Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 16:46   #2911
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Nakarmiłam mlodego z jednej piersi i ściągnęłam własnie 160 ml a jeszcze leci, tylko nie ściągam dalej bo nie chce sobie biedy narobić. Nawet nie obejrzałam się kiedy naleciało tyle.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 16:48   #2912
lachryma
Zakorzenienie

sammi, my nasze mondeo mieliśmy nowe, prosto z fabryki, ma obecnie prawie 2 lata i nic na razie nie wymienialiśmy poza klockami hamulcowymi i wycieraczkami także u nas bezawaryjnie.

cynamonku, nawet nie wyobrażam sobie co teraz przechodzisz. trzymaj się biedna
Stary 2013-09-18, 16:48   #2913
Margosia__
Zakorzenienie

Byliśmy 3 godziny na spacerku wróciliśmy zmienić pieluchę i zjeść cyca... Teraz Młody wietrzy doopkę i śmieje się do karuzelki ale chyba znów się zbierzemy takie przyjemne słońce
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Cynamonowa jak Adaś się czuje? Nam pediatra mówiła, że gorączka jest od 38,5 i wtedy się dopiero zbija
Nam też tak mówili, ale nie pamiętam gdzie mierzone? W doopci? (bo tam przecież zawsze wyższa temperatura niż np. na czole...
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Odnośnie ubierania dzieci pewnie wg niektórych jestem wyrodna matka, ale ja zabraniam teściowej czy komukolwiek przegrzewac małego. Teraz śpi na polu w body z krótkim rękawem, bluzce z długim rękawem, polspiochach i lekkiej czapeczce. Śpi bez kocyka obecnie i jest mu super, jak miał kocyk to kwekal. U nas około 15-17 stopni i słońce
U nas jest gorąco wręcz
za spadającą wagę
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

To chyba jednak bardziej zeby.. To mozliwe zeby juz te dziaselka ja tak bolały? Juz teraz?Co jej kupic w aptece? Camilie na przyklad czy cos innego? Mamusie help!
Znam dzieci, które camilie uczuliła, ale wiadomo to rumianek... na pewno są też przeciwbólowe maści myślę, ze w aptece Wam doradzą

Miałam też pisać do Ona widziałam w tesco gryzaczki w kształcie smoczków- więc chyba ok na ten etap, ze Maluchy jeszcze nie są w stanie utrzymać za długo w łapkach, a oprócz tego jest taka nakładka silikonowa na palec (BabyOno) idealna do masażu dziąsełek

Ewusia super, że badania ok i że wychodzicie

Lachryma a ten biustonosz jest bardzo ścisły pod biustem? Bo ja mam teraz taki 65 i za luźny Ale to karmnik i pani powiedziała, ze je trochę szersze produkują... A przed ciążą miałam 70 i było ok i nie wiem teraz sama

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 16:49   #2914
idzia111
Zakorzenienie

cynamonku własnie doczytałam, biedactwo, bardzo współczuje i przytulam
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 16:51   #2915
Margosia__
Zakorzenienie

Cynamonku ale się męczycie, kciuki, żeby szybko przeszło....

Resztę nadrobię kiedy indziej... szkoda taką pogodę marnować w domu

A u nas na tapecie jest teraz słodkie "grrrr" On "grrrrrr" Matka "frrrr" i zaciesz od ucha do ucha Rozwijają się te nasze Maleństwa)))

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 16:55   #2916
mela1234
Zakorzenienie

czas poćwiczyć.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 17:01   #2917
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
witam

tesknila ktoras?? pewno nie

powrocilam z Niemcorow. Maz z niespodzianki zadowolony. Przyjechal z pracy, my godzine przed nim, on otwiera drzwi a tu Marysia stoi przede mna i ja z Aleksem na raczkach. A moj tz i w ryk. Pyta skad sie tu wzielismy, to mowie "wiesz wyskoczylam z dziecmi do Tesco na zakupy i wpadlismy przy okazji" i tak, tydzien pobytu 6 dni jelitowki i 5 dni @ tak trafic tylko ja moglam aaaaaaaaaaaaa i popsul mi sie w dzien przyjazdu telefon, stracilam WSZYSTKIE nr telefonow.ogolem wyjazd super, troszke droga meczaca ale da sie zniesc. Ponadto pogoda tam kiepska i dzieciaki maja katar. Chwala temu kto wymyslil Katarek - szybciutko glutki odciagniete i mlody spi jak aniolek. Nastepna wycieczka prawdopodobnie w grudniu, o ile TZ uda sie wpasc zrobic dowod, bo niestety shaltowali nas w drodze powrotnej i dostalam upomnienie, ze z dziecmi to tylko na dowod lub paszport.

Nie nadrobie - wybaczcie. Ledwo dycham. Malo ze o 7 przyjechalismy, nic nie spalam, to mi sie zachcialo odkurzac wlasnie i podlogi wszedzie myc - no chora na glowe jestem, ale jak mam za to pachnaco w domu. Jutro tylko kurze ogarne.
Super, że niespodzianka się udała a z tą jelitówką i @ to faktycznie pech bo tak to byście pofiglowali troszkę

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Magolina
za usg bioderek. Jak tam przygotowania do przeprowadzki?

I jeszcze pytanie - sama kiedyś odpowiadałam, że odgazowane po nocy - ale to Karmi długo przed wypiciem otwieracie? wybaczcie - budyń cd
Przygotowania ida jak krew z nosa bo Adaś nie daje mi za bardzo poszaleć z pakowaniem no ale cos tak pomału wyjmuję z szafek

A co do karmi to ja nie odgazowywałam, i tak ostatnio się zastanawiałam czy Małemu właśnie od tego gazowanego tak nie jeździ po brzuszku, wczoraj już nie wypiłam ( a brakowało mi bardzo, ot taki mały nałóg ) i rano faktycznie mniej mu bulgotało. Zobacze, jak dalej mu będzie bulgotać mimo że ostawiłam karmi to z chęcią do piwka wrócę

Czy Wasze dzieci tez mają ulubioną pierś do cycolenia??? bo mój Adaś gardzi prawą i daje mu ją na pierwszy ogien jak jest głodny a i tak wybrzydza może dlatego, że jest mniejsza od lewej??? nie wiem.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 17:02   #2918
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Usg główki ok czekamy na opis EEG.
Cytat:
Wychodzimy wszystkie badania wyszły bardzo dobrze
Dziękujemy za magiczne kciuki

Super wiadomosc

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
U nas kiepsko
Temperatura spadla bez czopka więc super. Adaś budził sie często w nocy. Raz tak zaczął przeraźliwie piszczec, że nie wiedzieliśmy co sie dzieje...
Dzisiaj śpi niespokojnie przez cały dzień. Dosłownie leje sie przez ręce Biedactwo... Poplakuje, jest nieobecny. Spadł mu też apetyt a ja nie wpadlam na to żeby odciagac pokarm. Efekt jest taki, że mam ponad 38st gorączki, pierś czerwona, tkliwa, czuje sie jakbym miała grypę. 3 raz mam juz taki problem- cały czas ta sama pierś :/
W środę mamy stawić sie z Młodym do szpitala- oby wpadli na to dlaczego Adaś nie przybiera na wadze i nie rosnie.
Mam dość Mój mały, biedny Aniolek
Boję sie kolejnych szczepień. Póki co mamy za sobą
5w1, pneumo i rota. Buu...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

zeby wszystko bylo dobrze i zeby wykryli szybko przyczyne.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 17:17   #2919
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Sammi- u nas Bobotic totalnie sie nie sprawdzil. Biogaje stosowalam potem juz na rowni z Debridatem. Roznice widzialam po ok. 1, 5 tygodnia. On dziala na jelita jak taki regulator, spowalnia jak za bardzo pracuja i przyspiesza jak za wolno. I nie uzaleznia organizmu wiec można go spokojnie stosowac. I od razu nam sie kupy wyregulowaly, bo byly co 5 dni i widać ze ja to meczylo. Teraz dwa tygodnie juz go nie podaje ( a wcześniej zmniejszylam dawke) i jest spokoj.
A co do nabialu to bole brzucha ustapily po ok 2-3dniach a wysypka zeszla jakos w ciagu tygodnia

Stary 2013-09-18, 17:27   #2920
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Lachryma a ten biustonosz jest bardzo ścisły pod biustem? Bo ja mam teraz taki 65 i za luźny Ale to karmnik i pani powiedziała, ze je trochę szersze produkują... A przed ciążą miałam 70 i było ok i nie wiem teraz sama
ile masz pod biustem teraz?
ja przed ciążą nosiłam 65, teraz czekam na powrót do formy, bo staniki leżą i czekają na powrót do noszenia i ta 70 co kupiłam jest mi teraz akurat. sądzę, że będzie Ci za luźna. ale podaj ile masz cm to porównam u mnie jak jest.
Stary 2013-09-18, 17:31   #2921
mela1234
Zakorzenienie

Poćwiczone! A wy?
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 17:34   #2922
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja sie boję odstawic Debridat :/ mam receptę na 3 butelkę już (ze względu na 4 tygodniowy okres przydatności, nie schodzi nam cała).

Zrobiłam kotlety, jak TZ będzie, to postawie ryż i zrobię grillowana cukinie - można przy kp? Ale wypas obiad...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 17:39   #2923
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
sammi, my nasze mondeo mieliśmy nowe, prosto z fabryki, ma obecnie prawie 2 lata i nic na razie nie wymienialiśmy poza klockami hamulcowymi i wycieraczkami także u nas bezawaryjnie.
No to mi za wiele nie pomogłaś my z fabryki nie bierzemy (niestety) ale pocieszające, że klocki tylko się u Was starły

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Przygotowania ida jak krew z nosa bo Adaś nie daje mi za bardzo poszaleć z pakowaniem no ale cos tak pomału wyjmuję z szafek
Niech Adaśko pomaga nie no, z małym dzieciem to arcysztuka się spakować, czymam kciuki za to, żeby poszło sprawnie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Sammi- u nas Bobotic totalnie sie nie sprawdzil. Biogaje stosowalam potem juz na rowni z Debridatem. Roznice widzialam po ok. 1, 5 tygodnia. On dziala na jelita jak taki regulator, spowalnia jak za bardzo pracuja i przyspiesza jak za wolno. I nie uzaleznia organizmu wiec można go spokojnie stosowac. I od razu nam sie kupy wyregulowaly, bo byly co 5 dni i widać ze ja to meczylo. Teraz dwa tygodnie juz go nie podaje ( a wcześniej zmniejszylam dawke) i jest spokoj.
A co do nabialu to bole brzucha ustapily po ok 2-3dniach a wysypka zeszla jakos w ciagu tygodnia
No to dobre wieści, bo u nas widzę, że tez pojawia się problem z kupami, dzięki za odpowiedź

eveewe sama się wzruszyłam jak napisałaś, że Twój Tż w ryk, ale musiało nim szarpnąć dobrze, że cali bezpiecznie wróciliście

Madi wiedz, że Cię wspominam, mimo że jesteś w rozjazdach
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 17:39   #2924
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Piję Karmi. Kto ze mną?
za szybko zaczynasz ja odkryłam 4 karmi w lodówce..mąż mnie zaopatrzył

Cytat:
Wczoraj byliśmy na usg bioderek i Adaś ma książkowe pan doktor pokazał jak Go prawidłowo nosić i zalecił kontrolę bioderek w 4 mcu życia, bo do 3 się kształtują

A dziś mieliśmy wizyte u pediatry, Adaś pieknie przybiera, waży już 4670 gram czyli w miesiąc przybrał ponad kilogram jest zdrowiutki. Rozmawiałam z dr o szczepieniach i zdecydowaliśmy się na 6 w 1, pneumokoki, meningokogi po roku, nie bierzemy za to rota. Szczepienie mamy 27 września.
za bioderka (u nas też jakoś tak powiedział, że za 2 miesiące kontrola, czyli wypadałoby w 4. się pokazać, bo do tego czasu rozwój trwa)
za piękną wagę
za decyzję odnośnie szczepień

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
My po pierwszym spacerku Tak, tak, dobrze czytacie, w końcu ruszyliśmy 4 litery z domu
Później jedziemy do urzędu w końcu zarejetsrować malucha i może skoczę od razu na poczte z dokumentami do zusu
I jak mi się jeszcze uda to będzie jeszcze jeden spacerek pogoda fajna jest, więc nie ma co się kisić

karolajn kurcze, nie wiedziałam, że to napiszę, ale zaczy6nam mieć wrażenie, że przegrzewam małego U nas dzisiaj fajna pogoda - niby ciepło, bo czasem wyjdzie słońce, ale wieje bardzo niefajny, zimny wiatr, więc mały ma na sobie body z krótkim rękawkiem, koszulkę z długim i na to śpiochy. Zakładam mu cieniutką bawełnianą czapeczkę, żeby zasłonić uszka, bo strasznie się wierci w wózku zanim się ułoży i wiecznie ma uszy na wierzchu, wkładam go do kombinezonu polarowego (ale nie super grubego) i to wsio. Nie przykrywam niczym, lubię tylko założyć ta nakładkę na wózek (zapomniałam słowa), ale to dlatego, że to wietrzysko jest naprawdę okrutne i nawet mi się zimno robi, chociaż staram się szybko maszerować. Może być czy przeginam?
za spacerek..mam nadzieję, że udało Ci się ogarnąć wszystkie sprawy na mieście.. mój Mały ostatnio budzi się w wózku po 30-40min. i muszę galopować do domu

Ja Małego dzisiaj ubrałam w body na długi rękaw, na to pajacyk sweterkowy i skarpetki, na głowę cienka czapusia i przykryty był kocykiem cieplejszym.. Jak mi się obudził i rozwył to zastanawiałam się czy mu nie za gorąco było bo za zimno chyba nie, cieplutki był i miał pod kocykiem ciepło jak rękę wkładałam.. ale znowu jak za gorąco, to niby też nie był spocony na karczku..nie wiem czy właściwie ubieram..

Cytat:
Wychodzimy wszystkie badania wyszły bardzo dobrze
Dziękujemy za magiczne kciuki
jupiii!

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
My dzisiaj mieliśmy okulistę. Mały grzeczny. Ogólnie wszystko dobrze, tylko siatkówka nie jest jeszcze w pełni wykształcona. Ale to przez to, że jest wcześniakiem. Ale pani doktor powiedziała, że nie ma się czym martwić
no i git

Cytat:
U nas kiepsko
Temperatura spadla bez czopka więc super. Adaś budził sie często w nocy. Raz tak zaczął przeraźliwie piszczec, że nie wiedzieliśmy co sie dzieje...
Dzisiaj śpi niespokojnie przez cały dzień. Dosłownie leje sie przez ręce Biedactwo... Poplakuje, jest nieobecny. Spadł mu też apetyt a ja nie wpadlam na to żeby odciagac pokarm. Efekt jest taki, że mam ponad 38st gorączki, pierś czerwona, tkliwa, czuje sie jakbym miała grypę. 3 raz mam juz taki problem- cały czas ta sama pierś :/
W środę mamy stawić sie z Młodym do szpitala- oby wpadli na to dlaczego Adaś nie przybiera na wadze i nie rosnie.

jejku..dlaczego nie może być już u Was dobrze i spokojnie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
tesknila ktoras?? pewno nie

powrocilam z Niemcorow. Maz z niespodzianki zadowolony. Przyjechal z pracy, my godzine przed nim, on otwiera drzwi a tu Marysia stoi przede mna i ja z Aleksem na raczkach. A moj tz i w ryk. Pyta skad sie tu wzielismy, to mowie "wiesz wyskoczylam z dziecmi do Tesco na zakupy i wpadlismy przy okazji" i tak, tydzien pobytu 6 dni jelitowki i 5 dni @ tak trafic tylko ja moglam aaaaaaaaaaaaa i popsul mi sie w dzien przyjazdu telefon, stracilam WSZYSTKIE nr telefonow.ogolem wyjazd super, troszke droga meczaca ale da sie zniesc. Ponadto pogoda tam kiepska i dzieciaki maja katar. Chwala temu kto wymyslil Katarek - szybciutko glutki odciagniete i mlody spi jak aniolek. Nastepna wycieczka prawdopodobnie w grudniu, o ile TZ uda sie wpasc zrobic dowod, bo niestety shaltowali nas w drodze powrotnej i dostalam upomnienie, ze z dziecmi to tylko na dowod lub paszport.

Nie nadrobie - wybaczcie. Ledwo dycham. Malo ze o 7 przyjechalismy, nic nie spalam, to mi sie zachcialo odkurzac wlasnie i podlogi wszedzie myc - no chora na glowe jestem, ale jak mam za to pachnaco w domu. Jutro tylko kurze ogarne.
ja tęskniłam
ale świetna niespodzianka
jelitówka i @ toż to pech

Cytat:
1) Dzoan pamiętam, że pisałaś, że Twój maluch ślini się i robi "krewetkę ", do tego języczka wystawia jak jaszczurka. To jest wypisz wymaluj mój Kuba lekarz powiedział, że ślinianki zaczęły pracować i mały oswaja się z sytuacją, i że w kupce może być teraz więcej śluzu (ale to będzie połknięta slina) no i za bioderka, trzymam kciuki żeby ćwiczenia weszły szybko w nawyk

2) Coś było o seksie w obecności dziecka - u nas jeszcze połóg ale Kubik już 2 razy smacznie chrapał w naszym łożu, a myśmy świntuszyli trochę dziwnie ale dziki poryw namiętności wygrał z przyzwoitością

3) I jeszcze pytanie - sama kiedyś odpowiadałam, że odgazowane po nocy - ale to Karmi długo przed wypiciem otwieracie? wybaczcie - budyń cd
1) nasz małe rozkoszne krewetki dziękuję za wyjaśnienie
2)
3) ja piję od razu

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 17:44   #2925
skylie
Wtajemniczenie

CYNAMONKU- moze za duzo szczepionek na raz i organizm tak reaguje na nie? W kazdym rwzie trzymam kciuki.
A czopka mozesz podac tez w stanie niepokoju lub placzu bo moze go po prostu nozka boli.

ROCKYY- kup Dentinox do smarowania dziaselek. W krytycznym stanie bolu podalabym paracetamol

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 17:44   #2926
sammi24
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42873342]Ja sie boję odstawic Debridat :/ mam receptę na 3 butelkę już (ze względu na 4 tygodniowy okres przydatności, nie schodzi nam cała).

Zrobiłam kotlety, jak TZ będzie, to postawie ryż i zrobię grillowana cukinie - można przy kp? Ale wypas obiad...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Perse, a Wy od razu Debridat mieliście czy też wcześniej eksperymentowaliście z jakimiś "specjałami"?
A obiad - 1wsza klasa, u nas krupnik i pierś na parze Tż będzie zachwycony

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Poćwiczone! A wy?
A my nie

Idzia
dla cyców i ich właścicielki, imponujące ml

Margos
Tobie nic nie napisałam jak nadrabiałam ale stwierdziłam, że Ci pomacham i napiszę, że gratuluję gwałtu na Tż
Stary 2013-09-18, 17:46   #2927
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wasze dzieci tez mają ulubioną pierś do cycolenia??? bo mój Adaś gardzi prawą i daje mu ją na pierwszy ogien jak jest głodny a i tak wybrzydza może dlatego, że jest mniejsza od lewej??? nie wiem.
mój dokładnie tak samo.. gardzi prawą, woli lewą..z rozmiarem to samo

Idę robić obiad o godz. 18 Mąż dopiero wrócił.. a Mały śpi dzisiaj po 15-20 min, w porywach 30-40 Z wizażem nie wyrabiam, a wcale nie tak dużo dzisiaj postów

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 17:48   #2928
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

My od razu Debridat, ale ja po jakimś czasie dodalam na własną rękę 2x5 kropel Espumisanu. Oprócz ulewania od czasu do czasu ODPUKAĆ Mały nie przejawia już żadnych problemów.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 17:54   #2929
ona8686
Zakorzenienie

Hej
Zaraz bede nadrabiać i cytować

Aby ujarzmić trochę Skoka wybraliśmy się do babci, a tam Franek nawet ładnie jadł, co przy mnie zaczyna się histeria stwierdzam, że chyba mnie nie lubi

A jak w domu jeszcze marudził, wzięłam Go na ręce i akurat grał tv. Mówię do niego co tam jest - zobacz to jest ksiądz, ma czarną długą sutannę, a on zaczął się śmiać w głos mam nadzieję, że to nic nie zwiastuję

O widzisz Margosiu o takich smokach nie pomyślałam, bo gryzak absolutni się nie nadaję, jest za ciężki i za duży do takiej malutkiej buźki a i sam go nie utrzyma.

Rocky nam pediatra na ząbki polecił Dentinox i Sahol (tego bardzo mało, bo jest dość silny). Słyszałam również o psikaniu tantum verde i można podać coś przeciwbólowego.

O mąż wrócił, także nie wiem czy nadrobię

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-09-18 o 17:55
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 17:58   #2930
sammi24
Zadomowienie

Cytat:

U nas na podium jest pierś prawa, lewa jakaś niewydolna ale u mnie to akurat chyba kwestia tego, że miałam z niej ponad rok temu usuwanego włókniaka i może nie wszystkie kanaliki działają sprawnie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42873542]My od razu Debridat, ale ja po jakimś czasie dodalam na własną rękę 2x5 kropel Espumisanu. Oprócz ulewania od czasu do czasu ODPUKAĆ Mały nie przejawia już żadnych problemów.

Kurcze, bo pediatra mi mówiła, że jakby już wszystko zawiodło to dopiero wtedy Debridat, jakby to zło jakieś było ale poczytałam o nim sporo na różnych forach, o składzie, Wy też tu piszecie, że ok...poczekam z naszymi metodami do końca tygodnia, jak nie będzie minimalnej poprawy spróbujemy z Debridatem. Dziękuję za odp

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Hej
Zaraz bede nadrabiać i cytować

Aby ujarzmić trochę Skoka wybraliśmy się do babci, a tam Franek nawet ładnie jadł, co przy mnie zaczyna się histeria stwierdzam, że chyba mnie nie lubi
To u nas jest tak, że jak mamy gości albo lekarz bada Kubę to on jest takim aniołkiem i śpi albo spokojnie leży, że wszyscy patrzą na nas jak na wariatów, jak mówimy że ciągle płacze a ostatnio z pediatrą sobie nawet pogadał i ten stwierdził, że mały gaduła nam rośnie. A z matką tylko wrzeszczy skrzat jeden
Stary 2013-09-18, 18:00   #2931
kiss12550
Zadomowienie

Hej mamy

Dziekujemy za kciuki , ale niestety malutka bardzo źle to znosi od ponad godziny ciągle płacze , budzi się jest mi jej tak strasznie żal a najgorsze że nic nie moge z tym zrobić , dałam jej lek przeciwbólowy i usnęła ale co jakiś czas się budzi i płacze przez sen

mam pytanie, czy w miejscu szczepionki powstała opuchlizna? Martwię sie bo nie wiem czy to normalne

agrafka- za dobre wiadomości

cynamonkowa- mocno przytulam , mamy chyba podobny problem

rocky-Tobie też przesyłam

wybaczcie że nie cytuje ale jakoś nie mam siły

Edytowane przez kiss12550
Czas edycji: 2013-09-18 o 18:02
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 18:01   #2932
skylie
Wtajemniczenie

EWE- fajnie ze niespodzianka sie udala Szkoda tylko ze z jelitowka i @

SAMI- ortopeda steietdzil ze palec jrsy zlamany lub pekniety ale nic z tum nie kszal robic tylko czekac az przejdzie. I przeszlo

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 18:13   #2933
ona8686
Zakorzenienie

Cynamonku

Znacie może jakiś dobry przepis na szarlotkę? Mam 1kg masła i muszę to jakoś wykorzystać a do tego jeszcze jabłka leżą nieruszane...

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 18:34   #2934
surka
Zakorzenienie

Dzueń dobry

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Nakarmiłam mlodego z jednej piersi i ściągnęłam własnie 160 ml a jeszcze leci, tylko nie ściągam dalej bo nie chce sobie biedy narobić. Nawet nie obejrzałam się kiedy naleciało tyle.
Wow

Cynamonku

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Ewusia brawa za wyniki i suoer, że wychodzicie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 18:42   #2935
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
twee za spacer, Alik grzeczny był?
Alik ostatnio tylko na spacerach jest super grzeczny Jak tylko zaczynam ubierać go w królicze wdzianko, odpływa
Cytat:
Tweed jak czytam, że Ty z małym Alikiem śmigasz to jakoś ciągle nie dowierzam, że Ty jednak urodziłaś
Ja szczerze też jeszcze nie ogarniam
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Poćwiczone! A wy?
Nie, ale paczka herbatników wciągnięta!

Nasz mały jest już obywatelem Czekamy tylko na pesel Muszę się znowu pochwalić, że zrobiłam dzisiaj pyszną pomidorówkę nie podejrzewałam siebie o taki talent do zup
W ogóle odkąd tż jest w domu jestem nawet ogarnięta - chatka wysprzątana, jakiś tam obiad, pranie wyprane, powieszone, wyprasowane, mały nakarmiony, wykąpany, wyspacerowany - tak to ja mogę funkcjonować

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

A tak za mną ostatnio chodzi to karmi, że masakra
Stary 2013-09-18, 18:47   #2936
sammi24
Zadomowienie

To ja mówię Wam pa pa, bo tatusiek wraca z pracy. Dzieć łaskawy, śpi od 17.00, już czuję co będzie jak się obudzi...nocko witaj
Stary 2013-09-18, 18:52   #2937
Anulka_p
Zakorzenienie

Lecę zrobić budyń. Może zdążę zjeść nim mały się obudzi i zanim trzeba będzie uspokajać go kąpielom.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 18:53   #2938
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas kiepsko

biedny Adaś i biedna mama. Przesyłam wam moc uścisków.

Cytat:
Zasnela ale placze przez sen, co chwile sie budzi bidulka moja
Biedactwo. Okropny jest dla mnie płacz przez sen. Serce mi wtedy pęka. Obu Laurze przeszło

Podczytywalam od rana, ale mało dokładnie. Minuta czytania, uspokajanie Mai godzina, minuta czytania itd
Ale w sumie u nas dziś lepiej
Poszłam spać o 23, Maja też. Pobudka na mleczko dopiero o 3, potem o 6 i tu zaczęło sie marudzenie. Wzięliśmy ją do łóżka ale nie usnela tylko do 7 prężyła sie i stękała. Ja byłam tak wczorajszym dniem zmęczona że wzięłam kołdrę i poszłam do drugiego pokoju spać a TZ z Maja kimali w sypialni (on śpi w najlepsze bo nie słyszy jej stękania a ja przy tym oka nie zmróże, więc jemu nie przeszkadzało takie wyjście). I spalam do 9:30 bo Maja zgłodniała. Potem świrowała do 13 i spała potem od 13 do 16:30. Potem swirowanie naprzemienne z wrzaskiem. Teraz kima już 15 min ale bardzo czujnie śpi.

Także udało mi się dziś posprzątać całe mieszkanie i nawet w końcu podłogi umylam zrobiłam obiad i dokończyłam prasowanie
No i nie byłyśmy dziś na spacerze bo pogoda dziś taka że nawet nie patrzę przez okno bo depresja gotowa

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 18:57   #2939
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
My dzisiaj mieliśmy okulistę. Mały grzeczny. Ogólnie wszystko dobrze, tylko siatkówka nie jest jeszcze w pełni wykształcona. Ale to przez to, że jest wcześniakiem. Ale pani doktor powiedziała, że nie ma się czym martwić

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42870904]
A ja tak analizuję, czy moje dziecko jest ciepło czy zimnolubne i raczej ciepło po mamusi. Już w szpitalu jak pytaliśmy panią neonatolog, czemu ma takie sine nóżki, to nas spytała, czy któremuś z nas jest ciągle zimno - a mi jest, nienawidzę zimy i w ogóle, no i stwierdziła, że ma to po mnie. Poza tym nigdy nie płakał, jak miał za dużo okryć, wręcz czasami jak go otulę w kocyk i przytulę to momentalnie zasypia. Nie rozkopuje się zbytnio, no nie widać po nim, żeby mu to przeszkadzało. Więc będę ubierać I właśnie znowu załączyłam piec, bo mam tak zimne dłonie, że aż mi szkoda nimi dotykać Młodego.

Ja też jestem ciepłoludna i moja mam w tym wdała się we mnie. Dzisiaj ma body długi rękaw, rajstopy i śpiochy i do snu przykrywam ją kocem, nie narzeka

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Przystawiam go znowu do piersi, czasami podaje moje z butli, al to raz na 2-3 dni. O mleku mm juz dawno zapomnielismy. Wczesniej go czasami dokarmiałam. Nie mam ran na sutkach
.

Cytat:
Siemaa u nas 10 stopni za oknem i pada.Laura ma kolke i zeby jej idą. Jestem sama i jest jazdaaa[COLOR="Silver"]
!

eveewe Super, że niespodzianka się udała. Zdórwka dla dzieci
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:31   #2940
Agrafka86
Wtajemniczenie

Mela pięknie przybiera na kp

Kiss mam nadzieje że szybko przejdzie

Nie wiem czy u Nas jest skok Mały jest strasznie marudny i płaczliwy.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości