Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 14:12   #2311
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Pani ja też nie mam zdjęcia, a to dlatego, ze Art niechętnie pokazywał twarz - za to klejnoty zawsze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:03   #2312
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42850177]Pani ja też nie mam zdjęcia, a to dlatego, ze Art niechętnie pokazywał twarz - za to klejnoty zawsze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Mój Dominik robi tak samo

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:35   #2313
Konto usunięte

Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Dominik? Chyba znowu coś przeoczylam Bardzo ładnie Gdybym nie miała kolegi o tym imieniu, którego eee nie do końca umiem scierpieć, to sama bym je rozwazyla

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:47   #2314
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe
Smile Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
nie wiem ale ja bym się chyba wypisała i poszła do bardzo dobrego specjalisty... Najbardziej przemawia za tym fakt, że tak naprawdę tylko leżysz i bierzesz leki. Chociaż z drugiej strony w razie jakby coś się działo to jesteś na miejscu.
poszlam o 13 zeby sie wypisac a on mi na to, ze juz jest za pozno, ze ordynatora nie ma. ze czekac do jutra. na moje niezadowolenie odpowiedzial ze jak sie upre to da mi do podpisu wypis na zadanie, ale to zaburzy ich rytm dnia. (lekarz dyzurny ogladajacy tv w kanciapie). Milusio. leze dalej ;[

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ależ jestem zła - ponad 1,5 godz czekania i nic nie załatwiłam!!
Weszłam do gabinetu i mówię, że przyszłam na usg połówkowe a lekarka na to, że teraz mi go nie zrobi, bo się robi na innym sprzęcie, w innym gabinecie i się umawia na godziny, bo co najmniej pół godz musi mieć. Powiedziałam, że dowiadywałam się w rejestracji i o połówkowe i tak mnie poinformowano: że przychodzi się normalnie na wizytę i wtedy mówi o połówkowym.

No i jest drozsze, bo robią jako 3d/4d a u nas kiepsko z kasą w tym miesiącu.

Chociaż tyle dobrze, że zamiast w weekend, kiedy robi takie usg, zrobi mi je jutro - przyjedzie wcześniej, mam być o 7.45 i w czwartek będzie wydruk gotowy, żebym miała na wizytę u prowadzącego.
o rany ale uroczo, polska sluzba zdrowia mnie tak rozczarowuje... po co umawianie sie... jeszcze jak piszesz jakie koszta to załamka...

Cytat:
Mimo 21 tygodnia nie ma we mnie jeszcze radości - niby pojawia się od czasu do czasu, ale szybko mija. Przeważa u mnie strach i dystans.
Hosenko czuje dokladnie to samo. AM noszą ciężki bagaż doświadczeń ktory skutecznie tłumi i odbiera radość z ciąży. Chyba nic nie poradzimy, nawet jesli mamy swiadomosc. Za to jestem pewna ze kazde z naszych donoszonych maleństw bedzie bardzo kochanym dzieckiem juz bez tego strachu! to nam wynagrodzi!
Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Cześć

Agatko co do przyjmowanie duphastonu to on nie jest chyba wykrywalny w zwykłym badania progesteronu
tez tak czytalam

Cytat:
Hope

U nas wszystko dobrze aż się boję tak pisać. Mój Mały-Wielki Człowieczek jest idealny jak na swój skończony 10 tydzień!!! Ma śliczne dwie rączki i dwie nóżki i do tego szybko i miarowo bijące serduszko
Moje bóle brzucha są nadal, ale najwyraźniej maluszek intensywnie powiększa sobie mieszkanko. Wyniki moczu idealne - więc to na pewno nie od pęcherza było. Mam nadal prowadzić oszczędny tryb życia, ale nie muszę leżeć. Generalnie zalecenie jest aby jeśli godzinę coś porobię to kolejną mam odpoczywać. Zobaczymy jak będzie.

Dzisiaj zaczynamy 11 tydzień !!!
WOW to wspaniale! to musial byc cudowny widok! mam nadzieje ze bedzie mi dane to poczuc buziaki

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
hope jest serduszko to już bardzo dobrze jest Kochana i trzymam nadal
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Bardzo,bardzo się ciesze że jest serduszko i maleństwo rośnie

Na twoim miejscu bym się wypisała i leżała w domu.[COLOR="Silver"]

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42849730]

Anitka

Hope super!!!

DZIEKUJE Wam dziewczyny za wsparcie -to dla mnie bardzo cenne i krzepiace!
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:53   #2315
rena5
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
RENA! hmmm... a badałas wcześniej czy pierwszy raz? może masz niedomogę progesteronową wtedy lutka lub dupek. Kiedy idziesz z wynikami to lekarza?
ale ja biorę właśnie dupka

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
no i ciagne 9tc wczesniejsze konczyly sie w 7.
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
no z tą betą to naprawdę jest ogromny stres, ale kazda z nas musi miec nadzieję zawsze. Ja mam wciąż, bo ważne, że rośnie!

juz wecej nie, dzis robili usg i maly rosnie ! i pojawilo sie serce!zaczynam wierzyc...
trzymam mocno kciuki

Cytat:
jesteś moją największą nadzieją...

Cytat:
Które to parówki?
w biedronce są 93% szynki

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 17:11   #2316
iza243
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42852793]Dominik? Chyba znowu coś przeoczylam Bardzo ładnie [/QUOTE]
Dziękuje
Cytat:
poszlam o 13 zeby sie wypisac a on mi na to, ze juz jest za pozno, ze ordynatora nie ma. ze czekac do jutra. na moje niezadowolenie odpowiedzial ze jak sie upre to da mi do podpisu wypis na zadanie, ale to zaburzy ich rytm dnia. (lekarz dyzurny ogladajacy tv w kanciapie). Milusio. leze dalej ;[
Co za lekarz
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

w biedronce są 93% szynki
DziękiTż kupił mi dziś jakieś co mu pani w mięsnym poleciła że dobre,właśnie je jem na kolacje.Tak mi Pani smaka narobiła

Jestem po 2 zastrzyku z insuliny i dziś poszło lepiej.Czy takie lekkie szczypanie zaraz po zastrzyku jest normalne?

Stary 2013-09-17, 17:34   #2317
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

witajcie
ja nie zaomnialam o was, podczytuje, ale nie mam sily pisac. wczoraj elektryk doprowadzil mnie do bialej goraczki. rozumiem ze ma sprawdzic instalacje, ale dlaczego ja mam z tego powodu pakowac czesc rzeczy , ktore notabene dopiero co rozpakowalam, a do tego wystawiac meble na srodek pokoju bo on ma miec dojscie do wsyztskich gniazdek, a do tego mam to zrobic w taki sposob, aby moj dom (na okres 3 godzin bedzie to miejsce jego pracy) byl bezpiecznym miejscm pracy dla niego . najepiej, zeby byl pusty to co mam ku.... postawic ciezarowke pod domem i zapakowac sie znowu? powiedzialam TZ, ze na kolejna wizyte tego pana ma byc w domu, bo mnie trafi
Duza juz postawila sie i zaliczylismy dzien pt nie pojde do szkoly, bo sie zle czuje. nic nie pomoglo
ja dzis zaliczylam lekarza, b chyba sie sypac zaczynam mam zlecone wszystkie badania hormonalne plus cukrzyce. jestem non stop zmeczona a do tego w jednej chwili jest mi goraco tak, ze jestem czerwona cala a za jakis czas chc wybi sobie zeby tak mi zimno koniec mrudzenia ide rozpakowywc sie dalej, wbrew zaleceniom pana elektryka

trzymam mocno kciuki za Male i Wieksze Fasolki zeby urodzily sie zdrowe.

a ku ku ja juz laze dookola lozeczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_7125a.jpg (76,6 KB, 21 załadowań)
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 17:42   #2318
fiolusiek
Zakorzenienie

Hope Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Iza Ja jadłam kombinacje serka wiejskiego z warzywami, szynką, samego.
Czasem kaszę gryczaną z jogurtem naturalnym, nawet zupę z obiadu.
Ja igły też wymieniałam po każdym użyciu, bo fałszowały wynik.
Po insulinie też mnie tak szczypało.

Hosenko odnosze wrazenie, ze trzymasz swoje dziecko na dystans.. Budujesz mur miedzy wami. Ja tez tak robiłam.
Po urodzeniu jak trafił do inkubatora, miał wspomaganie oddychania, jego widok dawał mi ogromny ból, że znowu go strace. Było mi trudniej zebrac siły do walki.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 17:54   #2319
Kubek29
Zadomowienie

Marysia- akuku

Iza, mi tez chleb i kanapki bokiem wychodzą.
Jem prawie tylko na pierwsze śniadanie i ma druga kolacje.
Resztę kombinuje.. Robie np. sałatki z kaszami różnymi, z razowym makaronem.
Dzisiaj zrobiłam na pierwsza kolacje to co w załączniku. Wyszło pycha. Kasza jaglana, na oliwe lekko podsmazona cukinia z cebula, wymieszalam z kasza, do tego koper, pietruszka, pieprz i kawałki pomidora. Przydałaby sie do tego jakas feta lub bryndza, ale nie miałam. Wypilam kefir. Cukier 80
Na drugie śniadanie dzisiaj caprese czy,i mozarella z pomidorami wczoraj wersja zimowa czyli z burakiem
Kombinuje jak moge, ze y chciało mi sie jesc, co te 2-3 godziny.
Parowki tez lubię -smacznego! i dają radę, cukry po nich zawsze Oki. pieczona chuda kiełbaska tez daje radę.. Tylko wazne zeby składy czytać.

Pani, wczesne wstawanie efekt przynosi. Zobaczymy jak długo

Anitko
Tak sie cieszę z Twojego Małego Wielkiego Czlowieka

Hope.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (22,0 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-09-17 o 18:09
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:13   #2320
rena5
Zakorzenienie

wczoraj dr napisał, że ten mój wynik wygląda na to, że ciałko żółte jest nie jest odpowiednio wydolne...
czy to mógł być powód #???

Stary 2013-09-17, 18:17   #2321
Kubek29
Zadomowienie

Mógł.

Brałas za ktryms razem progesteron?
Stary 2013-09-17, 18:26   #2322
Hosenka*
Zakorzenienie

Fiolusiek:
z jednej strony tak, nie potrafię się cieszyć ciążą, nic nie kupuję (z reszta nie muszę bo wszystko mam to co kupiliśmy dla Kamilka), ale z drugiej strony są teraz dla mnie ważniejsze rzeczy dot. zdrowia dziecka niż widok w 3d czy poznanie płci. A z ciąży będę się chyba cieszyć po porodzie.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-09-17 o 18:27
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 18:31   #2323
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Mógł.

Brałas za ktryms razem progesteron?
brałam duphaston...a teraz też biorę a mimo to progesteron 0,2 ng/ml...

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-09-17 o 18:35
Stary 2013-09-17, 19:10   #2324
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Iza Ja jadłam kombinacje serka wiejskiego z warzywami, szynką, samego.
Czasem kaszę gryczaną z jogurtem naturalnym, nawet zupę z obiadu.
Ja igły też wymieniałam po każdym użyciu, bo fałszowały wynik.
Po insulinie też mnie tak szczypało.
Wymieniałaś za każdym razem w penie i w nakłuwaczu?
Jeżeli chodzi o nakłuwacz to ja używam 4 igły w ciągu 1,5 miesiąca.
Cytat:

Dzisiaj zrobiłam na pierwsza kolacje to co w załączniku. Wyszło pycha. Kasza jaglana, na oliwe lekko podsmazona cukinia z cebula, wymieszalam z kasza, do tego koper, pietruszka, pieprz i kawałki pomidora. Przydałaby sie do tego jakas feta lub bryndza, ale nie miałam. Wypilam kefir. Cukier 80
Na drugie śniadanie dzisiaj caprese czy,i mozarella z pomidorami wczoraj wersja zimowa czyli z burakiem
Kombinuje jak moge, ze y chciało mi sie jesc, co te 2-3 godziny.
Parowki tez lubię -smacznego! i dają radę, cukry po nich zawsze Oki. pieczona chuda kiełbaska tez daje radę.. Tylko wazne zeby składy czytać.
PychaTeż musze pokombinować.
Cytat:
wczoraj dr napisał, że ten mój wynik wygląda na to, że ciałko żółte jest nie jest odpowiednio wydolne...
Wydaje mi się że mógł.

Stary 2013-09-17, 19:18   #2325
fiolusiek
Zakorzenienie

Iza Ja do każdego wkłucia używałam nowej igły.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 19:35   #2326
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po 2 zastrzyku z insuliny i dziś poszło lepiej.
nabierzesz wprawy

Cytat:
Dzisiaj zrobiłam na pierwsza kolacje to co w załączniku.
wprosilabym sie

Iza, w glukomatrze zmienialam 1-2 razy w tyg, ale w penie za kazdym wkluciem. balam sie zanieczyszczenia insuliny.

Hope
, wytrzymasz jeszcze troszeczke.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 20:00   #2327
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

no niby to normalne, ze do konca z tej ciazy sie nie cieszymy, ale boje sie okropnie, ze to sie przelozy na milosc do tego dziecka. narazie nie potrafie w ogole wyrazic czy cokolwiek czuje do niego i chyba boje sie przywiazac wlasnie, zeby przypadkiem znow sie nie zranic.. no ale to w sumie to jest to o czym pisalyscie...

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 20:27   #2328
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Berbie dzieki, ze pytasz. Czuje sie fatalnie i doskonale w jednym jesli mozna to tak okreslic. Mdlosci od poltora tygodnia mi nie odpuszczaja i jestem nimi juz potwornie zmeczona, bo nie wiem co ze soba juz robic, a z drugiej strony daja mi poczucie, ze wszystko idzie w dobrym kierunku a jutro mam swoje pierwsze ciazowe usg i to w norwegii, wiec udalo mi sie wywalczyc co nieco dla siebie. Co jednak nie zmienia faktu, ze sie troche stracham tym faktem juz, bo sie boje, ze zobacze cos czego nie chcialabym widziec. No ale to takie obawy kazdej mamy, nie tylko aniolkowej. Ale.ogolnie jestem dosc spokojna.
no i ciagne 9tc wczesniejsze konczyly sie w 7.
cieszę się z Tobą
Cytat:
U nas wszystko dobrze aż się boję tak pisać. Mój Mały-Wielki Człowieczek jest idealny jak na swój skończony 10 tydzień!!! Ma śliczne dwie rączki i dwie nóżki i do tego szybko i miarowo bijące serduszko
Moje bóle brzucha są nadal, ale najwyraźniej maluszek intensywnie powiększa sobie mieszkanko. Wyniki moczu idealne - więc to na pewno nie od pęcherza było. Mam nadal prowadzić oszczędny tryb życia, ale nie muszę leżeć. Generalnie zalecenie jest aby jeśli godzinę coś porobię to kolejną mam odpoczywać. Zobaczymy jak będzie.
aaaaa! super! umieram z zazdrości
Stary 2013-09-17, 21:20   #2329
Konto usunięte

Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
no niby to normalne, ze do konca z tej ciazy sie nie cieszymy, ale boje sie okropnie, ze to sie przelozy na milosc do tego dziecka. narazie nie potrafie w ogole wyrazic czy cokolwiek czuje do niego i chyba boje sie przywiazac wlasnie, zeby przypadkiem znow sie nie zranic.. no ale to w sumie to jest to o czym pisalyscie...
Nie przełoży sie. Ja Arturka kocham najmocniej na świecie, oddalabym za niego życie. A też ciaza była trochę na dystans...

Stary 2013-09-17, 21:37   #2330
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
cieszę się z Tobą

aaaaa! super! umieram z zazdrości
Berbie ja trzymam kciuki za Ciebie i wierzę że już niedługo i Tobie się uda. za wszystkie staraczki.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 21:51   #2331
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Berbie ja trzymam kciuki za Ciebie i wierzę że już niedługo i Tobie się uda. za wszystkie staraczki.
dziękuję Ci bardzo
Stary 2013-09-17, 22:16   #2332
eseska
Zakorzenienie

HEJKA!
Cytat:
dzis robili usg i maly rosnie ! i pojawilo sie serce!zaczynam wierzyc...
HOPE! mocno, mocno zaciskam!

Cytat:
Moje bóle brzucha są nadal, ale najwyraźniej maluszek intensywnie powiększa sobie mieszkanko. .

ANITA! alez się ciesze!

Cytat:
Wg rejestracji cena jak normalnego bo 120 zł, a się dowiaduję, że 250 zl - wyzysk, bo podpinają to pod 3d/4d, a przecież badanie i tak robią w 2d. Mi na widoku 3d/4d nie zależy.
HOSENKO! ale naciąganie! wyobrażam sobie jak się wkurzyłas.

Cytat:
ale ja biorę właśnie dupka
RENIA! nie wiedziałam bo na bieżąco nie jestem.... może dawka za mała????????
Cytat:
Jestem po 2 zastrzyku z insuliny i dziś poszło lepiej.Czy takie lekkie szczypanie zaraz po zastrzyku jest normalne?
IZA!

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
witajcie
ja nie zaomnialam o was, podczytuje, ale nie mam sily pisac. wczoraj elektryk doprowadzil mnie do bialej goraczki. rozumiem ze ma sprawdzic instalacje, ale dlaczego ja mam z tego powodu pakowac czesc rzeczy , ktore notabene dopiero co rozpakowałam
ja dzis zaliczylam lekarza, b chyba sie sypac zaczynam mam zlecone wszystkie badania hormonalne plus cukrzyce. jestem non stop zmeczona a do tego w jednej chwili jest mi goraco tak, ze jestem czerwona cala a za jakis czas chc wybi sobie zeby tak mi zimno koniec mrudzenia
a ku ku ja juz laze dookola lozeczka
MEASIA! ja znowu nic nie wiem- przeprowadziliście się? co, gdzie jak? Jak tam z Alą bo Marysia pięknie a kukuu robi a jakie ma długie włoski!

Cytat:
RENA!

Cytat:
A z ciąży będę się chyba cieszyć po porodzie.
HOSENKO! po porodzie nie będziesz się cieszyc z ciązy... tylko tulić w ramionach swoje dzieciatko i ono będzie powodem radości!

Cytat:
SANTOM! to taki mechanizm obronny AM! i te wyrzuty sumienia tez! a kochasz maleństwo już jestem tego pewna!

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
ja tez!!!!!!!!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 22:32   #2333
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez!!!!!!!!!!!
z takim wsparciem musi mi się udać
Stary 2013-09-17, 22:36   #2334
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Kubek, chyba nie wytrzymam, tak smakowicie to wygląda a ja ostatnio tylko o jedzeniu myślę...
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 22:45   #2335
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
z takim wsparciem musi mi się udać
No nie ma innej opcji przeciez!

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
ja ostatnio tylko o jedzeniu myślę...
Wiesz? Ja tez
Stary 2013-09-17, 22:54   #2336
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Hej!

Ależ u nas Brzuchatek na wątku się namnożyło!
Dziewczyny, za wszystkie trzymam kciuki mocno.
Myślę sobie o Was często i życzę Wam jak nikomu innemu samych zdrowych ciąż

Ja sobie ostatnio zrobiłam odwyk od wizażu (co pewnie zauważyłyście).
Tak mi, mojej głowie, po prostu lepiej...
Staranka musiałam przełożyć, bo leczę obecnie grzybka i przeziębienie (to już chyba jakaś "tradycja" u tych, które długo czekały na starania...).

Trzymajcie się zdrowo i ciepło!
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 23:33   #2337
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Cytat:
MEASIA! ja znowu nic nie wiem- przeprowadziliście się? co, gdzie jak? Jak tam z Alą bo Marysia pięknie a kukuu robi a jakie ma długie włoski!
przeprowadzilismy sie 19 sirpnia. mialo byc pieknie i rozpakowane w 2 tygodnie. mialo byc. rzeczywistosc inna. Tz po 12 godzin w robocie a w dzien wolny odsypia. Mala juz nie chce bawic sie w kojcu dlugo, wiec nic zrobic nie moge i tak staram sie to opanowac. dobija mnie to i doprowadza do szwskiej pasji. Duza juz pokazala rogi w szkole i odbylysmy rozmowe z dyrektorem na temat "alergii" na w-f. i zycie plynie jak w bajce.
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 23:58   #2338
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42858677]Nie przełoży sie. Ja Arturka kocham najmocniej na świecie, oddalabym za niego życie. A też ciaza była trochę na dystans...

u mnie też radość z ciąży była taka bardzo ostrożna, zakupy dla dziecka tylko dlatego bo mnie e-ciocie na wizażu poganiały...
a potem poród z komlikacjami, konieczność szybkiego cięcia i decycja na którą byłam gotowa i o której uprzedzałam TZ-eta aby w pierwszej kolejności ratować dziecko...
Położna myśłała, że w szoku jestem bo później mnie pytała czy pamiętałam co mówiłam gdy mnie wieźli na blok operacyjny...a ja świadomie mówiłam
potem był cieżki baby blues i różne emocje...
a teraz potrafię w nocy moje dziecko przebudzić bo mi się wydaje, że nie oddycha a ono tak spokojnie śpi...
a innej nocy znowu nie śpi...i popalić daje
ale jedno wiem- gdyby jej teraz zabrakło to razem ze mną
jest całym naszym światem - ale chociaż ma prawie 15 miesięcy często łapię się na tym, że trudno mi uwierzyć,że ona naprawdę jest, cała, zdrowa, i taka nasza - tak jak w ciąży było mi trudno uwierzyć, że będzie z niej szczęśliwie dziecko

dzisiaj byliśmy u pediatry- badania ok, mam się pogodzić z tym, że ona chuda (bo ja też taka byłam i to jedyne wytłumaczenie) i przyjść za 3miesiące

zamówiliśy dzisaj płytki do łazienki, musimy jeszcze pojechać zamówić wannę, umywalkę i wc
jak dobrze pójdzie to za miesiąc będziemy mieć zrobioną łazienkę

hope- cudne wieści, oby tak dalej

hosenko- nie dziwię sie, że się wkurzyłaś...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-09-17 o 23:59
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 00:51   #2339
wadera4
Wtajemniczenie

Santom a ja właśnie myślę, że miłość będzie jeszcze większa! Mimo strachu, dystansu, niepewności (czy może dzięki nim) będzie jeszcze silniejsza. Ja z kolei mam wyrzuty sumienia, bo utraty drugiej ciąży nie przeżyłam tak bardzo jak pierwszej. Nie bolało tak bardzo, byłam już jakaś taka oswojona...

Hosenko współczuję Ci tylu nerwów Tak to już jest z naszą służbą zdrowia służbą... powinni zmienić tą nazwę...

Byłam u endo, w przeciwieństwie do mnie ucieszyła się, że TSH jest w normie. Ja, o zgrozo, wolałabym żeby nie było - wtedy miałabym przyczynę... A tak, dalej nic nie wiem. Nie tarczyca, nie APS, więc co? Jeszcze p/c ANA nie robiłam...
Endo powiedziała, żebym przed spodziewaną miesiączką robiła bHCG i od razu hormony tarczycy. I gdybym zaszła w ciążę, a coś z hormonami było nie tak zgłosiła się do niej.

Trzymajcie się kochane

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 01:01   #2340
zebrawpaski
Zakorzenienie

wederko- u mnie podobna sytuacja, pierwsze # bardziej przerobione niż drugie #, ale gdy dzisiaj usłyszałam jak kobieta woła w piczekalni na wnuczka "Huberciku" to czy mi się załzawiły
a jak u Ciebie z nastawieniem do strań?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości