|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
|
|
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
teraz sie do lekarza nie chodzi tylko na google
|
|
|
|
|
#4863 |
|
Konto usunięte
|
oj,dokładnie!
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- . |
|
|
|
|
#4864 |
|
Konto usunięte
|
Kiedyś byłam takim głupkiem, że się bałam, że jestem w ciąży i znalazłam w necie jakiś test ciążowy online. Wypełniłam i na końcu było, że aby poznać wynik trzeba wysłać smsa za ileś tam zł, no to głupek wysłałam, a tam odpowiedź "Prawdopodobieństwo ciąży 5/10"
|
|
|
|
|
#4865 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4866 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale dla jaj...
|
|
|
|
|
|
#4867 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=Madaaa;42869031]
Na miejscu w Twoim miescie jest to ogłoszenie? Fajne, szkoda ze na pol etatu, ale jak nie trzeba dojezdzac to probuj. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Kurczę, nie pomyślałam...Z dojazdem oczywiście praca... tak się zafascynowałam szukaniem jakiejkolwiek pracy, że zapomniałam o tych dojazdach...z 1/2 etatu niewiele zostanie na życie, nie mówiąc o wynajęciu pokoju
|
|
|
|
|
#4868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dostałam maila w sprawie pracy, wysłałam na sprzedawcę herbat a tu mail, że praca polega na... naganianiu i chodzeniu po domach z tymi herbatami.
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-09-18 o 15:56 |
|
|
|
|
|
#4869 |
|
Konto usunięte
|
Śmiech na sali dziewczyny!!!
Wczoraj pisałam, że byłam na tych rozmowach na studia II-go stopnia. Wczoraj jeszcze pisało, że przyjmują wg średniej z rozmowy + dyplomu (była tabelka z punktami, wszystko rozpisane), a dziś już nie ma i pisze, że tylko na podstawie średniej z dyplomu przyjmują!! To nie wiem po co pojechałam tak, serio. |
|
|
|
|
#4870 |
|
Konto usunięte
|
no matko, ludzie są niepoważni!!!!
|
|
|
|
|
#4871 |
|
Konto usunięte
|
Trudno. Niech już będą te wyniki bo nie wytrzymam, chciałabym wiedzieć, co mam dalej robić...a takie bezczynne stanie w miejscu mnie dobija.
|
|
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że się dostaniesz
Robię sobie obiad, a tu nagle telefon dzwoni. I zaproszenie na rozmowę sprawdziłam, CV wysłałam 7 sierpnia :| no, ale ok. Pojadę, zobaczymy. Stanowisko: doradca klienta(manager), jakaś firma zajmująca się finansami.
|
|
#4873 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4874 |
|
Wtajemniczenie
|
apropo szybkosci. jak wysylacie gdzies aplikacje a potem do was dzwonia, to sprawdzacie czy ogloszenie jeszcze wisi?
bo tak sie zastanawiam czy robic sobie nadzieje w sytuacji, kiedy np. wyslalam cv z 3 tyg temu, a ogloszenie nadal wisi, bo mialo taka waznosc. czy to znak ze nadal zbieraja cv, czy to zaden znak i po tylu tygoniach nalezy przestac sie ludzic. |
|
|
|
|
#4875 |
|
Raczkowanie
|
Do mnie 2 razy oddzwonili po 2 miesiącach od wysłania aplikacji
to dopiero zabójcze tempo.Ja mam strasznego doła z tym szukaniem pracy. Kolejna znajoma pochwaliła się, że dostała pracę. Moje koleżanki z roku (broniłyśmy się w jednym czasie) mają już pracę, mimo że niektóre z nich mają tylko obowiązkowe praktyki. Ja mam bogatsze CV (1 rok w jednej branży i 9 miesięcy w projekcie), a nikt nie chce mi dać szansy. To niesprawiedliwe buuu... Edytowane przez LoieFuller Czas edycji: 2013-09-18 o 17:51 |
|
|
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja z naszego grona coś zaczynam, jedna ma problemy bo w jej mieście (Zamość) nic nie ma albo jej nie chcą (tak tłumaczy) dwie to w malinach siedzą , a kolejna pracowała w ciuchlandzie ii nie wytrzymała psychicznie (szef ham, koleżanki podpieprzające ) .
|
|
|
|
|
|
#4877 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Dwa CV do "mojej branży" wysłałam na początku września, ale do tej pory cisza, więc odpuściłam. |
||
|
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Bratowa się rozchorowała więc na czwartek i piątek znowu idę do sklepu z odzieżą motocyklową
|
|
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam na rozmowie i jakoś nie spodziewam się cudów. Czy na każdej rozmowie kwalifikacyjnej muszą zadawać pytanie: Ile chce Pani zarabiać? No, gdyby to ode mnie zależało, to 50 tyś, miesięcznie, wrr. Zawsze jak powiem minimum 1200 zł, to przewracają oczami. No, pewnie najlepiej powiedzieć, że w sumie odpowiada mi praca charytatywna, do ktorej będe dopłacać
|
|
|
#4880 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
z kasa się wyjaśniło? |
||
|
|
|
|
#4881 | |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42875712]ogłoszenie wisi bo zostało powieszone na jakiś czas. portale poważne działają na zasadzie umowy więc dlatego część jeszcze wisi. ją jutro idę na rozmowę gdzie aplikowalam miesiąc temu.
[/QUOTE] nawet się nie zorientowałam, zawsze myślalam,że jednak moje CV zostało bankowo na wstępie odrzucone... ![]() dzięki za uświadomienie ![]() Cytat:
|
|
|
#4882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie są moje obserwacje ale oczywiście zdarzają się wyjątki.Raczej nie sprawdzam nigdy czy ogłoszenie jest dalej aktualne, no bo po co - nic mi to nie daje
|
|
|
#4883 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tjaa, też odpowiadam 1200-1600 netto to patrzą, jakbym z kosmosu przybyła.
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-09-18 o 20:01 |
|
|
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42875712]ogłoszenie wisi bo zostało powieszone na jakiś czas. portale poważne działają na zasadzie umowy więc dlatego część jeszcze wisi. ją jutro idę na rozmowę gdzie aplikowalam miesiąc temu.
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- super! z kasa się wyjaśniło?[/QUOTE] Chyba tak, nie wiem dokładnie co i jak, ale nie muszę nic zwracać ani nic, więc chyba spoko ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- No no, nie wiem dokładnie co wymyśliła, ale skoro nie muszę nic zwracać to tylko się cieszyć |
|
|
|
|
#4885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to jakaś już paranoja... zmywak, kelnerka, pokojowa-nie dość że stawka to 5-6 zł/h, to większość ogłoszeń ma " wymagane doświadczenie" i nikt nie zadzwonił, a policzyłam i wysłałam takich CV 23 od miesiąca z hakiem ... chcę i potrafię sprzątać, ba -lubię to, wysyłam, gdy stawka netto to 8 zł w górę i co? tracę siły i nadzieję...
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-09-18 o 20:35 |
|
|
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja widziałam często ogłoszenia na pokojową nie dość, że z doświadczeniem to jeszcze znajomością języka
|
|
|
|
|
|
#4887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale żeby wymagali dwuletnie doświadczenie? taka stawka, bez umowy? przesada maksymalna
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-09-18 o 20:59 |
|
|
|
|
|
#4888 |
|
Konto usunięte
|
Ale mam doła
![]() Czasami lubię poprzeglądać profile znajomych z miasta, z liceum itp. I wiecie co? Stwierdzam, że wszystkie dziewczyny wyładniały, aby ja nie... Normalnie czas o mnie zapomniał. Owszem schudłam to i buzia schudła, włosy zapuściłam, ale ciągle wyglądam tak samo, a niektóre dziewczyny są coraz ładniejsze i ładniejsze To niesprawiedliwe, buuuuu
|
|
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
no w sumie racja rozumiem podstawy ale komunikatywny? :-D A z tym doświadczeniem to masakra jakaś!
|
|
|
|
|
#4890 | ||
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- [/QUOTE] Dokładnie. Ja raz pracowalam jako hostessa. Oferta z innterenetu ( z podpisem sponsorowana - na jobrapido tak sa oznaczone). Hostessowanie sie skończyło a oferta jeszcze przez dwa tygodnie wisiała na pierwszej stronie ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
To pewnie PMS. Nie wymyślaj
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.

sprawdziłam, CV wysłałam 7 sierpnia :| no, ale ok. Pojadę, zobaczymy. Stanowisko: doradca klienta(manager), jakaś firma zajmująca się finansami.
tylko ja z naszego grona coś zaczynam, jedna ma problemy bo w jej mieście (Zamość) nic nie ma albo jej nie chcą (tak tłumaczy) dwie to w malinach siedzą , a kolejna pracowała w ciuchlandzie ii nie wytrzymała psychicznie (szef ham, koleżanki podpieprzające ) .