|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
|
|
|
#4892 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() witam. zbieram się do pracy. dziś spódnica, bluzkę i marynarka. rozmowa po pracy czeka
|
|
|
|
|
|
#4893 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42881591]jesteś jedyną w swoim rodzaju. nie ładną czy nie brzydka. po prostu wyjątkową
![]() witam. zbieram się do pracy. dziś spódnica, bluzkę i marynarka. rozmowa po pracy czeka [/QUOTE]powodzenia ja dzis po pracy będę przeglądać ogłoszenie CV o ile będzie na co
|
|
#4894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj kumpel mi to powiedział, który rekrutował do dużej firmy. Niezbyt dużo zdradził, bo powiedział, że nie może Cytat:
|
|
|
#4895 |
|
Zadomowienie
|
uwielbiam te ogłoszenia
Status studenta (więc max do 26 lat), 3 letnie doświadczenie w branży, znajomość angielskiego w stopniu zaawansowanym, inny język obcy będzie dodatkowym atutem, znajomość 5 specjalistycznych programów, prawo jazdy kat. B, podstawy grafiki komputerowej - sekretarka do obsługi biura 1600 brutto ![]() Chcą człowieka wszechstronnie wykształconego w wieku 2okilku lat za takie pieniądze. Ślicznie.
|
|
|
#4896 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
głowa do góry. Też czasami tak mam... Ale nie ma co się martwić ![]() Wczoraj byłam na aerobiku Cellu Stop(niesamowity wycisk był) w końcu poruszałam się Od razu lepiej czułam się Może dzisiaj pójdę na siłownię na roweryk A po niedzieli chcę jechać zobaczyć na zumbę
|
|
|
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak na serio - rekrutacja na stanowiska asystentki, sekretarki, czy pracownika biurowego to jakaś masakra. Wymagania z kosmosu - języki, doświadczenie, powalająca aparycja. Człowiek powinien już zdobywać doświadczenie w branży w liceum, może wtedy w wieku 20 lat będzie miał i status studenta, i 3-letnie doświadczenie Ja właśnie skończyłam studia, za chwilę stracę status studenta, to będzie dopiero dramat .
|
|
|
|
|
|
#4899 |
|
BAN stały
|
Loie a jaki kierunek studiowałaś?
|
|
|
|
|
#4900 |
|
Raczkowanie
|
Filologię polską - jak wielu wszechwiedzących nazywa "wylęgarnią bezrobotnych". Tak naprawdę moi znajomi z kierunku nie pracują masowo w Maku i marketach, dużo w szkołach, PRze i w mediach. Ja też mam doświadczenie w zawodzie, ale mam pecha niestety
.BTW też jestem kawoszem .
|
|
|
|
|
#4901 |
|
Konto usunięte
|
filologia polska nie jest taka zła. jeszcze jak wybierze się dobrą specjalizację to można zawojować świat
|
|
|
|
|
#4902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Klucze są bezsensu. Przecież każdy może inaczej interpretować np. tekst.
LoieFuller - nie myślałaś o tym, żeby pisać artykuły do jakiejś gazety albo portalu? Ostatnio u mnie w mieście potrzebowali do redagowania tekstów. Ty jako polonistka pewnie byś się nadawała
" To Twoje lęki - Ty je stworzyłaś, a to co stworzyłaś - możesz zniszczyć" ... Edytowane przez DsC Czas edycji: 2013-09-19 o 10:43 |
|
|
|
|
#4904 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42883859]filologia polska nie jest taka zła. jeszcze jak wybierze się dobrą specjalizację to można zawojować świat
[/QUOTE]Cytat:
![]() i powiem, że tusia ma rację. ![]() przez zupełny przypadek się dostałam. a specjalność którą sobie tu wybrałam, była moją wymarzoną 3 lata temu jak wybierałam się na studia. ale była na pedagogice, bum był straszny, ludzie po olimpiadzie się dostawali. i teraz zrealizuje swoje marzenia, nie będę studiować zastępczego kierunku, tylko to co zawsze chciałam i kocham (logopedia) ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() ja też pisuję, ale wiem że polonistyka dodatkowo dla redakcji "potwierdza" to że masz umiejętności, choćby zwykłe, że nie robisz błędów.ale prawda, że nie każdy lubi pisać,a np.na polonistyce jest dlatego, że lubi czytać.
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-09-19 o 11:03 |
||
|
|
|
|
#4905 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
_nouvelle_ - witam świeżo upieczoną polonistkę (bo na pewno się dostaniesz, widziałam, że na uczelniach są jeszcze miejsca) a logopedia to super sprawa .No ja mam właśnie doświadczenie w pisaniu - różnych rzeczy . Tylko w moim mieście bardzo trudno o zlecenia (nawet z doświadczeniem)... za kasę. Wszędzie tylko bezpłatne staże, praktyki, wolontariat Widzę, że w innych miastach są oferty dla polonistów, dlatego wysyłam CV na całą Polskę. Może się uda... Edytowane przez LoieFuller Czas edycji: 2013-09-19 o 11:02 |
|
|
|
|
#4906 | |||
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny, dopiero wstałam,
z jednej strony życie bezrobotnego jest fajne ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Ale teraz nie mogę, za bardzo mi piersi ciągną:/---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Ja niestety ograniczam się do mojego woj., ale chciałabym nie mieć zobowiązań i wyfrrrrrrrunąć w Polskę (albo świat )
|
|||
|
|
|
|
#4907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4908 |
|
Konto usunięte
|
Finanse i rachunkowość. A trzymają mnie studia II-go stopnia (jeśli się dostanę; ten sam kierunek). I troszkę plany życiowe :P
Z drugiej też strony boję się jechać w ciemno, do obcego miasta, sama. Nie wiem jaka ty jesteś, ale ja nie jestem otwarta, ani przebojowa, boję się nowości Samej mieszkać, pracować, trochę mnie to przeraża
|
|
|
|
|
#4909 |
|
Konto usunięte
|
eh.
ja dziś idę na tę rozmowę, ale się nie nastawiam. pewnie o dzieło/zlecenie/kontrakt. bez sensu... ale ładnie się ubrałam no to już pójdę :P |
|
|
|
|
#4910 |
|
Konto usunięte
|
Z czasem byś się nauczyła tej przebojowości.
|
|
|
|
|
#4911 |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42885547]eh.
ja dziś idę na tę rozmowę, ale się nie nastawiam. pewnie o dzieło/zlecenie/kontrakt. bez sensu... ale ładnie się ubrałam no to już pójdę :P[/QUOTE] ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- zapewne tak. Człowiek dojrzewa całe życie do różnych sytuacji ![]() No nic, lecę ćwiczyć. (coś bez udziału cycków, bo te są okropnie duże i bolące )
|
|
|
|
|
#4912 |
|
Raczkowanie
|
fdhgfhjhkghgfdh - rozumiem Twoje obawy, ja też nie należę do osób nadzwyczaj przebojowych. Ja wróciłam teraz do mojego rodzinnego miasta. Z rodziną mam super kontakt, ale nie mam tu już żadnych znajomych, faceta też nie mam. Jeśli miałabym wybierać między stagnacją, w jakiej teraz tkwię, a pracą marzeń w mieście, w którym zawsze chciałam mieszkać - to wybrałam drugą opcję. Na pewno strasznie bym tęskniła, na początku czułabym się bardzo samotna, ale po prostu tam gdzie teraz mieszkam nie ma dla mnie perspektyw. Myślę, że jeśli nadarzyłaby się super okazja w postaci fajnej pracy - poszłabym na żywioł
.tusiamar - musisz mieć naprawdę wystrzałowe CV, że tak ciągle latasz na te rozmowy, zazdroszczę .
|
|
|
|
|
#4913 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
brak mgr. za małe doświadczenie w branży jeszcze. poza tym, chodzę i chodzę i i tak odmawiam, bo albo z dupy kasa, albo brak umowy:/ ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
cierpię na niedorozwój rozmiarowy
|
||
|
|
|
|
#4914 |
|
Wtajemniczenie
|
doradzcie.
jakos miesiac temu wysylalam cv do pewnej firmy. of kors nie zadzwonili. widze ze ta firma teraz szuka znow ale na nieco inne stanowisko (chociaz podobne, moze to to samo tylko inaczej skonstruowane). myslicie ze jest wogole sens znow wysylac cv??? |
|
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym zobaczyła podobne ogłoszenie to zaczęłabym szukać informacji o tej firmie i opinii o niej w internecie. Może mają częste rotacje pracowników?
|
|
#4916 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam dzisiaj na rozmowie w jednej z największej firm zajmującą się produkcją i dystrybucją części lpg....na obsługę sekretariatu. Praca fajna....ale coś chyba spaliłam :/
Czekam do następnego tygodnia na II etap. Plus za to, że odzywają się do wszystkich z informacją. |
|
|
|
|
#4918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42885547]eh. ja dziś idę na tę rozmowę, ale się nie nastawiam. pewnie o dzieło/zlecenie/kontrakt. bez sensu... ale ładnie się ubrałam no to już pójdę :P[/QUOTE] Pewnie, idź, może akurat tym razem trafi się naprawdę świetna oferta. Poszukała bym jakiś informacji na temat tej firmy, może byś znalazła dokładniejsze informacje na temat stanowisk, rotacji pracowników. Wysłać się i tak warto, nic nie tracisz. |
|
|
|
|
|
#4919 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam ofertę pracy. Uwaga!
Spedytor. Wymagania: - średnie zawodowe (!) - obsługa urządzeń biurowych - angielski(biegły), czeski(biegły), niemiecki (biegły) - umowa zlecenie - 1600zł brutto. Wtf?! :| hahahaha...
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

.

)