|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
|
|
|
|
#3512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
mnie też
![]() Cytat:
![]() zamiast szalikow kupuje takie szaliczko golfy ![]() zobacze jak te z zeszlego roku wygladaja Cytat:
![]() sezon sie zaczal niestety... wlasnie przypszly uolowane kurteczki z next dla Tomka i Mati i kombinezon jednoczesciowy dla Mati tez nexta super sa
|
||
|
|
|
#3513 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokrzywka, dobrze że Adasiowi lepiej
--------------------- Byliśmy dziś u neurologa. Młodą obudziłam, ale na szczęście była w humorze. No i obejrzał ją, wypytał mnie itp. itd. i oto co powiedział: - rozwój dziecka jest w granicach normy, ale nieharmonijny, na niekorzyść ruchowego. Najważniejsze, że psychicznie rozwija się prawidłowo. - to, że coś robi a czegoś jeszcze nie to tak jak np. 7-latek nieumiejący zrobić fikołka - przyjdzie czas to się nauczy - nie widzi podstaw do skierowania do ośrodka rehabilitacji - jeżeli byśmy chcieli to możemy umówić się prywatnie z rehabilitantem, żeby zapisał jakieś ćwiczenia wspomagające i nauczył nas je wykonywać tyle w temacie trochę mnie uspokoił
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
o której wstają teraz wasze dzieci? bo mojemu już się nie chce o 6 jak ciemno
śpi do 8, dzisiaj nawet do 8:30---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#3517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To by potwierdzało Twoją teorię że ciemność za oknem sprzyja długiemu spaniu Oczywiście w nocy jest milion pobudek na cyca, nawet ich nie liczę.
|
|
|
|
|
#3518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teoria sprawdzona na córce, w sezonie jesienno-zimowym zawsze spała dłużej, a latem pobudka skoro świt teraz już jej światło nie przeszkadza i śpi rano długo, gorzej bo za rok do szkoły
|
|
|
#3520 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za usypianie i niech zdrowieje szybko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() bo generalnie to spał zazwyczaj od 19/20 do 7/8 na działce gdzie nie było rolet ani firan latem też potrafił do 8 pospać ![]() dziś wylukałam w końcu że do idą jedynki na górze ![]() jest 12 a ja już nie mam siły |
||||
|
|
|
#3521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my już mamy wszystkie jedynki ![]() Na razie u nas spokojnie w miarę to ząbkowanie idzie, za bardzo nie widzę różnicy w zachowaniu Meli. Raz chyba w nocy musiałam wstać przeciwbólowy jej dać, bo nie mogła spać. Ciekawe kiedy kolejne się ukażą
|
|
#3522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Frankowi wybiły się górne jedynki, mamy więc 6 zębów (dolne i górne jedynki i górne dwójki). |
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa na dole pokazały się w lipcu i dopiero teraz górne nam wylezą |
|
|
|
|
#3524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też kolejny dzień dała mi pospać właśnie do 8:30. Po jedzonku o 6ej trochę przysypiała, potem trochę sama się pobawiła, potem znowu pospała. Cytat:
![]() Najgorzej było jakoś w czerwcu, gdzie widno właśnie jest już o 4 rano. Jak się zorientowałam to zasłaniałam żaluzje, ale egipskich ciemności to one nie dają ![]() Niby fajnie, że śpi dłużej. Ale z drugiej strony jakoś tak miałam to wszystko poukładane w tygodniu, bo ta pierwsza drzemka była dla mnie na ogarnięcie się. Teraz nie wiem jak to zorganizuję, wczoraj w ogóle nie było drzemki, bo wychodziliśmy, dzisiaj była może 20 minutowa koło 11ej. Cytat:
![]() Kolejne dziecko, które dało pospać do 8:30. Co jest w tej 8:30?
|
|||
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj po prostu wstałam przed Janem, ubrałam się i zjadłam ![]() hehe faktycznie
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Tai- to Twój mały robi kupę na nocnik?
![]() Moonie- marynata z whisky brzmi kusząco, ale niewiem czy bym się odważyła ![]() Judka- a jednak upomniał się listonosz ![]() Hej. My walczymy z tymi odparzeniami- kąpie się w nadmanganianie potasu i jak nie zejdzie przez 3 dni to do dermatologa ![]() A córcia ma od dwoch dni zatwardzenie(robi kupę, ale w strasznych męczarniach) a na dodatek po wieczornym mleku wymiotuje ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Synek bardzo różnie wstaje poczynając od 6.30 a kończąc na 8:30, a córcia bardzo podobnie. |
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() także korzystam, nie zaszkodzi ![]() a jaka pupka czysta i jak łatwo to ogarnąć zwłaszcza teraz jak rzadsze przy zębach ![]() oj to nieciekawie u was |
|
|
|
|
#3528 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
cholera, rękawiczki jeszcze
Cytat:
zdrówka! gud ajdija ![]() no i dobrze ![]() ostatnio ok. 7 kładę ją ok.19-19,30, ok. 23-24 pobudka, potem ok.3 (czasami ), ok. 5 ją biorę do łóżka, bo mi się nie chce już karmić na siedząco i śpi do 7 ![]() ![]() u mnie się tak nie da jak ona śpi to ja też do oporu.Zobaczymy co będzie w październiku ![]() Cytat:
![]() śliwek suszonych jej daj, działają kupopędnie ![]() Ciekawe o co z tym mlekiem chodzi
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
mój 1-2 drzemki, jak pośpi rano dłużej to jedna, ale ja go rano ubieram i puszczam luzem, a sama robię co muszę, tzn. ogarniam siebie i mieszkanie
|
|
#3531 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też zwalczam aktualnie odparzenia u córy, ale o Twojej metodzie nie słyszałam. Smarowałam kremami, które wcześniej pomogły (kremik atoperal i alantan) i teraz okazały się nieskuteczne. Teraz przemywam rumiankiem... Może kupię też ten specyfik co Ty masz... I tylko raz dziennie w kąpieli używasz, a potem smarujesz normalnie kremem po zmianie pieluchy?
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ostatnio przez te zęby bywa jak wczoraj że były 2 drzemki - 10 i 15 minut i co ja miałam zrobić w tym czasie niby ![]() więc póki wyłażą i maruda z niego to będę się szybciej ogarniała a jak wróci do normy to się powinien spokojnie sobą zająć w łóżeczku do 30 minut z rana |
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
ja na wszystkie zaczerwienienia pod pieluchą stosuje sudokrem, jedno posmarowanie i śladu nie ma, podobnie było jak odparzył sobie paszkę i szyję, jeden raz i zeszło, to jest mój nr1
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
my nie mieliśmy odparzeń ale zaczerwienioną pupkę od tych kwaśnych kupek owszem
myłam wtedy tylko wodą, ewentualnie z mydłem plus linomag lub bepanthen z 2-3 razy dziennie i po 2 dniach pupa jak marzenie ![]() sudocremu dostałam próbkę w szpitalu i jeszcze leży zamknięta
|
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Moonie- alkohol do marynaty-jakoś mi nie pasuje, a jeszcze whisky- za drogi interes
![]() Ja smaruję aktualnie te odparzenia, o ile to one są bepanthenem. |
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy jak to u nas będzie z tymi drzemkami. Może w ogóle nie mam o czym myśleć, bo od jutra pobudki znowu będą o 6 ej
Tak to miała 2 a czasem 3 drzemki w zależności też od tego jakie one długie były. A potrafiły trwać nawet 2 godziny. Także wtedy idzie coś porobić. Ja to tak też ogarniam mieszkanie i ona sobie lata. Ale rano lubię sobie poćwiczyć. Nie ćwiczę codziennie, ale co któryś tam dzień i ostatnio za bardzo mi w nich "pomaga". Wcześniej mi to nie przeszkadzało, ale teraz to albo ona ciągnie mnie np. za włosy albo ustawia się w takiej pozycji, że boję się, że niechcący zrobię jej krzywdę. Przeszkadza jak może - dla niej to coś innego, ciekawego i chce w tym uczestniczyć. Lubię sobie na spokojnie wziąć prysznic. Jeszcze jest za mała, żebym zostawiła ja nawet na te kilka minut bez żadnego dozoru - musi być wtedy w łożeczku, a nie zawsze jej się to podoba i dlatego zwykle czekam aż uśnie, żeby jej nie stresować. Mogę niby wstawać wcześniej, ale ja tak kocham spać. Jak mam wybór to sprawa jest oczywista - zwłaszcza, że nie wiem ile to potrwa ![]() Podsumowując: gotuję dzisiaj barszcz czerwony
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak Sola- jak robię brzuszki, to córcia mi wchodzi za plecy, tak, żebym nie mogła się położyć na dywanie
, więc wychodzą pół brzuszki.
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3539 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj zasnal o 1, ale to dlatego bo mu ibufen dalam, tak to jak go probowalam polozyc do spania to byl ryk, rzucanie sie itp dopiero po tym przeciwbolowym mozna go bylo normalnie bez krzyku polozyc na lozku Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- kupilam Czarusiowi buciki na jesien w ccc praktycznie takie same jak te, tyle, ze brazowe i zamiast zamszu skora: http://ccc.eu/pl/kids/catalog/actionboy/318763 ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- i chyba bede miala problem, zeby mu dobrze zimowe dopasowac z rozmiarem teraz wzielam 21, bo lekko na stopke wchodzily i sie dobrze trzymaly a zimowe nie wiem czy taki sam kupic, czy moze juz 22 czy 23?
|
||
|
|
|
#3540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Próbowałaś mniejsze? No chyba, że ma taką łapkę po prostu dużą. 22 i 23 to chyba już spore całkiem.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

Tydzień temu była histeria, 2 tygodnie temu było ok, więc dzisiaj loteria 

Klaudia 16.10.2009
To by potwierdzało Twoją teorię że ciemność za oknem sprzyja długiemu spaniu 

za usypianie i niech zdrowieje szybko 

), ok. 5 ją biorę do łóżka, bo mi się nie chce już karmić na siedząco i śpi do 7