|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
tuśka zaraziłaś bossa?
![]()
|
|
|
|
|
#4772 |
|
Konto usunięte
|
posiedział godzinę i wyszedł. obawiam się, że nie :/
|
|
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42850836]posiedział godzinę i wyszedł. obawiam się, że nie :/[/QUOTE]
Tacy to mają dobrze...a szaraczki na takich pracują. Szef Tż ma dom, 2 mieszkania, dwa samochody za ponad 300tys. a żonie wyremontował prywatną przychodnię. I to nie tak normalnie....ale pełen wypas wnętrzarski.....Chyba jedyna taka w moim mieście. Myślę, że dobrym biznesem jest kupno 2 mieszkań w dobrej lokalizacji, przerobienia na lokal użytkowy i wynajmowaniu. |
|
|
|
|
#4774 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, czy któraś z Was, chce pracować 12 dni w tygodniu?
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4776 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
mój poprzedni szef miał dwa domy, trzy samochody, jeździł na wakacje 5x w roku i wiecznie "mam mało pieniędzy..." a zarabiał w miesiąc tyle, co ja w rok jego nie było w biurze a ja wsio ogarniałam |
||
|
|
|
|
#4777 |
|
Konto usunięte
|
Mój też się buja po apartamentach w Wilanowie, jeździ audi za 400 tysięcy i 2 razy w roku na wakacje na drugi koniec świata, no ale przynajmniej pracuje naprawdę i najwięcej z nas wszystkich to niech sobie ma. Ale i tak zazdroszczę;/
|
|
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym mieć taki pomysł na biznes...ale zazwyczaj trzeba zainwestować sporo swoich pieniędzy + kredyty/dotacje.
Ja mówiłam do Tż aby ogarnąć pomysł zakładania lpg w dieslach...ale ta moja ciapa zawsze ma jakieś ALE....a to nie a to tamto źle....
Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2013-09-17 o 15:56 |
|
|
|
|
#4779 |
|
Konto usunięte
|
hehe, widzisz, nie jest łatwo..
ja mam pomysł, ekipę, a klientów zdobyć ciężko:/ |
|
|
|
|
#4780 |
|
Konto usunięte
|
Ciężko też znaleźć taką niszę żeby się dało duże pieniądze zarobić. Przecież z kolejnego sklepu z ciuchami czy zwykłej restauracji kokosów nie będzie.
|
|
|
|
|
#4781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2013-09-17 o 16:16 |
|
|
|
|
|
#4782 |
|
Konto usunięte
|
lazada tak jest o wiele łatwiej, tylko, że mając etat nie poświęcam tyle czasu rozwojowi swojej marki. jednak z drugiej strony pierwszy zarobek może się pojawić po roku a trzeba żyć, więc jednak etat potrzebny...
|
|
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakbym miała kasę to kupiłabym sobie busa i wysyłała w trasy międzynarodowe.
|
|
#4784 |
|
Konto usunięte
|
jest bardzo duża konkurencja...wiele prywatnych osób tak robi...:/
|
|
|
|
|
#4785 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42852715]lazada tak jest o wiele łatwiej, tylko, że mając etat nie poświęcam tyle czasu rozwojowi swojej marki. jednak z drugiej strony pierwszy zarobek może się pojawić po roku a trzeba żyć, więc jednak etat potrzebny...[/QUOTE]
otóż to na pewno wtedy firma rozwija się wolniej, ale coś za coś.
|
|
#4786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W skrócie - chodzi o to, że lepiej, jeżeli klient na codzień nie ma kontaktu z kimś, kto świadczy mu jakieś usługi. To odnosi się szczególnie do małych miejscowości... Edytowane przez slonecznikow_a Czas edycji: 2013-09-17 o 16:45 |
|
|
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, Tusia, ale nie myślałabym o tym, gdybym nie miała możliwości. Możliwości są i to b. duże, ale kasy brak na busa. Dlatego namawiam TŻ żebyśmy wyjechali za granicę, zarobić na mieszkanie, żeby nie brać kredytu
i przy okazji na busa.
|
|
#4788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2013-09-17 o 17:00 |
|
|
|
|
|
#4789 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Głowa mi pęka, idę na dwór albo się położę... Spokojnego poszukiwania pracy
|
|
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() poza tym nie ma co się zamartwiać np. spełniałam wszystkie kryteria, czemu nie zadzwonili? Czasem tylko jedna osoba przegląda nadesłane CV i to ona decyduje kogo zaprosić na rozmowę, a kogo nie, wtedy to jest bardzo subiektywna ocena - nie zawsze słuszna.
|
|
|
#4791 |
|
Raczkowanie
|
Dziś wysłałam 3 CV (hmm wszystkie do sklepów z ciuchami
)W większości ogłoszeń jest status studenta, to znaczy, że status osoby uczącej się w 2 letniej szkole policealnej też wchodzi w grę, prawda? Bo jak nie znajdę pracy do końca miesiąca to studia baj baj |
|
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Nom, do mnie nie zadzwonili, widocznie się nie spodobałam, żadna nowość
|
|
|
|
|
#4793 |
|
Raczkowanie
|
hej to ja, nie miałam jak pisać bo ciągle przychodziłam padnięta... no więc Gwiazdeczko niczego nie żałuj, że tam nie poszłaś
z umową to można pomarzyć sobie o niej w chmurach ^^ ale nie będę się tu o tym rozpisywać. Dzieciaczki są świetne, ale co z tego. Poszukiwania ciąg dalszy.. A w między czasie pochodzę do "żłobka" zdobywać praktykę LOL
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4795 |
|
Raczkowanie
|
napiszę Ci na pw
|
|
#4796 |
|
Konto usunięte
|
Już nie wiem, jak z rodzicami rozmawiać i z bratem. Trzęsie mną, mam ochotę rozpie%^%& komputer i dom.
Matka i brat się do mnie drą że mam iść do pracy za 1000zł a jak zdobędę doświadczenie to dostanę więcej! I mi wciąż mówią, że sobie odłożę na dom, i jak takimi kategoriami myślę(że za 1000 nie pójdę) to nigdy pracę nie znajdę!!! Brat chce, żebym się wyprowadziła, ja też, ale on uważa, że za 1000zł dam radę. OK, ze ściśnięciem pasa, ale zapewne życie przekroczy pensję. Tylko co to za życie. Z czego ja mam odkładać na ten dom? Ilu ja znam ludzi, co pracują za 1000-1500zł już kilka lat i nie mogą się niczego dorobić? Wielu! Jak ja nie mogę. Przecież o to pracodawcom chodzi - zatrudniać ludzi i kazać im się cieszyć, że marne 1000zł dają!!! Widać, moja matka się nie orientuje w rynku pracy,bo 1) "rób mgr, inaczej będziesz nikim" 2) "bierz pensję 1000zł i mieszkaj z nami do 100lat, aż się w końcu dorobisz" Właśnie przeliczyłam Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-09-17 o 19:08 |
|
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
fdh, a nie możesz tego magistra robić zaocznie?
Przecież 1000 zł to ledwo na opłaty wystarczy.. Wysłałam dzisiaj 4 CV. A jutro muszę lecieć na uczelnię, bo prowadzącemu nie spodobał się projekt który mu oddałam )
|
|
#4798 |
|
Konto usunięte
|
sideritis - a ze studiami to się okaże.
Wiem,że 1000zł to ledwo na życie o wodzie i chlebie, ale moi rodzice tego nie rozumieją, albo nie chcą zrozumieć... Ja wysłałam jedno CV dopiero ![]() Z tymi projektami to tak jest... człowiek siedzi, męczy się a potem klops! Niestety...u nas zazwyczaj nie mówią jak zrobić, każą grzebać w necie i samemu szukać... Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-09-17 o 19:18 |
|
|
|
|
#4799 |
|
Raczkowanie
|
Hej, znów dołączyłam do grona bezrobotnych, dlatego postanowiłam tutaj zajrzeć. Wcześniej też byłam bezrobotna kilka miesięcy w 2009 roku, a Wasze wątki pomogły mi "przeżyć" ten trudny czas. Pracowałam 2 lata na zastępstwie, dyrektor strasznie mi robił nadzieję do końca ba nawet jak dostałam dokumenty i przychodziłam do firmy mówił, że myśli, kombinuje co tu zrobić,bo chce żebym wróciła. Przypominałam się telefonami jednak przestał odbierać, więc odpuściłam.Tak tkwię w bezrobociu już 8 miesiąc
Czytałam Was już jakiś czas, także widzę jak dzielne jesteście, jak się rozwijacie i wzajemnie wspieracie. Muszę brać z Was przykład. Ja przez ten czas zrobiłam tylko jeden kurs z telefonicznej obsługi klientów, jednak chciałabym jeszcze język angielski odświeżyć- znacie może jakieś strony z darmowymi lekcjami, ostatnio na gruperze zastanawiałam się nad kursem jednak szkoda mi było 59 zł. (nie mam już zasiłku ) liczę każdą złotówkę.TŻ chce się zaręczać,układać wspólne życie a ja nie potrafię planować nie mając pracy, przecież pieniądze są potrzebne. On właśnie dostał podwyżkę i umowę na stałe.
|
|
#4800 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Odnośnie stron z angielskim - mam zapisane w Ulubionych, zaraz spojrzę - bardzo fajne stronki! http://www.focusenglish.com/dialogues/conversation.html i http://learnenglish.britishcouncil.org/en/ i http://www.effortlessenglish.pl/ (ta najlepsza, bo są filmiki na yt i lubię tego Pana http://www.effortlessenglish.pl/2012...ry-part-1.html bo fajnie tłumaczy, pokazuje
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

jego nie było w biurze a ja wsio ogarniałam

)