Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 10:41   #841
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czy ktos mi cos powie o mleku gerber?
Nam pediatra radzila zmienic na hipp/nan/bebilon, bo maja mniej weglowodanow.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-19, 10:44   #842
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

ja muszę kupić kurtkę na teraz, a w sklepach same pipidówki, że plecy na wierzchu- widziałyście gdzieś jakieś fajne

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:44   #843
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

dziewczyny jestem taka szczesliwa byl wlasnie u mnie lekarz i mowi ze dzisiejsze wyniki badan sa super i mnie moze wyposcic do domu na tydzien nie spodziewalam sie takiego obrotu sprawy

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:48   #844
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilę. Gratuluję Kasi i Shure

Na własne życzenie od wczoraj od połowy dnia jestem kaleką Mieliśmy iść z tż do kina i miałam kawałek podjechać autobusem. Akurat był na przystanku jak jeszcze miałam kawałek, więc postanowiłąm podbiec i to nie było najlepszym pomysłem Najpierw poczułam kłucie kości wokół pipki. Ale ok, wsiadłam, usiadłam sobie i wydawało się git. Po czym jak wysiadłam, to mi eksplodował kręgosłup i biodra. Miałam do przejścia 200 m i się poryczałam, tż mnie prawie niósł do samochodu. Nie wiem co mi się stało, ale nie mogłam się ruszyć, a najbardziej boli jak chcę podnieść nogę. Boli mnie w krzyżu + oba biodra i poachwiny i tak mi promieniuje aż do kolan Od połowy dnia wczoraj leżę, z tym że na plecach, bo nie byłam w stanie wytrzymać na boku. Dziecko się całą noc tak szamotało w brzuchu że szok, a ja miałam schizę, że ma za mało tlenu, bo leżę na plecach. Teraz jest minimalnie lepiej, ale modlę się, żeby poród zaczekał, aż mi to minie, bo na sto procent bym nie była w stanie wdrapać się na samolot, nie mówiąc już o jakimś wysiłku fizycznym. I jestem szczerze mówiąc przerażona. Idę dalej leżeć chyba
O rany
Biedactwo, byłaś u lekarza??
Oby poród poczekał

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

Z tym, że Nan lubi zapierać, ale jest najtańsze

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem taka szczesliwa byl wlasnie u mnie lekarz i mowi ze dzisiejsze wyniki badan sa super i mnie moze wyposcic do domu na tydzien nie spodziewalam sie takiego obrotu sprawy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:50   #845
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
szczerze... zrób co masz zrobić a jak to nic nie da to może faktycnie poleż i odpocznij przed porodem który KIEDYŚ BĘDZIE MIAŁ MIEJSCE!
oj ten twój tż... cnotka niewydymka jakaś z niego mój ostatnio jakąś dziwną minę zrobił i mówi, że jakoś dziwnie się w środku zrobiło ale i tak zbyt długo się nie namyślał przed kolejnym razem

ale możemy się też mile rozczarować nooo wybacz ale ty i inwersja to siłą rzeczy jesteście jako pierwsze brane pod uwagę
nooo moj tz to na prawde niewydymka sie zrobila...zwlaszcza ze my w ciazy malo pobaraszkowalismy bo najpierw ja wymiotowalam i ochote mialam 0 a potem same zakazy i w kolko cos... no a teraz sie boi... no nic... najwyzej jestem dziewica

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Na 12:20, ale pewnie się przedłuży, bo zazwyczaj się laski spóźniają i są zastoje. A po tym jeszcze macanko u Pana doktora znów pewnie sypnie tekstem "no to majtki w dół i na fotel"
Swoją drogą Pan doktor ma tyle uroku osobistego, że zamiast się oburzać to można mieć kisiel w gaciach, bo przy tym miły bardzo, uprzejmy, zawsze z fotela zejść pomoże

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
moze tym razem zamiast kisielu poleci czopik albo cos innego hahah

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
akurat konsumowałam moje śniadanko

No ja tez się wybudzam przy każdym przekręceniu i jest do dosyć bolesny proces (szczególnie że mój brzuszek do małych nie należy).
Staram się też spać na lewym boku, ale tak jak matal, nie dałabym rady w jednej pozycji przez całą noc

u mnie to samo za oknem, nie nastraja optymistycznie
no to na pewno sniadanko smakowalo

a wasza slonica wizazowa odwraca sie bez budzenia ale niestety i tak czesto sie budze bo co rusz chce mi sie siku i dzisiaj za dlugo spalam na prawym boku i se zgniotlam ucho i boli mnie w srodku łeeee

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
hej

a ja się jakoś nawet wyspałam dzisiaj. Obejrzałam "oszukane" wczoraj, straszny gniot, nawet mnie nie wzruszyło, ot kolejna polska tandeta i zasnęłam przytulona do TŻ.

Wczoraj Tż mi zrobił małe spa, wyszorował mi stopy, do których sama nie sięgam jak siedzę w wannie, wysmarował kremem i ubrał skarpetki.

to która dzisiaj rodzi ??
jaaaa niezmiennie od jakiegos tygodnia to bedzie najdluzszy porod w historii

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
SAMBA - Aaa.. i byle za długo nie czekali, bo przecież to dobrze, że jest z Wami dobrze. A nie żeby czekać aż zacznie być źle.

Ja myślę, że u mnie nie zacznie się samo przez tą szyjkę. Że mam za małe rozwarcie itd. Na prawdę myślę, że mogą mama mogła mieć większe dlatego ja chwyciło.
Też bym wolała 24.09, ale to ze względu na te rocznice bardziej. Ale z drugiej strony nie chcę ryzykować dla daty.

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
nie no max to 14 dni od terminu i dziecie musi byc na zewnatrz...

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam sie po obchodzie. Skurcze w nocy sie wyciszyly, odstawiaja antybiotyk na paciora i mam czekac Lekarz mowil ze moze.dzieciatko wybierze sobie weekend na rodzenie. Czekac to ja sobie moge rownie dobrze w domu...
ehhh... no ale nam nie wywoluja po terminie bo twierdza ze dobrze jak akcja sie sama rozkreci i byc moze maluch potrzebuje jeszcze czasu, wiec dziwne by bylo gdyby tobie na sile go chcieli wykurzac przed terminem... mam nadzieje ze sie cos rozkreci...spaceruj duzo!!

Cytat:

Na własne życzenie od wczoraj od połowy dnia jestem kaleką Mieliśmy iść z tż do kina i miałam kawałek podjechać autobusem. Akurat był na przystanku jak jeszcze miałam kawałek, więc postanowiłąm podbiec i to nie było najlepszym pomysłem Najpierw poczułam kłucie kości wokół pipki. Ale ok, wsiadłam, usiadłam sobie i wydawało się git. Po czym jak wysiadłam, to mi eksplodował kręgosłup i biodra. Miałam do przejścia 200 m i się poryczałam, tż mnie prawie niósł do samochodu. Nie wiem co mi się stało, ale nie mogłam się ruszyć, a najbardziej boli jak chcę podnieść nogę. Boli mnie w krzyżu + oba biodra i poachwiny i tak mi promieniuje aż do kolan Od połowy dnia wczoraj leżę, z tym że na plecach, bo nie byłam w stanie wytrzymać na boku. Dziecko się całą noc tak szamotało w brzuchu że szok, a ja miałam schizę, że ma za mało tlenu, bo leżę na plecach. Teraz jest minimalnie lepiej, ale modlę się, żeby poród zaczekał, aż mi to minie, bo na sto procent bym nie była w stanie wdrapać się na samolot, nie mówiąc już o jakimś wysiłku fizycznym. I jestem szczerze mówiąc przerażona. Idę dalej leżeć chyba
biedactwo zdrowka

Kaska jutro, max w sobote ide do szpitala i beda wywolywac...u nas zaczynaja proby 10 dni po terminie czyli to przypada w sobote...

Powiem wam ze od jakiegos czasu tak mi niedobrze, ze jak se przypomne wyglad tego koktajlu to jestem prawie pewna ze bede nim rzygac...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:51   #846
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Julek przyszedł na świat o 18.28 18 wrzesnia. Waży 2660 i mierzy 51cm. Jest sliczny i ma czarnego irokeza. Przez cc

GRATULUJE!!
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:52   #847
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

I ja się witam... przy kawusi

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:55   #848
matallewar
Zakorzenienie

Ja chyba się idę zbierać i jedziemy do sklepu, bo lodówka znów pusta
Nie jestem w stanie za duzo na raz przynieść, a do tego czekam na kasę od tż, bo konto już bardzo kiepsko wygląda

Potem chyba nastawię jakiś obiadek, żeby tż miał na jutro i sprzątam dalej

A jak pogoda się poprawi, to może spróbujemy z Edim spacerek powtórzyć

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-19, 10:55   #849
vea7
Zakorzenienie

SHURE GRATULACJE
FIU, FIU CHŁOPAK Z IROKEZEM

m.a.r.t.a. niestety tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu, że Brochów to ZUO... dobrze, że już jesteś w domu

cotka, na Kamieńskiego Marta nie miała szansy, bo jest zamknięte od 2 do 27.09

Amelka, nafaszeruj nim paprykę albo pomidory

kama, mój zaczął odpowiadać, że 5 grudnia, bo Jasiek planuje załapać się na prezent na Mikołaja i Świąteczny, a przeczekać znicze w brzuchu

papuga, ja rota odpuszczam - w najgorszym wypadku wyląduję z dzieciem w szpitalu, natomiast jeśli złapie pneumo albo meningokoki, to nie ma szansy na całkowite wyleczenie

Samba

pszczoua, duże kciuki, żeby się rozkręciło

ja-ika, dobrze liczysz, gratulacje

rusałka

matal, oj, noc z przygodami Wiesz co, taka pogoda, ze sama bym z łóżka nie wstawała, więc niech sobie Ed śpi
A jak tam TŻ?

jo_asiek, ja zdejmuję "na biedronkę", czyli kładę się na plecach i dopiero manewruję odnóżami - o schylaniu się nie ma mowy
Czy ja dobrze kojarzę, że robiłaś wczoraj ciasto "wiewiórka"? Mogłabyś podesłać z jakiego przepisu ciacho i czy robiłaś polewę czekoladową?

papalinka, oj biedactwo
Może coś sobie naciągnęłaś, jak młode Ci się o spojenie obijało w czasie biegu - może by tak do lekarza się przejść?

Ja po dzisiejszej wizycie średnio szczęśliwa... wyniki ok, młody, a dokładniej tętno ok, ale nic się nie dzieje - szyjka długa i sztywna, rozwarcia brak... poza tym, że gin powiedziała, że jak brzuch boli to dobrze, to nic się nie dzieje... buuu...
Po tych kilku dniach miałam nadzieję, że cokolwiek się ruszy, a tu

Gin kazała też mi zrobić w przyszłym tygodniu KTG, ale mój abonament tego nie obejmuje, więc albo zrobię płatne (ktoś wie jaki to koszt), albo muszę szukać gina na NFZ, który mnie teraz na przyjmie i wystawi skierowanie... ciekawe czy zdążę przed porodem

Aha, kupiłam ostatnie apteczne rzeczy - z braku laku stanęło na Maltanie i Sterimarze, a czopki z paracetamolem dostałam bez problemów i pytań Jeszcze raz dziękuje za wszelkie wczorajsze porady

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:56   #850
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Współczuję. Jakieś złe powietrze we wrocławiu chyba bo i ja miałam coś podobnego wczoraj. Dziś chodzę jakoś, ale bez szału.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:56   #851
papalinka83
Zakorzenienie

Matal- nie byłam u lekarza, bo nie wiem, jaki to miałby być lekarz? a moja ginka jest do poniedziałku na urlopie. Jest dzisiaj odrobinę lepiej, więc może to samo przejdzie (na to liczę). Ale jak do wieczora nie będzie ok, to pomyslę.

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:59   #852
matallewar
Zakorzenienie

A w ogóle od rana mam co chwilę skurcze b-h chociaż te nie bolą W nocy myślałam, że zejdę, więc teraz te twardnienia są całkiem przyjemne

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-19, 10:59   #853
papalinka83
Zakorzenienie

Vea - może pojedź pod wieczór do szpitala i powiedz, że nie czujesz ruchówq, to ci zrobią ktg

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-09-19, 10:59   #854
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

vea, doczytałam wczoraj właśnie. Dobrze że mam tak odległy termin bo byms się chyba zapłakała gdyby to było w okolicach mojego rozwiązania planowanego...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:00   #855
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matal- nie byłam u lekarza, bo nie wiem, jaki to miałby być lekarz? a moja ginka jest do poniedziałku na urlopie. Jest dzisiaj odrobinę lepiej, więc może to samo przejdzie (na to liczę). Ale jak do wieczora nie będzie ok, to pomyslę.
Ja bym poszła do internisty. Albo coś da (to końcówka ciąży, więc i więcej leków można), albo chociaż skieruje do odpowiedniego lekarza. Bo wiesz, jak teraz skurcze Cię złapią, to nie dasz rady

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-19, 11:00   #856
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

papalinka, oj biedactwo
Może coś sobie naciągnęłaś, jak młode Ci się o spojenie obijało w czasie biegu - może by tak do lekarza się przejść?
:
No tylko ja nie wiem do jakiego lekarza jakby co. Poczekam do jutra jeszcze.

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-09-19, 11:01   #857
kaska87
Zakorzenienie

taka mi się podoba, ale krótka i zaraz pęcherz przeziębię
http://allegro.pl/kurtka-puchowa-pik...560002785.html

Stary 2013-09-19, 11:02   #858
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja bym poszła do internisty. Albo coś da (to końcówka ciąży, więc i więcej leków można), albo chociaż skieruje do odpowiedniego lekarza. Bo wiesz, jak teraz skurcze Cię złapią, to nie dasz rady
Przeciwzapalnych i tak nie można zwłaszcza na końcówce A tż w pracy, ja już sama nigdzie nie jadę Jak do wieczora nie przejdzie, to mnie może jutro gdzieś mąż zaciągnie od rana. Ogólnie bym to olała, ale właśnie przeraża mnie perspektywa, że coś się zacznie dziać z porodem i co wtedy?

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-09-19, 11:04   #859
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
matal, oj, noc z przygodami Wiesz co, taka pogoda, ze sama bym z łóżka nie wstawała, więc niech sobie Ed śpi
A jak tam TŻ?

Ja po dzisiejszej wizycie średnio szczęśliwa... wyniki ok, młody, a dokładniej tętno ok, ale nic się nie dzieje - szyjka długa i sztywna, rozwarcia brak... poza tym, że gin powiedziała, że jak brzuch boli to dobrze, to nic się nie dzieje... buuu...
Po tych kilku dniach miałam nadzieję, że cokolwiek się ruszy, a tu

Gin kazała też mi zrobić w przyszłym tygodniu KTG, ale mój abonament tego nie obejmuje, więc albo zrobię płatne (ktoś wie jaki to koszt), albo muszę szukać gina na NFZ, który mnie teraz na przyjmie i wystawi skierowanie... ciekawe czy zdążę przed porodem

Aha, kupiłam ostatnie apteczne rzeczy - z braku laku stanęło na Maltanie i Sterimarze, a czopki z paracetamolem dostałam bez problemów i pytań Jeszcze raz dziękuje za wszelkie wczorajsze porady
Tż dobrze, tylko ma firmową depresję

Może się szybko rozkręci, a nie będzie ślimaczyć A z ktg najszybciej pojechać na ip i powiedzieć, że nie czujesz ruchów, to powinni zrobić bez skierowania i jeśli będzie ok, to normalnie puszczą do domu

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Przeciwzapalnych i tak nie można zwłaszcza na końcówce A tż w pracy, ja już sama nigdzie nie jadę Jak do wieczora nie przejdzie, to mnie może jutro gdzieś mąż zaciągnie od rana. Ogólnie bym to olała, ale właśnie przeraża mnie perspektywa, że coś się zacznie dziać z porodem i co wtedy?
No, ale coś może można
Zawsze możecie wieczorem/w nocy na nocną/świąteczną

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-19, 11:05   #860
papalinka83
Zakorzenienie

No zobaczymy. Dobra, nie męczę buły, idę leżeć

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-09-19, 11:05   #861
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cześć
ale dziś pospałam, do 10 ! szok ,położyłam się wczoraj ok 22, padałam wręcz z zmęczenia i tak długo spałam
ja również witam się z kawencją i biorę za nadrabianie
postanowienia na dziś : ugotować zupę, spakować torbę , zrobić pranie

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-09-19 o 11:11
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:07   #862
matallewar
Zakorzenienie

10 stopni???

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-19, 11:08   #863
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
super!!
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:08   #864
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
coś bym zjadła dobrego ale nie wiem co... Rozum krzyczy "zjedz jabłko", a serce mówi "zjedz ciasteczka męża i polej je dodatkowo bitą śmietaną"
mam nadzieje ze posłuchałas i serca i rozumu

nadrabiam, mamm 10 stron. musze tylko ejszcze dokonczyc zupe na obiad (dyniowa z ryzem), odkurzyc dywany bo jakies moro sie zrobilo a byl jednokolorowy oraz poprasowac kilka rzeczy. dzis tez zabieram sie do uzupelnieniea suwaczkow watkowych bo jestem sporo do tyłu...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:08   #865
kaska87
Zakorzenienie

w ogóle to rok i dwa lata wstecz wrzesień był ciepły i piękny, a teraz? poszłabym z Myszą na spacer, ale wieje

Stary 2013-09-19, 11:14   #866
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
A propos diety dla karmiących - nie mam pojęcia co jeść Dziewczynki, podrzućcie jakieś pomysły, plizzz
Też chętnie przeczytałabym jakieś propozycje na jakieś jedzonko
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
A właśnie, bo jestem na kupnie mm. Muszę kupić do jutra. Myślałam o hipp (matal chyba polecała). Byłam wczoraj w rossmannie ale widziałam tylko takie duże opakowania, wiecie może czy są mniejsze? Nie chce na razie kupować tak dużego bo jak na razie mam zamiar karmić mm tylko przez sobotę i niedzielę. Bo muszę.
O bebiko też słyszałam nienajlepsze opinie, chociaż chyba najtańsze.
A z nan dobre?
Cytat:
Super
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
taka mi się podoba, ale krótka i zaraz pęcherz przeziębię
http://allegro.pl/kurtka-puchowa-pik...560002785.html
Fajna Ale faktycznie mogłaby być trochę dłuższa.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:15   #867
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Hej!

Katarzyna, Shure -> wieeelki graty za dzieciaki

U nas też bilirubina nie jest idealna Jeździmy na kontrole, boję się, żeby nie skończyło się lampami Mam nadzieję, że jutro okaże się, że poziom spada

Brawa dla TŻ

Fajnie, że wychodzicie
Ps. U nas położne mówiły, żeby nie karmić piersią, jak brodawki są pokrwawione
Ale w sumie zazdroszczę, bo ja swoje sztuczne sutki muszę myć, wyparzać itd.

My to dopiero rozkminiamy
no ja dzis tez na kapturkach bo bym rady nie dala

Cytat:

o moj boze
idz do lekarza
bo moze to cos powaznego
brzmi strasznie

Cytat:
Zazdroszczę kg Mi spadło dopiero trochę ponad 6 Oj, już widzę, jak będzie ciężko

A propos diety dla karmiących - nie mam pojęcia co jeść Dziewczynki, podrzućcie jakieś pomysły, plizzz
u mnie w szpitalu dietka dla karmiacych wypas
grzane jabluszko, zupka mleczna., kanapeczki, na obiad zupki rozne i mieska duszone hehehe

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:15   #868
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
vea, doczytałam wczoraj właśnie. Dobrze że mam tak odległy termin bo byms się chyba zapłakała gdyby to było w okolicach mojego rozwiązania planowanego...
A pisałyśmy już wcześniej
Znajoma mówiła, że podobno prace już skończyli teraz się wietrzy?czyści? no coś tam robi, ze nie otwierają, ale powinni w terminie udostępnić
Także masz szansę

Cytat:
A w ogóle od rana mam co chwilę skurcze b-h chociaż te nie bolą W nocy myślałam, że zejdę, więc teraz te twardnienia są całkiem przyjemne
Kurcze, ja nie odróżniam... brzuch mam twardy, ćmi, a młody wierzga

Cytat:
Vea - może pojedź pod wieczór do szpitala i powiedz, że nie czujesz ruchówq, to ci zrobią ktg
Cytat:
Tż dobrze, tylko ma firmową depresję

Może się szybko rozkręci, a nie będzie ślimaczyć A z ktg najszybciej pojechać na ip i powiedzieć, że nie czujesz ruchów, to powinni zrobić bez skierowania i jeśli będzie ok, to normalnie puszczą do domu
Też tak myślałam, ze jakby co, to na IP pojadę, ale trochę mi głupio... nie potrafię wkręcać Jakoś wolałabym "oficjalnie" zrobić... A w ogóle KTG tylko w szpitalu czy w normalnym gabinecie można zrobić?

Papalinka, a Ty masz ubezpieczeni z LuxMed czy innego - bo jeśli tak, to dzwonisz na infolinie i oni sami decydują gdzie Cię wysłać.
Jak nie, to do internisty albo rodzinnego, wtedy on kieruje

A w ogóle kupiłam sobie dzisiaj sweter w Lidlu - czarny golf - tylko się zastanawiam, bo w M mogę chodzić teraz, a w S generalnie gdybym się uparła to też, ino lekko kusy jest. I dumam, który zostawić - większe i dłuższe M, które później będzie takie do półdupków, czy S, która będzie normalna?

U mnie na obiad zupa z soczewicy i kurak w porach i pieczarkach

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2013-09-19 o 11:18
vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:21   #869
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Inwersja, Samba kiedy mają Wam wywoływać porody w razie czego?
mnie biorą jutro
nie wiem jak z Samba, bo Niemcy już wymyślają.. ale z drugiej strony skoro ona też była przenoszona, to może na to sens

u mnie to myślę, na bank by nic nie dało, skoro ja 2tyg przed terminem urodzona

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
moze tym razem zamiast kisielu poleci czopik albo cos innego hahah
spoko, leci już od 2,5tyg. raczej się ciągnie jak flaki z olejem i nic

Cytat:
w ogóle to rok i dwa lata wstecz wrzesień był ciepły i piękny, a teraz? poszłabym z Myszą na spacer, ale wieje
właśnie, właśnie.
2 lata temu ślby miałyśmy i pogoda jak marzenie
a teraz, brak słów...

ok, umyłam się i podłogi w kuchni i w łazience. jedyne co mnie zaczęło męczyc to zaje.bista zgaga że mi kwasy się do przełyku cofają
i dziecko w brzuchu zaczęło się naprężać. pomóc chce matce w porządkach czy co?

reszte nawet jakbym chciała, to raz, że przez tą zgagę nie dam rady, a dwa czas się zbierać na kolejne bezsensowne KTG

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

zapomnialam dodac, ze u mnie wczoraj byla piekna pogoda. poszlam na 4h i to byl spacer z przeszkodami. ciagle szukanie i proszenie sie o kibel
na jedną babe to juz spuściłam klątwę cieżarnej - żeby wrzodów na du.pie dostała i sraki na mieście, tak żeby ją tez nikt nie wpuścił do klopa!
Stary 2013-09-19, 11:22   #870
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
A powiedz mi, Ty będziesz w Praskim rodzić?

70? Pfff, ja się modliłam, żeby 90 nie przekroczyć

Nie... Mi wszystkie moje znajome odradzają Praski... może nie miały szczęścia do położnych/lekarzy więc ja nie chce ryzykować.

Chcę rodzić na Solcu bo tam ostatnio ode mnie rodziły i zachwycone są. Ale nastawiam się również, że z moim szczęściem ani na Solcu ani w Praskim może nie być miejsca więc jestem otwarta na wszelkie inne szpitale.

70 kg- ja zawsze byłam przyzwyczajona, że moja waga oscyluje wokół 50 kg a teraz jak stanę to nie mogę uwierzyć w taki szybki przyrost- szczególnie, że przez pierwsze pół roku ciąży miałam +2, a teraz jest kg/tydzień... No i to wina jamochłona, który powrócił....

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości