|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Dzien dobry
![]() ![]() Okazjonalnie swiece oczami ![]() ![]() Ponadrabiam was wieczorami chyba w kilka dni, albo sobie daruje... no nie wiem, nie wiem...... bo na bierzaco tyle skrobiecie ze zawsze bede w tyle ![]() wiec prosze mi w skrocie co tam u was jak mnie nie bylo???
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-09-19 o 11:43 |
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() sie zastanawialam, gdzie Cie wywialo a ogolnie to chyba nic sie nie dzialo
|
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Kala super fotki
![]() i wszystkiego na z okazji miesięcy
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
w sumie chyba nic szczególnego ![]() właśnie poszli wszystko było super dopóki mój Jan nie wstał zobaczył kolegę i w ryk, więc kolega też w ryk ![]() kolegę usadziłam na leżaczek, wsadziłam butlę w buzię a Jana na kolano i smoczek w usta jakoś się sytuacja opanowała ![]() ale później mój już tylko chciał tamtego bić i ściągać mu skarpety więc kolega płakał i płakał to wzięłam na ręce ale za to Jan zaczął się na mnie wspinać na dokładkę i szarpać kolegękoniecznie chciał mu zabawkę wyrwać z buzi chociaż pokój cały pełen innych ![]() koniec końców szacun dla matek z dwójką małych dzieci |
|
|
|
|
#3606 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękować
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- moja jeszcze śpi. Od 11 i potem znowu bedzie problem z drugą drzemką. Bo ogólnie staramy się żeby co najmniej od 18 już nie spała, żeby ok 21 nam zasnęła. A jak za chwilę się obudzi to senna będzie dopiero o 18 i d.upa blada
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ula spała dziś 10,30-13
![]() Ale już się obudziła i sie wspina na mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
muszę się przyjrzeć![]() teledysk kręcony na rzeszowskim rynku ![]() o widzisz.. czyli coś dobrze robię ![]() Cytat:
![]() ![]() Czesc dzinek!:hi : nie przypominam sobie tez żadnych ekscesów
|
|
#3609 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() później chyba uznał, że musi się z nimi oswoić, ale żeby za nimi przepadał - nie można powiedzieć ![]() za 9 miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- próbowałyście dawać maluchom twarożek? ![]() mam na myśli taki robiony w domu z białego sera i np. jogurtu naturalnego? robiłam niedawno pierwsze podejście, nie smakował mu. dwa razy zjadł, trzecim razem się wykrzywiał i nie chciał. ale moją kanapkę z białym serem i miodem zjadł na pół razem ze mną i chciał jeszcze ![]() w ogóle zauważyłam, że jego boli jak sama jem kanapkę i się z nim nie dzielę. i oczywiście upomina się, dopóki nie dostanie
|
|
#3610 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Przyszła moja mama z odsieczą i co? I co? Ewka poszła spać na 2,5h.
Tośmy se siadły z mamą z książkami na kanapie i czilałt ![]() Odpalam hulajnogę i w drogę ![]() Cytat:
A ja ostatnio coraz bardziej myślę o tym, że fajnie jak dzieciaki mają między sobą malutką różnicę wieku i się ze sobą od małego bawią, łapią od razu kontakt itp. I nawet bym chciała Ale z drugiej strony chciałabym kilka lat (tak ze 3...) poświęcić tylko Ewci. No i sama nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ej to chyba Ty powinnaś teraz spać a on się opiekować Izą. Czy ja coś pomyliłam? ![]() Nic specjalnego. Majka ma talent do wyciągania esencji z naszych dyskusji także może Ci jakoś podsumuje. Jak wróci z pracy ![]() I wyobraź sobie, że nawet zauważyłyśmy Twoją nieobecność ![]() Coś chyba z tą pogodą jest, skoro takie globalne spanie
|
||||
|
|
|
#3611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3612 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale serio mówię. Jak skończy się urlop ojcowski i będę już wypoczęta to przyjeżdżaj ![]() Cytat:
![]() Ja pisałam ogólnie, że nie jest płaczliwa, ale nie ma to nic wspólnego ze spokojem ![]() Aktualnie mam wszystkie skarpety wywalone z szuflady ![]() Cytat:
Ale już nie śpi
|
||||
|
|
|
#3613 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja zrozumiałam, że po każdej zmianie pieluchy. Zresztą jak położne brały dziecko i przy okazji przewijały, to też zawsze krem brały...
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Dzika weź poprawkę na starania, ja sobie mniej więcej wyliczyłam, że jak rok się staraliśmy o pierwsze, to zaczniemy jak córa skończy pół roku plus starania i ciąża, to będzie 2 lata różnicy, a młody jakoś nie chciał nam się zrobić i wyszły 3 lata różnicy
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i widzisz jak to sie skonczylo ![]()
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Zadomowienie
|
my lezaczka nie uzywamy, od kiedy kupilismy krzeselko do karmienia
Czarus glownie spedzal czas bawiac sie na kanapie albo w lozeczku, teraz glownie na podlodze siedzi co do pielegnacji pieluszkowej, to ja tez nie smaruje przy kazdej zmianie pieluszki, zazwyczaj to jak mi sie przypomni albo po grubszej sprawie do tej pory do pupy uzywalam kremu penaten i taki pojemniczek 200ml bodajze na dobre pol roku nam starczylo, na takie awaryjne sytuacje jak zaczerwnienienia czy poczatek odparzenia to alantan plus albo linoderm plus i po kilku dniach pupka jak nowateraz mamy krem do pupy babydream z rossmana i wydaje mi sie troche mniej wydajny niz penaten a i musze powiedziec, ze teraz caly czas stosuje ta zasade kapieli co drugi dzien i musze powiedziec, ze skora taka deliktniejsza sie zrobila i mniej szorstka w niektorych miejscach |
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie z dwoma maluchami na ręku iść z IV piętra do piwnicy po wózek ![]() więc jeśli w ogóle chciałabym myśleć to różnica musi być taka aby Jan był jednak bardziej samodzielny no i najpierw muszę jakąś pracę znaleźć ![]() oj to opcja bez tego pałąka już dawno u nas nie wchodzi w grę odkąd zobaczyłam Jana z głową na podłodze prawie ![]() tyle że jak ten pałąk wyciągnięty to i tak usiądzie i wygina się ![]() i jak wczoraj pisałam na brzuch się majtnął ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- kupka elegancko znów na nocnik ale jak wycierałam pupę to Jan zrobił nogą fik i przewrócił nocnik
|
|
|
|
|
#3620 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mama poszła a tż zadzwonił, że będzie dzisiaj po 19 a jak wróci to ma pracę z domu
Chciałam napisać a sama se rób ale ugryzłam się w język, że się tak wyrażę ![]() Cytat:
![]() Rok ![]() Poczekaj, może nauczy się też wwalać z powrotem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale tak na serio - najbardziej racjonalne wydaje mi się "robienie" koło przełomu wiosny i lata 2014, może tym razem się ustrzeli na wiosnę, jak to miało być z Ewkiem ![]() Cytat:
![]() Chociaż mi się jednak póki co bardziej ten zasiłek z tytułu działalności kalkuluje... o ile się przepisy nie pozmieniają ![]() A bo my w ogóle takie same leżaczki mamy Artysta Idziem się odchamiać z Jasiem Brzechwą
|
||||
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
coraz mniej miejsc zostaje gdzie można zostawić dziecko
![]() Cytat:
jedynie co zauważam mniejszych od siebie (jak np dziś kolegę) to by zatłukł ![]() większych od siebie nie daje rady bo uciekają
|
|
|
|
|
#3623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Franek 4 dni obserwował raczkującą Jagnnową Urszulkę... i co? i ruszył piątego I teraz pomyka na czterech jak nomen omen Perszing (nasz kot). Zdecydowanie naśladownictwo
Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-09-19 o 18:27 |
|
|
|
|
#3625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O, Pokrzywka, Twój Adaś jest blisko
|
|
#3626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
Więc trzeba być czujnym ![]() Cytat:
Ale to taki, że nic nie działa :/ Już się boję zbliżających się usg bioderek i główki ![]() za 9 miesięcyNie takie globalne, bo Tymek dzisiaj co usnął to za chwilę się budził
|
|
#3627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Córka moja zagubiła dzisiaj na spacerze z babcią pięknego Jagnowego paputka
Szukałam ja, szukała babcia i wcięło ![]() A tż właśnie wykąpał Ewkę w ukropie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Do kiedy małżonek się byczy? Wrrrróóóóć. Odciąża Cię na urlopie tacierzyńskim
|
||
|
|
|
#3629 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas chyba nie, bo żaden z lekarzy ostatnio kitla nie miał, tylko "w cywilu" przyjmował
|
#3630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
lekarza wyczuje ![]() Co do staran o dzidziusia to u nas poszlo migiem. W lutym odstawilam tabletki a w marcu juz byla mala fasolka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

za 9 miesięcy
Klaudia 16.10.2009

i potem znowu bedzie problem z drugą drzemką. Bo ogólnie staramy się żeby co najmniej od 18 już nie spała, żeby ok 21 nam zasnęła. A jak za chwilę się obudzi to senna będzie dopiero o 18
i d.upa blada

muszę się przyjrzeć

Szukałam ja, szukała babcia i wcięło