Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 10:10   #2341
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ciężko ale dobrze, że interes rozkręcacie Powodzenia

Pychotka. Mnie się coś wydaje, że mamy tu wątkowego mistrza wypieków ? I nie chodzi mi o przystrajanie (Evel) tylko o tradycyjne przepisy Słyszałam jak to TŻ Debrah pałaszował Czybita

Zazdraszczam. Nasza kiedyś po akcji takie : "eeeeeehhhh" ale mieliśmy głupawkę Jakby chciała powiedzieć"eh te rodzice, tylko bzykanie im w głowie"

Hmmm to u nas chyba nie na taką skalę. A wizytę u okulisty już miałyśmy-bez zastrzeżeń wszystko.
Dobre. Jak i moja

Właśnie gugl mi pokazał Hmmm a to stabilne to to? Znaczy mocne? Ciekawie wygląda....

O teściowej-
Co do choroby... U nas cholibka drugi tydzień się to wlecze i co dzień na nowo przeziębiona ja już nie wiem co robię nie tak, piździ ale nie mogę jej w kurtce w domu trzymać
Co do psa-ze zwierzętami niestety tak jest, że predzej czy później przychodzi taka sytuacja gdzie pytamy siebie po co braliśmy?? Teraz problem bo zwierzak się przyzwyczaił. My tak mieliśmy jak jechaliśmy na urlop w zeszłym roku, na szczęście kota sobie poradziła ale zobowiązanie wielkie na wiele wiele lat.

Takie duże te nasze dzieci a wszystko się jakby przewraca do góry nogami
Ból jajników-ja od porodu mam okropny w czasie owulacji. Wczesniej nic nie czułam
dużoooo zdrówka dla Żulianki oby choróbsko prędko minęło
co do wypieków i miszczów wypieków to chyba nie ten adres, coś musiało Ci się pomylić, ja jestem na etapie uczenia się, wczoraj pierwszy raz udało mi się kruche ciasto, wcześniej zakalce tylko, poza tym ja preferuje raczej łatwe ciasta, takie żebym za bardzo się przy nich nie namachała ale jest mi bardzo miło dziękuję
co do bunga bunga to
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami, my dziś 7mcy kończymy..jejku alez to zleciało...
A antonio nadal nie siedzi i nie raczkuje
Lady widzialam że dawałas mi jakoś link z wykrzyknikami..ale nie mogę go znaleźć

nancy dzięki za link puzlowy

Dziewczyny co sądzicie? http://allegro.pl/chodzik-jezdzik-pc...525810190.html

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
sto lat dla Antonia i dla Leosia marsi buziaki dla Was chłopaki
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:10   #2342
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
za skończone miesiące

jeju właśnie sobie uświadomiłam,że moje dziecko kończy dziś 9 miesięcy ale ze mnie matka

i dla pozostałych dzieciaczków

Laurko, faktycznie kurzołap ale jaki piękny
jak coś stworzysz to pochwal się

Neti a jeśli chodzi o link to taki balkonik fajny tylko pytanie czy za szybko dziecko z tego nie wyrośnie? ja zwracałam właśnie uwagę na to,żeby zabawka była na dłuzej, czyli jak przestanie pchać to żeby mógl sobie siąść i jeździć ale to tylko moje skromne zdanie
Marsi masz rację...to jadl znajdziesz cos takiego podlinkuj...no i buziaki dla Leosia

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:10   #2343
aska27adopcje
Zadomowienie

Ogladacie DDTVN mowia o spaniu z dzieckiem, szkoda ze nie nagralam, bo bym tesciom puscila
Kurde, ale ponoc bungowanie przy spiacym dziecku nie jest dobre

Laseczki pokaze wam fotencje tortu tatowego co zrobilam ... nastepnego bede robic na chrzciny mlodej 13 pazdziernika ma

Aha nasza mloda upodobala sobie poslanie psa i ciagle na nim przesiaduje, teraz tz mnie wychwala, ze wzielam skorzane, a jak kupowalam wyzywal, ze takie drogie ... ale czysci sie super, szmatka przecieram wilgotna

A nasz pies upodobal sobie puzle mlodej, taka mala zamianka

100 lat dla Antonia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 154454_604414882942590_353189285_n.jpg (102,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1305477_604090156308396_311352288_n.jpg (66,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1371222_603973099653435_631178521_n.jpg (63,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1369061_604404252943653_700492774_n.jpg (45,9 KB, 30 załadowań)
Stary 2013-09-18, 10:11   #2344
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Hej, 100lat dla Antonio! Co do pogrubionego, my wczoraj 8 skończyliśy i też sam nie siada i nie raczkuje jeszcze. Tylko na czworaka staje i ruchy dżejkoba wykonuje Poluzuj majty
i spóźnione wczorajsze dla Michasia i Kubusia nawijkowego

mój ma 6,5 miesiąca i tylko przewraca się z plecków na brzuszek, kręci się wkoło siebie i pupcię podnosi, dla porównania sąsiadki córeczka o tydzień młodsza - siedzi, pełza i robi kosi kosi łapki ale mój to straszny leniuch jak mama

eff zdrówka życzę

właśnie fewci nie ma od wczoraj, co prawda szaja sugerowała, że przez to, że na dworze mokro zaczęła myć podłogę 3 razy ale dzisiaj już słonecznie i co? fewci nie ma

ciekawe, jak nocka Debrah...

hope pisałaś, że Wy puzzle piankowe macie z tej aukcji co i my, czy Wasze też tak niesamowicie śmierdziały?
Stary 2013-09-18, 10:12   #2345
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Heja

Cześć Charlizz, co sie wczoraj z Tobą działo?

fewcia, gdzie jesteś?

szklanko, zdrówka po zabiegu dla malutkiej

neti, stówka dla Antonia też dzisiaj patrzyłam na tego pchacza

laurko, walnęłam jak przeczytałam Twoje "wyluzuj majty"

przeleciałam Was szybkim ruchem, słońce wylazło ide z praniem na dwór, ale pewnie i tak pizgawica, bo jak rano byłam z psem to ja pierdycze zima

aha,
nawijko, Kciuki za wizytę

oho, dzieć się wyspał, więc trzeba się stawić na pokład...
właśnie stoi w łóżeczku
jak bede miec chwile wieczorem to Was przelece,
milego dnia i nie chmalcie tu za dużo, bo nie nadążam
see yaaa

marsi dla Leo i żeby zęby wyszły

szukam, jak ładnie i tanio urządzić pokój dla dziecka, macie jakieś stronki z pomysłami itp?

no to teraz już robie sruuuuuuuuu.....
Cała ja to gustuje w ikea..w och rozwizaniach..może popatrz tam tez
Zluzowalam te majty

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-09-18, 10:15   #2346
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
za skończone miesiące

jeju właśnie sobie uświadomiłam,że moje dziecko kończy dziś 9 miesięcy ale ze mnie matka

Laurko, faktycznie kurzołap ale jaki piękny
jak coś stworzysz to pochwal się
Całuski dla Leo!

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
szukam, jak ładnie i tanio urządzić pokój dla dziecka, macie jakieś stronki z pomysłami itp?

no to teraz już robie sruuuuuuuuu.....
O matko, mam tego tyle że szok

Np tu
http://www.nietylkodzieciaki.pl/
http://44kids.blogspot.com/
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:15   #2347
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
cięzko zaglądnąc... w ogóle takie nabrziale jak dotykam i nirówne to ona ma na miejscu trójek i czwórek.... przy jedynkach tylko kreski ale kreski już ma jakiś czas.... tylko że edidentnie ją swędzi bo ręką i palcami się drapie tak szybko wyciąga rękę z buzi zachaczając o dziąsła dziś od rana też, ale już zasnęła póki co. I jeśc nie chce

piękne tylko jak to potem czyścić....
jak kiedyś pokazywałam t. (bo u nas też nierówne takie jakby bąbelki ma na miesjcu trójek i czwórek) to powiedziała, że to gruczoły ślinowe...
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Ogladacie DDTVN mowia o spaniu z dzieckiem, szkoda ze nie nagralam, bo bym tesciom puscila
Kurde, ale ponoc bungowanie przy spiacym dziecku nie jest dobre

Laseczki pokaze wam fotencje tortu tatowego co zrobilam ... nastepnego bede robic na chrzciny mlodej 13 pazdziernika ma

Aha nasza mloda upodobala sobie poslanie psa i ciagle na nim przesiaduje, teraz tz mnie wychwala, ze wzielam skorzane, a jak kupowalam wyzywal, ze takie drogie ... ale czysci sie super, szmatka przecieram wilgotna

A nasz pies upodobal sobie puzle mlodej, taka mala zamianka

100 lat dla Antonia
no jak można nie zjeść takiego tortu?
Stary 2013-09-18, 10:17   #2348
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Mogę mieć do Was dwa pytania?

1. Czy robiłyście swoim maluchom morfologię, tak w sumie dla kontroli??
2. Mamy karmiące mm dajecie Wit D3? Moj mały ma duże ciemiączko i daję 2 krople, nie wiem, czy nie za duzo przy mm. Pediatra do której chodzimy jest hematologiem i ciągle coś wymyśla, żeby małego kłuć a to morfo, a to teraz oznaczenie wit D3 w surowicy itd.. chyba przegina... mały pogodny,ładnie je, to po co go kłuć. Ehhh
możesz, ale wpadaj też częściej, gadaj co tam
ja robiłam kontrolne morfo Młodemu w poniedziałek, bo na szczepieniu sugerowały że pewnie anemie ma bo blady. Wyniki bdb.
Witaminkę daję juvitD, nic mi pediatra nie sugerował że zmniejszyć przy mm

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

mój ma 6,5 miesiąca i tylko przewraca się z plecków na brzuszek, kręci się wkoło siebie i pupcię podnosi, dla porównania sąsiadki córeczka o tydzień młodsza - siedzi, pełza i robi kosi kosi łapki ale mój to straszny leniuch jak mama

eff zdrówka życzę

właśnie fewci nie ma od wczoraj, co prawda szaja sugerowała, że przez to, że na dworze mokro zaczęła myć podłogę 3 razy ale dzisiaj już słonecznie i co? fewci nie ma

hope pisałaś, że Wy puzzle piankowe macie z tej aukcji co i my, czy Wasze też tak niesamowicie śmierdziały?
waliły! przetarłam każdy mokrą chusteczką (pół dnia z głowy) i wietrzyłam na balkonie

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

aśka zatłuke CIę chyba jak możesz mnie tak katować !!!

a Małą spryciara super! I piesio też

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:18   #2349
litllesweetangel
Lurker ;)

Nie pochwalilam sie chyba jaka mam dzis super zmiane w pracy. 16-2 lub 18-4 rano ofkors jeszczze nie powiedzieli na ktora idziemy.

edit. Co prawda ostatnio prawie nie jem ale ASKA DAWAJ TORTA MI TU Na pewno bedzie pycha.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-09-18 o 10:24
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:21   #2350
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Nie pochwalilam sie chyba jaka mam dzis super zmiane w pracy. 16-2 lub 18-4 rano ofkors jeszczze nie powiedzieli na ktora idziemy.
o chuju złoty

Stary 2013-09-18, 10:22   #2351
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
masakra :/

szukam inspiracji obiadowej z łososiem w roli głównej, macie jakieś pomysły?
Stary 2013-09-18, 10:29   #2352
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:

Tego z majonezem robilas?
Albo z sosem zrobionym z cytryny, pietruszki i sosu sojowego?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:31   #2353
aska27adopcje
Zadomowienie

Hope niepotrzebnie wrzucilam fotke Chika ... wiesz, ale u nas tez z psem nie jest kolorowo ... pisalam Deli, ze pewnie na moim miejscu 90% matek by sie psa pozbylo ... chiko jest psem agresywnym i zazdrosnym ... mloda ma 8 mies prawie, a do tej pory jesczze w pelni jej nie zaakceptowal, dopuszczamy ja do niego tylko pod kontrola, ciagle trzeba mu mowic niewolna, spokoj itp .. zdaza mu sie na nia warczec jak ma gorszy dzien .. chociaz wszytsko idzie ku lepszemu, bo wczesniej ja ignorowal, a teraz przychodzi codziennie rano, lize ja, mala go po pysku klepie, kladziemy ja na podlodze i pozwalamy do niego dochodzic ... ale wszytsko pod kontrola ... Nie mam takiego komfortu, ze oni sa razem w 1 pokoju, a ja ide do kuchni na chwilke, strasznie zazdroszcze osobom, ktore maja psy lagodne ... bo ja narazie nie mam pewnosci, ze chiko jej nie zzaatakuje ... mam nadzieje, ze niedlugo juz te obawy sie skoncza ...

Leo 100 lat
Stary 2013-09-18, 10:33   #2354
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
oo super, kochana z Ciebie dziewczyna, bo Satah to przecież nie chodzi żeby Ci przykrość robić

ten wątek jest zamkniety

marsi

wiem, Kochana wiem, po prostu jak widzę takie nieszczescia i ze az tak ogromne sumy sa potrzebne to staram sie zeby jak najwiecej osob o tym wiedzialo
na fb zamieszcze jakas glupote i jest pelno udostepnien a jak prosbe o pomoc to na palcach u jednej reki moge policzyc udostepnienia i to mnie boli ilez to jest kliknac a moze akurat wsrod naszych znajomych znajdzie sie ktos kto wpłaci - im wiecej osob wie tym lepiej, co to komu szkodzi

moze stad zamieszczam tez tu - juz nie bede
wiem, ze przesadzam, maz mi juz to mowil

ale chcialabym widziec, miec info zwrotne, tak wiem o tym, czasem pomagam, wplacam - nie wiem dlaczego, po prostu potrzebuje wiedziec, ze innym to tez nie jest obojetne, nie wiem czemu, taka juz glupia jestem

jak u jednego dziecka zbiorka konczyla sie to co chwila klikalam ile ile czy uzbieraja a jak u jednego przeczytalam, ze raz nie udalo sie zebrac potrzebnej kwoty i nowotwor znowu zaatakaowal

wiem, musze sie odcinac od tego, zdaje sobie z tego sprawę

wszystkiego najlepszego dla Leosia za 9 msc

Cytat:
Witam się z Wami, my dziś 7mcy kończymy..jejku alez to zleciało...
A antonio nadal nie siedzi i nie raczkuje
Lady widzialam że dawałas mi jakoś link z wykrzyknikami..ale nie mogę go znaleźć

nancy dzięki za link puzlowy

Dziewczyny co sądzicie? http://allegro.pl/chodzik-jezdzik-pc...525810190.html

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

wszystkiego najlepszego dla Antosia za 7 msc

[B]laurko[/B
"poluzuj majty" kupuje
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:40   #2355
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tego z majonezem robilas?
Albo z sosem zrobionym z cytryny, pietruszki i sosu sojowego?
nie robiłam ale może faktycznie zrobię, przepis mam, bo go kiedyś już podawałaś
ale chętnie dowiem się jak się ten z sosem sojowym robi , bo ja rzadko używam sosu sojowego, znam jeden jedyny przepis na kurczaka w miodzie z sosem sojowym i imbirem i tylko wtedy robię
Stary 2013-09-18, 10:43   #2356
sarah67
Zadomowienie

aska
mniamniusi tort - zdolnna jestes

ninag
dziekuje to lek na moje, hmm...."natręctwo"
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:46   #2357
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Wczoraj szukałam inspiracji i wpisałam sobie w dr google -> pokoje dla dziewczynek i mi kopara opadła jak można pięknie urządzić pokój dla bejbusia aaaaaaaa <3
Właśnie miałam powiedzieć..jak szukalam inspiracji z sówkami...w google jest zatrzesienie

Stary 2013-09-18, 10:51   #2358
e_vel
Wtajemniczenie

Hej, cytuję na raty bo mi pewnie cytaty pozjada :P

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
nadrabiam od rana, od 46 strony chyba, i został mi tylko dzisiejszy dzień, więc się odzywam; widziałam, że pytałyście o mnie, ale u mnie dalej penisowo
po ostatnim "cudownym" weekendzie, całym tygodniu milczenia, nie spodziewałam się, że na ten weekend przyjedzie; niestety przyjechał piszę niestety, bo było chyba gorzej niż ostatnio w ogóle po kiego ciula on przyjeżdżał, jak nie odzywaliśmy się w ogóle, nie spędziliśmy ze sobą czasu, bo ciągle był poza domem albo spał, i nawet mnie nie przytulił, nie pocałował, nawet mnie ku.rwa nie dotknął niechcący mam okropnego doła

a dzisiaj jest nasza druga rocznica ślubu też się nie odezwał; ja siedzę, żłopię wino i zagryzam biszkoptami, jest zaje.bi.ście
smutne to
Cytat:

Hihi, google Ruchy posuwisto zwrotne, które na filmiku zaprezentowała Pstryczkowa w wykonaniu Dżejkoba
moja Maja też je wykonuje, a jak się zmęczy to łup na brzuch i zaczyna pełzać
Cytat:
A Ty się dziwisz po kim Karinka taka wyrywna
od razu wyrywna :P to oni mnie wyrwali i nie bardzo miałam wyjście... Chyba mam napisane na czole _nadaję się do samorządów itp. Tylko kurde, nie widze tego i nie wiem jak zmyć :P
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Wyobraź sobie uprawianie seksu w pozycji misjonarskiej, i są to ruchy mężczyzny
nie trzeba było tak od razu
Cytat:
Będę takie coś na ścianę młodemu robiła. Ciekawe jak mi wyjdzie
I takie pompony mi się podobają.
a z czego to będziesz robić? bo ja bym chciała takie coś ala domek dla lalek zrobić dla Karinki
Cytat:
Kochana to są takie ruchy, że na pewno Dżejkob musiał je podpatrzyć u mamusi i tatusia

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jest mi strasznie smutno podjęliśmy wczoraj decyzję, że musimy znaleźć dom Hekusiowi wreszcie TZ dostrzegł to, że jest on niemal tak samo wymagający jak Dawid. A teraz, przy chorobach z malym dzieckiem nie bardzo był dla niego czas i możliwość, żeby wychodzić, czy nawet poświęcić mu uwagę, na którą zasłużył. Mało tego, przez niemal całe wakacje siedzieliśmy u nas na wsi i on był więcej na dworze niż w domu. Nauczyłam go ładnie chodzić na smyczy przy wózku, autem ładnie jeździ ale Dawid w tej chwili jest najwazniejszy dla nas. A pies to nie zabawka. A jeśli uwagi nie ma to strasznie, jak to mały pies i jak to labrador rozrabia. Dawida kilka razy niechcący potrącił. Ech... Chciał się TZ dogadać się z teściową że przecież przyjeżdżamy często teraz, Dawid niedługo, kwestia kilku miesięcy będzie chodził, to już byłoby łątwiej i wychodzić itp, ale ona że go nie chce trzymać już bo że jej sukę zapłodni, że rozrabia, dobija się do drzwi (a wielce sis TZ miała go wpuszczać bo on taki kochany)a ja mówię też go nie można tak z miejsca na miejsce bo to nie mebel..przykro mi strasznie

Cytat:
Bokeh, znalazłam
a takie mniejsze to można zrobić szpilkami na steropianowych kulkach albo na gąbce florystycznej uwielbiam takie rzeczy

Dziewczyny, teraz może mnie być jeszcze mniej, bo w niedzielę robię imprezkę Karince więc muszę wszystko przygotować do wczesnych popołudniowych godzin w sobotę. Bo w sobotę idziemy na imprezkę panieńsko-kawalerską. Kurcze, z jednej strony się cieszę, bo daaaawno w klubie nie byłam, a z drugiej strony to będę mieć myślenice jak dziewczynki i jak sobie moi teściowie z nimi radzą. Moja sis przyjeżdża już w piatek rano więc o ile zostanie jej trochę czasu w wirze przedślubnych przygotowań to będę się starała z nia trochę czasu spędzić. Młoda ma wesele na remizie więc w przyszłym tygodniu obiecałam im trochę pomóc przy składaniu serwetek i dekoracji stołów (będą wrzosy). Potem wiadomo, ślub, wesele, poprawiny (ale takie tylko dla rodzeństwa) no i zleci do przyszłego tygodnia. Proszę nie zapomnijcie o mnie jakbym się nie oddzywała. Ale znając życie to zawsze jak napiszę ze nie będę mieć czasu to jakimś cudem go mam.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:54   #2359
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
nie robiłam ale może faktycznie zrobię, przepis mam, bo go kiedyś już podawałaś
ale chętnie dowiem się jak się ten z sosem sojowym robi , bo ja rzadko używam sosu sojowego, znam jeden jedyny przepis na kurczaka w miodzie z sosem sojowym i imbirem i tylko wtedy robię
To jest taki zupelnie na oko: natke posiekac i podsmazyc na masle, dodac troche sosu sojowego i wymieszac dokladnie. Na koniec soku z cytryny. Uwazaj na sos sojowy, zeby nie przedobrzyc. Wiodacym smakiem ma byc kwasny. Gotowy sos siup na lososia

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Właśnie miałam powiedzieć..jak szukalam inspiracji z sówkami...w google jest zatrzesienie

Tutaj podobaloby Ci sie. Sowek od groma i jeszcze troche
Stary 2013-09-18, 10:55   #2360
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
o chuju złoty
kocham Cię

Cytat:

może makaron z łososiem z sosem śmeitanowym? a jak nie to zrobiłabym grillowangeo ( ja mam grilla elektrycznego więc u mnie koperek, pietruszka, estragon, czosnek,oliwa i gotowe
albo zapiekany ze szpinakiem i gorgonzolą

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-09-18 o 10:57
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:55   #2361
scotasia
Wtajemniczenie

Hope dzięki za odp ja jakaś nieogarnieta jestem, na wszystko brakuje mi czasu, wizaż tylko z doskoku Dominik męczy się z katarem, marudzi niemiłosiernie, zęby sie pchają dodatkowo (mamy już dwa). A co do jego umiejętności - pełzanie tak, raczkowanie jeszcze nie. Staje na kolankach i łokciach i się buja narazie. W spacerówce siada, w domu nie probuje jeszcze. Ale przynajmniej opanował już przewrót z brzuszka na plecy, bo opornie mu to szło. I tyle z grubsza u nas A i nałogowo ściąga skarpety. Chyba przyszyje mu do spodni
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:58   #2362
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane
Wczoraj chcialam was nadrobic mialam pocytowane i zasnelam z fonem w rece
Cytaty szlag jasny trafil

Dzisiejsza nocka porazka, obudzilam sie dzisiaj o 6, oddalam Mlodego malzowi i normalnie plakalam w poduszke bo juz nie daje rady. Cycus na lezaco nie, musialam siadac, brac babla na siedzaco, pakowac cycka w paszczke i tak czuwac pol nocy tak.... Debrah, Mlody nie jadl dzisiaj w nocy, po prostu ciumkal.
I Co odkladalam to hissteriaa

Dodatkowo od 3dni napierdziala mnie podbrzusze, jajniki, wczoraj mnie tak bolalo ze zgieta wpol chodzilam....

Mlody juz histeryzuje wiec moze na drzemke juz pojdzie

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
* współczuję bardzo. podobnie miewamy..

Cytat:
zazdroszczę nocki ja już bym chciała, żeby Kubuś wrócił do tego co było czyli 1 max 2 pobudki a nie takie cyrki, co teraz odstawia
Marzę o tym! kiedyś spała 20:20 (jak z zegarkiem w ręku) do 5:30-6
....było pięknie...

Cytat:
Ciężko ale dobrze, że interes rozkręcacie Powodzenia

Pychotka. Mnie się coś wydaje, że mamy tu wątkowego mistrza wypieków ? I nie chodzi mi o przystrajanie (Evel) tylko o tradycyjne przepisy Słyszałam jak to TŻ Debrah pałaszował Czybita

Zazdraszczam. Nasza kiedyś po akcji takie : "eeeeeehhhh" ale mieliśmy głupawkę Jakby chciała powiedzieć"eh te rodzice, tylko bzykanie im w głowie"

Hmmm to u nas chyba nie na taką skalę. A wizytę u okulisty już miałyśmy-bez zastrzeżeń wszystko.
Dobre. Jak i moja

Właśnie gugl mi pokazał Hmmm a to stabilne to to? Znaczy mocne? Ciekawie wygląda....

O teściowej-
Co do choroby... U nas cholibka drugi tydzień się to wlecze i co dzień na nowo przeziębiona ja już nie wiem co robię nie tak, piździ ale nie mogę jej w kurtce w domu trzymać
Co do psa-ze zwierzętami niestety tak jest, że predzej czy później przychodzi taka sytuacja gdzie pytamy siebie po co braliśmy?? Teraz problem bo zwierzak się przyzwyczaił. My tak mieliśmy jak jechaliśmy na urlop w zeszłym roku, na szczęście kota sobie poradziła ale zobowiązanie wielkie na wiele wiele lat.

Takie duże te nasze dzieci a wszystko się jakby przewraca do góry nogami
Ból jajników-ja od porodu mam okropny w czasie owulacji. Wczesniej nic nie czułam
O, jaka dobra pamięć! pałaszował aż uszy się trzęsły!

Cytat:

eff zdrówka życzę

Nocka... obudziła się koło 00:30, dopiero wtedy pampa zmieniłam itp, musiała być strasznie padnięta. Potem jeszcze ze 3 pobudki i po 6:00 już się chichrała z Tż a ja otwierałam jedno oko

Za godzinę wychodzę na polowanie kurtki, z Amelcią zostaje t. oby dały sobie radę. Odetchnę troszkę, wypiję kawę w CH i wrócę z nowymi siłami.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:59   #2363
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hope niepotrzebnie wrzucilam fotke Chika ... wiesz, ale u nas tez z psem nie jest kolorowo ... pisalam Deli, ze pewnie na moim miejscu 90% matek by sie psa pozbylo ... chiko jest psem agresywnym i zazdrosnym ... mloda ma 8 mies prawie, a do tej pory jesczze w pelni jej nie zaakceptowal, dopuszczamy ja do niego tylko pod kontrola, ciagle trzeba mu mowic niewolna, spokoj itp .. zdaza mu sie na nia warczec jak ma gorszy dzien .. chociaz wszytsko idzie ku lepszemu, bo wczesniej ja ignorowal, a teraz przychodzi codziennie rano, lize ja, mala go po pysku klepie, kladziemy ja na podlodze i pozwalamy do niego dochodzic ... ale wszytsko pod kontrola ... Nie mam takiego komfortu, ze oni sa razem w 1 pokoju, a ja ide do kuchni na chwilke, strasznie zazdroszcze osobom, ktore maja psy lagodne ... bo ja narazie nie mam pewnosci, ze chiko jej nie zzaatakuje ... mam nadzieje, ze niedlugo juz te obawy sie skoncza ...

Leo 100 lat

o kurde, współćzuje, ja bym tak nie mogła żyć w takiej nieświadomości co zrobi zwierzę....

A tort !!!!!!!!!!! jaciępierdlę masakra ale bym go zjadłą ! po co wstawiałaś
Stary 2013-09-18, 10:59   #2364
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej, cytuję na raty bo mi pewnie cytaty pozjada :P

smutne to

moja Maja też je wykonuje, a jak się zmęczy to łup na brzuch i zaczyna pełzać

od razu wyrywna :P to oni mnie wyrwali i nie bardzo miałam wyjście... Chyba mam napisane na czole _nadaję się do samorządów itp. Tylko kurde, nie widze tego i nie wiem jak zmyć :P

nie trzeba było tak od razu

a z czego to będziesz robić? bo ja bym chciała takie coś ala domek dla lalek zrobić dla Karinki

a takie mniejsze to można zrobić szpilkami na steropianowych kulkach albo na gąbce florystycznej uwielbiam takie rzeczy

Dziewczyny, teraz może mnie być jeszcze mniej, bo w niedzielę robię imprezkę Karince więc muszę wszystko przygotować do wczesnych popołudniowych godzin w sobotę. Bo w sobotę idziemy na imprezkę panieńsko-kawalerską. Kurcze, z jednej strony się cieszę, bo daaaawno w klubie nie byłam, a z drugiej strony to będę mieć myślenice jak dziewczynki i jak sobie moi teściowie z nimi radzą. Moja sis przyjeżdża już w piatek rano więc o ile zostanie jej trochę czasu w wirze przedślubnych przygotowań to będę się starała z nia trochę czasu spędzić. Młoda ma wesele na remizie więc w przyszłym tygodniu obiecałam im trochę pomóc przy składaniu serwetek i dekoracji stołów (będą wrzosy). Potem wiadomo, ślub, wesele, poprawiny (ale takie tylko dla rodzeństwa) no i zleci do przyszłego tygodnia. Proszę nie zapomnijcie o mnie jakbym się nie oddzywała. Ale znając życie to zawsze jak napiszę ze nie będę mieć czasu to jakimś cudem go mam.
a co to za okazja Karinkowej imprezy?
nie zapomnimy o Tobie, spokojna głowa kciuki za wszystkie przygotowania

meneq a łososia wcześniej jakoś gotuję, piekę czy coś? Czy robię sos, daję na łososia i wtedy razem np piekę?
Stary 2013-09-18, 11:03   #2365
bokeh
Zakorzenienie

powiedzcie mi przestawiły Wam dzieci sobie godziny zasypiania na późniejsze? czy dalej zasypiają tak jak wcześniej? u mnie Hania zasypiała kiedyś o 19 i spała z przerwami na jedzenie do 6-7 a teraz jak zaśnie o 19 to budzi się w nocy conajmniej na godzinę zabawy! więc musi chodzić spać przed 21... wtedy nie rozbudza się i nie wiem co z tym fantem zrobić
Stary 2013-09-18, 11:04   #2366
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
urodziny jej robimy i imieniny tż jednocześnie... no i ma być tort zamek z księżniczkami wreszcie (o ile mi wyjdzie :P)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 11:07   #2367
nancykenator
Zakorzenienie

evel tort zamek z księżniczkami , koniecznie zrób fotę
czyżby tż - Tomasz?
Stary 2013-09-18, 11:08   #2368
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

meneq a łososia wcześniej jakoś gotuję, piekę czy coś? Czy robię sos, daję na łososia i wtedy razem np piekę?
Lososia na grillu najlepiej
Stary 2013-09-18, 11:09   #2369
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
powiedzcie mi przestawiły Wam dzieci sobie godziny zasypiania na późniejsze? czy dalej zasypiają tak jak wcześniej? u mnie Hania zasypiała kiedyś o 19 i spała z przerwami na jedzenie do 6-7 a teraz jak zaśnie o 19 to budzi się w nocy conajmniej na godzinę zabawy! więc musi chodzić spać przed 21... wtedy nie rozbudza się i nie wiem co z tym fantem zrobić
U mnie było tak najpierw 19, potem 20, potem 21, a teraz wróciła do 20.
Zazwyczaj o 20 - 20:30 już śpi.
Ostatnio się zdarzyło, że dopiero po 21 zasypiała bo byliśmy na wyjeździe, ale nie zmieniło to pory pobudki.
W nocy śpi, budzi się tylko na jedzenie.
Pobudka zazwyczaj 6 - 7.
Choć dziśo 5:30. Niby jest jakoś to unormowane, ale zdarzają się wyjątki.
W nocy mi się nie budzi na zabawę.... współczuję.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 11:12   #2370
hope01
Zakorzenienie

u nas zasypia między 20 a 21

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości