|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() nom siadam do jedzenia i placz mój braciszek to kiedyś miał tak, że nie widział ze mama wychodzi, mama w drzwi a ten nagle zjawia sie w drzwiach i tekst "głodny ja" miał pare lat nie pamietam ile |
|
|
|
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
Wychodzimy
Dziękujemy za magiczne kciuki
|
|
#2883 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42869284]To ja nawet nie pisze, jak ubralam dziś dziecko, bo mnie uznacie za wariatke
Ale Mały spał cały czas, jakby mu było za ciepło, to nie byłby taki spokojny... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Zapewne by nie byl. Jak ostatnio my byliśmy na spacerze w niedziele to byla w swetreku i body krotkim. Ja w krótkim rękawie a ta sie drze. I jam ja rozebralam do krotkiego to bylo ok. Ona ogólnie raczej zimnolubna. Ja mam w domu gruby sweter i mi zimno a ona 1 dlugi rekaw i cieplutka a wrecz gorąca Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dodatkowych szczepień nie bierzecie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mój od paru dni śmieje się w głos - jak Tomuś Enlevee ![]() Zauważyłam już któryś raz, że nasze dzieci rozwijają się w podobnym tempie-no ale co się dziwić jak miałyśmy prawie identyczne terminy porodu ![]() ---- Hej Ale mam nadrabiania, może później mi się uda, bo zaraz lecę szykować obiad dla TŻ. Miałam dziś gości całe do południa-tzn. Kubuś miał i dostał śliczne prezenty ![]() Kto to pytał jak czuję się w nowej fryzurze? Lachryma! Noo powiem Ci, że CAŁKIEM inaczej Bardzo ładny ten Twój biustonosz Ponadto widzę, że mamy podobne cycki ![]() Cynamonowa jak Adaś się czuje? Nam pediatra mówiła, że gorączka jest od 38,5 i wtedy się dopiero zbija Madi ale Ci fajnie, ściskam Zmykam Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-09-18 o 14:05 |
|||
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski!
Melduję, ze żyjemy i Was czytam i w ogóle, ale ten mały gnomek nie daje mi chwili wytchnienia teraz niby śpi w wózku na polu, ale co chwile kweka. Bylam a nim godzinę na spacerze to wtedy był spokój. Ja chce coś zrobić w domu to akurat wtedy sie uaktywnia Widzę, ze ostro walczycie z chodakowska ja dalej dzielnie chodzę na fitness lub na siłownię, w zależności od tego na co mam ochotę. Dzisiaj no idę na godzinę siłowni i godzinę fitnessu im dalej w las tym łatwiej i chętniej chodzi mi sie na te zajęcia no i dobrze bo waga powoli zaczyna schodzić ewusiusuper ze wychodzicie, oby Tymus juz nigdy w życiu nie napedzil Wam takiego strachu ![]() neni co dostaloscie od kuzynki? ![]() twee za spacer, Alik grzeczny był?![]() karo śliczna Hania! Odnośnie ubierania dzieci pewnie wg niektórych jestem wyrodna matka, ale ja zabraniam teściowej czy komukolwiek przegrzewac małego. Teraz śpi na polu w body z krótkim rękawem, bluzce z długim rękawem, polspiochach i lekkiej czapeczce. Śpi bez kocyka obecnie i jest mu super, jak miał kocyk to kwekal. U nas około 15-17 stopni i słońce
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
Nasz dziś ubrany w body z krótkim rekawkiem, jeansy mięciutkie z bawełnianą podszewką, skarpetki. A na dwór przygotowalam mu jeszcze bluzę z kapturkiem i bawełnianą czapeczkę
![]() NENI super że Kubuś już się głośno śmieje ![]() My jeszcze czekamy na ten śmiech Ale Tymuś już odkrył ze ma łapki i że są smaczne bo często wkłada wszystkie paluszki na raz do buzi i się cieszy przy tym
|
|
#2889 |
|
Wtajemniczenie
|
Luksia
dla Zuzi, jaka silna dziewczynka![]() Rocky mój najczęściej popłakuje po jakimś badaniu, chwilę zakwili i śpi dalej Dzoan ćwiczenia na pewno pomogą Malaczarna przykro mi z powodu kp. Jeżeli będziesz chciała porzucać to proponuję Ci witaminę B6 3 razy dziennie 2 tabletki zamiast tych leków na przepalenie pokarmu, przynajmniej nie będziesz miała żadnych skutków ubocznych. Bo po tych lekach można się źle czuć. Ale mam nadzieję, że kryzys minie Dotka ja odbijam zawsze, nie ważne czy mleko czy herbatka, czy woda. Zawsze odbijam Ewusia super, że wychodzicie My dzisiaj mieliśmy okulistę. Mały grzeczny. Ogólnie wszystko dobrze, tylko siatkówka nie jest jeszcze w pełni wykształcona. Ale to przez to, że jest wcześniakiem. Ale pani doktor powiedziała, że nie ma się czym martwić
|
#2890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Staram się go nie przegrzewać, wywołując tym oczywiście bezsenność teściowej i mamy (o babciach nie wspomnę). Wystarczy że go wezmę na ręce i przytulę twarz do głowy, momentalnie jest mokry. Jak jest mniej więcej 15 stopni to ubieram cienkiego pajaca na to bluza, jeansy i bawełniana czapka. Jak było 9 stopni to założyłam mu bluzę z polaru. Ewusia- ![]() Człowiek wyjdzie na chwilę to naspamuuujecieee. Już nie pamiętam co miałam odpisać
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to mam problem z ubieraniem małego. Nawet w domu sprawdzam go, przebieram jeśli uznam, że jest mu za ciepło lub za zimno. U nas na poddaszu w lato jest upalnie, dosłownie sauna, a w takie dni jak dziś chłodno. Kiedy jednak zapalimy w kominku żeby zrobiło się cieplej, szybko robi się gorąco.
Przebieramy się czasem z Misiem po kilka razy i nie umiem dobrze "wcelować". Teraz śpi w bodziakach z dł. rękawkiem, spodniach (dresik cienki, materiał jak typowe półśpiochy), skarpetkach i przykryty kocem. O mój skarb się budzi. Do później. |
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W domu nosi body z długim rękawem, cienkie spodenki, skarpetki. Jak jest niespokojna i wkładam ja w rożek to jest tylko w body na krótki rękaw i zawsze cieplutka wstaje i taka rumiana ![]() Do spania na noc ma tylko pajaca bawelnianego i przykryta kocykiem z Biedronki. Na dwór jak jest chłodno to na to co miała po domu zakładam polarowy kombinezonik i bawelniana wiosenno/jesienna czapka.
|
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
U nas kiepsko
![]() Temperatura spadla bez czopka więc super. Adaś budził sie często w nocy. Raz tak zaczął przeraźliwie piszczec, że nie wiedzieliśmy co sie dzieje... ![]() Dzisiaj śpi niespokojnie przez cały dzień. Dosłownie leje sie przez ręce Biedactwo... Poplakuje, jest nieobecny. Spadł mu też apetyt a ja nie wpadlam na to żeby odciagac pokarm. Efekt jest taki, że mam ponad 38st gorączki, pierś czerwona, tkliwa, czuje sie jakbym miała grypę. 3 raz mam juz taki problem- cały czas ta sama pierś :/ W środę mamy stawić sie z Młodym do szpitala- oby wpadli na to dlaczego Adaś nie przybiera na wadze i nie rosnie. Mam dość Mój mały, biedny Aniolek ![]() Boję sie kolejnych szczepień. Póki co mamy za sobą 5w1, pneumo i rota. Buu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#2896 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cynamonku przytulam
Ale się Was pech uczepił....A ja tak analizuję, czy moje dziecko jest ciepło czy zimnolubne i raczej ciepło po mamusi. Już w szpitalu jak pytaliśmy panią neonatolog, czemu ma takie sine nóżki, to nas spytała, czy któremuś z nas jest ciągle zimno - a mi jest, nienawidzę zimy i w ogóle, no i stwierdziła, że ma to po mnie. Poza tym nigdy nie płakał, jak miał za dużo okryć, wręcz czasami jak go otulę w kocyk i przytulę to momentalnie zasypia. Nie rozkopuje się zbytnio, no nie widać po nim, żeby mu to przeszkadzało. Więc będę ubierać I właśnie znowu załączyłam piec, bo mam tak zimne dłonie, że aż mi szkoda nimi dotykać Młodego.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt musisz robic oklady z mocno cieplej wody, masowac piersi i sciagac laktatorem. Tylko masowac energicznie trzeba. Miałam zastoj i nawal 2 razy, raz z goraczka 39, to jest straszne, ale lepiej samemu sie ratowac bo na IP beda mocno bolesnie sciagac pokarm.
Próbowałam Was nadrobić, ale skapitulowałam Czy Wy na serio macie małe dzieci w domu? Chyba mieliśmy skok, bo mały był nie możliwy przez ostatnie 3 dni. Nawet nie chodzi o jego kolki, tylko o to, że spać nie chciał, marudził, szok normalnie. Zadziwił mnie mocno, bo jak nie lubił leżeć na brzuszku, tak teraz sam domaga sie kładzenia go na brzuch ![]() Ja kładłam go na brzusiu, ale jak zasypiał, a tak to na 2-3 min. i na plecy i tak po kilkanaście razy dziennie, a teraz jak widzę ze sie kreci i miota to go na brzuch a on zasypia. Do tego zaczął jeść krótko, bo 5-10 min., a wczesniej wisial na cycku po 15 -30 min. Jak zaśnie o godzinie 20:30 to spi tak do 1:30 Przystawiam go znowu do piersi, czasami podaje moje z butli, al to raz na 2-3 dni. O mleku mm juz dawno zapomnielismy. Wczesniej go czasami dokarmiałam. Nie mam ran na sutkach Mam sporo pokarmu, bo Michaś najada sie z jednej piersi, a ja po ściągam z niej jeszcze 40-50 ml - oczywiscie do ulgi tylko, bo młody nie daje rady przejeść maminego mleczka i robia sie grudki. A w nocy musze sie budzis ok 23, pomimo ze mlody spi bo musze do ulgi sciagnac, bo w przeviwnym razie wybuchne chyba. Z gorszych rzeczy to znowu mamy problem z kapiela Znów płacz i zanoszenie sie.
|
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Siemaa u nas 10 stopni za oknem i pada.Laura ma kolke i zeby jej idą. Jestem sama i jest jazdaaa
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- To chyba jednak bardziej zeby.. To mozliwe zeby juz te dziaselka ja tak bolały? Juz teraz?Co jej kupic w aptece? Camilie na przyklad czy cos innego? Mamusie help!
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cynamonku- dla was ogromne!!! Mój mąż ma dziś nadgodziny i też jestem sama. Wyszedł po 5:00 rano i wróci o 17:00. Nie lubię jak tak długo pracuje, bo nie dość, że sama jestem cały dzień, to jak wraca, to jest tak zmęczony, że marzy żeby posiedzieć, odpocząć. Nie dziwię mu się, ale po tylu godzinach przy Misiu, też chciałabym wypocząć. Dziś dam mu jednak spokój, bo nadgodziny czekają go też jutro i pojutrze. Niech dziś on odpocznie. Mam nadzieję, że odbiję sobie w weekend i skoczę wreszcie do fryzjera.
|
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Zasnela ale placze przez sen, co chwile sie budzi
bidulka moja
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Miś jeszcze nie trzyma, więc dobrze, że jeszcze nie ząbkujemy. |
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam
PPerse fajnie to ujete z tym sprzataniem Kis brawa za chrzciny I tyle. ..Laurka placze
|
#2904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
witam
tesknila ktoras?? pewno nie ![]() powrocilam z Niemcorow. Maz z niespodzianki zadowolony. Przyjechal z pracy, my godzine przed nim, on otwiera drzwi a tu Marysia stoi przede mna i ja z Aleksem na raczkach. A moj tz i tak, tydzien pobytu 6 dni jelitowki i 5 dni @ tak trafic tylko ja moglam ![]() Nie nadrobie - wybaczcie. Ledwo dycham. Malo ze o 7 przyjechalismy, nic nie spalam, to mi sie zachcialo odkurzac wlasnie i podlogi wszedzie myc - no chora na glowe jestem, ale jak mam za to pachnaco w domu. Jutro tylko kurze ogarne.
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-09-18 o 16:23 |
|
|
|
#2906 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
by po szczepieniu nie było żadnych złych reakcji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Tymusia, pięknie rośnie Margoś z 3 m-ce Glutka, bo wczoraj pominęłam ![]() Cytat:
zdrówka dla chłopaków! Cytat:
za kupno auta i dla Tżta za kolczyki ![]() Cytat:
za udane chrzcinyto ja przesyłam kciuczki za brak negatywnych reakcji poszczepiennych ![]() Cytat:
a co do grubego nakrycia, to uwielbia naszą kołdrę, uważam że jak na niego jest dość ciężka..ale nie ugniata klatki piersiowej, przeważnie do pasa zakryty ![]() Sam jak masz schizować i nie spać, to kup Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2907 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
My też niedawno wróciliśmy ze spacerku, pogoda w kratkę - jak świeci słońce jest ok, jak zajdzie i wieje to zimno. Ja ubrałam Adasia w cienkie body z długim rękawem, na to kurteczka cieplejsza, a na dół spodnie z polaru i skarpetki. Też staram się nie przegrzewać co moja mamę doprowadza do szału
wkurza mnie bo jak wejdzie do nas a Mały leży bez kocyka i jest mu ok to zaraz go opatula![]() I co mnie jeszcze wkurza, to że jak młody płacze dłużej niż minutę to z dołu woła albo przychodzi i pyta sie czemu to dziecko tak płacze ![]() Cytat:
za spacerek![]() Cytat:
Cytat:
dla Kubusia.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Rockyyy biedna Laura, oby udało jej się spokojnie zasnąć Dziewczyny jak często macie zamiar zmieniać smoczka do ciumkania??? bo czytałam gdzies że powinno sie co miesiąc i nie wiem czy zmieniać już??? dla mnie to on jest jeszcze ok.
|
||||||
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.zeberka.pl/art.php?id=25643
4ty trymestr ![]() Ewusia- super, że wyniki poprawne
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, ale zmęczona jestem. Cały dzień do teraz na dworze.
Ala śpi w wózku, a jak się budzi to na jedzonko. Byłyśmy w przychodni na szczepieniu, którego nie było, bo pan dr stwierdził, że skoro Małgosia ma katar to lepiej poczekać jeszcze tydzień ze szczepieniami. No nic poczekamy, cieszę się, że pan dr rozsądny. Poza tym zważyłam małą i waży już całe 5 kg! przez tydzień przytyła 300 g na mojej piersi! A teraz śpi na bujaczku choć troszkę stęka bo kupsztala strzeliła.
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
My wróciliśmy ze spaceru, mały zjadł, ulał i chyba zasypia
tematycznie Kuba ubrany był w pajaca, kafatanik i przykryty cienkim kocykiem z bawełny, a na to biedronkowy no i czapeczka cienka. W domu pajac + kocyk bawełniany cienki lub body z długim + półśpiochy.No to do włascicielek mondeo kombi - co u Was jest najbardziej awaryjne w tych autach??? wiecie, muszę mojego tatę przygotować na naprawy ![]() Dzoan pamiętam, że pisałaś, że Twój maluch ślini się i robi "krewetkę ", do tego języczka wystawia jak jaszczurka. To jest wypisz wymaluj mój Kuba lekarz powiedział, że ślinianki zaczęły pracować i mały oswaja się z sytuacją, i że w kupce może być teraz więcej śluzu (ale to będzie połknięta slina) no i za bioderka, trzymam kciuki żeby ćwiczenia weszły szybko w nawyk Karolajn a po jakim czasie stosowania Debridatu było u Was widać jakies efekty? bo mamy receptę od pediatry na niego ale narazie próbujemy z BioGają i tym Bobotikiem. I jeszzcze chciałam zapytać, po jakim czasie widać było różnicę u małej, kiedy odstawiłaś nabiał? A Hania, hm... jak zawsze śliczna Neni to diametralna zmiana fryzury już za Tobą ![]() Cynamonku Ewusia Ghia, fiazo czekam z utęsknieniem na te "lepsze" dla mojego maluszka czasy dajecie nadzieję ![]() Rocky oby Laurka jak najmniej cierpała przez to ząbkowanie Anulka mój Tż ma takie godziny pracy dzień w dzień, 5 lub 6.00-17.00 więc doskonale Cię rozumiem ...Kejt życzę Ci podjęcia tej własciwej decyzji co do kp, z którą sama będziesz czuła sie dobrze. Chociaż to cięzki wybór ale tak jak któraś tu pisała, szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko. Zresztą sama doskonale o tym wiesz, to co ja będę ględzić ![]() Agrafka za okulistęEnle dla Tomusia i jego piękny śmiech Magolina za usg bioderek. Jak tam przygotowania do przeprowadzki?Skylie napisz, bo ja często nieobecna bywam, jak się skończyło z tym palcem u nogi, co stłukłaś? Lachryma to niech karuzela teraz przewija i nosi małą, zobaczymy jak jej się grająca mama spodoba ![]() Tweed jak czytam, że Ty z małym Alikiem śmigasz to jakoś ciągle nie dowierzam, że Ty jednak urodziłaś Przepraszam, jesli komuś nie odp ale robię to - szczerze - po łepkach ![]() Coś było o seksie w obecności dziecka - u nas jeszcze połóg ale Kubik już 2 razy smacznie chrapał w naszym łożu, a myśmy świntuszyli trochę dziwnie ale dziki poryw namiętności wygrał z przyzwoitością I jeszcze pytanie - sama kiedyś odpowiadałam, że odgazowane po nocy - ale to Karmi długo przed wypiciem otwieracie? wybaczcie - budyń cd
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

pan doktor pokazał jak Go prawidłowo nosić i zalecił kontrolę bioderek w 4 mcu życia, bo do 3 się kształtują

Ale Mały spał cały czas, jakby mu było za ciepło, to nie byłby taki spokojny...
mąż dopiero wrócił z pracy i odrazu ja wziął bo ja juz tylko bujalam ja na rękach a łzy leciały ciurkiem. Nie mam siły, to juz drugi taki dzień...
teraz niby śpi w wózku na polu, ale co chwile kweka. Bylam a nim godzinę na spacerze to wtedy był spokój. Ja chce coś zrobić w domu to akurat wtedy sie uaktywnia 

dla was ogromne!!! 

12.06.2010
prosimy o kciuki