|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
u nas idą 4 na raz górne jedynki i dwójki, już je widać, ale póki co tylko jeden przebity cały
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
przynajmniej u nas tak bylo z tymi ccc z lasockiego wiosenne i i zimowe rozmiarowki sie roznily na odparzenia mozecie sprobowac clotrimazolum, jak dlugo nie schodza |
|
|
|
|
#3543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
on ogolnie jest wielkostopy ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Goba gdzie Ty się podziewasz?? odezwij sie do nas widze Cię ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- to z kupnem zimowych poczekam jeszcze z miesiac |
|
|
|
|
#3544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a'propos rozmiarów: mam problem z założeniem Kubie butów. nie chodzi o rozmiar, bo tu już obczaiłam jaki na niego pasuje. gorzej jest właśnie z podbiciem - nie wchodzą mu buty w nóżki... jedyne buty jakie na niego pasują, to sznurowane adidaski. a szkoda mi innych butów, mam dwie pary bucików na rzepę idealnych do nauki chodzenia, dreptania po domu. i właśnie w nich się nie mieści...
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne. Ja mam odwrotny problem, najmniejsze jakie znalazłam to 20 i są dużo za duże 23 to mój blisko 3-latek nosi
|
|
#3546 |
|
Rozeznanie
|
czy waszym zdaniem te buty będą na jesień ok, czy zainwestowac w inne?
![]() bo powiem Wam szczerze, że im więcej myślę o butach, tym bardziej załamuję ręce wczoraj przeglądałam na necie jakieś zimowe buty dla niego... rok temu było prościej: dziecko w kombinezon, bez żadnych butów i wio na dwór ![]() na wszelki wypadek dołożyłam zdjęcie podeszwy
Emilek ur. 31 stycznia 2014 Kubuś ur. 11 listopada 2012 Blanka ur. 10 lipca 2011 Aniołek Edytowane przez lady_kiss Czas edycji: 2013-09-18 o 18:04 |
|
|
|
#3547 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na razie butów nie kupuję, bo młoda nie chodzi. Takie do wózka ciepłe papucie na razie kupię. A jak zacznie chodzić to sie zacznę zastanawiać.
Robię czekoladowiec a'la Moonie Też mi się cukier nie chciał rozpuścić a miałam brązowy i się dziwię, bo ta masa dosyć ciepła była a ten nic
|
#3548 |
|
Rozeznanie
|
jak już jesteśmy przy tych bliźniakach, to pokażę Wam świetny filmik
![]() nieźle się dogadują
Emilek ur. 31 stycznia 2014 Kubuś ur. 11 listopada 2012 Blanka ur. 10 lipca 2011 Aniołek Edytowane przez lady_kiss Czas edycji: 2013-09-18 o 18:36 |
|
|
|
#3549 |
|
Zadomowienie
|
znalazlam fajne rajstopki na allegro, grube i tanie
ale wzor tylko jeden: biale w czarne kropki, takie "dziewczenskie" trochekupic Czarusiowi takie?
|
|
|
|
#3550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3551 | ||
|
Zakorzenienie
|
jak wy to robicie
![]() ja to latam ale za Janem wszędzie ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem co mówili, ale Iza słuchała z ekscytacją i próbowała wtracić swoje 3 grosze. ![]() W ogóle już dawno miałam się zapytać, ale zawsze zapominam. Czy jak jesteście na spacerze to Wasze dzieci też zagadują do innych ( moja lubi zaczepiać głównie inne dzieci) albo gadają do siebie? Pytam, bo jestem ciekawa czy to już jakaś cecha charakteru czy naturalna kolej rzeczy. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Im bardziej biegałam za moją tym ona bardziej uciekała. Moja bardzo nie lubi być długo sama. Nawet jak gdzies sama pojdzie i cos tam sobie robi a ja sie przypomne głosem to wraca. A jak sprzatam to ona zawsze jest przy mnie i jest ciekawa co robie- cos sie dzieje.. Jak sie znudzi to daje jej cos do zabawy - np gazety, ubrania czy inne rzeczy jakie mam pod reka i czym nie zrobi sobie krzywdy. ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Dodam, że nie zostawiam jej samej tylko mam na oku, ale robię to tak, żeby ona myślała, że jest sama i żeby do mnie wróciła. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-09-18 o 20:05 |
||
|
|
|
#3553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogolnie to zaczyna sie taki wstydzioch troche robic, bo jak ktos obcy go zagaduje, to najpierw tak glowke spuszcza i sie usmiecha niesmialo a ja swojego tez zostawiam na podlodze i niech buszuje, tylko caly czas musze na niego zerkac, zeby gdzies nie wlazl gdzie nie trzeba w ogole on sie dziwnie przemieszcza, jak mu sie chce to raczkuje, a jak nie to tak jakos na jednej nodze siedzi, a druga sie odpycha i jezdzi po podlodze ale w sumie co dziwnego jak podobno mamusia zamiast raczkowac to na tylku jezdzila
|
|
|
|
|
#3554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem 40 min się do siebie drze na ulicy "baba! dada! nie!" kiedyś mi przez 1.5h pluł aż się ludzie oglądali za nami ![]() co do dzieci - to jak jesteśmy u znajomych czy rodziny też bardzo do nich go ciągnie kurcze bo Jan to zaraz wyłazi z pokoju i moje gadanie nic nie daje, za cholerę wrócić nie chce tylko lezie dalej a po drodze lampy, kable ![]() sporo kafli też mamy (cały przedpokój) i mam obawy że zmarznie tam ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() a on pełza po całej chacie i to z niezłą prędkością
