Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 21:48   #211
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w nowym wątku
Gratuluje serdecznie nowym mamusiom
Dziekuje za polecenie tych kropelek Bobotic.Podajemy je małej i juz tak czesto sie nie pręży.Dziewczyny powiedzcie mi z czego ja powinnam zrezygnowac jesli chodzi o jedzenie-bo dzis rano zauwazyłam ze Lili ma w kupce takie zielone nitki(ponoc to jest przez niewlasciwa moja diete)napisze Wam moje wczorajsze menu:
a wiec na sniadanie 2 kromeczki ciemnego chleba z maslem poledwica i szynka drobiowa,deser to malutka paczka herbatnikow,obiad to gotowane ziemniaki z marchewka i masełkiem,podwieczorek to wafle ryzowe,kolacja bułka grahamka z masłem i szynką,jogurt actiwia z suszoną sliwka.
pare dni wczesniej tez miałam taka sytuacje z kupa wiec zrezygnowałam z surowych warzyw i owocow no ale wychodzi na to ze cos jeszcze jest nie tak z tym moim jedzeniem...co jeszcze mam wyeliminowac?
hmm, może jogurt... ale może być też tak, że po prostu tak ma i już i nic z Twojej siety na to nie wpływa

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny pomęczę jeszcze bułę o śpiworek do spania, bo nie mam koncepcji kompletnie. Możecie wrzucić jakiś link do czegoś co macie i jaki rozmiar
na stronie niemieckiego i irlandzkiego lidla pojawiła się zapowiedź oferty z niemowlęcymi rzeczami, m.in mają być śpiworki a z reguły jest tak, że z tydzień-dwa później to oferta jest w PL
http://www.lidl.ie/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=35248

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Miki dziś zaliczył pierwszy raz restauracje z okazji rocznicy naszego ślubu
załapał się na schabowego

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
mam pytanie - czy wasze maluszki tez maja problem z brzuszkiem? Antek łyka powietrze podczas ssania, je łapczywie jakby ktos mu mial zabrac tego cyca i w wyniku tego bulgota mu w brzuchu , ma gazy.. Kupki robi ładne ale czasem zajmuje mu to wiele czasu i sprawia ogromny wysiłek. Wtedy jest płacz, spięty brzuszek, nie wiem jak mu pomóc tz kupił w aptece espumisan krople dla niemowląt ale jeszcze mu ich nie podałam
a odbijasz po karmieniu, żeby powietrze wyszło górą a nie poszło do jelit? u nas pomaga też noszenie na samolot i ogólnie kładzenie na brzuszku, kropelki mamy (espumisan), ale do tej pory tylko 2 razy podaliśmy

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A jak się ma ohcorniacz na łóżeczku?

ile dziś opisów porodu - Ewacia, Papuga, Madziuchna, brawa dla Was

Papuga - nie zazdroszcze przeżyć ale tż chyba się dobez spisał

co do leżaczków, to sugeruję spojrzeć na te:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...=lezaczek+arti

Inwersja, a u kogo robiłaś USG genetyczne?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 21:48   #212
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Witam sie w kolejnym wątku
Nie za bardzo umiem sie tu wcisnąć ale jestem na bieżąco.

Gratuluje wszystkim już rozpakowanym nowym mamuśkom
Mi do terminu zostało raptem 5 dni ale ten mój syn się chyba nie wybiera na druga stronę brzuszka.
Doszliśmy w końcu do porozumienia w sprawie imienia- mały będzie nazywał sie Wiktor Łukasz- prosimy o dopisanie na pierwszej stronie.

Jutro czeka mnie poważna rozmowa z lokatorem którego musze sie pozbyć do 5 października zaczynam się bać . Prosze o kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No nareszcie się odzywasz
Zastanawiałam się wiele razy, co z Wami

Imię dopisane

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 21:52   #213
marysia_258
Zadomowienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

już 22 a ja nadal nie mogę zebrać się do pakowania

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 21:52   #214
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
U nas Maja też już przed 20tą śpi
Mojej koleżanki córcia chodzi spać ok 12tej 1szej w nocy a później jej śpi do południa. Ona jest z tego strasznie zadowolona
No, a Eda wstaje o 7-8, czasem mu się zdarzy koło 9
Więc może jakbym go o 5 budziła, to by poszedł spać o 20

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 21:53   #215
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie mogę z tym moim ciśnieniem i pulsem
Mierzę - wysokie. Mierzę znów - niskie
To nie mierz

Jeju moje dziecko dziś po szczepionce+ dniu pełnym bieganiny i załatwiania nie spało nic. Mowię doD żeby go położył o 21, jest 22 a on go sobie myje i znów pewnie zaśnie o 23. Nie mam nerwow do chłopa

I jeszcze ta zgaga.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 21:54   #216
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a odbijasz po karmieniu, żeby powietrze wyszło górą a nie poszło do jelit? u nas pomaga też noszenie na samolot i ogólnie kładzenie na brzuszku, kropelki mamy (espumisan), ale do tej pory tylko 2 razy podaliśmy
a to noszenie na samolot to kiedy uskuteczniacie? Bo chyba nie pojedzeniu...
Kurcze, ja właśnie się stresuję tym odbiciem Bo nie zawsze Julek odbija...

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 21:57   #217
logoasia
Zakorzenienie

a moja andzia konczy jutro 2 latka ehh kiedy to minęło...2 lata temu o tej porze biegałam po salonie wokół stołu ze skurczami co minutę
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 21:58   #218
87czarna
Zakorzenienie

Kurcze no... jakoś dziwnie się czuję. Jest mi niedobrze,boli mnie brzuch jak na @ i często mi się stawia...
Ja nie chcę żeby teraz się zaczęło!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 21:58   #219
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Matal przeciez ja mecze bule tylko cos nieskutecznie...musze isc do Kaski na lekcje

Inwersja chce 19stego bo jutro moj 'kochany' tatus ktory przez ost. 20 lat ma mnie w dupie ma urodziny i nie chce mu zrobic takiego prezentu :P a od 19stego moge juz codziennie ale chcialabym sama urodzic i nie pic tych swinstw...bo u nas na pierwszy ogien idzie koktajl z glicerynki...

Tylko mam dziwne przeczucie ze jesli w ogole urodze to moze mi sie udac jutro :P

szkoda ze cie nie zatrzymali ale skoro i tak by nic nie robili to lepiej byc w domu...

Tz trzyma mi reke na brzuchu i wyrokuje ze mam skurcze i bede rodzic po polnocy haha ale cos za czeste te skurcze wiec jak dla mnie Bartosz tam faluje

Marysia trzymam kciuki za pobyt w szpitalu...moze wywolaja wczesniej porod i nie bedziesz musiala byc tam tak dlugo...najwazniejsze ze pod fachowa opieka bedziesz...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 21:58   #220
czaszka_
Zakorzenienie

woow chwile mnie nie bylo a ile opisow porodu
Ewacia ale express!! zazdroszcze
madziuchna super opis porodu
papuga ciesze sie ze wszystko dobrze sie skonczylo jestes dzielnanormal nie sie poplakalam czytajac Twoj opis

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 21:59   #221
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
No, a Eda wstaje o 7-8, czasem mu się zdarzy koło 9
Więc może jakbym go o 5 budziła, to by poszedł spać o 20
no akurat moja córa nie rozpieszcza mnie rano bo pobudki codziennie około 6
Stary 2013-09-17, 22:02   #222
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Co się ze mną dzieje? Rozwyłam się, bo tż wziął bułki kupione dziś, a nie te z wczoraj wieczora i z te z wczoraj jutro będą niedobre. Serio płakałam z 20 minut z tego powodu

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Ha, no i listopadowo-grudniowe zaczęły się rozpakowywać
tez mi się zdarzyło wściekać na tza z tego powodu
a coś mi się zdaje Matal, ze ty jeszcze góra dwa dni i Elenka się wykluje, bo cię takie emocje widzę targają, ze coś musi się juz dziać z hormonkami
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 22:02   #223
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
hmm, może jogurt... ale może być też tak, że po prostu tak ma i już i nic z Twojej siety na to nie wpływa

na stronie niemieckiego i irlandzkiego lidla pojawiła się zapowiedź oferty z niemowlęcymi rzeczami, m.in mają być śpiworki a z reguły jest tak, że z tydzień-dwa później to oferta jest w PL
http://www.lidl.ie/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=35248

załapał się na schabowego

ile dziś opisów porodu - Ewacia, Papuga, Madziuchna, brawa dla Was

Papuga - nie zazdroszcze przeżyć ale tż chyba się dobez spisał

co do leżaczków, to sugeruję spojrzeć na te:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...=lezaczek+arti

Inwersja, a u kogo robiłaś USG genetyczne?
dr Elżbieta Baś-Budecka

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Matal przeciez ja mecze bule tylko cos nieskutecznie...musze isc do Kaski na lekcje

Inwersja chce 19stego bo jutro moj 'kochany' tatus ktory przez ost. 20 lat ma mnie w dupie ma urodziny i nie chce mu zrobic takiego prezentu :P a od 19stego moge juz codziennie ale chcialabym sama urodzic i nie pic tych swinstw...bo u nas na pierwszy ogien idzie koktajl z glicerynki...

Tylko mam dziwne przeczucie ze jesli w ogole urodze to moze mi sie udac jutro :P

szkoda ze cie nie zatrzymali ale skoro i tak by nic nie robili to lepiej byc w domu...

Tz trzyma mi reke na brzuchu i wyrokuje ze mam skurcze i bede rodzic po polnocy haha ale cos za czeste te skurcze wiec jak dla mnie Bartosz tam faluje

Marysia trzymam kciuki za pobyt w szpitalu...moze wywolaja wczesniej porod i nie bedziesz musiala byc tam tak dlugo...najwazniejsze ze pod fachowa opieka bedziesz...
Może jednak coś zrobią przez weekend
W końcu to klinika prywatna, więc pewnie rządzą się swoimi prawami

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-09-17 o 22:11
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 22:02   #224
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
U nas Maja też już przed 20tą śpi
Mojej koleżanki córcia chodzi spać ok 12tej 1szej w nocy a później jej śpi do południa. Ona jest z tego strasznie zadowolona
ciekawe czy bedzie jak bedzie trzeba dziecko do szkoly dac i zmienic przyzwyczajenia

moje spia ok. 20:30-21:30. kiedys zasypialy wczesniej ale i wczesiej sie budzily (nawet 5 rano) wiec wole to niz podziwianie wschodów słonca... ale szybko zasypiają i pewnie jakbym o 19-20 polozyla to tez by zasnely tak samo. spia do 6:30-7:30. arturowi jakbym pozwolila to i do 9 by spał...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-09-17 o 22:05
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 22:05   #225
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
no tak zaraz po jedzeniu to nie, ale już z 20-30 minut po spokojnie mogę ją tak nosić z tym że Hania jest całkowicie nie ulewająca
odbijasz klasycznie, tzn przerzucasz przez ramię? Julek ma tendencje do ulewania? bo można jeszcze na klacie na brzuchu połozyć jak siedzisz w takiej półleżącej pozycji albo w poprzek na kolanach (noga przy głowie wyżej niż noga z pupą).

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
dr Elżbieta Baś-Budecka
znam, pracuje w Madurowiczu, robiła mi raz usg i cóż, orderu za sympatie i przyjazne nastawienie bym jej nie dała

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-09-17, 22:05   #226
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

Samba jutro fajna data, możesz rodzić, nie patrz na tatuśka Moja Lila kończy jutro dwa miesiące już
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 22:06   #227
Madziuchna27
Zakorzenienie

Aaaa! Nie pochwaliłam się! A raczej Julka i TŻ Dziś była u nas pierwsza kąpiel i muszę przyznać, że traumy nie było Julek spokojniutki, zasiurał się do wanienki, potem było troszkę gorzej, bo zrobił kupkę śmierdziuszka na ręczniczek, która zamoczyła też prześcieradełko na przewijaku. Mamy tylko trzy, wszystkie w praniu Trzeba dokupić!

Stary 2013-09-17, 22:06   #228
marysia_258
Zadomowienie

Idę dziewczynki.
Trzymajcie się cieplutko
Jak kiedyś wyjdę to się odezwe.
pa

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 22:10   #229
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
no tak zaraz po jedzeniu to nie, ale już z 20-30 minut po spokojnie mogę ją tak nosić z tym że Hania jest całkowicie nie ulewająca
odbijasz klasycznie, tzn przerzucasz przez ramię? Julek ma tendencje do ulewania? bo można jeszcze na klacie na brzuchu połozyć jak siedzisz w takiej półleżącej pozycji albo w poprzek na kolanach (noga przy głowie wyżej niż noga z pupą).
Tendencją do ulewania tego bym nie nazwała, rzadko mu się zdarza. Ale martwię się, bo nie zawsze odbija, a właściwie rzadko odbija Za ramię nie umiem przerzucić, najczęściej odbijamy na półleżąco na klacie. A to na kolanach, to dziecko leży twarzyczką do góry?

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Idę dziewczynki.
Trzymajcie się cieplutko
Jak kiedyś wyjdę to się odezwe.
pa

Stary 2013-09-17, 22:16   #230
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

znam, pracuje w Madurowiczu, robiła mi raz usg i cóż, orderu za sympatie i przyjazne nastawienie bym jej nie dała
Zgadza się, nie jest milutka, ale taki styl
Ponoć jest b. dobra w te klocki
Jedna ze szpitala prowadzila u niej ciążę, to ponoć bardzo dokładna, na wszystko robiła jej badania, bo wg niej to najważniejsze. Nawet pigulek anty nie przepisze bez badań. Żeby wiedzieć, które najpierw badania.
A przy ciąży to zawsze sama wszystko ponoć mówi pacjentkom czego mogą się spodziewać w najbliższych tyg, czy po lekach. A to dobre dla spanikowanych pierworodek
Ale powiedziała też, że fakt duo niej nie przychodzi się na ploty tylko po konkrety

A w szpitalu to ona nic nie tłumaczy podczas USG, bo nie robi ich dla pacjentek tylko dla oddziału

I też miałam u niej USG jak w Madurowiczu leżałam

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-09-17 o 22:19
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 22:19   #231
logoasia
Zakorzenienie

lece spać dobrej nocy
Stary 2013-09-17, 22:26   #232
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Tendencją do ulewania tego bym nie nazwała, rzadko mu się zdarza. Ale martwię się, bo nie zawsze odbija, a właściwie rzadko odbija Za ramię nie umiem przerzucić, najczęściej odbijamy na półleżąco na klacie. A to na kolanach, to dziecko leży twarzyczką do góry?[COLOR="Silver"]
tu masz filmik jak wrzucać na ramie:
http://www.youtube.com/watch?v=MChM-CR0Vvs
na kolanach - buzią do dołu, czyli po prostu dziecko leży na brzuszku
coś jak tu, tylko ja nie kłade reki pod brzuszek (na lezaco)
http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/mothers/6/1462
przpraszam że pytam, bo pewnie pisałaś ale ja nie daje rady czytac na biezaco... karmisz piersia czy butelka?

BTW - polecam filmiki Zawitkowskiego na YT

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-09-17, 22:27   #233
rusałka_1
Zakorzenienie

oo w końcu opisy porodów, piękne opisy dziękujemy

papugo popłakałam się przy twojej relacji. Aż moje ciało przeszyły ciarki gdy doszłam do momentu o słabnącym tętnie Antosia. Dobrze że wszystko się tak pięknie skończyło

madziuchna widać po opisie, że miałaś tam świetną opiekę! najbardziej podoba mi się anestezjolog!

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość

padam poprasowałam chwile, pieluchy głównie jakies 3 ciuszki i już nie mogłam ustac na nogach musiałam się położyć bo i plecy i brzuch zaczęły boleć masakra jakaś...
kochana świetnie cie rozumiem, mam to samo. dodatkowo drętwieje mi dłoń

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
My już po wizycie Szymuś waży około 2940g w 37tc. Mały nadal główką w dół, główka bardzo nisko, szyjka skrócona, rozwarcia chyba brak, bo gin rzucił tekstem "no to już mogłaby się zacząć rozwierać". W moczu pojawiło się białko (niby nie dużo, ale lepiej sprawdzać), do tego mam obrzęki, na szczęście ciśnienie w normie. Mam 3x dziennie je mierzyć i sprawdzać, do tego raz w tygodniu badać mocz. Od 1 października 2 razy w tygodniu KTG. Następna wizyta 15.10.2013 o ile nie urodzę,
gratulacje za wagę małego

Cytat:

Dawno mnie nie było.
W weekend pojechaliśmy do rodzinki do Częstochowy, a wczoraj jakos nie miałam weny na pisanie.
Dziś byłam na wizycie u ginia i niestety nie mam najlepszych wiadomości.
Idę jutro do szpitala i najprawdopodobniej do samego porodu z niego nie wyjdę... a to jeszcze trzy tygodnie!!!
Jestem załamana ponieważ nie wiem co zrobię z Mają dopiero co przestała płakać w przedszkolu zaczęło jej się tam podobać a teraz będę zmuszona wywieść ją do teściowej
Idę pakować torby...
Sorki,że tak się wcinam i piszę o sobie nie wiem co u Was nie mam jak nadrobić...
cześc

kochana będę trzymać mocne kciuki za Was

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
u mnie jak na koniec ciąży ponoć wyszło ok, łożysko się postarzało przez ostatnie 2tyg; młody schudł no wyszło im 3200g, a 2 tyg wczesniej 3220g - tylko oczywiście na innym sprzęcie
wód mniej - AFI 8, więc normalne
i przepływy dobre
gin kazał przyjść jeszcze w czw na KTG i badanie i jesli w międzyczasie nic sie nie zdarzy to w pt rano zgłosić się na indukcje
dobrze ze przynajmniej znasz datę! w piątek najpóźniej coś zacznie się dziać

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a moja andzia konczy jutro 2 latka ehh kiedy to minęło...2 lata temu o tej porze biegałam po salonie wokół stołu ze skurczami co minutę
( jest już prawie jutro więc )wszystkiego naj naj lepszego dla Twojej córeczki

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 22:29   #234
nephelim89
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:
No nareszcie się odzywasz
Zastanawiałam się wiele razy, co z Wami

Imię dopisane
Dziękuję caly czas mam problemy z cisnieniem i jestem pod kontrolą położnej dwa razy w tygodniu.

Boje sie wywoływania porodu w UK

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 22:31   #235
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Ja chciałam tylko powiedzieć, że mam doła - robiłam dziś zdjęcie do dokumentów i wyglądam strasznie. Włosy mi się całkowicie pokręciły i wyglądam jak debil. Podczas robienia zdjęcia zupełnie nie słyszałam co fotograf do mnie mówił i już w ogóle się rozkojarzyłam, jak ciągle mówił, że mam poprawić grzywkę, która się pokręciła W dodatku znowu upaprałam sobie bluzkę pomidorem, który mi spadł z kanapki i wmawiam sobie, że gdybym nie była taka gruba i brzuchata, to bym się nie upaprała.
A ja Ci tylko chciałam powiedzieć, że w dniu ślubu wyglądałaś przepięknie. Idealnie dobrałaś (wymyśliłaś) sukienkę do figury i pogody i w ogóle
A co do pomidora, to jakbym się miała takim czymś przejmować, to bym się dziś trzy razy musiała załamać, gdy się czymś upaprałam. NO i nie wiem czy to ze względu na brzuszek czy po prostu tak mam
Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
Wiem,że jakoś to będzie i wszytsko się ułoży. Nie wiem czemu,ale mam nadzieję że potrzymają mnie tam trzy doby zrobią potrzebne badania i puszczą wolną. Tylko żebym się nie przeliczyła...
Najbardziej szkoda mi Majci;( Juz za nią tęsknię...
Szkoda,że nie będę miała internetu bo dopiero bym z Wami popisała
Maja chce mieć zdrową mamę i zdrowego braciszka, więc na pewno da radę. Ty też musisz dać, więc proszę się grzecznie udać do szpitala i pamiętać o pozytywnym myśleniu!
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 22:33   #236
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Mój Filip mało co odbijał. Chociażby nosić go i nosić. Co prawda on był w większości na piersi- i niby wtedy nie ma aż takiego obowiązku, ale jednak co się namęczyliśmy bez skutku to nasze.

Mój może i by chodził spać wczesnie, ale niestety do tego potrzebuje trochę pomocy tż a on ma wyj...ne. Dla niego nie ma różnicy czy maly spi o 20 czy 24,więc jak mnie nie ma, albo go nie opieprzę to nie położy sam dziecka. A ja niestety muszę się odciąć od usypiań bo dwójki usypiać nie będę. Juz i tak robię czasami ponad swoje siły i kosztem chwilki dla siebie.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 22:36   #237
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Robiłam jakieś badanie na układ krzepnięcia i wyniki mu się nie spodobały
za poprawe wynikow

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
to super bardzo mnie to cieszy

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 22:36   #238
gorgulek
Zakorzenienie

Madziuchna super opis przy Zuzi było bardziej na luzaku u mnie, przy Miłoszu jakoś sztywno

Papuga aż zamarłam jak czytałam Twój opis... najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło

Oczy mi się zamykają. Dobrej nocy
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 22:39   #239
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

inwersja czyli zgarniesz mi date 20-go hehe
ale dobrze, ze do weekendu bedziesz juz miala synka

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 23:00   #240
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
tu masz filmik jak wrzucać na ramie:
http://www.youtube.com/watch?v=MChM-CR0Vvs
na kolanach - buzią do dołu, czyli po prostu dziecko leży na brzuszku
coś jak tu, tylko ja nie kłade reki pod brzuszek (na lezaco)
http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/mothers/6/1462
przpraszam że pytam, bo pewnie pisałaś ale ja nie daje rady czytac na biezaco... karmisz piersia czy butelka?

BTW - polecam filmiki Zawitkowskiego na YT
Natala,
Zawitkowski jest rzeczywiście wielkim fachowcem
Dla mnie też ważne info, żeby z noworodkiem wszystko robić spokojnie i pomału, a jestem zbyt nerwowa, a jak podnoszę po karmieniu to w strachu przed ulaniem, żeby szybciej i to może być stresujące dla mojego maluszka...

Tak, karmię piersią Ale z nakładkami na suty...

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
madziuchna widać po opisie, że miałaś tam świetną opiekę! najbardziej podoba mi się anestezjolog!
Mi też się podobało jego podejście
Przyszedł się przywitać jak byłam jeszcze podpięta pod ktg. Przedstawił się, zapytał, czy robię to po raz pierwszy? Ja, że tak, a on: ja też

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mój Filip mało co odbijał. Chociażby nosić go i nosić. Co prawda on był w większości na piersi- i niby wtedy nie ma aż takiego obowiązku, ale jednak co się namęczyliśmy bez skutku to nasze.
No, mój też na piersi

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Jak mam chwilę, by pogadać to wszystkie poszły

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości