|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() oo nie wiedziałam,ze Mokka go ma... (Mokka kochana jak zaglądniesz tu i to przeczytasz to poproszę o opinie jak się spisuje wózek) ![]() Kocurku, nie wiem czy już pisaąłś ale mogłam przeoczyć..na kiedy planujecie chrzciny? Linka,3mam kciuki żeby z tego codziennego pukanka wyszły II kreseczki na teście! ;-*
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-18 o 12:52 |
|||
|
|
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
o nieeeeee tyle sie napisalam i mi sie komp wylaczyl.... teraz nie zdaze juz napisac drugi raz...bo mi sie Dominisia budzi wiec tylko sie przywitam i dopisze pozniej... pozdrawiamy
|
|
|
|
#2283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do pracownika to bardzo nie ładnie się zachował ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
santom
![]() kwitka ![]() ![]() kocurku Luna środkowe zdjęcie najlepsze co do picia z butelki-wyczytałam, że najlepiej dziecko uczyć na butelce ok. 3 tyg życia, kiedy już prawdopodobnie umie prawidłowo ssać. Podobno to mit, że dziecko jak nauczy się z butelki to nie będzie chciało cycka. Tylko lekarze tak straszą, żeby matki karmiły piersią jak najdłużej. No ale ja już miałam popapane, bo mała zaraz kończy 3 msc, Babka pisze, że dziecko im starsze, tym gorzej go nauczyć pić z butli, bo przyzwyczajone jest do ciepłego, mięciutkiego cycusia i sutka, a wpycha mu się smoka. Po pierwsze dziecku należy pierwszy raz wprowadzać butelkę, jak jest bardzo głodne. Najlepiej polać ciepłą wodą smoczek, żeby miało zbliżoną temperaturę do mleczka. Po drugie próbować 5 minut, jeśli nie chwyci spróbować za godzinę. Nie wyciągać cycka. Babka fajnie napisała, że jeszcze żadne dziecko się jeszcze z tego powodu nie zagłodziło. I faktycznie-spróbowałam tak z małą. Popłakała, ale za godzinę wypiła całą butlę. Podobno, że zdarzają się wyjątki dzieci, które mogą zastosować całodzienny strajk głodowy, alew końcu chwyci. Po 3 jak już się da butelkę, to należy podawać raz dziennie, bo dziecko jest malutkie, zna tylko pierwszy sposób w jaki mu podali mleko(bo sobie zakodował) i trzeba mu to utrwalać. Pierwszy dzień był z płaczem, drugi już lepiej. Dziś znów dostanie i tak codziennie. OCzywiście z moim mleczusiem.
|
#2285 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ma bodziak 62 i oby się zmieścił.. a mucha jest jakby doczepiona.. Spodenki z H&M nowe takie jakby leginsowate- wygodne Cytat:
![]() Przepis na potrawkę: cyca z kuraka w kostke. Dodajemy: -trochę maki ziemniaczanej -3 ząbki czosnku - curry -słodka papryka -pieprz -sól - oliwy - maggi lub sos sojowy ciemny. Jak ktoś lubi można cos ostrego dodać (pieprz cayenne lub chilli) Merdamy w misce i odstawiamy do lodówki. Później smażymy na patelni i podajemy z ryżem. Do tego ogórki w occie w plastrach... |
||
|
|
|
#2287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej że slyszałam o tym całodniowym strajku i mój raczej jest z tych upartych hehe ale w końcu i tak chwycił, teraz nie ma żadnego problemuCytat:
chyba nawet Ty wstawiałaś na forum ![]() i bardzo dobrze ze spodenki wygodnie, ja też chciałam wygodnie młodego ubrać ale nie mogłam za nic znaleźć białych spodenek Jakby był do 3 miesiąca to bym ubrała nawet białego pajaca, ale że mój duży to wypadało go juz ubrać w coś konkretnego w sensie spodnie i bluzka ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- ja tu gadu gadu a moje dziecko już do pasa lezy pod szufladą od łóżeczka
|
||
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
ok, mala podjadla i spi, ja z laktatorem sieze wiec moge popisac jedna reka
![]() santom- trzymalam kciuki i ciesze sie ze jest wszystko dobrze cebulka- toz Ty dopiero co testa robilas..... jak pieknie,,, juz polowa....druga zleci jeszcze szybciej i bedziesz miala szkraba przy sobie ![]() dzastin- nastepna co dopiero testowala a tu 35tc ;mdleje: cudownie zaraz ciaza donoszona i dzidz bedzie![]() kwitka-wspolczuje zatrucia, sama tydz zygalam i z kibla nie schodzilam i goraczka do tego.... ale chyba od nawalu to mialam...... no i zazdraszczam turcji,,,, chetnie bym tam wrocila..... kocur- brawa dla malucha za 10 tygodni ![]() isia - dziekuje za rady,,,wszytskie mile wiziane o chuscie nie myslalam.... ale ktow wie, moze mi sie odmieni i pomsle a powiedz, jak mowisz ze karmilas co 2-3 godz to budzila sie sama czy ja wybudzalas? my z piersi karmimy sie przez kapturki poki co, w poradni latac. kazali zrezygnowac zdwoch dokarmien butla wiec dwa sa na samym cycu...dominika je coraz ladniej i ciesze sie...coraz mniej dojada z butelki...tylko cos krotko mi ssie cyca czasem bo potrafi possac z 15-20 minut i nie chce wiecej cycca ani butki...tyle ze przez te 15-20 minut naprawde ssie....teraz bede miala schize czy najada sie tym...iza - sterylizatora nie mam, przelewam wrzatkiem i to tez nie za kazdym razem. laktator mam i jade na nim od szpitala. mam reczny - do kitu sutki podraznia, z porani wypozyczyli mi elektryczny medeli i jest cudowny! podgrzewacz tez mam z racji tego ze musimy sie dokarmiac. kupiony juz po porodzie ps. Dominika w K. Edytowane przez magbes Czas edycji: 2013-09-18 o 14:33 |
|
|
|
#2290 | ||||
|
Zadomowienie
|
My już po spacerku, nie zdążyłysmy załapać się na słonko ale nie było źle. Śpi póki co...
Cytat:
Cytat:
Próbowałam wczoraj jej podać MM ale się na nie wypięła. Chciałam trochę pospać, ale o dziwo nie było tak źle w nocy. Cytat:
Cytat:
Santom - ja wiedziałam, że będzie dobrze ![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Kto ma rozmiar stopy 38 i nie boi się nosić uzywanych butów?!?
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Wrzucam z komory cos dla Was
![]() Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- . Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 Edytowane przez santom Czas edycji: 2013-09-18 o 15:10 |
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
kurka nie chce wejsc z komorki. to wrzucam tradycyjnie
![]() male niby jest 2dni do tylu, ale to chyba nie jakas wielka roznica i sie nia nie martwie ![]() umowil mi tez nastepne usg za miesiac nadrobilam, ale padam na twarz, wiec musze sie troche zdrzemnac z nadmiaru wrazen dzis ![]() aaa, a moj Tz podjarany jak stodola czerwone oczy mial jak zeszlam z fotela kochany
|
|
|
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
Moja córka
, jak nie na szpilce to się spytam czy chce. Ale musiałabyś wrzucić zdjęcia.Santom - nic nie ma ![]() Ooooo, teraz widzę. jakie śliczne....płaczę. Ma rączki i nóżki. ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Nusia-27 często Cię widzę u nas. Może chcesz dołączyć?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2013-09-18 o 15:20 |
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2296 |
|
Zadomowienie
|
No to niestety, ona ma 15 lat to ma czas na szpilki. A ja mam 37 rozmiar. Może ktoś inny....?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#2297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 37-38 i żadnych szpilek w domu ![]() Cytat:
Jeeeeeeejjjjjjj jaki cudny Miś Haribo
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę znaleźć na necie zadnego zdjęcia tych butów
mam na prawde piękne buciki rozmiar 38 , kolor ciemny beż , kawa z mlekiem buciki , botki , skóra natralna , obcas na oko z 9 cm , dostałam je ale ja mam rozmiar 36 postaram sie jutro wyslac mms cebuli i ona wstawi zdjęcie
Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2013-09-18 o 15:40 |
|
|
|
#2299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo sie cieszę,że się rozwija
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2300 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nozki, raczki, glowka brzuszek ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakie to piękne, brak słów który to tydzien? Ósmy, prawda? A ja chyba podjęłam decyzje.... slub w Wiedniu zimą!!!
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2013-09-18 o 16:05 |
|
|
|
|
#2302 |
|
Zadomowienie
|
mam w domu pieska...
![]() Przynieś skarpetkę, no przynieś. I przynosi...
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2013-09-18 o 16:10 |
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Hahah Lidzia wymiataaaaaaa Cudo masz w domku Isia
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
A co?
masz coś?Jak bez grzyba to pokazuj
|
#2305 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja zazdroszcze kazdego zycia lozkowego Bosze Kobieto, jak ja Cie uwielbiam! Ide nadrabiac dalej.
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
isia jakaona smieszna
![]() ![]() luna drugie zdjecie rozwalilo mnie na lopatki linka gdybym nie byla ciezarna, to chetnie bym butki przejela ale wole byc ciezarna jednak szpilki zostawie sobie na pozniej![]() teorema Piekna, Ty to samo nam za 2 tyg przyniesiesz lady a ktoz Ci naopowiadal bajek, ze sie nie oplaca w szwecji? szwecja ma duzo tansze zycie anizeli norwegia, zarobki porownywalne do norweskich, a mimo wszystko nam sie w norwegii oplaca siedziec a norwedzy jezdza na zakupy do szwecji bo tanio![]() mam prownanie z zyciem w anglii: mieszkalismy pod londynem, nie bylo nas stac na samodzielne wynajecie mieszkania, bo bylo tak drogo w tym rejoonie, wiec mielismy tylko pokoj. co prawda ceny inaczej sie plasuja z dala od londynu, ale kokosow tam nie bylo. owszem mozna bylo oszczedzic, ale nie tyle co w Norwegii, a my na zakupy do szwecji nie jezdzimy i mieszkanie sami wynajmujemy, nie musimy z nikim go dzielic a nawet zastanawiamy sie nad kredytem
|
|
|
|
#2307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kochana
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Jeszcze przed wyjsciem na wizyte zdazylam podejrzec Kamika Lunki. Jaki slodziak
![]() Santom przeogromne gratulacje! Wiedzialam ze bedzie dobrze. U Ciebie limit pecha juz sie wyczerpal ![]() Magbes moze zaraz jakos uda mi sie podejrzec Twoja kruszyne w klubie bo nadrabiam na telefonie. Wiec melduje jak po wizycie Wczoraj z TZ popracowalismy jeszcze nad rozwarciem, cala noc brzuch pobolewal ale warto bylo. Rozwarcie na 3 cm, lekarz zrobil jeszcze masaz szyjki i skierowal na oddzial. Mowil ze ma nadzieje ze do jutra urodze. Przyznam ze ja tez Takze leze sobie teraz na oddziale i mam nadzieje ze akcja sie rozwinie. Skurcze jakies tam sa, zobaczymy czy sie wzmocnia czy rozejda. Mam mocne postanowienie ze wyjde stad juz z synusiem |
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Wiedniu nie byłam w okolicach świąt, ale tu u nas w Grazu jest pięknie, no ale strasznie szybko zaczyna być świątecznie bo już w październiku wieszają na wystawach ozdoby, do grudnia to już się to wszystko przejada, no ale i tak jest pięknie ![]() Santom, pierwsze zdjęcie ślicznego bobaska No u mnie w sumie nic się nie dzieje, zostały mi ostatnie tabsy i później odpoczynek, może się uda zajść, ale jakoś ostatnio odpuściłam sobie natrętną myśl o dziecku
|
|
#2310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się dzielnie Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

. W kolejnym cyklu ustaliliśmy ze powie szefowi prawdę..ze poki nie zaciąże bedzie musiał brac bezpłatny na dni płodne..
ciekawe jak zareaguje facet...

każdy myślał że nowy...

dla malucha za 10 tygodni