![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tajlandia
niecałe 3 tyg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 1. Krabi + fakultety (Phi Phi, Railay, Hong, Phang-Nga, 4 island) 2. Zatoka Tajlandzka (Tao, Phangan, Samui) z Surat Thani + Khao Sok robiony z Surat Thani 3. Khao Lak + jakiś fakultet + koniecznie w tamtym rejonie Similiany Phuket ponoć nie jest warte uwagi, chociaż widziałam foty w relacjach i plaże niczego sobie.
![]() |
![]() |
#933 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez turkusowa87 Czas edycji: 2013-09-18 o 12:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też uważałam, że szkoda tracić czasu na szukanie noclegów i dlatego wszystko sobie zaplanowałam i zarezerwowałam, ale lubię planowanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Painka - czyli jednak nie jestem sama w opinii o Phuket
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 | ||
Zakorzenienie
|
hehe Phuket... wczoraj kupilam lot na Krabi
![]() moze na Phuket sie wybierzemy na wycieczke Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Phuket jest dramatem, najgorszemu wrogowi nie poleciłabym wizyty tam. Wygląda jak kraj po wojnie, helikopter w ogniu itp., po godz. 19 na ulicach cisza, śmieci się przewalają z wiatrem, psy szczekają i ganiają po ulicy, a na plaży jeden bar, gdzie 2 wychudzone prostytutki patrzą na ciebie jak na kawał mięsa.
Koszmar. Tam się tylko należy przespać i jechać/lecieć dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Szugarbejb co to polecasz w takim razie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
W Tajlandii najpiękniej jest na wyspach: na Koh Phi Phi i na Koh Tao.
Na Koh Phi Phi byłam akurat podczas obchodów Nowego Roku w Tajlandii i działy się cuda na miotle po prostu. Polecam bardzo całodniową wycieczkę łódką po okolicznych wysepkach i plażach, najpiękniejsze miejsca podczas takiej wycieczki to oczywiście Maya Beach, tylko tam nie da rady nawet się położyć, no i Bamboo Island też jest po prostu rajskim marzeniem. Koh Tao jest jest również cudowna i klimatyczna, a najpiękniejszym miejscem tam jest park narodowy Nang Yuan, gdzie płynie się łódką pół godziny, wypożycza się maskę snorkelingową i na cały dzień jest się w innym świecie - pełnym kolorowych ryb, zatoczek, gdzie pływasz z rekinem który nie zwraca na Ciebie uwagi i z rybkami we wszytskich kolorach tęczy, które po chwili postanawiają, że jesteś spoko i pływają razem z tobą. Koh Samui też jest w porządku, dobrze się tam czułam. Polecam przede wszystkim Chaweng Beach, bo to jednak najładniejsze miejsce na wyspie, i północ wyspy. Reszta wyspy to helikopter w ogniu, wysypiska śmieci itp. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Ach, no i ktoś pytał o klimę - ja spałam bez i bez problemu, ale osoby które nie chodzą przy 30'C w bluzie (ja chodzę ![]() W Bangkoku Rambuttri bardzo polecam, świetny hotel. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
uff klm ma bangok za 1878 wiec podobnie
![]() Koh Phi Phi mam na pewno w planie i Koh Samui tez, powoli sie klaruje plan w głowie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Na Koh Phi Phi pamiętaj żeby mieć silikonowe zatyczki do uszu, najlepiej te pływackie, chyba że jesteś z tych, którzy zasypiają w 10 sekund, a po zaśnięciu może być wojna i Ty się nie obudzisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja gdybym miała drugi raz jechać do Taj to wtedy bym zrobiła Zatokę Tajlandzką i na pewno Khao Sok.
![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaa no chyba, że tak
![]() ![]() Rozważałam tą opcję, ale właśnie drogą lądową i mi odradzono. Więc jeśli już to tylko samolotem tak jak mówisz.
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Za lot Bangkok Airways zapłaciliśmy 100$, moim zdaniem nie jest to dużo, jeśli można zaoszczędzić cały dzień na zwiedzanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przejazdy mi nie straszne, ale to pewnie wszystko okaże sie w planie, wyjazd niskobudżetowy jak najbardziej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Chcąc się dostać z Phi Phi na Samui musisz najpierw dostać się z Phi Phi do Ao Nang łodzią, pływają tylko w określonych godzinach, chyba, że wynajmiesz prywatną łódź która Cię zawiezie nawet w środku nocy. Z Ao Nang musisz złapać transport do Krabi. Jeśli bierzesz pod uwagę komunikację "publiczną" to konieczny będzie nocleg w Krabi, następnego dnia z samego rana wyruszasz autobusem do Surat Thani, przesiadasz się na prom/łódź, które też ponoć wypływają na Samui tylko do określonej godziny, zarówno autobus jak i łódź trochę czasu zajmują, więc na wyspie jesteś wieczorem. Tracisz 2 dni na transfery. Chyba, że złapiesz prywatny transport nocny/bardzo wczesno poranny z Phi Phi do Krabi, ale nie wiem czy to możliwe to wtedy wyruszasz o świcie z Phi Phi tak żeby zdążyć na autobus z Krabi do Surat Thani i tracisz na podróż jeden dzień. Wiem, że mój hotel na Phi Phi oferuje całodobowy transport.
![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Przy głównej plaży w zatoce Ao lo dalam są beach bary, gdzie muzyka gra do 5 - 6 rano i dudnienie niesie się po całej zatoce, i to nie jest tylko lekkie dudnienie, ale porządne grzmotnięcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
ahaaa
![]() ![]() moge prosic o namiary na ten twój bungalow w zatoce na wzgórzu ![]() Edytowane przez ktsw Czas edycji: 2013-09-19 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak staniesz na śrdoku plaży Ao Lo dalam twarzą w stronę morza, to po prawej stronie lekko na wzgórzu będa bungalowy z zielonym daszkami w odrodzie. I to jest tam ![]() My szukaliśmy noclegu tak, ze gdziekolwiek byliśmy to szliśmy na plażę, patrzyliśmy gdzie się nam podoba i tam nocowaliśmy, nie szukaliśmy nic w necie.
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2013-09-19 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczególnie polecam Kata Beach - bardzo ładna plaża (uznana za jedną z najładniejszych na Phuket), przyjemne uliczki z mnóstwem kawiarenek, restauracji, barów... byliśmy "po 19-tej" i życie nocne dopiero się zaczynało ![]() na plaży ani jednego baru nie mieliśmy... przynajmniej ja nigdzie blisko nie widziałam ![]() Ktsw - nie nastawiaj się, że np listopadzie będziesz mieć super ciszę i spokój bo to niby początek sezonu. Ludzi jest mnóstwo, tylko np niektóre promy nie kursują tak często... ale ogólnie tm jest sezon cały rok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#959 |
Rozeznanie
|
Bilety na listopad kupione, teraz czas na plany.
Polecacie jakiś fajny hotel w Bangkoku? Może ktoś leci w podobnym terminie wylot 11 listopada ?
![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Byłam w Phuket Town i na Patong Beach. Obydwu miejsc nie poleciałbym nikomu w porównaniu z tym, co widziałam w innych miejscach w Tajlandii. Syf, kiła i mogiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.