|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
nadrobilam po lebkach. CHLO BUZIAKI DLA FLORKA. caly czas o nim mysle
znikam, bo wszyscy spia. do jutra.
|
|
|
|
#1652 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() co 1,5h to je ale z godzinę spokojnie potrafi się bawić na macie czy pod karuzelką ja tylko raz na czas zagaduje i się uśmiecham(a potem mam wyrzuty sumienia ze sie dzieckiem nie zajmuje Cytat:
Cytat:
za operacje jutroCytat:
ja chodzę do jednego, zawszę jak dzwonię to mówię że chce do niego i jest świetny facet, w luxmedzie też do jednej chodzęCytat:
cyce na pewno się rozkręcą
|
|
|
#1653 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Marchewka lekarka koszmarna ... my mamy jedną do której chodzimy, cudowna kobieta ... i wypytuje zawsze dokładnie o wszystko, czy jechaliśmy do stomatologa z Młodym, co z rehabilitacją, czy zaczął więcej jeść ... dobry pediatra to chyba skarb w obecnych czasach ... Cytat:
super. Nelusia obudzi się rano i zaraz będzie mama
|
||
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcę do nich zapisać młodzieńca jak skończy 3 miesiące to biorę młodzieńca![]() kupiłam dzisiaj nosidło womar eco1 i jest super, 3 minuty pochodzę i młody śpi nawet poszłam z nim hennę zrobić i przespał ![]() byłam w tkmaxx i są plecaki i torebki z ergobaby i nosidło ergonomiczne moby za 169 zł jakby któraś szukała, wygląda jak ergobaby o takie http://shopzerberts.blogspot.com/201...w-moby-go.html
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-09-18 o 21:19 |
|
|
|
|
#1655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Albo zaśnie, albo dostanie gorszego wścieku, że łapek nie da się pociamkać ![]() Cytat:
![]() Może być na PW jak nie chcesz na ogólnym pokazywać fotki dziecka
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
troszkę Was ponadrabiałam, więc mogę uciekać do wanny i lulu do łóżeczka
![]() muszę się pochwalić, że ostatnia nocka była u nas taka piękna jak ostatnio Justi pisała.. Mały zjadł kolacyjkę, odłożony do łóżeczka grzecznie zasnął ok. 20 i spał do 5.20. Obudził mnie swoim "gadaniem" dałam mu cyca i zostawiłam już u siebie w łóżku. Spaliśmy jeszcze do 8 Dziś jestem mega wyspana ![]() oby więcej takich nocek
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Ada w sprawie karmienia, masz jakiś sposób, żeby podkręcić laktację wieczorem? Wstaję po rannej przerwie i aż mi cyce pekają, a wieczorem mam wrażeniem że Paulinka się "rzuca" bo nic jej nie leci, a chciałaby jeszcze. Da się coś z tym zrobić?
|
#1658 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej wytłumaczyć nie mogę ![]() Cytat:
Cytat:
[ / URL] skopiuj to, tylko usuń wszystkie spacje ![]() Cytat:
Cytat:
jaaaasne Cytat:
my chodzimy do jednej lekarki cały czas Diabli kochana, wrócisz do domu, położysz się z Nelką w łóżku i ona już zadba o to aby pokarmu znów było więcej! === Była u mnie koleżanka z terminem porodu na grudzień, jej mała córeczka pięknie mnie skopała |
|||||
|
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
Jak zwykle na szybko- nie daję rady Was nawet podczytywać. Wczoraj mieliśmy pierwsze szczepienie (no tak nam wyznaczyli termin) i Adaś kiepsko je zniósł. Może nie samo wbijanie igły tylko później zrobił się marudny, senny, przyszła gorączka ![]() Taka historyjka dla Was- ku uciesze Jednak polska służba zdrowia nie jest taka zła - bywają gorsze, albo inaczej- głupsza załoga ![]() Wczoraj miałam pobieraną krew żeby sprawdzić czy może ja mam anemię i może to ma wpływ na wagę Adaśka. Wróciliśmy do domu, dzwoni telefon- przychodnia. Pani pyta czy możemy wrócić bo ona musi mi pobrać krew jeszcze raz bo pomyłkowo wzięła nie ten kolor fiolki co potrzeba... No niestety nie mogliśmy wrócić więc pani przyjechała do nas. Bardzo przepraszałam i w ogóle... no ale pobrała krew.Dzisiaj rano dzwoni telefon- znowu przychodnia. Ja mówię "Dzień dobry" a pielęgniarka, że właśnie nie taki dobry... Mnie o mało serce bić nie przestało bo pewnie coś z moimi wynikami nie tak... No ale nieee... Pani zapomniała przykleić naklejkę z moimi danymi na fiolkę i prosi żeby przyjechać dzisiaj bo ona musi znowu mi krew pobrać. Stwierdziłam, że ją chyba porypało i po krótkiej wymianie zdań znowu przyjechała do nas do domu pobrać mi krew ![]() Jeszcze coś tam biadoliła pod nosem po tym jak ją poprosiłam żeby była cicho bo mi dziecko śpi- no przecież nie można przyzwyczajać dziecka do totalnej ciszy w ciągu dnia... No może nie można- ale jeśli dziecko jest po szczepieniu, które nie do końca dobrze zniosło to chcę zapewnić mu maksymalny komfort do snu tym bardziej, że Mały spał bardzo niespokojnie i co chwilę się wybudzał... Kij jej do tego jak wychowuję dziecko ![]() Ciekawe jak będzie wyglądała nasza wizyta w szpitalu z Adasiem skoro z głupim badaniem krwi mają taaaki problem ![]() -Kurtyna-
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak jest bardzo zdesperowany to i górą wyjmie albo ssie przez materiał ![]() postaram sie jutro trzasnąc ![]() eco 1 ma kaptur i kieszonka na zamek no i jets moim zdaniem ładniejsze ![]() nie za bardzo się da chyba tą górę wywinąc bo to gruby materiał jest mój ma to tak do połowy ucha
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonie ja pierniczę
Hump ja w poniedziałek idę na te warsztaty ale u nas zajęć dla dzieci brak, pewnie nie bedzie też tak jak na warsztatach Mamo to ja, ciekawe jak Bartek wytrzyma te 3 godziny
|
|
|
|
#1662 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie moje dziecko jakiejś wielkiej tragedii nie robi, choć np. szczepenie 6w1 ( mieliśmy 2x) jakoś tak lżej przechodzi, bo raz sobie krzyknie i spokój, a jak mieliśmy Prevenar ( na razie tylko raz, drugi będzie 30.09) to jeszcze na rękach sobie pochlipał chwilkę. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Marchewka, a nie możesz zmienić przychodni? Bo ta jakaś porypana.I w ogóle jaki Ty masz spokój i opanowanie. Ja bym pewnie raz zdzierżyła, ale za drugim razem już bym swoje powiedziała. Cytat:
Cytat:
Do nas przyszło zamówione łóżeczko. Mamy takie 140x70 ale odkąd przeniosłam go do niego to mi nie pasuje, bo musi być w głowie albo nogach łóżka ( z boku się nie mieści) i przez to mi ciężko go w nocy wkładać. Zamówiliśmy więc takie 120x60 z opuszczanym bokiem i jutro TŻ składa, a my przeniesiemy łóżeczko na bok naszego łóżka A to stare przewieziemy na razie do domku rodziców. No i z tym gronkowcem złocistym nie będzie chyba aż tak tragicznie. Tzn. okazuje się, że po zrobieniu antybiogramu cholerstwo jest wrażliwe na wiele substancji. Jedyny problem to taki, że w oczu z przetkanym kanalikiem jest szansa, że pozbędziemy się tego skutecznie niedługo, ale w tym z nieprzetkanym kanalikiem mogą być problemy bo to niezła pożywka dla bakterii Więc masuję i masuję codziennie i strasznie się przy tym modlę by w końcu ta błonka tam pękła.Póki co na szczęście Daruś znosi to cierpliwie.
|
|
#1663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1664 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn. nie płacze przez cały dzień, tylko na raty. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Miałam więcej pocytowane. goopi telefon ![]() Co do glutenu, to dobrze, że mi przypomnialyscie. Jutro idę na pierwsze szczepienie, to zapytam. Jestem ciekawa reakcji młodego. Zła macocha skazuje go na trzy wkłucia...
|
|||
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Clo mocno trzymam
za FlorkaDiabli Dla Ciebie też mocne żeby Cie jutro wypuścili i żebyś już mogła wrócić do NeliMarchewka Nie złe przeboje z tymi pediatrami. Ja mam lekarza jednego, swojego i do niego Laurusia jest zapisana i jak dzwonię to mówię imię i nazwisko i babka ma od razu na kompie do jakiego lekarza. Mi na szczęście przechodzi już to przeziębienie, ale wczoraj było krucho. 37,5 i poszłam spać przed 22, nie mogłam zasnąć. Później mała coś marudziła i tak wstałam nieprzytomna dziś rano. Mała coś ostatnio jest marudna. Nie wiem czy to skok czy co. A jak już ma iść spać to jest ryk tak jakby nie chciała do łóżeczka. No i dziś były 3 kupy (2 mniejsze i jedna jak zwykle ) takie dość wodniste wiec ja obserwuję bo boję biegunki. Zmykam spać bo jeszcze nie czuję się całkiem dobrze.
|
#1666 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie żałuj sobie ..tzn..ja pół szklanki soku na półtorej wody lałam..mocno ciepłej..i sączyłam tak sobie ten eliksir ![]() Cytat:
jakbyś była w polsce ..to nalałabym ze słoika do plastikowej butelki i bym Ci wysłała pocztą Cytat:
za cyce...Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
nie bardzo.. Ja zawsze mam pełniejsze rano .. ale absolutnie nie myśl nawet że mniej masz mleczka wieczorem.. bo tak nie jest .. to tylko złudzenie.. wina tego że są częściej opróżniane .. bo Paulinka rozumiem rzadziej ssie w nocy ..tak?? i stąd pełniejsze piersi rano już kiedyś pisałam że to działa w taki sposób że tyle ile dziecko zje..potrzebuje.. tyle sie produkuje..im dziecko starsze tym więcej tego mleka .. ale my już tego tak nie zauważymy .. bo to się dzieje stopniowo i cyce się "przyzwyczajają".... i w trakcie ssania.. mleko.. znaczy się produkcja cały czas wrze..napływa.. Xal Ja myślę że Paulinka wieczorem tarmosi sobie cycki bo to rytuał taki przed snem.. dłuższym nie jedzeniem.. i takie rzucanie sie na cyca.. targanie..czasami zaciskanie (mocno czasem) dziąseł na sutku i szarpanie go..to zwyczajne zachowania dzieci, które są przy cycu też to teraz przechodzimy Gabriel godzine potrawi się "targac" z cycem przed snem... ![]() Cytat:
buziak dla Ciebie wielki ![]() udało sie ..dzięki Tobie....... ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- marchewka ..co do tych Twoich zmagań z lekarzami..w życiu bym sobie tak nie pozwoliła..jak mogły Ciebie ..MATKĘ!!! krytykowac...nie!! przesada....nie pozwól sobie tak już nigdy więcej..to Ty wiesz najlepiej jak ubrac swoje dziecko jak trzymac..jak karmic jak KOCHAC i tylko Ty ... Ja mam jednego wybranego przeze mnie doktorka do wszystkich moich chłopców i jest super gośc...był nawet przy porodzie Wiktora i Gabriela.. ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- dobranoc dziewczyny...miłych ..kolorowych snów i spokojnej nocy |
|||||||
|
|
|
#1667 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, szacun za rozhulanie laktacji![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Marchewka współczuję... Nie słuchaj tych głupich bab Ja będę zmieniac pediatrę. Barwniczek nas w piątek czeka wizyta do szczepienia i będę chciała odroczyć, ale już się boję, bo pojadę sama a mała tak się drze w aucie, że masakra
|
|
#1668 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Masz możliwość zmiany przychodni? Ja mam przychodnię 5 minut spacerem od domu, ale młodego zapisałam do innej, bo tam naprawdę jest dobra pediatra. Na razie nic złego nie dam sobie na nią powiedzieć.Cytat:
Nadrobilam. ![]() Clo!!! Ogromne kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli trzymam kciuki za jutrzejszy wypis...
anoxxe dobrze, że Leo już tak nie płacze Ja po wizycie u dentysty... Masakra... Jak wbijała mi znieczulenie, to tak dawało po nerwach Mała mi pięknie wypiła 2 razy z butli. Więc jednak jak chce, to potrafi. Happy dzięki za poradę butelki z Nuka, bo tą chwyciła Oprócz tego osiągnęłam wagę z przed ciąży Ale niech jeszcze zleci dwa kg.Nie wiem, co dzisiaj małej się działo... Nie dała się w ogóle położyć i pobawić sama... Ciągle płacz, marudzenie... Nawet wieczór usnęła na rękach.... Ona jutro kończy 13 tyg... Skok??
|
#1670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
ale zakret szok rece opadaja ![]() Cytat:
ja sie dziwie ze ty zostalas i wysluchiwalas tych tekstow , ja bym powiedziala co mysle i wyszla i napewno lekarza zmienila ![]() ja tez mam jednego lekarza ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na ten cudowny eliksir to ja się pisze bo mi laktacja pada:banghead: Tymek coraz częściej dostaje mm,a przy cycku sieje taką panikę ,że pół osiedla go słyszy:-( Chciałabym rozhuśtać laktację póki jeszcze mogę,ale nie wiem jak. Laktatora brak, położyć się na 2 dni i dostawiać też nie dam rady przy trójce dzieci. Co robić?:-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) poodrywalam ciuszkom metki.. Juz dawno wyprane i wyorasowane leza, no ale jakos damy rade ![]() a sporo dostalam od brata kupionych w uk po naprawde okazyjnych cenach...1-5 funtow..
|
|
#1673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Clo ogromne calusy dla Was, oby jutro o tej porze wszystko bylo tylko wspomnieniem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1676 |
|
Zadomowienie
|
Cloche, Diabli
Oby ten 19 wrzesień był dla was pomyślny Axella ty chyba też jutro masz rozprawę? Też
|
#1677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Święta prawda Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poczytałam, nakarmiłam, można wracać spać
|
|
#1678 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Właśnie za nami pierwsza pobudka!
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
padam... ale lizaz nadrobilam, hihi
maarchewka, medal za cierpliwosc, ja bym tej pipie zdzielila... cynamonowa, nie wiem czy sie smiac czy glowa w sciane, tragedia! my juz na czczo, mlody calkiem niezle pil, ale wszystko tak nie do konca swiadomie. ciagle majaczy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1680 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cloche, nie pisałam, bo stwierdziłam, że i tak przed operacja nie przeczytasz, ale skoro jesteś, to powiem, że wciąż o Was myślę. Podziwiam Ciebie i diabli w każdym calu i cm. Wy macie tyle siły, a ja czasem się głupim płaczem przejmuję, albo tym, że nie wyszło nam z kp...
![]() Dziewczyny, która pisała, że może wrzucić fotki owijania wg Karpa? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

znikam, bo wszyscy spia. do jutra.

Poddałam się, położyłam, nakryłam kocem i padła z rękoma nad głową.
za operacje jutro
, że ona tu nie ma termometra, poleciała go szukać gdzieś a mi kazała rozebrać..
cyce na pewno się rozkręcą

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.
mój ma to tak do połowy ucha

07.07.2012

Masz możliwość zmiany przychodni? Ja mam przychodnię 5 minut spacerem od domu, ale młodego zapisałam do innej, bo tam naprawdę jest dobra pediatra. Na razie nic złego nie dam sobie na nią powiedzieć.