i na dodatek jeszcze nie spi ![]() Ubrałam mu na noc karne rozowe bodziaki i skarpetki, moj odwet za jęczenie
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Wtajemniczenie
|
Silver, była dzisiaj u mamy w szpitalu. I jest jej smutno, bo mama jest słaba i wiele czynności sprawia jej trudność. Silverowy mąż ma urlop wiec jej pomaga, a Daria nie ma już gorączki, więc się poprawia.
edit: przesyła Wam jeszcze całuski, pisze, że tęskni i narazie jej nie będzie bo nie ma do tego głowy. Wróci jak się unormuje sytuacja.
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-09-16 o 20:48 |
|
|
|
#2010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś jej mamą i zawsze bedzie Cię kochać !!!!!! A tak sobie myślę, bo ja czasami też mam odczucie że woli męża. Tylko ja patrzę też na to z tej strony, że tak : rano muszę zjeść, umyć się, potem spacer, wracamy, nakarmić ją, przewinąć, zrobić jakiś obiad, coś ogarnać itp itd i często łapię się na tym, że nie poświęcam jej 100 % uwagi. Przychodzi mąż z pracy i on ma dla niej czas, bo przecież on w tym czasie nie musi nic robić. Bawi się z nią, ona jest szczęśliwa. Ja też się z nią bawię, ale myślami jestem a muszę jeszcze to i to......... Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Powinni żądać jakiegoś odszkodowania od szpitala, za spitolenie pierwszej operacji ![]() ![]() Normalnie nie mogę ![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

To brzmi jak termin jakiś naukowy :P
Jedziecie na stałe????
Juliana coś dalej churchla.... Po tygodniu brania antybiotyku...załamka.
Domcia nie lubi ze mną siedzieć sam na sam. Jak tylko ze mną zostaje to zaczyna płakać. A jak tylko ktoś przychodzi, czy to TŻ czy mój tata to od razu humor jej się poprawia, przestaje płakać i zaczyna się uśmiechać i cieszyć. Co ja robię nie tak? Dlaczego własne dziecko mnie nie lubi? ;(
serce mi krwawi

winowajczynię :/
U mnie dziś było tak: Byłam ja sama z nią no to się po x godzinie włączył marud. Przyszła teściowa to radość ale po kilku h marud. Przyszedł TŻ i radocha na całego! Wszyscy są to i ona zadowolona