|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za zazdrosc kara bylo klamstwo
jak dobrze, że nie wszyscy faceci tacy są
bo wtedy z połowa kobiet (stanu wolnego, nie będące dziewicami) na tym świecie miałaby przesrane
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc skoro nie gra roli ,że dziewczyna została wcześniej 'raz użyta' -to nie rozumiem dlaczego ,gdy to on później sobie 'raz użyje" -a i owszem gra rolę ? ------------------- Poza tym-skoro wiedziała,że jemu na tej czystości zależy-nie powinna była kłamać. Przecież nie każdy chłopak/mężczyzna oczekuje od swojej TŻetki,że będzie dla niej tym pierwszym. Więc ,w czym problem? Bo nie rozumiem. A autor wątku ,akurat tej czystości oczekiwał. Coś w tym dziwnego? Nie miał prawa? Bo nie rozumiem. Rózne ludzie mają poglądy i należy je szanować. A nie wmawiać,że "to nic takiego" . Bo,jak widać,dla kogoś może to być "coś takiego" .
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
To była 'uzyta' ironia, wiesz..?
![]() A takie romantikiery bywają ciężkie bardzo do życia, na szczęście, można takiego trochę przerobić i prawie jak człowiek. ![]() Brzydko się koleżanka zachowała, a i owszem, bo idąc tym tropem dochodzimy do tego, że no właśnie, ja chcę bzyknąć Lidkę, Baśka się nie zgodzi, to niewinnie coś skłamię, nie mydło, nie zużyje(ę) się. Ale dzieciuchowate to dla mnie: bo ona nie jest dziewicą - i już. ![]() Można mieć pogląd, że świnie mogłyby latać - ja nie bronię; wolnoć Lucynie w swojej pacynie.
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Moze myslala ze jak sie lepiej poznaja i on bedzie poewny ze chce z nia byc, to nie zerwie z tego powodu. Jezeli dziewczynie bardzo na nim zalezalo, a on na poczatku postawil sprawe na ostrzu noza to mogla sie przestraszyc, ze ja opusci. Moim zdaniem ona miala nadzieje, ze z czasem autor zmieni zdanie.
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Poglady jakie kazdy ma niewazne, ale trzeba sobie partnera dobrac z takimi samymi. Wiec, niech autor szuka takiej, ktora pierwszy pocalunek chowa dla tego jedynego, zakocha sie w nim zanim go zobaczy, pierwszy raz doswiadczy z nim bliskosci przytulonych cial, spojrzy mu w oczy i zobaczy ten obustronny blysk.
Jak spiewal Kazik nie bede z dziewczyna, ktora slucha disco polo, tak i romantyk, mieszkajacy w chmurach niech sie nie dobiera w pare ze zwykla szara dziewczyna Z mezaliansu nic dobrego nie wychodzi
|
|
#36 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak nie wiem,czyk ażdy ją wyczuł. A poza tym Jednak nie mogłam się powstrzymać .Czy "dzieciuchowate"? Kłóciłabym się z tym .Może tak został wychowany,może sam sobie ustalił w życiu pewne wartości. Czy to źle,że ma jakieś zasady i się ich trzyma? Jeśli ktoś ma takie poglądy,to dlaczego na siłę ma je zmieniać? Tylko po to,żeby nie wyjść na dziecinnego lub odwrotnie-staroświeckiego? Gdyby wszyscy na tym świecie mieli identyczne poglądy -to mówiąc wprost-nudno by było. No i wreszcie-które poglądy byłyby tymi słusznymi ? Te o dziewictwie ,powiedzmy aż do ślubu. Czy te,jak 'ładnie' to zostało ujęte: Cytat:
----------------------- Cytat:
I zawsze się wyda. Wcześniej,czy później-ale zawsze. Więc-warto kłamać?
Byle nie kłamać. A zdanie to on może i zmieni.Na to zawsze jest nadzieja. Bo,jak mówi przysłowie : Tylko krowa nie zmienia zdania. .
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Niom i tak bywa
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Ano, zdasha się.
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem ciekawa co na to wszytko powie autor wątku
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
a co ja moge powiedziec? kazdy z was ma swoje racje. jednak chyba nie kazdy zrozumial mnie i moj problem. taka sobie w zyciu droge obralem a nie inna. bylem szczery od samego poczatku-powiedzialem szczerze jakimi wartosciami sie w zyciu kieruje..ze nie nawidze klamstwa itd.
zaczynac zwiazek od klamstwa? no faktycznie ciekawe ilu z was by tak chcialo? Sama nie dala szansy naszemu zwiazkowi.. bo milosc polega na szczerosci przede wszystkim. na zaufaniu a nie na zaspakajaniu wlasnego ego. Na wstepie nie zaakceptowala wartosci jakimi sie w zyciu kierowalem..a co gorsza je zmieszala z blotem. ktos wyzej napisal ze przesada jest "chodzilem jak robot przez tydzien"- wiesz co czulem? nie? a szybko oceniles... Wiem ze nie ma takiej rzeczy ktorej by uczucie nie przezwyciezylo.. nie jestem dzieckiem ktore buzuduje sobie prawo do pierwszego lizaka z odpustu. mimo ze czesto latam w chmurach to zawsze 1 palcem stopy dotykam ziemi. nigdy nie chodzilem za dziewczynami z lusterkiem patrzac czy one juz po czy nie, dobrze wiedzialem ze milosc nie wybiera i nie kieruje sie tego typu kryteriami.. a zycie daleko odbiega od marzen... bo co to za marzenia ktore zawsze sie spelniaja? Blednie przypisujecie mi te wszystkie cechy kaprysnego dziecka. Mi nigdy nie chodzilo o szukanie na sile idealu z moich marzen i podejsciu do sprawy ze albo bedzie tak jak ja chce i sobie wymarzylem albo nie bedzie wcale... bzdura.. Zawsze sadzilem ze nie bede w stanie byc z kims kto juz cos przezyl.. jakos nie wyobrazalem sobie tego ze to w sobie zlamie itd.. |Z drugiej strony jednak nigdy nie bylomi dane sie przekonac co do tego. Na poczatku jej powiedzialem to... wydaje mi sie ze to byl moj wybor wtedy.. i moze macie racje w jednym ze jesli bym kochal to nie bylo by zadnego wyboru... myslalem ze skoro mamy byc razem to szanuje moje poglady na pewne tematy. a jesli chciala cos zmienic to nie klamstwem... tak czy inaczej kocham ja bez wzgledu na wszystko... ale klamstwa nie nawidze... i to ze potem w 1 zdaniu widze 2 zdania klamstw to pretensje nie domnie. |
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
no ok skłamała
ale naciskając ją i opowiadając jej o swoich poglądach dziewczyna sie bała powiedzieć Ci prawdę ![]() a załóżmy że powiedziałaby Ci, że nie jest już dziewicą to co byś jej powiedział "sorry maleńka, ale nie spełniasz moich wymagań" ![]() i założę się że ona się tego bała.....dlatego to kłamstwo po części Cię, rozumiem ale może Ty spróbowałbyś i swoją dziewczynę zrozumieć
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytałam i...przepraszam,ale chce mi się śmiać
Dla mnie postawa autora wątku nie ma nic wspólnego z romantyzmem!!!! Świadczy o niedojrzałości i wielkiej miłości, ale własnej! |
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że trochę swoja dziewczyne wystarszyłeś. Skoro na początku znajomości wykładasz jej swoje wartości, z których najważniejsze jest to, że chcesz dziewczyne nieskazitelną-a ona taka nie była. To co biedna miała Ci wtedy powiedzieć, "sorry ale jestem używana?" Wiesz jak się musiała czuć?
Jeżeli Ci na niej jako na osobie, a nie ciele zależy to porozmawiaj z nią. Powiedz, co Cie tak naprawde zabolało, bo może ona nie rozumie Twojego poglądu, a jak jej nie powiesz to nie zgadnie. Chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że jak się teraz rozstaniecie bo nie możesz znieść jej czynu, to też juz nie jesteś "niewinny", na pewno sie całowaliście itp, a więc też jesteś juz używany i naznaczony tym związkiem. Bo każdy wchodzi do związku z nadzieją, że to największa, najważniejsza i ostatnia miłość w życiu. Z nią w tamtym związku było zapewne tak samo. 1,5roku to duzo i zapewne ten chłopak całe zycie będzie cos dla niej znaczył |
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę, że chodzi o to, że gdybyś od początku wiedział, że ona już kogoś wcześniej miała to miałbyś szansę zdecydowac czy chcesz iść w to dalej. a tak żyłeś swoimi romantycznymi złudzeniami i tu nagle strzał zza węgła. może się mylę, ale wygląda na to, że przebolałbyś to, że był ktoś wcześniej, ale nie to, że nieuszanowała twojego systemu wartości. nie rozumiem tylko oburzenia niektórych wizażanek, że śmiałeś oczekiwać, że dziewczyna będzie dziewicą. nie jest to zbrodnia, szczególnie, że sam byłeś prawiczkiem.
|
|
|
#46 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
No własnie...Jakby powiedziała na samym poczatku,że nie jest dziewicą to czy zdecydowałbyś się na związek z nią??Podejrzewam,ze nie.Więc pomyśl ile byś stracił... Cytat:
Dla mnie po prostu niedojrzałość,a nie romantyzm czy nawet zasady i system wartości. To moje subiektywne odczucia,nie musza być przez nikogo roumiane. Bo jaki to system wartości Gdyby facet nie chciał kobjety która sypiala z wieloma ot tak sobie,traktując sex jak zabawe,przyjemność-to rozumiem.Ale że tak go dotknęło,ze jego dziewczyna z miłości spała z innym-to wg mnie dziecinada.Mam nadzieje,że ta dziewczyna ucieknie od niego i znajdzie faceta który ją doceni. Za to autor watku będzie miał problem,bo juz jest naruszony,nie wiadomo czy go która zechce |
||
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojj i co teraz biedny zostanie sam ?
|
|
|
#48 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz jesteście nadal razem,czy się rozstaliście,bo nie zauważyłam,żeby tutaj gdzieś było napisane,albo przeoczyłam. Cytat:
Klamstwo,to kłamstwo. Nie ma kłamstwa w dobrej wierze. A autor wąku wcale nie musi próbować zrozumieć postępowania tej dziewczyny. On od początku był wobec niej fair i powiedział jej ,jakie na pewne sprawy ma poglądy. A dziewczyna miała wiele sposobności,by powiedzieć mu prawdę. Cytat:
Czyli już nie można mieć takich poglądów na życie,rozumiem ? Oczywiście można się z nimi nie zgadzać,ale żeby od razu wysmiewać ... .Wysmiewanie czyichś poglądów świadczy własnie o niedojrzałości -a nie ,jak sugerujesz ,że niby świadczą o niej poglądy autora wątku. Cytat:
A co konkretnie by stracił ?
|
|
|
#49 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ją. Z tego co pisał to dopóki nie dowiedział się o "zbrodni" swojej dziewczyny to był bardzo szczęśliwy.Miłośc,motylki itp.I przede wszystkim był pewny,że to TA JEDYNA.Więc jakby na samiutkim poczatku skreślił ją z powodu braku dziewictwa to nie przeżyłby tych chwil z nią ?).Może z tą inna też bvy to przeżył.Ale nie wiadomo,skoro z tą było tak cudownie to może jest ta jego połówka,więc straciłby wiele
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w obecnych czasach prawie nikt już nie traktuje dziewictwa (bez względu na to czy kobiecego czy męskiego) w tak romantycznych kategoriach. więcej znajdzie się obrońców kobiecej swobody seksualnej niż romantyka, który marzy o cudownym pierwszym z wybranką-dziewicą. nikt nie broni kobietom swobody, ale nie brońmy też mężczynom takich marzeń. pod warunkiem, że sami też stosują się do tych zasad i nie deprecjonują kobiety tylko dlatego, że nie jest już dziewicą.
|
|
|
#51 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro ani jedeno,ani drugie nie jest powodem do wstydu. Więc tym bardziej do śmiechu. Cytat:
Więc nie ją kocha,ale swoje wyobrażenie o niej. Tak uważam.
|
|
|
#52 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Takie osoby które czekają z seksem do ślubu pozbawiają się ważnego "sprawdzianu" swojego związku.Seks JEST ważny i gdy coś z nim nie tak to małżeństwo szczęśliwe nie będzie,no chyba że absolutnie wszystko inne jest super(a to raczej niemożliwe).Potem sa problemy... |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeee,no jaki sprawdzian .Bierzemy ślub z miłości,czy dla seksu ? A małżeństwo może niewypalić z miliona innych powodów .
|
|
|
#54 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#55 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak uważam. Cytat:
Tzn że jedno kłamstwo "wymazuje" wszystko?Że przez to jedno kłamstwo wszystko co robiła,mówiła,jak się zachowywała stało się nieprawdą ?Przestało być jej słowami,jej zachowaniem a stało się wyobrażeniem o niej ![]() Wg mnie przesada,bo każdy popełnia błędy,nieraz o wiele gorsze niż okłamanie bliskiej osoby.I nie mozna tak od razu przekreślać. To,ze skłamała w tej jednej kwestii nie znaczy,ze ma teraz inny ulubiony kolor,inaczej się śmieje i co innego ją bawi. Jest tą samą osobą,tylko pokazała że ma słabość.Którą jest uczucie do autora wątku. |
||
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem autor wątku w ogóle nadmiernie idealizuje swoją przyszłą wybrankę. To bywa zgube. Warto pamiętać,że ludzie są doskonali w swej niedoskonałości ...
|
|
#57 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No tak tylko nazwałam to sprawdzianem .Nie ogólnym,ale pod tym względem,w tej sferze.Ślub bierzemy z miłości,ale seks w tej miłości bardzo ważny jest .I jak są niedopasowani(np temperamentem) to może prowadzić do dużo większych tragedii niż osobisty dramat autora watku Np,ze ktoś zdradzi,bo nie będzie usatysfakcjonowany seksem małżeńskim.A zdrada to już nei takie hop siup tylko big problem
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
we wszystkim mozna sie dogadac, pojsc na kompromis - w lozku rowniez
|
|
|
#59 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla kłamstwa nie ma usprawiedliwienia. Więc argument,że bała się go stracić nie jest dobrym argumentem. Cytat:
Ale tak-to jest możliwe. Można być z kimś "całe życie" i nagle okazuje się,że tak naprawdę nie znamy tego drugiego człowieka. Że jest kimś innym ,a nie tym,za kogo go uważaliśmy -jaki swój obraz stworzył . Cytat:
Cytat:
Tu jest przysłowiowy "pies pogrzebany" . Bo autor wątku został już zdradzony. I tu już nie chodzi nawet o to,że wcześniej dziewczyna z kimś była,bo "to" wydarzyło się zanim go poznała-to jest jej przeszłość. Ale. Oszustwo /kłamstwo ,to nic innego,jak zdrada. Nie trzeba zdradzić kogoś fizycznie,żeby go "zdradzić" właśnie.
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Czyli już nie można mieć takich poglądów na życie,rozumiem ?
Oczywiście można się z nimi nie zgadzać,ale żeby od razu wysmiewać ... .Ja nie wyśmiewam takich poglądów, choć przyznam ,że są mi obce. Szanuję ludzi, którzy mają tego typu zasady i zgodnie z nimi postępują. Śmieszy mnie, w ironicznym znaczeniu tego słowa, postępowanie autora, jego zachowanie, sposób w jaki o tym mówi, A NIE POGLĄDY. Jednocześnie przeraża mnie męski szowinizm i egoizm, bo ja tak oceniam zachowanie autora, do czego mam prawo. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

.