|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Poza tym ciocia Ania będzie mogła chwalić się oglądając taki katalog, że jest ciocią małej Lilo!
|
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale za to do toaletki juz mamy taki zestaw toaletowy a'la Maria Antonina :
|
|
#2583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- dziewczęta a czym najlepiej nawilżyć powietrze wiadomo okres grzewczy więc jest sens kupować jakiś konkretny nawilżacz a jeśli tak to jaki?
|
|
#2584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pamiętacie jak Wam pisałam, że zginął mi jeden but w pracy odnalazł się i mam w czym chodzić Moje dziecię sie zaczyna wiercić, słyszę burczenie w brzuchu, więc pobudka będzie dobrze, że chociaż dał mamusi troszkę odpocząć
|
||
|
|
|
#2585 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta wełniana sukieneczka jest uroczCytat:
A jeśli chodzi o skok to nie wiem może i tak, a może katarek lub zapalenie spojówki![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Witamy się w 3 miesiącu życia
Ciacho upieczone będziem świętować chodakowska musi poczekać heheRano byliśmy znowu na pobraniu krwi, bo poprzednio zrobił się skrzep ![]() Z nowości rozwojowych to młody non stop się śmieje i gada całymi zdaniami. Jest już taki słodki, że mam ochotę ciągle go całować. Współczuję wszystkim goszczącym Mr Skoka. Dużo zdrówka dla wszystkich przeziębionych. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
oli ale super
a tak jak dziewczyny mówia mała bedzie miec fajna pamiatke . I zawsze mozesz sie wycofac jak to juz nie bedzie zabawa
|
|
|
|
#2588 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski dziękujemy za kciuki!
Mały ma czyste płucka i gardełko. Najprawdopodobniej kaszle z powodu refluksu jak mu podchodzi do buzi to tak się broni przed niesmakiem w ustach Także bardzo dziękuje mam nadzieję, że nikt z domowników (bo wszyscy chorzy) Go nie zarazi
|
#2589 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzięki
oj, facet to raczej zwykle ciągnąć nie umie ale żeby Margoś? taka doświadczona, dorosła baba... no nie wiem...Cytat:
siem postaram Cytat:
Cytat:
maść majerankową mam, ale wiesz... nie pomyślałam, żeby jej użyć ![]() weronika śpi na materacu, pod którym leżakują dwa tomy "Dwunastu dramatów Szekspira" - może dlatego źle śpi ostatnio? mieliśmy takie coś dla Norberta, tylko trójkołowe, już pominę, że nie mieliśmy gdzie trzymać, to użyte było zaledwie kilka razy, żarło prąd jak dzikie przy ładowaniu - sama bym nie zakupiła Cytat:
masz jeszcze coś na + z ciąży czy zawsze tak ważyłaś?aaaa miałam dawno temu pytać i ciągle zapominam - wrzucałaś dawno temu fotki miasta w którym mieszkasz - gdzie to dokładnie? bo piękne... Cytat:
dziękuję ja zapowiedziałam, że ja potrzeby chrztu nie mam, więc JEŚLI WOGÓLE on nastąpi (a u nas musiałby być podwójny, bo przecież Norbert nie chrzczony), to imprezy nie będzie - załatwimy i do widzenia. A poza tym powiedziałam mężowi bezczelnie, że ja mam na co kasę wydawać, więc jak teściowie chcą chrztu dla naszych dzieci to opłacają księdza Byliśmy na kontroli i chyba jednak Mr Skok do nas się przyplątał, bo to co Weronika ma teraz to nie katar, a mega sapka Leki mamy odstawić i koniec chorowania - w następny czwartek pierwsze szczepienie.
|
|||||
|
|
|
#2590 |
|
Zadomowienie
|
kuwa nadal bez macierzynskiego
jak tak dalej pójdzie to sobie sama bede musiała zeby powyrywac bo juz zaczynam wariowac. 3 dzien boli a nie mam kasy na dentyste a na NFZ po ostatniej przygodzie nie pójde na pewno
|
|
|
|
#2591 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2592 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
za ich podejscie, luz, bezpośredniość, pozytywne nastawienie i brak kompleksów a jak bylismy kiedyś w grudniu w chicago to tak wiało że myslałam że nam głowy zwieje.. Cytat:
![]() Oli - no nie wiem, nie wiem.. ale w sumie będzie fajna pamiątka
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-09-17 o 12:33 |
||
|
|
|
#2593 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Ależ paskudna pogoda :/ Już w tym sezonie 3. raz puściłam piec, jak dostaniemy rachunek za gaz to pójdziemy z torbami, ale na Małym nie mogę oszczędzać. Już zeszłej zimy dość dużo grzaliśmy, bo raz sobie chciałam pooszczędzać w styczniu i nieźle to odchorowałam (a byłam w ciąży...).
ROXI - chciałam Ci dobrodziejko posłać ogromnego buziaka w podzięce, Ty wiesz za co, a teraz naprawdę przysięgam ratuje mi to tyłek!!! A raczej Małemu ![]() ![]() I zdrówka dla Twoich biedactw Jezu nie cierpię tego. Czasami się zastanawiam, czy nie wyłączyć domofonu. Niespodziewanych gości nie miewamy, mama i tata znają kod, a ulotkarze mnie mega wnerwiają - ja wiem, taka praca, ale czemu kurde zawsze wybiorą moje mieszkanie??? (nie jest ani pierwsze ani ostatnie na liście). Dodatkowo niedawno zepsuli mi skrzynkę (odpadła mi ta klapka) i jestem już na nich totalnie wściekła. A tak poza tym to jak się nikogo nie spodziewam, to często nie odbieram domofonu :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2594 |
|
Zadomowienie
|
Super ze dzieciaczki jednak nie chore
![]() Ja cycków nie myje. tylko wieczorem pod prysznicem zeby nie było ze wcale sie nie myje :P Co do samochodzika to fajny ale tez pytanie czy dziec ma warunki zeby jezdzic? Moze za tak kase to np. jakas bizuteria? medalik czy cos? to zawsze potem malenstwo sobie moze wykorzystac a tak to z sam. wyrosnie i zadnej pamiatki nie bedzie. Ale to moje zdanie bo ja mam zawsze praktyczne podejscie do prezentów
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie żyją z kasy za sesje i biorą każdego kto się zgodzi. Ale skoro nie wymagają ich portfolio to można zaryzykować ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
A, i widzialam, ze byla dyskusja o rozszerzaniu diety
wlasnie robie na obiad ryz z jablkami i cynamonem i sobie przypomnialam ![]() Zazdroszcze troche, Margos, ze Piter juz wsuwa marchewke i jabluszko. Mysle, ze lepsze to niz - w sytuacji, kiedy jechalas na slub i wesele - podanie mm dziecku karmionemu wylacznie piersia Wahalam sie nawet, czy w tym tygodniu nie ugotowac jabluszka Lili ![]() Ale chyba sie wstrzymam do momentu az zacznie zabkowac ALBO siedziec troszeczke - podobno to wlasnie jest czytelnym sygnalem od Matki Natury, ze niemowle doroslo do doroslejszych doswiadczen ![]() Choc gdybym miala wlasna marchewke z ogrodka albo jablka z sadu, to bym pewnie nie wytrzymala
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-09-17 o 12:39 |
|
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
mam ochotę na karmi ale się skończyło
deszcz pada więc do sklepu nie pójdę jestem zła to chyba początki alkoholizmu
|
#2598 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My tez nie ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42846552]własnie malizna się obudziła więc muszę poczekać aż się zmęczy [/QUOTE]Moja tez ![]() Cytat:
Czyli co? Zalecone macie szerokie pieluchowanie? Cytat:
Ludzie sie nie myja i zyja, ale to nie znaczy ze wszyscy tak musza! Jak ja nie lubie wp.ieprzania sie w nie.swoje sprawy!! Cytat:
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-17 o 12:39 |
||||
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
a czeba? ja nigdy nie zatykam, a śpikowce takie idą, że się zastanawiam, czy to nie zawartość żołądka
bo mała zawsze po odciąganiu chce do cycka ![]() Cytat:
teraz już mam dostawać zawsze na 26-go[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42848054]ROXI - chciałam Ci dobrodziejko posłać ogromnego buziaka w podzięce, Ty wiesz za co, a teraz naprawdę przysięgam ratuje mi to tyłek!!! A raczej Małemu ![]() ![]() I zdrówka dla Twoich biedactw [/QUOTE]mnie się mózg chyba zbiegł z zimna... nie wiem o czym piszesz
|
|
|
|
|
#2600 |
|
Konto usunięte
|
Roxi za jeszcze lipcowa paczkę, która teraz jest NON STOP w użyciu
![]() Oli no nie wiem. Mnie sie nie podobają kampanię reklamowe z dziećmi, które widać np ze są pomalowane, np. Benetton. Ale możesz spróbować i zobaczysz, czy Ci taka współpraca odpowiada Sam moja siorka mieszka w Holandii i tam jest tak samo, wszyscy grzeczni, witają sie z nieznajomymi, zawsze staną przed pasami i przepuszcza pieszych (Boże ile ja sie czasami nastoje z wózkiem, bo żaden palant mnie nie puści), w ogóle inne życie. Ja sądzę, ze to wynika z tego, ze u nas jest kiepska sytuacja i ludzie są sfrustrowani i zestresowani na co dzień. A przynajmniej chce to sobie tak wytłumaczyć... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- A i ja przed odciaganiem czasami przemywam brodawki, chyba ze jestem świeżo po prysznicu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Oliath ale super, myślę, że Lilo będzie miała fajną pamiątkę.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja chyba idę na odwyk. Już nie piję drugi dzień ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Oliath Lilo robi furrorę-co będzie za kilka lat? ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Roxi i jej teksty - najlepsze!! |
||
|
|
|
#2603 |
|
Zadomowienie
|
roxi
a zęby muszą sie w takim razie uzbroic w cierpliwosc. Jeszcze sie zastanawiam czy ZUS mnie nie uraczy kontrola bo ja na własnej DG![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- a dziec spi i spi a ja chciałam na spacer leciec. Tak żle i tak nie dobrze. No nic chałupka ogarnięta TZ zrobi podłogi to ide chyba jakis obiad machnac i ciasto bo chce słoooooodkiego jeszcze. To balsam na moje zęby
|
|
|
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny prosimy o kciuki, jesteśmy w szpitalu. Tymuś w nocy miał bezdech, przestał się ruszać i oddychać przez kilka sekund. Tż nie spał i go wziął na ręce, oddychal bardzo płytko, szybko nazwaliśmy karetkę. Teraz Tymuś normalnie oddycha i wszystko wydaje się ok, jesteśmy na obserwacji i robią badania. Zostajemy napewno do jutra i nie wiem co dalej bo nikt nic nie mówi
|
|
#2605 |
|
Zadomowienie
|
Przyznać się, która nam skoka podrzuciła? Ten gnom od wczoraj ciągle ryczy i prawie nie śpi a ja z nim. I co godzinę cycek. Ch.. mnie strzela. Jeszcze tz nie ma w domu. Mam ochotę go przez okno wyrzucić.
Jak wróci to jadę w p...du i wrócę za tydzień |
|
|
|
#2606 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewusia ogromne kciuki za Tymka. Dobrze, że Tż nie spał.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry kochane
witam sie na szybko. Juz po chrzcinach.Laurka dala rade, goscie juz pojechali a my ogarniamy chate i siedzimy i czekamy na usg bioderek.
|
#2608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
...najlepsze, co mężczyzna może uczynić dla swoich dzieci, to kochać ich matkę... Z. Edytowane przez luksia Czas edycji: 2013-09-17 o 13:06 |
|
|
|
|
#2609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za bioderka ![]() Idę się ogarnąć i szykować obiad. A dziś pizza domowa
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

...
Poza tym ciocia Ania będzie mogła chwalić się oglądając taki katalog, że jest ciocią małej Lilo! 
:
poki co, odpukac, katar zluzowal, by nie rzec poszedl precz 

Ta wełniana sukieneczka jest urocz

Ciacho upieczone będziem świętować 

za chodakowską

trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze