|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też ostatnio miałam właśnie takiego guziołka twardego, poszłam do lekarza, to kazała rozmasowywać i robić ciepłe okłady, długo trwało, zanim się rozszedł, ale nic się z niego nie rozwinęło. Diabli, mocne kciuki!
|
|
#1592 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
mnie przy zapaleniu i zastoju uratowały okłady z zimnych liści kapusty + laktator co pół godziny, bo Adi już nie wyciągał wszystkiego
|
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
sprawdziłąm tylko wiadomości od cloche i diabli.
Florciu trzymaj się. Oby operacja jutro była ![]() Diabli może pielęgniarki pomoga?? ![]() anka u nas to samo. Mała płacze i płacze i je co chwile i płacze... ona chce tylko na rękach a mnie już ręce od rana odpadają... Myślałam, że tak poprostu marudzi ale to trwa i trwa...
|
#1595 |
|
Wtajemniczenie
|
diabli trzymam kciuki za cyce, niech pielegniarki pomogą rozmasować
Clo wszyscy cały czas tzrymają kciuki za Was wróciliśmy ze spaceru, jest cieplutko
|
|
|
|
#1596 |
|
Zadomowienie
|
Hej, mam kupe roboty i czytam przy karmieniu tylko
![]() Diabli dobrze, ze wszystko sie udało, cały czas trzymalismy z Kuba kciuki, mam nadzieje, ze jutro wyjdziesz i wytulisz Nelke, ja jak miałam taka kluske to pomogły masaze, ciepły pryszcznic i kapusta Cloche nie chce sobie wyobrazac co czujesz serce musi pekac, ciagle o Was mysle i dobrze, ze macie swietna opieke, trzymajcie sie za Flo Co do glutenu ja chce wprowadzac z stalymi pokarmami bo nie chce mi sie odciagac na nastepnym szczypieniu chce pogadac o tym z pediatra, ale powie mi pewnie to samo co Pearl ![]() Mam problem ze szczypieniami, jak myślicie, 8 tyg od zintegrowanych mija 10 października, a wzw b mam mieć ok 20 pazdziernika, bo ma byc 4 mieiące po porzednim, isć razem po 20 października czy osobno ?z jednej strony mniej wkłuć, a z drugiej dwa razy targać małego do tej zawirusowanej przychodni ![]() Justi dzięki za zyczenia a pisałyscie o zimowych czapkach, ja tez chyba za duza kupiłam to jest 48 ze smyka
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-09-18 o 14:22 |
|
|
|
#1597 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ...coś muszę Wam przekazać..szczególnie mamom, które potrzebują rzeki mleka w piersiach..np.do ściągania na później...
a więc.... nigdy bym tego nie skojarzyła z tym ale muszę przyznac że jestem prawie pewna że to działa...na mnie działa..co nie znaczy że to cudowny srodek .. z reguły jestem na dystans z cudownymi wspomagaczami ale tu sama się zaskoczyłam.. do rzeczy... jak już wiecie moje dzieci trochę sie smarkały.. wszystkie ten starszy dziś też leży w łózku.. bałam się żeby i mnie nic nie złapało .. bo przecież ktoś musi koło wszystkich chodzic .. postanowiłam coś wzmacniająco sobie zapodawać... typu miód.. cytryna..soczki..te naturalne..malinowe ..porzeczkowe..i tu trafiłam na "źródełko"mleczka... dwa lata temu kiedy karmiłam małego wówczas Wikusia.. byłam w gościach na wsi u teściów.. częstowano mnie tam sokiem z czarnych porzeczek.. poniewaz mają plantacje tych owoców.. mieli tego soku i kompotów pod dostatkiem.. wtedy pomyślałam zmiana klimatu czy jaki czort że mi cycki eksplodowac chciały.. mleko lało się nieustannie a Wiktor zadowolony że wysilac się nie musiał za bardzo..bo mleko samo spływało mu do buzi teraz żeby właśnie ustrzec się przed "katarem" otworzyłam sobie słoik (zaopatrzyli moją spiżarkę teście w soczki itd) i rozcieńczałam w kuflu półlitrowym w gorącej wodzie ..piłam sobie w sobotni wieczór .. taki ciepły bo rozgrzewający..bo witamin dużo i w ogóle "naj" jak to teście wychwalali i pic na choroby kazali![]() wypiłam sobie takie dwa kufelki...i co?! w nocy zaczęło się ..pęczniały ..pęczniały ..cyce jak donice..duże..ciężkie i mleko zaczęło się lac.. po pas mokra koszul;ka.. w nocy mimo że Gabriel spił luzacko to i tak do rana pękały w szwach...i cały dzień .. myślałam.. i skojarzyłam fakty.. wtedy i teraz..sok z czarnych porzeczek taki naturalny ze słoika.. wczoraj dla pewności wypiłam znów swój kufelek soku gorącego.. i powtórka z rozrywki... dziewczyny cudowny środek może pomoże dla mam które potrzebują mleka w nadmiarze.. bo Ja to nie specjalnie.. bo mało chyba nie mam .. Gabriel rośnie i przybiera a i to troche bolesne jak się nie ściąga ..prawda.. ale..te mamy które muszą ściągac i mrozic to może spróbujcie.. może akurat i na Was podziała... macie może taki sok?? to chciałabym żebyscie spróbowały i powiedziały czy też na Was działa..?? żadna herbatka na mnie działała ani piwo karmi.. a tu proszę..co ta porzeczka ma w sobie takiego?? hmmmm... byłoby cudownie gdyby wszystkie karmiące mamy po wypiciu soku z czarnej porzeczki miały mleka pod dostatkiem |
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Ada to byłby super sposób na Cloche
Salvi myślę, że możesz te 10 dni poczekać ![]() a Kuby bym nie poznała!!
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-18 o 14:24 |
|
|
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
Justi chyba właśnie pójde na te szczepienia razem
plecy mi już wysiadają powoli.
|
|
#1600 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cloche podziwiam Cię. Ciężko się coś takiego czyta a co mówić patrzeć tak na swoje dziecko. JESTEŚ WIELKA !! Ty i Floruś !! Nieustannie trzymam mocno kciuki. Myślami jestem przy Was. Mam nadzieję i wierzę w to mocno, że operacja się powiedzie i Florek będzie szczęśliwy a Wy razem z Nim
|
|
#1601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba że chodzi o przejściową nietolerancję glutenu, która mija - to możliwe. no to nadrobiłam |
|
|
|
|
#1603 |
|
Wtajemniczenie
|
kochana..nie wiem..nie mam pojęcia..ale myśle że taki domowy bardziej..
Ja przez przypadek dowiedziałam się na swojej skórze że działa to na moją laktacje..sok dostałam w słoikach od teściów..naturalny... nie wiem czy taki z "konserwantami" mógłby podobnie zadziałac?? spróbuj..albo poszukaj w sklepach "eko" może... |
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czapa super bardzomi sie podoba ![]() pogoda jest za...bistamasakra leje i 10 stopni i pani napisala na czerwono "co to jest" kare ma troche udalo mi sie zmazac tej czarnej kredki i kazlm mu pokolorowac to pokolorowal postacie i tlo wymazal na brazowe i mowi no co koscioly są brązowe ![]()
|
|
#1605 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogle jestem fenomen - celiakia od urodzenia i nadwaga ![]() Cytat:
ja uwielbiam Jedo, ale my tylko raz mieliśmy przebitą. Cytat:
Cloche ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() u nas 17 stopni i słoneczko, byliśmy 2 h na dworze ![]() Salviae, urodzinki? wszystkiego najpiękniejszego, spełniania marzeń
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-18 o 15:03 |
||||
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Aaavi do poradni szczepien profilaktycznych mam term. Na lewo na 2 pazdziernikacsecwzgledu na wiek i ze gonic nas bedzie kolejne szczepienie i bez dziecia mam przyjsc z dokumentacja
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1607 |
|
Wtajemniczenie
|
..pomóżcie...
![]() mam suwaczki..i kiedys wiedziałam jak schowac w opis a teraz nie wiem..skleroza chcę tak jak starszych moich synów schowac suwak Gabrynia..no jak to teraz zrobic?? jak widzicie suwak jest ale pod opisem
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klocuś
|
|
|
|
|
#1609 |
|
Wtajemniczenie
|
Ada ja nigdy nie pamiętam i zawsze pytam ... może jak Tobie któraś odpisze to w końcu sobie zapiszę
|
|
|
|
#1610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też lubię ten wózek ale mnie do szału doprowadzają te opony Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- np. WIZAŻ to [URL = www. wizaz. pl ] WIZAŻ [ / URL]
|
||
|
|
|
#1611 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co ...weszłam w pierwszą lepszą stronkę o czarnej porzeczce..i co?! sami zobaczcie jaki to cudowny owoc...choc nie zauważyłam nic o laktacji czy na nią działa czy nie..uważam że coś w tym jest
http://urodaizdrowie.pl/czarna-porze...ma-wlasciwosci |
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to widziałyście, bo to z wizażu ale dość fajnie jest tu rozpisane co kiedy wprowadzać no i jest podział dla kp i mm
![]() https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-...ie-tylko-mleko i https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-...e-tylko-mleko2 |
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
banka, alez mnie rozsmieszylas z tym twoim starszakiem
tzn oczywiscie straszne, ze D juz od poczatku ze szkolnymi problemami wyskakuje, ale wiedz, ze dzieki temu ciotka cloche sie usmiala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1614 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za 4 miesiąceCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak nie urok to.... ehhhh... chyba faktycznie ciepłe okłady,prysznice i masowanie![]() Alarm z ubrankiem do chrztu odwołany!!!! Odezwała się do mnie aska80 i zaoferowała ciuszki Także już mam ubranko dla Tymka Wszystkim Wam kochane za chęć pomocy dziękuję!!!
|
|
|
#1615 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Dziewczyny musze sie przyznac do czegoś. Potwornie smakuje mi mm, zjadlam w 2 tyg cale opskowanie bebilonu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
no to super a powiedz dokladnie wiesz ile cm ma Tymek ile wazy? To mozevpare rzeczy po M. Moge wyslas no chyba ze masz nadmiar ![]() Cytat:
wiem wiem mi tez sie chce smiac jak on sie tlumaczy nieraz pekamy z tz ze smiechu jak cos przeskrobie a potem sie tlumaczy heee cmok dobrze ze masz sile na usmiech buziole dla FlorciaCytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
kochane szybko tylko chcialam Wam piwiedziec, ze po raz kolejny magiczne wizazowe kciuki sie sprawdzily. Sofia sie swietnie bawila dzis na basenie! cale zajecia byla zadowolona, dwa razy byla przez chwile pod woda i super reagowala. W przebieralni tez luz,bluz.
Pozniej sie odezwe jak troche ponadrabiam. Przeczytalam, ze Florcio przetrwal sonde ale bez kropelek uspokajajacych sie nie obeszlo biedaczek nasz malutki... Ale najwazniejsze, ze kolejny krok do zdrowia zrobiony! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie popakowałam sporo małych rzeczy i poszykowałam te większe,ale szału nie ma Goły nie chodzi jakby co![]() na szczepieniu tydzień temu ważył 6 kg. więc teraz nie wiele ponad pewnie wzrostu nie wiem bo nie mierzyli, ale ubranka 62-68. z przewagą 68 bo te 62 na styk
|
|
|
#1619 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Super ta czapka - może na zimę Kuba podrośnie do niej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niezłą akcję D. zrobił jak na początek szkoły ![]() Cytat:
![]() Moja dziś taka maruna, że już nie wyrabiam |
||||
|
|
|
#1620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

jest taki spokojny... ale co tu sie dziwic po tylu narkotykach.
kciukow nie mozecie jeszcze puszczac!
masuje ale dupa"

to jest 48 ze smyka

Cloche podziwiam Cię. Ciężko się coś takiego czyta a co mówić patrzeć tak na swoje dziecko. JESTEŚ WIELKA !! Ty i Floruś !! Nieustannie trzymam mocno kciuki. Myślami jestem przy Was. Mam nadzieję i wierzę w to mocno, że operacja się powiedzie i Florek będzie szczęśliwy a Wy razem z Nim 
i pani napisala na czerwono "co to jest"
wszystkiego najpiękniejszego, spełniania marzeń