Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 14:59   #481
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Co za dzień... wracałam autem i ryczałam tak się wkurzyłam.
O 11 stiwerdziłam, że jedziemy do babci- później na cmentarz do dziadka i odebrać kilka rzeczy bo zamówiłam we wrocławiu i stwierdziłam że blisko to podjadę.
Uradowana załączam gps , wywiózł mnie źle, później jak dotarłam pomyliłam numery.Jakiś dziad mnie opieprzył że dzwonię domofonem dwa razy ( nie słyszałam dźwięku), później moja komórka ześwirowała i jak chciałam coś zrobić to dzwoniła do babki od której odbierałam butelki. Zadzwoniłam chyba do niej z 20 razy. Kiedy już jechałam uradowana do domu, w połowie drogi okazało się że mama zostawiła u mnie w aucie klucz. Musiałam się cofnąć.Jak się cofnęłam to się okazało że u sąsiadki miała zapasowy komplet i "już nie trzeba sorki". Mały zasnął w aucie, ledwo go wniosłam. Jestem głodna, zmęczona, wkurzona a jeszcze mam taki syf, że chyba zaraz sobie siąde poryczę jeszcze.

Jak tylko dotrze moja karuzelka to siadam z kawką was nadrobię bo nawet nie wiem czy przez ten czas, kiedy ja kur...owałam na wszystko- nikt nie urodził

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:01   #482
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
fiolet to gencjana ale nie wiem czy tak mi w jakiejs aptece nie mowili... no i gencjana jedna jest na wodzie a druga na spirycie - na spirycie do pepka, na wodzie np. na afty.
dokładnie fiolet gencjanowy, a nadmanganian potasu. Mają różne zastosowania

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:01   #483
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

A co do imienia, wczoraj była u T siostra TŻ, ta która ma być chrzestną, i T zaczeła do niej mówić, żeby ona nam do rozsądku przemówiła, co to za imie pogańskie ten Kornel, ani zdrobnić, ani powiedzieć do niego ładnie i całe życie dziecko będzie cierpieć przez głupią matkę ( tak przeze mnie !!! ).

No i siostra TŻ zadzwoniła dzisiaj rano do niego i zdała mu relację bo wczoraj jakaś awantura tam była z tego powodu.

TŻ oczywiście się wku.rwił jak 150 i dzisiaj ma do niej dzwonić.
ja pitole ta Twoja T to jest jakaś niepoważna!!!! Chyba TŻ powinien ją ostro doprowadzić do pionu, bo Was wykończy. Co jej do imienia Waszego dziecka? Nie rozumiem
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:02   #484
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, prośbę mam.
Jadę dzisiaj do apteki zamknąć kwestie wyprawkowe (jakoś nie mogłam ciągle dojechać). Poniżej lista tego, co planuje kupić, możecie kuknąć czy czegoś nie brakuje (kosmetyki mam już kupione) :

- preparat na sutki dla mnie (chciałam Floss lek, bo ma prosty skald i nie trzeba go zmywać, ale wszelkie podpowiedzi mile widziane);
- gaziki jałowe;
- gaziki ze spirytem;
- Octenisept (mały);
- sól fizjologiczna (pojedynczo pakowana, jak najmniejsza do oczków);
- sól morska do noska (chciałam Marimera, bo bodajże Bajka polecała, o co gdyby nie było?);
- Paracetamol dla dzieci w czopkach.

Zastanawiam się czy jest sens kupować coś na brzuszek - jakiś espumisan czy co - ale chyba wolę nie gromadzić na zapas czegoś, co się może nie przydać.
Ja mam maltan na sutki, też nie trzeba zmywać. Gaziki ze spirytusem daruj sobie, nie wykorzystasz ich. Patyczki do uszu dla dzieci - do pępuszka wykorzystuję. Wodę morską polecam disnemar. Kupiłabym też coś do pupy - ja polecam bepanthen. I pomyśl może o czymś na gazy. Jak nie ma kolek to może koper włoski, przy kolkach może sprawdzić się bobotic. Chyba tyle

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
No właśnie my nie mieliśmy konfliktu krwi. W szpitalu też pytali nas o to. Ale nie wiem jaką grupę ma Filip.
A jeszcze żadnego mm nie kupowałam. A odciągać swoje to wiem, że muszę
Zdrówka dla Hani
Jeśli nie chce karmić mm to kup sobie w rossmannie takie saszetki bebilonu, są po 3 czy 4 zł. A jak chcesz opakowanie to lepiej kup Hipp.

Cytat:
A co do imienia, wczoraj była u T siostra TŻ, ta która ma być chrzestną, i T zaczeła do niej mówić, żeby ona nam do rozsądku przemówiła, co to za imie pogańskie ten Kornel, ani zdrobnić, ani powiedzieć do niego ładnie i całe życie dziecko będzie cierpieć przez głupią matkę ( tak przeze mnie !!! ).

No i siostra TŻ zadzwoniła dzisiaj rano do niego i zdała mu relację bo wczoraj jakaś awantura tam była z tego powodu.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A jak są zielone gile to już jakaś infekcja?
To znaczy, że siedzi w nosku jakaś bakteria.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:02   #485
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Oficjalnie oznajmiam, że moi t. pochodzą z jakiejś innej planety.

Wczoraj była druga doba kiedy pojawiliśmy się w domu, powoli się docieramy. Popołudniu zwinęłam sobie małego do łóżka, chciałam go tam nakarmić i pospać razem. Tż miał na chwilkę wyjść, już stoi w korytarzu ubrany, chwyta za klamkę a tu dzwonek do drzwi. Jego rodzice nas uszczęśliwili niezapowiedzianą wizytą, zrobili wjazd do naszej sypialni kiedy widzieli, że mam cycek na wierzchu z uwieszonym małym i praktycznie już zasypiamy. Teść się wycofał do salonu, ale teściowa zasuwa niewzruszona jak taran Tż głupia mina, zamurowany. Ja byłam tak zdziwiona, że tylko powiedziałam, że jak skończę karmić, to przyjdziemy do pokoju.

Potem teściówka przyznała, że nienajlepiej się czuje, "coś ją kręci:, kaszlała w łapsko, którym zaraz chwytała mi dziecko A dzień wcześniej maluszek brał ostatni antybiotyk. Już pomijam to, że babiszon miał czelność mnie pouczać - a to że nie mam brać małego do łóżka, mam nosić skarpetki itd. Pogratulować pewności siebie.

Babka to królowa głupoty, strasznie byłam wściekła i zmartwiona. Jak poleźli w cholerę to uderzyłam w ryk, że Julek mi się pochoruje, zaraz znowu będziemy zapierniczać do szpitala i znowu cały ciężar spocznie na mnie, bo rodzice tż mieli kaprys żeby wparować.
Toć ku.wa telefon to rewelacyjna zdobycz technologiczna, może czasem warto z niej skorzystać przed zwaleniem się świeżo upieczonym rodzicom na głowę?

Powiedziałam tż, że ma zwracać uwagę swojej psychicznej rodzince żeby się zapowiadali, nie przychodzili chorzy i myli ręce przed macaniem naszego dziecka Tzn to, że są psychiczni zachowałam dla siebie, ale myślę, że tż i tak zdaje sobie z tego sprawę Już starczy, że niedawno pogoniłam mi z domu jego młodszą siostrę, jak w takim tempie będę uświadamiać tych ludzi o ich głupocie, to lada moment będę najbardziej znienawidzoną "synową" roku

Jeszcze się zestresowałam, że z tych nerwów nie wyprodukuję mleka Nachlałam się Melissy i nie stwierdzam deficytów, uf.
o w morde też bym się wściekła..
wczoraj była u mnie mama tż i też mnie wkurzyla, dziecko się obudziło z płaczem bo głodne, wzięłam go na ręce a ta podbiega i mi go wręcz wyrywa mówiąc "chodź do babci, babcia polula" no ja pier..

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:04   #486
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
ja pitole ta Twoja T to jest jakaś niepoważna!!!! Chyba TŻ powinien ją ostro doprowadzić do pionu, bo Was wykończy. Co jej do imienia Waszego dziecka? Nie rozumiem
TŻ już nie ma sił, powiedział, że jedzie do niej w grudniu z uprzejmości i go przez następny rok nie zobaczy.

On czasem zadzwoni i po 5 minutach ma ochotę pier..... słuchawką za przeproszeniem, bo ona ma do niego jakieś pretensje. Bóg wie o co

Stary 2013-09-18, 15:06   #487
butterfly20
Zakorzenienie

Samba a jak z Tobą?Bierze Cię coś?Będą wywoływać?

Tassia bidulko Z pokarmem to Cię rozumiem, bo ja w szpitalu nie miałam... i miałam niezły kryzys, bo babeczka z mojej sali (też po cc, ale trzecie dziecko) miała od razu, a ja sie dołowałam. W dodatku niektóre piguły od noworodków niefajnie komentowały jak szliśmy po mm.
I z jedną się pokłóciłam,jak w nocy z niedzielę na poniedziałek zjechała moje metody na pobudzenie laktacji (które na następny dzień bardzo poparła pediatra).
Na szczęście już się rozhulało, moja ciocia też pomogła. Tylko nadal karmię przez kapturki, nie chcą się brodawki wyciągnąć.

Moja T. mnie wystraszyła,że przez używanie kapturków może zaniknąć laktacja
:conf used:

A co do dochodzenia do siebie to u mnie super. W piątek po 7 godzinach już mnie pionizowali, to wprawdzie przyjemne nie było,ale od razu pod prysznic i było lepiej.A już w sobotę o 6 rano sama wstałam, poszłam się wykąpać i już w miarę śmigałam.

Teraz po domu podobnie, a wczoraj nawet pojechałam z mamą na zakupy (po stanik do karmienia i jakieś mniejsze ciuszki dla małej). Dałam radę, choć na koniec plecy mnie bolały i uznałam,że muszę się jeszcze troszkę pooszczędzać, bo to jednak operacja.

A tak to prawie wcale nie potrzebowałam nawet nic przeciwbólowego (jedynie w piątek miałam kroplówki, a w sobotę Ketonal i paracetamol), w szpitalu odstawiłam totalnie w niedzielę i od tamtej pory nic nie biorę.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-09-18 o 15:07
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:06   #488
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
przynajmniej dobrze że wytarł. Swoją drogą śmiesznie wyglądają faceci z jorkami na smyczy
Co nie

Cytat:
ale ona lubi wypowiedzieć swoje zdania, no i ma przecież do tego prawo, tylko w niedzielę już nie mogłam tego słuchać na skype i się nawet nie pożegnałam i poszłam kawę robić, a potem ona do TŻ, że co ja taka drażliwa jestem i dlaczego się obrażam.
Nosz k.wa ona mi dziecko zamierza wołać "mój wnuku" a ja mam się nie wkurzać ??
Misia, olej sikiem pająka... na szczęście daleko od Was jest

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja mam maltan na sutki, też nie trzeba zmywać. Gaziki ze spirytusem daruj sobie, nie wykorzystasz ich. Patyczki do uszu dla dzieci - do pępuszka wykorzystuję. Wodę morską polecam disnemar. Kupiłabym też coś do pupy - ja polecam bepanthen. I pomyśl może o czymś na gazy. Jak nie ma kolek to może koper włoski, przy kolkach może sprawdzić się bobotic. Chyba tyle
Patyczki mam, do pupy też
Woda zapisana
No właśnie nad czymś na gazy sie zastanawiam, ale to chyba nie jest tak, ze z automatu każde dziecko ma z tym problem, prawda? W sumie nie wiem jaki model mi się trafi

Cytat:
o w morde też bym się wściekła..
wczoraj była u mnie mama tż i też mnie wkurzyla, dziecko się obudziło z płaczem bo głodne, wzięłam go na ręce a ta podbiega i mi go wręcz wyrywa mówiąc "chodź do babci, babcia polula" no ja pier..

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:06   #489
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Do nas jutro przyjdzie położna, w końcu, bo mam dużo pytań

Bojatoja
a jak to było z tą żółtaczką Filipa?Bo nasza miała w szpitalu tą fizjologiczną, raz ją naświetlili z niedzieli na poniedziałek i powiedzieli,że ok tylko obserwować.
W szpitalu przez żółtaczkę leżeliśmy tydzień. Najwyższy poziom sięgał 312 umol/l. Codziennie go naświetlali, raz nawet był pod lampami dobę (wtedy też nie mogłam karmić). I w dniu wypisu miał normę bo 201umol/l. Po 5 dniach mieliśmy kontrole i bilirubina znów skoczyła do 268, więc dużo. I teraz jeździmy do kontroli dwa razy w tygodniu i ta bilirubina raz się obniża (ale nieznacznie) a raz podwyższa.
Miał robione próby wątrobowe i wyszły ok. Wynik na tą cytomegalię wyszedł ujemny. Widać, że nie wiedzą od czego ta żółtaczka jest. No i teraz podejrzewają moje mleko.
Nam też kazali obserwować, tylko że moje dziecko jest tak żółte (głównie na twarzy), że widać gołym okiem że ma żółtaczkę.
Cytat:
Dla mnie to dziwne że kazali nie karmić piersią
Z mm chwalony jest NAN 1. My dokarmialiśmy chwilę bebilonem i mały dobrze reagował, nie było żadnych problemów.
Tak jak Asiek pisze, żółtaczka może nasilać się pod wpływem karmienia mlekiem matki.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:07   #490
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, prośbę mam.
Jadę dzisiaj do apteki zamknąć kwestie wyprawkowe (jakoś nie mogłam ciągle dojechać). Poniżej lista tego, co planuje kupić, możecie kuknąć czy czegoś nie brakuje (kosmetyki mam już kupione) :

- preparat na sutki dla mnie (chciałam Floss lek, bo ma prosty skald i nie trzeba go zmywać, ale wszelkie podpowiedzi mile widziane);
- gaziki jałowe;
- gaziki ze spirytem;
- Octenisept (mały);
- sól morska do noska (chciałam Marimera, bo bodajże Bajka polecała, o co gdyby nie było?);

Zastanawiam się czy jest sens kupować coś na brzuszek - jakiś espumisan czy co - ale chyba wolę nie gromadzić na zapas czegoś, co się może nie przydać.

a tantum rosa do pipki masz?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:07   #491
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, prośbę mam.

- gaziki jałowe;
- gaziki ze spirytem;
- Octenisept (mały);

gruszka/aspirator, ja do noska mam disne mar i jest ok

espumisan dopiero od 2 tygodnia życia. na brzuszek może tą herbatkę hippa rumiankową/koperkową od 1 dnia, tak mi polecała położna.

Stary 2013-09-18, 15:07   #492
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Sterimar dopisany, patyczki już mam
Z fioletem się wstrzymam - podobnie jak espumisan, oby okazał się niepotrzebny.
Sterimar pryszka pod "wysokim ciśnieniem", delikatniejszy jest disnemar.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
proszę:
http://wolnoscsmakowania.blogspot.de...sztardowo.html

ziemniaczki wyszly... tylko przesadzilam z przyprawami....

nie mogę przy kp
Stary 2013-09-18, 15:09   #493
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Co za dzień... wracałam autem i ryczałam tak się wkurzyłam.
O 11 stiwerdziłam, że jedziemy do babci- później na cmentarz do dziadka i odebrać kilka rzeczy bo zamówiłam we wrocławiu i stwierdziłam że blisko to podjadę.
Uradowana załączam gps , wywiózł mnie źle, później jak dotarłam pomyliłam numery.Jakiś dziad mnie opieprzył że dzwonię domofonem dwa razy ( nie słyszałam dźwięku), później moja komórka ześwirowała i jak chciałam coś zrobić to dzwoniła do babki od której odbierałam butelki. Zadzwoniłam chyba do niej z 20 razy. Kiedy już jechałam uradowana do domu, w połowie drogi okazało się że mama zostawiła u mnie w aucie klucz. Musiałam się cofnąć.Jak się cofnęłam to się okazało że u sąsiadki miała zapasowy komplet i "już nie trzeba sorki". Mały zasnął w aucie, ledwo go wniosłam. Jestem głodna, zmęczona, wkurzona a jeszcze mam taki syf, że chyba zaraz sobie siąde poryczę jeszcze.

Jak tylko dotrze moja karuzelka to siadam z kawką was nadrobię bo nawet nie wiem czy przez ten czas, kiedy ja kur...owałam na wszystko- nikt nie urodził
spokojnie, wdech-wydech. Chociaż pewnie sama bym się popłakła z nerwów.

Stary 2013-09-18, 15:11   #494
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Samba a jak z Tobą?Bierze Cię coś?Będą wywoływać?

Tassia bidulko Z pokarmem to Cię rozumiem, bo ja w szpitalu nie miałam... i miałam niezły kryzys, bo babeczka z mojej sali (też po cc, ale trzecie dziecko) miała od razu, a ja sie dołowałam. W dodatku niektóre piguły od noworodków niefajnie komentowały jak szliśmy po mm.
I z jedną się pokłóciłam,jak w nocy z niedzielę na poniedziałek zjechała moje metody na pobudzenie laktacji (które na następny dzień bardzo poparła pediatra).
Na szczęście już się rozhulało, moja ciocia też pomogła. Tylko nadal karmię przez kapturki, nie chcą się brodawki wyciągnąć.

A co do dochodzenia do siebie to u mnie super. W piątek po 7 godzinach już mnie pionizowali, to wprawdzie przyjemne nie było,ale od razu pod prysznic i było lepiej.A już w sobotę o 6 rano sama wstałam, poszłam się wykąpać i już w miarę śmigałam.

Teraz po domu podobnie, a wczoraj nawet pojechałam z mamą na zakupy (po stanik do karmienia i jakieś mniejsze ciuszki dla małej). Dałam radę, choć na koniec plecy mnie bolały i uznałam,że muszę się jeszcze troszkę pooszczędzać, bo to jednak operacja.

A tak to prawie wcale nie potrzebowałam nawet nic przeciwbólowego (jedynie w piątek miałam kroplówki, a w sobotę Ketonal i paracetamol), w szpitalu odstawiłam totalnie w niedzielę i od tamtej pory nic nie biorę.
jesli do piatku/soboty nic sie nie ruszy to wtedy bede musiala isc do szpitala na wywolanie...

a czy cos sie rusza to nie mam pojecia wydaje mi sie ze jakies skurcze mam ale nie bola mnie one... dzis wieczor ma przyjsc do mnie polozna...zrobi mi ktg i sprawdzi czy jest jakies rozwarcie... w zeszly czwartek jeszcze nic a nic nie bylo
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:12   #495
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
W szpitalu przez żółtaczkę leżeliśmy tydzień. Najwyższy poziom sięgał 312 umol/l. Codziennie go naświetlali, raz nawet był pod lampami dobę (wtedy też nie mogłam karmić). I w dniu wypisu miał normę bo 201umol/l. Po 5 dniach mieliśmy kontrole i bilirubina znów skoczyła do 268, więc dużo. I teraz jeździmy do kontroli dwa razy w tygodniu i ta bilirubina raz się obniża (ale nieznacznie) a raz podwyższa.
Miał robione próby wątrobowe i wyszły ok. Wynik na tą cytomegalię wyszedł ujemny. Widać, że nie wiedzą od czego ta żółtaczka jest. No i teraz podejrzewają moje mleko.
Nam też kazali obserwować, tylko że moje dziecko jest tak żółte (głównie na twarzy), że widać gołym okiem że ma żółtaczkę.

Tak jak Asiek pisze, żółtaczka może nasilać się pod wpływem karmienia mlekiem matki.
to nawet nie wiedziałam

Stary 2013-09-18, 15:12   #496
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

...
Pierwszy raz to słyszę.

U nas tylko ketonal i paracetamol dawali. Ketonal to nie takie nic, to silny lek

Cytat:
No właśnie nad czymś na gazy sie zastanawiam, ale to chyba nie jest tak, ze z automatu każde dziecko ma z tym problem, prawda? W sumie nie wiem jaki model mi się trafi
Ja wolę mieć, jak dla mnie to niech się przeterminuje i niech nie będzie potrzebne
Stary 2013-09-18, 15:13   #497
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
a tantum rosa do pipki masz?
Nie mam, bo mnie uczula
Mam nadzieję, że wystarczy "normalny" żel do higieny intymnej - czytaj, raczki do bozi, żeby mnie nie cięli i żebym nie musiała nic mocniejszego stosować

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:13   #498
tancerka212
Zakorzenienie

Vea tak jak dziewczyny mówią, te gaziki ze spirytusem out a reszta ok mi babka w aptece nie dała czopków z paracetamolem widząc że jestem dopiero w ciąży bo właśnie mówi że to zależy od wagi maluszka dopiero i nie ma co na zapas kupować, tym bardziej że jak coś się dzieje z takim noworodkiem to i tak do lekarza się jedzie a nie na własną rękę paracetamol aplikuje jakiś sens to ma

Misia raaaaaaaaany twoja T. to jakaś świruska totalna jest skąd tacy ludzie się w ogóle biorą przecież Kornel to fajne imię
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:14   #499
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Zainspirowana przez Matal poszłam na spacer i oficjalnie oświadczam, ze to był baaardzo głupi pomysł
Zmarzłam, wywiało mnie, podwozie napiernicza, a jeszcze jak siadłam na chwilę na ławce to jakiś wyliniały jork nasikał mi na kalosza
Fakt, ze przystojny właściciel bardzo przepraszał i dokładnie wytarł kalosza własnymi chusteczkami... ale niesmak pozostał
Biedactwo
U mnie niewiele lepiej, babka chciała karetkę wzywać

Cytat:
gazowana wogole jest zakazana przy kp, bo przeciez tworzy gazy u dziecka... dziwie sie ze w szpitalu tylko taka sprzedaja.
Eeee?
Pierwsze słyszę. Bąbelki przecież nie przechodzą do mleka. Gazy to owszem ma, ale mama

Cytat:

Pogadamy za 11 części wątku

Cytat:
a wlasciwie czemu my czytamy i nabijamy sie z nich a oni z nas? nie mamy innych rzeczy do obgadania niz gadanie za plecami drugiego watku (w tym przypadku)? czy to jakas cecha narodowa: obgadac sąsiada jak nie słyszy... a moze to ja jestem dziwna i mnie nie obchodzi ze tam sa laski z wrzesnia a my mamy podobny tytul do jakiegos wątku?
Ja je czytam z ciekawości, czy już rodzą
I wypraszam sobie, z nikogo się nie nabijam. Ja po prostu wyrażam brak zrozumienia dla wrześniówek i październikówek, które tam piszą, ale z nikogo się nie śmieję.

Cytat:
Matal mialam nieraz pytac jak duza masz ta torbe bo widzialam opis rzeczy znajdujacych sie w niej na 1 stronie i jestem w szoku... u nas matka musi miec tylko wkladki do cyckonosza a tak majtki, podklady, pampersy i wszystko inne jest w szpitalu... a ja mam 2 torby tylko ze male bo nie mam takiej posredniej... jedna jest pelna a druga prawie pusta ale mi sie nie zmiescilo a z reklamowka to tak glupio
Ja mam 60L

Cytat:
Dziewczynki, prośbę mam.

- gaziki jałowe;
- gaziki ze spirytem;
- Octenisept (mały);

Po co Ci gaziki nasączone spirytusem? Do niczego się przy dziecku nie nadają Lepiej sam spirytus kup i więcej gazików zwykłych

Do sutków Maltan.

Coś do pupy? Nie widzę, ale może już masz.

Ja mam tak:
- Maltan
- Octenisept
- Gaziki jałowe
- Paracetamol w czopkach (najmniejsza dawka)
- Bobotic
- Linomag
- Sudocream
- Sól fizjologiczna

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:15   #500
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Czopki glicerynowe?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:17   #501
papuga_69
Zakorzenienie

Była u nas dzisiaj położna środowiskowa Bardzo miła babka, siedziała chyba 1,5h. Przez ten czas odpowiedziała na wszystkie nurtujące mnie pytania, oglądneła i zbadała Antosia - miałam obawy czy dobrze przybiera na wadze bo jedzie tylko na cycku i skurczybyk w tydzień przybrał 0,5 kg wiec aż za W przyszłą środę mamy pierwszą wizytę u pediatry

Jak rozbierałam małego do ważenia to nasikał na położną, takim długim strumieniem kochane dziecko

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Biedactwo
U mnie niewiele lepiej, babka chciała karetkę wzywać

Eeee?
Pierwsze słyszę. Bąbelki przecież nie przechodzą do mleka. Gazy to owszem ma, ale mama

Pogadamy za 11 części wątku

Ja je czytam z ciekawości, czy już rodzą
I wypraszam sobie, z nikogo się nie nabijam. Ja po prostu wyrażam brak zrozumienia dla wrześniówek i październikówek, które tam piszą, ale z nikogo się nie śmieję.

Ja mam 60L

Po co Ci gaziki nasączone spirytusem? Do niczego się przy dziecku nie nadają Lepiej sam spirytus kup i więcej gazików zwykłych

Do sutków Maltan.

Coś do pupy? Nie widzę, ale może już masz.

Ja mam tak:
- Maltan
- Octenisept
- Gaziki jałowe
- Paracetamol w czopkach (najmniejsza dawka)
- Bobotic
- Linomag
- Sudocream
- Sól fizjologiczna

Co to jest ten MALTAN?

Stary 2013-09-18, 15:17   #502
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po prostu wyrażam brak zrozumienia dla wrześniówek i październikówek, które tam piszą, ale z nikogo się nie śmieję.
U nas sierpniówki też na liście są i mnie to nie dziwi. Przecież każdy może pisać gdzie chce.

Zjadłam obiad, zaraz będzie Małż z Zuzią. Niech jedzą, ja karmię Miłosza i wybywamy na spacer bo dość ciepło jest.
Stary 2013-09-18, 15:19   #503
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

I co wtedy,trzeba przejść na mm?

Nasza dalej jest troszkę żółta na buźce, ale lekarka sprawdzała też po nogach i te akurat są ok.

Cytat:
Sterimar pryszka pod "wysokim ciśnieniem", delikatniejszy jest disnemar.

nie mogę przy kp
Witam w klubie...

W ogóle to tam czytam o tej diecie i raz piszą,że można ananasowy i brzoskwioniowy dżem, potem,że nie... i już nie wiem...

Cytat:
Pierwszy raz to słyszę.

U nas tylko ketonal i paracetamol dawali. Ketonal to nie takie nic, to silny lek

Ja wolę mieć, jak dla mnie to niech się przeterminuje i niech nie będzie potrzebne
Ketonal dożylnie w pierwszej dobie, potem tabletki. proponowali zawsze,ale od soboty nie brałam właśnie przez to,że silny.
A ty jak po cc?

Stary 2013-09-18, 15:19   #504
papuga_69
Zakorzenienie

Dziewczyny nie wiem czy temat był poruszany ale za pewne tak i to nie raz Ale pomęcze bułe - JAK DBAĆ O PIERSI PODCZAS KARMIENIA?? (żeby nie opadły i zachowały formę) znacie jakieś metody? może jakieś balsamy ujędrniające?

Stary 2013-09-18, 15:19   #505
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
gruszka/aspirator, ja do noska mam disne mar i jest ok

espumisan dopiero od 2 tygodnia życia. na brzuszek może tą herbatkę hippa rumiankową/koperkową od 1 dnia, tak mi polecała położna.
No niby tak, ale wiele się w dziecku w 2 tygodnie nie zmienia
A za zgodą lekarza podaje się i wcześniej.
Tyle, że moim zdaniem Espumisan jest do za mało simeticonu.

Angel, misia jedni i drudzy t. do odstrzału

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:20   #506
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
ale ona lubi wypowiedzieć swoje zdania, no i ma przecież do tego prawo, tylko w niedzielę już nie mogłam tego słuchać na skype i się nawet nie pożegnałam i poszłam kawę robić, a potem ona do TŻ, że co ja taka drażliwa jestem i dlaczego się obrażam.
Nosz k.wa ona mi dziecko zamierza wołać "mój wnuku" a ja mam się nie wkurzać ??
niereformowalna

jak dobrze że moja się nie wtrąca, nawet swojego zdania nie wypowiada, jest bardzo ostrożna, ale ja po ślubie od razu jej granicę do której może sobie pozwolić pokazałam (czyt. tyle że sobie pogada a i tak ja zrobię swoje)
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:22   #507
butterfly20
Zakorzenienie

A ja w końcu nie wiem,czy wybudzać małą jak śpi ciągiem dłużej niż 3 godziny?

I w ogóle to jak wasze dzieci sygnalizują,że są głodne?Bo moja mało płacze, właściwie zauważam to po tym,że zaczyna się kręcić i pcha rączki do buzi.

I jak długo jedzą Wam za jednym razem?

Stary 2013-09-18, 15:22   #508
Asiek84
Wtajemniczenie

lecę kończyć obiad i na pierwszą szkolną wywiadówkę jadę
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:23   #509
agniecha_17
Zadomowienie

Cytat:
vea teraz ja nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam z tym ciastem, wrzucasz najpierw wszystko na pół godziny do miski, potem mieszasz i na blachę.

o matko ale bym sie wkurzyła...
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 15:23   #510
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
No niby tak, ale wiele się w dziecku w 2 tygodnie nie zmienia
A za zgodą lekarza podaje się i wcześniej.
Tyle, że moim zdaniem Espumisan jest do za mało simeticonu.

Angel, misia jedni i drudzy t. do odstrzału
a co lepsze? My mamy espumisan i jak mały dalej będzie miał takie gazy to podam mimo że skończył dziś 10 dni.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości