|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Cytat:
BARDZO PROSZĘ O WYKREŚLENIE MNIE Z KALENDARZA PM ORAZ USUNIĘCIE MOJEJ SUKNI. DZIĘKUJĘ, BYŁO MIŁO! ŻEGNAM!!!!
|
|
#1982 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
to prawda, jednak jej zachowanie spowodowało, że dziewczyny obawiają się przyjmowania nowych osób do klubu.
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
piękny syf zaczyna sie robić...
zaraz każdy na każdego zacznie wrzeszczeć. dziwnie sie robi. Może po prostu nie płaczmy nad rozlanym mlekiem... SIMPLY zrobiła to zrobiła czasu nie cofniemy. Trzeba uczyć sie na błędach. |
|
|
|
#1984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Każda z nas publikuje coś na własną odpowiedzialność i musimy się liczyć z tym, że ktoś to może skopiować.
|
|
#1985 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Trudno nie zgodzić się z Dotką, pisanie na publicznym forum oznacza, że dostęp do informacji, zdjęć itp ma KAŻDY - użytkownicy forum, przypadkowe osoby z netu albo wyrostki szukające fotek do głupawych postów na kwejka. Nie możecie wiedzieć ile osób widziało załączone fotki, ile się z nich nabijało, ile zapisało na dysk albo puściło dalej w net. Każda rozsądna osoba korzystająca z sieci powinna zdawać sobie z tego sprawę.
"Obgadanie" kogoś w klubie jest bez wątpienia zachowaniem brzydkim i niezbyt kulturalnym, jednak stoi na podobnym poziomie jak przytoczone skomentowanie między znajomymi na facebooku "Patrz, ale ta jej kiecka brzydka". W tej konkretnej sytuacji wyciąganie wiadomości z klubu SimplyDivine jest wyjątkowo niegrzeczne i pełne hipokryzji, ponieważ osoba, która to zrobiła - zachowywała się tak samo w swoim klubie, opisując czyjeś prywatne życie w sposób niewybredny i obraźliwy. Drzazga w oku bliźniego i belka we własnym trochę ![]() Dodatkowo z postów tutaj wynika, że jesteście przekonane, że większość, czy duża część z Was była "obgadywana", Wasze sale czy zaproszenia komentowane, a to nie jest prawda. Wasz "informator" najwyraźniej Wami manipuluje. Ta aferka rozgrywa się między bodaj dwiema dziewczynami z tutejszego klubu i klubem Simply, więc bez obaw, większość z Was nie wzbudziła żadnych komentarzy, żadnych cytatów ani obgadywania. Wiem, że najłatwiej znaleźć sobie wspólnego wroga, zbliża to i zacieśnia grupę i w ogóle, ale postarajcie się być bardziej krytyczne w tej sytuacji, bo myślę, że nie macie wcale kompletu informacji ani pełnego spojrzenia na sprawę, a relacje zdaje Wam rozgoryczona dziewczyna, która czuje się dotknięta osobiście i chyba szuka odwetu. Co do klubów - tu już napiszę bardziej prywatnie - nie macie szans zorganizować tego tak, by nie było ryzyka, że jakaś informacja "wypłynie" poza klub. Żadnych. Pewnymi rzeczami powinno się dzielić z zaufanymi osobami - z rodziną, z przyjaciółmi, a nie z kilkudziesięcioma koleżankami w sieci. Wszystko jedno jakie okresy próbne będziecie tworzyć, jakie restrykcje, zawsze będzie ryzyko. Jedynym rozwiązaniem jest chronić swoją prywatność, nie pisać w necie rzeczy, które są na tyle intymne, że trzeba się bać, że może ktoś się dowie (a jeśli pisać, to jednej zaufanej osobie, czy dwóm, ale nie dziesiątkom). Tworzenie "elitarnych" klubów obłożonych restrykcjami tylko psuje atmosferę i tworzy podziały. Tyle. Proszę o zakończenie dyskusji o Simply i reszcie dziewcząt z tego klubu. |
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli większość dziewczyn jest za nowym klubem - niech któraś go założy.
Dziewczyny z klubu plotkującego są za przyjęciem starych PM jednak co do nowych chcemy się wstrzymac aż pobędą jakiś czas. |
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I piszę praktycznie to, co say-hello , czyli żeby nie tworzyć nowego klubu, a "przemianować" właśnie klub plotkujący w plotkująco-ślubny, i tak zamieszczamy tam wszystkie swoje zdjęcia, to możemy i ślubne. I nie chodzi mi o przyjmowanie wszystkich z wątku, tylko np takie zasady przyjmowania, jakie już określiłaś.
|
|
#1988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może zrezygnuje z udostępniania w pierwszym poście informacji o naszych salach i innych usługodawcach? po nickach raczej trudno będzie nas zidentyfikować a takie informacje zamieścimy w klubie. Ps. jeżeli większość się zgodzi mogę zająć się założeniem nowego klubu - jakoś ogarniam klub gotujących mam stały dostęp do komputera![]() Tylko należałoby stworzyć tutaj na wątku regulamin. |
|
|
|
|
#1989 |
|
Wtajemniczenie
|
Paris jestem za
Tylko, że ja już do PM nie należę...ale bardzo chętnie chciałabym Wam doradzać co i jak. say-hello jestem za
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
anka1897 wyżej było juz kilka osób za tym klubem ! wiec moze poczekajmy jeszcze na pare opini.
p.s moge dołączyć do klubu gotujących :P? |
|
|
|
#1991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cześć ![]() mam dobry humor bo i pogoda za oknem do tego namawia
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2013-09-18 o 09:52 |
||
|
|
|
#1992 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowy klub? A co z plotkarskim? Tam też są zdjęcia itd...
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
ZOSTAJE !
nadal na tych samych zasadach ! nic sie nie martw
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Lexie w takim razie co, nic się nie stało? wszystko jest ok? bo to jest internet i na wizażu takie aferki nie są niczym złym? nie rozumiem tego wytłumaczenia...
|
#1995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem za stworzeniem nowego klubu, zawierającego informacje typowo ślubne, relacje z przymiarek, wybór zaproszeń itp. Klub plotkowy niech takim pozostanie
|
|
|
|
|
#1996 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozumiem że wtedy posty prywatne przenosimy do nowego?
|
#1997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kto jest za?
|
|
#1998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=anka1897;42864339]zgadzam się. Idea nowego klubu podoba mi się. Tylko przyjmowanie osób udzielających się na wątku głównym. Sama nie zamierzam z tego rezygnować tylko nieco ograniczyć udostępniane dane ![]() Może zrezygnuje z udostępniania w pierwszym poście informacji o naszych salach i innych usługodawcach? po nickach raczej trudno będzie nas zidentyfikować a takie informacje zamieścimy w klubie. Jak kogo, ja mam wszędzie taki sam, ale kto chce niech identyfikuje :P Ja też obstaję za nowym klubem i zostawieniem go na ślubne rzeczy. Każdy kto wrzuca zdjęcie do sieci musi się liczyć z jakimś ryzykiem..
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. to co w klubie zostaje i nadal zostaje naszym klubem.
Nowy klub to bedzie po prostu nowy - kto chce dołączy |
|
|
|
#2000 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Ponownie proszę o koniec tej dyskusji, bo nie chcę rozdawać ostrzeżeń za ignorowanie moderatora. |
|
|
|
|
#2001 |
|
Wtajemniczenie
|
Sądzę, że takie rozwiązanie będzie najlepsze. Oczywiście wątek główny nadal będzie funkcjonował tylko bardziej ogólnie, informacyjnie.
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo jak jestem przeciwko przymusowi wrzucania zdj na forum plotkowe - jedyne zdj jakie chciałam na wizażu wstawić to te ze ślubu.
|
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
To się nagrabiłam ostrzeżenia, już nie komentuję tamtej sytuacji. Faktycznie zmieńmy temat, bo robi się tu smutno, a to wątek o naszych ślubach!!
![]() ![]() ![]() _________________________ ___ Dziewczyny czy zezwolenie na ślub w innej parafii również ma termin ważności 3 miesiące/inny termin/bezterminowe??? Czy na nauki przedmałżeńskie potrzebne jest skierowanie? I skąd? Bo odsyłają mnie ciągle gdzieś indziej Myślałam, że skierowanie mam dostać z parafii, w której będę brała ślub, jednak ksiądz powiedział, że pierwsze słyszy i nic takiego nigdy nie dawał. Kazał iść na nauki i podobno tam dostaniemy skierowanie. Wczoraj mój TŻ poszedł do kancelarii tam gdzie chcemy odbyć nauki i powiedziano mu, że musimy mieć skierowanie ze swojej parafii... Z jednej parafii mojej lub TŻta czy każdy z nas ze swojej?
|
|
#2004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może skierowanie do poradni rodzinnej czy jak to się zwie.
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2006 |
|
Rozeznanie
|
Ale się afera zrobiła, no nic przykro jest ale jak już dziewczyny pisały w internecie wszystko może się zdarzć ( mogłabym być np 43 letnim panem Jurkiem, ktorego fetyszem są sprawy ślubne z szeregiem zaburzeń emocjonalnych i też byście nie wiedziały). W klubie nie byłam, w nowy m pewnie też nie będe, bo udzielam się krótko i czasem mam wrażenie, że ciężko się "wbić" w temacie.
a wracając do tematu Fascinata, Paris gratuluje zaklepania zespołów Wenedka powodzenia na przymiarkach! ![]() U nas dziś 9 miesięcy do ślubu!
|
#2007 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Ja jestem za anka żeby zakładała klub.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pierwszy raz słyszę o skierowaniu na nauki przedmałżeńskie. My otrzymaliśmy tylko broszury na których księżą mają potwierdzać że braliśmy udział w naukach. Jest to naszym "zaświadczeniem" z którym musimy zgłosić się do Kancelarii 3 miesiące przed ślubem. |
|
|
|
|
#2009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
my po prostu się zapisaliśmy (przez internet bo była taka możliwość) i poszliśmy. Nikt nas nie pytał ani skąd tam jesteśmy ani dlaczego ani nie chciał żadnych kartek.
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

I piszę praktycznie to, co say-hello , czyli żeby nie tworzyć nowego klubu, a "przemianować" właśnie klub plotkujący w plotkująco-ślubny, i tak zamieszczamy tam wszystkie swoje zdjęcia, to możemy i ślubne. I nie chodzi mi o przyjmowanie wszystkich z wątku, tylko np takie zasady przyjmowania, jakie już określiłaś.

co ma opisywania prywatnych spraw do tej sytuacji? Ta dziewczyna wykorzystała zdjęcia dodawane tutaj a nie w klubie. Bo do klubu nie należała. Z reszta temat klubu mozeby zakończyc bo klub jest już zamknięty.
Myślałam, że skierowanie mam dostać z parafii, w której będę brała ślub, jednak ksiądz powiedział, że pierwsze słyszy i nic takiego nigdy nie dawał. Kazał iść na nauki i podobno tam dostaniemy skierowanie. Wczoraj mój TŻ poszedł do kancelarii tam gdzie chcemy odbyć nauki i powiedziano mu, że musimy mieć skierowanie ze swojej parafii... Z jednej parafii mojej lub TŻta czy każdy z nas ze swojej?