|
||
|
|
|
#3555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Generalnie już jesteśmy na etapie, że praktycznie całe mieszkanie jest przebadane i już nie jest tak fascynujące jak na początku ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo póki co nawet zachęty takie jak piszesz czy zabawki nie działają ![]() dzisiaj wieszałam pranie w pokoju to myślałam że popełza chwilę koło mnie, że go zaciekawi że coś się dzieje, ale gdzie tam - po minucie spierdzielił w kierunku łazienki ![]() |
|
|
|
|
#3557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jest jeden pozytyw, że Ula reaguje na nasze NIE. Jak się zamierza do brojenia, np.ma ochote pogrzebać w koszu na śmieci, i jak powiem takim poważnym tonem NIE! to słucha. Fakt ze czasami powtarzam to Nie 3 razy, ale działa ![]() Zimno mi.
|
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/wyprzedaz-bawelnia...537741359.html
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- ooo, zaczeli grzac u nas w bloku, dziwne, ze tak wczesnie pewnie przez ta pogode beznadziejna |
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3560 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
też się cieszę ze Adasiowi lepiej co prawda tak jak pisałam plamy nadal ma na ciele ale takie białe i się malutko drapie w sumie prawie w ogóle a zazwyczaj był za uszami aż do krwi podrapany. Ja cały czas ogarniam mieszkanko a tż ogarnia to w Inie. Cytat:
Lizomal naprawdę pomógł na pupę ![]() Co do wstawania to Adaś powrócił do starego rytmu 19 kąpiel, butla i ziuziu i wstaje o 7 rano na butlę. Cytat:
Cytat:
|
|
#3561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ci zazdroszcze, a mi tak zimno Cytat:
![]() tobie tez zazdroszczę
|
|
#3562 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Wróciłam, mały usnął bez problemu Cytat:
Cytat:
Takie tam przemyślenia nauczyciela, który wrócił z pracy o 21 i ma za dobrze ![]() Cytat:
Jak gdzieś jesteśmy wśród ludzi, to do dorosłych raczej z rezerwą podchodzi, a do dzieci strasznie się rwie
|
|
#3563 |
|
Zadomowienie
|
i co myslisz, nada sie taki wzor dla chlopa? czy bedzie mnie przeklinal w przyszlosci jak sie dowie, ze go w takie cos ubralam?
|
|
|
|
#3564 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nikt za mną nie tęsknił, nikt nawet nie zauważył, że mnie nie ma, mogę umierać na ten katar w spokoju
![]() Majeczka, żeby nie było - ja za Tobą tęskniłam pod Twoją nieobecność, to tak na zaś, jak będziesz pisać, że Ciebie też nikt nie kocha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już?! ![]() Czy jest na sali lekarz?! ![]() Cytat:
Mimo nierozpuszczonego cukru moje jest mega A jeszcze jak jest takie twarde, z lodóweczki... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Albo ponapastować nasze dzieciate Warszawianki ![]() Ponieważ za mną nie tęskniłyście to tyle na dziś. Idę do wanny, nażreć się czosnku i cierpieć w samotności W związku z moją niedyspozycją mama do mnie jutro wpada ze wsparciem duchowym i obiadem |
|||||
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie, mój najpierw ucieka, obejdzie mieszkanie, a potem chodzi za mną
jak mu się znudzi to wstaje przy mojej nodze i mamamamama, to go trochę wezmę, ponoszę i znowu puszczam i tak se sam przełazi pół dnia, trochę się z nim bawię, trochę siostra, trochę tata i tak dzień mija, chyba że mamy jakiegoś marudę to więcej mi na rękach wisi
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze o jednym zapomniałam - dzisiaj był pierwszy dzień kiedy moja malutka dorosła córeczka nie jadła z cyca
Nie liczę nocy, pewnie coś tam koło jakieś 5-6 było ale spaliśmy do 9:30 ( ) więc to była jakby noc. W ciągu dnia była kaszka, obiadek, kanapka z serkiem białym i masełkiem (nie na moje nerwy ) a na wieczór butla. Skoro tak jakoś wyszło to odstawiam w dzień definitywnie. Nawet mnie cycki nie bolą. Nic
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Dzika, już, teraz pięciolatki idą do zerówki
|
|
#3568 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to mowisz, ze mam mu tego nie robic moze wezme z jedna pare pod spodnie ![]() Cytat:
pewnie tam za duzo juz nie bylo i dlatego i tez najpierw w dzien odstawilam, a pozniej noc nie moge teraz uwierzyc, ze jeszcze niedawno nie wyobrazalam sobie, ze moje dziecko przezyje bez cycka ![]() a teraz to tak jakbym go nigdy nie karmila, troche mi szkoda tego.... |
||
|
|
|
#3569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dla dziewczynki fajne ![]() a z drugiej strony, rajtuzy to rajtuzy jakiego wzoru by nie miały męskie nie będą ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

ślub 2.06.2007
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

Też mi się cukier nie chciał rozpuścić

A jeszcze jak jest takie twarde, z lodóweczki...