|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
chyba nie będę mówić głośno czego się obawiam....
![]() Nawet nie chcę o tym myśleć...
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-09-18 o 11:20 |
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Pani ja też tak żartuję, że bycie w ciąży mi służy. Wagę dalej mam w tym samym miejscu. Kiedy planujecie zacząć starania
Bo wiesz niedługo Liga Mistrzów
|
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy wychodzisz?Jak się czujesz?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2374 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prawidlowy kariotyp rodzicow oznacza tylko to, ze zaden z rodzicow nie jest "nosiecielem" mutacji genetycznej [np. translokacji zrownowazonej- u rodzicow nie ma wtedy objawow choroby] ktora moze sie przyczynic do nieprawidlwego kariotypu i choroby dziecka. Rozne nieprawidlowosci chromosomalne moga sie pojawiac "de novo" czyli juz w trakcie podzialow komorkowych i rozwoju zarodka... i na to nasz prawidlowy kariotyp zadnego wplywu nie ma. Cytat:
![]() ja sobie pewnie wage tez odbije po ciazy. ostatnio sie smialam, ze zaraz po porodzie poslodze na maksa herbate. a nigdy slodzonej nie pilam. a teraz jak na zlosc chodzi mi taki ulep po glowie Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-18 o 11:40 |
||
|
|
|
#2375 |
|
MBZ♥
|
Agatko
![]() U nas ze staraniami to i chciałabym i boję się:/echsss ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Kubku rozumiem, dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
#2376 |
|
Wtajemniczenie
|
agatko sorki. nie stresuj sie, na pewno wiesz, ze to nie najlepszy pomysl
![]() wyszlam rano. nie bylo latwo sie tlumaczyc ale juz leze we wlasnym pokoju i lozku i czuje ze polowa stresu przynajmniej ze mnie splynela. dziewczyny mam do was wielka prosbe o rade. Trace mnostwo wlosow... w szpitalu mimo ze po sobie sprzatalam i czyscilam z wlosow wszysto to sprzataczki mnie prześwięcały... macie jakies sposoby na to? nie mam pojecia czym to zastopowac bedac w ciazy, mysle ze to przez ten ogromny stres, choc ustąpił w domu to musze jakos zadbac o pozostala reszte... bede wdzieczna |
|
|
|
#2377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe ![]() Pani wczoraj jak czytałam o tych igłach wyczytałam że fiolke insuliny trzeba zmienić po miesiącu nawet jak nie jest pusta Przeprasza m za tyle pytań ale ja nie mam o tym pojęcia.---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
W domu o wiele lepiej
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wierzę, że wszystko będzie dobrze, a te zmiany nie okażą się niczym groźnym. widzę, że Kubek już porządnie to wytłumaczyła. co do wątpliwości lekarki i wyników usg to powiem tylko, że cieszę się, że robiłam standardowe usg a nie te dokładne genetyczne i części rzeczy nie wiedziałam. naczytałam się na wątku ciążowym jakie informacje dostawały dziewczyny, że z serduszkiem coś nie tak, głowką, itp, itd, a potem wszystko do końca ciąży się prostowało i było dobrze. tylko niepotrzebnie się dziewczyny denerwowały ileś miesięcy [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42864013]U nas całkiem, całkiem, Artek lepiej je i w ogóle, za to mi na głowie została może połowa włosów z tego, co miałam 3 miesiące temu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] cieszę się, że lepiej u was na mojej głowie też tragedia ![]() Cytat:
co u was? |
||
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
ja obecnie się nie staram...a na samą myśl mam pół siwej głowy
Cytat:
tiaaa ja już od zmysłów odchodzę powoli..
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Agata, zabezpieczaliscie sie?
![]() jak mi libido wroci ![]() bralam od 6.02, Torres urodził sie 9.03 to hormony. u mnie tez, w pierwszym trymestrze, chlop sprzatal moje wlosy widłami potem bylo lepiej kazda inna. ja marzylam o szpitalu we wczesnej ciazy...
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
stosunek przerywany ... a poza tym po wizycie u gina było widać że owu przedemną dopiero ale zaczęłam wcześniej brać dupka więc teoretycznie powinnam ją przyblokować...
|
#2382 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny pisze z telefonu i nie umiem cytować chciałamżyczyć wszystkiego dobrego hosence
|
|
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
ale mi od wczoraj w krzyżu boli, zwłaszcza jak posiedzę chwilę dłużej Hosenko Lunka wszystkiego najlepszego dla Kamilka - śliczny chłopczyk ![]() Izka nie denerwuj się na tż - nie warto ![]() Kubek za wizytę. I dobrze, że maluszek się wierci - przynajmniej jesteś spokojna ![]() Hope leż grzecznie i wstawaj z łóżka tylko za potrzebą. O której wizyta u nowego lekarza?? w jakiej ilości przyjmujesz duphaston? Agatko spokojnie. Jeden dzień opóźnienia nic nie musi znaczyć. Jeśli się tak bardzo obawiasz to wiesz co musisz zrobić. A waszej metody antykoncepcji to w ogóle nie skomentuje ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Wczoraj odebrałam kolejny wynik badania na toxoplazmozę i na szczęście ujemny Dziewczyny w którym tc najlepiej wybrać się na usg genetyczne?? |
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam sobie Was, ale jakoś no ciężko mi się wbić
![]() U nas....chyba lepiej być nie może |
|
|
|
#2385 |
|
Zadomowienie
|
Anitko- On straszny wiercipieta jest, nie pozwala (na szczescie
) za soba potęsknic az sie czasem boje, ze mu niewygodnie ![]() Rusza sie coraz mocniej, wypycha, brzuch zmienia ksztalty- wczoraj zrobil z niego kwadrat A mi i tak trudno uwierzyc, ze tam jest MOJE DZIECKO.A na USG najlepiej w skończonym 12 tygodniu. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-18 o 13:16 |
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
12
Cytat:
|
|
|
|
|
#2387 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz myślenie o zajściu/nie zajściu i przeżywanie może nie być pomocne... Wiecie same ile zależy od psychiki. Cytat:
Czyli dobrze zrozumiałam, że urodzenie dziecka z zespołem Downa zależy od naszych kariotypów? Czy nie jest tak, że to spontaniczna mutacja? Na czym właściwie polega to badanie kariotypów? Tak genetycznie może mi ktoś ten tego, wytłumaczyć?
|
|
#2388 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tak, od kariotypow moze zalezec [ raptem kilka % przypadkow ZD ma taka etiologie rodzinna] Gdy rodzic ma nieprawidlowy kariotyp- jest nosicielem translokacji zrownowazonej [liczba chromosomow sie zgadza, nie ma naddatku chromosomu 21, rodzic nie ma cech ZD] u dziecka jest szansa na wsytapienie translokacji niezrownowazonej, bedzie mialo wtedy ten dodatkowy chromosom czyli nieprawidlowy kariotyp oraz fenotyp ZD. Moze byc i tak najczesciej wlasnie jest. Pisalam to juz. Cytat:
To wszytsko co ponizej pod haslem "klasyczne badanie cytogenetyczne"
|
||
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
z całych sił zaciskam kciuki
Na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Wszystkiego naj dla Kamilka. Ale śliczny z niego chłopiec [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42864013]mi na głowie została może połowa włosów z tego, co miałam 3 miesiące temu...[/QUOTE] U mnie to samo... Pani u mnie chudnięcie trwa nadal :/ nie wiem dlaczego tak z wagą lecę. Co prawda mam dużo ruchu i karmię, ale już większość rzeczy normalnie jem Agatko ![]() Kubek ale Ty masz wiedzę Mama mi wzięła Olka na spacer, a ja zaraz korepetycje zaczynam. Doba jest dla mnie za krótka
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
![]() przedstawiam Wam mojego zeloslawa
|
|
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam coś strasznie głupiego, a obiecałam sobie nie robić ... zaczęłam czytać w necie, za dużo czytać i teraz się boję ...
|
#2394 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobitki ja dzis z prosba, glosujcie na Malgosie Nakonieczna (moja byla uczennica) http://www.radiozet.pl/Polecamy/Voice-of-Poland/Glosowani mozna oddac jeden glos dziennie. Ladnie o to prosze
![]() Hosenka zbanowac cie na wszystkich stronach oprocz wizaza????
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynki czy orientuje się któraś z Was jak można zarejestrować kartę sim na kartę? czy można to zrobić poprzez neta czy trzeba ten formularz cały wysyłać listem??
|
|
#2396 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2397 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2398 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale to pięknie brzmi... Cytat:
|
|
#2399 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Hosenka przecież Kubek Ci wszystko wyjaśnila...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

Bo wiesz niedługo Liga Mistrzów

?
)

za wizytę. I dobrze, że maluszek się wierci - przynajmniej jesteś spokojna
więc na bank szybko wyłapiesz ciążę!