Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 14:23   #2641
taribari
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hej ja na chwile bo u nas tez chyba lekki skok ktory sie objawia tym ze w dzien Zuzia ma drzemki po 10 minut .. o ile wogole... ale na szczescie nie jest markotna ( tylko trochu-da sie wytrzymac) za to w nocy spi super.. wiec jej wybaczam:P kijowa pogoda to stwierdzilam ze wlacze lapka i moze coś Was pocytuje.. caly czas na tel czytam co piszecie ale jakos tak nie mam czasu pisac.. pocytuje o ile sie szoguno nie obudzi bo usnela dopiero . wiec pewnie mam z 8 minut hehe

jaaaa... niunie karmie juz tylko butelka. po weekendzie kiedy jej nie dostawialam do cycka .. jak w pon rano ja dostawilam to szloch wrzas i nerw no i zostala butla chociaz teraz sie zlosci nieraz przy butli i niewiem czy to za cieple mleko/za zimne/ smoczek jeszcze 1 uzywamy bo z 2 jak jej zalozylam to bokami mleczko wyciekało ( nieraz z 1 tez tak wycieka..) no i niewiem czy mam ja dopajac jakas woda czy herbatka jak jest na samym mm?Zreszta tez po weekendzie jak wymasowalam grudki to od tamtej pory cycki bez scigania i dostawiania Zuzy sa mieciutkie coś tam poleci ale jak nacisne mocniej.. wiec chyba juz finito calkiem.I dobrze szczesliwa mama to szczesliwe dziecko ... :P
Bylam wczoraj na przegladzie podwozia... wszystko elegancko zagojone i wogole.. mam zielone swiatlo na sexik (nawiasem mowiac mam taka ochote na sex jak nigdy...) dostalam tabletki tzn recepte ale nie bede ich wykupywać bo skutkiem ubocznym jest zmniejszenie libido i tycie wiec zostane przy extra cienkich gumkach pytalam o spirale moj gin nie poleca mowil ze sa przypadki jak musiał ciaze prowadzic ze spirala i ile nerwow jak spirala wrosła w głowke dziecku badz w inna czesc ciała i ze spirala to wytwarza stan zapalny w pochwie itp..wiec podziekuje... no i przepraszam was ze ja tylko o sobie.. szoguno sie obudził :P

Ewusia trzymamy kciuki z Zuzinka,Wiadomo to od czego taki bezdech?

Aaaaa jeszcze sie chcialam pochwalić Niunia odkad na butelce to moge sie wyspać .. w nocy wstaje co 4 -4,5 h ... szybka butla beku beku i do łozeczka 3 minuty i dziecko spi... sama usypia wieczorem ... a ja sie wkoncu wysypiam bo moge na brzuchu polezec i wogole :P haha )

co do opryszczki to ja tez mialam jakis czas temu... ale staralam sie czesto myć rece praktycznie nie dotykalam sutka/jak dotykalam i wsadzalam malej do buzi to chwile wczesniej mylam rece no i nie całowalam niuni...

powiedzcie mi czy to jest ok ze Niunia robi jedno mega kupsko w dzien?
jak nas ra to niedosc ze smierdzi jakby sie stary zwalił to jeszcze ma to wszedzie wlacznie z brzuchem plecami i faldkami i kapsiorką

i taka kupka juz zbita nie wodnista jak przy Cycusiu.. ( ale pierdzi cały czas wiec mysle ze jedna kupa ok gorzej jakby nie bylo przez jakis czas)

Lece ale nie wylaczam lapka moze zdarze pocytowąc z młoda na reku hahaha

aaaa i jak moge to ja tez sie dolaczam do chodakowskiej! ile taki trening trwa?
Mój też robi 1 dziennie. Czasami nie robi 2 dni a potem hurtem 3 ;P a dopajamy głównie rumiankiem

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
No a gdyby ruszyła z tułowiem, to jakoś wtedy sadzać dzidziusia ? Radzili coś?
Ja tam pozwolę chyba by wszystko potoczyło się samo, chociaż mój mąż ma parcie na to, żeby Michaś zaczął chodzić w wieku 6-8 miesięcy, a 10-12 jeździł na rowerze. świr!!

to jak już umie siedzieć, w sensie się nie przewraca na boki jak się go posadzi, można wprowadzać posiłki stałe.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42850141]Dziewczyny jeszcze jedno, dziabanko uskuteczniacie w pokoju, gdzie jest dziecko? Bo nie bardzo wiem, jak to rozegrac, jak już mi wróci ochota za 150 lat...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

My dziabanka nie uskutecznialiśmy jako takiego od zapłodnienia bo czuję się jak dziewica, ale jak się miziamy to obok. Kiedyś młody się obudził, spojrzał na nas i zasłonił sobie oczy rękoma. Zaczęliśmy się tak z tego śmiać że nastrój na amory przeszedł

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:23   #2642
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Laski dziękujemy za kciuki!
Mały ma czyste płucka i gardełko. Najprawdopodobniej kaszle z powodu refluksu jak mu podchodzi do buzi to tak się broni przed niesmakiem w ustach Także bardzo dziękuje mam nadzieję, że nikt z domowników (bo wszyscy chorzy) Go nie zarazi
za czyste płucka i gardło

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42848054]Ależ paskudna pogoda :/ Już w tym sezonie 3. raz puściłam piec, jak dostaniemy rachunek za gaz to pójdziemy z torbami, ale na Małym nie mogę oszczędzać. Już zeszłej zimy dość dużo grzaliśmy, bo raz sobie chciałam pooszczędzać w styczniu i nieźle to odchorowałam (a byłam w ciąży...).

Jezu nie cierpię tego. Czasami się zastanawiam, czy nie wyłączyć domofonu. Niespodziewanych gości nie miewamy, mama i tata znają kod, a ulotkarze mnie mega wnerwiają - ja wiem, taka praca, ale czemu kurde zawsze wybiorą moje mieszkanie??? (nie jest ani pierwsze ani ostatnie na liście). Dodatkowo niedawno zepsuli mi skrzynkę (odpadła mi ta klapka) i jestem już na nich totalnie wściekła.

A tak poza tym to jak się nikogo nie spodziewam, to często nie odbieram domofonu :P
[/QUOTE]

ja mam odłożony więc nikt do nas nie dzwoni i ze starszakiem też tak robiłam

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosimy o kciuki, jesteśmy w szpitalu. Tymuś w nocy miał bezdech, przestał się ruszać i oddychać przez kilka sekund. Tż nie spał i go wziął na ręce, oddychal bardzo płytko, szybko nazwaliśmy karetkę. Teraz Tymuś normalnie oddycha i wszystko wydaje się ok, jesteśmy na obserwacji i robią badania. Zostajemy napewno do jutra i nie wiem co dalej bo nikt nic nie mówi
ooo matko... zeszłabym chyba na zawał .. skąd???? dlaczego???
Trzymam kciuki za Tymusia !!!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:25   #2643
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Witamy się w 3 miesiącu życia Ciacho upieczone będziem świętować chodakowska musi poczekać hehe
Rano byliśmy znowu na pobraniu krwi, bo poprzednio zrobił się skrzep No ale moje dorosłe dziecko prawie wcale nie płakało. Za tydzień mamy szczepienia miejmy nadzieję, że będzie równie spokojny. Zmokłam jak pies- parasolka i wózek nie współpracują najlepiej. Chyba zapodam sobie na takie okazje płaszcz przeciwdeszczowy i kalosze

Z nowości rozwojowych to młody non stop się śmieje i gada całymi zdaniami. Jest już taki słodki, że mam ochotę ciągle go całować.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42848054]
Jezu nie cierpię tego. Czasami się zastanawiam, czy nie wyłączyć domofonu. Niespodziewanych gości nie miewamy, mama i tata znają kod, a ulotkarze mnie mega wnerwiają - ja wiem, taka praca, ale czemu kurde zawsze wybiorą moje mieszkanie??? (nie jest ani pierwsze ani ostatnie na liście). Dodatkowo niedawno zepsuli mi skrzynkę (odpadła mi ta klapka) i jestem już na nich totalnie wściekła.

A tak poza tym to jak się nikogo nie spodziewam, to często nie odbieram domofonu :P
[/QUOTE] no ja podobnie jak sie nie spodziewam to nie odbieram

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A, i widzialam, ze byla dyskusja o rozszerzaniu diety wlasnie robie na obiad ryz z jablkami i cynamonem i sobie przypomnialam
Zazdroszcze troche, Margos, ze Piter juz wsuwa marchewke i jabluszko. Mysle, ze lepsze to niz - w sytuacji, kiedy jechalas na slub i wesele - podanie mm dziecku karmionemu wylacznie piersia
Wahalam sie nawet, czy w tym tygodniu nie ugotowac jabluszka Lili
Ale chyba sie wstrzymam do momentu az zacznie zabkowac ALBO siedziec troszeczke - podobno to wlasnie jest czytelnym sygnalem od Matki Natury, ze niemowle doroslo do doroslejszych doswiadczen
Choc gdybym miala wlasna marchewke z ogrodka albo jablka z sadu, to bym pewnie nie wytrzymala
Cytat:
Dziewczyny prosimy o kciuki, jesteśmy w szpitalu. Tymuś w nocy miał bezdech, przestał się ruszać i oddychać przez kilka sekund. Tż nie spał i go wziął na ręce, oddychal bardzo płytko, szybko nazwaliśmy karetkę. Teraz Tymuś normalnie oddycha i wszystko wydaje się ok, jesteśmy na obserwacji i robią badania. Zostajemy napewno do jutra i nie wiem co dalej bo nikt nic nie mówi
jabym brała udział, będzie fajna pamiątka

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Przyznać się, która nam skoka podrzuciła? Ten gnom od wczoraj ciągle ryczy i prawie nie śpi a ja z nim. I co godzinę cycek. Ch.. mnie strzela. Jeszcze tz nie ma w domu. Mam ochotę go przez okno wyrzucić.
Jak wróci to jadę w p...du i wrócę za tydzień

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzien dobry kochane witam sie na szybko. Juz po chrzcinach.Laurka dala rade, goscie juz pojechali a my ogarniamy chate i siedzimy i czekamy na usg bioderek.

czekamy na zdjęcia

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Poniżej Alik w śpiworku po akcji neutralizacyjnej (czyt: cyc)
fajnie marszczy czoło, mój też tak robił

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
U mnie dziś pierogi ruskie
ja już zjadłam biedronkowe z promocji
na obiad schabowe
kolacja pizza z biedronki
a deser to ciasto i tort chrzcinowy-ostatnia pocja

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
No a gdyby ruszyła z tułowiem, to jakoś wtedy sadzać dzidziusia ? Radzili coś?
Ja tam pozwolę chyba by wszystko potoczyło się samo, chociaż mój mąż ma parcie na to, żeby Michaś zaczął chodzić w wieku 6-8 miesięcy, a 10-12 jeździł na rowerze. świr!!
mój uczy już raczkować

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42850141]Dziewczyny jeszcze jedno, dziabanko uskuteczniacie w pokoju, gdzie jest dziecko? Bo nie bardzo wiem, jak to rozegrac, jak już mi wróci ochota za 150 lat...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]my mieliśmy ostatnio przy małym-był w łóżeczku, ale jakoś dziwnie, nie bede wiecej tego praktykować

ewusia

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:26   #2644
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
O jeny, oby wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Przyznać się, która nam skoka podrzuciła? Ten gnom od wczoraj ciągle ryczy i prawie nie śpi a ja z nim. I co godzinę cycek. Ch.. mnie strzela. Jeszcze tz nie ma w domu. Mam ochotę go przez okno wyrzucić.
Jak wróci to jadę w p...du i wrócę za tydzień
Mam dzis te same uczucia. Ale Maja ma dopiero 3 tyg więc chyba nie moge jej bezustannego wycia przypisać skokowi

Mi raczej dziwnie by było przy Mai, więc pewnie w drugim pokoju

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:26   #2645
surka
Zakorzenienie

d0tkaaa

Przy mm dopaja się dziecko. Ja daję wode/herbatę koperkową/herbatę rumiankową.
Brawa za zdrową kapę
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:28   #2646
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Ewusia, trzymam kciuki!!
Twee śliczny Alik
Perse, w tym samym pokoju. Fi nic nie jest w stanie obudzić. gorzej jak sam stęka przez sen, bo mam zbyt dużą podzielność uwagi

My po szczepieniu. ale był ryk...
kolejne 30.10.

inna pediatra widziała Fi, powiedziała, że ma za krótkie wędzidełko, stąd też problemy z kp. Dostaliśmy skierowanie do laryngologa.

I powiedziała, że ma podwyższone napięcie mięśniowe i jak przy następnym szczepieniu się nie zmieni, to da skierowanie do neurologa lub poradni rehabilitacyjnej.

I nie spodobał jej się oddech Fi jak jest zdenerwowany (robi jak osiołek), ale ma tak od zawsze, więc spoko. Osłuchowo ok.

mam nadzieję, że nie będzie gorączki

Dotka, a dlaczego już nie karmisz piersią?

Filipiśko

Edytowane przez malaczarnakejt
Czas edycji: 2013-09-17 o 14:30
malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:29   #2647
taribari
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
tak,tam gdzie jest dziecko bo jakos niewyobrazam sobie isc do obok- rodziców :brzyda l:

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Przesylamy dobre fluidy
Chyba nie ma nic piękniejszego od uśmiechu dziecka

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-09-17, 14:30   #2648
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Tari my też od zapłodnienia, niedługo minie rok... Zagrożona ciaza, polog, kłótnie i kryzys. Szkoda gadać :P Ale myślę, ze za jakis czas wrócimy do tego, tylko najpierw muszę obejrzeć jakieś filmiki instruktażowe, bo zapomniałam jak to sie robi...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:30   #2649
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
przeogromne kciuki dla Was!!!

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzien dobry kochane witam sie na szybko. Juz po chrzcinach.Laurka dala rade, goscie juz pojechali a my ogarniamy chate i siedzimy i czekamy na usg bioderek.
brawa za chrzciny i kciuki za bioderka. ps,prosze się pochwalić prezentami

Cytat:

Cudny!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42849546]

Pytanie: trzymacie jeszcze maluchom glowe? Ja asekuracyjnie tak, ale Artus już pięknie ja sam trzyma, nie wiem, kiedy mogę ja puścić już całkiem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja trzymam,bo mój Szkodnik ma dopiero 4 tygodnie

Cytat:
Przesylamy dobre fluidy
ślicznosci i dziękujemy za dobre fluidy.
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:35   #2650
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
hej ja na chwile bo u nas tez chyba lekki skok ktory sie objawia tym ze w dzien Zuzia ma drzemki po 10 minut .. o ile wogole... ale na szczescie nie jest markotna ( tylko trochu-da sie wytrzymac) za to w nocy spi super.. wiec jej wybaczam:P kijowa pogoda to stwierdzilam ze wlacze lapka i moze coś Was pocytuje.. caly czas na tel czytam co piszecie ale jakos tak nie mam czasu pisac.. pocytuje o ile sie szoguno nie obudzi bo usnela dopiero . wiec pewnie mam z 8 minut hehe

jaaaa... niunie karmie juz tylko butelka. po weekendzie kiedy jej nie dostawialam do cycka .. jak w pon rano ja dostawilam to szloch wrzas i nerw no i zostala butla chociaz teraz sie zlosci nieraz przy butli i niewiem czy to za cieple mleko/za zimne/ smoczek jeszcze 1 uzywamy bo z 2 jak jej zalozylam to bokami mleczko wyciekało ( nieraz z 1 tez tak wycieka..) no i niewiem czy mam ja dopajac jakas woda czy herbatka jak jest na samym mm?Zreszta tez po weekendzie jak wymasowalam grudki to od tamtej pory cycki bez scigania i dostawiania Zuzy sa mieciutkie coś tam poleci ale jak nacisne mocniej.. wiec chyba juz finito calkiem.I dobrze szczesliwa mama to szczesliwe dziecko ... :P
Bylam wczoraj na przegladzie podwozia... wszystko elegancko zagojone i wogole.. mam zielone swiatlo na sexik (nawiasem mowiac mam taka ochote na sex jak nigdy...) dostalam tabletki tzn recepte ale nie bede ich wykupywać bo skutkiem ubocznym jest zmniejszenie libido i tycie wiec zostane przy extra cienkich gumkach pytalam o spirale moj gin nie poleca mowil ze sa przypadki jak musiał ciaze prowadzic ze spirala i ile nerwow jak spirala wrosła w głowke dziecku badz w inna czesc ciała i ze spirala to wytwarza stan zapalny w pochwie itp..wiec podziekuje... no i przepraszam was ze ja tylko o sobie.. szoguno sie obudził :P

Ewusia trzymamy kciuki z Zuzinka,Wiadomo to od czego taki bezdech?

Aaaaa jeszcze sie chcialam pochwalić Niunia odkad na butelce to moge sie wyspać .. w nocy wstaje co 4 -4,5 h ... szybka butla beku beku i do łozeczka 3 minuty i dziecko spi... sama usypia wieczorem ... a ja sie wkoncu wysypiam bo moge na brzuchu polezec i wogole :P haha )

co do opryszczki to ja tez mialam jakis czas temu... ale staralam sie czesto myć rece praktycznie nie dotykalam sutka/jak dotykalam i wsadzalam malej do buzi to chwile wczesniej mylam rece no i nie całowalam niuni...

powiedzcie mi czy to jest ok ze Niunia robi jedno mega kupsko w dzien?
jak nas ra to niedosc ze smierdzi jakby sie stary zwalił to jeszcze ma to wszedzie wlacznie z brzuchem plecami i faldkami i kapsiorką

i taka kupka juz zbita nie wodnista jak przy Cycusiu.. ( ale pierdzi cały czas wiec mysle ze jedna kupa ok gorzej jakby nie bylo przez jakis czas)

Lece ale nie wylaczam lapka moze zdarze pocytowąc z młoda na reku hahaha

aaaa i jak moge to ja tez sie dolaczam do chodakowskiej! ile taki trening trwa?
Mi tez gin mowil o przypadkach wrosniecia spirali i wogole o ciazach ze spirala. Najgorsze w tym jest to ze nie mozna wyciagnac tego cholerstwa w razie W.

My tam gdzie nas ochota najdzie. Jesli mala jest w pokoju to nie przeszkadza pod warunkiem ze spi. Trzeba tylko sie pilnowac zeby byc niezbyt glosno
Przy Wojciechu za to nie wyobrazam sobie Juz za duzy

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:40   #2651
Konto usunięte

Cytat:

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42849546]
Oli a kiedy widać, ze dziecko chce siadać?
[/QUOTE]

ja nie Oli ale odpiszę, wtedy kiedy samo będzie gotowe, tzn samo sobie usiądzie nie sadzajcie sami okładając poduszkami bo to zbyt duże obciązenie dla kręgosłupa

Cytat:
To wyjmij bo Ci urosnie Drama Queen

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hej ja z doskoku, co starałam się nadrabiać to Wy już naspamowałyście kolejne strony i tym sposobem nigdy bym nic nie napisała

U nas wszystko na pełnych obrotach. Pomału zaczynamy się pakować bo 28.09 wprowadzamy się do mieszkania roboty jest przy tym w ch.j a jeszcze wszystko musze dostosowac do Małego więc lekko nie jest. Tż od wczoraj już w pracy, także w ogóle hardkor

Wczoraj byliśmy na usg brzuszka i wsio ok, dziś idziemy na usg bioderek a jutro mamy wizytę u pediatry bo polożna dzowniła i mi załatwiła bo jak pytałam się w rejestracji to najbliższy termin do naszej pani doktror to połowa października

A idziemy bo Adas ma ostatnio baaaaaaaaardzo smierdzące, wodniste kupki i strasznie ,,jeździ" mu po brzuszku, na szczęscie nie płacze przy tym więc ten brzeszek go nie boli - biegunka to raczej nie jest, bo kupek nie jest jakoś więcej tylko są bardzo wodniste. No i chyba ma ten nieszczęsny refluks - ulewa, nie chce mu sie odbijać, jak się go nosi do odbicia to słychać często jak mu to jedzonko podchodzi do gardła a on to łyka z powrotem. Do tego jak lezy już i śpi to strasznie się krzywi, popłakuje, a czasami tak go chyba pali że aż się budzi

No i w niedzielę skończył miesiąc
:
powodzenia w pakowaniu
i za miesiąc

Cytat:
Przesylamy dobre fluidy

ja zdążyłam poprasować z małym obok w leżaczku, podobała mu się para
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:42   #2652
skylie
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42850545]Tari my też od zapłodnienia, niedługo minie rok... Zagrożona ciaza, polog, kłótnie i kryzys. Szkoda gadać :P Ale myślę, ze za jakis czas wrócimy do tego, tylko najpierw muszę obejrzeć jakieś filmiki instruktażowe, bo zapomniałam jak to sie robi...

To jak z jazda na rowerze- wskakujesz na siodelko i jedziesz Mala jedziesz

WOJTUŚ
Stary 2013-09-17, 14:51   #2653
AgaPlast
Zadomowienie

ewusia mocne kciuki

Mała obudzona teraz lezy na kocyku i cos tam do mnie gada

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

i zdjecie mojego lwiątka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bi.jpg (104,5 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez AgaPlast
Czas edycji: 2013-09-17 o 14:54
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:52   #2654
taribari
Zadomowienie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

Pisałyście o nieodbieraniu domofonu. Ja też nie odbieram, bo albo ulotki albo ostrzenie noży albo pytają czy jestem gotowa na koniec świata. No i tym sposobem nie wpuściłam ostatnio teściowej i się błąkała po osiedlu godzinę ma nauczkę żeby się zapowiadać

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-09-17, 14:53   #2655
skylie
Wtajemniczenie

Obejrzalam fotki z wczoraj i musze stwierdzic ze dzieciaczki nam sie udaly na watku. Wszytskie sliczne

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-09-17 o 15:02
Stary 2013-09-17, 14:54   #2656
Konto usunięte

co do wrośnięcia spirali w główkę czy w ogóle ciąż ze spiralami to ... chyba i jedynie w takim przypadkach jak została źle założona lub się jakoś przemieściła .. dlatego robi sie kontrolne usg, jeśli wszystko jest ok to nie ma przecież takiej możliwości!!!

mojemu małemu dzisiaj coś się pokićkało i śpi max po 40 minut, godzince ... ale budzi się bez krzyku tylko sobie ciamka piąstki
Stary 2013-09-17, 15:00   #2657
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
ewusia mocne kciuki

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

i zdjecie mojego lwiątka
A gdzie zdjecie?

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

Pisałyście o nieodbieraniu domofonu. Ja też nie odbieram, bo albo ulotki albo ostrzenie noży albo pytają czy jestem gotowa na koniec świata. No i tym sposobem nie wpuściłam ostatnio teściowej i się błąkała po osiedlu godzinę ma nauczkę żeby się zapowiadać

Ja mam przyciszony domofon i wylaczony dzwonek i wibracje w telefonie bo juz zaczelo sie to przy Wojtku, ze jak szedl spac to wtedy wszyscy mieli do mnie pilny biznes tesciowa oczywiscie sie obrazila bo sadzi ze tylko od niej nie chce odbierac telefonow i nie da sie przetumaczyc ze nie zlysze bo mam wylaczony dzwonek

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42851013]co do wrośnięcia spirali w główkę czy w ogóle ciąż ze spiralami to ... chyba i jedynie w takim przypadkach jak została źle założona lub się jakoś przemieściła .. dlatego robi sie kontrolne usg, jeśli wszystko jest ok to nie ma przecież takiej możliwości!!!

mojemu małemu dzisiaj coś się pokićkało i śpi max po 40 minut, godzince ... ale budzi się bez krzyku tylko sobie ciamka piąstki [/QUOTE]

No wlasnie podobno jest szansa ze sie przemiesci/ przesunie/ przekrzywi i wtedy latwo o ciaze bo nie jest juz tak skuteczna

40 min to w sam raz na Chodakowska

WOJTUŚ
Stary 2013-09-17, 15:01   #2658
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
ewusia mocne kciuki

i zdjecie mojego lwiątka
Sliczności

Wiecie,że mój Fi ma już w ok. 80% brązowe oczy?

Właśnie odciągam pokarm- 40 min. już jedną pierś - musiałam wymasować grudy po moim wspaniałym KP.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:02   #2659
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe

My chwilowo tak W sumie na razie był raz

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy na usg brzuszka i wsio ok, dziś idziemy na usg bioderek a jutro mamy wizytę u pediatry bo polożna dzowniła i mi załatwiła bo jak pytałam się w rejestracji to najbliższy termin do naszej pani doktror to połowa października
Brawa za miesiąc i usg brzuszka, za bioderka

Cytat:
tak,tam gdzie jest dziecko bo jakos niewyobrazam sobie isc do obok- rodziców :brzyda l:

Cytat:
Przesylamy dobre fluidy
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:04   #2660
Ewusia709
Zadomowienie

Dziewczyny prosimy o kciuki, jesteśmy w szpitalu. Tymuś w nocy miał bezdech, przestał się ruszać i oddychać na kilka sekund. Tż nie spał i go wziął na ręce, Tymuś byl bezwladny, widać było ze się męczy aby złapać oddech, oddychal bardzo płytko, szybko wezwaliśmy karetkę. Teraz Tymuś normalnie oddycha i wszystko wydaje się ok, jesteśmy na obserwacji i robią badania. Zostajemy napewno do jutra i nie wiem co dalej bo nikt nic nie mówi

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:05   #2661
sarna405
Zadomowienie

hejka dziś byłam u pediatry i mały przybiera na wadze chodź tak krótko doi i często. W 9 dni przyprał 380g i mówiła ze ładnie nabiera. Jestem trochę zła bo dostał wysypki pod szyjką i na zgięciach pod łokciami. I teraz nie wiem czy od proszku DZIDZIUS mówiła zebym używała BIAŁY JELEŃ, czy od jedzenia bo trochę duzo nabiału jadłam. I kazała nie kapać w mydle bambino i oliwką smarować tylko kupić oliatum. TAK tylko terz nie będe wiedziala od czego ma tą wysypke...nabiał odstaiony zobaczymy...JA myslalam że to potówki bo cały czas ma zgięte raczki i wiadomo pod szyjka też nie bardzo skóra ma czym oddychać.

No i na głowce ma krwiczka widziałam ze ma guzka powinien mu się wchłonac mam isć zobaczyc w piatek czy się zmniejsza. I yta mnie czy go nie upusciłam masakra bo na wypisie nic nie ma i połozna nie odnototowała. bO TAK GO BADALA. A ja zapomnialam powiedzieć. OHHH
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:07   #2662
d0tkaaa
Zakorzenienie

niewiem on mowił ze sa takie wlasnie przypadki ze wrasta i tyle nie mowił ze jak zle zalozona albo coś..

Wlasnie ja zapomnialam o dopajaniu ... ale rumankiem pogardzila ale wody ml wypila .. ile dziennie moga dzieci pić? i jak rozpoznac ze dziecko chce pić tzn pomiedzy mm?

Kejt.. bo zaczelam ja dokarmiać bo jej nie wystarczało.. pozniej jak poczuła ze lzej leci to wkurzala sie przy cycku ale walczylam i dawalam jej troche tego i troche tego .. pozniej w piątek dawalam jej caly dzien mm .. na noc jak chcialam ja piersia karmic to tz przyjechał z makiem i namawiał mnie na niego ( tak dobrze czytacie.. namawiał mnie na maka 15 minut bo upieralam sie ze karmie piersia) no ale zapach zwyciezył .. a w weekend wesele no to mama ja karmila w niedziele tez.. mialam troche odciagnietego mleka ale okropnie wygladało w lodowce takie dwuwarstwowe zreszta mama sie przejmowala jak to zagrzac zeby nie zagotowac i wogole .. pozniej w pon rano dalam jej cyca to tyle nerwow ja i mnie to kosztowało ze tz wstał i sam poszedl jej mleczko zrobic .. dla mnie Wygodniej jej dawac mm tak jak pisalam,spi lepiej moge ja zostawić z mama i wyjsc .. dla mnie duzo plusów i nie uwazam ze mleko to samo zło.. ciesze sie ze wytrzymalam dwa miesiace bo w ciazy wogole myslalam ze wytrzymam z tydzien... dla mnie kp jest dla wytrwałych ..zreszta tez jak widzialam jak sie wkurza przy cycusiu to bezsensu to bylo.. ile nerwow mnie to kosztowało juz pod koniec to lepiej Niuni dawac mm...

hm niepamietam czy pytalam czy wasze pociechy jedza ze smoczka 1 czy juz 2?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:08   #2663
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
ewusia mocne kciuki

i zdjecie mojego lwiątka
fajne lwiątko

Synek
Stary 2013-09-17, 15:09   #2664
d0tkaaa
Zakorzenienie

do ilu sie oczy zmieniaja? bo moj tz chodzi i narzeka ze mala niewiadomo po kim ma niebieskie

Zuza

Razem
Stary 2013-09-17, 15:12   #2665
Ewusia709
Zadomowienie

Przepraszam piszę z tel i dwa razy mi się post wysłał bo jakoś się wszystko zacina. Dziękujemy za kciuki

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:12   #2666
d0tkaaa
Zakorzenienie

a czemu uwazacie ze przy dziecku w jednym pokoju nie bardzo o sexik? wiadomo trzeba być ciszej troszke ... no ale? chodzi mi o takie małe dziecko a nie wieksze..

wiecie co zauwazylam .. jak biore mala do odbijania i trzymam ja wiadomo jak za głowke i pare palców mam na jej szyji no wiecie o co chodzi i ona jak ma głowe w bok przewroconą to czuje za uchem na szyji tak jakby gulke/kulke.. na zyle chyba... po jednej stronie i niewiem czy to dlatego ze jak ma glowe w bok czy co?? bo jak ma na prosto to tego nie ma...

Zuza

Razem
Stary 2013-09-17, 15:21   #2667
AgaPlast
Zadomowienie

magnolia daj znac co ci pediatra powiedział bo Bianka ma tak samo do tego te kupy lekko zielone i duzo śluzu.a wizyta dopiero w pon.
twee ja spacer w deszczu jak najbardziej ale raz ze to jest mega ulewa dwa jest zimne wiatrzysko a trzy ja nie mam zadnych ciuchów na taka pogode nawet parasola
rockyyyza chcrzciny
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:27   #2668
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
do ilu sie oczy zmieniaja? bo moj tz chodzi i narzeka ze mala niewiadomo po kim ma niebieskie
z tego co zsłyszałam, to do roku mój alek też ma niebieskie, dzieci generalnie rodzą się z granatowymi oczkami, dopiero później najbierają ostatecznego koloru
Cytat:
twee ja spacer w deszczu jak najbardziej ale raz ze to jest mega ulewa dwa jest zimne wiatrzysko a trzy ja nie mam zadnych ciuchów na taka pogode nawet parasola
no to wierzę, że wam się nie chciało, u nas wczoraj siąpiło, a pod koniec spaceru padało konkretnie, ale byłam z tżtem, więc on trzymał parasol

Dziewczyny, moge wypić magnez w tabletkach musujących? Bo tak mi się chce, że szok, a nie wiem czy można

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
a czemu uwazacie ze przy dziecku w jednym pokoju nie bardzo o sexik? wiadomo trzeba być ciszej troszke ... no ale? chodzi mi o takie małe dziecko a nie wieksze..

wiecie co zauwazylam .. jak biore mala do odbijania i trzymam ja wiadomo jak za głowke i pare palców mam na jej szyji no wiecie o co chodzi i ona jak ma głowe w bok przewroconą to czuje za uchem na szyji tak jakby gulke/kulke.. na zyle chyba... po jednej stronie i niewiem czy to dlatego ze jak ma glowe w bok czy co?? bo jak ma na prosto to tego nie ma...
My to się w ogóle na dywan chyba przeniesiemy, b łóżko mamy tragiczne - jeden wielki skrzek

Co do guli - nie pomogę, bo u alka nie zauważyłam
Stary 2013-09-17, 15:28   #2669
sarna405
Zadomowienie

i wczoraj odpadł nam kikut z pępka
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:29   #2670
fiazo
Zakorzenienie

tatuś wrócił, zmywamy się z kompa

aaa bilirubina 3,40 czyli dalej czekamy aż spadnie by móc szczepić

Synek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości