|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Asieńka pewnie za parę dni nagle Ci brzuszek urośnie. Mnie to nagle spotkało
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
maluszki zazwyczaj są większe, a nawet jeśli nie, to bardziej ekonomicznie jest podwinąć rękawki niż za 2 tygodnie zmieniać garderobę. Zuzanka jak się urodziła miała 50 cm i nosiła ubranka na 56. było lato, upał więc zazwyczaj body, skarpetki + ewentualnie pajacyk lub śpioszki jak było troszkę chłodniej. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() na razie w kwestiach - remontowych myślę o konieczności przemalowania dużego pokoju, bo przez 3 lata już mi się kolory znudziły, a jak się urodzi bobo, to z mężem musimy wynieść się z naszej sypialni i do pokoju trzeba będzie jakąś wygodną kanapę kupić. a kolor który upatrzyłam, nie pasuje do aktualnie posiadanych ścian ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moje dziecko od poniedziałku zakatarzone, a dziś ja od niej złapałam. gardło boli, nos zatkany. a tu na l4 sobie pozwolić nie mogę. i jeszcze to szkolenie. niby mogę nie jechać, ale zależy mi na załatwieniu kilka spraw z prezesem wiec muszę
![]() |
#4924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
Witam się z samego rana
![]() Dziękuję dziewczyny za wytłumaczenie mi tych wszystkich rodzajów ubranek. ![]() Ja pewnie jakieś ciuszki dostanę, ale nie liczę na wiele, bo to będą ciuszki po kilku dzieciach, więc pewnie takie po domu w sam raz. Pewnie będę musiała kupić coś na wyjścia, ale od samego początku wiedziałam, że będzie to 62cm. Łóżeczko musimy sobie kupić, ale widziałam za 50zł na tablicy, więc pewnie coś znajdziemy. Oczywiście materac nowy ![]() Też na razie nie mam szału na dziecko. Chciałabym by już było ze mną, ale przeraża mnie to całe szykowanie ![]() ![]() Miłego dnia dnia mamuśki ![]()
#4928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mniejszą fasolkę do karmienia dostane w spadku po siostrze.
![]() |
#4929 | ||
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
Mam teraz mase innych problemów. Dzidzius jest w brzuszku i ma sie dobrze. Mam oczywiscie pewne przemyslenia. Nie bede chciala dawac dziecku slodkich herbatek grqnulowanych tylko zwykle bez cukru i bede dawac raczej wode niz slodkie soki do picia. Ogladalam program o cukrze i produktach dla dzieci i jestem przerażona. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-09-18 o 10:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie widziałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
Przepraszam, ale dla mnie to dziwne. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy w podpisie będzie działać ![]() Cytat:
Fajna ta kołyska. My jednak kupimy od razu łóżeczko przyda się na dłużej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oo.. nie wiedziałam, że są w takim rozmiarze. Myślałam, że najmniejsze to 56 ![]() Faktycznie spory. Ciąża jak byk ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chyba bardziej się zżył z tym dzieckiem jak zna już płeć ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Moderator
|
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Raczkowanie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Macie ochotę, to kupujcie, nie mam nic przeciwko. Po prostu będę robić inaczej. To moje pierwsze dziecko, może powinnam być bardziej entuzjastyczna. Ale na razie zastanawiam się skąd wezmę pieniądze na lodówkę i pralkę. A to, że powiedziałam, że chcę dawać dziecku wodę to chyba nie jest wielkie myślenie o przyszłości. Ej, sory. Po prostu interesuję się zdrowym żywieniem i tyle. Róbcie co chcecie. Wkurza mnie to, że wszystko. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-09-18 o 10:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie całe szczęście moja 13miesięczna córi pije tylko wodę (soki jej nie pasują zupełnie), smak czekolady gorzekiej poznałą za sprawą głupiej teściowej jakieś 3 mce temu bo bez mojej wiedzy dała jej do polizania ![]() ![]() z ciastek jedynie biszkopty i chrupki kukurydziane, choć od jakiegoś czasu zamiast tego śliwka, jabłuszko, nektarynka w łapkę. jeszcze uroki lata ![]()
![]() |
#4937 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak pisalas, masz teraz inne rzeczy na glowie, dopiero jak uwijeszswoje gniazdko bedziesz myslala o dziecku ![]() Cytat:
![]() ![]() posortujesz rozmiarami, wypierzesz i juz ![]() Cytat:
![]() mnie sie podoba, a dzinsy mialam mieciutkie, milusie w dotyku, material tylko wyglada jak dzins, a te spodenki to nic innego jak spioszki bez stopek Cytat:
![]() dla mnie akurat te ciuszki to nie sa wyjsciowe, tylko normalne, na co dzien a dzinsy sa mieciutkie, nie sa z takiego materialu jak dla doroslych sprawdzam ubranka pod wzgledem miekkosci i czy sa wygodne czy nie ![]() Cytat:
dla mie to bez roznicy pod wzgledem wygody dla nowowrodka, czy ubiore mu polspiochy i body, czy mieciutkie bawelniane spodenki, skarpetki i jakies body + top na gore z tym ze podoba bardziej mi sie to drugie ![]() Wypisalam sie w kwestii ubranek ![]() Cytat:
teoretycznie do 6 miesiaca nie powinno sie podawac dziecku niczego innego oprocz piersi/ mleka ale te zalecenia sie co chwile zmieniaja, mam wrazenie.
![]() |
#4938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak się wyprowadziłam z domu, to kupiłam lodówkę i pralkę używaną za kilka stówek. Tylko przyznam szczerze, że jak już wzięliśmy kredyt na nową pralkę i lodówkę, to rachunki za prąd zmalały nam o 70zł miesięcznie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() Moi siostrzeńcy jedzą słodycze i bułki z miodem i dżemem. Piękna dieta ![]() ![]() Ja będę miała ciężko, bo u mnie w rodzinie nie patrzy się na zdrowe odżywianie... ![]()
![]() |
#4940 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny kolejnego dnia!
Wszystkie macie rację. Jedna z nas już by kupowały śpioszki/śpiworki/pościele, inne martwią się o wychowanie. To normalne. Ja jak mam lepszy dzień też szukam łóżeczka, mebelków, myślę czy lepsze będą sówki czy owieczki jako motyw przewodni a innego martwię się, żeby do wieczora dotrwać. Też martwię się o żywienie/wychowanie/edukowanie dziecka. A innego dnia zastanawiam się jak jeszcze te pół roku przeżyję. Niech każda z nas przeżywa swoją ciążę tak, jak tego potrzebuje. A najgorsze co można robić to negować czyjeś zdanie. Kurcze, ale się ugodowa jakaś zrobiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój gin ponoć bardzo dba na oddziale o "swoje pacjentki"... Różnie jest to oceniane, ale pomijając nawet kwestie finansowe - pacjentkę "prywatną" widzi o wiele częściej i np. mój gin już mnie kojarzy po nazwisku, pamięta moją historię chorób, więc nic dziwnego, że będzie inaczej rozmawiał z taką kobietką ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, nie stać nas na wózek (w okresie zimowo-wiosennym TŻ zarabia mniej + dochodzi remont, opłaty za opał, itp.) i... czy pomysł kupna wózka dopiero po otrzymaniu becikowego przejdzie? ![]() Będziemy mieszkać na wsi, więc pierwsze spacery planuję w chuście lub na zasadzie "wietrzenia" ![]() [QUOTE=amelka2006;42865153] Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4943 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Synek mojej kuzynki nie dostawał w ogóle czekolady. Jedyne słodycze jakie znał do któregoś roku życia to suszone owoce. I w ogóle nie miał z tym problemu. My zamierzamy kupić parowar. Mój TŻ ma trochę problemów zdrowotnych no i ja będę walczyć z wagą. Chcemy zdrowo jeść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4944 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odnośnie żywienia - akurat ja nie mam braków, wiedzę mam dość sporą na temat żywienia, studiuję dietetykę i w głowie coś mam. Ale tak jak jedna z dziewczyn napisała, są różne alergie, dziecko może mieć całe mnóstwo uczuleń na pewne produkty i to wszystko zweryfikuje się w trakcie, po porodzie ![]() A na bawełniane ubranka raczej uczulenia mieć nie będzie ![]() Nie wiem co ma do rzeczy czy dziecko jest zabawką czy nie w związku z kupowaniem ubranek ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiem, że miałaś problemy z ciążą, ale ja gdybym była na twoim miejscu, teraz, gdy już prawie wszystkie problemy przeszły, cieszyłabym się jak głupia i szalała ![]() ![]() ![]() Poza tym, nigdzie nie napisałam, że kupuję pełną wyprawkę dla maleństwa teraz już, powoli po prostu kupuję pewne rzeczy, które wiem, ze się przydadzą, albo które chciałabym mieć. Wolę sobie wydatki rozłożyć w czasie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ile się czeka na becikowe? Myślę, że nic Wam się nie stanie bez wózka nawet dwa miesiące ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Nie wiem czy w każdym mieście tak jest, ale znalazłam coś takiego: "Becikowe jest wypłacane w tych samych terminach co inne zasiłki rodzinne. Jeśli wniosek wpłynie do 10. dnia miesiąca, pieniądze będą wypłacone najpóźniej do ostatniego dnia tego miesiąca. Jeżeli po tym dniu, to do końca następnego miesiąca." Nawet szybko ![]()
![]() |
#4946 |
Moderator
|
Dziewczyny - właśnie zauważyłam, że wątek kończy się w zastraszającym tempie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc na razie to ja nie mam w czym chodzić. I nie mam nawet jak pojechać po zakupy. Moje dziecko w tej chwili nie potrzebuje nic poza moim brzuszkiem. Moje dziecko postanowiło zamieszkać w moim brzuszku w momencie kiedy nie mam nic. Co nie zmienia faktu że jest chciane przez oboje rodziców. I jakoś razem damy radę. Mam 31 lat i naprawdę nie sądziłam, że w ogole będę mamą. Więc cieszę się. Ale nie będę szaleć z radości, choć kiedyś myślałam że tak właśnie będzie. Po tych początkach nie mam serca tak się cieszyć. My z moim TŻtem mamy inne podejście. Skupiamy sie na tym żeby zamieszkać razem. W dalszej kolejności pomyślimy o wyprawce dla maluszka. Naprawdę, mamy wszystkie prawo przeżywać tę ciążę tak jak tylko chcemy. Nie ma powodu narzucać sobie wzajemnie zdania i nie próbuję tego. Becikowe wypłaca sie do ostatniego dnia każdego miesiąca. A jeśli wniosek złożysz po 10tym, urząd ma prawo wypłacić świadczenie w następnym terminie płatności. U nas to raczej robimy tak, że jeśli ktoś złoży na becikowe przed datami wypłat to jeszcze zwykle zdąży dostać w tym samym miesiącu. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-09-18 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Karolcia2401: to fajnie, że sobie tak życie ustawiłaś. Ja też Bobo planowałam, mamy pracę, mieszkanie i oczywiście kredyt, ale nie wiem jak sobie radę damy finansowo. To wszystko strasznie dużo kosztuje. Dlatego nie będę się unosić honorem i skoro dla siebie ciuszki mogę kupić w sh to dla malca też. Jeśli ktoś ze znajomych zaproponuje jakieś sprzęty/ubranka to też chętnie przyjmę. marima: też myślę, że nie wszystko co jest "dla dziecka" musi być dla niego zdrowe (bo o smak to już koncerny zadbały). Ja nie jestem akurat żadną maniaczką zdrowego trybu życia ale mam nadzieję, że właśnie przy dziecku jeszcze więcej dobrych nawyków nabiorę niż do tej pory. Ale z maca raz na 2-3 miesiące nie zrezygnuję. I nie wyobrażam sobie ryby robionej na parze - bleee. Taka z piekarnika za to jest pycha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | |||
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi wystarcza taka podłużna poducha między nogami, zobaczymy co będzie później bo nadal jeszcze brzucha brak. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.