Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 08:33   #2341
edytte
Zadomowienie

GG do edytte
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

[Bhope[/B] ja gdzieś przeoczyłam wczoraj Twoją wiadomość. Gratuluje serduszka .

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 08:48   #2342
wadera4
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
a jak u Ciebie z nastawieniem do strań?
Pozytywnie. Gdybym mogła, zaczęłabym już dziś, ale zdaję sobie sprawę, że najpierw muszę wydobrzeć. Morfologia znowu wyszła straszna. Poza tym wiem, że te starania już nie będą takie beztroskie. Będzie trzeba pilnować, żeby jak najszybciej dowiedzieć się o ewentualnej ciąży.

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 08:52   #2343
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Staranka musiałam przełożyć, bo leczę obecnie grzybka i przeziębienie (to już chyba jakaś "tradycja" u tych, które długo czekały na starania...).
ja mimo grzybka ja nie przekładam starań. no w tym cyklu już się nie staram, ale w następnym tak
Cytat:
zamówiliśy dzisaj płytki do łazienki, musimy jeszcze pojechać zamówić wannę, umywalkę i wc
jak dobrze pójdzie to za miesiąc będziemy mieć zrobioną łazienkę
nie obejrzysz się a się wprowadzicie
Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
jest serduszko?
Stary 2013-09-18, 08:57   #2344
Hosenka*
Zakorzenienie

No i jestem po USG.

Niby ok, ale ...
W serduszku jest małe zwapnienie, w spojeniu naczyniowym w mózgu po 1 torbieli (czyli 2 w sumie). Lekarka powiedziała, ze mieści się to w "normie", bo nie jest to niebezpieczne dla dziecka, torbiele mogą się jeszcze wchłonąć, ale z drugiej strony są to jedne z wskaźników m.in. downa. Powiedziałam jej, ze w 12 tyg przezierność karkowa wyszła bardzo mała, nawet nie na granicy normy. Uspokoiła, że skoro tak, to wzrastają szanse że to są zmiany nie związane z chorobą. Trzeba to obserwować.

I dowiedziałam się jednak jaka płeć - tak mnie szybko wzięła do badania i zaczęła że nawet nie zdążyłam powiedzieć. Prawdopodobnie chłopczyk.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:19   #2345
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam

Medi no w końcu jesteś!

Berbie, Rena trzymam mocno

Hosenka nic się nie martw! U Izy też było niby coś nie tak i się wyprostowało! No i synuś

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:28   #2346
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
za nadrabianie się wezmę później a puki co stawiamy ciacho, kawę, piwo czy tam butle mleka, bo Kamiluś ma dziś pół roczku
To takie piękne móc to dziś tu napisać... ciąglę myślę że to przecież Zeberka, Alfa czy wiele innych powinny wklejać zdjęcia, ale nie ja. Do dziś nie moge uwierzyć że ja też mam takie szczęście jak wy...że jestem mamą, prawdziwą i jedyną.
dzięki że byłyście ze mną i w trudnych i w tych szczęśliwych chwilach!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg k.jpg (115,8 KB, 39 załadowań)

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:29   #2347
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Iza, w glukomatrze zmienialam 1-2 razy w tyg, ale w penie za kazdym wkluciem. balam sie zanieczyszczenia insuliny.
[B]
Jak to poznać?Ja wczoraj wkułam się 2 raz tą samą igłą
Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Hej!

Ależ u nas Brzuchatek na wątku się namnożyło!
Dziewczyny, za wszystkie trzymam kciuki mocno.
Myślę sobie o Was często i życzę Wam jak nikomu innemu samych zdrowych ciąż

Ja sobie ostatnio zrobiłam odwyk od wizażu (co pewnie zauważyłyście).
Tak mi, mojej głowie, po prostu lepiej...
Staranka musiałam przełożyć, bo leczę obecnie grzybka i przeziębienie (to już chyba jakaś "tradycja" u tych, które długo czekały na starania...).

