Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 16:44   #2701
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
A to pewnie zastawka w żyle zastawki są takimi zgrubieniami.
nic groznego?trzaba cos z tym robic?

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Mela, od razu o Was pomyslalam i na bank bym sie z wizyta wprosila

Bosz, dziewczyny, wlasnie zarejestrowalam moja corke do mojego gina... po pigulki
?a mowila ze uprawwia sex czy ze zamierza zaczac?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:49   #2702
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Luksia :'( ech...

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
To jak z jazda na rowerze- wskakujesz na siodelko i jedziesz Mala jedziesz
LOL

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

Pisałyście o nieodbieraniu domofonu. Ja też nie odbieram, bo albo ulotki albo ostrzenie noży albo pytają czy jestem gotowa na koniec świata. No i tym sposobem nie wpuściłam ostatnio teściowej i się błąkała po osiedlu godzinę ma nauczkę żeby się zapowiadać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

hahahhaha dobre szkoda, ze moją mieszka w tym samym bloku, bo też bym tak zrobiła

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
a czemu uwazacie ze przy dziecku w jednym pokoju nie bardzo o sexik? wiadomo trzeba być ciszej troszke ... no ale? chodzi mi o takie małe dziecko a nie wieksze..

wiecie co zauwazylam .. jak biore mala do odbijania i trzymam ja wiadomo jak za głowke i pare palców mam na jej szyji no wiecie o co chodzi i ona jak ma głowe w bok przewroconą to czuje za uchem na szyji tak jakby gulke/kulke.. na zyle chyba... po jednej stronie i niewiem czy to dlatego ze jak ma glowe w bok czy co?? bo jak ma na prosto to tego nie ma...
Mój też to ma !!!!!! Ale po obu stronach, tak między szyja a główką. Więc skoro troje dzieci to ma, to musi być normalne.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:49   #2703
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
nic groznego?trzaba cos z tym robic?

?a mowila ze uprawwia sex czy ze zamierza zaczac?
Nic z tym nie zrobisz... Każda żyła ma zastawki jak się nie podoba to pretensje do matki natury

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:51   #2704
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Oli ale masz już duże i odpowiedzialne dziecko. Mnie to ominie ale na pewno będą jakieś rozmowy edukacyjne :P

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:51   #2705
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Żadne tłumaczenie cię nie ratuje!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:52   #2706
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Nic z tym nie zrobisz... Każda żyła ma zastawki jak się nie podoba to pretensje do matki natury

to dobrze dzieki:P

perse tez ,mysle ze normalne skoro trzy dzieciaczki maja...

Zuza

Razem
Stary 2013-09-17, 17:00   #2707
taribari
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
to dobrze dzieki:P

perse tez ,mysle ze normalne skoro trzy dzieciaczki maja...
zaraz wszystkie obmacają swoje dzieci

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 17:08   #2708
Agrafka86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
i wczoraj odpadł nam kikut z pępka
Brawo!

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Juz po usg.Bioderka w porządku tylko Laurze glowka ucieka wlewo za bardzo i lekarz kazal dalej klasc ja w pozycji zaby na prawe uszko i pokazal jak ja nosic.
Super, że bioderka ok

Cytat:
Napisane przez luksia Pokaż wiadomość
właśnie się dowiedziałam że moja koleżanka urodziła martwe dziecko... w 5 miesiącu...
O Jezu

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za kciuki. Niestety nie wiemy dlaczego tak się stało, lekarze podejrzewają ze się zachlysnal jak mu się ulalo, albo jakiś problem neurologiczny. Miał pobierana 2 razy krew i mocz, krew z wenflonu w łapce. Miał robione też badanie EEG, takie elektrody podlaczaja do główki, wyniki dopiero jutro i jutro ma mieć zrobione jeszcze usg przez ciemiaczko. Tak że narazie zostajemy tutaj i czekamy, i cieszymy się że Tymuś teraz dobrze się czuje . Tżta był u pani ordynator i zgodziła się aby mógł z nami zostać tutaj na noc bo ja się bałam samą zostać. Cieszę się ze zrobili dla nas wyjątek i możemý być tutaj razem. Tż dowiedział się że wyniki krwi wyszły dobrze, czekamy do jutra na wyniki pozostałych badań i jeśli wszystko będzie dobrze to wyjdziemy do domu. Jeśli coś wyjdzie wątpliwe to zostaniemy do czwartku.
Perse dzięki za info o monitorze oddechu, po tej akcji my napewno się zaopatrzymy.
Super, że Tż może zostać. Trzymam kciuki za Was.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 17:23   #2709
mela1234
Zakorzenienie

