|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
[Bhope[/B] ja gdzieś przeoczyłam wczoraj Twoją wiadomość. Gratuluje serduszka
.
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Pozytywnie. Gdybym mogła, zaczęłabym już dziś, ale zdaję sobie sprawę, że najpierw muszę wydobrzeć. Morfologia znowu wyszła straszna. Poza tym wiem, że te starania już nie będą takie beztroskie. Będzie trzeba pilnować, żeby jak najszybciej dowiedzieć się o ewentualnej ciąży.
|
#2343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
No i jestem po USG.
Niby ok, ale ... W serduszku jest małe zwapnienie, w spojeniu naczyniowym w mózgu po 1 torbieli (czyli 2 w sumie). Lekarka powiedziała, ze mieści się to w "normie", bo nie jest to niebezpieczne dla dziecka, torbiele mogą się jeszcze wchłonąć, ale z drugiej strony są to jedne z wskaźników m.in. downa. Powiedziałam jej, ze w 12 tyg przezierność karkowa wyszła bardzo mała, nawet nie na granicy normy. Uspokoiła, że skoro tak, to wzrastają szanse że to są zmiany nie związane z chorobą. Trzeba to obserwować. I dowiedziałam się jednak jaka płeć - tak mnie szybko wzięła do badania i zaczęła że nawet nie zdążyłam powiedzieć. Prawdopodobnie chłopczyk.
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Medi no w końcu jesteś! Berbie, Rena trzymam mocno Hosenka nic się nie martw! U Izy też było niby coś nie tak i się wyprostowało! No i synuś
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() za nadrabianie się wezmę później a puki co stawiamy ciacho, kawę, piwo czy tam butle mleka, bo Kamiluś ma dziś pół roczku To takie piękne móc to dziś tu napisać... ciąglę myślę że to przecież Zeberka, Alfa czy wiele innych powinny wklejać zdjęcia, ale nie ja. Do dziś nie moge uwierzyć że ja też mam takie szczęście jak wy...że jestem mamą, prawdziwą i jedyną. dzięki że byłyście ze mną i w trudnych i w tych szczęśliwych chwilach! |
|
|
|
#2347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#2348 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Hosenko nie znam sie za dobrze, ale też słyszałam, ze torbiele najczęściej sie wchaniaja.
U nas całkiem, całkiem, Artek lepiej je i w ogóle, za to mi na głowie została może połowa włosów z tego, co miałam 3 miesiące temu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki już duży chłopak I jaki słodki
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Lunka wszystkiego dobrego dla Kamilka!
Wadera Kochanie spokojnie dobrze wiesz że jak się człowiek stara to i tak czeka z dnia na dzień kiedy robić test więc na bank szybko wyłapiesz ciążę!
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-09-18 o 09:55 |
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko Mam nadzieję, że wszystko się wchłonie. Jak się czujesz
![]() Luna To już Ale ten czas leci. Widzę, że już ładnie uczy się siadać i podpiera się rączkamiUcałuj Małego z okazji pół roczku |
|
|
|
#2354 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Spac nie moglam, wiercilam sie, dziecko tez jakoes pporzadki przed wizyta robilo ![]() Lunka! Wszystkoego naj dla Kamila. Tez jest sliczny. ![]() Wszystkie wasze dzieci takie sa. Az dziwne ![]() Cytat:
Pewnie chodzi o zwapinienie/ognisko hiperechogenne w ktorejs z komor? Jesli tak, to izolowane, bez zadnych towarzyszacych wad czy innych czynnikow ryzyka zespolow genetycznych nie jest zadnym markerem wad chromsomowych. One zazwyczaj pod koniec ciazy lub po urodzeniu zanikaja i zadnego wplywu na dziecko nie maja. Nie wymaga to ani dalszej diagnostyki w ciazu ani u dziecka po urodzeniu sie. A te torbiele w spojeniu [?] naczyniowym to chodzi zapewne o torbiele splotu naczyniowego. To one przewaznie j zanikaja do konca drugiego trymestru ciazy. Jak beda to konca ciazy to po urodzeniu warto zrobic usg glowki i obserwowac. Z reguly sa nieme klinicznie. Jesli nie chorowalas na toxoplazmoze to dobrze oznaczyc p/ciala teraz. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- o na powtwierdzenie tego o zwapnieniu/ognisku hiperechogennym w serduszku. cytat ze strony poradni prowadzonej przez najlepszego specjaliste ever w kardiologii perinatalnej w polsce "W wielu publikacjach i na stronach internetowych podawana jest informacja, że ogniska hiperechogenne częściej występują u płodów z nieprawidłowymi chromosomami (zespołem Downa - trisomia 21 lub Pataua - trisomia 13). Należy wyraźnie podkreślić, że nie jest to prawdą, jeśli jest to izolowany objaw w badaniu USG u kobiety ciężarnej nie obarczonej żadnymi innymi czynnikami ryzyka (np. wiek powyżej 35 lat lub zespół chromosomowy w rodzinie). http://www.usgecho4d.pl/ |
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy jak usune igłe to do następnego wkłucia pen ma być bez igły?Nic się nie stanie z insuliną jak będzie sam nabój włożony?
Kubek o której wizyta? ![]() Jestem tak wściekła na tżta że się popłakałam
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-09-18 o 10:30 |
|
|
|
#2356 |
|
Zadomowienie
|
Medi, a gdzie foty?
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki mam schizy
bolą mnie (.)(.) ;/ @ brak a już wczoraj/dziś powinna być a tu ani słychu ani widu a w dodatku mam jakiś dziwny śluz grudkowaty i beżowy ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- no właśnie....i relacja ?!!?
|
#2358 |
|
Zadomowienie
|
o tej samej co miala byc w poniedzialek
![]() 19;45. Jakas taka zdenerwowana jestem, serce mi naparza. az sobie melise zrobilam. mysle pozytywnie, nie tworze czarnych scenariuszy a organizm swoje... co TZ narozrabial? moj tez mnie osttanio wkurza. tylko on chyba nic zlego nie robi, tylko ja wszystko tak odbieram. Agata |
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek: mówiła o zwapnieniu w lewej komorze, na opisie: widoczne ognisko zwapnienia w lewej komorze.
Odnośnie torbieli, to tak, masz rację, chodziło o splot a nie spojenie ![]() Lekarka od razu mówiła, żeby się nie przejmować tym zwapnieniem i torbielami, że torbiele się najprawdopodobniej wchłoną, a zwapnienie jeśli pozostanie, to nie jest groźne dla dziecka. O zespole Downa powiedziała tyle, że skoro wyszły mi te 2 wskaźniki, to szukała innych oznak, ale nie znalazła - kość nosowa jest, serce funkcjonuje prawidłowo, płuca też no i mówiłam jej o przezierności karkowej, więc tym bardziej uspokoiła Pytała o zespół Downa w rodzinie - ok 30 lat temu moja ciocia urodziła dziecko z zespołem Downa, ale zmarło niedługo po urodzeniu, z tym, że urodziła je po 40.
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
a co do tych drugich strat. to u mnie tak samo.
zreszta ja ta druga bardzo wypieram... moze dlatego ze tak wczesna, moze nawet byla to ciaza biochem.. przezylam ja tak zle tylko dlatego, ze otworzyla jeszcze bardziej rany po pierwszej i wzbudzila strach, ze juz nigdy mi sie nie uda... Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-18 o 10:46 |
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Kamil jest cudny! cudny, cudny, cudny!!!! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42864013]za to mi na głowie została może połowa włosów z tego, co miałam 3 miesiące temu... [/QUOTE]heh. niestety to normalne. i nic na to się nie poradzi. hormony muszą się wyszaleć ![]() Cytat:
(zuzyta igle wywalałam od razu, bo nie moglam zdzierżyć tego smrodku insulinowego). cóż nawywijał TŻ? podbijam pytanie!
|
|
|
#2363 |
|
Zadomowienie
|
Hosenka, to dobrze ze jestes spokojna
![]() Balam sie, ze lekarka zasiala w Tobie jakis [niepotrzebny] niepokoj. A zespol Downa w Twojej rodzinie w sumie nie ma znaczenia, jesli Twoj kariotyp jest ok. |
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem spokojna, wierzę w synka
Uwielbiam to uczucie ulgi i opadniecie stresu po usg.Jutro mam normalną wizytę u swojego lekarza. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Nie straszyła.Kariotyp mój i TZ jest prawidłowy.
|
|
#2365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poszło właśnie o te igły Mamy wspólne konto.Jestem tak wściekła że chyba go spakuje i wyp.ieprze Zarąbiste zaufanie ma do mnie że wziął tą karte do pracyPo ostrej wymianie smsów wysłał mi ten kod i kupiłam te igły.
|||
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Iza Spokojnie
Ja z początku kupowałam takie igły do nakłuwacza, ale potem wyczaiłam takie zwykłe i samodzielnie się kułam. Na początku było ciężko, ale potem się przyzwyczaiłam. |
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi o podejście tżta ,jaki jest nieodpowiedzialny że twierdzi że jedną igłą moge się kłuć 2-3 razy Teściowie mu powiedzieli że jego brat czasem nie zmienia igły przez całą fiolkeOliwy do ognia dolało to że wziął tą karte do pracy.Wg mnie to ewidentny brak zaufania do mnie,on się upiera że wziął z innego powodu i wyjaśni mi po pracy.Ciekawe co wymyśli
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-09-18 o 11:09 |
|
|
|
|
#2368 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzieki slonko
dziekuję skarbie moze sie myle, ale ja czytalam, że dupek ie wychodzi w badaniach, ze owszem dziala jako progesteron ale ze jest w jakis sposob sztuczny to nie wyjdzie w wynikach. Dziękuuuuję ![]() Cytat:
![]() a co do zakupow - zazdroszcze przy takim uziemieniu w lozku chetnie kupowalabym muszle plytki obys skompletowala piekny wucet ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czym tego grzybka leczysz? mi w szpitalu podleczyli nystatyna - niby taka slaba a ten moj przewlekly problem minal po kilku dniach... ps: pamietaj o tym pmafukorcie, mysle ze cie pozytywnie zaskoczy myszko. Hosenko bedzie wszystko dobrze, nie stresuj się bo czytalam tez o tym i faktycznie to czesto samo sie wchlania, zanika, nosek do gory! Cytat:
anitko ciesze sie!!! iza jak u ciebie ? Nie denerwuj sie przez tż -faktycznie wkurzajace jak swój chłop lepiej wie bo ktos cos mu szepnie i zdanie to wazniejsze czy lepsze niz Twoje - moj tez cisnienie podnosi ale staram sie to pomijac. ciezko jest przy tych babskich hormonach . Na pewno pomaga mi zartowanie z niego ps - twoj opis mnie mocno pokrzepil kiedy pierwszy raz tu weszlam i dalej dziala! dzieki...
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-09-18 o 11:18 |
||||
|
|
|
#2369 |
|
MBZ♥
|
Iza, spokojnie, może nie zrobił tego specjalnie
![]() Kubeczku mam pytanie czy jeśli nasze kariotypy są prawidłowe to zd nam się nie zdarzy? ?Hope ![]() z tym progesteronem to też mi się tak obiło o uszy ![]() Medi hej hej ![]() Anitko cudne wieści Luna, najlepszości dla Kamilka ![]() Hosenko dobrze, że lekarka wszystko Ci wyjaśniła
|
|
|
|
#2370 | ||
|
Zakorzenienie
|
jak teraz patrzę na ciążę, to wiem jak bardzo się denerwowałam. niby normalnie jestem panikarą, ale wtedy to spięcie, ta gula w gardle, ten ucisk w dołku... heh. organizm wie swoje, masz świętą rację. teraz też widzę jak z dietą było. jednak ja schudłam bardzo... (teraz nadrobiłam. efekt jo-jo normalnie )Cytat:
![]() u mnie były 50 gr sztuka. często dostawałam w aptece za free. choć ja nie zużyłam nawet jednej fiolki insuliny (gdzieś 1/3). Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.

.

czy tam butle mleka, bo Kamiluś ma dziś pół roczku 

Zarąbiste zaufanie ma do mnie że wziął tą karte do pracy
Teściowie mu powiedzieli że jego brat czasem nie zmienia igły przez całą fiolke
?
)