Trzymajcie się zdrowo i ciepło!
Fajnie że jesteś
Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość

Byłam u endo, w przeciwieństwie do mnie ucieszyła się, że TSH jest w normie. Ja, o zgrozo, wolałabym żeby nie było - wtedy miałabym przyczynę... A tak, dalej nic nie wiem. Nie tarczyca, nie APS, więc co? Jeszcze p/c ANA nie robiłam...
Endo powiedziała, żebym przed spodziewaną miesiączką robiła bHCG i od razu hormony tarczycy. I gdybym zaszła w ciążę, a coś z hormonami było nie tak zgłosiła się do niej.

Trzymajcie się kochane
Lekarz ma plan i to jest najważniejsze.
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
No i jestem po USG.

Niby ok, ale ...
W serduszku jest małe zwapnienie, w spojeniu naczyniowym w mózgu po 1 torbieli (czyli 2 w sumie). Lekarka powiedziała, ze mieści się to w "normie", bo nie jest to niebezpieczne dla dziecka, torbiele mogą się jeszcze wchłonąć, ale z drugiej strony są to jedne z wskaźników m.in. downa. Powiedziałam jej, ze w 12 tyg przezierność karkowa wyszła bardzo mała, nawet nie na granicy normy. Uspokoiła, że skoro tak, to wzrastają szanse że to są zmiany nie związane z chorobą. Trzeba to obserwować.

I dowiedziałam się jednak jaka płeć - tak mnie szybko wzięła do badania i zaczęła że nawet nie zdążyłam powiedzieć. Prawdopodobnie chłopczyk.
Spokojnie,torbiele pewnie się wchłoną.Nie denerwuj się na zapas.Gratuluje synka

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:30   #2348
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Hosenko nie znam sie za dobrze, ale też słyszałam, ze torbiele najczęściej sie wchaniaja.

U nas całkiem, całkiem, Artek lepiej je i w ogóle, za to mi na głowie została może połowa włosów z tego, co miałam 3 miesiące temu...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:32   #2349
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
za nadrabianie się wezmę później a puki co stawiamy ciacho, kawę, piwo czy tam butle mleka, bo Kamiluś ma dziś pół roczku
To takie piękne móc to dziś tu napisać... ciąglę myślę że to przecież Zeberka, Alfa czy wiele innych powinny wklejać zdjęcia, ale nie ja. Do dziś nie moge uwierzyć że ja też mam takie szczęście jak wy...że jestem mamą, prawdziwą i jedyną.
dzięki że byłyście ze mną i w trudnych i w tych szczęśliwych chwilach!
Lunka gratki dla KamilkaJaki już duży chłopakI jaki słodki

Stary 2013-09-18, 09:32   #2350
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
No i jestem po USG.

Niby ok, ale ...

przykre to jak człowiek się dowiaduje że coś jest nie do końca tak jak ma być... jedyne co zostaje to zaufać lekarzom. Nawet te przyzierności które wskazują na downa się często mylą i dziecko jest zdrowe, więc ja trzymam kciuki żeby torbiele się wchłonęły i żebyś w końcu mogła być spokojna

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:53   #2351
agatkaa1
Zakorzenienie

Lunka wszystkiego dobrego dla Kamilka!

Wadera Kochanie spokojnie dobrze wiesz że jak się człowiek stara to i tak czeka z dnia na dzień kiedy robić test więc na bank szybko wyłapiesz ciążę!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2013-09-18 o 09:55
Stary 2013-09-18, 09:59   #2352
fiolusiek
Zakorzenienie

Hosenko Mam nadzieję, że wszystko się wchłonie. Jak się czujesz

Luna To już Ale ten czas leci. Widzę, że już ładnie uczy się siadać i podpiera się rączkami
Ucałuj Małego z okazji pół roczku
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:01   #2353
kooocur
Zakorzenienie

Ja się witam.

Stawiamy kawusie

Buziaki kochane!!!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:25   #2354
Kubek29
Zadomowienie

Czesc

Spac nie moglam, wiercilam sie, dziecko tez jakoes pporzadki przed wizyta robilo

Lunka! Wszystkoego naj dla Kamila.
Tez jest sliczny.
Wszystkie wasze dzieci takie sa. Az dziwne

Cytat:

Niby ok, ale ...W serduszku jest małe zwapnienie, w spojeniu naczyniowym w mózgu po 1 torbieli (czyli 2 w sumie). Lekarka powiedziała, ze mieści się to w "normie", bo nie jest to niebezpieczne dla dziecka, torbiele mogą się jeszcze wchłonąć,ale z drugiej strony są to jedne z wskaźników m.in. downa. Powiedziałam jej, ze w 12 tyg przezierność karkowa wyszła bardzo mała, nawet nie na granicy normy. Uspokoiła, że skoro tak, to wzrastają szanse że to są zmiany nie związane z chorobą. Trzeba to obserwować.
Zwapnienie w serduszku tzn w jamach serca? Jak to dr napisala w opisie?
Pewnie chodzi o zwapinienie/ognisko hiperechogenne w ktorejs z komor?
Jesli tak, to izolowane, bez zadnych towarzyszacych wad czy innych czynnikow ryzyka zespolow genetycznych nie jest zadnym markerem wad chromsomowych. One zazwyczaj pod koniec ciazy lub po urodzeniu zanikaja i zadnego wplywu na dziecko nie maja. Nie wymaga to ani dalszej diagnostyki w ciazu ani u dziecka po urodzeniu sie.

A te torbiele w spojeniu [?] naczyniowym to chodzi zapewne o torbiele splotu naczyniowego.
To one przewaznie j zanikaja do konca drugiego trymestru ciazy. Jak beda to konca ciazy to po urodzeniu warto zrobic usg glowki i obserwowac. Z reguly sa nieme klinicznie.
Jesli nie chorowalas na toxoplazmoze to dobrze oznaczyc p/ciala teraz.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

o na powtwierdzenie tego o zwapnieniu/ognisku hiperechogennym w serduszku. cytat ze strony poradni prowadzonej przez najlepszego specjaliste ever w kardiologii perinatalnej w polsce
"W wielu publikacjach i na stronach internetowych podawana jest informacja, że ogniska hiperechogenne częściej występują u płodów z nieprawidłowymi chromosomami (zespołem Downa - trisomia 21 lub Pataua - trisomia 13). Należy wyraźnie podkreślić, że nie jest to prawdą, jeśli jest to izolowany objaw w badaniu USG u kobiety ciężarnej nie obarczonej żadnymi innymi czynnikami ryzyka (np. wiek powyżej 35 lat lub zespół chromosomowy w rodzinie).
http://www.usgecho4d.pl/
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:26   #2355
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny czy jak usune igłe to do następnego wkłucia pen ma być bez igły?Nic się nie stanie z insuliną jak będzie sam nabój włożony?

Kubek
o której wizyta?

Jestem tak wściekła na tżta że się popłakałam

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-09-18 o 10:30
Stary 2013-09-18, 10:27   #2356
Kubek29
Zadomowienie

Medi, a gdzie foty?
Stary 2013-09-18, 10:33   #2357
agatkaa1
Zakorzenienie

dziewczynki mam schizy bolą mnie (.)(.) ;/ @ brak a już wczoraj/dziś powinna być a tu ani słychu ani widu a w dodatku mam jakiś dziwny śluz grudkowaty i beżowy

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Medi, a gdzie foty?
no właśnie....i relacja ?!!?

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-09-18, 10:36   #2358
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Kubek
o której wizyta?

o tej samej co miala byc w poniedzialek
19;45.

Jakas taka zdenerwowana jestem, serce mi naparza.
az sobie melise zrobilam. mysle pozytywnie, nie tworze czarnych scenariuszy a organizm swoje...

co TZ narozrabial?
moj tez mnie osttanio wkurza. tylko on chyba nic zlego nie robi, tylko ja wszystko tak odbieram.

Agata
Stary 2013-09-18, 10:39   #2359
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:

Co się stało
Stary 2013-09-18, 10:42   #2360
Hosenka*
Zakorzenienie

Kubek: mówiła o zwapnieniu w lewej komorze, na opisie: widoczne ognisko zwapnienia w lewej komorze.
Odnośnie torbieli, to tak, masz rację, chodziło o splot a nie spojenie

Lekarka od razu mówiła, żeby się nie przejmować tym zwapnieniem i torbielami, że torbiele się najprawdopodobniej wchłoną, a zwapnienie jeśli pozostanie, to nie jest groźne dla dziecka.

O zespole Downa powiedziała tyle, że skoro wyszły mi te 2 wskaźniki, to szukała innych oznak, ale nie znalazła - kość nosowa jest, serce funkcjonuje prawidłowo, płuca też no i mówiłam jej o przezierności karkowej, więc tym bardziej uspokoiła

Pytała o zespół Downa w rodzinie - ok 30 lat temu moja ciocia urodziła dziecko z zespołem Downa, ale zmarło niedługo po urodzeniu, z tym, że urodziła je po 40.

Instagram

Stary 2013-09-18, 10:42   #2361
Kubek29
Zadomowienie

a co do tych drugich strat. to u mnie tak samo.
zreszta ja ta druga bardzo wypieram... moze dlatego ze tak wczesna, moze nawet byla to ciaza biochem..
przezylam ja tak zle tylko dlatego, ze otworzyla jeszcze bardziej rany po pierwszej i wzbudzila strach, ze juz nigdy mi sie nie uda...

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-09-18 o 10:46
Stary 2013-09-18, 10:42   #2362
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Prawdopodobnie chłopczyk.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Do dziś nie moge uwierzyć że ja też mam takie szczęście
ja też.
Kamil jest cudny! cudny, cudny, cudny!!!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42864013]za to mi na głowie została może połowa włosów z tego, co miałam 3 miesiące temu...
[/QUOTE]heh. niestety to normalne. i nic na to się nie poradzi. hormony muszą się wyszaleć

Cytat:
dziecko tez jakoes pporzadki przed wizyta robilo
przestawiało po kątach, by mama za bałagan nie skrzyczała

Cytat:
Dziewczyny czy jak usune igłe to do następnego wkłucia pen ma być bez igły?Nic się nie stanie z insuliną jak będzie sam nabój włożony?
ale po co ma tam tkwić? bez ma być.

(zuzyta igle wywalałam od razu, bo nie moglam zdzierżyć tego smrodku insulinowego).

cóż nawywijał TŻ?

Cytat:
Medi, a gdzie foty?
podbijam pytanie!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:44   #2363
Kubek29
Zadomowienie

Hosenka, to dobrze ze jestes spokojna
Balam sie, ze lekarka zasiala w Tobie jakis [niepotrzebny] niepokoj.

A zespol Downa w Twojej rodzinie w sumie nie ma znaczenia, jesli Twoj kariotyp jest ok.
Stary 2013-09-18, 10:49   #2364
Hosenka*
Zakorzenienie

Jestem spokojna, wierzę w synka Uwielbiam to uczucie ulgi i opadniecie stresu po usg.

Jutro mam normalną wizytę u swojego lekarza.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Hosenka, to dobrze ze jestes spokojna
Balam sie, ze lekarka zasiala w Tobie jakis [niepotrzebny] niepokoj.

A zespol Downa w Twojej rodzinie w sumie nie ma znaczenia, jesli Twoj kariotyp jest ok.
Nie, właśnie nie Nie straszyła.

Kariotyp mój i TZ jest prawidłowy.

Instagram

Stary 2013-09-18, 10:51   #2365
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
dziewczynki mam schizy bolą mnie (.)(.) ;/ @ brak a już wczoraj/dziś powinna być a tu ani słychu ani widu a w dodatku mam jakiś dziwny śluz grudkowaty i beżowy [COLOR="Silver"]

Cytat:
o tej samej co miala byc w poniedzialek
19;45.

Jakas taka zdenerwowana jestem, serce mi naparza.
az sobie melise zrobilam. mysle pozytywnie, nie tworze czarnych scenariuszy a organizm swoje...
Spokojnie,wszystko na pewno jest dobrze
Cytat:

Lekarka od razu mówiła, żeby się nie przejmować tym zwapnieniem i torbielami, że torbiele się najprawdopodobniej wchłoną, a zwapnienie jeśli pozostanie, to nie jest groźne dla dziecka.
Jeżeli tak mówiła to nie martw się na zapas

Poszło właśnie o te igłyW nakłuwaczu do palcy zmieniam igły jak już są tepe ale insulina to co innego.Wczoraj mu mówie że trzeba zmieniać igłe za każdym razem(jak ktoś się kłuje 4 razy dziennie to 4 razy zmiana).Paczka 100 igieł kosztuje 60 zł.i się zaczeło,że igły drogie żebym nie świrowała i zmieniała po 2-3 razach.Nawet zadzwonił do rodziców o to pytać bo jego 20 letni brat choruje na cukrzyce od urodzenia.Powiedzieli mu to samo że nie trzeba zmieniać za każdym razem i żeby dziś przyszedł to dadzą mi trcohe igieł.Znalazłam w aptece internetowej 100 igieł za 24 zł.Chciałam je dziś kupić szukam karty z banku żeby zrobić przelew i okazuje że nie ma że wziął ją do pracy
Mamy wspólne konto.Jestem tak wściekła że chyba go spakuje i wyp.ieprzeZarąbiste zaufanie ma do mnie że wziął tą karte do pracy

Po ostrej wymianie smsów wysłał mi ten kod i kupiłam te igły.

Stary 2013-09-18, 10:56   #2366
fiolusiek
Zakorzenienie

Iza Spokojnie Igły do insuliny powinnaś dostać za darmo w aptece. Raz wysłałam TŻta i aptekarz mu powiedział, że tego się nie powinno sprzedawać, bo do każdej insuliny przysługuje kilka igieł.
Ja z początku kupowałam takie igły do nakłuwacza, ale potem wyczaiłam takie zwykłe i samodzielnie się kułam. Na początku było ciężko, ale potem się przyzwyczaiłam.
Stary 2013-09-18, 11:04   #2367
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Iza Spokojnie Igły do insuliny powinnaś dostać za darmo w aptece. Raz wysłałam TŻta i aptekarz mu powiedział, że tego się nie powinno sprzedawać, bo do każdej insuliny przysługuje kilka igieł.
Ja z początku kupowałam takie igły do nakłuwacza, ale potem wyczaiłam takie zwykłe i samodzielnie się kułam. Na początku było ciężko, ale potem się przyzwyczaiłam.
Ja dostałam tylko 5 igieł do pięciu fiolek.

Chodzi mi o podejście tżta ,jaki jest nieodpowiedzialny że twierdzi że jedną igłą moge się kłuć 2-3 razyTeściowie mu powiedzieli że jego brat czasem nie zmienia igły przez całą fiolke

Oliwy do ognia dolało to że wziął tą karte do pracy.Wg mnie to ewidentny brak zaufania do mnie,on się upiera że wziął z innego powodu i wyjaśni mi po pracy.Ciekawe co wymyśli

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-09-18 o 11:09
Stary 2013-09-18, 11:11   #2368
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Hope Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
dzieki slonko

Cytat:

Hope.
dziekuję

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
brałam duphaston...a teraz też biorę a mimo to progesteron 0,2 ng/ml...
skarbie moze sie myle, ale ja czytalam, że dupek ie wychodzi w badaniach, ze owszem dziala jako progesteron ale ze jest w jakis sposob sztuczny to nie wyjdzie w wynikach.

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
HEJKA! HOPE! mocno, mocno zaciskam!
Dziękuuuuję

Cytat:
u mnie też radość z ciąży była taka bardzo ostrożna, zakupy dla dziecka tylko dlatego bo mnie e-ciocie na wizażu poganiały...
a potem poród z komlikacjami, konieczność szybkiego cięcia i decycja na którą byłam gotowa i o której uprzedzałam TZ-eta aby w pierwszej kolejności ratować dziecko...
Położna myśłała, że w szoku jestem bo później mnie pytała czy pamiętałam co mówiłam gdy mnie wieźli na blok operacyjny...a ja świadomie mówiłam
potem był cieżki baby blues i różne emocje...
a teraz potrafię w nocy moje dziecko przebudzić bo mi się wydaje, że nie oddycha a ono tak spokojnie śpi...
a innej nocy znowu nie śpi...i popalić daje
ale jedno wiem- gdyby jej teraz zabrakło to razem ze mną
jest całym naszym światem - ale chociaż ma prawie 15 miesięcy często łapię się na tym, że trudno mi uwierzyć,że ona naprawdę jest, cała, zdrowa, i taka nasza - tak jak w ciąży było mi trudno uwierzyć, że będzie z niej szczęśliwie dziecko

zamówiliśy dzisaj płytki do łazienki, musimy jeszcze pojechać zamówić wannę, umywalkę i wc
jak dobrze pójdzie to za miesiąc będziemy mieć zrobioną łazienkę
hope- cudne wieści, oby tak dalej
czyli tez malas wewetrzny strach i przyblokowanie, obawiam sie tego samego. Ale i tak jestem pokrzepiona ze masz boberka maulutkiego i jestes pocieszajacym i swiadectwem dla staraczek, za to serdeczne dzięki!
a co do zakupow - zazdroszcze przy takim uziemieniu w lozku chetnie kupowalabym muszle plytki obys skompletowala piekny wucet
Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
dziekuje, jeszcze jestem sceptyczna ale to chyba tak zostanie przynajmniej do 3 mies... ale w glebi duszy radosc jest niezmierna..

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja mimo grzybka ja nie przekładam starań. no w tym cyklu już się nie staram, ale w następnym tak

nie obejrzysz się a się wprowadzicie

jest serduszko?
jest jest oby sie utrzymalo mmo tej kulawej bety

czym tego grzybka leczysz? mi w szpitalu podleczyli nystatyna - niby taka slaba a ten moj przewlekly problem minal po kilku dniach... ps: pamietaj o tym pmafukorcie, mysle ze cie pozytywnie zaskoczy myszko.

Hosenko bedzie wszystko dobrze, nie stresuj się bo czytalam tez o tym i faktycznie to czesto samo sie wchlania, zanika, nosek do gory!

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
dziewczynki mam schizy bolą mnie (.)(.) ;/ @ brak a już wczoraj/dziś powinna być a tu ani słychu ani widu a w dodatku mam jakiś dziwny śluz grudkowaty i beżowy [COLOR="Silver"]
agatko czego się obawiasz?

anitko ciesze sie!!!

iza jak u ciebie ? Nie denerwuj sie przez tż -faktycznie wkurzajace jak swój chłop lepiej wie bo ktos cos mu szepnie i zdanie to wazniejsze czy lepsze niz Twoje - moj tez cisnienie podnosi ale staram sie to pomijac. ciezko jest przy tych babskich hormonach . Na pewno pomaga mi zartowanie z niego ps - twoj opis mnie mocno pokrzepil kiedy pierwszy raz tu weszlam i dalej dziala! dzieki...

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-09-18 o 11:18
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 11:15   #2369
BYou
MBZ♥

Iza, spokojnie, może nie zrobił tego specjalnie

Kubeczku
mam pytanie czy jeśli nasze kariotypy są prawidłowe to zd nam się nie zdarzy??

Hope
z tym progesteronem to też mi się tak obiło o uszy

Medi hej hej

Anitko cudne wieści
Luna, najlepszości dla Kamilka

Hosenko dobrze, że lekarka wszystko Ci wyjaśniła

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 11:16   #2370
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a organizm swoje...

jak teraz patrzę na ciążę, to wiem jak bardzo się denerwowałam. niby normalnie jestem panikarą, ale wtedy to spięcie, ta gula w gardle, ten ucisk w dołku... heh. organizm wie swoje, masz świętą rację.
teraz też widzę jak z dietą było. jednak ja schudłam bardzo... (teraz nadrobiłam. efekt jo-jo normalnie konkubent chce szybko kolejną ciążę jako dietę odchudzającą - taki okrutny żarcik )

Cytat:
i wzbudzila strach, ze juz nigdy mi sie nie uda...
uda się! już się udało!

Cytat:
Jestem spokojna, wierzę w synka Uwielbiam to uczucie ulgi i opadniecie stresu po usg.
, super!

Cytat:
i kupiłam te igły.

u mnie były 50 gr sztuka. często dostawałam w aptece za free. choć ja nie zużyłam nawet jednej fiolki insuliny (gdzieś 1/3).

Cytat:
Wg mnie to ewidentny brak zaufania do mnie,on się upiera że wziął z innego powodu i wyjaśni mi po pracy.Ciekawe co wymyśli
hehe. hormonki

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości