|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() Po ostatnim podcięciu stwierdzam, że 100% włosów mam już zdrowych o jednolitej porowatości, nie są już mega suche, mogę zapomnieć o odżywce przy myciu a i tak palcami je rozczesze. Schną mi właśnie po BDFM + AiK na noc, Bingo Shea + garnier Rumianek d/s i nivea long repair z pianką nivea diamond coś b/s. Jestem u rodziców i używam tego, co jest ![]() Dziewczyny, ćwiczy coś któraś w Was? Bo ja codziennie cisnę godzinę spalania i nie wiem za bardzo co mam z tymi włosami robić po. Myć codziennie nie będę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Rozeznanie
|
zaraz bede suszyć, ale jak zwykle po winogronie... nie urywa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#934 |
Rozeznanie
|
dobra, to już wiem na bank - winogrono nie dla mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic z włosami nie robiło, były bidne po nim, o wiele lepiej spisuje mi się oliwka BD lub lniany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/listing/listing.ph...g=khadi+olejek ten? Cytat:
Przepraszam, że tak wypytuję ![]() Hmm, odżywkę Alterrę mam w swoim zbiorze, ale dawno nie używałam. Może ją wypróbuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Iii na pewno fundować włosom coś z proteinami. Możecie coś polecić? Z serii BingoSpa (te proteinowe) są dobre? I jak wyglądają wasze proporcje emolientów oraz protein? Bo nie mogę tego u siebie wypracować... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Raczkowanie
|
Pastelowo jakie ty masz cudowne włosy !
![]() Ja witam po raz kolejny. Szkoła to mój pochłaniacz czasu, ale z walki o włosy nie rezygnuję ![]() ![]() ![]() ![]()
#939 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#940 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Czasem mi się zdarza 2 dni z rzędu proteinować włosy. Raz zdarzyło mi się 4 dni, ale to już było ciut za dużo. Od razu dodam, że kiedyś proteinowe odżywki kładłam raz na ok. 2 tygodnie. Ale mi się odmieniło. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Chyba chodziło o "Kobieto, puchu marny..." ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny proszę Was o radę:
odpuściłam sobie ostatnio stylizacje, ale fale jak to fale..same nie chcą się układać w koku i babyhair odstają na wszystkie strony, kok bez przygładzenia też nie jest efektowny Potrzebuję czegoś co da mi efekt.. kompletnego przylizu i usztywnienia , nabłyszczenia włosów przy głowie, podczas gdy związuję je w kok. i jednocześnie nie wysuszy mi włosów. Ostatnio po myciu nie nałożyłam wystarczająco gumy (ma alcohol denat!), siedziałam sobie w autobusie, ludzie się na mnie dziwnie patrzą i powstrzymują śmiech, dziwię się dlaczego, potem zobaczyłam w lusterku że po bokach odstają mi przy uszach z obydwu stron dwie wielkie anteny, nic dziwnego że się śmiali, wyglądałam komicznie. Chce tego uniknąć ![]() Co powiecie o tej gumie: (nie oczekuje analizy składu, ale podaje żeby było wiadomo co mam na myśli) wyszuszy włosy? Schwarzkopf, Got2b Chaotic, Moulding Gum Skład: Aqua, Isopropyl Myristate, Oleth-10, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Octylacrylamide/Acrylates/Butylaminoethyl Methacrylate Copolymer, Palmitic Acid, Stearic Acid, Butylene Glycol, Ceteth-2, Parfum, Cera Microcristallina (Microcrystalline Wax), Aminomethyl Propanol, Phenoxyethanol, Peg-90M, Propylene Glycol, Parfum, Methylparaben, Propylparaben, Mel, Acrylates/C10-30/Alkyl Acrylate Crosspolymer, DMDM Hydantoin, Potassium Sorbate, CI 142090, CI 60730 (29.08.2010) A może Brylantyna w wosku z Joanny? Tyle że to mieszanka parafiny i wazeliny głównie, nie wiem czy ma szanse usztywnić włosy i przylizać na cały dzień, czy jedynie je naoliwi? Próbowałam z żelami, ale nie dają sobie rady z moimi kłaczkami... Może jakaś pomada? Ale czy pomady usztywniają włosy? Może jakiś delikatny lakier? Proszę o jakąś wskazówkę.. ![]() Jestem w kropce, już dwa razy stałam przy półce z produktami do stylizacji i nie mogę nic wybrać.. |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przeważnie w niepewną pogodę daję odżywkę alterry z granatem + kilka kropel oleju, wtedy puch niewielki albo minimalny ![]() Cytat:
![]() Warto jeszcze spróbować lady spa arganowej i farmony z żen szeniem, ale ona też jest lżejsza i najlepiej działa z olejem. No i mój ostatni hit - biovax z keratyną i jedwabiem, nawet solo działa idealnie ![]() Cytat:
![]() A moje dziś stylizowane tylko na joasię z lnem i rumiankiem, delikatniuśka, miękka fala, zupełnie inny efekt, niż po żelu ![]() I po odżywce alverde z morelą i cytryną + 5 kropel kolagenu z elastyną. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 | ||||||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo każdy z nich jest na alkoholu, a Ty się boisz wysuszenia. Dziwne zatem warianty. Cytat:
Przejrzyj analizowy, w 1. poście link do listy. Tam szukasz produktów zabezpieczających. W analizach zwykle piszę, co powinien zrobić.
![]() |
#946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi tak najwygodniej- w czasie biegu nic nie uderza po twarzy ani szyi, nie rozprasza niepotrzebnie a w czasie ćwiczeń nic się nie plącze przy wygibaśnych pozycjach - dla mnie numer jeden ![]()
![]() |
#947 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak to z tych olejków tylko chodzi o konkretna Amla Khadi ![]() Aziddee już podlinkowała ![]() Cytat:
Rozumiem że taki nasz urok i muszę się w takim razie chyba też z tym pogodzić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jestem początkującą włosomaniaczką, przez przypadek dowiedziałam się o blogu anwen kilka dni temu i od tego czasu codziennie spędzałam godziny na czytaniu róznych blogów, analizowaniu moich kosmetyków. Dziś trafiłam na wizaż i cały dzień siędzę i czytam. Dziś też pierwszy raz zastosowałam pielegnację bez silikonów i wielkie było wielkie WOW JA MAM KRĘCONE WŁOSY! Wiedziałam o tym już od jakiegoś czasu, że w moich włosach drzemie kręcony duch (miałam kiedyś loczki). Ale nie potrafiłam jakoś ich ogarnąć.. Oprócz tego, że moje włosy są lekko kręcone, falowane, to są... straszne:/ Cienkie, suche, zniszczone(mimo,tego ze ich nie niszcze), nie układają się, rzadkie, przetłuszczające się, łamiące się, rozdwajające po porstu wszystko co najgorsze... moge tak wymieniać i wymianiać. Wszystko co można mieć nie tak z włosami - mam ja. Zdjęcie moich włosów pare dni temu (szampon i odzywka Elseve, rozczesywanie na sucho) ![]() ![]() Zaczęłam pielęgnację bez silikonów i SLS, olejowałam też zwykłym olejem słonecznikowym (wyprosotwały się). Dzisiaj kupiłam nową odżywkę i pierwszy raz bez silikonów i SLS, są fale! Trochę nie wiem jeszcze jakje okiełznać i nadać im jakiś kształt,połysk, zlikwidować puszenie, ale dzielnie czytam forum i zbieram się na testowanie nowych kosmetyków ![]() Edytowane przez Domii7 Czas edycji: 2013-09-18 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() najlepiej mi się wydaje wysoko spinać, jak się tylko da ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Próbuj, jak będziesz o nie dbać to będzie ładnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
lubi eks swojego męża
|
oookej, wybaczcie, dziewczęta, że wam robię zamęt na wątku, ale odnoszę wrażenie, że tylko tutaj zostanę dostrzeżona
![]() otóż mam od dłuższego czasu chęć ściąć się na modłę whitney houston z tego teledysku. problem w tym, że trochę się boję ― i trochę nie wiem, co powiedzieć fryzjerce. na początku wakacji ścięłam włosy na dosyć krótkiego boba. założenie wyjściowe było takie, żeby wyglądać pi razy oko jak pastelowo (hej, masz świetne włosy!), a co wyszło ― pokazuję na zdjęciach. lubię moją fryzjerkę, jest potulna, posłuszna, strzyże zawsze dokładnie tak, jak sobie zażyczę. ale pracuje tylko na mokro i zupełnie nie jest w stanie przewidzieć zachowania loków, a ponieważ ja wtedy nosiłam już dosyć długie włosy od roku, zdążyłam zapomnieć, jak moje włosy potrafią podskoczyć, kiedy zostaną ścięte. pokazałam linię, do której mają sięgać włosy na karku, i sięgały, póki były mokre. a potem to już nic nie sięgało nawet karku ![]() efekt niestety jest taki, że fryzura jest niespójna. podoba mi się cieniowanie, ale tył jest krótki i nieruchomy, a po boku powiewają mi firanki. kiedy poruszam głową, wyglądam po prostu komicznie. ...no i dlatego boję się tego cięcia na whitney. boję się, że czegoś nie rozumiem w tej fryzurze, że któreś cienie będą za krótkie, że ta grzywka nie wyjdzie przy moim skręcie, w ogóle to nie wiem nawet, jak mam to przekazać fryzjerce. wydaje mi się, że w tym teledysku włosy mają o wiele większą średnicę skrętu niż moja, a to wiele zmienia. w ogóle to ja nie wiem do końca sama, czego się boję. więc, yyy, w miarę możliwości, doradźcie mi, ślicznie proszę. pocieszcie, czy coś. czy mój skręt się w ogóle do tego nadaje? i jak ja mam pokazać ten fryz? wydrukować screeny? jak myślę o ilości tuszu, to mi serce krwawi. poza tym, jakość filmu jest kiepska i mam wrażenie, że mechanikę całości najlepiej jednak widać w ruchu. sorry za elaborat. denerwuję się. fociszcza: jak było, jak jest, jak ma być ![]()
#952 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Najgrosze jest to, że jestem teraz w Macedonii jeszcze przez 2tyg i kupowanie jakichkolwiek kosmetyków nie ma sensu,bo i tak będę prawdopodobnie musiała je tu zostawić... Nie wiem co robić. Warto kupować nowy szampon i jakieś odżywki tylko na2 tyg? Mam tu moja odżywke Elseve, maske Biovax latte, jedwab do końcówek, jakąś naturalną odżywke(macedońską) - bez silikonów, oleje orzechowy i łupianowy, szampon Dove i Schauma 2w1 dla niemowląt. Chyba wystarczy na razie, jak myślicie? Właśnie czuje, że chyba ta moja Schauma mi jednak podrażnia skalp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny, pisuję rzadko, ale często podglądam Wasze posty i zdjęcia włosów i się inspiruję.
Ostatnio miałam kryzys włosowy, choć nic nie zmieniałam w mojej standardowej pielęgnacji CG, mimo, że ostatnio podcięłam końcówki, włosy zaczęły wyglądać coraz gorzej - przyklap na górze, totalny puch, no sierść bez blasku ![]() I wczoraj zupełnie niechcący znalazłam receptę na moje kudełki - resztka glutka lnianego w butelce czekała na wylanie na głowę po umyciu... coś mnie podkusiło, dodałam do niej 3 krople oliwki Babydream Pflegeoil (ta dziecięca) i tak 1/2 łyżeczki odżywki b/s Joanny z wrzosem. Wstrząsnęłam. Wylałam to na głowę, zrobiłam koczek ślimak, potem się rozwalił i tak wyschły. Okazało się że mam o dziwo lśniące włosy, połowę więcej się ich nagle zrobiło i zero puchu, przez cały dzień! Zero loków też niestety, jedynie delikatne fale, ale jestem zachwycona. Minus - już są lekko tłustawe, a minęła niecała doba... mimo to będę powtarzać tę mieszankę na pewno. Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Zelmyra Czas edycji: 2013-09-18 o 23:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Cześć Domii
![]() Mi kiedyś na takie suche i zniszczone włosy pomogła właśnie maseczka z Biovaxa - ta pomarańczowa. Bardzo fajnie wygładza włosy, stają się mniej szorstkie, zdrowsze. ![]() A co ile Ci się przetłuszczają?
#955 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() piękne są ![]() Cytat:
![]() ![]() Może zgraj filmik na telefon i pokaż fryzjerce ![]() W sobotę chce mieć ładne loczki więc wymyśliłam, że nałożę olej sezamowy na całe włosy tak na 5h, później nałożę na to mały mix: maskę BingoSpa spiruline i keratynę, trochę żelu lnianego, sok z aloesu i to wszystko dam na 2h pod czepek. Potem zmyje wszystko płynem facele i potersem. Na chwilę dam maskę Wax. Wystylizuje na odzywce b/s Joanna z Apteczki babuni i żelu lnianym ![]() ![]() Ostatnio w ogóle włosy nie chcą mi się kręcić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#956 | ||
Zakorzenienie
|
Przepiękne loki!
![]() ![]() Cytat:
![]() Czesto do garnierka lub bingacza właśnie walę też jajco (żółtko naturalnie tylko ) i miód. Uwielbiam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zawsze spinam. Nie umiałabym ćwiczyć z fruwającym dookoła futrem... bardzo by mi przeszkadzało... A dlaczego tak wysoko? Jak miałam długie to właśnie jak wysoko, to mnie wszystko ciągnęło, a jak związywałam nisko lub chociaż niżej było o wiele lepiej.
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
Domii7 już widać różnicę, a jak dłużej będziesz je pielęgnować będzie super
![]() Jak ćwiczę związuję włosy w luźny niski pęceł, żeby mi nie latały na wszystkie strony, a potem albo myję albo koczek,w rozpuszczonych bałabym się wyjść do ludzi ![]() A moje hennowe włosy wyszły czarniutkie, jest super, tylko nie moge ścierpieć tych 2 dni co bez odżywek włosy muszą siedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Raczkowanie
|
Z glutem? To tak można? O kurczę to super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zadomowienie
|
Co polecacie zgodnego z cg z Hebe? Kallos arganowy będzie zgodny z cg? Zadałabym pytanie w wątku analizowym, ale nie mam czasu czeka c na analizę.
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.