Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-16, 17:59   #1981
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hahaha TŻtowi w sumie obojętne,wraca późno, w nocy jakoś nie zbliżamy się do siebie a nad ranem dzieli nas Niunias-ale ona nie może się biedna bronić
Skąd ja to znam... Czeka się na TŻtowe wolne, żeby w końcu wszystko nam dezorganizował i wkurzał tylko
To co, nie bedzie rodzenstwa?

Co do TZ - dokladnie tak, jak mowisz!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:25   #1982
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Mówiłam wam o Drugim body z napisami..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1379348743244.jpg (73,0 KB, 41 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:26   #1983
pstryczek84
Zakorzenienie

hej mamcie!
bede was nadrabiac ale dam tylko znac ze zyjemy. mlody ma giluny do pasa ale poza tym jest ok. pogodny, rozesmiany, apetyt super, nocka piekna
odciagalismy co prawda 2 razy w nocy ale to praktycznie na spiocha, pomarudzil z zamknietymi oczkami i zaraz w kime szedl spowrotem. na jedzonko budzil sie 2 razy a wstalismy o 7.15
mezu wykupil dzis pol apteki a jutro ma byc katarek bo tylko na zamowienie byl
mlody zostal w babencja, grzeczny. babcia nauczyla sie nawet obslugiwac fride

to tyle, lece nadrabiac poki dziec spi

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 18:32   #1984
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Hahaha są, w koncu są i u nas!

Mamy ruchy Dżejkoba

Cytat:
Hahaha TŻtowi w sumie obojętne,wraca późno, w nocy jakoś nie zbliżamy się do siebie a nad ranem dzieli nas Niunias-ale ona nie może się biedna bronić
Skąd ja to znam... Czeka się na TŻtowe wolne, żeby w końcu wszystko nam dezorganizował i wkurzał tylko

To brzmi jak termin jakiś naukowy :P

Ale to inne czasy, nie przejmuj się Jedziecie na stałe????

Usypiałam dziecko godzinę więc nawet się nie wysmarkam
Idę jutro z Małą na kontrolę do lekarza... Miałyśmy na dziś nr ale na zdrowe. Ale nie będę noworodków zarażać i inne zdrowe dzieci Juliana coś dalej churchla.... Po tygodniu brania antybiotyku...załamka.

Ciekawe jak Szklanka i Silver....
oby szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Deli będzie dla Juniora / Juniorki

Była u mnie koleżanka z liceum,ma 1,5roczne dziecko i jest w ciąży. Ale było cudownie! Rozmawiałyśmy jak się domyślacie głównie o dzieciach

do mnie jak przychodzi koleżanka z miesiąc młodszym Nikosiem, to nic nie gadamy, tylko siedzimy i się na Dzieciaki patrzymy

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
W sumie będzie 9 godzin.

Nie chcę smęcić, ale jest mi bardzo przykro Domcia nie lubi ze mną siedzieć sam na sam. Jak tylko ze mną zostaje to zaczyna płakać. A jak tylko ktoś przychodzi, czy to TŻ czy mój tata to od razu humor jej się poprawia, przestaje płakać i zaczyna się uśmiechać i cieszyć. Co ja robię nie tak? Dlaczego własne dziecko mnie nie lubi? ;(
oj nawet tak nie myśl
to na pewno nie o to chodzi

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:17   #1985
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Właśnie dziewczyny ja mam takie pytanie: czy oprócz mnie jest jeszcze mama której dziecko jest takie bardzo nerwowe ?
- potrafi ze śmiechu w seknde przejśc w dziki płacz
-o tym że krzyczy już pisałam wcześniej , no ale dla przypomnienia dodam że zamiast gaworzyć to krzyczy i ma z tego wielką radość.
-podczas zabawy jak coś jej nie pasuje to płacze
-przy próbach nowych umiejętności beczy jak jej coś nie wychodzi i rezygnuje z tego.
No i tyle. Jesli jest jeszcze ktoś kto ma takie dziecię to powiedzcie- jak sobie radzicie z takim dzieciem???
Ale pomijając to wszystko i tak jest mega kochana i na ogól rozchichrana
Te, które zostawiłam, odnajduję w zachowaniu Oliwki. Ale nie zwracam na to uwagi, no taką mam płaczliwą królewnę i cóż zrobić? Ostatnio próbowała raczkować, upadła - ledwo uderzyła główką, bo ją złapałam w ostatniej chwili, dosłownie lekko się puknęła w drewnianą podłogę... I co? Dziiiiki płacz przez minutę. Jakby ze skóry obdzierali. A nic się nie stało, dosłownie - nic!

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Mąz po nas przyjezdza pod koniec miesiaca i co akurat siostra sie "Roty" uczy na polski
nie damy dzieci zgermanić
nie bedzie Niemiec pluł nam w twarz

E tam, przejmujesz się? ;] W takim państwie, jakie tu aktualnie mamy, nie da się żyć. Więc germań się, jak najbardziej, ja bym chciała się zamerykanizować, no ale to nie jest już takie proste.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:20   #1986
marsi11
Zakorzenienie

Bokeh jak obiad wyszedł

TZ usypia małego ale ryk, jak chciałam wejść z odsieczą z cyckiem to kazał mi wyjść serce mi krwawi
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:26   #1987
blogerka
Wtajemniczenie

hej, wpada tylko przywitac sie, kregoslup do dupy mi wlazi. Borys jest zlotym dzieckiem dopoki jest na raczkach albo wspina sie po mnie, w pozostalych przypadkach jest histeria i bieganie za mna po podlodze. Tak wiec jestem wykonczona calym dniem od 7 do 18 , bo dopiero wtedy TZ wrocil, na szczescie usypianie cudowne, prawie od razu wpadl. Ja teraz devious maids obejrzę a później mam zamiar poleżeć w wannie.
Stary 2013-09-16, 19:34   #1988
ania13.03
Zadomowienie

Ewik za takie gadanie. Twoje dziecko Cie kocha jak nikogo innego na tym swiecie, uwierz mi

neti swietny bodziak

pstryniu zdrowka dla Kubusia I brawa za nocke

marsi

Widzialam opis silver na fejsie Tak mi jej zal

W zalaczniku Lilencja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_7288ps.jpg (57,6 KB, 25 załadowań)

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:35   #1989
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
. Ja teraz devious maids obejrzę a później mam zamiar poleżeć w wannie.
ja to samo;p fajny serial tylko, Ameloncjusz jesio nie spi..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:36   #1990
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

To brzmi jak termin jakiś naukowy :P

Ale to inne czasy, nie przejmuj się Jedziecie na stałe????

Usypiałam dziecko godzinę więc nawet się nie wysmarkam
Idę jutro z Małą na kontrolę do lekarza... Miałyśmy na dziś nr ale na zdrowe. Ale nie będę noworodków zarażać i inne zdrowe dzieci Juliana coś dalej churchla.... Po tygodniu brania antybiotyku...załamka.

Ciekawe jak Szklanka i Silver....
zdrówka dla Julianki, biedulka

hmm na razie na 2 tyg, chyba nie wiem
ja tu mam prace w urzedzie i juz drugiej takiej nie znajde tu u nas i tak cud ze bezznajomosci i dostalam

a Twoi Rodzice i siostra duzo ryzykowali wyjezdzajac?
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:46   #1991
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Ewik za takie gadanie. Twoje dziecko Cie kocha jak nikogo innego na tym swiecie, uwierz mi

neti swietny bodziak

marsi

W zalaczniku Lilencja

o jakie cudo cudne!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:52   #1992
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

o jakie cudo cudne!

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:53   #1993
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja to samo;p fajny serial tylko, Ameloncjusz jesio nie spi..
mógłby być troszkę mniej "telenowelowaty" ale szybko mi przypadł do gustu.
Stary 2013-09-16, 19:53   #1994
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Mamy ruchy Dżejkoba

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Mówiłam wam o Drugim body z napisami..

słodkie
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Bokeh jak obiad wyszedł

TZ usypia małego ale ryk, jak chciałam wejść z odsieczą z cyckiem to kazał mi wyjść serce mi krwawi
domyślam się

Kubuś już śpi, Biedaczysko, mało tego, że cały dzień był jęk, płacz na przemian z histerią nawet na rękach, to przed kąpielą urządził taką masakrę, że szok. Darł się przez całe przygotowania do kąpieli, calutką kąpiel, ubieranie, padł przy cycku ale jak tylko cycek z paszczy wyłaził to ten w płacz i tak kilka razy. Nie wiem o co chodzi, może przez te zębiska ale ja mam w głowie innego winowajcę a właściwie inną winowajczynię :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 19:59   #1995
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

neti swietny bodziak

marsi

W zalaczniku Lilencja
piekna

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Te, które zostawiłam, odnajduję w zachowaniu Oliwki. Ale nie zwracam na to uwagi, no taką mam płaczliwą królewnę i cóż zrobić? Ostatnio próbowała raczkować, upadła - ledwo uderzyła główką, bo ją złapałam w ostatniej chwili, dosłownie lekko się puknęła w drewnianą podłogę... I co? Dziiiiki płacz przez minutę. Jakby ze skóry obdzierali. A nic się nie stało, dosłownie - nic!

E tam, przejmujesz się? ;] W takim państwie, jakie tu aktualnie mamy, nie da się żyć. Więc germań się, jak najbardziej, ja bym chciała się zamerykanizować, no ale to nie jest już takie proste.
dzieki
ale dla mnie wazne bedzie jesli zostaniemy zeby uczyla sie j.polskiego historii naszej

ale masz racje w naszym kraju coraz ciezej zyc

Cytat:
W sumie będzie 9 godzin.

Nie chcę smęcić, ale jest mi bardzo przykro Domcia nie lubi ze mną siedzieć sam na sam. Jak tylko ze mną zostaje to zaczyna płakać. A jak tylko ktoś przychodzi, czy to TŻ czy mój tata to od razu humor jej się poprawia, przestaje płakać i zaczyna się uśmiechać i cieszyć. Co ja robię nie tak? Dlaczego własne dziecko mnie nie lubi? ;(
kochana smieje sie bo widzi nowe osoby dlatego, a Ciebie kocha najbardziej na swiecie
Stary 2013-09-16, 20:01   #1996
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Lenova moja Domcia to też charakterne dziecko - jak coś jej się nie podoba to od razu jest krzyk. Np. jak chce się ją pocałować a nie ma na to ochoty to krzyczy i się wkurza Nie wiem po kim ma taki charakterek, bo na pewno nie po mnie

Kręgosłup mi wysiadł od noszenia Domci - Pstryczku wyszukaj mi nowy na all Właśnie Lenova, bo pamiętam, że też masz skoliozę - jak Twój kręgosłup znosi dodatkowe obciążenie?
Awiesz, że jakoś nie odczuwam. Jest tak samo jak przed ciążą, czasem boli odcinek piersiowy ale to jak długo noszę Małą aczkolwiek jak mam nosidło to jest to prawie nieodczuwalne.
To widocznie takie charakterki, no moja niestety po mnie nerwus

Cytat:

Mamy ruchy Dżejkoba
Gratulacje !

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Wyjelam dzis wszystkie rzeczy Amelki, mialam posortowac, porobić zdjęcia i wystawic ;] i co ? posortowałam i chowam;p moze kiedys sprzedam;p
Ja też wciąż bije się z myślami czy sprzedać czy nie. U mojego brata teraz w styczniu urodzi się dzidzia ale w piątek się okazało że drugi facecik więc moje różowości im się nie przydadzą ;/
Cytat:

Ojj to na pewno nie o to chodzi
Może ona po prostu potrzebuje dużo atrakcji i towarzystwa, niektóre dzieci tak mają.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hej mamcie!
bede was nadrabiac ale dam tylko znac ze zyjemy. mlody ma giluny do pasa ale poza tym jest ok. pogodny, rozesmiany, apetyt super, nocka piekna
odciagalismy co prawda 2 razy w nocy ale to praktycznie na spiocha, pomarudzil z zamknietymi oczkami i zaraz w kime szedl spowrotem. na jedzonko budzil sie 2 razy a wstalismy o 7.15
mezu wykupil dzis pol apteki a jutro ma byc katarek bo tylko na zamowienie byl
mlody zostal w babencja, grzeczny. babcia nauczyla sie nawet obslugiwac fride

to tyle, lece nadrabiac poki dziec spi
zdrówka dla Kubulka
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No to taka jak moja dokładnie
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
U mnie też dziś tż usypia i maleńka tak płacze
Ale musi się nauczyć z kimś innym zasypiać bo ja idę za 2 tyg do szkoły i będę wracać o 21 ;/

Cytat:
W zalaczniku Lilencja
Śliczna <33

NO tak jak wyżej pisałam usypianie trwa , kurczę biedna mała , nawet kolacji nie chce zjeść trochę pomaga moja koszulka nocka .
Tż i tak wiem że da sobie radę ale jak moja mama będzie z Blanką zostawać jak będę w szkole to nie poradzi sobie i będzie mnie wzywać ze szkoły a ja mam godz drogi . Tak się boje co to będzie ....
Teraz w ciągu dnia to drzemki wyglądają tak że ona śpi na mnie na brzuszku i nie da się odłożyć. Mój maleńki lęk separacyjny

śpi !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:01   #1997
nancykenator
Zakorzenienie

Ewik u nas to samo, Kubuś przy mnie jęczenie na całego, tyle co teściówka go weźmie na rączki to ten uśmiech od ucha do ucha :/ strasznie mi się wtedy przykro robi
Stary 2013-09-16, 20:01   #1998
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
W sumie będzie 9 godzin.

Kochana U mnie dziś było tak: Byłam ja sama z nią no to się po x godzinie włączył marud. Przyszła teściowa to radość ale po kilku h marud. Przyszedł TŻ i radocha na całego! Wszyscy są to i ona zadowolona Na pewno jest do Ciebie bardzo przywiązana i jakby przyszło co do czego to wtuliłaby się w Ciebie!
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
To co, nie bedzie rodzenstwa?

Co do TZ - dokladnie tak, jak mowisz!
Jeśli chodzi o takie rzeczy to dajemy radę;> Ale rodzeństwa nieeeet. Marze o dużej rodzinie ale warunek to niezależność i własny dom!!!
Cytat:

neti swietny bodziak

marsi

W zalaczniku Lilencja
Cudo!!
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
zdrówka dla Julianki, biedulka

hmm na razie na 2 tyg, chyba nie wiem
ja tu mam prace w urzedzie i juz drugiej takiej nie znajde tu u nas i tak cud ze bezznajomosci i dostalam

a Twoi Rodzice i siostra duzo ryzykowali wyjezdzajac?
Dziękuję
Tak, rodzice rzucili wszystko. Siostra była tam już od 3 lat, niby sezonowo do pracy ale po 7 latach nie zamierza wracać, to jej nowy dom. Natomiast rodzice: Mama pracowała jako sekretarka w szkole jakieś... 20 pare lat, Tata na zakładach chemicznych tyle samo. Praca dobra i przede wszystkim stała. Mieszkanie sprzedali, pospłacali się i wyjechali zaczerpnąć powietrza i innego życia. Na początku było im ciężko z pracą-mają swoje lata, ciężko im nauka języka przychodziła. Ale z czasem, teraz mają pracę (oczywiście gorszą niż w PL) ale żyją sobie w dwójkę i są szczęśliwi.
Twoja sytuacja jest jednak trochę inna bo Twój mąż ma już pracę a oni jechali w ciemno. No i jesteś dużo młodsza więc lepiej się dopasujesz no i to są Niemce-praca jest i zarobek też niegłupi a tam to teraz trochę słabo.
Kurcze wielki, wielki dylemat, szczególnie, że masz taką dobrą posadę tutaj... No ale najważniejsze żebyście razem byli
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:12   #1999
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

neti swietny bodziak

marsi

W zalaczniku Lilencja
ojaa

Cytat:
hej, wpada tylko przywitac sie, kregoslup do dupy mi wlazi. Borys jest zlotym dzieckiem dopoki jest na raczkach albo wspina sie po mnie, w pozostalych przypadkach jest histeria i bieganie za mna po podlodze. Tak wiec jestem wykonczona calym dniem od 7 do 18 , bo dopiero wtedy TZ wrocil, na szczescie usypianie cudowne, prawie od razu wpadl. Ja teraz devious maids obejrzę a później mam zamiar poleżeć w wannie.
mam podobny plan z wanną

mi się grzybki smażą z cebulką na kolację a potem oglądam Dextera

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:15   #2000
marsi11
Zakorzenienie

TZ kochany dał radę i w sumie nawet szybko malutki usnął
jak wyszedł z sypialni to powiedział,że od dziś codziennie będzie usypiać małego nie poznaje mojego męża
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:15   #2001
Ewik86
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za dobre słowa, ale myślę, że prawda jest taka, że Domcia jest bardziej związana z TŻ niż ze mną. To on z nią siedzi sam na sam, gdy jestem w pracy, potem przyjeżdżają moi rodzice, a dopiero ja później wracam z pracy i sama z nią praktycznie nie siedzę. Nie jest chyba przyzwyczajona do bycia ze mną. Źle mi z tego powodu, chyba za szybko ją zostawiłam, ale nie miałam innego wyjścia - każdy grosz był i jest potrzebny...

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Ewik u nas to samo, Kubuś przy mnie jęczenie na całego, tyle co teściówka go weźmie na rączki to ten uśmiech od ucha do ucha :/ strasznie mi się wtedy przykro robi

Sarah współczuję dylematu Ja bym chyba nie potrafiła wyjechać mimo, że jest ciężko. Tu mam rodzinę, z którą jestem bardzo związana i nie wyobrażam sobie żyć tak daleko od niej.

Ciekawe jak tam Daria Silver. Widziałam na fb smutne ikonki, ale mam nadzieję, że nie jest gorzej Wiecie coś?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:24   #2002
nancykenator
Zakorzenienie

Ewik ja mam wrażenie, że u nas Kubuś jest po prostu mną znudzony. Jestem z nim non stop, 24 h na dobę więc pewno ma dosyć oglądania mojej gęby :/

marsi dla tż
Stary 2013-09-16, 20:24   #2003
jakajakaja5
Raczkowanie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

hej pisze jedna reka wiec bedzie bez duzych liter i polskich znaków
dzien jak codzien rano zabawa potem spacer do pracy potem obiad itd...
jedyne co wyroznia ten dzien od innych to fakt ze Krzys w wieku 6 m 1 d zaczal przymierzac sie do raczkowania. podniosl pupke i raczki i kilka takich skokow jak zabka bylo hihihi nawet go nagrałam ale nie wiem czy umialabym wrzucic na yt?
nadrabiam cały czas i jakos nadrobic nie moge ale cos tam pocytuje

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
No, pospamowane
ale zato jak? sliczna jestes a mały wymiata

Cytat:
a i jeszcze do tej marynaty papryczki jalapeno dodalismy zeby bylo ostre bardzo bo tak lubimy jesc :P
o to pozdrawljaju podziwiam takich ludzi co lubia pikantne rzeczy . przecierz ten ogien wypala wszystkie inne smaki - bynajmniej ja tak mam

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Teraz ja Wam troche pospamuję : http://www.youtube.com/watch?v=GTNzU...ature=youtu.be pełzak.
I fotencjus
bardzo fajnie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=fM9IF...ature=youtu.be a tutaj wstaje do pilota, tylko tak dziwnie stanęła nóżką zazwyczaj staje prosto
Hania super dziewczynka - taka rezolutna

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Mamy opieke, babcia sie zgodzila
amen po temacie uffff stresowalam sie troche powiem ci bo to ze starszymi róznie bywa. mojego tz babcia bardzo domaga sie wizyt wnuczka ale jak juz jestesmy to szybko wymieka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42822808]No to sobie pooglądałam

http://dzieciologia.blogspot.com[/QUOTE]

chusteczki i portfel to nr 1

hje

Juz teraz rozumiem twoja zmiane nicka na hje. TO JEST UROCZE JAK DZIECKO SMIEJAC SIE DO CIEBIE MÓWI HJEEEEEEEE

Cytat:
Witam się wieczornie
ale ze mnie traba jeryhonska . przepraszam. Tobie i tej drugiej mamusi zycze spełnienia marzeń, wzajemnego szacunku i duzo miłosci
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:24   #2004
nancykenator
Zakorzenienie

właśnie, co u Darii i mamy silver?
Stary 2013-09-16, 20:27   #2005
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ewik, kochana, ale to jest przejściowe... Twoja córeczka jest malutka i jej świadomość dopiero się wyrabia, ale zawsze będziesz jej mamą przecież, ukochaną i jedyną.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:39   #2006
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Kochana U mnie dziś było tak: Byłam ja sama z nią no to się po x godzinie włączył marud. Przyszła teściowa to radość ale po kilku h marud. Przyszedł TŻ i radocha na całego! Wszyscy są to i ona zadowolona Na pewno jest do Ciebie bardzo przywiązana i jakby przyszło co do czego to wtuliłaby się w Ciebie!

Jeśli chodzi o takie rzeczy to dajemy radę;> Ale rodzeństwa nieeeet. Marze o dużej rodzinie ale warunek to niezależność i własny dom!!!

Cudo!!

Dziękuję
Tak, rodzice rzucili wszystko. Siostra była tam już od 3 lat, niby sezonowo do pracy ale po 7 latach nie zamierza wracać, to jej nowy dom. Natomiast rodzice: Mama pracowała jako sekretarka w szkole jakieś... 20 pare lat, Tata na zakładach chemicznych tyle samo. Praca dobra i przede wszystkim stała. Mieszkanie sprzedali, pospłacali się i wyjechali zaczerpnąć powietrza i innego życia. Na początku było im ciężko z pracą-mają swoje lata, ciężko im nauka języka przychodziła. Ale z czasem, teraz mają pracę (oczywiście gorszą niż w PL) ale żyją sobie w dwójkę i są szczęśliwi.
Twoja sytuacja jest jednak trochę inna bo Twój mąż ma już pracę a oni jechali w ciemno. No i jesteś dużo młodsza więc lepiej się dopasujesz no i to są Niemce-praca jest i zarobek też niegłupi a tam to teraz trochę słabo.
Kurcze wielki, wielki dylemat, szczególnie, że masz taką dobrą posadę tutaj... No ale najważniejsze żebyście razem byli
kurcze i zozbacz sa szczesliwi
ja wlasnie sie boje, ze tam zaczne od gorszej pracy, i nie wiem czy bede mogla liczyc na lepsza

co do posady to nie mozna powiedziec ze dobra, atmosfera do bani, uzeranie sie z ludzmi, niepewnosc bo co jakis czas zwolnienia, wymagania dyrektorstwa wielkie, no i pensja marna, po tylu latach tylu studiach podyplomowych i szkoleniach nie mam nawet 2 tys. i szans raczej zadnych na podwyzki

Cytat:
Dzięki dziewczyny za dobre słowa, ale myślę, że prawda jest taka, że Domcia jest bardziej związana z TŻ niż ze mną. To on z nią siedzi sam na sam, gdy jestem w pracy, potem przyjeżdżają moi rodzice, a dopiero ja później wracam z pracy i sama z nią praktycznie nie siedzę. Nie jest chyba przyzwyczajona do bycia ze mną. Źle mi z tego powodu, chyba za szybko ją zostawiłam, ale nie miałam innego wyjścia - każdy grosz był i jest potrzebny...

Sarah współczuję dylematu Ja bym chyba nie potrafiła wyjechać mimo, że jest ciężko. Tu mam rodzinę, z którą jestem bardzo związana i nie wyobrażam sobie żyć tak daleko od niej.

Ciekawe jak tam Daria Silver. Widziałam na fb smutne ikonki, ale mam nadzieję, że nie jest gorzej Wiecie coś?
Kochana na pewno sie mylisz, w weekendy nadrobisz czas, jestes mama i dzidzi to wie i czuje i kocha Cie

Co do wyjazdy jakbym miala rodzine to tez nie wyjechalabym, a tak mam tylko dalsza, a moja Mama takze chce wyjechac i nikogo wiecej nie mam

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

marsi
dla meza

Ktos wie co u Silver??
Stary 2013-09-16, 20:44   #2007
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

W zalaczniku Lilencja
Jaki opis ??? Co się stało??
Jakimś cudem nie mam jej na fb a miałam
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:46   #2008
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
To zazdroszcze, bo u nas posucha

Kubuś jęczydłuje i na dodatek jeszcze nie spi
Ubrałam mu na noc karne rozowe bodziaki i skarpetki, moj odwet za jęczenie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:46   #2009
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Silver, była dzisiaj u mamy w szpitalu. I jest jej smutno, bo mama jest słaba i wiele czynności sprawia jej trudność. Silverowy mąż ma urlop wiec jej pomaga, a Daria nie ma już gorączki, więc się poprawia.

edit:

przesyła Wam jeszcze całuski, pisze, że tęskni i narazie jej nie będzie bo nie ma do tego głowy. Wróci jak się unormuje sytuacja.

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-09-16 o 20:48
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 20:49   #2010
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Jesteś jej mamą i zawsze bedzie Cię kochać !!!!!!

A tak sobie myślę, bo ja czasami też mam odczucie że woli męża. Tylko ja patrzę też na to z tej strony, że tak : rano muszę zjeść, umyć się, potem spacer, wracamy, nakarmić ją, przewinąć, zrobić jakiś obiad, coś ogarnać itp itd i często łapię się na tym, że nie poświęcam jej 100 % uwagi. Przychodzi mąż z pracy i on ma dla niej czas, bo przecież on w tym czasie nie musi nic robić. Bawi się z nią, ona jest szczęśliwa.
Ja też się z nią bawię, ale myślami jestem a muszę jeszcze to i to.........
Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Silver, była dzisiaj u mamy w szpitalu. I jest jej smutno, bo mama jest słaba i wiele czynności sprawia jej trudność. Silverowy mąż ma urlop wiec jej pomaga, a Daria nie ma już gorączki, więc się poprawia.

edit:

przesyła Wam jeszcze całuski, pisze, że tęskni i narazie jej nie będzie bo nie ma do tego głowy. Wróci jak się unormuje sytuacja.

Powinni żądać jakiegoś odszkodowania od szpitala, za spitolenie pierwszej operacji
Normalnie nie mogę
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości