|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
dla Tymusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Ewusia zaciskam kciuki
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
|
|
|
|
#2614 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42848443]Roxi za jeszcze lipcowa paczkę, która teraz jest NON STOP w użyciu
[/QUOTE]aaaaaaaaaa spoko, spoko - cieszę się, że korzystacie ![]() wiesz... nie wiem, jak u Was, ale mnie tak zimno, że dziś spałam w szlafroku i pod kołdrą i kocem, w domu aż wilgoć - zaraz moja mama wpadnie idę z psem i do ADM podpisać zgodę na załączenie centralnego - nie będę dzieci mrozić - kąpiel to dramat, ręczniki cały czas wilgotne Cytat:
Cytat:
i nie stresuj się tak - ja wiem, że czasem lekko nie jest, ale Twoje nerwy przekładają się na malucha (ton głosu, nerwowe ruchy) - nie ma co się spinać - wszystko mija.... nawet najdłuższa żmija Pomyśl, co mają powiedzieć mamy wieloraczków - tam non stop jakaś paszcza wyje, inna chce jeść, ktoś się obsrał po pachy, a najciekawiej jak jeść chce trójka, a cycki dwa |
||
|
|
|
#2615 |
|
Zadomowienie
|
Neni1984 Ty specjalnie robisz nam smaka tą pizzą
dostałam ślinotoku na sama myśl
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia o rany, ogromna
dla Was!oliath kiedyś byłam w tym banku twarzy tylko w krk i o d*pe rozbić.. Byłam jak miałam mniej wiecej 9-10 lat. Nigdy nic z tego nie było, a dane mojej mamy gdzieś pózniej sprzedali czy coś Lilo jest śliczna ale ja osobiście jestem po mojej przygodzie negatywnie nastawiona ![]() surka oby pani skokowa poszła w piiii...du! arrabiata miałam dokładnie takie same odczucia jak był u nas pan skok, tez chciałam młodego zostawić gdzieś i juz go nigdy nie oglądać ![]() roxi zdrowka dla dzieci!!! strasznie drogie sa te wizyty u lekarzy ![]() aga współczuje zęba, masz jakis mocny środek przeciwbólowy? A Moj gnomek właśnie chyba robi kupę w świeżego pampersa, ja piernicze.. ![]() Dzisiaj tez coś marudzila czemu on nie może byc taki jak wczoraj..zawsze?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też bym napisała, że nie myję, ale średnio to brzmi ![]() Tyle co wieczorem po prysznicu dobrze je odkażę ![]() Oo, to szczerze chrztu,a raczej jego braku zazdraszczam. Nas by żywcem za to zjedli i z jednej i z drugiej strony, tż też dla świętego spokoju widzę chce to odbębnić. Nie zniosłabym tego gadania, a tak ochrzcimy i będzie spokój ![]() Cytat:
nawet sobie nie wyobrazam co to za stresTeraz piję sobie bawareczkę i czuję ze zyję Mały juz mi az tak nie kosmosi, ale oczywiscie lezy wlasnie u mamy na kolanach bo na lozku jest źlePoniżej Alik w śpiworku po akcji neutralizacyjnej (czyt: cyc)
|
|
#2618 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry ja tylko z doskoku bo Pan skok u nas nadal gości
![]() ![]() a na dodatek moje dziecie przyprawia mnie o zawał serca, w nocy znalazłam go dziś z drugiej strony łóżeczka pod przewijakiem nakrytego całkowicie kocem nie wiem jak on to zrobił że sie tam przetransportował ale to juz drugi raz taka sytuacja. Obudziło mnie jego kwękanie bo było mu za gorąco pod tym kocem i ciężko mu sie oddychało. Ja do 30 -tki chyba osiwieje ![]() U nas zimnica jak cholera i spacer bedzie dziś kruciutki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super że chrzciny udane i kciuki za bioderka |
||||
|
|
|
#2619 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Ewusia mega kciuki! Ja się strasznie tego bezdechu boję. Mamy monitor oddwchu ale nie wiem co bym zrobiła gdyby zaczął piszczeć. Jakie szczęście że tż nie spał. Będzie dobrze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, zawsze w nocy ![]() Zrobi kupę, ja chwilę odczekam, biorę się za przebieranie, a on zawsze dosrywa tego nowego pampki idą jak woda![]() ostatnio jeszcze w nocy, jak mu dupke domywałam to sie nagle spiał i walnal mi taka torpędą, ze cud ze zdarzylam odskoczyc ale obsrał przewijak, podloge, lozeczko i sliniaczek ktory bytł przypiety po przewijakiem
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
Neni - podaj przepis na ciasto do pizzy
a i mam jeszcze pytanie gdzie oglądasz lub ściągasz przedpremierowe odcinki m jak miłość U mnie dziś pierogi ruskie |
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niesprawiedliwe, tyle juz przeszlas................ . Jaki slodki
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-09-17 o 13:39 |
|
|
|
|
#2623 |
|
Zadomowienie
|
taribari -
za 3 miesiące Oliath i teso - za udany zakup
|
|
|
|
#2624 |
|
Konto usunięte
|
Ewusia bezdechy sie zdarzają i jeśli nie trwają dłużej niż 20 sek to jest ok. Ale przebadajcie sie koniecznie! A do domu kup sobie monitor oddechu, ja mam (dla wczesniakow są wskazane), już mi parę razy pikal, ale było ok. Jak dziecko ma taki niegroźny bezdech, to pikanie monitora go otrzezwia.
Aha ja mam Angelcare jak coś. Ale Art i tak nie śpi w lozeczku :P Co do piastek, Artus czasem tak mocno zaciska, ze ma białe paluszki... Pytanie: trzymacie jeszcze maluchom glowe? Ja asekuracyjnie tak, ale Artus już pięknie ja sam trzyma, nie wiem, kiedy mogę ja puścić już całkiem. Oli a kiedy widać, ze dziecko chce siadać? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2625 |
|
Zadomowienie
|
No to se poszłysmy na spacer.Oberwanie chmury chyba mamy. Dobrze ze mała spi ale na pewno sie obudzi jak tylko siade do obiadu
|
|
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja na chwile bo u nas tez chyba lekki skok ktory sie objawia tym ze w dzien Zuzia ma drzemki po 10 minut .. o ile wogole... ale na szczescie nie jest markotna ( tylko trochu-da sie wytrzymac) za to w nocy spi super.. wiec jej wybaczam:P kijowa pogoda to stwierdzilam ze wlacze lapka i moze coś Was pocytuje.. caly czas na tel czytam co piszecie ale jakos tak nie mam czasu pisac.. pocytuje o ile sie szoguno nie obudzi bo usnela dopiero . wiec pewnie mam z 8 minut hehejaaaa... niunie karmie juz tylko butelka. po weekendzie kiedy jej nie dostawialam do cycka .. jak w pon rano ja dostawilam to szloch wrzas i nerw no i zostala butla chociaz teraz sie zlosci nieraz przy butli i niewiem czy to za cieple mleko/za zimne/ smoczek jeszcze 1 uzywamy bo z 2 jak jej zalozylam to bokami mleczko wyciekało ( nieraz z 1 tez tak wycieka..) no i niewiem czy mam ja dopajac jakas woda czy herbatka jak jest na samym mm?Zreszta tez po weekendzie jak wymasowalam grudki to od tamtej pory cycki bez scigania i dostawiania Zuzy sa mieciutkie coś tam poleci ale jak nacisne mocniej.. wiec chyba juz finito calkiem.I dobrze szczesliwa mama to szczesliwe dziecko ... :P ![]() ![]() Bylam wczoraj na przegladzie podwozia... wszystko elegancko zagojone i wogole.. mam zielone swiatlo na sexik (nawiasem mowiac mam taka ochote na sex jak nigdy... ) dostalam tabletki tzn recepte ale nie bede ich wykupywać bo skutkiem ubocznym jest zmniejszenie libido i tycie wiec zostane przy extra cienkich gumkach pytalam o spirale moj gin nie poleca mowil ze sa przypadki jak musiał ciaze prowadzic ze spirala i ile nerwow jak spirala wrosła w głowke dziecku badz w inna czesc ciała i ze spirala to wytwarza stan zapalny w pochwie itp..wiec podziekuje... no i przepraszam was ze ja tylko o sobie.. szoguno sie obudził :P Ewusia trzymamy kciuki z Zuzinka,Wiadomo to od czego taki bezdech? Aaaaa jeszcze sie chcialam pochwalić Niunia odkad na butelce to moge sie wyspać .. w nocy wstaje co 4 -4,5 h ... szybka butla beku beku i do łozeczka 3 minuty i dziecko spi... sama usypia wieczorem ... a ja sie wkoncu wysypiam bo moge na brzuchu polezec i wogole :P haha )co do opryszczki to ja tez mialam jakis czas temu... ale staralam sie czesto myć rece praktycznie nie dotykalam sutka/jak dotykalam i wsadzalam malej do buzi to chwile wczesniej mylam rece no i nie całowalam niuni... powiedzcie mi czy to jest ok ze Niunia robi jedno mega kupsko w dzien? jak nas ra to niedosc ze smierdzi jakby sie stary zwalił to jeszcze ma to wszedzie wlacznie z brzuchem plecami i faldkami i kapsiorką ![]() i taka kupka juz zbita nie wodnista jak przy Cycusiu.. ( ale pierdzi cały czas wiec mysle ze jedna kupa ok gorzej jakby nie bylo przez jakis czas) Lece ale nie wylaczam lapka moze zdarze pocytowąc z młoda na reku hahaha aaaa i jak moge to ja tez sie dolaczam do chodakowskiej! ile taki trening trwa? |
|
|
|
#2628 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
W kulki sobie leca... Ech.... Cytat:
To wyjmij bo Ci urosnie Drama Queen [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42848443] Sam moja siorka mieszka w Holandii i tam jest tak samo, wszyscy grzeczni, witają sie z nieznajomymi, zawsze staną przed pasami i przepuszcza pieszych (Boże ile ja sie czasami nastoje z wózkiem, bo żaden palant mnie nie puści), w ogóle inne życie. Ja sądzę, ze to wynika z tego, ze u nas jest kiepska sytuacja i ludzie są sfrustrowani i zestresowani na co dzień. A przynajmniej chce to sobie tak wytłumaczyć... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] W Holandii jak szlismy do hotelu kolege rowerzysta kopnal nie zwalniajac nawet jazdy za to ze wszedl mu ma sciezke rowerowa ![]() Cytat:
Wiadomo juz cos wiecej? Kciuki dla Was. Cytat:
i ![]() Pochwal sie prezentami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2629 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42849546]Ewusia bezdechy sie zdarzają i jeśli nie trwają dłużej niż 20 sek to jest ok. Ale przebadajcie sie koniecznie! A do domu kup sobie monitor oddechu, ja mam (dla wczesniakow są wskazane), już mi parę razy pikal, ale było ok. Jak dziecko ma taki niegroźny bezdech, to pikanie monitora go otrzezwia.
Aha ja mam Angelcare jak coś. Ale Art i tak nie śpi w lozeczku :P Co do piastek, Artus czasem tak mocno zaciska, ze ma białe paluszki... Pytanie: trzymacie jeszcze maluchom glowe? Ja asekuracyjnie tak, ale Artus już pięknie ja sam trzyma, nie wiem, kiedy mogę ja puścić już całkiem. Oli a kiedy widać, ze dziecko chce siadać? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] my mamy babysense i kilka razy już budziliśmy cały blok, bo zapomniałam go wyłączyć jak wyjęłam małego na karmienie. Ja już nie przytrzymuje główki. Dzielnie trzyma sam. A siadanie nam sprawdzali tak, że zacisnął piąstki na palcach i pani go podciągała do siadu i patrzyła czy główka została w tyle czy ruszyła z tułowiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymajcie się dzielnie i napisz co i jak jak dasz radę. |
|
|
|
|
#2631 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42849546]
Pytanie: trzymacie jeszcze maluchom glowe? Ja asekuracyjnie tak, ale Artus już pięknie ja sam trzyma, nie wiem, kiedy mogę ja puścić już całkiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Jak jest w pionie do bekania to juz sam pięknie głowe trzyma i zazwyczaj mu nie podtrzymujemy. Dotka - ja dopajam Szymka herbatką koperkową i woda choć wode mu wciskam a co do kupek to na mm kupki są bardziej zwarte że tak to ujmę Mój robi 2 razy dziennie kupkę czasem zdarza się tylko jedna ale pediatrzy mówią że to ok |
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Cytat:
Ja tam pozwolę chyba by wszystko potoczyło się samo, chociaż mój mąż ma parcie na to, żeby Michaś zaczął chodzić w wieku 6-8 miesięcy, a 10-12 jeździł na rowerze. świr!!
|
|
|
|
|
#2633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42849546] Pytanie: trzymacie jeszcze maluchom glowe? Ja asekuracyjnie tak, ale Artus już pięknie ja sam trzyma, nie wiem, kiedy mogę ja puścić już całkiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja trzymam, ale tak bardziej asekuracyjnie Nie wiem kiedy już nie trzeba.Cytat:
|
||
|
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam bo juz po spaniu, spał całe 20 minut
Paa |
|
|
|
#2635 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny jeszcze jedno, dziabanko uskuteczniacie w pokoju, gdzie jest dziecko? Bo nie bardzo wiem, jak to rozegrac, jak już mi wróci ochota za 150 lat...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2636 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ja z doskoku, co starałam się nadrabiać to Wy już naspamowałyście kolejne strony i tym sposobem nigdy bym nic nie napisała
![]() U nas wszystko na pełnych obrotach. Pomału zaczynamy się pakować bo 28.09 wprowadzamy się do mieszkania ![]() Wczoraj byliśmy na usg brzuszka i wsio ok, dziś idziemy na usg bioderek a jutro mamy wizytę u pediatry bo polożna dzowniła i mi załatwiła bo jak pytałam się w rejestracji to najbliższy termin do naszej pani doktror to połowa października A idziemy bo Adas ma ostatnio baaaaaaaaardzo smierdzące, wodniste kupki i strasznie ,,jeździ" mu po brzuszku, na szczęscie nie płacze przy tym więc ten brzeszek go nie boli - biegunka to raczej nie jest, bo kupek nie jest jakoś więcej tylko są bardzo wodniste. No i chyba ma ten nieszczęsny refluks - ulewa, nie chce mu sie odbijać, jak się go nosi do odbicia to słychać często jak mu to jedzonko podchodzi do gardła a on to łyka z powrotem . Do tego jak lezy już i śpi to strasznie się krzywi, popłakuje, a czasami tak go chyba pali że aż się budzi No i w niedzielę skończył miesiąc U nas skok chyba jest co trochę, dzisiaj Młody nie schodzi z cyca i nie chce spać teraz leci z telefonu suszarka, smoczek w buzi a i tak jęczy.Ewusia kciuki, żeby wszystko było dobrze ![]() Uciekam poprasować może zdążę. |
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42850141]Dziewczyny jeszcze jedno, dziabanko uskuteczniacie w pokoju, gdzie jest dziecko? Bo nie bardzo wiem, jak to rozegrac, jak już mi wróci ochota za 150 lat...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] tak,tam gdzie jest dziecko bo jakos niewyobrazam sobie isc do obok- rodziców ![]() :brzyda l:![]()
|
|
|
|
#2638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
8 kg do zrzucenia i będę jak przed ciążą Narazie jeszcze jestem w połogu ,więc kompletnie o tym nie myślę ![]() Mieszkam w Edynburgu ,w Szkocji. Zgadzam się,miasto jest piękne,tak bardzo mi się spodobało,że zostałam i nadal się nim zachwycam. Jak będziesz przejazdem ,zapraszam,chętnie Cię oprowadzę
|
|
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stwierdzilam ze w trakcie deszczu mały dotleni sie jeszcze bardziej, a zimno nie było ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42850141]Dziewczyny jeszcze jedno, dziabanko uskuteczniacie w pokoju, gdzie jest dziecko? Bo nie bardzo wiem, jak to rozegrac, jak już mi wróci ochota za 150 lat... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] perse, u nas jako ze nie ma wyboru, to tak bedziemy szalec w tym samym pokoju, ale wiadomo ze tylko poki maly bedzie malutki. pozniej sobie tego nie wyobrazam
|
|
#2640 |
|
Wtajemniczenie
|
Przesylamy dobre fluidy
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-19 o 11:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.

dla Tymusia 
witam sie na szybko. Juz po chrzcinach.Laurka dala rade, goscie juz pojechali a my ogarniamy chate i siedzimy i czekamy na usg bioderek.

i nie stresuj się tak - ja wiem, że czasem lekko nie jest, ale Twoje nerwy przekładają się na malucha (ton głosu, nerwowe ruchy) - nie ma co się spinać - wszystko mija.... nawet najdłuższa żmija 
strasznie drogie sa te wizyty u lekarzy
:

) dostalam tabletki tzn recepte ale nie bede ich wykupywać bo skutkiem ubocznym jest zmniejszenie libido i tycie wiec zostane przy extra cienkich gumkach
i ze spirala to wytwarza stan zapalny w pochwie itp..wiec podziekuje... no i przepraszam was ze ja tylko o sobie.. szoguno sie obudził :P
jak tak dalej pójdzie to sobie sama bede musiała zeby powyrywac bo juz zaczynam wariowac. 3 dzien boli a nie mam kasy na dentyste a na NFZ po ostatniej przygodzie nie pójde na pewno