|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
![]() Lunka- wstawiam zdjęcie Kasi kilka miesięcy dłużej niż Ty a i tak ciągle mi trudno uwierzyć, że to moje dziecko ![]() Cytat:
jak widzisz- możemy, Ty też możesz Cytat:
Hosenko- Lucy nie pojawia się od dawna na forum ale kojarzę, że ona na usg dostała podobne informacje o zwapnieniach w serduszku i torbieli- ma piękną i zdrową Emilkę ![]() iza- mam nadzieję, że Tz-et wytłumaczył sie jakoś sensownie i emocje opadły santom- piękna fotka, hope- wypoczywaj i rośnijcie, na włosy nic nie poradzę, zapytaj przy najbliższej wizycie lekarza, może jakieś witaminy dla ciężarnych wystarczą (ja w pierwszym trymestrze miałam zgodę na kwas foliowy, wit E i podtrzymywacze- dopiero w drugim brałam femibion) agatko- spokojnie, dużo stresu więc może to fałszywy alarm, ostatnio przez stres dostałam okres dzień wcześniej (a raczej mam szwajcarską regularność- był nawet taki czas, ze dostałam @ co 28 dni zawsze nad ranem o 4.00 )jak się nie pojawi do jutra to czekamy wszystkie na test...
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-09-18 o 21:26 |
|||
|
|
|
#2402 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
WITAM!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
)i taka postawa mi się podoba!! ![]() klaski :![]() Cytat:
ależ sliczności!!!!!!!!!!:love : |
|||||
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2404 | ||||
|
Zakorzenienie
|
iza moim zdaniem to po prostu hormony
aaaa super! wszystko będzie dobrze Cytat:
już genetyczne Cytat:
Cytat:
mało ci wrażeń ![]() Cytat:
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
nowych uczniów żadnych nie biorę już, ale mam takich, co kilka lat do mnie chodzą i z nimi pracuje
a wrażeń mam aż za dużo, na dodatek Olek znowu dzisiaj wieczorem mi krzyczał :/ ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Santom ale śliczności
|
#2406 |
|
Zadomowienie
|
Dopiero co do domu wróciłam. Jestem padnięta..
Ale napisze szybko ze Maly waży juz 1600g ![]() Szyjka, przepływy i cała reszta ok. Santom Twoj żelek śliczny jest, kluseczka taka malenka!
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-18 o 22:45 |
|
|
|
#2407 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Kubek cudnie. Który to tc?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się tutaj fajnie robi z tymi dzieciaczkami
Kubek, gratuluje Hosenko, na pewno wszystko się unormuje santom, śliczne zdjęcie - ja też takie chcę h0pe, ależ to uczucie, gdy się serduszko usłyszy, prawda? trzymam kciuki za Maleństwo - niech rośnie zdrowo ![]() anitka, a Ty kiedy masz wizytę, bo gdzieś przeoczyłam? iza, duży chłopak i ładne imię ![]() zaglądam na forum i zawsze się zastanawiam, która kolejna dołączy z 2 kreseczkami
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42875771]Hosenka przecież Kubek Ci wszystko wyjaśnila...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja wiem ... ![]() Kubek: miałam już wcześniej zapytać: czy w związku z wykształceniem/zawodem masz tyle wiedzy specjalistycznej?
|
#2410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
Cytat:
Wszystko ma iść po mojej myśli i koniec!I póki co idzie @ przylazła Kubek
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez cały wieczór i noc (tzn spałam dobrze o dziwo, ale jak tylko szłam do WC i się potem kładłam) myślałam o synku, nie nerwy tylko właśnie taka stała obecność w myślach. Wierzę, że wszystko się wchłonie, a nawet jak nie, to nie ma to związku z trisomią, zwłaszcza, że serce ma prawidłową budowę, podobnie jak nerki i inne narządy. Robię etraz podobnie jak wtedy gdy miałam odklejoną kosmówkę - wyobrażam sobie, jak te torbiele i zwapnienie się wchłaniają, jak Kamilek je usuwa ![]() Najważniejsze, że życiu dziecka to nie zagraża.
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Tż wczoraj był u teściów po te igły,oczywiście mu natłukli do głowy że to rozrzutność zmieniać za każdym razem,ale i tak postawiłam na swoim. Co do karty to tłumaczył się że wziął przypadkiem
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2413 |
|
MBZ♥
|
Agatko
![]() Kubku, 1600g Największego Szczęścia Santom, nie masz pojęcia jak się cieszę Hosenko i tak będzie, torbiele i zwapnienia pójdą precz Luna, języczek Kamilka mega Zeberko cieszę się, że wyniki Kasi są dobre i mocne kciuki za dalsze postępy remontowe![]() Maga, z czego udzielasz lekcji? Oluś często Ci tak krzyczy?![]() Moja Roszpunka kończy dziś 6 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Iza dla teściów
|
|
|
|
#2414 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42881332]Kubek cudnie. Który to tc?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] 30 ![]() jednym i drugim ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Iza czyli tylko przez formularz...kurde...no nic...
BYou Najlepszego dla Roszpunki Kochana
|
#2416 |
|
Zadomowienie
|
A ja jakas pierdyknieta jestem w tej ciazy, naprawdę.
Zamiast sie cieszyć, szukam dziury w całym. Przypomniało mi sie, ze nie zarejestrowałam zeby prof zbadał nerki. I mi teraz to spokoju nie daje. Tak samo jak to, ze wizytę umówił mi dopiero za miesiac... Z rzeczy fajnych, acz niezbyt ważnych to na USG było widać włosy, wydawało sie ze duuuuzo tych wlosow. Gin mówił ze bedzie kudłaty
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Santom, piękne
![]() ![]() ![]() ![]() ja cały czas żyję złudzeniami, że to pewnego cudownego dnia przechodzi... (tak czekałam na skończone 3 miechy, potem pół roku Natalia ostatnio mi uświadomiła, że nie tak szybko )suuuuperaśnie. jaki już duży Brzdąc ![]() ![]() cudnie to wygląda, nie?!
|
|
#2418 |
|
MBZ♥
|
Dziękujemy Dziewczyny
![]() Kubku ale gdyby coś było nie tak z nerkami to lekarz na 100% by Ci powiedział na pewno je sprawdzał ale nie było nic niepokojącego i pominął w opowiadaniu nie wkręcamy sobie![]() a wizytę przesuń żebyś się nie stresowała ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Pani, o tak piecho zdziwiony
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś tu na forum funkcjonował tzw. "toporek". waliło się nim po głowie za szukanie dziury w całym ![]() piastuje go Berbie i coś mi się widzi, że powinnaś dostać
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i KUBEK podbijam!! Masz fociesze??
|
|
#2421 |
|
Zadomowienie
|
Pani, ja poodbnie jak Ty, nie mam zadnej sweeet foci
nie robie 3D. te klaczki bylo widac jak mierzyl glowke, takie wystajace z kosci czaszki "zlepki" Berbie, możesz mi przywalic w głupi łeb. Wyreczysz mojego męża, ktory ma na to wielka ochote.
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-19 o 10:14 |
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego dobrego
Cytat:
Na każdym usg sprawdza ci dokładnia narządy?Mój gin mierzy dziecko raz na miesiąc.Co 2 tygodnie sprawdza tylko tętno.O narządach nic nie mówi,sprawdzał tylko na połówkowym.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2423 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Kurka wodna, już drugi czy trzeci raz zasnelam przy Artku spiacym na brzuszku.... Ale mam potem schizy i jestem wściekła na siebie...
Kubek na 30tc to super waga! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42884617]Kurka wodna, już drugi czy trzeci raz zasnelam przy Artku spiacym na brzuszku.... Ale mam potem schizy i jestem wściekła na siebie...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Niestety zmeczenie czasem zwycieza.. ja wczoraj z rana jak tz wyszedl do pracy wzielam jakuba do lozka, gadal sobie do firanki a ja... obudzilam sie za jakies 20-30 min a on spal z kocem na glowie. Prawie na zawal zeszlam jak to zobaczylam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2425 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja czekam na dzień kiedy Ty kochana dostarczysz nam wiadomość o II kreseczkach No to git i zobaczysz będzie wszystko po Twojej myśli Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla cudnej Roszpunki |
|||
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
ale super się (o)buduje mitologię od takich kłaczków [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42884617]Kurka wodna, już drugi czy trzeci raz zasnelam przy Artku spiacym na brzuszku.... [/QUOTE]o, znaczy lubi na brzuszku prowadzę (wciąż ) zapiski dotyczące m.in. jedzenia T. Zapis nocny przypomina ekg strasznie to trudne... odciągasz?! Agatessa, jak tam?!
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
ok, brzuś mnie nawala :/ ale da się wytrzymać....
|
#2428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale robimy co możemy Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#2429 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
Odciagam.. Już 3 miesiąc tylko na moim mleku. Miałam już tysiąc momentów załamania, ale teraz np jak znowu mniej leci jestem bardzo zdeterminowana, zeby karmić jak najdluzej. Kiedy wprowadzalyscie stale pokarmy? Zwłaszcza mnie interesuje kp lub mieszane. I co ns pierwszy ogień? Marchewka, jabłko, kaszka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
no! trza być twardym a nie miętkim ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42888108]Lubi? Uwielbia. [/QUOTE] tylko się cieszyć. ile ja się ze swoim nawalczyłam o tą pozycję ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42888108]tylko na moim mleku. Miałam już tysiąc momentów załamania, ale teraz np jak znowu mniej leci jestem bardzo zdeterminowana, zeby karmić jak najdluzej. [/QUOTE] [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42888108]Kiedy wprowadzalyscie stale pokarmy? Zwłaszcza mnie interesuje kp lub mieszane. I co ns pierwszy ogień? Marchewka, jabłko, kaszka? [/QUOTE]to jeszcze trzy miesiące tylko Twojego mleka przed Wami (WHO tak zaleca). My musieliśmy wprowadzić wcześniej. Lekarz prowadzący zarządził jarzynówki. Michał miał 4 miesiące (13 VII). Dla mnie to wciąż traumatyczne przeżycie, ale jak mus to mus. Przez 1,5 miesiąca dawaliśmy warzywka, od miesiąca daję zupki z mięchem, od niedawna dodatkowo owoc(e). Ale kaszek wciąż nie. Tylko pół łyżeczki manny jako ekspozycja na gluten.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-09-19 o 14:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

Bo wiesz niedługo Liga Mistrzów

czy tam butle mleka, bo Kamiluś ma dziś pół roczku
bolą mnie (.)(.) ;/ @ brak a już wczoraj/dziś powinna być a tu ani słychu ani widu a w dodatku mam jakiś dziwny śluz grudkowaty i beżowy 
klaski :
A mi i tak trudno uwierzyc, ze tam jest MOJE DZIECKO.

no ale robimy co możemy