|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
wybacz ale nie rozumiem
|
||
|
|
|
#1622 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Cytat:
i salviae wszystkiego najlepszego Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Supeerrrrrr
|
|
|
#1624 |
|
Wtajemniczenie
|
justi bo ja już mam suwaczek ..jak widac ..to nie mogę go sobie jakos wkleic w ten opis..??
Gabriel ![]() ![]() o mam coś takiego..i co z tym zrobic teraz..?? ![]() ![]() ja wiem że głupie pytanie ale szczerze przyznam że ja jeśli chodzi o komp to zacofana jestem ..i wszystkie dodatkowe skomplikowane atrakcje robi mi po prostu syn powie.."mamus no..tyle razy Ci już to pokazywałem"he he .. |
|
|
|
#1625 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee tam super wygląda!!! Cytat:
Cytat:
oooo świetne wieści, być moze na coś przydała sie ta 3 tyg rpzerwa!!! Sofia zostanie pływaczką!
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Ada ciekawe info z ta czarna porzeczka, chetnie bym spróbowała (choć mleczko jest, ale nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie kryzys) tylko skad to wziac... poszukam...
ja gluten tez dopiero z warzywkami bede wprowadzac. szczerze mówiac nie chce mi sie w to bawic juz teraz ![]() Salviae wszystkiego najlepszego! Strasznie jestem dumna z mego dziecka Motylku tez mi sie wydaje, ze te 3 tygodnie zrobiły dużą różnicę.
|
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
happy idziesz jutro na baranki? my byłyśmy dziś z Mysią w multi, ale coś się im zepsuło i nie oglądnęłyśmy filmu w ogóle
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
a propos laktacji - ciekawe to z tym sokiem porzeczkowym, ale ja nie bede na razie probowac. moje cyce wymiataja! za kazdym odciaganiem przerywam, bo sie flaszka konczy, a cyce sikaja az milo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak nie to obskocze wszystkich sąsiadów haha i oby zadziałało na mnie jak na Ciebie
|
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
a wiec jutro operacja bedzie jakos okolo poludnia, chyba ze ta wczesniejsza sie wydluzy i sie nie wyrobia - a wykluczyc sie tego nie da, bo to jakas skomplikowana sprawa. tak wiec zamawiam kciuki juz od rana, zeby tamta op tez sie powiodla w czasie, coby Florek mogl byc zoperowany wg planu.
on dalej spi... ale to podobno normalne. jedzonko moze dostawac do 4tej rano, potem glodowka przedoperacyjna (mam nadzieje ze nie na darmo!). oby zdazyl sie najesc... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wciąż mocno zaciśnięte
|
|
#1636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eh Cloche, trzymamy kciuki za Flo i za Ciebie, żebyś to dzielnie zniosła
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Clo Florek jest dzielny i silny, wyrośnie na wspaniałego mężczyznę tylko muszą go troszkę podreperować
|
|
#1639 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko tobie poszło w cycki a mi w uda
![]() Ada mam soczek porzeczkowy, jak skończę wiśniowy to spróbuję z ciekawości. Porzeczki jadlam w cieście i nie zauważyłam różnicy, może to sok potrzebny.
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh.. w czwartek Wojtuś zaczął pocharkiwać i kaszleć. W piątek poszłam do lekarza.. Chyba już wam pisałam, ale napisze jeszcze raz
bo się muszę wyzalic a nie mam komu... Kobieta byla lekko niewydarzona.. Najpierw latała po korytarzu i krzyczała ze ona tu juz nie będzie pracować, bo ma za dużo pacjentów... a potem poszła do gabinetu psiukać go jakimś specyfikiem i stała potem przez 10 minut na korytarzu bo jej za mocno pachniało... Weszłam mówię, że z przeziębieniem chyba.. Ale pooglądała stwierdziła, że źle go ubieram, że ma za małe ubranko, że powinnam trochę myśleć.. ze skarpetki mają za dużo nitek wiec powinny byc wywynięte na drugą stronę.. Na charczenie stwierdziła ze to mleko mu charczy, że ja go źle odbijam... ze za bardzo panikuje, że za często chodzę do lekarza z małym - mam ciągle zlecane morfologię wiec siłą rzeczy.. sama tej morfologii sobie nie wymyślilam.. ze morfologii się nie robi w 4 miesiącu bo jest spadek fizjologiczny i wszystkie wyniki są do kitu... Potem pousmiechała się do Wojtusia przez kilka minut czekała aż sie uśiechnie i mówiła do niego akuku, dawała mu patyczek żeby złapal... tak się kobiecie śpieszyło... no i poszliśmy... Ale dalej mu charczało a wczoraj mu się jeszcze pogorszyło.. a ze dzisiaj mialy byc szczepienia to odwołałam i umówiłam się znowu do lekarza... Teraz byla inna lekarka.. Mówie ze od czwartku charczy, że w pt bylismy, ze ninby charczalo mleko ale sie to nasila itp.. To dostałam opieprz ze jestem nieodpowiedzialnym rodzicem, bo nie mierzę temperatury dziecku jak jest chore- zmierzyłam 2 dni temu , że ona tu nie ma termometra, poleciała go szukać gdzieś a mi kazała rozebrać.. Rozpiełam tylko body bo do osłuchania go więcej nie trzeba a nie chciałam zeby taki goły lezał- opieprz ze dziecko nieprzygotowane, źe dziecka nie umiem rozebrać..Przyszła pielęgniarka z termometrem zmierzyla temperature, ale wyszła 36,6.. to lekarka zabrała termometr i zmierzyła jeszcze raz bo niby nie tu co trzeba zmierzone... Potem chciała w uszy zajrzec ale jej swiatelko nie działało.. Kazała mi go trzymać, ale opieprz ze żle stoje ze go trzymać nie potrafię i wszystko jej zasłaniam..potem się wkurzyła ze jej to nie działa, że ona go [Wojtusia] nie będzie badac bo ona tu nie ma sprzetu..ze wypisze skierowanie i zebym sobie poszla do laryngologa.. Potem wypisywała leki a ja trzymałam Wojtusia i go bujałam.. to rzuciła tekstem ze co tak stoje .. ze nie przyspiesze... A na kaniec jak się zapytalam jeszcze raz o dawkowanie to stwierdziła ze ja zupełnie niedoświadczona jestem i nie ogarnieta... takze takie przeboje ze służba zdrowia.. A Wy jak chodzicie do pediatry panstwowo to za kazdym razem do tego samego lekarza?bo mnie zapisuja ciągle do kogoś innego.. i juz mnie to zaczyna wpieniać.. |
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głupie jakieś i nierozgarnięte my mamy wybranego jednego pediatrę i to do niego chodzimy za każdym razem. wczoraj przy okazji szczepień byliśmy u innej lekarki, bo nasza jest akurat na urlopie. ale jeszcze ani razu nie natknęliśmy się na taki cyrk jak ty masz - zadajemy pytania, dostajemy prostą odpowiedź, nie ma paniki że młody powinien przybrać ciut więcej bo póki jest zdrowy i mieści się w normach to ok
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
co za... Ja mam 2babki na zmianę Cytat:
będzie dobrze! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Prace domowe, spacerki z małym, opieka nad nim.. zakupy, obiadki, do tego jeszcze pomagam troszkę Tż w firmie.. i tak w szalonym tempie zlatują dni, nawet nie wiem kiedy ![]() Wiedzcie jednak, że o Was myślę.. zwłaszcza o Diabli i Cloche Cloche- oczywiście kciuków nie puszczamy nawet na chwilkę, od nas też wygłaszcz Florka. I wyszeptaj mu do uszka, że jest najsilniejszym, najdzielniejszym małym mężczyzną.. i że to już końcówka jego cierpień.. i będzie już tylko lepiej
|
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
cyce chyba opanowane. gorzej, ze mleczka mniej leci, nela sie wscieknie jak tego nie rozkrece...poza tym nadal ok, chociaz gardlo boli bardziej niz wczoraj. pije na sile, a lzy same leca przy kazym przelknieciu :P no ale mleko dla malego ssaczka musi byc. kombinuje zeby mnie jutro puscili kolo 9-10, bo wypisy sa miedzy 12-13...zwalam na zapalenie cyca. moze sie uda. nelusia juz tez chyba teskni, podobno rozglada sie po calym domu i mnie szuka. dzisiaj po kapieli musiala sobie troche poplakac (jestesmy jak syjamskie hehe). to tyle nowinek, jutro powinni wyciagnac dren (srednio to wyglada - rura z szyi) wynik guza jednak dopiero za 3 tyg. wezly chlonne badali podczas operacji dlatego trwala 5 godz. chodze troche jakbym polknela kij, ale szwy ciagna i nie moge podniesc brody wyzej. odmowilam juz dzisiaj przeciwbolowych, bo serwuja ketonal. na noc dostalam apap. troche to malo skladnie napisane, ale musze sie streszczac, bo wszyscy atakuja na gg, skype, fb itd. do jutra juz z domu! buziaki
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracaj prędko do sił i Nelusi Jesteś naprawdę dzielną babką!!! Tyle w Tobie optymizmu nawet wobec tego co musisz przejść ,że chylę czoła ![]() Noo ja dzisiaj widząc,żeś dostępna na Fb przyatakowałam i co???? i odpowiedział mąż:P ehehehe (chyba bo napewno nie Ty )
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
aha bo zapomniałabym - pytałam się o te warsztaty z zawadzką za tydzień w krakowie i można przyjść z dzieckiem
będą zajęcia prowadzone przez socatots
|
#1650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jesteśmy niby zapisani do jednej babki, ale w praktyce przyjmują nas różni pediatrzy, tyle że nikt jeszcze nic takiego nie odwalił. No, na początku podpadła mi wybrana pediatra, ale jakoś u niej zostaliśmy póki co. Cytat:
Trzymaj się
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

pierwszy raz zostaną sami, na dłużej niż 30 min
aaaaaaaaa, szkoda, że nie będę mogła się zrelaksować u fryzjera.. Może jednak wezmę Ją ze sobą i niech spacerują dookoła, w okolicy, ale to znowu zależy od pogody, a ma padać 

biedaczek nasz malutki... Ale najwazniejsze, ze kolejny krok do zdrowia zrobiony!

klask i:

, że ona tu nie ma termometra, poleciała go szukać gdzieś a mi kazała rozebrać..