Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 12:07   #2581
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Mam mieszane uczucia, bo ja nie z tych, co swoje kompleksy lecza ciaganiem dziecka po castingach, ale z drugiej strony... chyba nic zlego taka sesja do np. katalogu smyka czy ikei ...
Pewnie, że nic złego! Poza tym ciocia Ania będzie mogła chwalić się oglądając taki katalog, że jest ciocią małej Lilo!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:09   #2582
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Ale piękna toaletka
Chcociaż podobałaby mi się jeszcze bardziej, gdyby była biała
Namawialam ją na białe/ ecru mebelki, ale nie - maja byc ciemne, a sciany jasne, taka retro tapeta wytlaczana typu chateau
Ale za to do toaletki juz mamy taki zestaw toaletowy a'la Maria Antonina :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3547847756.jpg (117,9 KB, 25 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:14   #2583
luksia
Zadomowienie

Cytat:
no ja wlasnie Lileczce kropilam pieluszke pod glowką olbasem. Poza tym zaryzykowalam Pulmex Baby (od 6 miesiaca i smarowalam stópki, plecki i troszke klatke piersiowa). A do wrzatku na noc sypalam sol (kuchenna ok, jeszcze lepsza morska). Plus masc majerankowa pod nosek i podawalam kropelkę Cebionu na smoczku co karmienie poki co, odpukac, katar zluzowal, by nie rzec poszedl precz

Dziewuszki, kilka dni temu namawialyscie nas do startu na okladke Mamo to Ja - nie mozemy, bo uczestnicy musza miec skonczone pol roczku, wiec wystartujemy dopiero koncem listopada. Ale tego dnia wyslalam zdjecie Lilo do ATV Film (tak bez przekonania ). Potem dostalam od nich zaproszenie do Łodzi na podpisanie umowy o wspolpracy, ale olałam, bo mi przeszla faza na kariere . Poza tym Lilo chorutka, wiec podroze do Łodzi odpadaja. No i dzisiaj do mnie dzwonili ze bardzo fotogeniczne niemowlę, a oni dostaja mnostwo zlecen na katalogi odziezy dzieciecej i reklamy z udzialem dzieci, wiec rekrutuja duzo malenkich modeli i modelek, oczywiscie z pelna obsluga prawna i ochrona danych. Ja oczywiscie odmowilam wycieczki na sesje, wiec poprosili o wykonanie profesjonalnego portfolio we wlasnym zakresie i przeslali mi na maila dokumenty do podpisu

Mam mieszane uczucia, bo ja nie z tych, co swoje kompleksy lecza ciaganiem dziecka po castingach, ale z drugiej strony... chyba nic zlego taka sesja do np. katalogu smyka czy ikei ...

Mile zaskoczona jestem ogolnie, bo na poczatku sadzilam, ze chodzi o wyciagniecie kasy za zrobienie profesjonalnej sesji i kontaktuja sie z kazdym zainteresowanym jak leci - a tu niespodzianka, pani dzwoniac patrzyla na zdjecie Lilo w reczniku z kroliczymi uszami!
WOW moim zdaniem taka sesja to coś całkiem fajnego

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

dziewczęta a czym najlepiej nawilżyć powietrze wiadomo okres grzewczy więc jest sens kupować jakiś konkretny nawilżacz a jeśli tak to jaki?

Z.
luksia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:14   #2584
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
i kciukasy za szczepienia
margos a jak odciagasz to zatykasz druga dziurke? :P
Mała sobie spi na brzuszku w body na krótki rekawek i troszke jej sie bużka wygładziła . ufffffff bo juz sie przeraziłam. A dostałam od szwagierki balsam Cetaphil i tez ładnie nawilza i bużke goi. Zła jestem ze ta masc uzywałam bo pomogła chwilowo a była na sterydach
Też to mamy i musze powiedzieć, że działa. Nam ogólnie położna poleciła to na ciemieniuchę ale powiedziała, że i buźkę można tym smarować, krotki będą znikać a nowe wyskakiwać aż nikną całkowicie.

Cytat:

Mile zaskoczona jestem ogolnie, bo na poczatku sadzilam, ze chodzi o wyciagniecie kasy za zrobienie profesjonalnej sesji i kontaktuja sie z kazdym zainteresowanym jak leci - a tu niespodzianka, pani dzwoniac patrzyla na zdjecie Lilo w reczniku z kroliczymi uszami!
Widać, że im zależy i jeszcze jak dokumenty i wszystko przesłali. A Lilo będzie miała potem super pamiątkę

Pamiętacie jak Wam pisałam, że zginął mi jeden but w pracy odnalazł się i mam w czym chodzić

Moje dziecię sie zaczyna wiercić, słyszę burczenie w brzuchu, więc pobudka będzie dobrze, że chociaż dał mamusi troszkę odpocząć

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:15   #2585
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
wygralam aukcje za 30 zł
a tylko strzelilam w ciemno
http://allegro.pl/zestaw-dla-dziewcz...539024572.html
Super Ta wełniana sukieneczka jest urocz

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Tylko to ja chce mojemu synkowi kupić za kasę z chrzcin

Co do spania u nas tak było przy P.Skoku
Myślałam, że prezent dla kogoś A jeśli chodzi o skok to nie wiem może i tak, a może katarek lub zapalenie spojówki

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Chyba Kocurek ma racje
2 dni różnicy pomiędzy Naszymi Szkrabami, więc może to być to, bo u nas praktycznie to samo.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Nakarmilam malego wlasnie i znow spi,ale 4h nie zmienialam pieluszki. Jak go obudze to moge nie spac juz do rana.
Nie wiem co zrobic
ja nie zmieniałabym niech śpi
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:23   #2586
taribari
Zadomowienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Witamy się w 3 miesiącu życia Ciacho upieczone będziem świętować chodakowska musi poczekać hehe
Rano byliśmy znowu na pobraniu krwi, bo poprzednio zrobił się skrzep No ale moje dorosłe dziecko prawie wcale nie płakało. Za tydzień mamy szczepienia miejmy nadzieję, że będzie równie spokojny. Zmokłam jak pies- parasolka i wózek nie współpracują najlepiej. Chyba zapodam sobie na takie okazje płaszcz przeciwdeszczowy i kalosze

Z nowości rozwojowych to młody non stop się śmieje i gada całymi zdaniami. Jest już taki słodki, że mam ochotę ciągle go całować.

Współczuję wszystkim goszczącym Mr Skoka.

Dużo zdrówka dla wszystkich przeziębionych.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:23   #2587
AgaPlast
Zadomowienie

oli ale super to nic złego. jak cie zaprosza na sesje to jedz i zobacz czy to mała meczy czy bawi a tak jak dziewczyny mówia mała bedzie miec fajna pamiatke . I zawsze mozesz sie wycofac jak to juz nie bedzie zabawa
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:23   #2588
Agrafka86
Wtajemniczenie

Laski dziękujemy za kciuki!
Mały ma czyste płucka i gardełko. Najprawdopodobniej kaszle z powodu refluksu jak mu podchodzi do buzi to tak się broni przed niesmakiem w ustach Także bardzo dziękuje mam nadzieję, że nikt z domowników (bo wszyscy chorzy) Go nie zarazi

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:24   #2589
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Roxi
za chodakowską
:kicuki: za skończenie się katarków
dzięki

Cytat:
mój mąż ma problem żeby się zaciągnąć więc sie Margosi nie dziwię
oj, facet to raczej zwykle ciągnąć nie umie ale żeby Margoś? taka doświadczona, dorosła baba... no nie wiem...

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Roxi niech zdrowieją Ci te dzieciaczki, bo umęczona jesteś Ty i one
Mam nadzieję, że uda Ci się częściej do nas zaglądać
dzięki
siem postaram

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
aaaaa.. jeszcze takie pytanko...czy po każdym karmieniu cyckiem myjecie piersi? gdzieś czytałam, że powinno się by resztki nie zostawały..bo to może powodować pleśniawki..
Ja z lenistwa tego nie robię
taaaaa - wygotowuję we wrzątku

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Roxi- nie zastanawiaj sie tylko kup katarek. Ja frida nie umie tyle wyciagnac ile wyciaga katarek. Na nocki polecam kropelki Olbas wkropione we wrzatek i postawione kolo lozeczka Bedzie duzo latwiej oddychalo Weroniczce. W najciezszych czasach kropilam Wojtusiowi poduszke na ktorej spal, ale to zapach dosc intensywny wiec nie wiem czy mozna tak zrobic takiemu bobasowi. Jesli nie Olbas to kropelki sosnowe. O masci majerankowej pewnie wiesz. No i podloz cos pod nozmi lozeczka.zeby Weronika nie spala calkiem na plasko.
kupię, jak finanse pozwolą, bo ciągle coś... jutro wizyta z Norbertem u ordynatora laryngologii - konto ucierpi o całe 180zł...
maść majerankową mam, ale wiesz... nie pomyślałam, żeby jej użyć
weronika śpi na materacu, pod którym leżakują dwa tomy "Dwunastu dramatów Szekspira" - może dlatego źle śpi ostatnio?

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
ROXI- to trzebaby bylo zapytac MARGOSIOWEGO tz

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o takim prezencie na chrzciny???:brzy dal:
mieliśmy takie coś dla Norberta, tylko trójkołowe, już pominę, że nie mieliśmy gdzie trzymać, to użyte było zaledwie kilka razy, żarło prąd jak dzikie przy ładowaniu - sama bym nie zakupiła

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
ROXI zdrowia duzo! Ja mam 174 cm wzrostu I obecnie waze 78 kg,tez nie wiedzialam,ze tu same chudzinki ns naszym watku. 55 to ja w podstawowce wazylam.
78 to źle nie jest masz jeszcze coś na + z ciąży czy zawsze tak ważyłaś?

aaaa miałam dawno temu pytać i ciągle zapominam - wrzucałaś dawno temu fotki miasta w którym mieszkasz - gdzie to dokładnie? bo piękne...

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
ale wstyd, właśnie dzięki tobie zajrzałam do komórki... dziękuję kochana, czekamy w takim razie na paczuchę

I trzymam bardzo mocno kciuki, żeby choróbsko od was odeszło, wierzę, że masz masakrę w domu

U nas z chrztem jest podobnie - ale tyle byłoby gadania, że omatkopolko, więc damy sobie spokój. Chociaż póki co w ogóle nie zaprząta mi głowy planowanie tej imprezy, nie pali się w końcu.
nie ma za co
dziękuję
ja zapowiedziałam, że ja potrzeby chrztu nie mam, więc JEŚLI WOGÓLE on nastąpi (a u nas musiałby być podwójny, bo przecież Norbert nie chrzczony), to imprezy nie będzie - załatwimy i do widzenia. A poza tym powiedziałam mężowi bezczelnie, że ja mam na co kasę wydawać, więc jak teściowie chcą chrztu dla naszych dzieci to opłacają księdza

Byliśmy na kontroli i chyba jednak Mr Skok do nas się przyplątał, bo to co Weronika ma teraz to nie katar, a mega sapka Leki mamy odstawić i koniec chorowania - w następny czwartek pierwsze szczepienie.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:27   #2590
AgaPlast
Zadomowienie

kuwa nadal bez macierzynskiego jak tak dalej pójdzie to sobie sama bede musiała zeby powyrywac bo juz zaczynam wariowac. 3 dzien boli a nie mam kasy na dentyste a na NFZ po ostatniej przygodzie nie pójde na pewno
Stary 2013-09-17, 12:29   #2591
luksia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Mały ma czyste płucka i gardełko. Najprawdopodobniej kaszle z powodu refluksu jak mu podchodzi do buzi to tak się broni przed niesmakiem w ustach Także bardzo dziękuje mam nadzieję, że nikt z domowników (bo wszyscy chorzy) Go nie zarazi

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
dzięki

oj, facet to raczej zwykle ciągnąć nie umie ale żeby Margoś? taka doświadczona, dorosła baba... no nie wiem...

dzięki
siem postaram

taaaaa - wygotowuję we wrzątku

kupię, jak finanse pozwolą, bo ciągle coś... jutro wizyta z Norbertem u ordynatora laryngologii - konto ucierpi o całe 180zł...
maść majerankową mam, ale wiesz... nie pomyślałam, żeby jej użyć
weronika śpi na materacu, pod którym leżakują dwa tomy "Dwunastu dramatów Szekspira" - może dlatego źle śpi ostatnio?

Z.
Stary 2013-09-17, 12:30   #2592
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:

No tak jakby
A tak serio to poprostu lubie ten amerykanski luz, ze nikt tu nikogo nie ocenia, ze jakis Czesiek nie drze ryja na Pania Zosie bo jest za wolna przy kasie. Kazdy tu stoi i grzecznie czeka na swoja kolejke. Nikt sie nie wkurza, ze jedna kasa czynna. Kazdy ma usmiech. Dziekuje jest na porzadku dziennym i moj Tz mi o wszystko dziekuje.
Jak zrobie obiad to Tz mi tak dziekuje, ze wychwala pol dnia jak to sie najadl i jakie cudowne to zarcie bylo chocby to byla miska pomidorowej.

Moge se wyjsc z domu w pizamie w dresie i nikogo to nie zdziwi. Nikt nawet mnie nie zauwazy.

Jest poprostu duzo wiekszy luz.
Np.takie akcje jak tu czytalam w szpitalu , ze lekarz czy polozna komentuja nigdy nie padaja.
Zeby mi gin walna cos niesmacznego lub polozna, a ja bym np.miala depresje poporodowa moglabym ich oskarzyc, ze tobprzez nich.
USA to kraj policyjny panstwo prawa i to mi sie podoba.

No trzeba tu byc zeby to poczuc. Ja jak jestem w Pl to bardzo lubie, ale nie raz bylam w takiej sytuacji ze nie wiedzialam o co chodzi np.powiedzialam do goscia z kiosku per On i facet sie obruszyl. Sorry nie zwracam uwagi na takie ☠☠☠☠☠☠☠y.
no wlasnie też dokladnie za to lubię usa
za ich podejscie, luz, bezpośredniość, pozytywne nastawienie i brak kompleksów
a jak bylismy kiedyś w grudniu w chicago to tak wiało że myslałam że nam głowy zwieje..

Cytat:
Napisane przez luksia Pokaż wiadomość
[/COLOR]dziewczęta a czym najlepiej nawilżyć powietrze wiadomo okres grzewczy więc jest sens kupować jakiś konkretny nawilżacz a jeśli tak to jaki?
nawilżacz jest super, patrz na taki który ma tanie filtry węglowe na wymianę, bo trzeba często zmieniać aby grzyby się nie namnożyły.. bo efekt będzie odwrotny

Oli - no nie wiem, nie wiem.. ale w sumie będzie fajna pamiątka

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-09-17 o 12:33
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:32   #2593
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Ależ paskudna pogoda :/ Już w tym sezonie 3. raz puściłam piec, jak dostaniemy rachunek za gaz to pójdziemy z torbami, ale na Małym nie mogę oszczędzać. Już zeszłej zimy dość dużo grzaliśmy, bo raz sobie chciałam pooszczędzać w styczniu i nieźle to odchorowałam (a byłam w ciąży...).

ROXI - chciałam Ci dobrodziejko posłać ogromnego buziaka w podzięce, Ty wiesz za co, a teraz naprawdę przysięgam ratuje mi to tyłek!!! A raczej Małemu I zdrówka dla Twoich biedactw

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

wziełam syna na brzuch i pospaliśmy, obudził mnie domofon-ulotki
Jezu nie cierpię tego. Czasami się zastanawiam, czy nie wyłączyć domofonu. Niespodziewanych gości nie miewamy, mama i tata znają kod, a ulotkarze mnie mega wnerwiają - ja wiem, taka praca, ale czemu kurde zawsze wybiorą moje mieszkanie??? (nie jest ani pierwsze ani ostatnie na liście). Dodatkowo niedawno zepsuli mi skrzynkę (odpadła mi ta klapka) i jestem już na nich totalnie wściekła.

A tak poza tym to jak się nikogo nie spodziewam, to często nie odbieram domofonu :P

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:32   #2594
AgaPlast
Zadomowienie

Super ze dzieciaczki jednak nie chore
Ja cycków nie myje. tylko wieczorem pod prysznicem zeby nie było ze wcale sie nie myje :P
Co do samochodzika to fajny ale tez pytanie czy dziec ma warunki zeby jezdzic? Moze za tak kase to np. jakas bizuteria? medalik czy cos? to zawsze potem malenstwo sobie moze wykorzystac a tak to z sam. wyrosnie i zadnej pamiatki nie bedzie. Ale to moje zdanie bo ja mam zawsze praktyczne podejscie do prezentów
Stary 2013-09-17, 12:34   #2595
taribari
Zadomowienie

Cytat:
no ja wlasnie Lileczce kropilam pieluszke pod glowką olbasem. Poza tym zaryzykowalam Pulmex Baby (od 6 miesiaca i smarowalam stópki, plecki i troszke klatke piersiowa). A do wrzatku na noc sypalam sol (kuchenna ok, jeszcze lepsza morska). Plus masc majerankowa pod nosek i podawalam kropelkę Cebionu na smoczku co karmienie poki co, odpukac, katar zluzowal, by nie rzec poszedl precz

Dziewuszki, kilka dni temu namawialyscie nas do startu na okladke Mamo to Ja - nie mozemy, bo uczestnicy musza miec skonczone pol roczku, wiec wystartujemy dopiero koncem listopada. Ale tego dnia wyslalam zdjecie Lilo do ATV Film (tak bez przekonania ). Potem dostalam od nich zaproszenie do Łodzi na podpisanie umowy o wspolpracy, ale olałam, bo mi przeszla faza na kariere . Poza tym Lilo chorutka, wiec podroze do Łodzi odpadaja. No i dzisiaj do mnie dzwonili ze bardzo fotogeniczne niemowlę, a oni dostaja mnostwo zlecen na katalogi odziezy dzieciecej i reklamy z udzialem dzieci, wiec rekrutuja duzo malenkich modeli i modelek, oczywiscie z pelna obsluga prawna i ochrona danych. Ja oczywiscie odmowilam wycieczki na sesje, wiec poprosili o wykonanie profesjonalnego portfolio we wlasnym zakresie i przeslali mi na maila dokumenty do podpisu

Miałam tam pracować jako rekruter ale na szczęście znalazłam lepszą pracę ogólnie żyją z kasy za sesje i biorą każdego kto się zgodzi. Ale skoro nie wymagają ich portfolio to można zaryzykować

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:36   #2596
Oliath
Zakorzenienie

A, i widzialam, ze byla dyskusja o rozszerzaniu diety wlasnie robie na obiad ryz z jablkami i cynamonem i sobie przypomnialam
Zazdroszcze troche, Margos, ze Piter juz wsuwa marchewke i jabluszko. Mysle, ze lepsze to niz - w sytuacji, kiedy jechalas na slub i wesele - podanie mm dziecku karmionemu wylacznie piersia
Wahalam sie nawet, czy w tym tygodniu nie ugotowac jabluszka Lili
Ale chyba sie wstrzymam do momentu az zacznie zabkowac ALBO siedziec troszeczke - podobno to wlasnie jest czytelnym sygnalem od Matki Natury, ze niemowle doroslo do doroslejszych doswiadczen
Choc gdybym miala wlasna marchewke z ogrodka albo jablka z sadu, to bym pewnie nie wytrzymala
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-09-17 o 12:39
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:37   #2597
luksia
Zadomowienie

mam ochotę na karmi ale się skończyło deszcz pada więc do sklepu nie pójdę jestem zła to chyba początki alkoholizmu

Z.
Stary 2013-09-17, 12:38   #2598
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Hej :hi

kurcze muszę wam napisać że nie wiem czemu kiedyś myślałam że z teściami się będzie fajnie mieszkać

My tez nie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42846552]własnie malizna się obudziła więc muszę poczekać aż się zmęczy [/QUOTE]

Moja tez

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
wygralam aukcje za 30 zł
a tylko strzelilam w ciemno
http://allegro.pl/zestaw-dla-dziewcz...539024572.html

no i po bioderkach, musimy zakładać jedną pieluche i nastepna wizyta 18 pazdziernika,najlepiej ze wtedy też mam gina

Czyli co? Zalecone macie szerokie pieluchowanie?

Cytat:
ja w nocy o godzinie 4 jak moje dziecko po trzech godzinach rajcowania miało dość i było zmęczone i nie mogło zasnąć i wrzeszczało to juz miałam telefon w ręce i miałam do niej dzwonić żeby teraz przyszła się wnusią zająć jak taka mądra jest
a jak sobie przypomnę jej tekst że dziecka nie trzeba kąpać wystarczy chusteczką przetrzeć to mi się nóż w kieszeni otwiera i mów do niej że rytm dnia że dzieci rutynę lubią że dziecko dwa dni przez ten katar nie kąpałam a ta że ona swoje dzieci dwa razy w tygodniu kapała i żyją no to żyją nic nie mówię ale czy ja swojego dziecka nie moge po swojemu wychowywać?! muszę się z nią pokłócić

Ludzie sie nie myja i zyja, ale to nie znaczy ze wszyscy tak musza! Jak ja nie lubie wp.ieprzania sie w nie.swoje sprawy!!

Cytat:

Tiaaa tesciowe

Mi Tz dal w prezencie na urodziny rok temu. Zaplacil az $1

Spoko te ciuszki z linka. My raczej wiecej w domu bedziemy wiec ja sie zaopatrze w polarowe pajace wiecej.
Mam juz trzy sztuki i sa mega mieciusie ze sama bym w takim cos spala

No tak jakby
A tak serio to poprostu lubie ten amerykanski luz, ze nikt tu nikogo nie ocenia, ze jakis Czesiek nie drze ryja na Pania Zosie bo jest za wolna przy kasie. Kazdy tu stoi i grzecznie czeka na swoja kolejke. Nikt sie nie wkurza, ze jedna kasa czynna. Kazdy ma usmiech. Dziekuje jest na porzadku dziennym i moj Tz mi o wszystko dziekuje.
Jak zrobie obiad to Tz mi tak dziekuje, ze wychwala pol dnia jak to sie najadl i jakie cudowne to zarcie bylo chocby to byla miska pomidorowej.

Moge se wyjsc z domu w pizamie w dresie i nikogo to nie zdziwi. Nikt nawet mnie nie zauwazy.

Jest poprostu duzo wiekszy luz.
Np.takie akcje jak tu czytalam w szpitalu , ze lekarz czy polozna komentuja nigdy nie padaja.
Zeby mi gin walna cos niesmacznego lub polozna, a ja bym np.miala depresje poporodowa moglabym ich oskarzyc, ze tobprzez nich.
USA to kraj policyjny panstwo prawa i to mi sie podoba.

No trzeba tu byc zeby to poczuc. Ja jak jestem w Pl to bardzo lubie, ale nie raz bylam w takiej sytuacji ze nie wiedzialam o co chodzi np.powiedzialam do goscia z kiosku per On i facet sie obruszyl. Sorry nie zwracam uwagi na takie ☠☠☠☠☠☠☠y.

Moj tez to robi o matko jakie gnicie mam z tego

Nie. Tylko rano i wieczorem.

Tesciowa mi mowila zebym spuszczala troche mleka tego pierwszego bo jakies bakterie sie tworza i cos tam. I zebym kolo lozka miala miske z woda i myla cycka.
Chyba ja poje.walnelo w baniak . Jakie bakterie w mleku?
Tak siedza se w sutku i czekaja kiedy wyskoczyc. Jesli sa to wskakuja we wkladke laktacyjna

Moj maly spal 3h my z Tz nie. Ja teraz ledwo zyje.
Nakarmilam malego wlasnie i znow spi,ale 4h nie zmienialam pieluszki. Jak go obudze to moge nie spac juz do rana.
Nie wiem co zrobic

Agrafka -

Aga- dlatego moj Tz z nami nie spi. I mi i jemu jest wygodniej. Jak chce nam sie dziabac to poprostu to robimy.

Normalnie zdycham tak mi kregoslup naparza. Ledwo leze. Mam jakis ucisk na nerw i mi noga skacze.

Roxi- ja waze 71 wiec tez do tych szczuplaczkow nienaleze a wzrostu mam 160 w kalepuszu

Ciekawa jestem co u Niuni w ogole sie nie odzywa. Czy skonczyly sie problemy z dzieciem i ta szurnieta tesciowa :/
Nie zmienialabym

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-09-17 o 12:39
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:39   #2599
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
margos a jak odciagasz to zatykasz druga dziurke? :P
a czeba? ja nigdy nie zatykam, a śpikowce takie idą, że się zastanawiam, czy to nie zawartość żołądka bo mała zawsze po odciąganiu chce do cycka głodna?

Cytat:
kuwa nadal bez macierzynskiego jak tak dalej pójdzie to sobie sama bede musiała zeby powyrywac bo juz zaczynam wariowac. 3 dzien boli a nie mam kasy na dentyste a na NFZ po ostatniej przygodzie nie pójde na pewno
ja urodziłam 24.07 a pierwszy macierzyński dostałam ok 10 września... oczywiście mają na decyzję o przyznaniu i wypłatę 30dni teraz już mam dostawać zawsze na 26-go

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42848054]ROXI - chciałam Ci dobrodziejko posłać ogromnego buziaka w podzięce, Ty wiesz za co, a teraz naprawdę przysięgam ratuje mi to tyłek!!! A raczej Małemu I zdrówka dla Twoich biedactw [/QUOTE]

mnie się mózg chyba zbiegł z zimna... nie wiem o czym piszesz

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:52   #2600
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Roxi za jeszcze lipcowa paczkę, która teraz jest NON STOP w użyciu

Oli no nie wiem. Mnie sie nie podobają kampanię reklamowe z dziećmi, które widać np ze są pomalowane, np. Benetton. Ale możesz spróbować i zobaczysz, czy Ci taka współpraca odpowiada

Sam moja siorka mieszka w Holandii i tam jest tak samo, wszyscy grzeczni, witają sie z nieznajomymi, zawsze staną przed pasami i przepuszcza pieszych (Boże ile ja sie czasami nastoje z wózkiem, bo żaden palant mnie nie puści), w ogóle inne życie. Ja sądzę, ze to wynika z tego, ze u nas jest kiepska sytuacja i ludzie są sfrustrowani i zestresowani na co dzień. A przynajmniej chce to sobie tak wytłumaczyć...

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

A i ja przed odciaganiem czasami przemywam brodawki, chyba ze jestem świeżo po prysznicu.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:52   #2601
surka
Zakorzenienie

Oliath ale super, myślę, że Lilo będzie miała fajną pamiątkę.

Cytat:
Pamiętacie jak Wam pisałam, że zginął mi jeden but w pracy odnalazł się i mam w czym chodzić
Stary 2013-09-17, 12:56   #2602
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Super
Cytat:
mam ochotę na karmi ale się skończyło deszcz pada więc do sklepu nie pójdę jestem zła to chyba początki alkoholizmu

Ja chyba idę na odwyk.
Już nie piję drugi dzień

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Oliath Lilo robi furrorę-co będzie za kilka lat?

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
mnie się mózg chyba zbiegł z zimna... nie wiem o czym piszesz

Roxi i jej teksty - najlepsze!!
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:00   #2603
AgaPlast
Zadomowienie

roxi no nas tak uczyli na SR zatkac dziurke i ciagnac a zęby muszą sie w takim razie uzbroic w cierpliwosc. Jeszcze sie zastanawiam czy ZUS mnie nie uraczy kontrola bo ja na własnej DG

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

a dziec spi i spi a ja chciałam na spacer leciec. Tak żle i tak nie dobrze. No nic chałupka ogarnięta TZ zrobi podłogi to ide chyba jakis obiad machnac i ciasto bo chce słoooooodkiego jeszcze. To balsam na moje zęby
Stary 2013-09-17, 13:01   #2604
Ewusia709
Zadomowienie

Dziewczyny prosimy o kciuki, jesteśmy w szpitalu. Tymuś w nocy miał bezdech, przestał się ruszać i oddychać przez kilka sekund. Tż nie spał i go wziął na ręce, oddychal bardzo płytko, szybko nazwaliśmy karetkę. Teraz Tymuś normalnie oddycha i wszystko wydaje się ok, jesteśmy na obserwacji i robią badania. Zostajemy napewno do jutra i nie wiem co dalej bo nikt nic nie mówi

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:03   #2605
arrabbiata
Zadomowienie

Przyznać się, która nam skoka podrzuciła? Ten gnom od wczoraj ciągle ryczy i prawie nie śpi a ja z nim. I co godzinę cycek. Ch.. mnie strzela. Jeszcze tz nie ma w domu. Mam ochotę go przez okno wyrzucić.
Jak wróci to jadę w p...du i wrócę za tydzień
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:03   #2606
Agrafka86
Wtajemniczenie

Ewusia ogromne kciuki za Tymka. Dobrze, że Tż nie spał.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:04   #2607
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzien dobry kochane witam sie na szybko. Juz po chrzcinach.Laurka dala rade, goscie juz pojechali a my ogarniamy chate i siedzimy i czekamy na usg bioderek.
Stary 2013-09-17, 13:04   #2608
luksia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosimy o kciuki, jesteśmy w szpitalu. Tymuś w nocy miał bezdech, przestał się ruszać i oddychać przez kilka sekund. Tż nie spał i go wziął na ręce, oddychal bardzo płytko, szybko nazwaliśmy karetkę. Teraz Tymuś normalnie oddycha i wszystko wydaje się ok, jesteśmy na obserwacji i robią badania. Zostajemy napewno do jutra i nie wiem co dalej bo nikt nic nie mówi
ojej trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Z.

Edytowane przez luksia
Czas edycji: 2013-09-17 o 13:06
Stary 2013-09-17, 13:06   #2609
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Witamy się w 3 miesiącu życia

Cytat:

Cytat:
.

Cytat:

Cytat:

[/QUOTE]
Stary 2013-09-17, 13:07   #2610
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
O rety! Dobrze, że TŻ czuwał!

Trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzien dobry kochane witam sie na szybko. Juz po chrzcinach.Laurka dala rade, goscie juz pojechali a my ogarniamy chate i siedzimy i czekamy na usg bioderek.
Pochwal się później prezentami
Trzymam kciuki za bioderka

Idę się ogarnąć i szykować obiad. A dziś pizza domowa
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości