Olejki do włosów

Dabur Amla, Gold Hair Oil Olejek do włosów jasnych z wyciągiem z owoców amla

Nasi użytkownicy zostawili 41 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 czerwca 2024 o 8:31
    HIT dla jasnych włosów
    Amla gold to drugi najlepszy olej do olejowania moich włosów. Są to włosy średnioporowate, bardzo długie i wyjątkowo wybredne. Co 2 dzień olejuje je na podkład z żelu aloesowego na ciepło (olej podgrzewam przed nałożeniem w kąpieli wodnej). Włosy są widocznie odżywione, nawilżone i zadbane. Żaden inny olej (jedynie klasyczna amla przebija wersję gold) Nie zbliżył się efektem do amli. Dodatkowo uwielbiam jej zapach chociaż wiem, że dużo osób go nie znosi. Wersja gold ma bardziej przyjemny zapach od klasycznej amli według ludzi, którzy tego zapachu nie lubią. Szkoda, że nie mogę używać klasycznej amli ale ta też jest naprawdę dobra :)
    • Działanie
  • 31 marca 2022 o 10:10
    Parafinowy zawrót głowy ;)
    Dabur Amla nie jest organicznym olejkiem z amli indyjskiej tylko kosmetykiem tego samego typu jak olejki zabezpieczające z Gliss lub Elseve. Nie spodziewałam się rewelacyjnych efektów po tak dużej ilości parafiny która jest pierwszą w składzie. Oczywiście nie nakładałam olejku na skalp i nikomu tego nie polecam (na skalp najlepiej nasz poczciwy olejek rycynowy lub kokosowy jak już :)). Olejek jest BARDZO mocno perfumowany więc nie dziwię się że tak wielu osobom to przeszkadza. Mi osobiście zapach bardzo nie przeszkadzał no ale warto o tym wspomnieć. Po aplikacji olejek z włosów najlepiej zmyć "rypaczem" bo inaczej może zostać na włosach. Włosy są potem bardzo gładkie i ślnią +pachną tym olejkiem ale już zapach jest całkiem przyjemny. Warto też wspomnieć że olejek jest zielony i aplikacja go na włosy robi straszny bałagan więc warto się przygotować na to np rozłożyć ciemny ręcznik czy coś.
    Zalety:
    • wygładza włosy
    • duża ilość produktu
    Wady:
    • skład
    • brudzi
    • intensywny zapach
    Miroku
    7 września 2021 o 10:37
    Super olej na skórę głowy
    Olejowanie włosów nigdy nie było moją ulubioną metodą ich pielęgnacji. Nie widziałam większych efektów po dotychczas wypróbowanych olejach(czyste spożywcze, oliwki dla dzieci i mieszanki typowo do olejowania z drogerii, olej rycynowy itp.), a że nie lubię poświęcać wiele czasu na włosowe zabiegi to zaniechałam olejowania na sześć lat. Dużo dobrego czytałam o olejach indyjskich, ale nigdy nie było mi z nimi po drodze. Amlę Gold spotkałam w drogerii Kosmyk-akurat w czasie gdy borykałam się z dużym osłabieniem oraz wypadaniem włosów, więc przeczytawszy pobieżnie skład, wrzuciłam do koszyka. Olej jest na parafinie co akurat mnie dodatkowo zachęciło(i uznaję taki skład za plus)-moim włosom bardzo służy nafta, więc olej na parafinie analogicznie też powinien na nie działać. Zacznę od wady przez którą nie nałożę go już nigdy na długość włosów-Amla Gold nadaje moim włosom dziwny, żółty blask, niestety dosyć wyraźny. Mam ciemne, brązowe i raczej w takim chłodnym odcieniu, z takim żółtkiem czułam się bardzo źle. Ta cecha jest za to plusem dla mojej koleżanki, która ma farbowane na blond włosy i twierdzi, że ten olej bardzo ładnie wydobywa słoneczne blond refleksy. A więc-co kto lubi(i ma na głowie) ;) Ja olej nakładam na godzinę przed myciem(częstotliwość 2-3x w tygodniu), zawsze ze szczególnym uwzględnieniem skóry głowy. Lubię jego konsystencję-lekko gęściejszą, sprawia wrażenie takiej otulającej i aksamitnej. Zmywam go metodą emulgowania odżywką(jakąkolwiek) wmasowuję ją dokładnie, spłukuję i normalnie myję szamponem. Dla mnie taka metoda zmywania olei oraz nafty to same plusy. Raz, że włosy bardziej miękkie; dwa, że zmywając tym sposobem włosy zawsze są domyte i nigdy nie miałam problemu z obciążaniem czy resztkami oleju; trzy, że to świetny sposób na zużycie odżywek i masek, które nam zalegają ;) Na długości Amla Gold ładnie je dociąża i nawilża, nadaje elastyczności. Jednak tam nie używałam go zbyt długo, więc ciężko wypowiedzieć mi się o efektach na włosach, zwłaszcza, że na długości włosy mam zdrowe. Bardziej się skupię na skórze głowy-tu olej zadziałał super. Po dwóch miesiącach mam wysyp baby hair, szczególnie na zakolach. Włosy są wyraźnie wzmocnione, wypadają mniej. Zaskakująco szybko rosną! Moje z natury i tak rosną dosyć szybko, ale nigdy jakoś nie zwracałam uwagi na ten fakt. Ostatnio obcięłam włosy do brody i tak jak w poniedziałek nie mogłam ich zebrać w kitkę, bo wszystko uciekało, tak w sobotę już normalnie mogłam je zebrać gumką na cały dzień, więc ewidentnie po tym olejku szybciej rosną. Nie zauważyłam większego wpływu na inne aspekty skalpu-przetłuszczanie jak zawsze takie samo i wzmożone, za to ani razu mnie nie zaswędziała skóra podczas jego stosowania, olejek nie podrażnia jej i nie powoduje łupieżu. Odlewkę Amli Gold dałam koleżance z pracy i jest nim zachwycona. Twierdzi, że włosy po nim są zupełnie inne-mocne i nawilżone. I tak jak miała umówioną wizytę u fryzjera, tak chyba ją odwoła, bo ma tak fajne włosy, że szkoda obcinać :) To czego w Amli Gold nie cierpię to zapach. Cytrynowa kostka do WC, tudzież toaleta na dworcu(wybaczcie). Zapach jest mocny-nie wyobrażam sobie jak można go nakładać na całą noc i tak spać. Na szczęście nie zostaje na włosach. Obecnie w kolejce czeka zielona Sesa i czarna Amla, recenzowany produkt wciągnął mnie w świat olejków indyjskich :D
  • 15 kwietnia 2021 o 20:12
    Parafina wysoko w składzie
    Moim pierwszym olejem do olejowania włosów był olej marki Sesa. Skuszona pozytywnym doświadczeniem postanowiłam zakupić inny olejek indyjski. Niestety Amla Gold to nie Sesa. Myślę,że dużą rolę odgrywa parafina wysoko w składzie (pierwsze miejsce). Z mojej wiedzy wynika,że dobrze sie sprawdza przy zdrowych włosach, a moje są rozjaśnione, wysokoporowate, cienkie. Zatem nie polecam Amli Gold do tego rodzaju włosów. Do włosów "po przejściach" dużo lepszy olej SESA. Olejek Amla Gold posiada specyficzny zapach, ale dla mnie to ani plus ani minus. Indyjskie olejki już tak mają :)
    Zalety:
    • stosunek ceny do jakości,
    • duże opakowanie.
    Wady:
    • dostępność (tylko przez internet),
    • parafina wysoko w składzie (olejek nie dla włosów wysokoporowatych).
  • 10 grudnia 2020 o 19:41
    Mój must have
    Uwielbiam ten olej. Mam bardzo długie ( do bioder) włosy, które bardzo łatwo się placza. Ogólnie są mało problematyczne, ale bez odpowiedniej pielęgnacji, mam problem z suchymi końcówkami. Używam oleju z amli raz w tygodniu ( przed umyciem włosów, na conajmniej 3h) i muszę przyznać, ze efekty są spektakularne! Włosy są ładnie odżywione, błyszczące, suche końcówki nawilżone i zdecydowanie mniej się placza:) Nie nakładam oleju na skalp, wiec nie wiem jakie ma działanie na skore. Olej łatwo się zmywa i nie pozostawia uczucia obciążenia. Dodatkowo pozostawia piękny zapach, który utrzymuje się do kolejnego mycia.
    Zalety:
    • odżywia
    • nawilża
    • pięknie pachnie
    • wygładza włosy