Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 16:41   #1441
Magdi555
Rozeznanie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

a ja tymczasem przedstawiam Wam mojego misia harribo
To się rozczuliłam
Już się nie mogę doczekać tej mojej wizyty

Mnie już zaczyna po obiedzie nużyć, także pewnie wchodzę w okres senności No, ale że zrobiła się piękna pogoda to się nie daję! Zaraz zmykam do chłopaków, bo wybyli na spacer

Kuba dziś spadł z kanapy i tak przygrzmocił głową o podłogę, że byłam pewna szycia Na szczęście stanęło na guzie. A tyle trąbie, żeby nie łaził po kanapie!
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 16:42   #1442
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

santom Piękności, śliczności, cudowności!!!

I dziękuję za tę opinię o kotach. Nie chcę swojego wyrzucać na ulicę przez te plotki. Badania zrobię i będę uważać. Obawiam się tylko, bo ona jest młodziutka, ma 3 miesiące i dzisiaj, nawet nie wiem kiedy! zlizała trochę z deski po mięsie. Mam nadzieję, że ta odrobinka jej nie zaszkodzi i w konsekwencji mi.
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 16:44   #1443
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
jej, współczuję tych nerwów Na szczęście dzidzie masz silną i nie dała się Wyleguj się, jak doktor kazał, a ja dołączam swoje magiczne by wszystko było ok

A ja wróciłam
Pogoda paskudna, zimno, mokro... tyle że powietrze fajne, takie odpyłkowane (przy mojej alergii wszystko co lata w powietrzu mnie dusi). No i w sumie zrobiłam sobie dziś taki ok. godzinny spacerek (dość szybkim krokiem).
Wyniki odebrane. Zmian rakowych brak.
Ale baba w recepcji jak mi je dawała, to zrobiła minę jakbym była albo trędowata, albo miała raka złośliwego z przerzutami od razu
A ja po prostu, świeżo po staraniach o dzidzię złapałam grzyba i w zasadzie to do lekarza przyszłam go wyleczyć (swędziało niemiłosiernie) a cytologię, to mi doktor zrobiła przy okazji, jak powiedziałam, że były starania (wtedy nie było jeszcze nic widać ani na teście, ani na usg). Wszystko zostało od razu wyleczone, na odebranie testu byłam umówiona na dziś, ale baba na recepcji od razu mnie pojechała, że to trzeba było wcześniej odebrać i to trzeba leczyć, muszę jak najszybciej iść po receptę itd...
Dobrze, że zrezygnowałam z tej przychodni, bo recepcja, to tam wcale nie lepsza od lekarki

Tylko teraz tak sobie myślę... czy to moje zakażenie złapane tak na samym początku owulacji (lub w trakcie) nie zaszkodziło dzidziusiowi... pęcherzyk w końcu ciągle pusty
Nie wiem jak doczekam przyszłego tygodnia...
Będzie dobrze, nie ma co się zamartwiać na zapas
Stary 2013-09-18, 17:07   #1444
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
A kóry to tydzien?

Ja nie mam zadnych zachcianek, nic. hmm.
10t1d

Santom piękny dzidziuś**sobie fajnie rośnie!
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 17:25   #1445
Zu2ia
Rozeznanie

mogę dołączyć się jako mamusia majowa 2014? termin mam na 3.05.
jeszcze nie przeczytałam wszystkiego co napisałyście, ale cierpliwie nadrabiam

Moje Kochanie
Zu2ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 18:00   #1446
asia27100
Zakorzenienie

Witam
dziękuję za powitanie i gratki
będę nadrabiać potem, urwałam się na chwilę

mam wyniki z toksoplazmozy
IgG <3 IU/ml
IgM <3 IU/ml

nie wiem co czytać z tej kartki... czy to oznacza dwa razy ujemny?

aa i dostałam kwiaty od męża

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
A mam jeszcze takie pytanko. Czy któraś z Was ma kota?
ja mam

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 18:27   #1447
natalontko
Zakorzenienie

To moze i ja sie przywitam
OM mialam 14 sierpnia, dzis robilam test, nie bylam jeszcze u gina, ale komputerowo sobie obliczylam Tp na 22 - 24 maja 2014r.

Juz mam jedna pocieche Tez zreszta majowe dziecie tyle, ze z 2012r Takze historia lubi sie powtarzac
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-18, 18:48   #1448
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
mam 2 nie sluchaj mitow, ze bron boze kota w domu jak sie jest w ciazy predzej czlowiek sie zarazi od miesa i nieumytych warzyw czy owocow, a nie od kotow, ale wiadomo, ze na kota najlatwiej zrzucic, bo skad ludzie maja wiedziec, ze jest inaczej jak wszedzie sie wpaja ludziom, ze tokso to kot i koniec
ja tylko kuwety nie zmieniam kotom naszym, a higiena? no higiena to higiena, a nie jej brak

o zmiany na liscie piszcie do kashy, bo ona inaczej biedna nie wylapie kto chce byc na liscie przez ta zmiane czasu, ciezko jej nadrobic

Jejujeju aż mam łzy w oczach buzaki dla brzusia i ciebie ja juz tez chce miec 1 zdjecie

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Zu2ia Pokaż wiadomość
Witam witam nadrabiaj bo ja wchodze wieczorem i zawsze z 3 strony hhhaaa
Stary 2013-09-18, 18:54   #1449
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
To się rozczuliłam
Już się nie mogę doczekać tej mojej wizyty

Mnie już zaczyna po obiedzie nużyć, także pewnie wchodzę w okres senności No, ale że zrobiła się piękna pogoda to się nie daję! Zaraz zmykam do chłopaków, bo wybyli na spacer

Kuba dziś spadł z kanapy i tak przygrzmocił głową o podłogę, że byłam pewna szycia Na szczęście stanęło na guzie. A tyle trąbie, żeby nie łaził po kanapie!
dobrze, ze maluchowi nic sie nie stalo

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Jejujeju aż mam łzy w oczach buzaki dla brzusia i ciebie ja juz tez chce miec 1 zdjecie

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Witam witam nadrabiaj bo ja wchodze wieczorem i zawsze z 3 strony hhhaaa

alez mam nerwa. Tz mi obiecal, ze zrobi salatke, ale najpierw skoczy sobie na ryby i mowil, ze zaraz wroci. 2,5h kur..de czekalam, zeby w koncu samej ugotowac sobie parowki. szlag mnie trafia z tymi jego obietnicami. az sie poryczalam z nerwow, bo jak sie umawia to powinien byc na czas, a nie znika na uj wie ile.
takze niech se salatke teraz sam zre. foch

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 18:59   #1450
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o mnie to ja mdłości mam od roku przy tabletkach, wiec jeśli nie będą większe mi to już nie przeszkadza ogólnie boli mnie podbrzusze, Jajniki, nie mam apetytu i obiad nie duży jem na 3 posiedzenia, od wczoraj zaczęły boleć mnie piersi i bardziej mam ochotę na słone

Gosiaczek cytuje ciebie ale wyświetla się Maggi
Piersi masakra a slone tak tak dzisaj byla kanapka z smalcem i kiszony ogórek n słodkie nic a bylam jestem łasuchem ale nie ciagnie chyba dobrze ale bym tylko piła piła i spała

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

alez mam nerwa. Tz mi obiecal, ze zrobi salatke, ale najpierw skoczy sobie na ryby i mowil, ze zaraz wroci. 2,5h kur..de czekalam, zeby w koncu samej ugotowac sobie parowki. szlag mnie trafia z tymi jego obietnicami. az sie poryczalam z nerwow, bo jak sie umawia to powinien byc na czas, a nie znika na uj wie ile.
takze niech se salatke teraz sam zre. foch[/QUOTE]

To ja ci powiem moj narzeczony zjadł mi cale łazanki , wczoraj dostałam od kolezanki a dzisaj w pracy sobie myslalam o nich ummmm dzwonie do niego a on zezjadł cale , chciało mi sie płakac bo tak dawno ich nie jadlam a tak je lubie ....... ale szuka przepisow by mi zrobic ....... jezt kochany ..... ale ..... zjadl cale
Stary 2013-09-18, 19:02   #1451
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

no wlasnie, chyba trzeba ich nauczyc myslenia najpierw o polowce, a pozniej o sobie. moj tez robi teraz salatke, ale ja juz sie najadlam, wiec nie wiem po co to robi. a nawet jakbym miala ochote to i tak z przekory nie zjem

ale kurcze, ja zawsze jak cos robie, czy jak cokolwiek zostaje tak, ze sie nie da podzielic to mysle najpierw o nim... oszaleje... czeka nas rozmowka cos czuje, tylko niech ja sprowokuje

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:05   #1452
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
no wlasnie, chyba trzeba ich nauczyc myslenia najpierw o polowce, a pozniej o sobie. moj tez robi teraz salatke, ale ja juz sie najadlam, wiec nie wiem po co to robi. a nawet jakbym miala ochote to i tak z przekory nie zjem

ale kurcze, ja zawsze jak cos robie, czy jak cokolwiek zostaje tak, ze sie nie da podzielic to mysle najpierw o nim... oszaleje... czeka nas rozmowka cos czuje, tylko niech ja sprowokuje
Jadlam pierogi i mu zostawialm 4 dla niego a on zjadl cale lazanki calejeju cale a moja milosc zaraz wroci z pracy ciekawe co powie
Stary 2013-09-18, 19:11   #1453
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
10t1d
Pieknie
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:19   #1454
kandulska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Do moich objawów doszły poranne bóle głowy i powoli robi mi się niedobrze, nawet nie zbliżam się do lodówki, póki nie przejdzie
oj dla mnie póki co lodówka to złoooo za duzo zapachów i jedzenia

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć i mam nadzieje że mnie przyjmiecie do swojego grona. Co prawda będę mamą kwietniową (termin na 15.IV), ale jak zaglądam na mamy marcow0-kwietniowe to mam wrażenie że dziewczyny już jakos ''dlugo'' w tych ciążach (nie wiem jak to określić) i bliżej mi to majowo czerwcowych Poza tym jak dziecie weźmie przykład ze starszego i sie tak samo przeterminuje, to będę prawie majóweczką
Witaj

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
witam

wczoraj robiłam betę... 121,4 mIu/ml

wszystko wskazuje na to że dołączę do majówek

noc poślubna szybko się zwróciła
Witaj

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Magdi ostatni miałam 30 dni, wcześniejsze 35

już mi troche lepiej, opadły emocje, 25.09 zobaczymy co będzie, bo mam usg, a narazie czekam na przyjazd tżta i w weekend mam wesele przyjaciółki więc licze, że szybko mi zleci do tego czasu
trzymam kciuki z całej siły aby wszystko było dobrze

madziuuula
kibelo sprawiłaś ,że się uśmiechnęłam miedzy mdłościami a wymiotami

santom normalnie się wzruszyłam piękne zdjęcie,piękna dzidzia,gratuluję aaaaaa i obiecuje na mamusiowym poprawe jak tylko poczuje sie lepiejj

Witam wszystkie nowe mamusie

Ciotki klotki
gdzie jestescie??????????

Ogólnie mi wszystko śmierdzi wszystko dosłownie,nawet pies musi trzymac sie dalej ode mnie niż zwykle
dzis dziecka nie zaprowadziłąm do przedszkola bo nie miałam siły
a do tego mój mąż wyjechał ma 3dni do Warszawy...muszę sama jedzenie szykowac
trzymajcie się kobietki dzielnie

Okruszek
kandulska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:20   #1455
Miminek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Za chwilę idę z synkiem na szczepienie, to przy okazji zapiszę się do położnej. Trzymajcie kciuki
Jak mały przeżył szczepienie, wszystko okej? My jakieś 2 tygodnie temu szczepiliśmy na meningo i szłam tam z duszą na ramieniu. Nienawidzę szczepień, a raczej okresu po.

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Milka obudziła mnie dzisiaj o 6 Także jestem już po 3 przeczytanych bajkach, kaszce, zabawie z żyrafą i hipopotamem i właśnie padam na pyszczek, a moje dziecko wciąż szaleje
Radek też się tak ostatnio budzi normalnie mam wtedy chęć go udusić tym bardziej, że nie sypiam ostatanio zbyt dobrze.

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Olaf o 5.40 bo Tż wstał do pracy stwierdził że straszny burdel jest w kuchni i tłukł garnkami A doprosić się nie można by tą kuchnię ogarnął bo ja tam wchodzić nie mogę przez zapachy :p
Ostatnio mój mądry mąż zrobił to samo! Wstał o 5.20, pokręcił się po domu po czym poszedł do kuchni i zaczął szeleścić opakowaniami od jedzenia dla kota Normalnie to ma kota w nosie a akurat wtedy przed 6 musiał mu dawać jeść!! A za chwilę było: "mamaaaaaaa wstań"

Cytat:
Za to od wczoraj mam problemy z jelitami. Jakieś zaparcie, wzdęcia itp. Mąż mi dziś kupi suszonych owoców to może coś poradzi.
Rewelacyjne są suszone śliweczki, otręby, siemię lniane, świeże owoce w ogóle a w ciężkich przypadkach łycha oleju najlepiej oliwa z oliwek, lniany itd.

Cytat:
A mam jeszcze takie pytanko. Czy któraś z Was ma kota?
Mamy kota od 6 lat Domowego sierściucha. Jeżeli chodzi o toxo to moim zdanie to trochę taka nagonka na koty i przesada. Jeżeli odrobaczasz kota co pół roku/rok, nie grzebiesz w kuwecie nie myjąc rąk to moim zdaniem większa szansa na zarażenie się jest poprzez mięsko, owoce (np ananasa świeżego). Także kota zostaw w spokoju

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Chyba Was nie nadrobię
Witam nowe mamuśki

Dzisiaj wróciłam ze szpitala ponieważ, w niedziele jak przyjechaliśmy z kościoła to po 9 zauważyłam krwawienie, na początku taki plamienie ale potem coraz bardziej .więc pojechaliśmy na IP tam od razu mnie przyjęli na oddział zrobili beta hcg który wyszło coś 22tys , potem USG które wykazało tylko że jest pęcherzyk. Na drugi dzień znów beta hcg i wynik już 16tys, a na USG wyszedł 3cm krwiak. We wtorek na obchodzie lekarz poinformował mi że beta spada i jest duże prawdopodobieństwo że płód obumarły i że będę miała zabieg, ale jeszcze chce raz zrobić betę. Po południu przyszedł do mnie i powiedział że czegoś takiego nie widział bo wynik się aż podwoił i wzrósł do 42tys Powiem Wam wielka ulga, ostatnie dni płakałam z powodu zagrożenia ciąży i z tęsknoty za Oskarem. mam brać Duphaston , oszczędzać się , nie podnosić Oskara i w miarę możliwości leżeć.Jutro jestem zapisana do mojego gina na USG.
Kochana, będzie dobrze. Musi być!!

Cytat:
O jeeeeeeej Jak ja Ci zazdroszczę!!

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
Witam
dziękuję za powitanie i gratki
będę nadrabiać potem, urwałam się na chwilę

mam wyniki z toksoplazmozy
IgG <3 IU/ml
IgM <3 IU/ml

nie wiem co czytać z tej kartki... czy to oznacza dwa razy ujemny?
Z tego co pamiętam z immunologii to IgM to przeciwciała powstające w czasie pierwszego kontaktu z antygenem, czyli w trakcie kiedy trwa jakiś stan chorobowy. IgG to p-ciała pamięciowe, czyli zakażenie było, ale minęło. A jakie masz normy?? Wiesz, często w grę wchodzą też błędy aparaturowe.

Nie było mnie jeden dzień a napisałyście tyle, że szok!! I jest nas tyle, że trudno spamiętać
Dzisiaj rozpoczynamy 7tc
Nadal zadaję sobie pytanie jak ja wytrzymam do tego 24...

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-18, 19:35   #1456
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

Śliczności! Też chcę takie!
Cytat:

takze niech se salatke teraz sam zre. foch
Ja się wczoraj z moim pokłociłam, i nie gadam z dziadem

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:44   #1457
olenka1304
Raczkowanie

Ale sie ciesze ze nowych mam przybywa.
Wiatamy
Czesto sie nie udzielam ale czytam codziennie co u was nowego slychac , co sie dzieje i wogole.
Santom bardzo sie ciesze ze u was wszystko ok i ze sie uspokoilas , teraz juz musi byc dobrze. Nie wiem czy zagladasz moze na watek mam listopadowo- grudniowych tam juz dwojka dzieci na swiecie.
U mnie juz po @ teraz ostatnie opakowanie tabsow a potem staranka na calego

27.05 .2013 Aniołek 13t3d
olenka1304 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:47   #1458
ilkas
BAN stały

Gosiiaczek Za te łazanki to bym zabiła
Mój po weekendowej kłótni milutki jak nie wiem co. Właśnie mi umył nektarynkę i położył na stoliku koło łóżka co bym po wyjściu z łazienki sobie zjadła
Milka śpi już od 20. Zobaczymy o której jutro mi zrobi pobudkę

Aaa Santom Twój miś haribo cudowny
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:55   #1459
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JagnaK Pokaż wiadomość
Heja!!

Melduje sie, objawow ciazowych nadal brak oprocz bolu piersi i brzucha...az sie sama zastanawiam kiedy slawetne mdlosci mnie dopadna
Oj aby Cie nie dopadły, ja to jestem na etapie czekania kiedy mi przejdą

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
10t1d
Chyba mamy podobne terminy,wg wyliczeń u mnie dzis jest 10t3d
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:08   #1460
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Oj aby Cie nie dopadły, ja to jestem na etapie czekania kiedy mi przejdą

Chyba mamy podobne terminy,wg wyliczeń u mnie dzis jest 10t3d
Ja tez niemam mdłości i oby ich nie bylo

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Gosiiaczek Za te łazanki to bym zabiła
Mój po weekendowej kłótni milutki jak nie wiem co. Właśnie mi umył nektarynkę i położył na stoliku koło łóżka co bym po wyjściu z łazienki sobie zjadła
Milka śpi już od 20. Zobaczymy o której jutro mi zrobi pobudkę

Aaa Santom Twój miś haribo cudowny
No miałam ochotke, zabic hhhhaaa
Stary 2013-09-18, 20:09   #1461
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Cudowny

Cytat:
Napisane przez kandulska Pokaż wiadomość
oj dla mnie póki co lodówka to złoooo za duzo zapachów i jedzenia

Ogólnie mi wszystko śmierdzi wszystko dosłownie,nawet pies musi trzymac sie dalej ode mnie niż zwykle
dzis dziecka nie zaprowadziłąm do przedszkola bo nie miałam siły
a do tego mój mąż wyjechał ma 3dni do Warszawy...muszę sama jedzenie szykowac
trzymajcie się kobietki dzielnie
Ojej mam to samo :/ A Tż jak gdyby nic wcina wszystko przy mnie I uwielbiam pytanie: zrobisz coś dobrego na kolację ;/
Też prawie nie doszłam z młodym do żłobka, nie mogłam się od pana klozeta oderwać w końcu wyszłam zakładając że najwyżej zaliczę jakies krzaki ale obeszło się bez

Widzę dużo mamuś złych na Tżtów Mój na szczęście na razie nie podpadł jeszcze :p

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:10   #1462
kashha
Zadomowienie

Cytat:
Przypominam zainteresowanym, że aby dopisać się do listy na 1 str wątku, to trzeba napisać wiadomość prywatną do założycielki wątku, tzn do Kashha i podać dane tj wiek i datę OM lub TP.

Inaczej nie da się tego zrobić! (nikogo też nie wpisze się na listę na siłę).

Ja szykuję się do spacerku
Strasznego mam lenia, ale muszę, bo ciągle tylko śpię i leżę... przy okazji zajdę (na piechotę) po wyniki cytologii...
to idę
Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Robi to kashha , trzeba po prostu wysłać do niej wiadomość prywatną z wiekiem i datą ostatniej OM lub TP, wtedy doda do listy

Dzięki dziewczyny za wsparcie, lista w miarę uzupełniona na dzien dzisiejszy do dopisania mam 3 mamy Iemand, 8mouse3 i ellenas, więcej wiadomości nie dostałam, to są z ostatnich dwóch dni to co dostałam wcześniej udało się dopisać

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Chyba Was nie nadrobię
Witam nowe mamuśki

Dzisiaj wróciłam ze szpitala ponieważ, w niedziele jak przyjechaliśmy z kościoła to po 9 zauważyłam krwawienie, na początku taki plamienie ale potem coraz bardziej .więc pojechaliśmy na IP tam od razu mnie przyjęli na oddział zrobili beta hcg który wyszło coś 22tys , potem USG które wykazało tylko że jest pęcherzyk. Na drugi dzień znów beta hcg i wynik już 16tys, a na USG wyszedł 3cm krwiak. We wtorek na obchodzie lekarz poinformował mi że beta spada i jest duże prawdopodobieństwo że płód obumarły i że będę miała zabieg, ale jeszcze chce raz zrobić betę. Po południu przyszedł do mnie i powiedział że czegoś takiego nie widział bo wynik się aż podwoił i wzrósł do 42tys Powiem Wam wielka ulga, ostatnie dni płakałam z powodu zagrożenia ciąży i z tęsknoty za Oskarem. mam brać Duphaston , oszczędzać się , nie podnosić Oskara i w miarę możliwości leżeć.Jutro jestem zapisana do mojego gina na USG.
zdrówka dużo dla Was i oby do końca było już spokojnie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny (ja również) wysłały dane do Kashha, ale z tego co napisała ma problem z edycją pierwszej wiadomości.

Nie mam możliwości odpowiadać na posty - nie mam opcji 'Odpowiedz' a przy każdym poście ma tylko ikonkę 'wielocytowania' o co 'kaman' Macie też tak - mam tak od 2 godzin. Jedyny sposób to zaznaczenie wielocytownia przy poście i powrót do subskrypcji wtedy jest możliwość odpowiedzi
Magdi555 niestety nie dostałam wiadomości od Ciebie :-( możesz wysłać jeszcze raz wiek i OM

Cytat:
mam 2 nie sluchaj mitow, ze bron boze kota w domu jak sie jest w ciazy predzej czlowiek sie zarazi od miesa i nieumytych warzyw czy owocow, a nie od kotow, ale wiadomo, ze na kota najlatwiej zrzucic, bo skad ludzie maja wiedziec, ze jest inaczej jak wszedzie sie wpaja ludziom, ze tokso to kot i koniec
ja tylko kuwety nie zmieniam kotom naszym, a higiena? no higiena to higiena, a nie jej brak

o zmiany na liscie piszcie do kashy, bo ona inaczej biedna nie wylapie kto chce byc na liscie przez ta zmiane czasu, ciezko jej nadrobic

Santom jak ja się cieszę!! wiedziałam że będzie dobrze! napisz co lekarz mówił jest wszystko ok? możesz lecieć?

Cytat:

oj te fochy ciążowe, u mnie póki co spokój, tż się stara, głaszcze po brzuchu, nawet zachcianki spełnia, chociaż staram się nie wykorzystywać, a jak wychodzi do pracy to głaszcze po brzuchu i mówi żebym na siebie uważała... oj jak mi tego brakowało...

Lece do lekarza, bo ubezpieczenie tutaj zażyczyło sobie potwierdzenie od lekarza że w ciąży jestem i musze im wysłać, bo będe wtedy miała bezpłatne badania, usg i witaminki... a za pierwszą wizytę z usg zapłaciłam 280$ masakra

także mamy chętne do dopisania na listę, czekam na wasze wiadomości... jak wrócę będę Was dopisywać

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:20   #1463
VwVampirka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Witam,
Mnie zmdliło po obiadku i dalej jest jakoś nie fajnie... spałam ze 3 godz... zaraz muszę obiad odgrzać dla TŻ... nie mam siły...

Santom, śliczny żelek

Cytat:
Witamy

Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość
To moze i ja sie przywitam
OM mialam 14 sierpnia, dzis robilam test, nie bylam jeszcze u gina, ale komputerowo sobie obliczylam Tp na 22 - 24 maja 2014r.

Juz mam jedna pocieche Tez zreszta majowe dziecie tyle, ze z 2012r Takze historia lubi sie powtarzac
Witam

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
...

To ja ci powiem moj narzeczony zjadł mi cale łazanki , wczoraj dostałam od kolezanki a dzisaj w pracy sobie myslalam o nich ummmm dzwonie do niego a on zezjadł cale , chciało mi sie płakac bo tak dawno ich nie jadlam a tak je lubie ....... ale szuka przepisow by mi zrobic ....... jezt kochany ..... ale ..... zjadl cale
No jak tak można ciężarną z łazanek obzerać! Musisz go sobie wychować, bo też bym nie darowała!

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:21   #1464
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:

Piękny

Cytat:
Cześć

Jutro wizyta
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:27   #1465
Magdi555
Rozeznanie

Kashha, wysłałam

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:

Jutro wizyta
Stary 2013-09-18, 21:11   #1466
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Piękny

Cześć

Jutro wizyta
Supcio pisz potem czy juz serduszko bije bo ja mam w poniedzialek i juz nie moge sie doczekac

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

No jak tak można ciężarną z łazanek obzerać! Musisz go sobie wychować, bo też bym nie darowała![/QUOTE]

No ale jezt kochany bo marcheweczki i jabłuszka obiera w brzusio całuje

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Witam,
Mnie zmdliło po obiadku i dalej jest jakoś nie fajnie... spałam ze 3 godz... zaraz muszę obiad odgrzać dla TŻ... nie mam siły...

Santom, śliczny żelek

Witamy

Witam

No jak tak można ciężarną z łazanek obzerać! Musisz go sobie wychować, bo też bym nie darowała!
Taki jest slodki

Mykam spac robaczki kochane♡

Edytowane przez Gosiiaczek
Czas edycji: 2013-09-18 o 21:13
Gosiiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:29   #1467
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Jak mały przeżył szczepienie, wszystko okej? My jakieś 2 tygodnie temu szczepiliśmy na meningo i szłam tam z duszą na ramieniu. Nienawidzę szczepień, a raczej okresu po.
Na razie ok, choć pielęgniarka pouczyła mnie, że po tej szczepionce różne objawy mogą wystąpić nawet do 6 tygodni.
A przy szczepieniu płakał zaczął w momencie, gdy trzeba go było unieruchomić i płakał jeszcze z dobre 5 minut po. Biedaczek mój, trzy wkłucia na raz

Santom, ale śliczny żeluś!

Reszty nie pamiętam, wybaczcie...

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-18, 21:47   #1468
malinka1984
Zakorzenienie

Jaki tu ruch mamusiowy i super oby więcej takich info.
Santom fantastyczny żelek
Ja jutro kończę CLO, @ też się kończy więc działamy bo chciałabym się załapać jeszcze do Was tutaj
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 23:02   #1469
monika7903
Przyczajenie

Czesc dziewczyny dawno tu nie zagladalam caly tydzien i przez ten czas bardzo sie wszystko pozmienialo. Od kiedy wrocilam do pracy po urlopie tylko 4 dni. W sobote zaczelam sie zle czuc bolal mi brzuch. Po prostu sie za duzo w pracy naciagalam. W niedziele rano zaczelam krwawic i zdarzylam tylko dojechac do szpitala i juz mego skarba nie bylo. Nie wiem co mam z soba zrobic, nie moge przestac o tym myslec... Nie wiem jak sobie z tym poradzic. Moj TZ tez jest zalamany choc pociesza mnie jak moze. Nie wiem co dalej, zeby nie moj synek nawet nie wstawalabym z lozka.
Mamusie ciesze sie ze u Was wszystko wporzadku, uwazajcie na siebie i swoje skarby
Stary 2013-09-19, 02:03   #1470
_vivien_
Przyczajenie

Czesc wszystkim Mamusia

Postanowilam do was dolaczyc. 3 dni temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. Okolo 5 tygodnia. Bylam bardzo zaskoczona ze tak szybko udalo sie nam ponownie. 2 miesiace temu stracilam moja fasolke. Postanowilismy z mezem nie czekac tylko starac sie o nastepne. Podeszlismy do tego z dystansem i mowilismy jak bedzie to bedzie, a tu taka niespodzianka. Nie powiedzielismy jeszcze nikomu, chcemy poczekac z nowinami tym razem ale jestem tak szczesliwa ze nie wytrzymalam i chociaz postanowilam dolaczyc do was dziewczyny a rodzinie i znajomym powiemy po 12 tygodniu. Wczesniej szalelismy ze szczescia i powiedzielismy wszystkim. Mam nadzieje ze tym razem sie uda. Z kalkulatora wychodzi ze mam termin na 26 maja. Wspanialy prezent na dzien matki moze mi dzidzia zrobi.

Zycze wszystkim mamusia wspanialych ciaz
_vivien_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości