|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6
przeczytałam: łapcie fluidki
i się zastanawiałam kiedy Ty robiłaś teścik... a u Ciebie jeszcze owu przecież nie było Cytat:
![]() zalecił na razie chodzić w sportowych butach, to obciąży stopę, ale ja w takich chodzę na codzień no i na zmianę z płaskimi balerinkami ![]() A o Norbercie to wiem, jeszcze kojarzyłam Cytat:
bo stwierdziłam: "to pewnie chwilowe, samo się zagoi" ![]() po biegach się pogorszyło i był stan zapalny od tamtej pory nie biegam
|
||
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6
Mloda!moim zdaniem powinnaś udać się z tym do gina. Nie chcę straszyć, bo pewnie da radę wydłużyć cykl farmakologicznie. tylko faza lutealna może przy takim cyklu być za krótka i fasolka może mieć za mało czasu na zagnieżdżenie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, czę
Cytat:
Cytat:
Bo to przecież o te plusy u minusy chodzi. A poza tym nawet gdyby brac pod uwagę, ze 0, to uniwersalna grupa, to to i tak dziala tylko w jedna stronę - i to akurat w te druga: czyli, ze każdemu można przetoczyc 0, ale grupie 0 nie można przetoczyc A czy B Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2644 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boje się, że na dniach przyjdzie owulka bo wczoraj chwile jajcory już pobolewały. Dzisiaj cały dzień obserwuje śluz i coś chyba jest na rzeczy a mężu pojechał :/ no ale dalej sobie mówię co ma być to będzie
|
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
katekatee dzięki
poza tym tylko Twoje słowo i wysyłam fluidki, więc się decyduj
|
#2647 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczęta pożalę się Wam trochę, bo nie strzymam dłużej
Mam straszne nerwy na TŻ-ta, jestem cierpliwa, ale chyba hormony biorą górę.. Rozumiem, że on musi się przyzwyczaić do nowej sytuacji i że zajmie mu to trochę czasu, ale to co on sobie już wymyślił, to istna przesada Wymyślił sobie, że wyprowadzę się do niego w maju, albo w czerwcu, już to widzę jak się będę brała za wyprowadzkę z ogromnym brzuchem albo z małym dzieckiem na rękach, wrr mówię, mu i tłumaczę, że nawet takiej opcji nie ma, to się obraża i mówi, żebym go nie denerwowała, bo jego zdaniem to będzie najlepsze rozwiązanie, wtedy łatwiej mu będzie mi pomagać, ale wydaje mi się, a nawet jestem głęboko przekonana o tym, że nie wziął pod uwagę ani mnie, ani swoich rodziców, tym bardziej, że jego mama opiekuje się swoją schorowaną mamą. Baa nawet jeszcze nie wiadomo jak jego rodzice zareagują na wieści o ciąży, a z tego co mówi to oni raczej zadowoleni nie będą. Dla niego to jest strasznie stresujące i woli jeszcze o tym nie myśleć. I jeszcze się obraża, że nie mam ochoty go widzieć. Mnie się wydaje, że ta cała sytuacja go po prostu przerosła, ale też wydaje mi się, że jego podejście jest takie: skoro będę mieć z nim dziecko, to też nie ma się o co bać, bo przecież nie odejdę od niego Może jak pójdzie ze mną na tę wizytę do gina ( sam powiedział, że chce tam ze mną iść -sukces-) i zobaczy dzidzię na USG to coś go ruszy i zacznie się w końcu interesować. Może jemu jest potrzebny jakiś silniejszy impuls, albo już nie wiem co, bo przed tymi nowinami był zupełnie inny, a teraz mam wrażenie, że kompletnie nie znam tego człowieka. Normalnie mam ochotę nim potrząsnąć z całych sił i ustawić go do pionu , szkoda tylko, że nie dam rady
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-09-17 o 18:47 |
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, czę
Cytat:
|
|
#2649 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 201
Cytat:
, mieszka z rodzicami, ja studiuje, a on pracuje u taty. Ja naprawdę nie chciałabym się stąd ruszać, bo mam zamiar skończyć ten rok na studiach, tym bardziej, że niedawno zrezygnowałam z innego kierunku i ten będę zaczynać od początku. Tu byłoby mi łatwiej bo miałabym z kim zostawić dziecko, a tak 50 km od domu i nie byłoby komu się nim zająć, a robienie takich kursów to mi się nie bardzo uśmiecha, no i też od siebie mam lepsze połączenie na uczelnie.
|
|
#2650 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już mojemu szefowi wujkowi powiedziałam ucieszył się i tak jak planowałam mąż pójdzie za mnie do roboty ![]() Cytat:
super że z dzidzią wszytko jest ok ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2651 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
musicie rozmawiać spokojnie i razem podjąć najlepszą dla waszej trójki decyzje.
|
|
#2652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Muszę to jeszcze przemyśleć wszystko, mam jeszcze trochę czasu. Na kiedy masz termin na maj |
|
|
|
|
#2653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No byłaby taka możliwość, no ale wielmożny pan przecież nie będzie dojeżdżał do pracy 50 km
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem w podobnej sytuacji do Twojej Moim zdaniem przekładanie nie ma sensu, bo wcale łatwo zajść nie jest a jak coś by nie szło to tylko czas stracowny. W Twoim wypadku 2 lata, to bardzo dużo Pieniądze na dziecko się znajdą jak już będzie na świecie. Zawsze tak jest. Zresztą jakbyśmy się kierowali tylko rozumem, to pewnie by się rodziło o połowę mniej dzieci Serduchem się kieruj, o! A mi przyszedł laptop nowy i teraz siedzę i ogarniam system Ja to racze obcykana w kompach, ale windows 8 mnie lekko powalił No nic, idę dalej ogarniać
|
|
|
#2655 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczk
Cytat:
|
|
#2657 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 201
Cytat:
|
|
#2658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2659 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
We mnie już wrze
|
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2662 | ||
|
Zadomowienie
|
Wsadziłam Wikiego do wanny i siedzę na wizażu
![]() Cytat:
Lea_ny ekspercie progesteron 7 dni po owulacji robić? Ale to musi być co do dnia 7 dni czy może być dzień w tą lub w tą? Musze sobie ten progesteron zbadać bo oszaleję ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zmykam bo mi się syn w wannie rozmoczy
|
||
|
|
|
#2663 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! St
Cytat:
, on nie jest na to wszystko gotowy, na początku to było mi go szkoda, ale przez te jego pomysły to tylko mam na niego nerwy. Ja bym wolała, żeby dopóki on nie znajdzie stałej pracy i się nie obroni, żebyśmy mieszkali osobno
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-09-17 o 19:16 |
|
|
|
|
#2665 |
|
Rozeznanie
|
Młoda kobitka jeszcze z Ciebie, ale czy chcesz tak dużego odstępu czasu pomiędzy synkiem a kolejnym maleństwem? Już teraz by to było prawie 5 lat...
|
#2666 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! St
Cytat:
|
|
#2667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie jak na drugie dziecko to mieć je jeszcze "trochę" przed 30stką to "młody" czas i można sie pokusić poczekać te powiedzmy 2 lata, no ale jeśli chodzi właśnie o tą różnice. Żal mi trochę synka jak sam siedzi i się bawi no albo nas "zaciąga" do zabawy, nie wiem czy ta różnica już nie jest za duża żeby to miało jakieś znaczenie. Powiem szczerze że żałuję że nie zdecydowaliśmy się jakieś 2 lata temu, boje się że za dwa lata będę mówić to samo
|
|
|
|
|
#2668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusi
Grunt, abyś się nie stresowała, bo to Ci w niczym nie pomoże. Trzymam kciuki, żeby Wam się poukładało to wszystko!!!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A czym jeździsz? Autem? ![]() |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

i się zastanawiałam kiedy Ty robiłaś teścik... a u Ciebie jeszcze owu przecież nie było 

no i na zmianę z płaskimi balerinkami 

23.06.2011
01.06.2013
Bo to przecież o te plusy u minusy chodzi. A poza tym nawet gdyby brac pod uwagę, ze 0, to uniwersalna grupa, to to i tak dziala tylko w jedna stronę - i to akurat w te druga: czyli, ze każdemu można przetoczyc 0, ale grupie 0 nie można przetoczyc A czy B 
Wymyślił sobie, że wyprowadzę się do niego w maju, albo w czerwcu, już to widzę jak się będę brała za wyprowadzkę z ogromnym brzuchem albo z małym dzieckiem na rękach, wrr mówię, mu i tłumaczę, że nawet takiej opcji nie ma, to się obraża i mówi, żebym go nie denerwowała, bo jego zdaniem to będzie najlepsze rozwiązanie, wtedy łatwiej mu będzie mi pomagać, ale wydaje mi się, a nawet jestem głęboko przekonana o tym, że nie wziął pod uwagę ani mnie, ani swoich rodziców, tym bardziej, że jego mama opiekuje się swoją schorowaną mamą. Baa nawet jeszcze nie wiadomo jak jego rodzice zareagują na wieści o ciąży, a z tego co mówi to oni raczej zadowoleni nie będą. Dla niego to jest strasznie stresujące i woli jeszcze o tym nie myśleć. I jeszcze się obraża, że nie mam ochoty go widzieć. Mnie się wydaje, że ta cała sytuacja go po prostu przerosła, ale też wydaje mi się, że jego podejście jest takie: skoro będę mieć z nim dziecko, to też nie ma się o co bać, bo przecież nie odejdę od niego
, szkoda tylko, że nie dam rady

ja już mojemu szefowi wujkowi powiedziałam
super że z dzidzią wszytko jest ok
albo jest pęknięta... 

, on nie jest na to wszystko gotowy, na początku to było mi go szkoda, ale przez te jego pomysły to tylko mam na niego nerwy. Ja bym wolała, żeby dopóki on nie znajdzie stałej pracy i się nie obroni, żebyśmy mieszkali osobno