Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 22:45   #4531
mulankasia
Raczkowanie

Początkujące włosomaniaczki :)

A u mnie wręcz przeciwnie, mama i siostra tylko wypytują o olejki, maski, odżywki. Nawet babcia podpytuje o wcierki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mulankasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 22:51   #4532
kkkaaai
Raczkowanie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

O sorki! Maskę Alterra granat i aloes mam, zapomniałam o niej
No muszę wypróbować czegoś, szukam bardzo nawilżającego specyfiku, niech zatroszczy się moje suche końcówki

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mulankasia Pokaż wiadomość
A u mnie wręcz przeciwnie, mama i siostra tylko wypytują o olejki, maski, odżywki. Nawet babcia podpytuje o wcierki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Rośnie nam pokolenie wlosomaniaczek :-D
Stary 2013-09-17, 23:00   #4533
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kkkaaai Pokaż wiadomość
Przyjmiecie kolejnego początkującego wlosomaniaka?;-)
To może przedstawię wam moje włosy:
Włosy- są krótkie, nie sięgają nawet ramion ( why?! ), mysiego koloru, no może troszkę ciemniejsze, końce wysuszone, o wysokiej porowatości. Zaczęłam o nie dbać niecałe 3 lata temu, olejuje przed kazdym myciem, czyli co dwa dni. Myje ciepłą wodą, a spłukuję zimną.
Co stosuje- szampony: Babydream fur mama, pianka Facelle, Barwa żurawinowa
odzywki: Garnier z masłem shea i avokado, Isana niebieska, The body shop
odzywka bananowa, rosyjska odzywka Planeta organica
maski: Kallos latte... i tyle, bo nie mam pomysłu na dobra maskę:<
pomóżcie kobietki
Cześć Maski : Kallos Color, Bioetika, Natur Vital.
Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Pokaż wiadomość
Cześć, chyba jeszcze nie wypowiadałam się w tym wątku, ale podczytuję od czasu do czasu, wypadałoby się zatem przywitać.
Hej

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 23:19   #4534
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
a łatwo udawało Ci się je zmyć?

Ja ostatnio sobie nałożyłam (po % ) za dużo oleju i nawet kilkukrotne mycie nie dało zmyć mi tego oleju. nie dość, że włosy były ciężkie, wyglądały jak tłuste to jeszcze śmierdziały płynem do kąpieli :/
Nie miałam problemu ze zmyciem.Nie zmywają się u mnie te oleje, których moje włosy nie lubią albo te, którymi się przejadły.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
Jeśli można chętnie dołącze do klubu też bym chciała Was zobaczyć
A do klubu trzeba być zaproszonym czy samemu się przyłącza?

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Jeżeli ktoś nie chce wydać tyle pieniędzy na szczotkę to niech poczyta o podróbkach TT min. tu klik

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Ehh zazdroszczę Wam tej natury
Dzięki, zajrzałam

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Btw? To skrót od angielskiego "by the way" czyli "nawiasem mówiąc","przy okazji"

Chyba że chodzi o jakieś inne BTW
A ja myślałam,że to polski skrót i nie mogłam wymyślić co znaczy.

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Przyjmiecie kolejnego początkującego wlosomaniaka?;-)
To może przedstawię wam moje włosy:
Włosy- są krótkie, nie sięgają nawet ramion ( why?! ), mysiego koloru, no może troszkę ciemniejsze, końce wysuszone, o wysokiej porowatości. Zaczęłam o nie dbać niecałe 3 lata temu, olejuje przed kazdym myciem, czyli co dwa dni. Myje ciepłą wodą, a spłukuję zimną.
Co stosuje- szampony: Babydream fur mama, pianka Facelle, Barwa żurawinowa
odzywki: Garnier z masłem shea i avokado, Isana niebieska, The body shop
odzywka bananowa, rosyjska odzywka Planeta organica
maski: Kallos latte... i tyle, bo nie mam pomysłu na dobra maskę:<
pomóżcie kobietki

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Pokaż wiadomość
Cześć, chyba jeszcze nie wypowiadałam się w tym wątku, ale podczytuję od czasu do czasu, wypadałoby się zatem przywitać.
Cześć!
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 23:36   #4535
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość

[...]

A do klubu trzeba być zaproszonym czy samemu się przyłącza?
[...]
Na zaproszenie

Lecę wcierać kozieradkę

Stary 2013-09-18, 05:46   #4536
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Wczoraj nałożyłam oliwę z oliwek od połowy włosów i umyłam jak zwykle barwą pokrzywową. Okazało się,że moje włosy w okresie jesień-zima schną dłuugo. Po pięciu godzinach stwierdziłam,że idę spać w lekko wilgotnych i zrobiłam luźnego kucyka. I JESTEM WNIEBOWZIĘTA włosy są lekko wywinięte i takie mięciutkie Może wrócę do spania w wilgotnych włosach. Jak byłam mała to chodziłam spać w mokrych i miałam przepiękne włosy

Idę do szkoły, 3 polskie pod rząd
Stary 2013-09-18, 06:39   #4537
prince_polo
Zakorzenienie

hej
maskra. Noc straszna! moje dziecko sie dosłownie rzucało cala noc po lozeczku, popłakiwało itp. Nie spałam prawie wcale. Jeszcze o 7 tz mnie obudzil(akurat mu kazalam bo mam rano duzo latania i zalatwiania miedzy innymi lekarz) atak mnie glowa boli z niewyspania.....
Jeszcze nalozylam wczoraj olejek na wlosy i maslo shea i terz siedze z koszulkana glowie, zaraz ide suszyc bo tez troche zejdzie. Pije kawke i jak pomysle ze tak zimno na dworze to mnie telepie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:04   #4538
kkkaaai
Raczkowanie

Macie już swoje zbiory na jesienna pielęgnacje? Zmieniacie coś na nadchodzącą porę roku, której ja ze względu na włosy nie cierpię;/ deszcz,mgły.. fuj
I szukam czegoś co stworzy warstwę ochronna na moich włosach, myślę o odzywkach emolientowych , na razie mam Garniera i sprawuje się bardzo dobrze
Stary 2013-09-18, 11:13   #4539
Aysell
Wtajemniczenie

Hej Wam

Cytat:
Macie już swoje zbiory na jesienna pielęgnacje? Zmieniacie coś na nadchodzącą porę roku, której ja ze względu na włosy nie cierpię;/ deszcz,mgły.. fuj
I szukam czegoś co stworzy warstwę ochronna na moich włosach, myślę o odzywkach emolientowych , na razie mam Garniera i sprawuje się bardzo dobrze
Nie... Ja nie zmieniam pielęgnacji na zimę, a pewnie to błąd. Ale nie wiem, co mogłabym zrobić...

Stary 2013-09-18, 11:30   #4540
mandarynka882
Rozeznanie

cześć Wam

podczytywałam Was tylko ostatnio po trochu, bo więcej ostatnio szukałam w podforum dla zakręconych by może odkryć jakieś nowe pomysły. Jak pisałam kiedyś za namową fryzjera odzyskuje skręt, stwierdził że moje włosy się wtedy lekko i swobodnie układają a w ten sposób mniej niszczą końcówki i szybciej rosną, ciekawe czy okaże się to prawdą...
w poniedziałek takie ładne loki mi się udało uzyskać ale mi się aparat popsuł i nie miałam jak zrobić zdj;/ mam też na nim zdj loków po papilotach własnej roboty ale nic nie da rady....

prince polo- współczuje nocki i wiem co to znaczy, mój synek póki mu nie wyszły wszystkie ząbki to przy każdym chorował bardzo i nocki były przerąbane;/ ale już na szczęście dawno mu wyszły wszystkie i od tego czasu przesypia całe nocki, czasem mu się zdarzy ale to wyjątki

wiecie co już dwa razy robiłam glutka lnianego i mi nie wyszło;/ za pierwszym razem w ogóle mi nie zgęstniał (za dużo wody chyba) a za drugi znów dałam jej za mało i mi się przypaliło;/masakra....jutro próbuje 3 raz
mandarynka882 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 12:04   #4541
Leili
Rozeznanie

Cześć Co do Tangle teezera ja kupywałam tu : http://www.tangle-teezer.pl/ Tam na pewno maja oryginał bo to polski dystrybutor tych szczotek. Fakt są droższe na tej stronie ale przynajmniej jest pewność, że kupimy oryginał. Ja mam kompaktową, ma już chyba z 3 lata, miała kontakt z podłogą tyle razy, że chyba nie zliczę i ciągle nic z nią się nie dzieje. Czeszę włosy nią na mokro, na sucho, po nałożeniu maski... Dla mnie jest rewelacyjna. Kupiłam tez jakiś czas temu szczotkę z naturalnego włosia taką okrągłą do modelowania... ale rzadko ją używam, wolałabym teraz taką płaską dużą..
Leili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 12:51   #4542
prince_polo
Zakorzenienie

przyszła mi Amla olejek i kokosowy Vitaka
bedzie dzis olejowanie. jeszcze jedna paka z kosmetukami do wlosow i bedzie gitara, mam nadz ze dzis przyjdzie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-09-18, 12:56   #4543
Smerfetka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość

Pewnie jakiś produkt ci zaszkodził. Ciekawi mnie to w jaki sposób duża ilość kosmetyku szkodzi?

Moja siostra miała torbiel. Mnie często kuło w boku.
Nie wiem, być może. Może jest tak, że nie każda skóra głowy lubi nadmiar kosmetyków. Moja najwyraźniej nie.

Co do poruszanego tu problemu torbieli: nie wolno lekceważyć tego problemu, ponieważ skutki mogą być opłakane. Mojej mamy koleżanka 12 lat nie była u ginia, poszła jak wyhodowała torbiela wielkości główki niemowlaka-niestety zmiana okazała się złośliwa.
Warto dla samej siebie, raz w roku robić cytologię oraz regularnie badać piersi.

Ot taki wpis propagandowy
Cytat:
a łatwo udawało Ci się je zmyć?

Ja ostatnio sobie nałożyłam (po % ) za dużo oleju i nawet kilkukrotne mycie nie dało zmyć mi tego oleju. nie dość, że włosy były ciężkie, wyglądały jak tłuste to jeszcze śmierdziały płynem do kąpieli :/
Wczoraj miałam ten sam problem- nie mogłam domyć oleju, masakra już dawno nie miałam takiej sytuacji, włosy wyglądały gorzej niż przed myciem.

W dniu dzisiejszym planuję domycie włosów po wczorajszym, oraz położenie maski zakwaszającej własnej roboty.

Postanowiłam również, że w danym miesiącu będę używać tylko kilku produktów, być może dzięku temu szybciej je zdenkuję.

Miesiąc wrzesień to u mnie rosyjska maska z efektem laminowania,kolagenowa kuracja Bingo Spa i odżywa Mrs Potters z aloesem

30.09.2013-tran
01.10.2013-Radical
Smerfetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 13:10   #4544
Jace
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny.
Dzisiaj mam masakryczny dzień, od rana latam i załatwiam wszystko na ostatnią minutę. Zaraz lecę nałożyć na włosy olej i Was nadrobię
Stary 2013-09-18, 13:11   #4545
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Smerfetka22 Pokaż wiadomość

Wczoraj miałam ten sam problem- nie mogłam domyć oleju, masakra już dawno nie miałam takiej sytuacji, włosy wyglądały gorzej niż przed myciem.

W dniu dzisiejszym planuję domycie włosów po wczorajszym, oraz położenie maski zakwaszającej własnej roboty.

Postanowiłam również, że w danym miesiącu będę używać tylko kilku produktów, być może dzięku temu szybciej je zdenkuję.

Miesiąc wrzesień to u mnie rosyjska maska z efektem laminowania,kolagenowa kuracja Bingo Spa i odżywa Mrs Potters z aloesem
ja ostatnio po takiej "wpadce" zmoczyłam włosy na drugi dzień (cały dzień chodziłam w takich włosach. Na szczęście widział mnie tylko Tż) i nałożyłam maskę na całą noc. Świetnie wygladały rano

Ja chyba też będę używała tylko niektórych, by skończyć opakowania...
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 13:18   #4546
Smerfetka22
Raczkowanie

Cytat:
ja ostatnio po takiej "wpadce" zmoczyłam włosy na drugi dzień (cały dzień chodziłam w takich włosach. Na szczęście widział mnie tylko Tż) i nałożyłam maskę na całą noc. Świetnie wygladały rano

Ja chyba też będę używała tylko niektórych, by skończyć opakowania...
Dziękuję ci bardzo za podpowiedź. Zrobię tak samo, z tą małą różnicą, że włosy umyję wieczorem. Nie należę do rannych ptaszków i wole rano dłużej pospać

Być może, dzięki stosowaniu tylko określonych produktów w danym miesiącu jesteśmy w stanie zobaczyć ich faktyczne działanie niż takie ćtapanie wszystkiego po trosze

30.09.2013-tran
01.10.2013-Radical
Stary 2013-09-18, 13:20   #4547
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Smerfetka22 Pokaż wiadomość
Dziękuję ci bardzo za podpowiedź. Zrobię tak samo, z tą małą różnicą, że włosy umyję wieczorem. Nie należę do rannych ptaszków i wole rano dłużej pospać

Być może, dzięki stosowaniu tylko określonych produktów w danym miesiącu jesteśmy w stanie zobaczyć ich faktyczne działanie niż takie ćtapanie wszystkiego po trosze
ja też nie jestem rannym ptaszkiem, ale miałam wolny dzień, więc skorzystałam
Stary 2013-09-18, 13:26   #4548
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cześć dziewczyny

A ja się wczoraj znów zmartwiłam, łupież dalej jest tak jak był, do tego znów pełno wypadających włosów podczas mycia (a normalnie powinno być ich góra 5) i już nie wspomnę o ilości, która została na szczotce przy czesaniu
I sama nie wiem co robić, bo nie jestem pewna czy włosy wypadają, bo po prostu nie lubią takiej długości jaką mam (ok.50cm), czy może to kwestia stresu albo stosowania plastrów antykoncepcyjnych, bo zaczęłam je przyklejać jakieś 2 miesiące temu...
Chociaż włosy nie wypadają cały czas w takiej ilości, bywa, że jest ich zaledwie kilka, ale innego dnia jest tego i cała wanna i szczotka
Macie jakieś pomysły?
Bo w takich chwilach mam ochotę obciąć włosy
Stary 2013-09-18, 13:30   #4549
Roslina xD
Raczkowanie

Mi też ostatnio wypada masa włosów a zwykle prawie wcale. Mam tak zawsze na początku jesieni i wiosny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-18, 13:42   #4550
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

A ja się wczoraj znów zmartwiłam, łupież dalej jest tak jak był, do tego znów pełno wypadających włosów podczas mycia (a normalnie powinno być ich góra 5) i już nie wspomnę o ilości, która została na szczotce przy czesaniu
I sama nie wiem co robić, bo nie jestem pewna czy włosy wypadają, bo po prostu nie lubią takiej długości jaką mam (ok.50cm), czy może to kwestia stresu albo stosowania plastrów antykoncepcyjnych, bo zaczęłam je przyklejać jakieś 2 miesiące temu...
Chociaż włosy nie wypadają cały czas w takiej ilości, bywa, że jest ich zaledwie kilka, ale innego dnia jest tego i cała wanna i szczotka
Macie jakieś pomysły?
moim zdaniem to może być wina plastrów
Stary 2013-09-18, 13:44   #4551
Smerfetka22
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Macie jakieś pomysły?
Albo jesienne przesilenie albo plastry. Jeśli chodzi o problemy z łupieżem to polecam Revitax-mnie bardzo pomógł.

30.09.2013-tran
01.10.2013-Radical
Stary 2013-09-18, 13:45   #4552
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
moim zdaniem to może być wina plastrów
Też się nad tym zastanawiam, jednak pamiętam, że w pewnych okresach w ciagu roku zwłaszcza po farbowaniu (któryś juz raz) włosy też mi leciały, a plastrów nie używałam.
Ale nie jestem pewna od czego teraz tak się dzieje
Stary 2013-09-18, 13:48   #4553
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Też się nad tym zastanawiam, jednak pamiętam, że w pewnych okresach w ciagu roku zwłaszcza po farbowaniu (któryś juz raz) włosy też mi leciały, a plastrów nie używałam.
Ale nie jestem pewna od czego teraz tak się dzieje
mimo wszystko warto skonsultowac się z lekarzem. Nie wiem, żeby chociaż wykluczył taką możliwość. Może zrób sobie jakies badania hormonalne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-18, 14:21   #4554
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
nmój TŻ w ogóle nie lubi ze mną chodzić na zakupy bo za dlugo się schodzi

ja niestety też
Mój lubi ze mną chodzić po galeriach i mnie "ubierać" Za to do kosmetycznych to już nie bardzo

Witaj w klubie

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
e tam, Poprzez laskotanie mozna sprawic ze bedziesz sie smiała 24 na dobe a smiech to zdrowie!
Noo dobra, jest jeden plus

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 14:40   #4555
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
mimo wszystko warto skonsultowac się z lekarzem. Nie wiem, żeby chociaż wykluczył taką możliwość. Może zrób sobie jakies badania hormonalne.
I tak wybieram się do ginekologa więc zapytam go co o tym myśli
Stary 2013-09-18, 15:00   #4556
kkkaaai
Raczkowanie

Ja tez widzę niestety wypadające włosy przy każdym myciu, ale zaopatrzyłam się w drugie opakowanie ampułek Joanna Rzepa i jestem dobrej myśli, kiedyś mi już pomogły
Stary 2013-09-18, 15:22   #4557
Aysell
Wtajemniczenie

Jestem zawiedziona papilotami - gwiazdkami Znowu to samo, znowu powyłaziły mi włoski i przez to całość wygląda tak, jakbym w ogóle nigdy o włosy nie dbała - zero gładkości, zero błysku. I mają bardzo poważną wadę - ciężko się je rozwija, włosy się masakrycznie plączą, wyrwałam sobie spore kosmyki i na wstępie zniszczyłam kształt loków ^^ Zgroza.

Stary 2013-09-18, 15:49   #4558
prince_polo
Zakorzenienie

uzywala któras tego olejku??
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html
nie wiem jak go nalozyc, suche/mokre? na skalp czy na calosc??

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa chciala bym byc znowu w ciąży wtedy włosy miałam mega! W mig mi urosły

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-09-18, 15:55   #4559
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
uzywala któras tego olejku??
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html
nie wiem jak go nalozyc, suche/mokre? na skalp czy na calosc??
Jak już to na długość, nie nakładałabym go na skalp. Mi chyba bardziej służy olejowanie na mokro

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 16:11   #4560
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Jak już to na długość, nie nakładałabym go na skalp. Mi chyba bardziej służy olejowanie na mokro
w necie napisali z emasuje sie skalp. Wlasnie dlatego pytam.... Zobaczymy, zaraz zmocze wlosy bo itak przemoklam od deszczu. I naloze , bedzie na wlosach az do jutra

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości