|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() ![]() I dzien dobry dziewczyny TZ nastawil sobie budzik i obudzilam sie ja. On dalej spi,a ja sie z boku na bok krece:/
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#4833 | |
|
Rozeznanie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r....
Cytat:
![]() Dzielna jestes baaardzo,zycze szybkiej regeneracji i tulenia Jasieczka ![]() Trzymajcie sie dZielnie a jak maz? Z nosem wlepionym w synka?![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Przez to co Domii pisze to chyba tez wolalabym morc cesarke
![]() A wlasciwie czemu ja mialas? Rozwarcia nie bylo czy co bo nie pamietam czy bylo pisane czy nie Dzien dobry ciezarowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4835 | |
|
Rozeznanie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r....
Cytat:
czekam na laszy ciag ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Pepper Dziekuje i milo ze zarazam Was choc troche pozytywna energia
. W szpitalu zarazilam juz chyba wszystkich . Meza juz wczoraj ciezko bylo stad wygonic, usypial na stojaco ale wyjsc nie chcial. Stwierdzil ze zrobi sobie kilka dni wolnego i przygotuje pokoj pod Jaska Takze Damian dumny i szczesliwy ![]() Lineczka rozwarcie jakies tam mialam ale przez to ze nie odczuwalam bolu podczas skurczy stwierdzili ze zrobia mi cesarke, ja gdyby nie ktg to bym nawet nie wiedziala ze skurcze mam i pozniej juz nawet nie sprawdzaly czy rozwarcie jest czy nie bo do cesarki i tak im to nie bylo potrzebne . Zaczelam delikatne skurcze odczuwac dopiero godzine przed cesarka, ale to i tak za delikatne bylo na porod sn
|
|
|
|
#4837 |
|
Raczkowanie
|
W ogole to nam dzisiaj stuknal 30 TYDZIEN!!! W koncu!
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domii a ile poleżycie w szpitalu?? |
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Zaraz wizyta ma byc wiec licze ze sie wszystkiego dowiem ale pewnie kolo piatku nas wypuszcza . Polozne tutaj mowily ze nie ma co po cesarce dlugo trzymac w szpitalu tylko traktuja kobiety tak jak po normalnym porodzie
|
|
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Domii to jak Ty mialas taki lekki porod to kiedy rodzenstwo dla Jaska zdzialacie? ![]() Powiem Wam ze jak sie skonczy remont to ja chce zaczac rodzic i tez tak z zaskoczenia i szybko bym chciala Hurra Ide wlaczyc lapcoka i bede ogladac zdjecia babku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-18 o 07:29 |
|
|
|
|
#4841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
. Dziewczyny ZYCZE WAM Z CALEGO SERCA TAKICH LEKKICH PORODOW !! |
|
|
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
![]() nie mogłam się podnieść z łóżka wybiorę dzisiaj ciuszki dla maleństwa do spzitala i uprasuję
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tych ciuszkow dla maluszka, tak mnie ten porod zaskoczyl ze prania nie zdarzylam zrobic i bede musiala poprosic tesciowa zeby sie tym zajela
|
|
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Też bym chciałą taki lajtowy poród myślę ze jak odstawie fenka to umyję okna,podłogi i inne i moze tez urodze tak szybko i bezboleśnie Babku- super zdjęcia !! Ale mialam ciężką noc, spać jakoś nie umiałam, całąsię trzęsłam ale nie z zimna.. a potem o 4 ładnie zasnęłam i wstałam o 6 razem z mężem ;p Lineczko- czy mogę Twój post o pierwszej pomocy wykorzystać na 1 stronie? Będę zakłądać nowy watek za jakaś chwile, zeby akurat na 5000 zdążyć, bo prawdopodobnie bedzie troche zmian :P wiec zeby nikt sie nie wbijał zanim tu nie bedzie skończony wątek :P a w ogóle to u mnie słońce ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- a tak w ogóle to jest remis na tytuł :P
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole to zlapalam sie na tym ze w nocy cos mi sie ruszylo w brzuchu (tak jakby mnie Jasiek tak delikatnie kopnal) i oczywiscie na pol przytomna wymacalam brzuch i zaczelam panikowac ze on taki plaski i gdzie ten Jasiek sie tam teraz miesci
|
|
|
|
#4846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no własnie a ja prania nie mogę do końca zrobić bo u mnie jest pochmurno niby nie zapowiadają deszczu ale będzie schło długo Cytat:
było nie pisać że nowy wątek zakłądasz bo zaraz znowu się któraś wyrwie do napisania to dawaj ten tytuł o Jaśku i już chyba że jeszcze któraś zagłosuje
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-18 o 07:45 |
||
|
|
|
#4847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny głosować! http://pogoda.wp.pl/kat,1034985,titl...?ticaid=11153f
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-18 o 07:59 |
|
|
|
#4849 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki z rana
Organizm chyba już się przystosowuje do przyjścia Małego na świat bo po 6 już zasnąc nie moge ;DDomi jeszcze raz gratki, maly jest slodziutki ![]() Dzastin super leżaczek! Też się czaje na jakis ![]() No i zamówiłam wkoncu pościel :P http://allegro.pl/10ele-posciel-haft...538174892.html wzór: Serce Ciemny Beż
|
|
|
|
#4850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie też słońce, więc za chwilę idę prać to, co dostałam w tym tygodniu żeby wyschło (mam śpiworek do wózka
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie boje ze jak zacznę prać to sie rozpada, choć niebo prawie czyste:P
http://www.szczesliwe.macierzynstwo....czesliwa-mama/ co prawda już tylko B-B Wrocław i Gliwice ale może kogoś zainteresuje ![]() aaa od jutra w TESCO są przeceny na odzież F&F . Znajoma dzwoniła i powiedziała ze dla maluchów też duże przeceny sie szykują (pracuje w dziale odzieżowym u mnie w tesco) i powiedziała ze warto choć zajrzeć jak coś brakuje bo bedzie sie opłacać aaa i nie wiem jak w innych sklepach, ale u mnie w sklepie KIK. takie ceny że warto kuknąć. Np. kompleciki spodnie + bluzeczka za 19 zł. (100 % bawełna) śpiochy z bluzeczką za 15.. no jak dla mnie na sklep to dość fajna cena. :P Nie wiem jak w innych sklepach, bo u mnie to mogą być ceny okazyjne bo dopiero otwarli. i zeby zachęcić klientów.
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W Tesco mają piękne ciuszki |
|
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Jas mierzy 45cm
. Ma za niski cukier i podaja mu cos zeby to opanowac. Do tego chca mu zrobic jeszcze zdjecie klatki piersiowej zeby sprawdzic czy wszystko w porzadku. Zastanawiam sie czy powinnam sie martwic tymi informacjami... Po poludniu beda mi probowac dostawiac go do cyca
|
|
|
|
#4855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Puszek Okruszek ![]() Napewno będzie wszystko dobrze, trzymamy kciuki
|
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
srawdzają dla pewności, może u wcześniaków to normalne? Wpisze zamiast godziny na pierwszą strone wzrost :P
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
COOOOOOOOOOOOOOOOOOO zima stulecia???
\Ja pierdziele. jak będzie zima wg Rosjan to nieciekawie to widze...
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4860 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

*. 

za dzisiejsze wizyty
też miałam z Olkiem i też nie prosiłam o znieczulenie bo aż tak nie bolało