Aha my wczoraj byłyśmy na bioderkach. Prawe jest książkowe, a lewe minimalnie coś nie tak. Mamy szeroko na noc pieluchować no i ćwiczenia nóżkami robić.
Stary 2013-09-17, 17:31   #2710
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Aha my wczoraj byłyśmy na bioderkach. Prawe jest książkowe, a lewe minimalnie coś nie tak. Mamy szeroko na noc pieluchować no i ćwiczenia nóżkami robić.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 17:33   #2711
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
zaraz wszystkie obmacają swoje dzieci
to samo sobie pomyslalam

Zuza

Razem
Stary 2013-09-17, 17:37   #2712
skylie
Wtajemniczenie

SARNA- : oklaski: za odpadniecie kikuta

Cytat:
Napisane przez luksia Pokaż wiadomość
właśnie się dowiedziałam że moja koleżanka urodziła martwe dziecko... w 5 miesiącu...
O matko, co za tragedia

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Juz po usg.Bioderka w porządku tylko Laurze glowka ucieka wlewo za bardzo i lekarz kazal dalej klasc ja w pozycji zaby na prawe uszko i pokazal jak ja nosic.
za bioderka. Glowka pewnie zaraz sie wyrowna

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
skylezdjecie załaczyło mi sie póżniej
Widzialam

Cytat:
Ach i Fi waży 5140, więc w 2 tygodnie przybrał 300 g. Trochę mało, ale w sumie i tak jest w 75 centylu :p

Cytat:
Dziękujemy za kciuki. Niestety nie wiemy dlaczego tak się stało, lekarze podejrzewają ze się zachlysnal jak mu się ulalo, albo jakiś problem neurologiczny. Miał pobierana 2 razy krew i mocz, krew z wenflonu w łapce. Miał robione też badanie EEG, takie elektrody podlaczaja do główki, wyniki dopiero jutro i jutro ma mieć zrobione jeszcze usg przez ciemiaczko. Tak że narazie zostajemy tutaj i czekamy, i cieszymy się że Tymuś teraz dobrze się czuje . Tżta był u pani ordynator i zgodziła się aby mógł z nami zostać tutaj na noc bo ja się bałam samą zostać. Cieszę się ze zrobili dla nas wyjątek i możemý być tutaj razem. Tż dowiedział się że wyniki krwi wyszły dobrze, czekamy do jutra na wyniki pozostałych badań i jeśli wszystko będzie dobrze to wyjdziemy do domu. Jeśli coś wyjdzie wątpliwe to zostaniemy do czwartku.
Perse dzięki za info o monitorze oddechu, po tej akcji my napewno się zaopatrzymy.
Trzymamy kciuki i czekamy na wiesci

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Hey dziewczęta..skok rozwojowy nas nie ominął, dzisiaj lepiej, ale wczoraj i w niedziele cyrk.

Anulka kończy dzisiaj 7 tyg.
Nie zaglądałam przez kilka dni na forum, bo nie miałam ani czasu ani zbytniej ochoty.
Przygotowania do chrzcin trwają, będą w tą sobotę u nas w domu na 31 osób Duża rodzina, mniej się nie dało.
.
Gratulacje

Cytat:
Nic Dodac Nic Ując
nic dodac nic ujac

Cytat:
a czy te cwiczenia z chodakowska sa na brzuch tylko czy na boczki,nogi tez?
Przekonało mnie to w tym filmiku jak mowi ze min 3 razy w tyg i po miesiacu widac efekty zobaczymy ... chociaz pewnie nie bedzie mi sie chciało w domu ale moze?
Na wszystko dzisiaj cwiczylam co prawda z milionem krotkich przerw ale miesnie nie czuje Nie dala, rady trzymac napietych miesni brzucha tak jak kazala bo ledwo dalam rade cwiczenia wykonywac a i to nie wszytskie domkonca I powiem Wam ze po cwiczeniach nig nie czuje, apetytu takiego nie mam i jest mi doooobrze i wesolo

TESO- a Ty cwiczylas? a reszta ktora deklarowala podjac wyzwanie?

Cytat:

Bosz, dziewczyny, wlasnie zarejestrowalam moja corke do mojego gina... po pigulki
Lepiej zainwestowac w pigulki niz zostac juz babcia chociaz z drugiej strony Lilo mialaby sie z kim bawic

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Pani pediatra powiedziała, że Peter jakiś taki duży jak na swój wiek

w skończonym 13 tygodniu ważymy 5870 i mierzymy 63 cm
dla Petera i dzielnej mamy. Dla taty nie bo nie napisalas ze byl dzielny

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:00   #2713
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Mąż mi powiedział, że jestem bardzo nieczuła dla niego, odkąd mały gnom się urodził. Nie przychodzę, nie siadam na kolanach, nie przytulam się, buzi nie dam. Budzę go kopniakiem i tekstem że może byś się ruszył do piekarni po bułki. Szczerze mówiąc ja sama tego nie widzę no ale tak faktycznie, jak spojrzę na to z boku...jestem tak zaabsorbowana małym, że mąż zszedł na dalszy plan. Poza tym jestem zbyt zmęczona i sfrustrowana na czułości Do psów też nie mam cierpliwości i serca. Muszę się ogarnąć chyba
Jutro w ramach czułości zrobię domową pizzę i będzie kolacja przy świecach. Jak mi Kuban pozwoli...
Tak czesto bywa

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Ja mam przyciszony domofon i wylaczony dzwonek i wibracje w telefonie bo juz zaczelo sie to przy Wojtku, ze jak szedl spac to wtedy wszyscy mieli do mnie pilny biznes tesciowa oczywiscie sie obrazila bo sadzi ze tylko od niej nie chce odbierac telefonow i nie da sie przetumaczyc ze nie zlysze bo mam wylaczony dzwonek

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

No wlasnie podobno jest szansa ze sie przemiesci/ przesunie/ przekrzywi i wtedy latwo o ciaze bo nie jest juz tak skuteczna

40 min to w sam raz na Chodakowska
No wlasnie nie mam pojecia jak to mozliwe.. Przeciez ona przylega bezposrednio do scianek.. Slyszalam takie opowiesci i spytalam sie kiedys poprzednia moja ginekolog i terazniejszego i oboje stwierdzili ze to jakies bzdury...

Cytat:
Z czyjej inicjatywy ??

Skylie-no wlasnie probuje cwiczyc ale moje dziecko miota sie co chwile w wozku i nie moze zasnac.. Wiec przerywam .. bujam..cwicze... Przerywam.. Bujam... Cwicze... Bosz.....

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-09-17 o 18:05
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:08   #2714
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Słyszalyście że zima ma być bardzo mrozna? Oby nie, przynajmniej bez przesady.

Stary 2013-09-17, 18:14   #2715
Konto usunięte

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

W lecie tropiki to i w zimie mroźno
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:18   #2716
d0tkaaa
Zakorzenienie

skylie a robisz to z tego filmiku co ktoras tu wklejala?

ja sproboje od jutra to robic tylko wsumie niewiem czy to ma sens przy pepsi/ kotletach itp:P

Zuza

Razem
Stary 2013-09-17, 18:21   #2717
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Ach i Fi waży 5140, więc w 2 tygodnie przybrał 300 g. Trochę mało, ale w sumie i tak jest w 75 centylu :p
dla Fi za masę, ładny klocuszek
Cytat:
Obyście już jutro mogli być w domku!
Cytat:
Nic Dodac Nic Ując
hahahahaha
Cytat:
a czy te cwiczenia z chodakowska sa na brzuch tylko czy na boczki,nogi tez?
Przekonało mnie to w tym filmiku jak mowi ze min 3 razy w tyg i po miesiacu widac efekty zobaczymy ... chociaz pewnie nie bedzie mi sie chciało w domu ale moze?
też na to liczę Mam nadzieję, że moje mięśnie nie zapomniały, gdzie powinno być ich miejsce
Cytat:
Ohooo
Ale najważniejsze, że młoda wie, jak się za to zabrać

Pamiętam, jak powiedziałam mamie, że ja już jestem PO (17lat - taka szczera córka ze mnie była), to z wrażenia przypaliła naleśnika, bo właśnie smażyła
I tutaj znowu cieszę się, że mam syna
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hej. Z ciekawości zajrzałam na Wasz wątek, bo też jestem mama sierpniowa (a miałam być wrześniowa ).
Jeśli mogłabyś mi odpowiedzieć na pytanie, bo ja też używam parafiny, tylko że nie dodaje jej do wody tylko używam po kąpieli na skóre Małego.
Czyli Ty dodajesz parafinę do wody, a później smarujesz czymś dziecko?
No patrz, a ja miałam być sierpniową, a jestem wrześniowa
Co do parafiny - dodaję do kąpieli ŁYŻECZKĘ ( a nie łyżkę, jak napisałam), później już niczym nie muszę smarować, bo skóra małego jest super natłuszczona, zresztą, właśnie nie chcę przesadzić. A w dni, w które nie kąpiemy małego, nakładam niewielką ilość na palce, i delikatnie wcieram w przesuszone miejsca
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42854297]No wlasnie nie mam pojecia jak to mozliwe.. Przeciez ona przylega bezposrednio do scianek.. Slyszalam takie opowiesci i spytalam sie kiedys poprzednia moja ginekolog i terazniejszego i oboje stwierdzili ze to jakies bzdury...[/QUOTE]
Mam nadzieje, że to są jakieś odrębne przypadki, bo ja poważnie zastanawiam się nad spiralą
Cytat:
Kolejna? poprzedniej nie wspominam zbyt miło (pomijając fakt, jak się wtedy czułam).

My wróciliśmy ze spacerku - powiem wam, że jak się narzuci odpowiednie tempo, to można się zmachac Będziemy chodzić codziennie póki taka pogoda - gorzej, że znowu pod koniec spaceru zaczęła mnie pobolewać ranan z prawej strony, nie wiem o co chodzi
Stary 2013-09-17, 18:23   #2718
Agrafka86
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

Nawet mnie nie strasz:banghead: Z ogrzewaniem nie ogarnę... w domu i na gaz, masakra:banghead:

TŻ wróci ze sklepu, a ja pójdę do wanny i będę się relaksowac
Mały spał w ciągu dnia 2,5h. Dopiero teraz śpi spokojnie.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:24   #2719
lachryma
Zakorzenienie

dziś Oliwia lekko marudna, mało śpi coś.

dziewczyny, czy przy mm TRZEBA dopajać? Oliwia gardzi wodą, herbatką koperkową czy rumiankową. nie chcę dosładzać glukozą. w ten sposób w ogóle jej nie podaję dodatkowych płynów. nie mówię o totalnie upalnych dniach letnich, ale w takie normalne dni

Ewusia- oby to się już nie powtórzyło i wyniki badań były prawidłowe
Stary 2013-09-17, 18:24   #2720
skylie
Wtajemniczenie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42854297]Tak czesto bywa

No wlasnie nie mam pojecia jak to mozliwe.. Przeciez ona przylega bezposrednio do scianek.. Slyszalam takie opowiesci i spytalam sie kiedys poprzednia moja ginekolog i terazniejszego i oboje stwierdzili ze to jakies bzdury...

Z czyjej inicjatywy ??

Skylie-no wlasnie probuje cwiczyc ale moje dziecko miota sie co chwile w wozku i nie moze zasnac.. Wiec przerywam .. bujam..cwicze... Przerywam.. Bujam... Cwicze... Bosz.....[/QUOTE]

Robilam tak samo a i tak miesni nie czuje

Cytat:

ja sproboje od jutra to robic tylko wsumie niewiem czy to ma sens przy pepsi/ kotletach itp:P

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-09-17 o 18:26
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:25   #2721
Konto usunięte

Tweed -ja mialam wkladke przez prawie 4 lata i bardzo sobie chwale zapomnialam przez ten czas co to antykoncepcja i hormony
Stary 2013-09-17, 18:27   #2722
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Pamiętam, jak powiedziałam mamie, że ja już jestem PO (17lat - taka szczera córka ze mnie była), to z wrażenia przypaliła naleśnika, bo właśnie smażyła
aleś szczera
ja tam się nie chwaliłam mamie takimi wydarzeniami
Stary 2013-09-17, 18:30   #2723
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cześć Mamuśki

Przybywam żeby urodzinowe soczki postawić
Antonio skończył dziś 12 tydzień czyli tzw czwarty trymestr zakończony i teraz już musi być tylko lepiej i rzeczywiście od kilku dni Antoś jest po prostu normalnym niemowlaczkiem trochę pośpi troche pomarudzi trochę się pouśmiecha

Więc
Na prezent dostał nalepki na ścianę do pokoju i nowe pajacyki a nalepki tak mu się spodobały, że pół dnia je oglądał i nie chciał spać w końcu padł

No to idę Was nadrabiać
Stary 2013-09-17, 18:32   #2724
tweedledee
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42854764]Tweed -ja mialam wkladke przez prawie 4 lata i bardzo sobie chwale zapomnialam przez ten czas co to antykoncepcja i hormony [/QUOTE]
no u mnie zbytnio nawet nie ma wyboru - a bardzo zalezy mi na zabezpieczeniu ciekawe, co powie moja ginka

a jaka miałas teso i ile placilas?
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
aleś szczera
ja tam się nie chwaliłam mamie takimi wydarzeniami
wiem, powiało hardcorem
pózniej mi przeszło
Stary 2013-09-17, 18:39   #2725
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Oliath moja mama zrobiła dokładnie tak samo. Zaprowadziła mnie do gina po tabletki. Nie powiem żeby mnie to nie krępowało, ale w sumie tabletki się przydały

Tweedle o widzisz też mam parafinkę i zastanawiałam się jak jej używać. Choć ostatnio używam kremu bambino i stwierdzam, że jest lepszy od Hipp

A z zimą to nie straszcie mnie. My właśnie ocieplamy mieszkanie bo ogrzewanie nas zeżre
Stary 2013-09-17, 18:44   #2726
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja tylko z doskoku bo Pan skok u nas nadal gości
a na dodatek moje dziecie przyprawia mnie o zawał serca, w nocy znalazłam go dziś z drugiej strony łóżeczka pod przewijakiem nakrytego całkowicie kocem nie wiem jak on to zrobił że sie tam przetransportował ale to juz drugi raz taka sytuacja. Obudziło mnie jego kwękanie bo było mu za gorąco pod tym kocem i ciężko mu sie oddychało.
Ja do 30 -tki chyba osiwieje
U nas zimnica jak cholera i spacer bedzie dziś kruciutki
OMG

Ja chyba do 30 nie zdąrzę osiwieć
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

ostatnio jeszcze w nocy, jak mu dupke domywałam to sie nagle spiał i walnal mi taka torpędą, ze cud ze zdarzylam odskoczyc ale obsrał przewijak, podloge, lozeczko i sliniaczek ktory bytł przypiety po przewijakiem

My wynieśliśmy dywanik z sypialni na wszelki wypadek. I dobrze! Bo byłby już do wyrzucenia
Cytat:
Neni - podaj przepis na ciasto do pizzy
a i mam jeszcze pytanie gdzie oglądasz lub ściągasz przedpremierowe odcinki m jak miłość

U mnie dziś pierogi ruskie
Przepis na ciasto do pizzy: idziesz do Rumina i kupujesz
Od niedawna prawie takie same placki pod pizzę są w Tesco tam gdzie pieczywo
Nie bawię się sama, bo smak identyko, a moje raz wyrosło pięknie a raz wcale

A odcinki ściągam z http://tnttorrent.info/
Ale chyba trzeba być zalogowanym.
Cytat:
a co do kupek to na mm kupki są bardziej zwarte że tak to ujmę
Mój robi 2 razy dziennie kupkę czasem zdarza się tylko jedna ale pediatrzy mówią że to ok
A co z tą przychodnią? Zostaliście tam czy przepisałaś się na Różyckiego?
Ile razy była u Ciebie położna tak w ogóle?
----------

A ja dopiero wróciłam do domu- od 15 latałam po mieście
Byłam u fryzjera, polatałam po ciuchach i innych
Trochę głowa mi się przewietrzyła i zdecydowanie częściej muszę tak robić!

Ale co najlepsze-zapomniałam telefonu
A może to i lepiej

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-09-17 o 18:47
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:44   #2727
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Na pewno ci nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

dziewczyny, czy przy mm TRZEBA dopajać? Oliwia gardzi wodą, herbatką koperkową czy rumiankową. nie chcę dosładzać glukozą. w ten sposób w ogóle jej nie podaję dodatkowych płynów. nie mówię o totalnie upalnych dniach letnich, ale w takie normalne dni
''

Wydaje mi się, że trzeba ponieważ mm jest jednak bardziej "gęste".

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Antonio skończył dziś 12 tydzień czyli tzw czwarty trymestr zakończony i teraz już musi być tylko lepiej i rzeczywiście od kilku dni Antoś jest po prostu normalnym niemowlaczkiem trochę pośpi troche pomarudzi trochę się pouśmiecha

Więc
Na prezent dostał nalepki na ścianę do pokoju i nowe pajacyki a nalepki tak mu się spodobały, że pół dnia je oglądał i nie chciał spać w końcu padł

No to idę Was nadrabiać
Gratuluję zakończenia IV trymestru

Edytowane przez surka
Czas edycji: 2013-09-17 o 18:46
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:50   #2728
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Tweedle o widzisz też mam parafinkę i zastanawiałam się jak jej używać. Choć ostatnio używam kremu bambino i stwierdzam, że jest lepszy od Hipp
Tylko jak dla mnie to jest dobre rozwiązanie, kiedy zachodzi taka potrzeba - tak jak u nas, schodziła Alkowi skórka.. jeśli Antoś nie ma takich problmeów, to odpuściłabym.
Ja w ogóle nie używam zbyt wielu kosmetyków, bo oprócz tego suszu mały ma fajną skórkę. Po co przyzwyczajać ją do chemii Tyle jak wychodzimy, to smaruje np. kremem z filtrem albo w taką pogodę jak dziś tłustszym kremem na niepogodę i wsio
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
My wynieśliśmy dywanik z sypialni na wszelki wypadek. I dobrze! Bo byłby już do wyrzucenia

A ja dopiero wróciłam do domu- od 15 latałam po mieście
Byłam u fryzjera, polatałam po ciuchach i innych
Trochę głowa mi się przewietrzyła i zdecydowanie częściej muszę tak robić!

Ale co najlepsze-zapomniałam telefonu
A może to i lepiej
U mnie dywan jest w mniej strategicznym miejscu, dzięki bogu

I zazdroszczę fryzjera moje końcówki i kolor włosów wołają o pomstę do nieba. No, ale to za jakiś czas
I powiem ci, że mi po takim wyjściu też mózg wraca na miejsce, dlatego się tak cieszę
Stary 2013-09-17, 18:51   #2729
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Mamuśki

Więc

No to idę Was nadrabiać
za wiek i za prezenty

Neni - dzięki za przepis
zostaliśmy na razie tu ale tak się dziś wkurzyłam bo dzwoniłam umówić nas na szczepienie i wychodzi na to że w tym tygodniu chyba nie zaszczepimy bo pielęgniarka jest chora
A położna była 4 razy a u ciebie? Mówiła coś też ze w okolicach 3 miesiąca pojawi się położna tylko do mnie bedzie pytała o moja bliznę po cc o to czy mam okres itp

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

A Neni zapomniałam ci jeszcze poklaskać za wyjście

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:57   #2730
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że trzeba ponieważ mm jest jednak bardziej "gęste".
to pięknie

jestem zazdrosna o karuzele!
karmię małą na brzegu mojego łózka, obok jest jej łóżeczko z karuzelą. ona podczas karmienia zamiast patrzeć sie na mnie patrzy sie na karuzele i pod koniec karmienia uśmiechnęła się do niej zamiast do mnie. to ja ją karmię przecież, a nie karuzela ja!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości