Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 10:16   #2011
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4286469 3]Ja jestem za anka żeby zakładała klub.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Jestem za.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:19   #2012
ParisParisienne
Rozeznanie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Też się wypowiem w tej sprawie.
Dotka ma poniekąd rację że każdy mógł tu wejść i czytać, że na fcb też "koleżanki" nas komentują. Ale fejsbukowa znajoma raczej nie wklei mojego zdjęcia na jakimś forum czy portalu randka.pl...

Wczoraj dostałam info że kilka dziewczyn rezygnuje z wizazu... To strasznie przykre.

Jestem za tym żeby nowy klub PM2014 dalej istniał. Uważam że jest nas na tyle dużo i jesteśmy na tyle zżyte, żeby do klubu przyjąć tylko te z nas które w tym momencie wyrażają chęć a nowe PMki niech dalej udzielają się na wątku. Czy naprawdę musi być nas 200? Ostatnio codziennie pojawiały się nowe dziewczyny, ja już nie nadążałam za tym. Jak dla mnie reguła udzielania się na wątku 3 miesiące jest bez sensu bo Simply też była długo i co?
Może zostanę źle odebrana ale mi wystarczycie WY i naprawdę zakładanie klubu po to żeby znowu dochodziły nowe PMki jest bez sensu bo zrobi się drugi wątek.
A wątek niech istnieje dalej, dla tych które chcą tu pisać i poznawać nowe PMki.
W sumie troche sie z Toba zgadzam. Z drugiej strony jesli niedlugo dolaczy do nas nowa PMka, ktora slubuje powiedzmy za rok, bedzie sie regulanie udzielac, to dlaczego nie mialybysmy jej przyjac za jakis czas? Z jednej strony te 3 miesiace to dlugi okres, ale z drugiej jest to jakis wyznacznik, ze dana osoba nie jest tylko "na chwile" i rzeczywiscie interseuje sie watkiem i nami.

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ale proszę, czytajcie ze zrozumieniem bo później robi się jeszcze większy kwas.
Ta dziewczyna nie należała do Klubu PM2014, nie obgadywała nikogo w tym klubie - tylko w jakimś innym, i wykorzystywała zdjęcia i wpisy z wątku, a nie z klubu.
Tym samym nie rozumiem, czego nas ta przygoda nie nauczyła?
Dlatego sadze, ze na dodawanie zdjec powinna istniec prywatna "przestrzen". Dlatego powstal problem, bo nie do konca zdajemy sobie sprawe, ze ktos moze nas podczytywac i pobierac nasze zdjecia. Klub to dobre rozwiazanie - ale ten typowo slubny.

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
zgadzam się. Idea nowego klubu podoba mi się. Tylko przyjmowanie osób udzielających się na wątku głównym. Sama nie zamierzam z tego rezygnować tylko nieco ograniczyć udostępniane dane
Może zrezygnuje z udostępniania w pierwszym poście informacji o naszych salach i innych usługodawcach? po nickach raczej trudno będzie nas zidentyfikować a takie informacje zamieścimy w klubie.

Ps. jeżeli większość się zgodzi mogę zająć się założeniem nowego klubu - jakoś ogarniam klub gotujących mam stały dostęp do komputera
Tylko należałoby stworzyć tutaj na wątku regulamin.
popieram ja zupelnie nie oogarniam spraw technicznych na wizazu, dlatego ja bym sie do tego nie nadawala...

Cytat:
Sprawdzałam czy da się zmienić nazwę klubu - niestety topole nie podlega edycji.
Jestem za stworzeniem nowego klubu, zawierającego informacje typowo ślubne, relacje z przymiarek, wybór zaproszeń itp. Klub plotkowy niech takim pozostanie
Tez sadze,ze nie ma co na sile robic "przemianowania". Stworzenie nowego, zupelnie slubnego klubu jest ok.
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:26   #2013
moniczka_90
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy zezwolenie na ślub w innej parafii również ma termin ważności 3 miesiące/inny termin/bezterminowe???

Czy na nauki przedmałżeńskie potrzebne jest skierowanie? I skąd? Bo odsyłają mnie ciągle gdzieś indziej Myślałam, że skierowanie mam dostać z parafii, w której będę brała ślub, jednak ksiądz powiedział, że pierwsze słyszy i nic takiego nigdy nie dawał. Kazał iść na nauki i podobno tam dostaniemy skierowanie. Wczoraj mój TŻ poszedł do kancelarii tam gdzie chcemy odbyć nauki i powiedziano mu, że musimy mieć skierowanie ze swojej parafii... Z jednej parafii mojej lub TŻta czy każdy z nas ze swojej?
ja już "po" więc się wypowiem jak to u nas było. Dostaliśmy zezwolenie na slub z innej parafii i z tego co pamiętam to można to zrobić tj. ustalić w którym miejscu bierzecie ślub, najpóźniej na pół roku przed ślubem. A co do nauk to nam nie pasował termin w jednej parafii i nam powiedziano, ze nauki możemy zrobić w "każdym miejscu na całym świecie" więc znalazłam po prostu parafie w której terminy mi pasowały i tyle, poszlismy tam i dostaliśmy takie karteczki gdzie są nasze nazwiska, terminy nauk (z podpisami i pieczątkami osób prowadzących), terminy spotkań w poradni (tak samo z pieczątkami, ze odbyte) i zostało nam miejsce na spowiedź i chyba zapowiedzi
też na początku myślałam, ze to ksiądz z mojej parafi i daje jakiś druczek i ja z tym idę w świat ale jednak nie, na pierwszym spotkaniu nauk dostaliśmy druczek i z nim chodzimy po świecie, jak uzbieramy wszystkie podpisy tj. wykonamy wszytsko co trzeba załatwic przed ślubem to dajemy to księdzu i tyle.
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:26   #2014
KaEs
Wtajemniczenie

Dziewczyny przy zakładaniu klubu weźcie pod uwagę, że żaden klub nie jest do końca prywatny - bo każdy moderator ma do nich dostęp, więc to nie jest tylko i wyłączne grono nasze Wcześniej o tym nie wiedziałam... dobrze, że moderator lexie o tym napisała

ściskam Was mocno, mocno

edit: Jeżeli powstanie klub czysto ślubny, bez zbędnych inf. prywatnych - jestem jak najbardziej za i chętnie do takiego dołączę póki co rezygnuję z udzielania się tutaj w wątku, przynajmniej na jakiś czas za dużo się tutaj ostatnio działo

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-09-18 o 10:33 Powód: dopisanie informacji
KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:29   #2015
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Dziewczyny przy zakładaniu klubu weźcie pod uwagę, że żaden klub nie jest do końca prywatny - bo każdy moderator ma do nich dostęp, więc to nie jest tylko i wyłączne grono nasze Wcześniej o tym nie wiedziałam... dobrze, że moderator lexie o tym napisała

ściskam Was mocno, mocno
czyli w naszym wypadku, nasza PMka - Verunka tez?
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:32   #2016
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
czyli w naszym wypadku, nasza PMka - Verunka tez?
Ona już nie jest modem

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:36   #2017
martucha0205
Rozeznanie

jejku ta sytuacja tutaj jest beznadziejna ,oczewiscie ze sa tu zwolenniczki nowego klubu bo do starego nie mogly sie dostac, a po za tym co za roznica czy to klub czy forum plotkarskie i tak kazdy moze was czytac. jakos wszystkie dziewczyny tutaj dodawaly zdjecia i pisaly o problemach i nie bylo jakos pytan a co jak ktos z rodziny zobaczy a teraz sie tym martwicie.dla mnie klub to beznadzieja i nie wieze ze niektore PM beda sie udzielac na tym plotkowym on poprostu albo przestanie istniec albo zajmna sie nim nowe PM ,takze jak dla mnie klub i robienie elitarnej listy vip jest beznadziejny

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:41   #2018
alloffkowa
Zakorzenienie

Velika- też szukamy mieszkania do kupienia, istna masakra.

Co do ostatnich zajść- nowy klub to nie jest zła idea. Choć trzeba to poważnie rozważyć i nie robić nic na hop siup.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:49   #2019
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Velika- też szukamy mieszkania do kupienia, istna masakra.
ja nawet nie mam gdzie zadzwonić, żeby coś pooglądać, bo 90% jest na osiedlach, gdzie są stare bloki albo mieszka patologia. Moja przyjaciółka szuka do wynajęcia i to samo... A samochód jeszcze gorzej, jak wczoraj wpisaliśmy z chłopem przy szukaniu nasze wymagania, to znalazło 11 samochodów w całym kraju

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:51   #2020
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
jejku ta sytuacja tutaj jest beznadziejna ,oczewiscie ze sa tu zwolenniczki nowego klubu bo do starego nie mogly sie dostac, a po za tym co za roznica czy to klub czy forum plotkarskie i tak kazdy moze was czytac. jakos wszystkie dziewczyny tutaj dodawaly zdjecia i pisaly o problemach i nie bylo jakos pytan a co jak ktos z rodziny zobaczy a teraz sie tym martwicie.dla mnie klub to beznadzieja i nie wieze ze niektore PM beda sie udzielac na tym plotkowym on poprostu albo przestanie istniec albo zajmna sie nim nowe PM ,takze jak dla mnie klub i robienie elitarnej listy vip jest beznadziejny
jeżeli klub jest oznaczony jako prywatny, jego zawartość widzą wyłącznie członkowie.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ja nawet nie mam gdzie zadzwonić, żeby coś pooglądać, bo 90% jest na osiedlach, gdzie są stare bloki albo mieszka patologia. Moja przyjaciółka szuka do wynajęcia i to samo... A samochód jeszcze gorzej, jak wczoraj wpisaliśmy z chłopem przy szukaniu nasze wymagania, to znalazło 11 samochodów w całym kraju
aż boję się zapytać jakie macie wymagania

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:53   #2021
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
my też nic nie mamy, ZERO, NUL.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:53   #2022
velika
Winter is coming

Cytat:

aż boję się zapytać jakie macie wymagania
całkiem normalne chyba bezwypadkowy, do 100.000 przebieg, do 25.000 zł cena, silnik 1.8-2.0 i powyżej 100 KM, no i rocznik nie starszy niż 2006, w benzynie. Ma ktoś?
A mieszkania szukamy 3 pokojowego i ni ma

Stary 2013-09-18, 10:54   #2023
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
To się porobiło... mimo, że jestem z Wami krótki czas i nie wiem o co chodzi to współczuję... Serio po takich akcjach aż się odechciewa pisać prywatne rzeczy i wrzucać swoje zdjęcia czy ze swoich przygotowań. Swoją drogą dziewczyna musiała się nieźle nudzić, może cierpi na jakieś zaburzenia mózgowe? Mam nadzieję, że żadnej z Was już nic złego nie spotka, bo dopiero niedawno dołączyłam do wątku i nie chciałabym, aby on "umarł" Dużo od Was się dowiedziałam, podpatrzyłam, zainspirowałam, a do ślubu jeszcze ponad 10 miesięcy także chętnie do tej pory będę tu zaglądać i dzielić się tym co już mam

DLACZEGO Maglena dostała za ten post ostrzeżenie?!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:55   #2024
misia880
Zakorzenienie

velika z tym przebiegiem może być kiepsko... teraz te auta maja ponad 200 tys przebiegu wiem jak my szukaliśmy. Niby nowe auto.. tak do 8 lat a przebieg jakby mialo 150 lat ;p

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:58   #2025
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
velika z tym przebiegiem może być kiepsko... teraz te auta maja ponad 200 tys przebiegu wiem jak my szukaliśmy. Niby nowe auto.. tak do 8 lat a przebieg jakby mialo 150 lat ;p
no wiem, ale ja nie kupię samochodu z przebiegiem większym niż mój 15latek (który ma 130.000...). Może do max 110.000, ale to max. Znaleźliśmy Astrę, która spełnia wszystkie wymagania, ale jest w Radomiu ;(

Stary 2013-09-18, 10:58   #2026
Dotka90
Zakorzenienie

velika, nie pocieszę Cię, ale ja mojego obecnego auta szukałam 5 m-cy zanim kupiłam
Stary 2013-09-18, 10:58   #2027
madzixx88
Zakorzenienie

cześć

przykra sprawa wyniknęła...
ja uważam, że założenie nowego klubu jest dobrym pomysłem, gdzie można by się dzielić relacjami z przygotowań, wrzucać zdjęcia itd..
rozumiem, że chcecie teraz być bardziej ostrożne, ale miejcie proszę na uwadze też PMki, które dołączyły niedawno i też chciałyby mieć szansę w tym uczestniczyć
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:59   #2028
misia880
Zakorzenienie

my kupilismy astre II ale z 2001 roku - przebieg 220 tyś

i w super stanie

moje seicento z 2002 roku miało przebieg 120 tyś jak je kupowałam

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 11:01   #2029
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
velika, nie pocieszę Cię, ale ja mojego obecnego auta szukałam 5 m-cy zanim kupiłam
dzięki w sumie mamy czym jeździć, ale mój lanos tyyyyle pali i ma problem z nawiewem, zimą to trzeba z 15 minut poczekac, zanim coś widać przez szyby

Stary 2013-09-18, 11:02   #2030
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
ja już "po" więc się wypowiem jak to u nas było. Dostaliśmy zezwolenie na slub z innej parafii i z tego co pamiętam to można to zrobić tj. ustalić w którym miejscu bierzecie ślub, najpóźniej na pół roku przed ślubem.
Na pewno nie są pary, które mają ślub 3 miesiące po zaręczynach

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 11:03   #2031
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
całkiem normalne chyba bezwypadkowy, do 100.000 przebieg, do 25.000 zł cena, silnik 1.8-2.0 i powyżej 100 KM, no i rocznik nie starszy niż 2006, w benzynie. Ma ktoś?
A mieszkania szukamy 3 pokojowego i ni ma
myślałam, że kolor tapicerki też macie określony
Chcecie samochód krajowy czy sprowadzany? Z naszymi krajowymi raczej nie będzie łatwo
Mój samochodzik jest z 2001 roku (kupowany w 2009 roku) miał 70 tyś przebiegu silnik ma mały bo 1.4

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-09-18 o 11:05
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 11:03   #2032
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
A samochód jeszcze gorzej, jak wczoraj wpisaliśmy z chłopem przy szukaniu nasze wymagania, to znalazło 11 samochodów w całym kraju
samochodu odpowiadającego naszym szukaliśmy pół roku
ale się udało

z 2009 roku, przebieg 60tys., silnik 1,8, 140KM zapłaciliśmy 30tys. TŻ jechał po niego 200km albo i więcej

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-09-18 o 11:11
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 11:05   #2033
enzunio
BAN stały

Velika mój pali prawie tyle co Hummer i jeszcze ochroniarz co chwilę się drze, że moje miejsce parkingowe jest w plamach oleju... nie wiem o co mu chodzi, miejsce jest wykupione, więc nie jego brocha... ale żeby nie zaostrzać konfliktu tłumaczę, że on nie plami tylko znaczy teren
W końcu wiek do czegoś zobowiązuje tylko akurat mój samochód to jest jedna z niewielu przyczyn konfliktów z TŻtem... :/ On nie rozumie jak można tym jeździć i płacić za benzynę tyle co za zboże, a ja nie rozumiem czemu mam sprzedać samochód za śmieszne pieniądze i nie będzie mnie stać nawet na porządny rower za to...

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-18 o 11:06
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 11:07   #2034
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki w sumie mamy czym jeździć, ale mój lanos tyyyyle pali i ma problem z nawiewem, zimą to trzeba z 15 minut poczekac, zanim coś widać przez szyby
Wiesz, ja wyszłam z założenia, że nie napalam się na wszystko, co zobaczę
Moje auto wtedy sprzedaliśmy, ale było TŻtowe, więc jakoś sobie radziliśmy, przyjeżdżał po mnie na uczelnię itepe. W sumie miłe to było, bo wtedy nie mieszkaliśmy razem i były to w sumie nasze początki
A wymagania różne też mieliśmy no i trafiła nam się perełka
Stary 2013-09-18, 11:07   #2035
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

DLACZEGO Maglena dostała za ten post ostrzeżenie?!

"Droga(i) Maglena89,

Otrzymała(e)ś ostrzeżenie od moderatora Forum Wizaz.pl.

Powód ostrzeżenia: Atak na inną użytkowniczkę"...
Stary 2013-09-18, 11:09   #2036
Anesthesia
Wtajemniczenie

Ale się narobiło... nie mam zamiaru komentować całej tej dyskusji, od siebie powiem tylko tyle, że jak dla mnie osobny klub typowo ślubny do dzielenia się relacjami z przymiarek itp. brzmi bardzo dobrze.

Ja niedawno kupiłam autko, ale szukaliśmy chyba 3 miesiące Ale warto było poczekać
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 11:09   #2037
Dotka90
Zakorzenienie

A co do przebiegu, to ja mam auto z 2008r. kupiłam je w 2011 z przebiegiem 54 000
Anka - 1.4 to nie jest mały silnik, zależy jaka specyfika silnika i ile kuni
Ja mam 1.4 120KM, z turbo, więc ładnie idzie do przodu (nie wiem jaki maks, jak go testowaliśmy to poszedł 220, ale akurat ktoś zajął lewy pas na autostradzie no i nie mogliśmy już pocisnąć ).
Kopa przy ruszaniu, jak się turbo załącza, ma niezłego
Stary 2013-09-18, 11:11   #2038
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
kurde , to Ty wymagająca kobieta jesteś

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
cześć

przykra sprawa wyniknęła...
ja uważam, że założenie nowego klubu jest dobrym pomysłem, gdzie można by się dzielić relacjami z przygotowań, wrzucać zdjęcia itd..
rozumiem, że chcecie teraz być bardziej ostrożne, ale miejcie proszę na uwadze też PMki, które dołączyły niedawno i też chciałyby mieć szansę w tym uczestniczyć
No dlatego uważam ze nie ma w tej sprawie dobrego rozwiązania popatrzcie jak będziemy śmiesznie wyglądały mając ileś klubów

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 11:12   #2039
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
"Droga(i) Maglena89,

Otrzymała(e)ś ostrzeżenie od moderatora Forum Wizaz.pl.

Powód ostrzeżenia: Atak na inną użytkowniczkę"...
Pewnie jakaś życzliwa Simply Cię zgłosiła
Stary 2013-09-18, 11:13   #2040
madzixx88
Zakorzenienie

Dziewczyny, tak z innej beczki ile dostaniecie zdjęć od fotografa wszystkich? a ile będziecie mieć w fotoksiążce/albumie?
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości