Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 13:21   #961
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja też lecę na kapturkach. Bez nich nie daje rady. A teraz jeszcze Filip lubi wisieć mi na cycu więc mnie bolą.

A jaki ma poziom bilirubiny?
Właśnie widziałam foto Twojego Julka i miałam Ci pisać że widać że lekko podżółcony.
Jutro Filip kończy 4 tygodnie i dalej ma żółtaczkę.
a moze trzeba by zrobic usg nerek? czasem refluks nerkowy powoduje wysokie stężenie bilirubiny
Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
mam na imie Mila Zyanya i urodzilam sie wczoraj o 17.15 3 kg i 53 cm!!
i oczywiscie 10 pkt!
przepraszamy,ze sie troche wepchalysmy w kolejke
pozdrawiamy ze szpitala i troche nie umiem na kom sie ogarnac i zrobic na czerwono...
gratulacje

a ja czuję się dziś jak wywłoka. Nie wiem czy coś z tego nie wyniknie od wczoraj mnie czyści i ból @.. a dziś pełnia
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:22   #962
niebede
Raczkowanie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Właśnie wysłałam wniosek o urlop macierzyński i o kasę z ubezpieczalni do moich kadr Ciekawe ile na to poczekam...
Ja byłam wczoraj donieść L4 i zapytałam kiedy mam donieść wniosek. Koleżanka powiedziała, że dopiero jak urodzę i to najlepiej z oryginalnym aktem urodzenia, bo ostatnio podobno się czepiali. Także na hajsik sobie poczekam
Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Ja też nie miałam ktg, a jestem w 39tc i tylko do gina chodzę, położne widziałam na SR, ale nawet nie będę rodzić w tym szpitalu.
Ja w sumie chodzę tylko do gina i jak byłam 12 września, tak następną wizytę mam dopiero 3.10. I powiedział, że wtedy się zbadamy, bo tak to tylko wchodzę, tętno, skierowanie na krew i jak się czujemy. Ale skoro dobrze się czuję, to co tam grzebać.
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
moja podobnie... czasem tylko cos wypnie czy cos :/
Mój krasnal ostatnio pupkę wypina, czasem kopnie, ale już tak mocno nie buszuje, chyba mu ciasno.
Cytat:
i oczywiscie 10 pkt!
pozdrawiamy ze szpitala i troche nie umiem na kom sie ogarnac i zrobic na czerwono...
Jest dzidziuś! Gratulacje!

Jestem taaaaaaaaakaaaaaaa głodna.

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:27   #963
matallewar
Zakorzenienie

Jakaś poddenerwowana dziś jestem
Tż mnie wkurza, Eda pluje jedzeniem, ja za nic konkretnego poza sklepem się nie zabrałam.
Chyba najpierw nastawię jakieś jedzonko, a potem się za robotę biorę, co by trochę rozładować napięcie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:27   #964
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
od razu dali małżowi na pesel 3 tygodnie
Nam też akt urodzenia dali od razu. Ale na pesel powiedzieli, że mamy czekać do 3 miesięcy.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:34   #965
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Nam też akt urodzenia dali od razu. Ale na pesel powiedzieli, że mamy czekać do 3 miesięcy.
ile chyba, że chodzi o tygodnie?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:40   #966
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ja też nie miałam KTG, u mnie robią dopiero w okolicach TP, a w szpitalu mogę robić codziennie ale po TP
Cytat:

spokojnie ja nie wiem co robić, może na IP podjedz?

spoko, fajna babeczka taka szalona
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
nie martw się, może coś mu się nie spodobało i dlatego
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ja w poprzedniej ciąży nie miałam ani razu KTG (raz poszłam prywatnie, potem na porodówce miałam).
Teraz miałam raz na IP jak pojechałam, ale bardzo dawno i nikt mi nie robi i nie zleca, więc spokojnie, sporo kobiet nie ma

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Bo tak zalecają położne
Wziąć no-spa, ciepłą kąpiel i jak nie przejdzie, to przyjeżdżać.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Pisałyśmy wczoraj czy tam przedwczoraj że wiele nie ma KTG. Ja nie miałam, mieć raczej u swojej nie będę.Dopiero pewnie w szpitalu.

Nie wiem, nie brałam tak jeszcze
Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Też nie miałam jeszcze ktg i również jakby co to mam się dopiero zgłosić do szpitala po terminie porodu.

Ale ja to bym jeszcze na wszelki wypadek pojechała a IP bo naprawdę robi wrażenie 150-18o

Pipa wczoraj stwierdziła, że moje dziecko jest "sczilałtowane" bo było w okolicach 120...
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

jak coś niepokoi to bym skoczyła do szpitala, z tym, że ja to szpitalna mocno jestem
no właśnie wiem że wiele dziewczyn też nie ma KTG, do szpitala tez myślałam żeby jechać ale moja położna powiedziała żeby aż tak nie panikować (poza tym mam z jakieś 40 km w jedną stronę oczywiście nie pomyślcie że mi szkoda paliwa bo to nie o to chodzi) bo to się zdarza to w sumie tylko na początku tak wysokie było później już się nie powtórzyło, w niedziele ma przyjechać moja ciocia - położna poproszę ją że jak może to żeby wzięła swój sprzęt do słuchania serduszka jeśli ma możliwość to sobie posłuchamy bo do czwartku do wizyty położnej i ginekologa zwariuje :/ pisałam do męża ale zabroniłam mu dzwonić bo nie byłam w stanie z nim rozmawiać bo oczywiście się poryczałam (ah te hormony) ale napisał mi że skoro położne obie w sumie powiedziały że to się może zdarzyć i żeby nie panikować to że mam się uspokoić i że wszystko jest ok a jak wróci to mi kopniaczka da :P heh

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

angel co do Twojej teściowej to mi szkoda słów

tak samo co do teściowej misi no po prostu kobiety jakieś chyba z innej planety naprawdę szczerze wam współczuje,

matal to dotrwaj jeszcze trochę żeby Cię teściowie w szpitalu nie odwiedzili :P do mnie na szczęście raczej tylko mąż przyjedzie i moja siostra pewnie z mamą bo inni będą mieć za daleko żeby do mnie przyjechać :P
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:40   #967
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

ojej, poważne to?
ja na rota będę szczepić, na meningo i pneumo nie bo młody do żłobka nie idzie
generalnie najczestsza wada serca, ubytek w przegrodzie miedzykomorowej. Amelka ma maly wiec jest szansa ze sie samo zrosnie, a jak nie to niestety robia to operacyjnie, ale poki co jeszcze nic nie wiem bo wizyta u kardiologa przed nami, a w szpitalu jak jej echo serca robili to nie bylo mnie przy badaniu.

co do rota, my nie szczepimy bo nie ma sensu. za duzo szczepow a szczepionka chroni przed mala iloscia. pediatra tez odradzala.

Cytat:
taka mi się podoba, ale krótka i zaraz pęcherz przeziębię
http://allegro.pl/kurtka-puchowa-pik...560002785.html
tez mi sie podoba

Cytat:
w ogóle to rok i dwa lata wstecz wrzesień był ciepły i piękny, a teraz? poszłabym z Myszą na spacer, ale wieje
to jak wieje to nie wychodzicie? przeciez w gondoli jest osloniety od wiatru

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
moja kochana potrafi lezac na brzuszku podniesc glowke i ja dac na druga strone jestem z niej taka dumna
kochana to norma dziecko zaraz po urodzeniu juz tak potrafi

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
w leżeniu na brzuchu dźwiga? i jeśli tak, to czy długo trzyma w górze stabilnie czy raczej dziobakuje?
moja tez zadziera glowe ale na szczescie dziobakuje mam nadzieje ze tym razem nie bede musiala na rehabilitacje chodzic. Blanka z kolei miala obnizone napiecie miesniowe :/ i raczej jak cos to obstawiam ze Amelia tez moze miec. tym bardziej ze przez napiecie dostala 8 pkt apgar.

Cytat:
Passion tylko mm podajesz? czy cyca też?
bo na cycu wiem, że noworodki czasem co kilka dni kupki robią i jest ok, bo niby się wchłania mleczko mamy

kup jej herbatkę hipp (koper, anyż, rumianek) i szczyptę do butelki wsyp
http://www.doz .pl/apteka/p2910-Hipp_herbata_ulatwiajaca_ trawienie_200_g
ta herbatka to akurat syf jak kazda granulowana dla dzieci, sama glukoza a kopru anyzu i rumianku tyle co kot naplakal.

Cytat:
i oczywiscie 10 pkt!
gratulacje!!

u nask akt urodzenia tez od reki, a na pesel czekalam 2 tygodnie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:42   #968
kaska87
Zakorzenienie

mój małż jutro już do pracy idzie na nockę więc tyle dobrze
a wczoraj pierwszy raz sama małego wykąpałam

Bajka ja idę do pediatry we wtorek albo środę- mówisz, że rota nie szczepisz? ciekawe co moja ped na to powie

oby się Amelci zrosło samo

Stary 2013-09-19, 13:43   #969
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie

natala jak na pleckach leży na brzuszku niezbyt lubi
ale że jak na plecach ciągnie głowe do góry jakby brzuszki robił odrywa ją od podłoża

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
trenujcie tez podnoszenie z lezenia na plecach. moj wlasnie byl taki heros co to szbko glowe lezac na brzuchu podnosil, lubil lezec na brzuchu, spal w wozku nawet na brzuchu i wyladowalismy u neurologa, bo sobie wycwiczyl miesnie podnoszace kark tylko jak lezy na brzuchu i mial problem zeby sie do siadu dzwignac (glowa mu w tył leciala, mial niestabilną). dlatego lepiej umiar i np lekko podciagac za raczki do powiedzmy polsiadu (jak pediatra czasem sprawdza na wizytach)
ale hola hola.... próbe trakcji (czyli podciąganie do siadu w celu sprawdzenia kontroli głowy) wykonuje lekarz w okolicach 3 miesiąca życia i raczej nie wolno (bez wyraźnych wskazań) wykonywać jej samodzielnie w domu można tym bardziej zaszkodzić niż pomóc...

Cytat:
u nas miesiac się czeka na pesel

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:45   #970
Aaamelkaa
Zakorzenienie

dobra zbieram się do roboty, wstawiłam pranie, idę gotować rosołek i w między czasie dopakuje torbę szpitalną, dziś pełnia trzeba być przygotowanym

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:48   #971
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
i oczywiscie 10 pkt!

GRATULUJE!!
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:50   #972
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a moze trzeba by zrobic usg nerek? czasem refluks nerkowy powoduje wysokie stężenie bilirubiny
O kurde zobaczymy co powie i co zleci nam doktorka w poniedziałek.
Cytat:
ile chyba, że chodzi o tygodnie?
Chyba, że mąż coś poknocił, bo on składał wniosek
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:51   #973
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Bajka ja idę do pediatry we wtorek albo środę- mówisz, że rota nie szczepisz? ciekawe co moja ped na to powie

oby się Amelci zrosło samo
nie szczepie. Blanki tez nie szczepilam, a chodzi do przedszkola, jelitowke miala raz i to lekka. na pneumo tez nie szczepilam na meningo nie ma sensu bo szczepionka nie obejmuje szczepu ktory jest odpowiedzialny za 70% zachorowan.

Amelka dostanie pneumo bo juz wiekszy strach ze B. moze do domu cos przytargac no i ze wzgledu na nia B. dostanie szczepionke na ospe.

jak lekarz chytry to bedzie na wszystkie szczepionki namawial
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-09-19 o 14:03
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:54   #974
Snow_White1
Wtajemniczenie

Przeglądam skład tych MM pod kątem węglowodanów i zgłupiałam - NAN Pro 1 ma 7,46 g
Gerber ma 7,46 g (tyle samo)
Bebiko 1 ma 7,40 g
na 100 ml roztworu

no to czemu ta lekarka mówiła, że Bebiko ma więcej???

My początkowo dawaliśmy Bebiko 1 (gotowe w płynie - takie było też w szpitalu) oraz Gerber w proszku i było ok.
Stary 2013-09-19, 13:54   #975
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Si, badanie KTG
To faktycznie kuszące te ceny
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ja chodzę prywatnie
u mnie wizyta z ktg kosztuje 12o zł.
Ok mnie bez różnicy bo ja płacę u swojej 100 a nie mam ani KTG ani za dużo mi nie mówi. Podasz nazwisko lekarza i stopień zadowolenia z niego? Mówi o wszystkim? Tzn jakie rozwarcia, ułożenia, tętno, serduszko itp?
Chciałabym teraz raz iść do kogoś innego na koniec bo jeestem zawsze niezadowolona ze stopnia informacji jakie mi przekazuje moja lekarka.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:55   #976
inezka92
Raczkowanie

hej dziewczyny
przyjmiecie mnie znowu do swojego grona, dawno mnie nie bylo, pewnie nawet mnie nie pamietacie

chcialam sie pochwalic, ze urodzilam dziewczynke, termin mialam na 27wrzesnia, a mala przyszla na swiat 12sierpnia. miesiac spedzila w szpitalu, teraz jest juz dobrze i jestesmy w domku juz od dwoch tygodni

gratuluje nowych pociech na swiecie
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:58   #977
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Co do budyniu... ponieważ wracając z badan wyhaczyłam Lidla, w którym kupiłam swetry i boczek, udało mi się taki miks zrobić - boczek wrzuciłam do torby do porodu (zamiast pudełeczka z badaniami), badania wylądowały w szafce w łazience, w której mam mleczko do demakijażu (przyszłam do domu, to zmyłam), natomiast swetry zamiast w garderobie, grzecznie leżą w torbie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Cześć kochane!

Wpadłam tylko na chwilę się przywitać, póki Filipek śpi.
Jesteśmy w domu już od wtorku. Synek jeszcze nie wie co to noc i dzień, więc w dzień śpi dosyć dużo, a w nocy za to koncerty co godzina. Ale póki co daję radę. Jest u mnie mama, dzięki której w ogóle coś jem, bo sama nie mam nawet czasu zajrzeć do lodówki.
Mąż zrobił przeprowadzkę, ale wszystko mam w siatkach i trochę jeszcze czasu minie zanim dojdę z wszystkim do ładu. Na razie w wolnych chwilach staram się ogarnąć choć trochę, na tyle na ile mi siły pozwalają.

Mały przez położenie miednicowe ma problem z prawym bioderkiem. Już wczoraj byłam u ortopedy i mały musi nosić szelki pawlika. Wygląda to nieciekawie, więc ryczałam jak lekarz mu to zakładał, ale wiem, że to dla jego dobra. Jestem dobrej myśli, choć te najbliższe 3 miesiące, kiedy te bioderka mają się unormować będą dla mnie ciężkie.

Póki co tyle o mnie. Jak znajdę dłuższą wolną chwilę wrzucę opis porodu.
cześć
Trzymam kciuki za bioderka a ty nie martw się ba zapas, mam nadzieję że za kilka tygodni nie będziesz już o tym pamiętać

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 13:59   #978
Natala84
Zakorzenienie

a ktoś wie, do kiedy trzeba zdecydować się na pneumo? czyli do kiedy należy podać pierwszą dawke?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:00   #979
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

Wracam z tego KTG i wystraszyłam się nieźle. Dziewczyna,z którą w we wtorek miałam USG urodziła wczoraj przez CC. O 10h połączyli jej oxy, a ok 13:30 zaczęły odchodzić zielone wody

Wszystkie KTG miała idealne, USG też dobre.

Dzidziuś zdrowy, ale sam fakt... Boję się. Wiem, że znów marudzę, sorki, ale po prostu się boję.

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-09-19, 14:01   #980
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
moja podobnie... czasem tylko cos wypnie czy cos :/
mój już się rozkręcił
Cytat:
i oczywiscie 10 pkt!
gratulacje

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:02   #981
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
przyjmiecie mnie znowu do swojego grona, dawno mnie nie bylo, pewnie nawet mnie nie pamietacie

chcialam sie pochwalic, ze urodzilam dziewczynke, termin mialam na 27wrzesnia, a mala przyszla na swiat 12sierpnia. miesiac spedzila w szpitalu, teraz jest juz dobrze i jestesmy w domku juz od dwoch tygodni

no ja nie pamiętam
ale nasze grono zawsze otwarte

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
To faktycznie kuszące te ceny

Ok mnie bez różnicy bo ja płacę u swojej 100 a nie mam ani KTG ani za dużo mi nie mówi. Podasz nazwisko lekarza i stopień zadowolenia z niego? Mówi o wszystkim? Tzn jakie rozwarcia, ułożenia, tętno, serduszko itp?
Chciałabym teraz raz iść do kogoś innego na koniec bo jeestem zawsze niezadowolona ze stopnia informacji jakie mi przekazuje moja lekarka.
napiszę ci pw

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:02   #982
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

wow gratuluję maluszka
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:03   #983
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ile czasu czekałyście na akt urodzenia ?
od ręki, ale już odpisane
dodam, że 3szt masz z refundowane z budżetu

Cytat:

Jesteśmy w domu już od wtorku. Synek jeszcze nie wie co to noc i dzień, więc w dzień śpi dosyć dużo, a w nocy za to koncerty co godzina. Ale póki co daję radę. Jest u mnie mama, dzięki której w ogóle coś jem, bo sama nie mam nawet czasu zajrzeć do lodówki.
Mąż zrobił przeprowadzkę, ale wszystko mam w siatkach i trochę jeszcze czasu minie zanim dojdę z wszystkim do ładu. Na razie w wolnych chwilach staram się ogarnąć choć trochę, na tyle na ile mi siły pozwalają.

Mały przez położenie miednicowe ma problem z prawym bioderkiem. Już wczoraj byłam u ortopedy i mały musi nosić szelki pawlika. Wygląda to nieciekawie, więc ryczałam jak lekarz mu to zakładał, ale wiem, że to dla jego dobra. Jestem dobrej myśli, choć te najbliższe 3 miesiące, kiedy te bioderka mają się unormować będą dla mnie ciężkie.
witaj i

Cytat:
my mieliśmy po 2 tyg z małym hakiem

Cytat:
a wczoraj pierwszy raz sama małego wykąpałam
wow
ja na razie się boję

my na pneumo mamy darmo, lkeraz w szpitalu mówił, żeby szczepić.
Stary 2013-09-19, 14:04   #984
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Wracam z tego KTG i wystraszyłam się nieźle. Dziewczyna,z którą w we wtorek miałam USG urodziła wczoraj przez CC. O 10h połączyli jej oxy, a ok 13:30 zaczęły odchodzić zielone wody

Dzidziuś zdrowy, ale sam fakt... Boję się. Wiem, że znów marudzę, sorki, ale po prostu się boję.
będzie dobrze

natala ja nie wiem

Stary 2013-09-19, 14:07   #985
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

nie dziwię się Twojemu strachowi

patrzę na ten mój piękny pyszczek i przypominają mi się słowa lekarza jak mnie już pozszywali, jeszcze trochę i byłoby źle słąbo mi się robi na samą myśl.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Natala, pytałam jednej z dziewczyn z wizażu o pneumo, Ona też ma wcześniaka, będzie szczepić jak dziecko będzie miało pół roku.
co nie zminia faktu, że lekarza jeszcze spytam
Stary 2013-09-19, 14:07   #986
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:

zielone wody odchodzą kiedy dziecko odda smółkę do nich, mógł byc nawet chwilowy spadek tętna po oksy i dziecko oddało swój pierwszy kał z nerwów.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:07   #987
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a ktoś wie, do kiedy trzeba zdecydować się na pneumo? czyli do kiedy należy podać pierwszą dawke?
Ja miałam ją jakoś sporo opóźnioną z tego co kojarzę.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-09-19 o 14:10
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:13   #988
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
hej

wróciłam właśnie od położnej, byłam u innej na zastępstwie bo moja jest na urlopie przez ten tydzień i wariuje słuchaliśmy serduszka małej i już na dzień dobry jej tętno doszło aż do 180 nigdy jeszcze tak wysokie nie było zawsze do 150 max no 150 coś ale położna stwierdziła że posłuchamy dłużej i zobaczymy czy się powtórzy czy nie ale już się nie powtórzyło takie wysokie a trochę słuchałyśmy serduszka niby uspokajała że czasem pępowina przydusi i tak się zdarza ale ja i tak nie wiem co robić zadzwoniłam do swojej położnej i ona też mówi że spokojnie że czasem tak się zdarza ale jak o tym myślę to mam łzy w oczach to takie stresujące do tego od jutra wchodzę w 36 tydzień i nie miałam jeszcze KTG co się trochę zdziwiła no ale jak mój gin mnie na KTG nie wysyła to co ja mam zrobić ???
nie martw sie... ja raz mialam tak (a wlasciwie nawet 2) ze przez dobrych 15 minut maly mial tetno 170-180... polozna powiedziala ze w takim momencie nie moze odlaczyc ktg i kazala mi duuuzo wypic...jak wypilam tetno dzidziusia wrocilo do normy...

Cytat:
i oczywiscie 10 pkt!
gratuluje

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
mm ciasto wygląda pysznie lubię takie suche, bez kremów. Zapisałam sobie przepis na "zaś'

ja chodzę prywatnie
u mnie wizyta z ktg kosztuje 12o zł.

a oczywiście chodziło mi o paprykę faszerowaną, przepraszam budyń ciążowy mi się pogłębia

gratulacje za tc

co do ktg to już ci dziewczyny odpisały że z tym bardzo różnie bywa
ale jeśli się stresujesz tętnem małej to przejedź się na IP

gary umyte, farsz do papryki gotowy (uwielbiam mój urodzinowy prezent-maszynkę do mięsa), a mnie krzyże, ledźwia i biodra doprowadzają do płaczu - coraz gorzej z moim kręgosłupem
Chwilę odpoczywam i idę prasować.
wlasnie zastanawialo mnie jak ty te pieczary faszerujesz

Cytat:
Aha, myślałam, że robisz pieczarki - jadłam kiedyś bodajże w Pizza Hut i były obłędne Sama nie robiłam, bo wydaje mi się, że sporo babrania - one są takie małe.
Papryki za to uwielbiam faszerować... i pomidory, i cukienie i kabaczki

Ok, a w sumie szkoda, myślałam, że gdzieś jest mityczne KTG na NFZ Mi wizyta do szczęścia nie potrzebna, samo badanie na szczęście jest tańsze... no, ale poczekam z tym jeszcze, jak chciała gin

Co do budyniu... ponieważ wracając z badan wyhaczyłam Lidla, w którym kupiłam swetry i boczek, udało mi się taki miks zrobić - boczek wrzuciłam do torby do porodu (zamiast pudełeczka z badaniami), badania wylądowały w szafce w łazience, w której mam mleczko do demakijażu (przyszłam do domu, to zmyłam), natomiast swetry zamiast w garderobie, grzecznie leżą w torbie
hahaha dobra jestes... ale moja mama nie bedac w ciazy zrobila kiedys podobny numer... dzwoni mi do domu ze zgubila kluczyki od samochodu, ja jeszcze wtedy chodzilam do szkoly i akurat byly wakacje i kazala mi isc jej sciezkami i szukac... przegrzebalam smietniki bo rano byla wyrzucic smieci, cala droge na parking i do kiosku kilka razy i nie znalazlam.... kluczyki znalazly sie pozniej w lodowce w skrzynce jarzynowej pod rzodkiewka

Cytat:
Cześć kochane!

Póki co tyle o mnie. Jak znajdę dłuższą wolną chwilę wrzucę opis porodu.

inwersja i Samba co się z Wami dzieje? Wy nadal w poczekalni?
zdrowka dla Filipka

no ja mam termin na grudzien tylko dla rownowagi zapisalam sie na ten watek

Cytat:
hej dziewczyny

gratulacje

Cytat:

nie stresuj sie na ktora masz jutro wstawic sie w szpitalu?? od razu beda wywolywac?? jak twoje zwarcie?? A ty szyjke jeszcze masz?

ja dzis chyba za wiele nie narobie... kluje mnie pod cyckami i nie moge sie ruszac... wypralam tylko pranie, posprzatalam po raz kolejny w kuchni (pie.przona deseczka z ikei z cyklu zrob to sam ktora trzeba se samemu dociac i niestety nie udalo sie tego tz prosto zrobic a wszystkie szafki byly zakurzone... nie zebym je wczoraj szorowala) i sie obijam...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:16   #989
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Po pierwsze dlatego, że chcę ograniczyć wycieczki do szpitala. Pozwolenie mają tylko 4 osoby na odwiedziny i to są osoby mi najbliższe.
Po drugie dlatego, że będę wymordowana, z cycem na wierzchu, ledwo się będę ruszać i to mało komfortowe. A i krocze wietrzyć będę.
Po trzecie dlatego, że moi teściowie od kilku miesięcy zachowują się porządnie, ale ogólnie napsuli mi krwi równo, jeszcze po narodzinach Edzika ostatnio, to nie są historie na główne forum i po prostu sobie ich nie życzę. Z Edą do tej pory ani razu nie zostali sami i nie wiem, czy prędko się na to zdecyduję - nie sądzę

ja też nie chcę żadnej teściowej w szpitalu (ewentualnie jej wizytę skrócę do minimum )... no i w domu jak będziemy to tez nie radziłabym jej się spieszyć...

w ogóle mój mądry tż wyskoczył wczoraj z pomysłem że pojedziemy we czwórkę do teściowej w któryś dzień świąt BN... żeby się nie zdziwił, w d... ją mam olała święta w ubiegłym roku jak chcieliśmy zrobić Wigilię u siebie i była zaproszona i nie zobowiązana do przygotowania jedzenia, to teraz niech się buja...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 14:16   #990
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:

Domyślam się, że się denerwujesz, ale nie martw się na zapas.
Ja też tak sobie teraz myślę po fakcie, co by mogło być, jakby lekarz nie zauważył tego ułożenia czołowego.
Będę trzymać kciuki jutro.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości