Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 18:11   #1921
coffee
and cigarettes

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;42853776]Wiesz, zawsze jest taka możliwość, ale odnośnie każdej decyzji, którą się podejmuje. Ale ja raczej jestem dość silnie przekonana do tej decyzji i raczej nie wyobrażam sobie, że coś mogłoby ją zmienić. Fakt faktem, jakby mnie już wybrali, pewnie bym się bała, bo to by było coś nowego, ale wątpie, że na tym etapie bym się już wycofała, właśnie przez to robienie nadziei komuś.

[/QUOTE]
Jak idę jednego dnia oddać krew, z pełnym przekonaniem, że chcę to jednak mniejsze jest prawdopodobieństwo, że zmienię diametralnie pogląd na tę sprawę w ciągu godziny.
Ja też "wątpię" bym się wycofała kiedykolwiek mając świadomość ważności mojego szpiku. Ale cóż, dla mnie "wątpię, bym to zrobiła" leży zbyt daleko od "na pewno tego nie zrobię". A niestety takiej pewności nie mogę mieć, nie wiem, co będzie w przyszłości, nie wiem czy w przyszłości nie stanę się zrzędliwą babą mającą w pupie wszystkie inne istoty żywe.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:14   #1922
patiasym
Zakorzenienie

już był kiedyś taki wątek i tam się wypowiedziałam. też chciałabym, żeby z moich surowców wtórnych wzięto co się da, a resztę oddano studentom medycyny, ewentualnie na human body exhibition. można też przerobić na paszę dla zwierząt. jakby się już nic z tego nie dało - spalić, a z popiołem zrobić to co z bohaterką filmu goodbye lenin, w całkowitej ostateczności pochować nago, bez trumny
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:22   #1923
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
już był kiedyś taki wątek i tam się wypowiedziałam. też chciałabym, żeby z moich surowców wtórnych wzięto co się da, a resztę oddano studentom medycyny, ewentualnie na human body exhibition. można też przerobić na paszę dla zwierząt. jakby się już nic z tego nie dało - spalić, a z popiołem zrobić to co z bohaterką filmu goodbye lenin, w całkowitej ostateczności pochować nago, bez trumny
Ciekawe, jak wygląda wtedy ostatnie pożegnanie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:24   #1924
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
gdyby tak wszystkich chować, to byłoby niezłe zanieczyszczenie środowiska gruntowo-wodnego, ludzie myślcie
Stary 2013-09-17, 18:29   #1925
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość

i jak i kto niesie zwłoki

co jak co, ale ja wolałabym oszczędzić rodzinie widoku mojego nagiego, martwego ciała.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:33   #1926
Porcelain Doll
Przyczajenie

A mnie strasznie dziwią dzisiejsze nastolatki. Usłyszałam dzisiaj jedna taką dziewczynę (14 lat bodajże). Opowiadała o jakimś starciu z policją i oczywiście dumnie powiedziała, że "była czysta". Byłam w szoku. Może jestem zacofana, może teraz picie/ćpanie to jakieś wyznaczniki lansu
Porcelain Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:33   #1927
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
i jak i kto niesie zwłoki

co jak co, ale ja wolałabym oszczędzić rodzinie widoku mojego nagiego, martwego ciała.
i pomyśleć, że dawniej przez bodajże 3 dni ciało zmarłego musiało leżeć w domu, by móc się z nim w ten sposób pożegnać :P

trumny przede wszystkim izolują zwłoki od podłoża, bez nich związki organiczne migrowałyby o wiele szybciej wgłąb, do wód gruntowych.
Stary 2013-09-17, 18:38   #1928
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Porcelain Doll Pokaż wiadomość
A mnie strasznie dziwią dzisiejsze nastolatki. Usłyszałam dzisiaj jedna taką dziewczynę (14 lat bodajże). Opowiadała o jakimś starciu z policją i oczywiście dumnie powiedziała, że "była czysta". Byłam w szoku. Może jestem zacofana, może teraz picie/ćpanie to jakieś wyznaczniki lansu
ja wczoraj, stojąc w korytarzu słyszałam jak w mieszkaniu dziewczyna mówi do kogoś "i jak ja pójdę spać, taka na***na?" Znam tę dziewczynę, miałam z nią praktyki, dziewczyna jest w 2 gimnazjum
Stary 2013-09-17, 18:40   #1929
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
gdyby tak wszystkich chować, to byłoby niezłe zanieczyszczenie środowiska gruntowo-wodnego, ludzie myślcie
Cytat:
po pierwsze podałam to jako ostateczność i inne rozwiązania wolałabym w takiej kolejności w jakiej je wymieniłam, po drugie nie sądzę, by tak wielu było chętnych na taki typ pochówku po trzecie nie chciałabym by to odbyło się na cmentarzu - raczej w lesie, tam dosyć jest padłej zwierzyny; po czwarte wreszcie nie chciałabym by w tym uczestniczyła rodzina

ostatnie pożegnanie? niech moja rodzina i przyjaciele spotkają się w knajpie i przy piwku lub czym tam chcą i powspominają mnie. mogą potańczyć - oby nie było smutno. pieniądze z zasiłku pogrzebowego niech oddadzą na organizację opiekującą się zwierzętami lub broniącą praw człowieka albo lgbt. i to by było na tyle
Stary 2013-09-17, 18:48   #1930
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
po pierwsze podałam to jako ostateczność i inne rozwiązania wolałabym w takiej kolejności w jakiej je wymieniłam, po drugie nie sądzę, by tak wielu było chętnych na taki typ pochówku po trzecie nie chciałabym by to odbyło się na cmentarzu - raczej w lesie, tam dosyć jest padłej zwierzyny; po czwarte wreszcie nie chciałabym by w tym uczestniczyła rodzina

ostatnie pożegnanie? niech moja rodzina i przyjaciele spotkają się w knajpie i przy piwku lub czym tam chcą i powspominają mnie. mogą potańczyć - oby nie było smutno. pieniądze z zasiłku pogrzebowego niech oddadzą na organizację opiekującą się zwierzętami lub broniącą praw człowieka albo lgbt. i to by było na tyle
ciekawa jestem co na takie praktyki (tzn. chowanie poza cmentarzem) polskie prawo. Czy jest to w ogóle dopuszczalne?
Stary 2013-09-17, 18:54   #1931
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:

Zakładając, że Twoi rodzice, ewentualne dzieci i inni bliscy, będą żyć, to bardzo egoistyczne i odrealnione, co piszesz. Zastanów się, ilu osobom byłoby przykro, że nie mogli Cię pożegnać, tak, jak się to zwyczajnie robi. Pochówek poza cmentarzm, jest chyba nielegalny w Polsce? O tych pieniądzach na konkretny cel, jakim jest pochówek....,po to one są i wolałabym, żeby ludzie je na to wydawali a nie na jakieś organizacje. Równie mogą wziąć sobie do kieszeni a babkę zakopać na działce, w parku albo wrzucić do rzeki .
Stary 2013-09-17, 18:54   #1932
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
ciekawa jestem co na takie praktyki (tzn. chowanie poza cmentarzem) polskie prawo. Czy jest to w ogóle dopuszczalne?
Nie jest dopuszczalne rozsypywanie prochów na działkach itp - dopuszczalne są tylko katakumby i ewentualnie morze. Podejrzewam, że chowanie całego ciała poza cmentarzem też jest bezwzględnie zakazane.

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:54   #1933
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem - a jak poza Polską odwalę kitę, to co?
Stary 2013-09-17, 18:59   #1934
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Osobiście, jakby ktoś z moich najbliższych coś takiego zrobił, to by mi serce pękło. Nie wypbrażam sobie, że np. moja mama nie chciałaby pożegnania od rodziny i być pochowana, jak jakiś pies w lesie.

Stary 2013-09-17, 19:02   #1935
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
myślisz, że w tym względzie poza Polską jest samowolka?
Stary 2013-09-17, 19:06   #1936
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
jakbyś "odwaliła kitę" to mogliby Cię spalić i przywieść prochy do Polski.
Stary 2013-09-17, 19:12   #1937
patiasym
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Zakładając, że Twoi rodzice, ewentualne dzieci i inni bliscy, będą żyć, to bardzo egoistyczne i odrealnione, co piszesz. Zastanów się, ilu osobom byłoby przykro, że nie mogli Cię pożegnać, tak, jak się to zwyczajnie robi. Pochówek poza cmentarzm, jest chyba nielegalny w Polsce? O tych pieniądzach na konkretny cel, jakim jest pochówek....,po to one są i wolałabym, żeby ludzie je na to wydawali a nie na jakieś organizacje. Równie mogą wziąć sobie do kieszeni a babkę zakopać na działce, w parku albo wrzucić do rzeki .
Cytat:
Osobiście, jakby ktoś z moich najbliższych coś takiego zrobił, to by mi serce pękło. Nie wypbrażam sobie, że np. moja mama nie chciałaby pożegnania od rodziny i być pochowana, jak jakiś pies w lesie.
uczepiłaś się tego chowania w lesie jak pies psiego ogona. ok, mogę to usunąć z listy. najprawdopodobniej moje ścierwo pójdzie na części zamienne i jako preparat dla studentów medycyny. pogrzebu i tak nie będzie.
co do pieniędzy - to wolisz by szły na politurowaną trumienkę, pomnik z granitu, kwiaty które zwiędną na drugi dzień i do bezdennej kieszeni księżula? też bym wiele rzeczy wolała, na przykład by kasa z moich podatków nie szła na kościół, stadiony, itepe - no ale idzie.
nie bój nic, pochowają Cię jak chcesz. piszesz "pożegnać, tak, jak się to zwyczajnie robi". zwyczajnie, czyli co? do kościoła nie należę, tradycji nie hołduję. moi rodzice, moja dziewczyna, moi przyjaciele - wszyscy zrozumieją taki sposób jaki wybiorę. niech z Twoim ciałem zrobią co chcesz, pozwól mi by z moim zrobiono to, co ja chcę
Cytat:
jakbyś "odwaliła kitę" to mogliby Cię spalić i przywieść prochy do Polski.
po co wozić kupkę popiołu - lepiej rozsypać gdzie bądź
Stary 2013-09-17, 19:16   #1938
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
uczepiłaś się tego chowania w lesie jak pies psiego ogona. ok, mogę to usunąć z listy. najprawdopodobniej moje ścierwo pójdzie na części zamienne i jako preparat dla studentów medycyny. pogrzebu i tak nie będzie.
co do pieniędzy - to wolisz by szły na politurowaną trumienkę, pomnik z granitu, kwiaty które zwiędną na drugi dzień i do bezdennej kieszeni księżula? też bym wiele rzeczy wolała, na przykład by kasa z moich podatków nie szła na kościół, stadiony, itepe - no ale idzie.
nie bój nic, pochowają Cię jak chcesz. piszesz "pożegnać, tak, jak się to zwyczajnie robi". zwyczajnie, czyli co? do kościoła nie należę, tradycji nie hołduję. moi rodzice, moja dziewczyna, moi przyjaciele - wszyscy zrozumieją taki sposób jaki wybiorę. niech z Twoim ciałem zrobią co chcesz, pozwól mi by z moim zrobiono to, co ja chcę

po co wozić kupkę popiołu - lepiej rozsypać gdzie bądź
łeeee, myślisz, że dostaje się tyle kasy za pogrzeb, by było stać na pomnik z granitu?
w żadnym wypadku, pieniądze ledwo starczają na opłacenie miejsca i załatwienie spraw związanych z pogrzebem, o pomnikach można sobie pomarzyć - na to składa się rodzina.

skoro nie hołdujesz tradycji, a twoi rodzice to szanują to nie widzę sensu tej rozmowy. Ty i Twoi najbliżsi zrobią jak uważasz.
Stary 2013-09-17, 19:21   #1939
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Co się dziewczyno oburzasz? Są cmentarze komunalne i leżą tam też osoby bezwyznaniowe. O siebie się nie boję. Po prostu uważam, że pewne dodatki od państwa skoro są nadany cel, miech na niego idą a nie na schronisko czy sieroty. To tak, jakbym kasę na dziecko, wydawała na coś zupełnie innego. Tylko wtedy by było wielkie oburzenie i na pewno zapukaliby do mnie panowie ze skarbówki. Teksty o ścierwie, odwalaniu kity itp., kojarzą mi się z nastoletnim buntem.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Ona przecież każe rodzinie iść na balety, zero pożegnań. Dla mnie to smutne i tyle.

Stary 2013-09-17, 19:23   #1940
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

No to dałam nowy tag, specjalnie mało gramatyczny

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 19:23   #1941
patiasym
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

dawno już przestałam być nastolatką
odwalanie kity - kojarzy mi się ze świetną piosenką Nohavicy, tez raczej nie nastolatka
z innej beczki - myślicie, że wszyscy wydają becikowe tylko na dziecko? myślę, że wątpię.
Stary 2013-09-17, 19:24   #1942
201604200942
Konto usunięte

patiasym, tak z ciekawości, ile masz lat?
Stary 2013-09-17, 19:25   #1943
nesska10
Raczkowanie

A ja w pełni zgadzam się z patiasym, skoro nie jest wierząca , to po co te całe szopki z cmentarzem, msza itp ? Mój mąż także jest ateistą i odkąd się znamy powtarza , żeby nie chować go na cmentarzu, nie kupować żadnych pomników. Nie chce mszy , księdza, najlepiej "spalić , a proch rozsypać gdzieś pod płotem".
nesska10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 19:25   #1944
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
z innej beczki - myślicie, że wszyscy wydają becikowe tylko na dziecko? myślę, że wątpię.
nie kumam zależności.
Stary 2013-09-17, 19:26   #1945
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
dawno już przestałam być nastolatką
odwalanie kity - kojarzy mi się ze świetną piosenką Nohavicy, tez raczej nie nastolatka
I to w porządku, że mają dodatki i wydają na co innego? Jakbym napisała, że comiesięczne dodatki w kraju gdzie mieszkam, wydaje na co innego, to by pewnie było, że naciągam państwo i niech spłonę na stosie :banghead:.

Stary 2013-09-17, 19:26   #1946
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
patiasym, tak z ciekawości, ile masz lat?
27 niedawno skończylam, stara kobieta już jestem
Stary 2013-09-17, 19:28   #1947
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nesska10 Pokaż wiadomość
A ja w pełni zgadzam się z patiasym, skoro nie jest wierząca , to po co te całe szopki z cmentarzem, msza itp ? Mój mąż także jest ateistą i odkąd się znamy powtarza , żeby nie chować go na cmentarzu, nie kupować żadnych pomników. Nie chce mszy , księdza, najlepiej "spalić , a proch rozsypać gdzieś pod płotem".
a Ty myślisz, że ateiści muszą mieć odprawioną mszę?

dla ludzi niewierzących są cmentarze komunalne, jeśli takiego nie ma w okolicy (tak jak np. u mnie) to parafia ma obowiązek udostępnić miejsce na cmentarzu parafialnym. I nie bój się, nikt Cię nie przeklnie, nikt nie spali Twoich zwłok na stosie, pogrzeb "odprawi" urzędnik i nara.

Tak teraz widzę, że część ludzi niewierzących jest takimi samymi maniakami jak tzw. katole. Bez obrazy, ale sporej części wierzących będzie powiewać, czy masz krzyżyk na grobie czy nie
Stary 2013-09-17, 19:29   #1948
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
nie kumam zależności.
czego? wydawania zasiłku pogrzebowego/becikowego na inny cel? tak jak pisze MonikaFaustyna, i tu i tam to zapomoga celowa.

swoją drogą to często prosi się, by nie wydawać pieniędzy na kwiaty na pogrzebie, tylko na inny cel charytatywny.
Stary 2013-09-17, 19:33   #1949
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Patiasym, nie o to chodzi. Nikt nie jest idealny.
Dokładnie.
Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Nie tylko czystosc przedmalzenska, ale rowniez pewne "zasady" seksu, a takze antykoncepcja. Inna sprawa jest to, ze wiele zakazow/nakazow/ograniczen dotyczy wiekszosci religii i nie widze tego, ze KK jest jakos wybitnie ortodoksyjny.
No, ale jednak dotyczy to seksu. Tak myślę, że ta antykoncepcja to mały pikuś w gruncie rzeczy, skoro nawet niewierzący taką stosują z różnych przyczyn.Trudniejsze jest wg mnie zrozumienie tej religii i w ogóle punktu widzenia, poglądów KK. Nie mówiąc już o przyjęciu ich jako swoich.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
O mamo... Przerażają mnie takie osoby. Moja babcia ciągle mi takie uwagi zwracała. Brudne dziecko, to szczęśliwe dziecko. Byle nie jadło szkła czy chciało zrobić coś równie ryzykownego :-P .
A ja wolę jak dziecko jest czyste. Zwłaszcza w moim towarzystwie, bo jak jest sobie brudne w domu to tam jego i rodziców sprawa. Po prostu wkurza mnie jak matka nie wytrze dzieciaka, on do mnie podchodzi, łapie mnie za ubranie, albo całuje i cała jestem uświniona mieszanką śliny i resztek żarcia.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 19:35   #1950
201604200942
Konto usunięte

Jezu, obślinione dziecko, coś okropnego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości