|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Lineczka, super brzusio i sukieneczka. papcie też mi się podobają. przypomniałaś mi że musze sobie jakieś do szpitala kupić, bo w balerinkach nie chce rodzić
|
|
#4352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
lineczka dobrze wyglądasz przecież
anka nie gratulowałam ci zdjęcia no i wyglądu z avatarka |
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze mi wody będą się sączyć do buta
Dzięki Beatko
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-09-17 o 15:12 |
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w ogóle to u mnie w mieście to jakieś zadupie totalne, wiecie, że w żadnym sklepie ani aptece nie mogę znaleźć butelek TT...
|
|
|
#4355 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
On mi tu dzis taniec w samych majtach odstawial do tej wlasnie piosenki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jedynie kombinezon na wyjscie zostawiam w domu - Tz przywiezie z fotelikiem . Nie zmiescilam jeszcze laktatora - tez dowioza w razie potrzeby . Cytat:
![]() Daj znac jak odbierzesz a ja zaraz Ci wysle PW Cytat:
Duzo wody wody i jeszcze raz wody .
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
przespalam sie, skurcze przeszly... chce mi sie wyc ze nic sie nie dzieje... To czekanie mnie dobija
|
|
|
|
#4358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiedziałam,że są termometry w formie smoczka
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chciałam założyć obcasy bo pożyczyłam od teściowej ale nie mogłam ich znaleźć dlatego w papciach ![]() Cytat:
mój się ostatnio rozbierał do spania to mi striptiz odstawiał nawet z rzucaniem ciuchów
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#4360 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba dobrze mieć w smoczku i w klasycznej formie, bo jak małe będzie grymasić, to hop w dzióbka smoka i mniej krzyku. Tak mi się wydaje... ten zestaw termometrów był w zestawie z butelkami, pojemniczkami na mleko i wyparzaczem mikrofalówkowym, w tej "okazji" stulecia co mama mi upolowała to wszystko w Tesco za £24.99. £100 taniej
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszę termometr w smoczku ![]() http://allegro.pl/2sp-philips-consum...534972136.html
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja zaglądając tutaj przez te ostatnie dni myslałam,że może Trele już urodziła a tu Domi wyskoczyła z nienacka
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4364 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój to pewnie nawet nie urośnie do takich rozmiarów.Cytat:
A podali Ci oxytocynę? Albo mówili, że będą podawać?
|
|
#4365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za dwupak tych butelek TT zapłaciłam 35 zł po 240ml
|
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Hej laseczki.
Widzę ze spinacie posladki powoli. To dobrze choć też nie ma co się nakrecac... Juz sporo poczytalam o wczesniakach, co będę potrzebowac i to wszystko takie nierealne...a do tego te maluszki 3 razy delikatniejsze.ech.. Smoczki jednorazowe,czapunie, rogal do spania,monitor oddechu, cuda wianki. Znalazłam dziś nawet fotke jednego chlopca o podobnej wadze do mojego i sie poplakalam. Wyglądał swietnie wiec jest nadzieja ze depresja nas ominie. Nasza dotychczasowa wyprawka stanęła w miejscu bo teraz będzie potrzeba zupełnie innych rzeczy. . Ech... w życiu bym nie uwierzyla ze tak to sie wszystko potoczy gdyby ktos chociaż napomknal. Na sali Jestem z dziewczyna ktora ma ciążę tylko 2 dni starsza. Tez bez wod, skurczy (pohasała sobie na weselu w piątek) ale jej Pimpek jest pol kilo większy od naszego. Dzięki za wszystkie kciuki. Myślę o Was Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja widziałam w aptece termometr w smoczku ale takich zestawów właśnie nie jakiś firmowy kosztował ponad 30zł a taki zwyklejszy jakoś ponad 10zł też myślałam o zakupie ale na razie odpuszczę i zobaczę czy mój dzieć będzie smoczkowy;DCytat:
no i u nas to zacofana ta polska w ogóle bo takie rzeczy to może nasze dzieci dla swoich będą mogły kupować a nam marny wybór zostaje...
|
|
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
może będę to robiła z umiarem![]() Dzidzia, dacie radę zobaczysz! ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4370 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetnie wyglądasz w tej kiecce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zresztą na te 6h to nie trzeba mieć wielkich zapasów, a w razie co zawsze przecież Tż może dowieść Cytat:
żeby szybko poszło
|
||||
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukaj via ebay, a cena jaką przyszlo płacić to czysty fuks, bo mama jak robiła zakupy przez internet, to kilku rzeczy nie mieli, na innych artykułach "nazbierała" upustów + braki w jej zamówieniu co niektorych art. spożywczych i z tego co nazbierała + to co dorzucili do zakupów on line w ramach "przeprosin" wyszło £60 cashcacku off na następne zakupy. A butelki i cały ten zestaw był £40 mniej na wyprzedaży. Swoją drogą takiego rabatu nie miała nigdy. Ja takich upustów za cholere nie umiem upolować... jak mi 50 pensów rabatu dają, to już się dziwie ![]() Deszcz się rozpadał i dupa z prania....
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Ale póki co jakoś o tym nie myślę i nastawiam się na dłuższy pobyt tu na oddziale niż sru na porodówkę. Jednak może być różnie.....A jak Ty się trzymasz?? cały czas zaciśnięte, żeby mały jeszcze posiedział w brzusiu i podrósł |
|
|
|
|
#4373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i zgaga wróciła.
|
|
#4374 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
KTOSIULA - taki woreczek do ssania ( nie wiem jak fachowo sie to nazywa ) taki w ktory wkladasz np truskawke i dziecko sobie ciumka to rewelacyjna sprawa jest . wYSYlalam kiedys kolezanka do Polski hurtowo i bardzo sobie chwalily A co to jest z TT takie zielone i niebieskie na dole ? Cytat:
Jest http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20242890/ Cytat:
i ten zestaw z Aventu ktory pokazywala Anka Cytat:
Kurde ja mam chyba slabosc do takich konkretnych brzuszków choc wiem jak to okropnie ciazy i nie raz mowie ze wolalabym miec malusienki . ![]() Cytat:
![]() No tak u mnie wyglada , wiec czekam :ziewa: Najlepiej bym tam zrobila may kipisz i zaczea na nowo wszystko szykowac , szybciej by mi zleciao :ziewa:
|
|
#4375 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Pamiętam,
myslę że to kwestia tygodnia-dwóch,uporamy się z tym sajgonem i weźmiemy się za szablon.Cytat:
Cytat:
![]() Lineczka, chyba wezmę ten termometr co Ty. Ciekawe czy jest odbiór osobisty? bo gość jest z Pń i dodatku z mojej dzielnicy więc by mi pasiło
||
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy co gin powie na czwartkowej wizycie o rozwarciu...
|
|
|
|
|
#4377 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zrobiłaś jej darmową reklamę,nie ma się raczej o co gniewać ![]() I to pewnie jej synek
|
||||
|
|
|
#4378 |
|
Rozeznanie
|
aaa, tyle rzeczy miałam zrobić(pranie, prasowanie) a przez ta pogodę-leje od rana - mi się przysnęło i się obudziłam o 15
i trzeba się będzie powoli zbierać na SR.paulinaizabela za tydzień ![]() Resztę ponadrabiam jak wrócę
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Paula jest mi smutno. Nic poza tym.
Rybko cały czas to samo-dopoki nie ma skurczy nie do opanowania/infekcji/zaniku czynności życiowych to czekamy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak jest promocja na którąś to akurat ten sprzedawca nie ma tej drugiej i tak w kółko i dlatego się tak opóźniam z zakupem butli choć jestem na 99% pewna, że będą potrzebne :/ żałuję strasznie, że nie wygrałam aukcji na all bo babeczka miała komplet ten 2 butle po 240 z rurką plus małą też z rurką i smoczki różne wielkości do tego i w ostatnich sekundach mnie ktoś przelicytował o 1zł Cytat:
Cytat:
ja urodziłam się w 7,5 miesiącu (nie wiem dokładnie w którym tygodniu bo jakoś tak nigdy nie dopytywałam) i ważyłam lekko ponad 2 kg a brat w 8miesiącu. Wiem, że twój bąbelek mniejszy ale teraz medycyna posunięta do przodu strasznie wiadomo, strach o takiego malucha większy ale nie będzie źle szybko nadgoni po urodzeniu z wagą i po jakimś czasie zapomnisz, że on się mniejszy urodził niż rówieśnicy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

Potem oczywiście blenduję na krem
będę gwiazdą wieczoru- tancerka z ogromnym brzuchem prawie w 9 miesiącu

KCIUKI DLA ANI 

Kolor sukienki podoba mi się - pasuje do Ciebie