Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 14:58   #1411
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Właśnie dostałam smsa od Diabli:
"Już. Nie jest źle. Mówię, ale gardło boli. Odezwę się później"

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:05   #1412
komiksowa
Raczkowanie

Mąż się ze mnie śmieje, że dziecko śpi na kolanach a ja się wyginam do netbooka, no cóż trzeba sobie radzić i pogodzić jakoś macierzyństwo z życiem towarzyskim

Co do zostawiania malucha. Ja zostawiłam prawie na 2 dni. Wesele bliskiego kumpla (spał u nas na podłodze przez miesiąc), więc nie mogliśmy odpuścić, nawet mimo tego, że było jakieś 500 km od domu. Wybawiliśmy się, wytańczyliśmy, ale cały czas patrzyłam na telefon. A babcie cholery nic nie pisały Wróciliśmy strasznie stęsknieni, ale Młody chyba nie zauważył różnicy

Diabli ja nie wiedziałam o Twojej operacji, ale za to 3mam kciuki, żeby nie było rzygania i żeby sąsiadka wariatka przestała Was nachodzić.

Flo mocne kciukasy dla Florka i mnóstwo siły dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja już pisałam pierdyliard razy - nie wiem czym sobie zasłużyłam na takie grzeczne dziecko
Jak już się dowiesz, to daj znać, przy drugim dziecku się przyda

Leje, będą grzyby! Na piątek mamy wychodne do lasu, bo babcia zajmie się Mieszkiem.

A teraz nadrabiam....
Stary 2013-09-17, 15:05   #1413
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
6600 - miał co prawda na wadze 6660 ale to było około 12:00 więc odejmuję mu trochę, bo ja ważę na wieczór sama
Teraz już zwolniliśmy z wagą, jak jest jakieś 120-150g na tydzień to jest nieźle
Piękna waga a pielęgniarka nie odejmuje ileś tam gram ?? U nas za każdym razem odejmują ok 200

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:11   #1414
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Kup jej smoczek a sobie zatyczki
Żart oczywiście, ale ty z gorączką na deszcz? Za chwilę twoi rodzicę będą mieli i Zu i chorą ciebie na głowie.

Też tak mi się wydaje. Tylko ona może nie potrafi sama zasnąć i tu jest problem.

Dlatego moja śpi w dzień na brzuszku, na plecach histeria ... może kiedyś się zaprę, ale to przed weekendem, żebym mogła odespać jak będzie mąż. Chociaż może lepiej nie, bo on strasznie ulega naszemu dziecku i moje starania będą po nic.
Trzymam kciuki za Flo, a na głoda hmmm wodę z butelki pociągnie? Biedaczek.
nasz niestety sam też nie zasypia poza wieczornym usypianiem gdzie pada przy karmieniu, ale mamy sprawdzone metody trwające max 5 minut więc nie narzekam myślę, że sam dorośnie do tego, czasem sam zaśnie ze szmatką i smokiem ale smoka rzadko lubi

a czemu chcesz odzwyczajać spania na brzuchu? nasz 2 miechy spał tylko na brzuchu a teraz się wybudza jak go odłożę do łóżeczka na brzuch więc trzymamy się pleców spróbuj zawijania odkąd zawijamy to śpi na plecach, a teraz tylko na noc zawijam

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Hej
bylismy na spacerku pod koniec zlał nas deszcz ale mielismy folie i parasol,wiec luz
zaszalałam w rossmanie- Młody dostał lego duplo kreatywne auta i puzzle będzie na gwiazdkę
z tego wszystkiego zapomniałam kupic ręczników papierowych i czegoś na chleb

no i najważniejsze odebrałam wyniki badań ogólnych moczu i kału i SĄ IDEALNE...
za tydzien jeszcze bedzie posiew kału...ale szczerze mówiąc nie sądze zeby cos wyhodowali...

ehh byłam taka pewna,ze ma nietolerancję laktozy, a wygląda na to,ze wcale nie

generalnie dzisiaj Wojtus ma dobry dzien

cloche- mam nadzieję,ze Florek wytrzyma bez picia te 6 godzin
przy ostatnim karmieniu (pewnie w nocy) karm go jak najdłużej , żeby mocno się najadl
super że wyniki ok
ja bym spróbowała dawać mm jakieś ar dla alegrików i odciągała, żeby sprawdzić czy to cyc

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
hej ho, zaraz sprobuje was nadrobic. ciekawa jestem jak sie diabli miewa!
ktoras pytala, czy ja jestem przy tych rentgenach i innych badaniach. a wiec owszem, jestem, i straszne to ale zgrywam twardzielke i szykuje sie do pocieszania. krew pobierana codziennie, wiec juz rutyna...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaagaaaa aa!!!!!!
jutro mamy ta sonde z pachwiny do serca. nie wiem jeszvze o ktorej, ale jakies 6-7h wczesniej trzeba juz dziecko glodzic... Flo sie budzi nawet w nocy max co trzy h na cyca... jak zrobic, zeby przespal???!!! woem ze w razie czego dadza mu cos na uspokojenie, ale to ostatecznosc...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

o rany, strasznie współczuje głodzenia, nasz po 2h niejedzenia potrafi odwlaić cyrk:/ jedyne do mi przychodzi do głowy to przedłużenie snu, u naszego działa szum i bujanie np. w foteliku samochodowym wtedy śpi 2h a normalnie 40 minut

kciuki
Stary 2013-09-17, 15:15   #1415
barwineczek
Wtajemniczenie

Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

NUNA w nocy ok 7-9 min w dzien roznie

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:23   #1416
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
u nas nawet jak wiem kiedy jest zmęczony to nie zasnie niestety sam (poza wieczorem i karmieniami nocnymi) chyba że ma chwilę słabości i chce smoka zazwyczaj muszę bujać ale na początku się zawsze drze przytulony do mnie więc to nie tylko Twoja myślę, że źle im w ramionach mam nie jest tylko drą się bo zmęczone, ja w sumie nie patrzę nawet czy zmęcozny bo on i cały dzień by nie spał tylko usypiam go co 2-2,5h i śpi 40 minut niestety tylko

małego można spokojnie odłożyć więc tu nie pomogę, ale przynajmniej może ją od cyca trochę odciągniesz? chyba warto spróbować, ja lubię jak śpi u mnie na brzuszku skzoda, że czy śpi w hałasie czy w ciszy, zawinięty czy rozwalony, na mamie czy w łóżeczku to ma drzemi po 40 minut:/ no ale tak myślę, że jak śpi od 20 do 8 to 12 godzin to jak w dzien dośpi te 2-3 na raty to łącznie śpi 14-16 h czyli tyle ile w jego wieku powinien spać
Sprobuje.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Albo byś się wyżyła na chłopie

W Twoim Stylu też jest ta karta ? Ona w Elle była na zakupy 5-6 październik.

My dziś zaczęliśmy marchewę dawać i właśnie z hippa i nie pluła tylko jadła, jedynie miałam wrażenie, że po prostu nie pasuje jej łyżeczka, że coś jej wchodzi do buzi, a nie marchewka.

Veronic jak wyniki?!

Justii Diabli pisała już coś?

Ash a nie działa u Was, że młoda tyłem do Ciebie jak leżysz, bujasz sobą przy okazji nią, przytulasz ją, albo dajesz jej swoją rękę by złapała, a jak uśnie, to zamieniasz siebie na koc. My tak robimy z młodą jak nie chce sama zasnąć.

o, to tez sprobyje. I Macia juz wcina marchewke? Ale te nasze dzieci juz duze

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
u nas też nie działa odkładanie do łóżeczka i głaskanie, nawet nie próbuję, bo wiem, żeby się zapłakała. i , tak jak u Jussti, usypiam wieczorem raczej ja, chociaż czasem Jej obojętne na czyich rękach jest. innym razem, już tyle razy była brana na pierś, że ma dość mleka i wtedy też ląduje u Taty, bo ja wymiękam. czasem zaśnie przy piersi, czasem prawie zaśnie i wtedy biorę Ją jeszcze w ramiona. nie raz się wybudzi przy odkładaniu. nie raz się wybudzi po 20 minutach, jak już klapnę i myślę, że śpi na dobre. czasami ze trzy razy robię rundkę do sypialni, podnoszę Ją zanim się na dobre rozpłacze i lulam. nie ma reguły.
mam nadzieję, że Sonia nie będzie jednak dojrzewać do 18 stki a jak to u Was wyglada godzinowo?

Ash, a Anton jakim systemem pracuje? dzielicie sie sprzataniem? u nas raczej sprzata D.

Godzinowo to zasypia po 20 ale spiaca jest ewidentnie juz od 18... tylki zadne zabiegi bie dzialaja...

A A. pracuje baardzo roznie. Na szczescie ma zawsze te same dni wolne. Choc ciezki mi sie doprosic by przejal sprzatanie na siebie

Cytat:
ktoras pytala, czy ja jestem przy tych rentgenach i innych badaniach. a wiec owszem, jestem, i straszne to ale zgrywam twardzielke i szykuje sie do pocieszania. krew pobierana codziennie, wiec juz rutyna...

jutro mamy ta sonde z pachwiny do serca. nie wiem jeszvze o ktorej, ale jakies 6-7h wczesniej trzeba juz dziecko glodzic... Flo sie budzi nawet w nocy max co trzy h na cyca... jak zrobic, zeby przespal???!!! woem ze w razie czego dadza mu cos na uspokojenie, ale to ostatecznosc...

kochana... mam nadzieje, ze uda sie przerrzymac Florka bez jedzenia w wzglednym spokoju

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-09-17 o 15:25
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:24   #1417
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:

To ja sievpytalam o to ja twardzielka bym nie byla trxymam kciukasy za glodna nocke i za sonde oby bylo bezbolesnie

Cytat:
Hej
bylismy na spacerku pod koniec zlał nas deszcz ale mielismy folie i parasol,wiec luz
zaszalałam w rossmanie- Młody dostał lego duplo kreatywne auta i puzzle będzie na gwiazdkę

za tydzien jeszcze bedzie posiew kału...ale szczerze mówiąc nie sądze zeby cos wyhodowali...

przy ostatnim karmieniu (pewnie w nocy) karm go jak najdłużej , żeby mocno się najadl

super ze wyniki ok a po czym wnioskujesz ze nie ma jednak nietolerancji laktozy?

Cytat:
Jak je 10 minut to jest dłuuugo

6600 - miał co prawda na wadze 6660 ale to było około 12:00 więc odejmuję mu trochę, bo ja ważę na wieczór sama
Teraz już zwolniliśmy z wagą, jak jest jakieś 120-150g na tydzień to jest nieźle

Trzymam wielkie kciukale za Flo

A ja mam wyniki wymazu z oka. Młody ma gronkowca złocistego, wrażliwego na metycyline.
Jakby nam się udało tego pozbyć to już połowa sukcesu z oczkami za nami, tylko podobno ciężk się gronkowca pozbyć
Więc trzymajcie za nas kciuki

brawo super waga o kurcze oby jak najsxybciej sie ulotnil prwniw w szpitalu sie go nabawil

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Diabli jestesmy z toba kciukasyy za gardlo i czekamy na relacje na zywo hiii

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:24   #1418
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Ax zacznij wprowadzać rytuały tak jak Mysia pisze, tj mleko o podobnej godzinie, spacer, zabawa, kąpiel, masaż, sen nocny, ja starałam się już od jak najmniejszego wprowadzać plan dnia i tak wiem że ok 10 mamy pierwszą drzemkę, potem spacer, zabawa i ok 14-15 kolejna drzemka itd..
My mielismy rytuały i nagle wszystko sie trzaslo, zasypial sam w leżaczku, przesypial cale spacery... teraz mamy tylko wieczorne

Cytat:

uczucie pokory

Cytat:
Brawooooo

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:33   #1419
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Ja z Netto wolę różowe, ale wkurzało mnie w tych nettowych to, że wyciągają się po kilka i że te z dołu nie są wilgotne, tylko bardzo mokre.

A Sroka się wypowiedziała o tych Fitti, poleca http://www.srokao.pl/2013/09/chustec...towe.html#more
nie miałam tych różowych jeszcze

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja nie mogłam dłużej niż pół godziny bo później następne karmienie to była mordęga dla moich sutków, bardzo mnie bolały po takim długim ciamkaniu bez przerwy.
no mnie to nie boli na szczęście

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
W "Twoim Stylu" jest kilka stron zniżek i karta do H&M (- 20zł przy zakupach za minimum 50zł ) TO się nazywa chyba STYLOWE ZAKUPY

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Kurcze, dziewczyny, jak przegapię moment, że mała jest śpiąca, to tak się drze.... i nie pomaga nawet tulenie. Czasem mam wrażenie, że drze się jeszcze bardziej... No to wtedy już nie uśnie w łóżeczku, tylko musze się koło niej położyć, objąć ramieniem, mocno przytulić, ona czasem się udrze jeszcze głośniej, ale tak jak u Mysi do minuty śpi... Tylko czy ona nie powinna się uspokoić jak ją przytulam??
może ona ryczy bo wie, że będzie spała a nie do końca chce

Cytat:
Justii Diabli pisała już coś?
tak, napisała mi to samo co do Jenny
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ale miło! właśnie puknęła sąsiadka że jak potrzebujemy czegoś ze sklepu to może nam kupić żebyśmy nie wychodzili z młodym jak pada uwielbiam swoich sąsiadów
ale super

Cytat:

cholerka, jedyne co przychodzi mi do głowy to nakarmić go pod korek i liczyć na cud
trzymajcie się
Cytat:

za wyniki i cieszę się, że Wojtuś ma dobry dzień

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Jak już się dowiesz, to daj znać, przy drugim dziecku się przyda
heheh

Cytat:
Piękna waga a pielęgniarka nie odejmuje ileś tam gram ?? U nas za każdym razem odejmują ok 200
200g?! Ważą w pieluszce? U nas podają tyle ile wyjdzie, zawsze i ważymy bez pieluszki

byliśmy na spacerze i zakupach, w drodze powrotnej złapał nas deszcz, do tego Młody darł się aż do domu i złapałam panę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:35   #1420
nuna2
Zakorzenienie

za szczepienia Hump I. to faktycznie drobniutki Ale moja pewnie też będzie miała koło tego...

Magiusia o kurcze.... pewnie w szpitalu złapał??;/

Diabli, teraz będzie z górki

cloche biedny Flo A takiemu dziecku nie wytłumaczy, że nie może dostać jedzonka...
Stary 2013-09-17, 15:36   #1421
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

O ja to SUPER wieści!!!
na zwykłym badaniu kału nie wychodzi czy ma nietolerancję, to sa jakieś specjalne badania na to.

Cytat:
Jak je 10 minut to jest dłuuugo

Trzymam wielkie kciukale za Flo

A ja mam wyniki wymazu z oka. Młody ma gronkowca złocistego, wrażliwego na metycyline.
Jakby nam się udało tego pozbyć to już połowa sukcesu z oczkami za nami, tylko podobno ciężk się gronkowca pozbyć
oooo no to pięknie! Większy niż Matylda w jego wieku

Cytat:
Cytat:
Świetne wieści!!!
A czemu odejmują!?

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Sprobuje.

o, to tez sprobyje. I Macia juz wcina marchewke? Ale te nasze dzieci juz duze

Godzinowo to zasypia po 20 ale spiaca jest ewidentnie juz od 18... tylki zadne zabiegi bie dzialaja...

A A. pracuje baardzo roznie. Na szczescie ma zawsze te same dni wolne. Choc ciezki mi sie doprosic by przejal sprzatanie na siebie

kochana... mam nadzieje, ze uda sie przerrzymac Florka bez jedzenia w wzglednym spokoju

No dziś mieliśmy pierwszy dzień z marchewką Powoli, powoli kierujemy się w stronę jedzenia papkowego

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:38   #1422
cloche
Zakorzenienie

AW: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
my po szczepieniach, młody grzecznie śpi i ma już 60 cm, a waży 5200. ciągle jesteśmy w dolnej granicy, i powinniśmy według pediatry przybrać jakieś 15 deko więcej, ale co tam I. czeka na dzielnego Flo i nie szaleje z wymiarami
dziekujemy my mamy 61 cm i 5100 g ale pewnie zleci z wagi teraz...

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:39   #1423
vil84
Wtajemniczenie

Ash już nie mam pomysłów, zresztą Wy już pewnie wszystko przetestowaliście

jak tak czytam co piszecie to mam naprawdę złote dziecko, marudzi = głodny albo czas na drzemkę, bawi się w zasadzie sam ...

za szczepienia

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Czy Wasze bobasy maja pomarańczowa kupe po marchewce?
nie zauważyłam jakoś specjalnie, ale marchewki w sumie mało dostaje.

Cytat:
ale miło! właśnie puknęła sąsiadka że jak potrzebujemy czegoś ze sklepu to może nam kupić żebyśmy nie wychodzili z młodym jak pada uwielbiam swoich sąsiadów
super
do mnie przyszła przed chwilą dostawa chlebków bezglutenowych - "druga mama" była na zakupach

Cytat:
ojjj ... biedactwo maleńkie. trzymam kciuki

Cytat:
Hej
bylismy na spacerku pod koniec zlał nas deszcz ale
super

Cytat:
J
trzymamy !!! dobrze że coś wyszło w sensie że wiadomo co.

Cytat:
czekamy na wiadomości

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:40   #1424
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
dzielna diabli no i czekamy na relację

Cytat:
dziekujemy my mamy 61 cm i 5100 g ale pewnie zleci z wagi teraz...

nie dziękujcie, tylko przyspieszajcie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:59   #1425
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Mysia- Piotruś cudo I nie daj się zapaleniu! Walcz!

xal, vil- za udane chrzciny!
My nadal nie wiemy co z chrzcinami

nuna- u mnie delikatna poprawa, ale w sobotę popołudniu była masakra! Cycek jak głaz dosłownie, do tego ta twardość podeszła aż pod obojczyk. Przeraziłam się nie na żarty. Laktatory o kant du.py, Mały nie chciał współpracować... Ból, łzy i moje i Kuby, frustracja itp. Ale udało mi się jakoś udobruchać Małego (tak jak kiedyś pisała ada- rozebrałam Małego do rosołu, otuliłam tym miękkim biedronkowym kocysiem, wtuliłam mocno w siebie i w końcu załapał cyca, ciągał go chyba z dwie godziny, ale uratował sytuację).

Lonely- Ty pytałaś czy zmieniam często pozycje karmienia. Otóż nie Z reguły karmię klasycznie. Rzadko kiedy na leżąco, bo mam wrażenie, że Kuba wtedy szybo odpływa i nie chce opróżniać cycka. Z pod pachy jeszcze rzadziej. No, ale teraz już obiecałam sobie, że przynajmniej raz dziennie na leżąco i po nocy z pod pachy. Zobaczymy czy to coś da, czy znowu coś mnie dopadnie. A jak dopadnie, to już chyba zrezygnuję z kp, bo dla mnie cała otoczka tego zapalenia to jedna wielka maskara... W sobotę myślałam, że sobie coś zrobię z tej bezradności

diabli- trzymam mocno za Ciebie i operację! Obyś szybko doszła do siebie i w czwartek była już ze swoją rodzinką w domku!

clo- jesteś super extra silną mamuśka! I super, że tak szybko zareagowałaś! Kiedyś, jak Florek podrośnie, będzie mógł się chwalić kolegom i koleżankom jaką to ma za☠☠☠is.tą, dzielną i waleczną mamę. Trzymam za Florka i Jego badania i operację i za Ciebie! Bo dla matki chyba najgorszy ból patrzeć jak dziecko cierpi...

Magiusia- jak pierwsza nocka w łóżeczku?

----

Mam pytanka:
1. czy Wasze maluchy też jak walą kupska to im wyłazi górą pampersa?!? Bo Kuba od jakiegoś czasu tak ma. Wali kupsko np w leżaczku albo łóżeczku, biorę do przewinięcia, a tam zonk. W samym pampie (Dada 3, a Mały waży 6kg) jest niewiele, natomiast większość na plecach. WTF?!?
2. wiem, że nie wszystkie mamy zmieniają pampy w nocy. Ja zmieniam. I tak. Zakładam pampa po kąpieli- ok godz. 20-21 i zmieniam go po drugim nocnym karmieniu tj ok godz. 2-4. I ten pamp jest średnio zasikany. Natomiast ten, który zakładam o tej 2-4, o godzinie 7-8 jest mega mega zasikany i ciężki. Czy to normalne, że jest taka nierównomierność w zapełnianiu pieluszki?
3. czy Wasze maluchy też tak obsesyjnie ciamkają rączki? Bo jakiś czas temu Kubuś lubował się w rączkach swoich. Ciamkał, pchał do buźki etc. A teraz On je po prostu obsesyjnie pochłania- nawet podczas kąpieli, ubierania, zabawy, po skończeniu cycka. Do buzi wpycha też kocyk, pieluszkę, zabawki, ubranka swoje. Wiem, że dziecko poznaje w ten sposób świat, ale zastanawiam się, czy to, że np od razu po cycku bierze paluchy do buzi nie świadczy o tym, że się nie najada np. Chociaż w sumie nie płacze (a z głodu chyba by płakał...). Jak Mu się daje swoje palce do złapania, to je chwyta i od razu wędrują do Jego buzi A może to ząbki idą Bo ślini się jak buldog

ale Wam du.pę zawracam...
1. używamy dada 3 i narazie raz Tymek obrobił się po plecy
2. ja nie zmieniam w nocy bo Tymek śpi od 21 do 5-6 rano..ale pielucha normalna i daje radę
3. ojjj tak rączki teraz są najlepsiejsze

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Mysia a po ile mniej więcej wtedy są ciuchy itd? bo to czas promocji no nie? o ten Londyn mi chodzi

pawie oczko ja też długo nie miałam fb i w sumie założyłam dlatego żeby mieć kontakt ze znajomymi którzy są za granicą. Zawsze łatwiej tam napisać niż emaile czy smsy

szprotka bajki w tv takiemu dziecku? proszę przestań tak robić

Karola w końcu zasnęła. Po godz chyba pierwszy raz miałam ochotę zrobić krzywdę własnemu dziecku. To jest taka mała terrorystka, wkurza mnie jak płacze i płacze a jak ulegnę to mi się śmieje szyderczo w twarz. Po kim ona to ma
Pamiętaj: wszystko co złe to po TATUSIU

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
juz w szpitalu wstepna weryfikacje badaniowa przeszlam celujaco jesli do jutra nie dostane okresu to jedziemy z tym koksem :P mury grube, ale net jest...pielegniarki smieja sie, ze mam wakacje - net, lozko, a rodzina niech zobaczy ile ogarniam kiedy jestem w domu Nelcia podobno radzi sobie superowo - pije mleczko, robi kupy i spi - czyli wisi jej to czy mama jest obok hehe. buziaki i ide poczytac co tam pisalyscie. dawno nie mialam tyyyle czasu na wizaz.
KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!:pros i:

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
1. Normalnie nie wychodzi górą, ale jeżeli zrobi kupę w foteliku samochodowym to się wylewa przy wyciąganiu..

2. Wydaje mi się że normalne

3. W. wkłada wszystko do buzi

hehe
a i trzymam kciuki za operacje!!!

jestes ale tylko troszke:p
zarcik

--------
Skok rozwojowy, bolący brzuszek, wyżynające się ząbki i przezibienie, do tego chory mąż ... To za dużo jak na mnie.. Ale moja mamusia już jedzie

Jaki macie aspirator do nosa z tych co się do odkurzacza przyczepia??
Odpoczniesz

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
38stopni,kasLe,katar..gar dlo.
Dobijcie..

Oby zunia sie nie zarazila
Czuje sie strasznie(nigdy, przenigdy noe choruje a tu niespodzianka w takim momencie :mur)

Zdrówka!

Cytat:

Mocne kciuki za naszego Florka!!! kurcze tyle bez jedzonka.. i jak tu maluszkowi wytłumaczyć,że nie może jeść? Dzielna jesteś Mamuśka

Cytat:

Jupiiiiiiiiiiiii wkońcu po wszystkim.. teraz już będzie z górki

DIABLI Doczytałam,że już po wszystkim...obyś szybko doszła do siebie

Witam

Dzisiaj zimno masakrycznie, deszczowo i w ogóle

Mam dzień wariata dosłownie!!!
rano pobudka..wyszykowałam najstarszego syna do szkoły- ciuchy,kanapki,picie....ś redniego ciuchy ,kanapki, siebie też, Tymka ubrać,mleko,pampki na droge..
O 8 rano biegiem do kuzynki zostawić Tymka, po drodze Kacpra do szkoły podprowadzić, a ja z Konradem na busa do innego miasta.. Dzisiaj stawałam z nim na komisję ds orzeczeń o niepełnosprawności.
Potem powrót, odbiór Tymka i w domu o 13stej. biegiem ścielenie łóżek,naczynia, wstawianie zupy, sprzątanie...
Jakby tego było mało Tymka coś brzuszek rozbolał bo krzyczał troszkę
Teraz śpi...ja ubiłam muche bo go wkutwiała

Głowa mnie boli

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:00   #1426
Veronic
Wtajemniczenie

banka, motylek-

przy nietolerancji na bank pH stolca byłoby kwaśne, a jest obojętne, no i badanie wykazałoby cukry w stolcu, a tego nie ma

no cóż.... moze to po prostu bóle brzucha wynikające z niedojrzałości jelit...
tak czy siak na razie zostajemy przy cycu ku mojej radości
no i czekamy jeszcze na posiew

---
axella- czy Ty oby nie przesadzasz? masz gorączkę i wychodzisz na ulewe?? dostaniesz jeszcze zapalenia oskrzeli albo płuc i tyle z tego będzie, Zu potrzebuje zdrową mamę

diabli-
super,ze juz po !! zdrówka dla Ciebie

magusia
- 3mam kciuki!! oby Daruś jak najszybciej pozbył się tego paskudztwa

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-09-17 o 16:03
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:04   #1427
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
banka, motylek-

przy nietolerancji na bank pH stolca byłoby kwaśne, a jest obojętne, no i badanie wykazałoby cukry w stolcu, a tego nie ma

---
axella- czy Ty oby nie przesadzasz? masz gorączkę i wychodzisz na ulewe?? dostaniesz jeszcze zapalenia oskrzeli albo płuc i tyle z tego będzie, Zu potrzebuje zdrową mamę

diabli-

magusia
łoo to u nas przy zwykłym badaniu kupy nie pokazuje PH ani cukrów, białek, krwi etc jedynie czy są bakterie czy nie

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-17, 16:08   #1428
Veronic
Wtajemniczenie

Justi- ale TY masz "szczęście" z tymi kołami który to już raz??

co do chusteczek to ja przetestowałam różowe i zielone z netto i zdecydowanie wolę zielone, bo różowe mi śmierdzą:P

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
łoo to u nas przy zwykłym badaniu kupy nie pokazuje PH ani cukrów, białek, krwi etc jedynie czy są bakterie czy nie
yyy zapłaciłam 21 zł to może dlatego jest taki wypas
nawet jest krew utajona i bad w kierunku pasożytów
Stary 2013-09-17, 16:11   #1429
Magiusa
Zakorzenienie

Jenny- no nie odejmuja nam 200gram bo Darus byl wazony nago. Ja odjelam 60 bo to bylo poludnie wiec tak +/- wiem ze woeczorem bedzie mial mniej

Co do gronkowca to tez mysle ze ze szpitala bo ma to odkad pamietam. Najgorsze ze glupia matka jeszcze mu pogorszyla bo pamietam ze na poczatku jak mu zakraplalam to bojac sie ze to antybiotyk zakraplalam tylko do momentu efektu a przez to on mogl nie ginac tylko nabierac odpornosci na ten konkretny antybiotyk. Jedyna nadzieja ze jest wrazliwy jeszcze na inne antybiotyki i da sie go zwalczyc. naprawde Laski jest mi cholernie przykro. I naprawde licze na Wasze magiczne kciukasy przy zwalczaniu tego cholerstwa.

Diabli, super ze jestes juz po. Trzymam kciyki za szybki powrot do formy.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:12   #1430
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
czwarty

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:17   #1431
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
banka, motylek-

---

diabli-

magusia
Aaa a to ja oddawalwm na parazytologie na pasozyty i lambrie i placilam 20 zl za kazda probke ani ph ani cukrow nie sprawdzali
I dobrze lepiej ze nic nie wyszlo czyli W. Jest zdrowy a bole niedlugo przejda
Stary 2013-09-17, 16:20   #1432
cloche
Zakorzenienie

AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

veronic, przy tej przypadlosci o ktorej ci pisalam wychodza najczesciej z morfologii eosinophiles (nie znam pl nazwy,ale to rodzaj leukocytow) podwyzszone jak przy alergii, np norma do 5% a jest 25%

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:26   #1433
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
veronic, przy tej przypadlosci o ktorej ci pisalam wychodza najczesciej z morfologii eosinophiles (nie znam pl nazwy,ale to rodzaj leukocytow) podwyzszone jak przy alergii, np norma do 5% a jest 25%

po polsku to eozynofile
ale to z morfologii krwi czy kału??

w stolcu jedyne co wykazało to nieliczne kule tłuszczu
Stary 2013-09-17, 16:54   #1434
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Spalysmy godzinke.. Ah.
I kto zrozumie dziecko, nikt nie zrozumie :p

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 17:01   #1435
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

co do chusteczek to ja przetestowałam różowe i zielone z netto i zdecydowanie wolę zielone, bo różowe mi śmierdzą:P

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

yyy zapłaciłam 21 zł to może dlatego jest taki wypas
nawet jest krew utajona i bad w kierunku pasożytów
To cenowo podobnie, bo ja płaciłam za zwykłe badanie kału 15 zł i 40 zł na posiew w kierunku grzybów.
Najważniejsze, że jest ok

A my i tak mamy zrobić to musze poszukac takiego wypasionego badania

Cytat:
Jenny- no nie odejmuja nam 200gram bo Darus byl wazony nago. Ja odjelam 60 bo to bylo poludnie wiec tak +/- wiem ze woeczorem bedzie mial mniej

Co do gronkowca to tez mysle ze ze szpitala bo ma to odkad pamietam. Najgorsze ze glupia matka jeszcze mu pogorszyla bo pamietam ze na poczatku jak mu zakraplalam to bojac sie ze to antybiotyk zakraplalam tylko do momentu efektu a przez to on mogl nie ginac tylko nabierac odpornosci na ten konkretny antybiotyk. Jedyna nadzieja ze jest wrazliwy jeszcze na inne antybiotyki i da sie go zwalczyc. naprawde Laski jest mi cholernie przykro. I naprawde licze na Wasze magiczne kciukasy przy zwalczaniu tego cholerstwa.

Diabli, super ze jestes juz po. Trzymam kciyki za szybki powrot do formy.

Właśnie miałam pisać, że to szpitalna bakteria i pewnie stamtąd. Ona sie niestety lubi przenosić. Zwalczycie ją na penwo!

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-17, 17:49   #1436
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
1. używamy dada 3 i narazie raz Tymek obrobił się po plecy
2. ja nie zmieniam w nocy bo Tymek śpi od 21 do 5-6 rano..ale pielucha normalna i daje radę
3. ojjj tak rączki teraz są najlepsiejsze

Pamiętaj: wszystko co złe to po TATUSIU

KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!:pros i:

Odpoczniesz

Zdrówka!

Mocne kciuki za naszego Florka!!! kurcze tyle bez jedzonka.. i jak tu maluszkowi wytłumaczyć,że nie może jeść? Dzielna jesteś Mamuśka

Jupiiiiiiiiiiiii wkońcu po wszystkim.. teraz już będzie z górki

DIABLI Doczytałam,że już po wszystkim...obyś szybko doszła do siebie

Witam

Dzisiaj zimno masakrycznie, deszczowo i w ogóle

Mam dzień wariata dosłownie!!!
rano pobudka..wyszykowałam najstarszego syna do szkoły- ciuchy,kanapki,picie....ś redniego ciuchy ,kanapki, siebie też, Tymka ubrać,mleko,pampki na droge..
O 8 rano biegiem do kuzynki zostawić Tymka, po drodze Kacpra do szkoły podprowadzić, a ja z Konradem na busa do innego miasta.. Dzisiaj stawałam z nim na komisję ds orzeczeń o niepełnosprawności.
Potem powrót, odbiór Tymka i w domu o 13stej. biegiem ścielenie łóżek,naczynia, wstawianie zupy, sprzątanie...
Jakby tego było mało Tymka coś brzuszek rozbolał bo krzyczał troszkę
Teraz śpi...ja ubiłam muche bo go wkutwiała

Głowa mnie boli
a co z konradem/??/
Stary 2013-09-17, 17:49   #1437
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że już wiesz co i jak i na co wrażliwy. Teraz z górki.
Cytat:
Do nas nie trzeba mówić, można pisać
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a czemu chcesz odzwyczajać spania na brzuchu? nasz 2 miechy spał tylko na brzuchu a teraz się wybudza jak go odłożę do łóżeczka na brzuch więc trzymamy się pleców spróbuj zawijania odkąd zawijamy to śpi na plecach, a teraz tylko na noc zawijam
Może jeszcze raz spróbuję zawijać, ostatnio tak się wierciła że naciągnęła sobie kocyk na twarz i kombinowała zamiast spać

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 17:54   #1438
puchatkowa
Zakorzenienie

Magiusa trzymam kciuki za pozbycie się gronkowca z oczka Darusia

Cloche kciuki za Florka żeby dał radę bez jedzonka

Diabli super, że już po. Teraz szybko dochodź do siebie

Veronic super, że wyniki Wojtka dobre tylko, że teraz już nie ma się czego przyczepić i co to z tym jego brzuszkiem się dzieje?

U nas teoretycznie było już ostatnio z brzuszkiem lepiej a dziś zaliczyłam pierwszy spacer z Młodą na rękach a ja pchałaham wózek brzuchem Takiej spinki dostała, że krzyczała chyba na całe osiedle Banka nie słyszałaś jej przypadkiem?
Na ciuchy chętnie się kiedyś z Tobą wybiorę jeśli mąż akurat będzie miał wolną sobotę

Nasza w dzień generalnie też sama nie zaśnie. Tzn. niby wczoraj i dziś po karuzelką. Ale zdecydowanie łatwiej jest jej usnąć do południa i śpi dłużej. A tak jak teraz (właśnie po tym feralnym spacerze ją uśpiłam) to tylko na rękach i każde odłożenie to ryk, włożenie do woombie to ryk i generalnie jeden wielki ryk. Może dziś ma zły dzień po prostu - sama już nie wiem

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
O ja to SUPER wieści!!!
na zwykłym badaniu kału nie wychodzi czy ma nietolerancję, to sa jakieś specjalne badania na to.
To te jakieś ciała redukujące w ogólnym badaniu kały powinny być oznaczone aby stwierdzić tą nietolerancję. Generalnie szukałam u nas laboratorium gdzie by mi to zrobili, ale nie znalazłam takowego

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
O doczytałam
No właśnie te ciała redukujące to niby te cukry i tłuszcze powinny być wykazane czy są obecne w kale

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 17:55   #1439
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a co z konradem/??/
Mały ma wrodzoną wadę stopy lewej. A dokładnie nie wykształciły mu się kostki palców ma te stópkę węższą,mniejszą troszkę no i palce od 2 do 5 to w sumie tak jakby same te końcóweczki z paznokciami i zrośnięte ze sobą.. tzn palców praktycznie nie ma..

On jako jedyny z moich dzieci ma jakąkolwiek wadę...żadno USG nie wykryło tego a miałam ich sporo...nie paliłam w ciąży, nie piłam, nie brałam leków.. nie wiem skąd to się wzięło:/
co najlepsze przy porodzie jak go myli i ważyli itp to też nikt nie zauważył nawet. dopiero ja i to ja im to w szpitalu zgłosiłam.

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Magiusa trzymam kciuki za pozbycie się gronkowca z oczka Darusia

Cloche kciuki za Florka żeby dał radę bez jedzonka

Diabli super, że już po. Teraz szybko dochodź do siebie

Veronic super, że wyniki Wojtka dobre tylko, że teraz już nie ma się czego przyczepić i co to z tym jego brzuszkiem się dzieje?

U nas teoretycznie było już ostatnio z brzuszkiem lepiej a dziś zaliczyłam pierwszy spacer z Młodą na rękach a ja pchałaham wózek brzuchem Takiej spinki dostała, że krzyczała chyba na całe osiedle Banka nie słyszałaś jej przypadkiem?
Na ciuchy chętnie się kiedyś z Tobą wybiorę jeśli mąż akurat będzie miał wolną sobotę

Nasza w dzień generalnie też sama nie zaśnie. Tzn. niby wczoraj i dziś po karuzelką. Ale zdecydowanie łatwiej jest jej usnąć do południa i śpi dłużej. A tak jak teraz (właśnie po tym feralnym spacerze ją uśpiłam) to tylko na rękach i każde odłożenie to ryk, włożenie do woombie to ryk i generalnie jeden wielki ryk. Może dziś ma zły dzień po prostu - sama już nie wiem
To chyba jakieś przesilenie,pogoda albo nie wiem już co bo Tymek też maruda straszna i płacze ciągle... chociaż śpi też teraz przy tej pogodzie o wiele więcej.. teraz już śpi z 2,5 godziny to tak bankowo

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 17:56   #1440
humpback
Zakorzenienie

dziecko śpi mi już 3h po tych szczepieniach, już dawno tyle nie spał w dzień jednym ciągiem
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości