|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
to jak już umie siedzieć, w sensie się nie przewraca na boki jak się go posadzi, można wprowadzać posiłki stałe. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42850141]Dziewczyny jeszcze jedno, dziabanko uskuteczniacie w pokoju, gdzie jest dziecko? Bo nie bardzo wiem, jak to rozegrac, jak już mi wróci ochota za 150 lat... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] My dziabanka nie uskutecznialiśmy jako takiego od zapłodnienia bo czuję się jak dziewica, ale jak się miziamy to obok. Kiedyś młody się obudził, spojrzał na nas i zasłonił sobie oczy rękoma. Zaczęliśmy się tak z tego śmiać że nastrój na amory przeszedł Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2642 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
za czyste płucka i gardło[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42848054]Ależ paskudna pogoda :/ Już w tym sezonie 3. raz puściłam piec, jak dostaniemy rachunek za gaz to pójdziemy z torbami, ale na Małym nie mogę oszczędzać. Już zeszłej zimy dość dużo grzaliśmy, bo raz sobie chciałam pooszczędzać w styczniu i nieźle to odchorowałam (a byłam w ciąży...). Jezu nie cierpię tego. Czasami się zastanawiam, czy nie wyłączyć domofonu. Niespodziewanych gości nie miewamy, mama i tata znają kod, a ulotkarze mnie mega wnerwiają - ja wiem, taka praca, ale czemu kurde zawsze wybiorą moje mieszkanie??? (nie jest ani pierwsze ani ostatnie na liście). Dodatkowo niedawno zepsuli mi skrzynkę (odpadła mi ta klapka) i jestem już na nich totalnie wściekła. A tak poza tym to jak się nikogo nie spodziewam, to często nie odbieram domofonu :P [/QUOTE] ja mam odłożony więc nikt do nas nie dzwoni i ze starszakiem też tak robiłam Cytat:
Trzymam kciuki za Tymusia !!! |
||
|
|
|
#2643 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42848054] Jezu nie cierpię tego. Czasami się zastanawiam, czy nie wyłączyć domofonu. Niespodziewanych gości nie miewamy, mama i tata znają kod, a ulotkarze mnie mega wnerwiają - ja wiem, taka praca, ale czemu kurde zawsze wybiorą moje mieszkanie??? (nie jest ani pierwsze ani ostatnie na liście). Dodatkowo niedawno zepsuli mi skrzynkę (odpadła mi ta klapka) i jestem już na nich totalnie wściekła. A tak poza tym to jak się nikogo nie spodziewam, to często nie odbieram domofonu :P [/QUOTE] no ja podobnie jak sie nie spodziewam to nie odbieram Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czekamy na zdjęcia fajnie marszczy czoło, mój też tak robił ja już zjadłam biedronkowe z promocji na obiad schabowe kolacja pizza z biedronki a deser to ciasto i tort chrzcinowy-ostatnia pocja Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42850141]Dziewczyny jeszcze jedno, dziabanko uskuteczniacie w pokoju, gdzie jest dziecko? Bo nie bardzo wiem, jak to rozegrac, jak już mi wróci ochota za 150 lat... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]my mieliśmy ostatnio przy małym-był w łóżeczku, ale jakoś dziwnie, nie bede wiecej tego praktykować ewusia
|
||||||
|
|
|
#2644 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42850141]Dziewczyny jeszcze jedno, dziabanko uskuteczniacie w pokoju, gdzie jest dziecko? Bo nie bardzo wiem, jak to rozegrac, jak już mi wróci ochota za 150 lat... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Mi raczej dziwnie by było przy Mai, więc pewnie w drugim pokoju
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
d0tkaaa
Przy mm dopaja się dziecko. Ja daję wode/herbatę koperkową/herbatę rumiankową. Brawa za zdrową kapę
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, trzymam kciuki!!
Twee śliczny Alik Perse, w tym samym pokoju. Fi nic nie jest w stanie obudzić. gorzej jak sam stęka przez sen, bo mam zbyt dużą podzielność uwagi ![]() My po szczepieniu. ale był ryk... kolejne 30.10. inna pediatra widziała Fi, powiedziała, że ma za krótkie wędzidełko, stąd też problemy z kp. Dostaliśmy skierowanie do laryngologa. I powiedziała, że ma podwyższone napięcie mięśniowe i jak przy następnym szczepieniu się nie zmieni, to da skierowanie do neurologa lub poradni rehabilitacyjnej. I nie spodobał jej się oddech Fi jak jest zdenerwowany (robi jak osiołek), ale ma tak od zawsze, więc spoko. Osłuchowo ok. mam nadzieję, że nie będzie gorączki ![]() Dotka, a dlaczego już nie karmisz piersią? Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2013-09-17 o 14:30 |
|
|
|
#2647 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Chyba nie ma nic piękniejszego od uśmiechu dziecka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2648 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Tari my też od zapłodnienia, niedługo minie rok... Zagrożona ciaza, polog, kłótnie i kryzys. Szkoda gadać :P Ale myślę, ze za jakis czas wrócimy do tego, tylko najpierw muszę obejrzeć jakieś filmiki instruktażowe, bo zapomniałam jak to sie robi...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2649 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
i kciuki za bioderka. ps,prosze się pochwalić prezentami ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42849546] Pytanie: trzymacie jeszcze maluchom glowe? Ja asekuracyjnie tak, ale Artus już pięknie ja sam trzyma, nie wiem, kiedy mogę ja puścić już całkiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja trzymam,bo mój Szkodnik ma dopiero 4 tygodnie ![]() |
||
|
|
|
#2650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42850141]Dziewczyny jeszcze jedno, dziabanko uskuteczniacie w pokoju, gdzie jest dziecko? Bo nie bardzo wiem, jak to rozegrac, jak już mi wróci ochota za 150 lat... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] My tam gdzie nas ochota najdzie. Jesli mala jest w pokoju to nie przeszkadza pod warunkiem ze spi. Trzeba tylko sie pilnowac zeby byc niezbyt glosno ![]() Przy Wojciechu za to nie wyobrazam sobie Juz za duzy
|
|
#2651 | |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42849546] Oli a kiedy widać, ze dziecko chce siadać? [/QUOTE] ja nie Oli ale odpiszę, wtedy kiedy samo będzie gotowe, tzn samo sobie usiądzie nie sadzajcie sami okładając poduszkami bo to zbyt duże obciązenie dla kręgosłupaCytat:
i za miesiąc ja zdążyłam poprasować z małym obok w leżaczku, podobała mu się para
|
|
|
|
|
#2652 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42850545]Tari my też od zapłodnienia, niedługo minie rok... Zagrożona ciaza, polog, kłótnie i kryzys. Szkoda gadać :P Ale myślę, ze za jakis czas wrócimy do tego, tylko najpierw muszę obejrzeć jakieś filmiki instruktażowe, bo zapomniałam jak to sie robi...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] To jak z jazda na rowerze- wskakujesz na siodelko i jedziesz Mala jedziesz
|
#2653 |
|
Zadomowienie
|
ewusia mocne kciuki
Mała obudzona teraz lezy na kocyku i cos tam do mnie gada---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- i zdjecie mojego lwiątka
http://www.suwaczki.com/tickers/bhywdf9h5rlx9gfe.png http://babystrology.com/tickers/baby...=3&babycount=1 Edytowane przez AgaPlast Czas edycji: 2013-09-17 o 14:54 |
|
|
|
#2654 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Pisałyście o nieodbieraniu domofonu. Ja też nie odbieram, bo albo ulotki albo ostrzenie noży albo pytają czy jestem gotowa na koniec świata. No i tym sposobem nie wpuściłam ostatnio teściowej i się błąkała po osiedlu godzinę ma nauczkę żeby się zapowiadać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2655 |
|
Wtajemniczenie
|
Obejrzalam fotki z wczoraj i musze stwierdzic ze dzieciaczki nam sie udaly na watku. Wszytskie sliczne
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-17 o 15:02 |
|
|
|
#2656 |
|
Konto usunięte
|
co do wrośnięcia spirali w główkę czy w ogóle ciąż ze spiralami to
mojemu małemu dzisiaj coś się pokićkało i śpi max po 40 minut, godzince ... ale budzi się bez krzyku tylko sobie ciamka piąstki
|
|
|
|
#2657 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
Ja mam przyciszony domofon i wylaczony dzwonek i wibracje w telefonie bo juz zaczelo sie to przy Wojtku, ze jak szedl spac to wtedy wszyscy mieli do mnie pilny biznes tesciowa oczywiscie sie obrazila bo sadzi ze tylko od niej nie chce odbierac telefonow i nie da sie przetumaczyc ze nie zlysze bo mam wylaczony dzwonek ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42851013]co do wrośnięcia spirali w główkę czy w ogóle ciąż ze spiralami to mojemu małemu dzisiaj coś się pokićkało i śpi max po 40 minut, godzince ... ale budzi się bez krzyku tylko sobie ciamka piąstki [/QUOTE]No wlasnie podobno jest szansa ze sie przemiesci/ przesunie/ przekrzywi i wtedy latwo o ciaze bo nie jest juz tak skuteczna 40 min to w sam raz na Chodakowska
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie,że mój Fi ma już w ok. 80% brązowe oczy? ![]() Właśnie odciągam pokarm- 40 min. już jedną pierś - musiałam wymasować grudy po moim wspaniałym KP.
|
|
|
|
|
#2659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42850141]Dziewczyny jeszcze jedno, dziabanko uskuteczniacie w pokoju, gdzie jest dziecko? Bo nie bardzo wiem, jak to rozegrac, jak już mi wróci ochota za 150 lat...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] My chwilowo tak ![]() Cytat:
za bioderkaCytat:
|
||
|
|
|
#2660 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny prosimy o kciuki, jesteśmy w szpitalu. Tymuś w nocy miał bezdech, przestał się ruszać i oddychać na kilka sekund. Tż nie spał i go wziął na ręce, Tymuś byl bezwladny, widać było ze się męczy aby złapać oddech, oddychal bardzo płytko, szybko wezwaliśmy karetkę. Teraz Tymuś normalnie oddycha i wszystko wydaje się ok, jesteśmy na obserwacji i robią badania. Zostajemy napewno do jutra i nie wiem co dalej bo nikt nic nie mówi
|
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
hejka dziś byłam u pediatry i mały przybiera na wadze chodź tak krótko doi i często. W 9 dni przyprał 380g i mówiła ze ładnie nabiera. Jestem trochę zła bo dostał wysypki pod szyjką i na zgięciach pod łokciami. I teraz nie wiem czy od proszku DZIDZIUS mówiła zebym używała BIAŁY JELEŃ, czy od jedzenia bo trochę duzo nabiału jadłam. I kazała nie kapać w mydle bambino i oliwką smarować tylko kupić oliatum. TAK tylko terz nie będe wiedziala od czego ma tą wysypke...nabiał odstaiony zobaczymy...JA myslalam że to potówki bo cały czas ma zgięte raczki i wiadomo pod szyjka też nie bardzo skóra ma czym oddychać.
No i na głowce ma krwiczka widziałam ze ma guzka powinien mu się wchłonac mam isć zobaczyc w piatek czy się zmniejsza. I yta mnie czy go nie upusciłam
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
niewiem on mowił ze sa takie wlasnie przypadki ze wrasta i tyle nie mowił ze jak zle zalozona albo coś..
Wlasnie ja zapomnialam o dopajaniu ... ale rumankiem pogardzila ale wody ml wypila .. ile dziennie moga dzieci pić? i jak rozpoznac ze dziecko chce pić tzn pomiedzy mm? Kejt.. bo zaczelam ja dokarmiać bo jej nie wystarczało.. pozniej jak poczuła ze lzej leci to wkurzala sie przy cycku ale walczylam i dawalam jej troche tego i troche tego .. pozniej w piątek dawalam jej caly dzien mm .. na noc jak chcialam ja piersia karmic to tz przyjechał z makiem i namawiał mnie na niego ( tak dobrze czytacie.. namawiał mnie na maka 15 minut bo upieralam sie ze karmie piersia) no ale zapach zwyciezył .. a w weekend wesele no to mama ja karmila w niedziele tez.. mialam troche odciagnietego mleka ale okropnie wygladało w lodowce takie dwuwarstwowe zreszta mama sie przejmowala jak to zagrzac zeby nie zagotowac i wogole .. pozniej w pon rano dalam jej cyca to tyle nerwow ja i mnie to kosztowało ze tz wstał i sam poszedl jej mleczko zrobic .. dla mnie Wygodniej jej dawac mm tak jak pisalam,spi lepiej moge ja zostawić z mama i wyjsc .. dla mnie duzo plusów i nie uwazam ze mleko to samo zło.. ciesze sie ze wytrzymalam dwa miesiace bo w ciazy wogole myslalam ze wytrzymam z tydzien... dla mnie kp jest dla wytrwałych ..zreszta tez jak widzialam jak sie wkurza przy cycusiu to bezsensu to bylo.. ile nerwow mnie to kosztowało juz pod koniec to lepiej Niuni dawac mm...hm niepamietam czy pytalam czy wasze pociechy jedza ze smoczka 1 czy juz 2? |
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne lwiątko |
|
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
do ilu sie oczy zmieniaja? bo moj tz chodzi i narzeka ze mala niewiadomo po kim ma niebieskie
|
|
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam piszę z tel i dwa razy mi się post wysłał bo jakoś się wszystko zacina. Dziękujemy za kciuki
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu uwazacie ze przy dziecku w jednym pokoju nie bardzo o sexik? wiadomo trzeba być ciszej troszke ... no ale? chodzi mi o takie małe dziecko a nie wieksze..
wiecie co zauwazylam .. jak biore mala do odbijania i trzymam ja wiadomo jak za głowke i pare palców mam na jej szyji no wiecie o co chodzi i ona jak ma głowe w bok przewroconą to czuje za uchem na szyji tak jakby gulke/kulke.. na zyle chyba... po jednej stronie i niewiem czy to dlatego ze jak ma glowe w bok czy co?? bo jak ma na prosto to tego nie ma... |
|
|
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
magnolia daj znac co ci pediatra powiedział bo Bianka ma tak samo do tego te kupy lekko zielone i duzo śluzu.a wizyta dopiero w pon.
twee ja spacer w deszczu jak najbardziej ale raz ze to jest mega ulewa dwa jest zimne wiatrzysko a trzy ja nie mam zadnych ciuchów na taka pogode nawet parasola ![]() rockyyyza chcrzciny
|
|
|
|
#2668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój alek też ma niebieskie, dzieci generalnie rodzą się z granatowymi oczkami, dopiero później najbierają ostatecznego koloru![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, moge wypić magnez w tabletkach musujących? Bo tak mi się chce, że szok, a nie wiem czy można ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() Co do guli - nie pomogę, bo u alka nie zauważyłam
|
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
i wczoraj odpadł nam kikut z pępka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

ja na chwile bo u nas tez chyba lekki skok ktory sie objawia tym ze w dzien Zuzia ma drzemki po 10 minut .. o ile wogole...
ale na szczescie nie jest markotna ( tylko trochu-da sie wytrzymac) za to w nocy spi super.. wiec jej wybaczam:P kijowa pogoda to stwierdzilam ze wlacze lapka i moze coś Was pocytuje.. caly czas na tel czytam co piszecie ale jakos tak nie mam czasu pisac.. pocytuje o ile sie szoguno nie obudzi bo usnela dopiero . wiec pewnie mam z 8 minut
) dostalam tabletki tzn recepte ale nie bede ich wykupywać bo skutkiem ubocznym jest zmniejszenie libido i tycie wiec zostane przy extra cienkich gumkach
i ze spirala to wytwarza stan zapalny w pochwie itp..wiec podziekuje... no i przepraszam was ze ja tylko o sobie.. szoguno sie obudził :P
świr!! 
Także bardzo dziękuje mam nadzieję, że nikt z domowników (bo wszyscy chorzy) Go nie zarazi
za czyste płucka i gardło
Ciacho upieczone będziem świętować