|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
|
#1443 |
|
Wtajemniczenie
|
puchatkowa-
no wlasnie ... byłam prawie,ze przekonana,ze cos z tym kałem wyjdzie nie tak hmmm nie pozostaje mi nic innego jak tylko cierpliwie czekac ![]() od wczoraj jest poprawa hehe Wojtus dzisiaj nie był maruda, dopiero teraz zaczyna, ale on zawsze wieczorami taki jest;p |
|
|
|
#1444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze przykro a przeszkadza mu to.w funkcjonowaniu? W sensie biega skacze itp? Kochana akurat dzieci matek palacych chlejacyh i spajacych zazwyczaj zdrowe , znaczy dobrze ze zdrowe ale zazwyczaj wtedy kiedy matka dba o siebie , stara sie o dziecko to pach jakies nieszczescie ![]() Moj tez dolacza siw do marud dzisijszych chyba wszystkie lizazowe dzieci maja dzien marudy Nawet jedzenie zupki nie byli przyjemne ale teraz obudzil sie z umiechem wiec moze wieczor bedzie ok Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na usg cyca i wszystko ok
![]() czy jest tu chociaż jedna mama co nie pchała wózka niosąc dziecko? ![]() jak czytam o tych kołach to się cieszę, że mam piankowe ![]() Diabli daj znać jak się czujesz no i jak wyniki ! a i Magiusa oby szybko oczko wyzdrowiało!
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Puchatkowa gdyby nie deszcz to też pewnie bym dziś wózek brzuchem prowadziła
15 kilo wózka, 5kg zakupów i 7kg na rękach pod górkę przeżyłam koszmar i podziwiam Was wszystkie których dzieci mają problemy brzuszkowe i płaczą często (zwłaszcza ukłon dla Anoxee Młody leżał w bujaczku, bawił się, nagle się rozdarł i nie mogliśmy go uspokoić... chyba z pół godziny jak nie dłużej tak płakał i płakał... a ja go nosiłam i też mi łzy leciały no i nic nie pomagało ani noszenie, przytulanie, cyca nie chciał dałam mu gryzaczek i na chwilę się uspokoił, pomyślałam więc, że to może zęby, dałam mu trochę środka przeciwbólowego, uspokoił się, zjadł i zasnął... po chwili się znów obudził ale chwilę possał i dalej śpi
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Zupka nawet na nosoe wyladowala
I nie dodaje zdjec znowu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1449 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy na wieści ![]() Cytat:
Ja zielone miałam raz i mi śmierdziały, potem już tylko różowe, ale chyba te Fitti bardziej mi pasują. Cytat:
![]() Przyszło nasze nosidło, pierwsza próba skończyła się płaczem córci, druga była lepsza, a trzeci raz wziął ją mąż i było jeszcze lepiej Ale ona chyba woli rączki
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
coś w tym jest
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehhe Ok zgadamy sie i moze cos upolujemy hehe Ja czekam na tz i jade auto zatankowac bo juz zyd mi sie Swieci ehhe I znowu dzionek minal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Ale mnie natchnelo..
40tyg biegamy z brzuchem, zgaga, rozstepami, bakajac i placzac co chwila.. By w bolu urodzic malego czlowieka, bojac sie go i kochajac od pierwszych chwil.. Placzemy gdy placze, gdy boli boli nas po stokroć bardziej.. Dzielnie nosimy, bujamy, bawimy. Narzekamy choc nigdy, przenigdy nie odalybysmy tych chwil. Za nic, nikomu.. Sukcesem jest sie w niektóre dni wykapac ale co to jest przy chocby jednym usmiechu czy chwyceniu za palec. Medycznie to nie mozliwe ale dziecko to nssze serce, milosc bezgraniczna ktorej wczesniej sie nie zna. I nie ma bata, kocha sie z chwili na chwile mocniej, nawet gdy dil juz brak.. Dziecko to cud. I jestem dumna ze go mam.. Robimy rzeczy niemożliwe.. Obiady w 7min i sprzątanie z dzieckiem w chuscie.. Spacer z dzieckiem na recw, zakupami w drugiej i wozkiem przed soba. WsYstko. WsYstko co niemozliwe. Dla tych malych, malenkich dzieciaczkow. Jak juz pisalam.. Mala reka trzyma reke.. A chwyta za serce Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-09-17 o 18:40 |
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
no ja mam nadzieję że młody się obudzi lada chwila, bo pasowałoby mi go nakarmić przed kąpielą.
|
#1454 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyna padłam, znajoma na fejsbuku wstawiła zdjęcie synka w chodziku i podpis - już chodzę
, mały gdzies z końca marca jest - biedny jego kręgosłup ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
każda z nas ma mały cud obok siebieto jest niesamowite, mały dziś caly dzień mi marudził, wrócił tz z pracy a on zadowolony, szczęsliwy, zero marudzenia, nawet sam poleży na macie
Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-09-17 o 18:47 |
|
|
|
|
#1455 | |
|
siedzę i myślę
|
Ja
Cytat:
![]() Udało mi się rozbawić Antka tak, że śmiał się w głos
|
|
#1456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez mam czasami wrazenie ,ze Wojtus płacze ,bo dziasełka go swędzą ja nigdy nie płakałam razem z Wojtkiem, staram sie byc w miare opanowana;p dla mnie taki ryk to chleb powszedni ![]() anka- o matko ,biedne dzieciatko... takie malutkie i do chodzika go mama wsadza... chodzikom mowimy stanowcze NIE!!! axella- fajna i madra refleksja
|
|
|
|
|
#1457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda dzieciaczka, ale nogi to mało sexowne miejsca więc jeśli tylko nie będzie to dla niego w życiu codziennym problem to na szczęście nie jest to jakaś wielka wada. Cytat:
Ja tak miałam. Generalnie Daruś nie płacze w wózku za bardzo, a jak płacze to chwilkę i z reguły pociumkanie smoka 3 minuty wystarczy. Raz go wyjęłam, ale miałam go na rękach chyba z 2 minutki, uspokoił się i było znów ok w wózku.
|
|
#1458 |
|
Wtajemniczenie
|
sorry odwoluje
plakałam wrecz szlochałam razem z W jeszcze w szpitalu jak bylam rozstrzesiona,bo W musial isc do inkubatora pod lampy ![]() ale to chyba było przez hormony ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- ja nawet nie zlicze ile razy pchałam pusty wozek ![]()
|
|
|
|
#1459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeeh muszę się przygotować chyba na takie akcje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oby takich akcji było jak najmniej ![]() == 3mam W na kolanach i W steka steka i pierdzi i pierdzi,moze jakas kupa sie z tego narodzi ?![]()
|
|
|
|
|
#1461 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pchałam pustego wózka niosąc małą na rękach ![]() Co innego. Pchałam pusty wózek a TŻ niósł młodą na rękach ![]() Cytat:
To był kolejny krok wtajemniczenia ![]() Może lada dzień ząb się pojawi? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Napisz, że chodziki są niezdrowe, ja bym tam napisała.
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no mam nadzieję, że będzie z tego ząbek ![]() ja ostatnio jednej koleżance napisałam, że dość szybko zaczyna z kaszką (mała jeszcze nie ma 4 miesięcy i jest na piersi, do tego siedziała obłożona poduszkami, taka kruszyna bo to jeszcze wcześniak, mamusia karmi piersią i pali faje ) to olała ale inna jej napisała, że "ojej biedne dziecko jeszcze siedzieć nie potrafi, obłożone poduchami a już kaszki" to wzięła i usunęła ten komentarz Mam info od Diabli: Ale nuda... włączyłabym kompa, ale trochę nie wypada zaraz po operacji jeśli jutro wyniki krwi będą ok to w czwartek do domu. Tutaj prawie jak w spa: masaż cycków, pielęgniarki odciągają pokarm... wiec naprawdę nie mogę narzekać. ach ta nasza Diabli
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Ja
Wolę jechać na syrenie niż isć z górki z małą na rękach i wózkiem przed sobą
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy ona się kiedykolwiek na coś skarżyła?
|
|
#1465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nie wie że to niezdrowe?Cytat:
Cytat:
|
|
#1467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za dobre wyniki i żeby nie było jodowania ------ łojesooo co za dzień Mała maruda do kwadratu. Zasypia tylko przy suszarce. Pośpi trochę i wyspana a po paru minutach zmęczona. Mało je, tzn no po 50-60 ml co 2 godziny. Zazwyczaj je 90 co 3h. Nie wiem skąd ona ma taki donośny głos ![]() ![]() Axella a Ty próbowałaś Zu przy suszarce albo odkurzaczu uspokajać? Moja przy tym pare sekund i się wycisza. Moja jedyna deska ratunku
|
|
#1468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem mam tylko z butami bo zawsze ten lewy mu lata i jest za luźny:-/ czasami się potyka i upada. Ale ortopeda nam kiedyś powiedział by stanąć na taką komisję i od tamtej pory mały ma to orzeczenie. W sumie od 4 lat Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1469 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja znów wychylam nos z krzaków Ktos pytał o lumpka w Sosnowcu. ja polecam w centrum w sezamie na drugim pietrze. Ostatnio za 44 zł kupiłam dla siebie 7 bluzek i spodnie. Maja duzo ubrań dla dzieciaczków markowe i w bardzo dobrym stanie. W porównaniu z allegro wychodzi duzo taniej. Polecam jeszcze w Bedzinie-BIGA. Tylko ze to jest kolos nie lumpek i trzeba bardzo duzo czasu, zeby przebrnac przez cały towar. ale polecam bo mozna znaleźc prawdziwe perełki |
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
młody wstał, zjadł i zasnął od nowa podoba mi się takie dziecko, i jak nie podoba mi się idea szczepień takich maluszków to mogę szczepić codziennie jak to tak dobrze robi młodemu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

Banka nie słyszałaś jej przypadkiem?
ma te stópkę węższą,mniejszą troszkę no i palce od 2 do 5 to w sumie tak jakby same te końcóweczki z paznokciami i zrośnięte ze sobą.. tzn palców praktycznie nie ma..

a pielęgniarka nie odejmuje ileś tam gram ?? U nas za każdym razem odejmują ok 200 
hehhe 

07.07.2012
) to olała ale inna jej napisała, że "ojej biedne dziecko jeszcze siedzieć nie potrafi, obłożone poduchami a już kaszki" to wzięła i usunęła ten komentarz